75% от осъдените за погромите във Великобритания са били криминално проявени

75% от осъдените за погромите във Великобритания са били криминално проявени

© Reuters75% от вандалите, осъдени за престъпления по време на безредиците във Великобритания, са били криминално проявени преди това, съобщи вестник "Гардиън", позовавайки се на данни на министерството на правосъдието.


Присъдите срещу тях бяха по-строги, тъй като на съдилищата беше препоръчано да игнорират стандартните процедури и да раздават бързи строги присъди, като до голяма степен пренебрегват смекчаващите вината обстоятелства. Средните присъди бяха три или четири пъти по-дълги от нормалното за аналогични престъпления, отбелязва изданието.


Според официалната статистика, публикувана в четвъртък, една трета от осъдените са лежали в затвора и преди. Вандалите с криминално досие са имали средно по 15 престъпления.
Все пак министерството на правосъдието подчертава, че известна част от осъдените, предимно тийнейджъри, са пръв път получават присъда.


Данните показват, че 176 души, осъдени до момента, ще лежат в затвора средно 11.1 месеца. За обир по време на безредиците средната присъда е 14.1 месеца, а обикновено тя е 8.8 месеца.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK