Роми превзеха къщата на британка, докато била на концерт

Джилея Хай в съсипаната си всекидневна.

© telegraph.co.uk

Джилея Хай в съсипаната си всекидневна.Роми от Румъния превзели дома на служителка в британската имиграционна служба, докато тя била за няколко дни в Лондон, съобщи в. "Дейли телеграф". Когато най-накрая ги изгонили с полиция, се оказало, че те потрошили цялата къща.


Миналия петък 55-годишната Джулия Хай отишла при родителите си в Гилдфорд, графство Съри, за да прекарат заедно уикенда. В понеделник жителката на Лейтънстоун, източно от Лондон, била на концерт в "Роял Албърт хол" в столицата.


Когато във вторник се прибрала, видяла, че врата на къщата й е отворена и вътре на масата са се разположили 8 души.
Въпреки шумния й протест, румънците извадили някакви документи за настаняване. Те твърдели, че всичко е законно, че съседите казали, че жената е починала и че имотът им е даден под наем от нейния син.


Джулия Хай живее от 30 години в къщата и няма син.


"На вратата застана жена, облечена в моите дрехи, а зад нея другите седяха на масата ми и пиеха моето вино от моите чаши. Дори ме поканиха, предложиха и на мен и ми казаха, че идват от Румъния", разказва жената.


Тя нямало как да докаже веднага, че домът е неин и успяла да получи съдебна заповед за изгонване на самонастанилите се чак на следващия ден. Вечерта с помощта на полицията чужденците били принудени да се махнат.


Когато Хай влязла, голяма част от имота бил потрошен. В кухнята и банята й течала вода, защото ромите демонтирали част от металните листове на покрива.


Килимите били навити и изнесени, хладилникът - опразнен от храната, цифровите фотоапарати - изчезнали, компютър със снимки на 10-седмичната й племенница го нямало. Дрехите на Джулия Хай били опаковани в собствените й куфари. Останалото било натъпкано в черни найлонови чували за смет и складирано в двора.


"Тези хора погромиха 30 години от живота ми и го изхвърлиха в кофите за боклук. Това може да съсипе човек", споделя жената.


Съседите й се усъмнили в твърденията на ромите, че е починала и позвънили на родителите й, които са на възраст над 80 години, за да проверят. "Доколкото знам, е съвсем жива и определено беше здрава, когато си тръгна тази сутрин", отговорила майката.


"Дейли телеграф" описва, че сега пред дома на Джулия Хай има няколко торби за смет и бележка с молба да не се пипат. Съседи твърдят, че ромите се върнали и обрали дрехите, които жената изхвърлила.


Когато журналисти потърсили румънците в близка къща, те ги погнали по улицата, плюели по тях и ругаели. По-късно, жена, представила се като Кармен, излязла и заявила, че нейното семейство не е отговорно за погрома.


Тя обяснила, че е на 35 години, живее в къщата с четирите си деца на 4, 12, 14 и 16 години и с 54-годишната си леля с нейните две деца на 14 и 16 години.


Кармен работела като чистачка по домовете, пристигнала преди месец от Румъния и попаднала на "мъж, който ме спря на улицата и ме попита искам ли да живея под наем в тази къща".


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK