Турски проститутки искат временни бракове с клиентите си

Турски проститутки искат временни бракове с клиентите си

© Associated PressТурски проститутки се обърнаха към Дирекцията по религиозните въпроси с молба да издаде фетва, чрез която да "легализира" сексуалните им контакти с клиентите чрез т.нар. мута - договор за временен брак, предаде турската частна телевизия НТВ, цитирана от БТА.


Дружеството за подкрепа за човешки живот, което се занимава с проблемите на жриците на любовта, е изпратило имейл до Дирекцията по религиозните въпроси, в който обяснява, че според исляма интимните отношения на жените в публичните домове с клиентите се разглеждат като прелюбодеяние, но проблемът може да бъде разрешен лесно чрез договор за временен брак. Според дружеството такова решение би било съобразно не само с религията, но и с лаицизма (независимостта на светската власт от религиозните институции).


Дирекцията по религиозните въпроси обаче отговори отрицателно на предложението, заявявайки, че мута е забранен в сунитския свят и се практикува само частично при шиитите. Според дирекцията както мъжете, така и жените трябва да се задоволят със секс единствено с брачния си партньор.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (28)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на jubal harshaw
  jubal harshaw
  Рейтинг: 1379 Разстроено

  Светът верно ще свърши догодина.

  http://jubalharshaw.wordpress.com
 2. 2 Профил на Diva
  Diva
  Рейтинг: 548 Неутрално

  Според дирекцията както мъжете, така и жените трябва да се задоволят със секс единствено с брачния си партньор.
  ============================

  Някои го наричат любов

  Изчезващ вид под опеката на БКХ. Гледаш и не бараш :)
 3. 3 Профил на trakiec
  trakiec
  Рейтинг: 498 Неутрално

  Един приятел иранист разправяше, Че в Иран билко така.
  Имамът ги бракува клиента и проститутката. А след Час-два се развеждат.
  Колкото и да е странно аятоласите са донякъде и в ролята на сводници - все пак таксите за брака се прибират от тях

  Fiat voluntas Dei.
 4. 4
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 5. 5 Профил на StiffUpperLip
  StiffUpperLip
  Рейтинг: 547 Неутрално

  Това е лъжа. В шестнайстия по големина рай с петата армия проституция няма.

  "Демагогията е на върха на БСП", "партийната аристокрация е една от най-уродливите форми на обществото". Жан Виденов ви го каза.
 6. 6 Профил на jubal harshaw
  jubal harshaw
  Рейтинг: 1379 Неутрално

  До коментар [#4] от "spas27":

  Майтапът на страна, но аз напълно ги разбирам -- ако нещата се радикализират в посока Саудитска Арабия, проститутките ще са първите, които ще го отнесат и вероятно доста - по особено болезнен начин.

  Абе, религията е като заразна болест, само дето нема ваксина.

  http://jubalharshaw.wordpress.com
 7. 7 Профил на Продавачката
  Продавачката
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Брак за половин час, това си е откритие............

 8. 8 Профил на Боно Нончев
  Боно Нончев
  Рейтинг: 662 Весело

  [quote#2:"milamoqmamo"]Някои го наричат любов [/quote]
  Да, ако си на 15 ...

  [quote#6:"jubal harshaw"]Абе, религията е като заразна болест, само дето нема ваксина.[/quote]
  Ваксината е рационалното мислене, което между друго и е необходимо условие за всяка смислена дискусия. В България скоро няма да се случи...

 9. 9 Профил на jubal harshaw
  jubal harshaw
  Рейтинг: 1379 Неутрално

  До коментар [#8] от "pi314_":

  А рационалното мислене изисква солидно образование, а борбътъ с нАуката у нас не се тачи.

  http://jubalharshaw.wordpress.com
 10. 10 Профил на Diva
  Diva
  Рейтинг: 548 Неутрално

  До коментар [#7] от "Продавачката":

  Споко. Нека ги забранят. Тогава у нас бизнеса ще потръгне с невиждан подем. Нашите жени не искат никакви бракове,а само парите. Имат мъже за издържане в къщи

  Изчезващ вид под опеката на БКХ. Гледаш и не бараш :)
 11. 11 Профил на sandanski
  sandanski
  Рейтинг: 381 Неутрално

  до джубал харсшав : ти не беше ли мюсюлманин нали при вас няма такова животно като проститутки, или това е само за пред хората иначе каква е истинската картина в анадола само вий си знайте .

 12. 12 Профил на Sniper
  Sniper
  Рейтинг: 1160 Весело

  Ама то в Турция и проститутки ли имало? И що мута се практикува при шиитите, като те са по-гламави на темата Аллах. КъФ е тоя алъш-вериш с Всевишния?!?

  "Какъвто човекът, такава и речта му." - "Qualis vir, talis et oratio." Луций Аней Сенека
 13. 13 Профил на Искандер
  Искандер
  Рейтинг: 1379 Неутрално

  Мохамед е благословил проституцията на мюсюлманката

  Твърдението, че хиджабът бил повеля на Аллах и затова мюсюманките са длъжни да го носят агресивна пропаганда за ислямизация на Европа. Хиджабът е част от джихада. Той е като хвърлянето на ръкавицата при християните - декларация за обявяване на война.
  А най-отвратителното е, че увиването на мюсюлманките в тези платнища се представя като грижа за тяхното целомъдрие. Те са скрити, за да не изкушават мъжете. (Този ислямски догмат имплицитно допуска, че мъжете са животни и не могат да се контролират.).
  Истината е съвсем друга - в мюсюлманския свят и днес процъфтяват проституцията и робството. И днес биват отвличани или купувани немюсюлманки за секс. Но проституират и самите мюсюлманки, само че този факт се прикрива с т.нар. временен брак, наричан "наках мутаа" при шиитите и "наках мисяр" при сунитите. Една мутаа трае обикновено няколко часа, но може да продължи и 2-3 дни, докато мъжът се почувства задоволен. Сунитският мисяр може да трае месеци. Един сунит може да има, примерно, една съпруга и менящ се брой мисяри с други мюсюлманки. Преди сключването на мутаа и мисяр се подписва договор-разписка, в който се указва срокът на "брака" и сумата, която жената ще получи. Това не е нищо друго, освен проституция с касови бележки.
  Временният брак при мюсюлманите, който позволява на мъжа да ползва сексуалните услуги на мюсюлманка (защото при немюсюлманка няма проблем - той може просто да я изнасили без всякакви последици за себе си), е учреден от Мохамед. За това разказват куп хадиси на Бухари, Муслим и Абу Давуд, които са "сахих", т.е. съвсем достоверни. Те твърдят, че "Пратеникът на Аллах" институционализирал временния брак след битката при Хунаин (630-631 г.), когато неговите джихадисти заграбили огромна плячка,

  пленили и изнасилили
  голям брой жени
  на бедуинското езическо племе Хавазин. Разпределянето на плячката, сред която жените и децата на бедуините, станало причина за брожения сред мюсюлманската орда. Тогава Аллах низпослал на своя "пратеник" сура 4 "Жените", която урежда сексуалния живот на мюсюлманина. С нея той забранява на "правоверните" да спят с майките и сестрите си и жените и робините на бащите си. Забранява им и прелюбодейство с "омъжени жени". (Под "омъжени жени" в Корана се разбира само мюсюлманки). В стих 4:24 четем:
  "[Под възбрана са за вас] омъжените жени, освен [пленничките], които десниците ви владеят. Това е предписанието на Аллах за вас. И отвъд него ви е позволено да търсите съпруги с имотите си целомъдрено, а не с разврат. А на съпругите, от които сте се възползвали, дайте в дар задължителната плата. И няма прегрешение за вас в онова, за което се споразумеете след платата. Аллах е всезнаещ, премъдър."
  Тук "онези, които десниците ви владеят" са робините, пленени при военните походи, които отказват да приемат исляма. (Защото, ако го приемат, те не могат да бъдат робини и господарят им трябва да се ожени за тях, или да ги освободи, като им даде зестра.) Тези пленнички може и да са имали съпрузи-неверници, но щом са станали собственост на мюсюлманина, бракът им с неверника става невалиден, пък и съпругът им вероятно вече е убит. По-интересно е следващото изречение - "А на съпругите, от които сте се възползвали, дайте в дар задължителната плата и няма прегрешение за вас в онова, за което сте се разбрали СЛЕД платата".
  Тафсирът (ислямската екзегетика) тълкува това изречение като разрешение за времен брак - от няколко часа до няколко месеца - най-вече с разведена или вдовица мюсюлманка, стига мъжът и жената да се договорят предварително за времетраенето на брака и, разбира се, стига мъжът да си плати. Мохамед даже посочил колко трябва да се плати за такъв брак - шепа брашно или фурми, или платно за дреха. ("Сахих Бухари", т. 3: 163)
  Този брак бил наречен "наках мутаа", където "наках" е брак, а "мута" означава наслада или подарък.
  Друга важна особеност на тези сексуални отношения е, че при тях

  жената и мъжът
  живеят в
  отделни жилища
  и мъжът не поема икономическите и финансови отговорности, които е длъжен да изпълнява към съпругите си.
  "Наках мутаа" се практикува масово в Иран и останалите шиитски общности. При сунитите този временен брак се нарича "наках мисяр", където "мисяр" означава пътник, пътешественик. Тоест - "брак за удоволствие", или "бракът на минувача", "попътен брак". Европейските колонизатори не са успели да се преброят с това отблъскващо лицемерие - в края на краищата става дума за платени сексуални отношения, които на всички езици се наричат проституция.
  През февруари 1999 г. главният имам на ислямския университет "Ал Азхар" в Кайро, шейх Мохамед Сайед Тантауи, издаде фатва, която напълно узакони "наках мисяр" и го циментира в морала и бита на сунитите. След него и главният мюфтия на Египет го потвърди като божествена институция, разрешена от Аллах/Мохамед.
  Толкоз за морала на ислямските общества. Аз не мога да си представя що за морал може да има жена, която се самовзривява сред тълпа и избива невинни деца. Но го правят и се гордеят с това.
  Тази "религия на мира" вече 1400 години избива хора, най-вече невъоръжени или слаби. Защо чеченските "шахиди" (борци за вярата) не нападнаха някоя руска казарма, а си избраха болницата в Будьоновск и училището в Беслан? Защото могат да избият лежащо болните и малките дечица без съпротива от тяхна страна. Впрочем, сред убийците в Беслан най-много деца избиха двете взривени от мъжете "черни вдовици". Защо в Ирак нападнаха богомолците в багдадската църква "Св. Богородица Спасителка", а не например някоя американска база? Защото могат да ги нападнат в гръб. Това са големите "победи" на исляма - масови убийства на беззащитни хора. И те са благословени от маниакалния "пророк", който представял бълнуванията си като откровения на Аллах. Неотдавна главният имам на "Джамията на Пророка" в Медина, заяви, че робството е част от джихада, а джихадът е душата на исляма. "Без джихад няма ислям", каза този преподавател в местния ислямски университет, където се обучават и ходжи от България.

  Част от джихада е
  и задължителното
  носене на хиджаби
  и други подобни платнища. Кампанията се насъсква и финансира от ислямските правителства и Организацията "Ислямска конференция". Те открито зоват за завладяване на християнските земи, на "Дар ал-Харб" - "Домът на войната" с неверниците в още непокорените от исляма територии. Призивите се отправят вече при официални посещения в Европа на ислямски главатари, както направи неотдавна и Кадафи, поредният психопат, обладан от месиански халюцинации.
  От 2004 г. насам кампанията за носенето на хиджаби, която мохамеданите в Европа водят, се разпространява и на български език, например през сайта Way-to-Allah. В този текст се казва:
  "Носим хиджаб, защото това е повеля на Аллах към нас, достигнала ни чрез Свещения Коран и хадисите на Мухаммед (сас). Задълженията в Исляма са помощ, която Аллах ни оказва. Аллах не ни е забранил нищо, което е добро за нас и не ни е повелил нещо, което е лошо за нас. Носим хиджаба като едно открито изповядване на нашата религия пред Аллах и пред хората. Носим го за да ни различават в обществото като мюсюлманки, като вярващи жени. Носенето на хиджаба повдига самочувствието ни, идентичността ни и увеличава вярата ни."
  Много точно казано - хиджабът е замислен да дезинтегрира мюсюлманите от останалото неислямско общество, а не да ги интегрира. Това трябва да чуят многобройните български папагали, които получават петродолари, за да разпространяват идеологията за мултикултурността и "интеграцията" на мюсюлманите в Европа. В историята няма случай, държава, период, в който вярващи мюсюлмани да са се интегрирали в немюсюлмански общества, народности, групи.
  Във всеки случай Франция, Белгия, Испания и Германия го разбраха. И не само забраниха покривалата, но и

  обявиха утопията на мултикултурността за "национална катастрофа"
  (по Меркел). През 2006 г. и тогавашният британски министър Джак Стро заяви, че мюсюлманките на Острова трябва да хвърлят покривалата, ако искат да се смятат за част от британското общество.
  Ислямът загуби битката на цивилизациите. Не съществува вариант, в който Европа ще стане ислямска, европейците ще се оставят да бъдат потурчени и управлявани от мохамедани, или да плащат по 50 милиарда на ислямския свят, за да запазят свободата си, както Кадафи мечтае. По-скоро Луната ще се разцепи на две. Много по-вероятно е обаче да избухне истинска, гореща война, която завинаги да изтласка ислямските паразити в Азия. Впрочем, тази война вече се води.

  ISLAMOPHOBIC AND PROUD OF IT
 14. 14 Профил на dnk
  dnk
  Рейтинг: 591 Неутрално

  [quote#12:"Sniper"]КъФ е тоя алъш-вериш с Всевишния?!? [/quote]

  като постенето им - само през деня, докато е светло. Когато не се види всеки прави каквото му дойде на акъла.

  Моралът не е порок!
 15. 15 Профил на jubal harshaw
  jubal harshaw
  Рейтинг: 1379 Весело

  [quote#11:"sandanski"]ти не беше ли мюсюлманин [/quote]

  Не, аз съм агностик като съм буден и яростен атеист като ми се спи. В момента клоня силно към атеизъм.

  http://jubalharshaw.wordpress.com
 16. 16 Профил на Марко
  Марко
  Рейтинг: 563 Неутрално

  Протестирам!
  Ако ще се въвежда статус на временен брак, непременно трябва да се установяви и правото на временен развод !!!! Противното би било акт на сексистка дискриминация!

  Не съм магаре;-)
 17. 17 Профил на sik96
  sik96
  Рейтинг: 390 Неутрално

  А на мен, на времето, ми се наложи да чакам три години, за да се разведа с жена си по взаимно съгласие- такъв беше законът, сега не знам как стоят нещата. А то можело с временен брак да й бия шута след първата година!

 18. 18 Профил на xxxxxl
  xxxxxl
  Рейтинг: 663 Весело

  До коментар [#1] от "jubal harshaw":

  Светът верно ще свърши догодина........
  1000/1000

  Защо сме още член на ЕСССР?
 19. 19 Профил на elturco
  elturco
  Рейтинг: 548 Весело

  Скоро спирам да чета турски вестници. Тези новини никъде в Турция ги няма.
  Къкъв временен брак? Плащаш парата, свършваш си работата и да те няма.

 20. 20 Профил на dante_18
  dante_18
  Рейтинг: 794 Неутрално

  Пълни глупости!
  На кой му пука за мнението на ходжите?!

  If you are going through hell... Keep going!
 21. 21
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 22. 22 Профил на Мустафанка
  Мустафанка
  Рейтинг: 1379 Любопитно

  Интересно защо проститутките са се обърнали към Дирекцията по религиозните въпроси, след като се твърди, че Турция била светска държава? Не трябва ли в такъв случай да се обърнат към някоя друга институция, или тази е най-висшата?

  Равни права за всички: това е най-крещящата неправда, защото онеправдава най-даровитите хора. Ницше.
 23. 23 Профил на Мустафанка
  Мустафанка
  Рейтинг: 1379 Любопитно

  Освен това, в Турция проституцията не е забранена, така че, ако държавата е светска, както се твърди, защо им е въобще да искат разрешение от духовенството?
  Все по-любопитни въпроси ще се задават за безумията в единствената азиатска държава, имаща нахалството да е кандидат-член на ЕС.

  Равни права за всички: това е най-крещящата неправда, защото онеправдава най-даровитите хора. Ницше.
 24. 24 Профил на Мустафанка
  Мустафанка
  Рейтинг: 1379 Любопитно

  А и след като държавната религия в Турция разрешава педофилията и хомосексуалните ласки и дори ги поощрява, не виждам какъв им е проблемът на тези работещи момичета.
  Може би отговорът се крие именно в това, че са момичета/жени, а същата тази религия не ги признава за хора.
  Въпроси, въпроси и пак въпроси.

  Равни права за всички: това е най-крещящата неправда, защото онеправдава най-даровитите хора. Ницше.
 25. 25 Профил на faeton.
  faeton.
  Рейтинг: 3361 Весело

  Турските проститутки искат хем х,й в п..ка,хем душата в рая!
  Ми ако трябва да сключат"временен брак"с друговерец,приемат ли временно религията му?

 26. 26 Профил на Diva
  Diva
  Рейтинг: 548 Неутрално

  До коментар [#25] от "faeton":

  Реално погледнато в Турция си същевствува многоженството. По светските закони/съобразени доняъде с евроизискванията/ можеш да имаш една жена и съответно след развод делиш по-равно вси4ко с нея. Но при ходжа можеш да си добавиш още една,две,три отгоре стига да можеш да ги издържаш. Като всяка разкарана от тях може да бъде заменена с нова пак при ходжата. Те не могат да делят след раздяла ,но пък имат статут на съпруги поне в о4ите на заобикалящите ги и средата им.

  Изчезващ вид под опеката на БКХ. Гледаш и не бараш :)
 27. 27 Профил на faeton.
  faeton.
  Рейтинг: 3361 Неутрално

  До коментар [#26] от "milamoqmamo":

  Ма тук говорим за проститутките,не за многоженството.

 28. 28 Профил на Diva
  Diva
  Рейтинг: 548 Неутрално

  До коментар [#27] от "faeton":

  Именно. Те искат се възползват от тази фетва. И да и бъде платено ,но за по кратък срок- 30 мин. или нощ.

  Изчезващ вид под опеката на БКХ. Гледаш и не бараш :)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK