Новият гръцки премиер призова към солидарност членовете на кабинета

 

© null, Reuters

 Новият гръцки премиер Лукас Пападимос призова за сътрудничество и солидарност членовете на правителството, за да се даде ход на ратификацията на договора за заем и да бъдат приложени решенията, взети на европейската среща на върха на 27 октомври, съобщи АНА-МПА. Пападимос свика заседание на кабинета късно снощи, след като новото коалиционно правителство положи клетва вчера следобед.


"Имаме пред себе си тежък период и трябва да се справим с трудна задача, затова е необходим приносът на всички", казал премиерът. Той подчертал, че през последните две години са направени огромни усилия за намаляването на дефицита, но сега се е появил проблем с плащането на шестия транш от заема и възстановяването на доверието в страната.


От своя страна вицепремиерът и финансов министър Евангелос Венизелос призовал към справедливото разпределение на товара и отстраняване на появилите се несправедливости. Той оптимистично заявил, че "нови мерки, нови съкращения и нови жертви не са необходими", като добавил, че новото правителство очаква отпускането на 88 милиарда евро в началото на март от първия и втория финансов пакет от МВФ и ЕС.
Според финансовия министър четирите основни приоритети на икономическия екип на новото правителство са навременното отпускането на шестия транш от заема от ЕС, МВФ и Европейската централна банка, възлизащ на 8 милиарда евро преди 15 декември, стартиране на преговорите с "тройката" по новата програма и новия договор за заем, обсъждането в парламента на бюджета за 2012 г. до 21 ноември и завършването до началото на 2012 г. на законовата рамка за договореното 50% намаляване на гръцкия дълг.


Гръцкият външен министър Ставрос Димас смята, че възстановяването на международното доверие и репутация на Гърция трябва да е основен приоритет във външната политика. Министърът на отбраната Димитрис Аврамопулос посочи, че в неговото ведомство ще работят основно за ограничаване на разходите и повишаване на ефективността на въоръжените сили.


Според другия вицепремиер Теодорос Пангалос правителството може да остане на власт повече от първоначално планираните 100 дни, предаде "Ройтерс". "Не знам дали ще бъдат 100 дни. Може да са 120 или 150. Във всеки случай ще остане през първата четвърт на годината", заяви той.


Първоначалната дата, определена за произвеждането на предсрочни избори в Гърция, беше 19 февруари. Според някои информации по време на разговорите между президента и лидерите на политическите партии за съставянето на временното правителство е бил поставен и въпросът за по-гъвкав подход при решаването кога да стане това.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (18)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Петър Манолов
  Петър Манолов
  Рейтинг: 381 Неутрално

  O като Отчаяние, из „Глаголически азбучник”.
  „Белият дом не разполага с доказателства за съществуването на извънземни.”
  Необичайно изявление на администрацията на президента Обама.

  Г-н Обама, това изявление не е ли потвърждение за цялостната политика, която провеждат СМИ в т.н. демократичен свят, защото за да победи, системата Ви се нуждае от отчаяние и застой у съпротивляващите се народи! Да не би свеждането ни до т.н. златен милиард да се натъква на сериозни затруднения!
  Откъдето и да се погледне изявлението, то продължава средновековните библейски литературни традиции; борба с бога, разпъването на Исус, осмъртяване на Зелени човечета, поражения на летателните им апарати и пр., и пр., и пр.
  Ако забелязвате, умонагласите на човеците на Балканския полуостров са доста различни от идеологията, която е на въоръжение в САЩ и ЕС!
  За нас, Исус Христос от домашните иконостаси не е нещо повече от юдейски цар в изгнание, а в САЩ продължават да робуват на сбъркания модел за универсална духовно – административна власт (от Ватикана, през Константинопол, до Страсбург)!
  Този древен трако-балкански критицизъм, закален в неотдавнашния лагерен социализъм, само подсили имунитета ни към пропагандните внушения, както и страха ви от пряката демокрация (референдума в Атина).
  Длъжни сме да Ви уверим; ние, съпротивляващите се на насилствените Световен ред и уродливо Световно господство, никога не сме се надявали на физически срещи и въоръжена подкрепа от извънземни! И ако воювате с някакви форми на цивилизация, то тя, вероятно е сходна на тази, която се стремите да установите на Земята!
  От името на НДЗПЧБ (Независимо Дружество за Защита Правата на Човека в България), фондация „Болната планета – ВЗОВ” и лично. Старинен Пловдив, 11.11. 11 г.

  Петър Манолов-безсребреник
 2. 2 Профил на Петър Манолов
  Петър Манолов
  Рейтинг: 381 Неутрално

  П като Плазмени олтари, из „Глаголически азбучник”.
  „Белият дом не разполага с доказателства за съществуването на извънземни.”
  Необичайно изявление на администрацията на президента Обама.
  Показателно е заплащането на агентите на Отчаянието. То става с приходи от реклами на продукти против; пърхот, гъбички, вазелини, препарати за почистване на клозети и пр., и пр., и пр.; което по своеобразен начин инициира адептите от плазмените телевизионни олтари; т.е., влиянията върху нас са все от болестни налепи, язви и зарази!
  Такива ще да са и узаконените телевизионни внушения в Product and idea Placement (Гушенето*), които подобно на изкуствените пандемии (Спин, Птичи, Свински и други грипове) също не водят до очакваните резултати и отчаянието на плутосите ескалира!
  От името на НДЗПЧБ (Независимо Дружество за Защита Правата на Човека в България), фондация „Болната планета – ВЗОВ” и лично. Старинен Пловдив, 11.11. 11 г.
  *Гушене, насилствено хранене на обездвижени птици за гъши дроб - народностно название на Product Placement.

  Петър Манолов-безсребреник
 3. 3 Профил на Петър Манолов
  Петър Манолов
  Рейтинг: 381 Неутрално

  К като Карантина, из „Глаголически азбучник”.
  „Белият дом не разполага с доказателства за съществуването на извънземни.”
  Необичайно изявление на администрацията на президента Обама.

  Все повече човеци от Балканския полуостров се убеждават, че управляващите планетата са декласирани от Космическия разум и това, извиква нуждата от още информация.
  Ако действително искате да подпомогнете бдителите по настъпващата New age, разсекретете причините, поради които не бяхте приети на Луната! Малко повече светлина върху параметрите на наложената Космическа карантина не би навредила; на тези, които установяват безверие и Хаос, а ще окуражи и на нас, които се съпротивляваме!
  От името на НДЗПЧБ (Независимо Дружество за Защита Правата на Човека в България), фондация „Болната планета – ВЗОВ” и лично. Старинен Пловдив, 11.11. 11 г.

  Петър Манолов-безсребреник
 4. 4 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1341 Весело

  До коментар [#1] от "Петър Манолов":

  Е, крайно време беше да обяви, че "извънземни" няма.

  Може би това е и крачка към интеграционният процес на " UFO - sex - kulta на тайните общества с човечеството". Където всички са равни, но не и свободни!
  Което смятам,че трябва да се изясни от ОБАМА!

  Следващата стъпка, която очаквам е да разкрие, че всички НЛО технологии и скарални оръжия са изработени от човешката ръка, но знанията за тях са получени от "съзнания", обитаващи други плътности и паралелни вселени, които не разполагат с възможността да реализират проектите си извън " платформата на 3 Д ", тъй като физичните закони на Земята, не съвпадат с техните.

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 5. 5 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1328 Неутрално

  Това наистина не го очаквах - вицепремиерът и финансов министър Евангелос Венизелос призовал към справедливото разпределение на товара и отстраняване на появилите се несправедливости. Той оптимистично заявил, че "нови мерки, нови съкращения и нови жертви не са необходими".
  А, КАКВО Е НЕОБХОДИМО БЕ ПИЧ ????

 6. 6 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2684 Неутрално

  Щом Лукас Пападимос е вкарал Гърция в еврозоната,не ми се мислиукакви ще ги сътвори сега!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 7. 7 Профил на BGman1
  BGman1
  Рейтинг: 1341 Весело

  Солидарност за какво...че ще работят по цял ден от сутрин до обед...че няма да присвояват от европейските фондове,вече няма да местят маслинови дръвчета посети в саксии от градина на градина...ще харчат само това което са си изкарали,което значи нищо да не харчат...

  الرجل الكبير
 8. 8 Профил на heatseeker
  heatseeker
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Това, доколкото си давам сметка, е по-скоро временно и програмно правителство, което има да изпълнява точно определени задачи. Би трябвало то да е било съставено именно с такава презумпция и с това да са на ясно всички - премиерът, министрите, депутатите и обществото.

  Странно ми звучи тепърва да бъдат призовавани към солидарност и екипна работа хора, дето вече са се хванали на хорото - при това с ясното съзнание какво правят и какво имат да вършат.

  Само това липсва - членовете на този кабинет на спасението да започнат да партизанстват, да се надцакват и да се ядат помежду си! Макар че не е изключено. И Гърция е на Балканите.

  Свобода за Надежда Савченко!
 9. 9 Профил на 4i_ta_tel
  4i_ta_tel
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Това правителство няма да просъществува дълго.

  Ето доказателство: "нови мерки, нови съкращения и нови жертви не са необходими" - Е.Венизелос - новият(стария) финансов министър. Като прочетат това в ЕС и ще му откъснат главата от кръста, че и по надолу.

 10. 10 Профил на Петър Манолов
  Петър Манолов
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Do ARRI
  Интересно предусещане!?!

  Петър Манолов-безсребреник
 11. 11 Профил на bayern
  bayern
  Рейтинг: 434 Неутрално

  пападиос папандреус все тая оправия там няма

  Welthauptstadt Germania
 12. 12 Профил на Вени Г.
  Вени Г.
  Рейтинг: 1070 Неутрално

  [quote#8:"GogoPG"]Само това липсва - членовете на този кабинет на спасението да започнат да партизанстват, да се надцакват и да се ядат помежду си! [/quote]
  Точно затова Пападимос постави като условие да стане премиер да има политическа подкрепа от ПАСОК и Нова демокрация като техни лидери поемат отговорност в кабинета. И уж те се съгласиха, но както се вижда от призива за солидарност, с който е започнал, и от пируета на стария мошеник Венизелос, май ще го пуснат по пързалката. Без да си дават сметка, че така ще сурнат у улея сите десетина милиона византийци.

  Най-добрият аргумент против демокрацията е 5-минутен разговор с избирател - Уинстън Чърчил
 13. 13 Профил на Г-н D
  Г-н D
  Рейтинг: 541 Весело

  Ум ми не побира как се изплащат 360 млрд евро без нови съкращения, без нови жертви! Как държавните служители ще продължават да се пенсионират на 53 г. с пенсия, равна на 96% от последната работна заплата; как шефът на атинското летище ще взема заплата, два пъти по-голяма от тази на Обама; как пенсии ще се наследяват; как ще се работи по 6 часа и следобяд цялата страна ще продължава да си почива?
  Може би, както се говори, гърците са открили Кивота и така са си решили всички проблеми.

 14. 14
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 15. 15 Профил на Garegin
  Garegin
  Рейтинг: 490 Неутрално

  Този човек ми се струва, че ще спаси Гърция от крах .

  Няма
 16. 16 Профил на Kir4oKirov
  Kir4oKirov
  Рейтинг: 449 Неутрално

  Пък Меркел и Саркози призовават новия гръцки премиер да ги слуша и да отговаря само с "да". Ще бъде весело.

  trol
 17. 17 Профил на Kir4oKirov
  Kir4oKirov
  Рейтинг: 449 Неутрално

  До коментар [#13] от "Б.Давидков":

  Няма да бъдат 360 милиарда, а поне 50% по малко (опрощаване). Ама на гърците и това им се вижда много, и ще стачкуват докато не им опростят повече.

  trol
 18. 18 Профил на Г-н D
  Г-н D
  Рейтинг: 541 Неутрално

  До коментар [#17] от "Kir4oKirov":

  Коректните цифри на задърженията на Гърция е 352 млрд. евро. Предложението е да се "опрости" половината от дълга към частни кредитори, което е около 100 млрд. евро.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK