Планът на Обама за заетостта се разпада в Конгреса

Планът на Обама за заетостта се разпада в Конгреса

© Jason Reed, ReutersПланът на президента на САЩ Барак Обама за стимулиране на заетостта буквално се разпада на парчета, след като вторият най-влиятелен републиканец в Камарата на представителите Ерик Кантор заяви в понеделник, че Камарата ще разгледа законопроекта на части, а не като едно цяло, и ще подкрепи само някои от мерките в него въпреки продължаващите призиви на Обама документът да бъде одобрен от Конгреса до края на октомври.


Попитан дали внесеният от Обама законопроект е мъртъв още преди влизането му в Капитолия, Кантор отговори: да.


Мерките, предвидени в плана за стимулиране на заетостта и икономиката на САЩ, са на обща стойност 447 млрд. долара.
Според Кантор Камарата ще приеме през този месец само един елемент от плана – онази част, която позволява на компаниите, работили по договори с правителството, да си съберат вземанията. Републиканците ще работят с Обама и за приемане на блокираните от дълго време търговски споразумения, допълни Кантор, цитиран от "Ройтерс".


Един от централните елементи в пакета от мерки – удължаването на данъчните облекчения за бизнеса и работниците – бе "част от дискусията", каза Кантор, но отказа да уточни дали той ще предложи тази част за гласуване. Още преди дебатите някои републиканци показаха, че може да се противопоставят на запазването на този вид данъчни облекчения.


По всичко личи, че законът няма да мине безпроблемно и в контролирания от демократите (партията на Обама) Сенат.


Лидерът на демократите в Сената Хари Рейд ще насрочи гласуването за по-късно този месец.


"Ройтерс" цитира помощници от средите на демократите и на републиканци, според които законопроектът вероятно ще се провали и в горната камара на парламента, където се очаква да срещне съпротивата на някои от умерените демократи, противопоставящи се на предложението за увеличаване на данъци.


"Никой не е въодушевен от законопроекта на президента за заетостта", лаконично коментира помощник на демократите пред агенция "Ройтерс".


Събитията в понеделник потвърдиха прогнозите на мнозина анализатори през последните седмици – че година преди изборите за президент и Конгрес Вашингтон е твърде разделен, за да извърши съществени стъпки за намаляване на високата безработица от 9.1%.


"На този етап смятам, че Вашингтон до такава степен не функционира нормално, че сме започнали да се съсредоточаваме върху малкия напредък, който сме способни да постигнем", каза Кантор.


Обама даде да се разбере, че би се съгласил законопроектът да бъде разглеждан "на парче", тъй като той е важна част от предизборната му кампания.


"Ако те (републиканците) не харесват някои аспекти на законопроекта, трябва да ни кажат какво смятат, че не трябва да има в него и какво да има", каза Обама пред журналисти в понеделник.


Проучванията показват, че година преди изборите безработицата и икономическото положение са основните тревоги на гласоподавателите и мнозина американци са загубили доверие в лидерските способности на Обама.


Откакто представи своя план в реч пред Конгреса през миналия месец, Обама започна кампания за представянето му из страната с надеждата да убеди гласоподавателите, че той взема мерки за стимулиране на икономиката. Според "Ройтерс" повечето елементи от плана се приемат добре от избирателите, включително и оспорваните от републиканците и от някои демократи предложения за увеличаване на данъците за бизнеса и за богатите американци.

Ключови думи към статията:

Коментари (38)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на бай Георги
  бай Георги
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Само революция

  ‎"Това, което ние сме го построили- вие не може да го боядисате" Тодор Живков
 2. 2 Профил на 3аНиЗа
  3аНиЗа
  Рейтинг: 2453 Любопитно

  "...само един елемент от плана – онази част, която позволява на компаниите, работили по договори с правителството, да си съберат вземанията..." - то си е ясно отдавна, че ПАРИТЕ не се разпределят правилно, та и САЩ повлече света...

  Коментиране на анализираното, вече...
 3. 3 Профил на Иван Митев
  Иван Митев
  Рейтинг: 397 Неутрално

  Кризата в САЩ се уголемява поради конкретна функционална неразвитост на американско държавно финансово управление.

  В САЩ през 1972 г. при начало на употреба на „Незлатен” вместо „Златен долар” допуснаха световна финансова грешка и с това продължиха непригодното за „Незлатни долари” старо, от времето със „Златни долари” свое държавно финансово управление.

  Проблемът на САЩ през 2011 г. е, че правителството на президента Барак Обама все още прилага стари (от време със „Златни долари”) финансови правила, които не са пригодни за „Незлатни долари” и ежедневно стимулират развитие на кризисни процеси в американско стопанство.

  До 24 часа време след полезно усъвършенстване на американско държавно финансово управление няма да са налични сегашните кризисни проблеми в тази страна, защото нейното държавно финансово управление ще е пригодно спрямо качества на ползвани „Незлатни долари”.

 4. 4 Профил на bag
  bag
  Рейтинг: 488 Весело

  Това се знаеше че ще е така веднага след като приключи речта му преди месец!
  Заради това всички медий, включително и либералните се запитаха какви са целите на президента с такъв безплоден план.
  И най-вече се запитаха за компетентноста на президента!

 5. 5 Профил на xrp43572691
  xrp43572691
  Рейтинг: 1234 Любопитно

  До коментар [#3] от "Иван Митев":

  Какво значи "незлатни долари". Виртуални ли?

 6. 6 Профил на bag
  bag
  Рейтинг: 488 Весело

  До коментар [#3] от "Иван Митев":
  Затворо учебника и разгърни вестника!
  В центъра на проблемите на САЩ в момента е голямият дълг на държавният бюджет, а това драги се дължи на бай ти Обама, които утрои дефицита през последните 3 години( от 4.5 трилиона на 14 трилиона), забележително постижение, харчи по-бързо и от жена ми!

 7. 7 Профил на xrp43572691
  xrp43572691
  Рейтинг: 1234 Любопитно

  До коментар [#6] от "bag":

  А резултати има ли от харча?
  На Обама, не на жена ти.

 8. 8 Профил на bag
  bag
  Рейтинг: 488 Весело

  До коментар [#7] от "Митридат":
  От харчелъка на Обама нияма никакъв резултат.
  От харчелъка на жена ми има. Следващият месец отварям "гараж сейл"!
  Ха!Ха!Ха!

 9. 9 Профил на Иван Митев
  Иван Митев
  Рейтинг: 397 Неутрално

  До коментар [#6] от "bag":

  Здравейте bag,

  Представеният от Вас „Голям дълг на САЩ” е последица, която е поради наличие на американска финансова грешка (При стопанство с „Незлатни долари”, продължена употреба на несъвместим с тези пари, наследен от време с ползване на „Златни долари” начин на американско финансово управление) водеща до НЕГОДНОСТ на тяхно държавно финансово управление спрямо ползвани „Незлатни долари”.

  Причината за кризата е разкритата грешка, а наличния държавен дълг (поради тази грешка) е последица.

  С поздрави,
  Иван Митев

 10. 10 Профил на xrp43572691
  xrp43572691
  Рейтинг: 1234 Весело

  До коментар [#8] от "bag":

  Въведи фискален борд за жена ти.

 11. 11 Профил на Дамян
  Дамян
  Рейтинг: 1334 Неутрално

  До коментар [#7] от "Митридат":
  Спаси няколко големи банки. И сега ми правят шествия пред Уолстрийт
  Поначало не е много коректно да се изсипва на главата на Обама целият натрупан държавен дълг. Обама пое САЩ след като беше гръмнал ипотечния балон.

 12. 12 Профил на Иван Митев
  Иван Митев
  Рейтинг: 397 Неутрално

  До коментар [#5] от "Митридат":

  Ползвани означения:

  1. „Златни пари”: Пари, които са реално обезпечени със злато или сходни на злато ценности, т. е. пари, които са различни от „Незлатни пари”.
  Ползваните пари са сбор от „Златни” + „Незлатни пари”.

  2. „Незлатни пари”: Пари, които не са реално обезпечени със злато или сходни на злато ценности, т. е. пари, които са различни от „Златни пари”.
  Ползваните пари са сбор от „Златни” + „Незлатни пари”.

  3. „Грешка на Джон Лоу”: По инициатива на Джон Лоу направена държавна финансова грешка – При стопанство с „Незлатни пари”, продължена употреба на несъвместим с тези пари, наследен от време с ползване на „Златни пари” начин на ДФУ.

 13. 13 Профил на xrp43572691
  xrp43572691
  Рейтинг: 1234 Неутрално

  До коментар [#11] от "Дамян":

  До коментар [#12] от "Иван Митев":


  Благодаря за отговорите.

 14. 14 Профил на Дамян
  Дамян
  Рейтинг: 1334 Неутрално

  До коментар [#8] от "bag": Ооо да! Митридат е прав! Не повече от 2% дефицит! И то в нейния бюджет


 15. 15 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1719 Неутрално

  Обама се оказа слаб и не решителен Президент. Няма и нужната подкрепа в Конгреса. Кризата в САЩ ще се задълбочи. САЩ обаче са силни, икономиката им е силна и в САЩ се разработват най-новите и най-прогресивните технологии. Това ще извади САЩ от кризата, а не някакъв законопроект.

 16. 16 Профил на ban
  ban
  Рейтинг: 890 Весело

  [quote#15:"442"]разработват най-новите и най-прогресивните технологии[/quote]
  Ама те тези технологии и преди си ги разработват, ама на изпаднаха в криза!

 17. 17 Профил на raydenu
  raydenu
  Рейтинг: 541 Неутрално

  До коментар [#6] от "bag":

  много си в грешка драги
  ти изобщо 4ук не до4ул и си ги плямпаш 5 за 6,
  първо дългът на сащ с цифрата от 4,5 трилиона е бил през далечната 2001г когато буш дойде на власт, докато сдаде власта буш, буши здраво се нагуши , увеличи дълга до 11 трилиона $, как с бюджетните дефиците през годините за 8 годишното си управление буш е нямал бюджетен излишък, дефицитите варираха от 200 млрд $ през 2001г до 1,5 трлн $ през 2008 г, финансираше войните си последната от бушовото управление,( ако не помните спонете си когато се спука имотният балон в сащ и през ноември 2007 г сащ изпандаха в рецесия, тогавашният финансов министър тимъти гайтнър обяви плана си за 700млрд $ за подпомагане на икономиката с прясно напе4атани пари, и увеличаване на дълга)
  буш хвърли доста пари на данъкоплатците за да спасява банки и фондове, първо беше беър стърнс, АЕГ- застрахователя, банк оф америка, голдсман сач, въобще нямаше американска банка през 2008г която да не е получила пари от държавата, от къде сащ ги взеха прите като увеличиха дълга
  така 4е да ми говориш как Обама увеличил дълга е пълна глупост, той ( Обама)просто следваше събитията които му бяха начертали републиканците след пагубното си управление с което направиха америка провалена държава

 18. 18 Профил на raydenu
  raydenu
  Рейтинг: 541 Неутрално

  До коментар [#15] от "442":

  много грешиш
  в сащ последните няколко години никакви нови технологии не са видели бял свят
  освен да трупат дългове и да печатат пари сащ не са измислили нищо ново последните 3-4 години

  напротив технологиите са в азия, при китайците и японците( които строят ли строят, най високите сгради в света са там, най бързите влакове с света са там, най дългите мостове в света са там, нйа-големите язовири, най големите производители, най големите потребители,
  всичко е маде ин китай
  дори високотехнологичният апъл си прави джаджите в азия,
  така че бръщолевенето ти за силната америка са силно преувеличени
  в момента сащ са в криза както беше съветският съюз през 80-години
  тогава комунистите решиха да взимат заеми от света, но през 198-89г когато се видя че не могат да си плащат заемите които са взели се сгромолясаха, това ги чака сащ, дълга и продължителна стагнация и рецесия, защото вече нищо не произвеждат

 19. 19 Профил на Лилия Костова
  Лилия Костова
  Рейтинг: 648 Неутрално

  Политиците си гледат политическите резултати. Затова демокрацията в настоящия й вид е доста кофти.

  Бойко Борисов е тъп като г.з. Освен това е малоумен магистраладжия и има титла Негово Тиквочество.
 20. 20 Профил на raydenu
  raydenu
  Рейтинг: 541 Неутрално

  До коментар [#15] от "442":

  това за технологиите е било вярно докато другите нации са нямали технологии и са били технологично ичостанали допреди няколко години, в такава среда сащ бяха силни, но когато се появи конкуренцията , защото целият свят се научи що е технология, как се прилага и прочие, и сега свяка държава е технологично напреднала, и даже се оказаха дори и по конкурентно способни от сащ и равни други условия,
  така че този път сащ няма да се измъкнат с нова технология, защото всеки в момента притежава нови технологии

 21. 21 Профил на Barionas
  Barionas
  Рейтинг: 488 Неутрално

  До коментар [#18] от "neutron":

  Искам да те поправя в частта за дълговете на СССР . СССР имаше дългове на стойност 100 млд .долара което беше около 1% от БВП . А сега тези хора са изяли пари за поколения напред. За развитието на Азия което казваш - това е безспорната истина . Нещата са несравними в полза на Азия . Но тези неща 90 години вече бяха факт .Те не са станали за ден , два.

 22. 22 Профил на raydenu
  raydenu
  Рейтинг: 541 Неутрално


  До коментар [#21] от "Barionas":

  еми значи още по зле щом са взели толкова много пари на заем и то най вече от азия
  мислите ли че японците и китайците които са дали половината си баготство на сащ като заем ще се съгласят един ден например сащ да изпаднат в неплатежоспособност и да съкратят дълга на половина,?
  това ще има непоправими последици върху реномето на сащ, а нищо чудно да предизвика и война, рухване на долара, разпад на сащ и какво ли още не

 23. 23 Профил на КЛЮЧАРЪ
  КЛЮЧАРЪ
  Рейтинг: 617 Неутрално

  До коментар [#6] от "bag":

  Май френд, пишеш безмислици. преди Обама дългът беше 11 милиарда. А той самият влезе в офиса в такава каша, че и Господ да беше, няма как да я оправи за 2-3 години. За дълга питай чичковците Буш и Чейни, които направиха корпорациите по-богати с няколко трилиона долара.

  ПОРАДИ НАЛОЖЕНИТЕ ИЗВЪНРЕДНИ ИКОНОМИИ, СВЕТЛИНАТА В ТУНЕЛА Е ИЗГАСЕНА ДО ВТОРО НАРЕЖДАНЕ. ПРИЯТЕН ДЕН!
 24. 24 Профил на КЛЮЧАРЪ
  КЛЮЧАРЪ
  Рейтинг: 617 Неутрално

  До коментар [#15] от "442":

  Прав си за високите технологии, но решението не е толкова просто. Американците имат нужда от производство за широко потребление, защото това е което крепи икономиката (справка Германия), това е, което носи заплати на работещите. Нямам против скъпите военни разработки, но тези продажби обогатяват само определен кръг хора.

  ПОРАДИ НАЛОЖЕНИТЕ ИЗВЪНРЕДНИ ИКОНОМИИ, СВЕТЛИНАТА В ТУНЕЛА Е ИЗГАСЕНА ДО ВТОРО НАРЕЖДАНЕ. ПРИЯТЕН ДЕН!
 25. 25 Профил на Дамян
  Дамян
  Рейтинг: 1334 Неутрално

  До коментар [#20] от "neutron":
  По-полека с копането на Америка Нещата които говорите са верни, ама не дотам. Най-малкото е тия два дни от шестима нобелови лауряти четири са граждани на САЩ. Другите са австралиец и европеец. Китай са още доста назад в развитието на фундаменталната наука, по-назад са и от Индия. А без фундаментална наука няма нови технологии. Технологиите се купуват. Фундаменталната наука се прави

 26. 26 Профил на Дамян
  Дамян
  Рейтинг: 1334 Неутрално

  До коментар [#22] от "neutron": Освен това много се спекулира с държателите на този американски дълг. От Китай Япония, арабските страни се държи не повече от една трета. Другият дълг се държи от АМЕРИКАНСКИ граждани и компании!!! Ако беше обратното, до сега САЩ да са обявили фалит

 27. 27 Профил на Дамян
  Дамян
  Рейтинг: 1334 Неутрално

  До коментар [#24] от "КЛЮЧАРЪ": Така е, но една от най-силните страни на САЩ е бързият трансфер на високи технологии от военни за граждански цели. Примери много... кефларът, Дж Пи Ес системите...
  Жена ми обича да казва, че ако първите мобилни телефони бяха открити от руснаци, и до сега щаха да са секретни и големи като тухли

 28. 28 Профил на b777
  b777
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Обама да си стяга торбичката, а Обамица да си вземе зарзавата, дето го посади пред Белия дом и да си вървят. На Америка и трябва силно и решително ръководство, а не социализъм. Който не работи, не трябва да яде.

  #ОСТАВКА #ИЗВИНИСЕБЕ
 29. 29 Профил на bag
  bag
  Рейтинг: 488 Неутрално

  До коментар [#10] от "Митридат":
  Мислил съм по въпроса!
  Проблемът е че, най-вероятно ще смени правителството ако нанеса такъв удар.

 30. 30 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  По стара американска традиция, извинявам се за цинизма, но ще го издухат мощно под вода най-слабите - нелегалните имигранти и хората с най-нисък доход и социален статус.

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 31. 31 Профил на bag
  bag
  Рейтинг: 488 Неутрално

  До коментар [#12] от "Иван Митев":
  Господине!
  Мога само с разочаровамие да ви поясня че не става въпрос за никаква грешка!
  Опитваш се да вмъкнеш "мнения" по повод понижаването на С&П рейтинга на САЩ. Това тълкуване няма абсолюно нищо общо с належащите проблеми.
  Господине, опитайте се да внедрите първо ред на мисли/събития и анализирайте по-късно.

 32. 32 Профил на Мустафанка
  Мустафанка
  Рейтинг: 1341 Разстроено

  Рискованият експеримент "Барак Хюсеин", очаквано, се провали с гръм, трясък и... сажди.
  Поредната глупост на демократите нанесе такива щети и на САЩ, и на Близкия Изток, че ще трябва да се изредят поне няколко бели републиканци, че да му оправят бакиите на кениеца.

  Равни права за всички: това е най-крещящата неправда, защото онеправдава най-даровитите хора. Ницше.
 33. 33 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4497 Любопитно

  Тия тъпи републиканци не разбират ли, че прецакват не само Обама и неговата партия, но и цяла Америка като пречат на този добър план за увеличаване на заетостта в САЩ!?

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 34. 34 Профил на Иван Митев
  Иван Митев
  Рейтинг: 397 Неутрално

  До коментар [#31] от "bag":

  Здравейте bag,

  При ситуация в САЩ са възможни две тези:

  Запазеното от време със „Златни долари” американско държавно финансово управление (ДФУ)

  (1) „съответства”

  или

  (2) „НЕ СЪОТВЕТСТВА”

  на качества на ползвани „Незлатни долари”.

  При условия, че досега отговора на този въпрос не е проучван и отговорът му бе световно неизвестен, след мои (за първи път в света по темата) изследвания - представям за вярна теза №2.

  Именно поради НЕСЪОТВЕТСТВИЕ на наследено от време със „Златни долари” американско ДФУ спрямо качества на „Незлатни долари” се развиват диспропорции и (за достатъчно време) стопанска криза.

  Запазването на старото от време със „Златни долари” американско ДФУ и при нови условия с „Незлатни долари” е конкретната грешка, поради която се развива криза.

  Можете да бъдете сигурни, че всеки който направи изследвания на тема „Съответствие на американско ДФУ спрямо ползвани „Златни” или „Незлатни долари” ще получи представяните резултати, които изненадват и специалисти.

  При несъгласие с изводи - може да се направи опит да се докаже, че запазеният от време със „Златни долари” начин на американско ДФУ е съвместим спрямо качества на „Незлатни долари”.

  Колкото и опита да се правят не е възможно да се обоснове съвместимост на американско ДФУ от време със „Златни долари” и при нови условия с „Незлатни долари”, защото само да погледнем стопанската ситуация в САЩ ще видим развитие на стопанска криза, поради запазено от време със „Златни долари” американско ДФУ, което е НЕГОДНО при употреба на „Незлатни долари”.

  За спасение от стопанска криза в САЩ през 2011 г. е необходимо да се прекрати сегашна американска държавна финансова „Грешка на Джон Лоу”, което ще осигури усъвършенстване на американско ДФУ и негово СЪОТВЕТСТВИЕ спрямо качества на „Незлатни долари” и стопанската криза ще се премахне.


  С поздрави,
  Иван Митев

 35. 35 Профил на b777
  b777
  Рейтинг: 488 Неутрално

  2012 - NObama

  #ОСТАВКА #ИЗВИНИСЕБЕ
 36. 36 Профил на kardinalat
  kardinalat
  Рейтинг: 861 Весело

  До коментар [#28] от "trippleseven": Аха, да се изяснят кой иска в Съюза кой в конфедерацията И кой ще си партнира с Република Калифорния

  и най-умният си е малко прост....
 37. 37 Профил на bag
  bag
  Рейтинг: 488 Неутрално

  До коментар [#34] от "Иван Митев":
  Ще завърша със следното: ако проблемът е там където казваш, нещата щяха да зопочнат да не вървят както трябва, скоро след 1972, а не изведнъж 40 год по-късно!

 38. 38 Профил на Иван Митев
  Иван Митев
  Рейтинг: 397 Неутрално

  До коментар [#37] от "bag":

  Здравейте bag,

  Същността на „Грешката на Джон Лоу” е при стопанство с „Незлатни пари”, продължена употреба на несъвместим с тези пари, наследен от време с ползване на „Златни пари” начин на държавно финансово управление.

  При условия на „Грешка на Джон Лоу” ежедневно се развиват диспропорции и (за достатъчно време) криза.

  Защо за САЩ „достатъчното време” е 40 години – не е предмет на наша дискусия.

  Сега е важно да определим дали СТАРОТО запазеното от време със „Златни долари” американско държавно финансово управление (ДФУ)

  (1) „съответства”

  или

  (2) „НЕ СЪОТВЕТСТВА”

  на качества на ползвани НОВИ „Незлатни долари”.

  Моето мнение е, че верният отговор е „СТАРИЯТ (от времето със „Златни долари”) начин на ДФУ „НЕ СЪОТВЕТСТВА” на НОВИТЕ „Незлатни долари”, което е особено важна причина за стопанска криза.

  А Вашето?

  С поздрави,
  Иван Митев

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK