Бивша приятелка на Джордж Сорос го съди за 50 млн. долара

Бивша приятелка на Джордж Сорос го съди за 50 млн. долара

© Associated PressБивша приятелка на Джордж Сорос е завело дело срещу него за 50 млн. долара, съобщава в. New York Post. По информация на вестника сред обвиненията, повдигнати от бразилката, която е звезда от сапунени сериали, е че 80-годишният Сорос я е ударил, докато двамата са обсъждали неспазено от него обещание да й купи имот. 


28-годишната Адриана Фереир, твърди, че популярният финансист е обещал да й подари апартамент в Ню Йорк на стойност 1,9 млн. долара.


В документите за съдебния иск се казва, че двамата са се срещали в продължение на пет години, след което миналата година Сорос, чието състояние се оценява на 14, 5 млрд. долара, е прекратил връзката им. 
След това, според твърденията на бразилката, последвало краткосрочно сдобряване, по време на което, докато двамата били в леглото, той прошепнал в ухото й, че е дал апартамента на друга жена.


"Докато все още са били в леглото, Сорос е ударил Фереир през лицето и е посегнал към врата й, опитвайки се да я души", пише още в съдебните документи. След това финансистът хвърлил по нея стъклена лампа, която не е уцелила актрисата, но се счупила в пода и нарязала крака й.


В полицейския доклад по случая пише, че тя е повикала органите на реда, но не е повдигнала обвинения.


Бивша приятелка на Джордж Сорос го съди за 50 млн. долара

© Jorge Silva, Reuters


Според приятел на Сорос, който е говорил с New York Post, милиардерът отрича да е хвърлял лампата и абсолютно отхвърля обвиненията, че се е опитал да души младата жена.


Адвокатът на унгареца от еврейски произход Уилям Забел твърди, че делото няма никаква стойност. "Господин Сорос е имал свободна и отворена връзка с мис Фереир", казва той. "Искът е наситен с фалшиви обвинения и е очевидно опит да се измъкнат пари от клиента ми, който е много заможен човек. Полицията е разследвала...инцидента и е заключила, че не е имало нападение. Сорос не я е удрял, душил и не е хвърлял лампа по нея."


Сорос видял Фереир за пръв път през 2006 год. на официален обяд и веднага поискал телефона й, след като оставал очарован от нея, пише Post. По време на връзката им, двамата са пътували по света и са се забавлявали в компанията на отбрано общество.


Когато тя открила дома на своите мечти, който се намирал на две улици разстояние от дома на Сорос, той се е съгласил да й го купи, посочва се още в съдебния иск. Само две седмици след като договорът бил подписан, обаче финансистът го прекратил и позволил на друга жена да се нанесе.


Фереир, която е актриса от дете, е известна в Бразилия с участието си в сапунената опера "Марисол" от 2002 г. В момента тя учи икономика и философия в университета "Кълъмбия". Тя твърди, че е била опустошена от края на "сериозната и стойностна връзка", но добавя, че е била дори по-сериозно засегната, когато Сорос я е "подиграл и злепоставил, като дал апартамента на друга жена".


В иска се твърди, че той й се е извинил и е предложил да й купи друг апартамент, на стойност 4,3 млн. долара, но отново не е удържал на думата си.


Адвокатът й Робърт Хантман заявява, че е жалко, че Фереир е "трябвало да се обърне към правосъдието, защото въпросът е следвало да бъде разрешен по по-дискретен начин. Сега вече нещата са в ръцете на съда", посочва той.


Джордж Сорос се е женил и развеждал два пъти. От браковете си милиардерът-филантроп има пет деца - четири момчета и едно момиче.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK