Започна делото срещу бившите лидери на Червените кхмери в Камбоджа

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си.
Коментари (88)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Vili
  Vili
  Рейтинг: 897 Неутрално

  Палач, бесилка - минималната присъда за тези ужасни убийци.

  http://www.youtube.com/watch?v=0eph6AyB4c0
 2. 2 Профил на Dehumanizer
  Dehumanizer
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Вижте тези безумни физиономии. Това е лицето на комунизма - най-престъпната идеология в света. Навремето в България никой не ги наричаше "комунисти", а "червени кхмери", защото аналогиите бяха стряскащи. А в наши дни "десният" управник Боко се възхищава и черпи опит от Генералния секретар на ЦК на БКП - комуниста Тодор Живков.

  «Высокоэффективная экономика при отсутствии реальных политических и гражданских свобод - хрустальная российская мечта.»
 3. 3 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 700 Неутрално

  През цялото им съществуване Червените Кхмери са поддържани от Китай. Китай скъсва отношенията си със Съветския Съюз в началото на 60те, като най-ниската точка се достига по време на граничните конфликти през 1969та година. Единствената действаща договореност между СССР е Китай е последния да пропуска доставките на оръжие за Северен Виетнам по време на Виетнамската война. Скъсването със СССР става причина за взаимно ухажване между Китай и САЩ. Когато виетнамците освобождават Пном Пен от Червените Кхмери, Китай предприема нападение над Виетнам, което виетнамците бързо отблъскват. Макар и Виетнамската война на САЩ да е приключила, американските политици още я водят. Създаването на марионетно на Виетнам правителство в Камбоджа поставя САЩ и Китай на една и съща страна – на страната на Червените Кхмери. Китай, САЩ и Западна Европа и страните от югоизточна Азия не признават Народна Република Камбоджа и блокират всякакви отношения със страната, включително хуманитарни доставки. Червените Кхмери запазват местата си в ООН. САЩ и Китай и Западноевропейските страни съставят коалиционно правителство в изгнание между Червените Кхмери, партията на принц Нородом Сианук и Кхмерския народен национален освободителен фронт – партия опозиционна на „провиетнамското” правителство. Това коалиционно правителство те считат за легитимно. Провиетнамското правителство, както самите виетнамци са силата която държи предотвратява връщането на Кхмерите на власт и повторението на геноцида от 75та-79та година. Така САЩ и Китай не без съгласието на Западна Европа държат Камбоджа в патово положение до 90те години. Битката между виетнамците и Червените Кхмери продължава през 80те години. Мирни преговори под егидата на ООН започват едва през 1989та и постигат резултат едва през 1991. Първите избори се провеждат през 1993. Най-много гласове печели коалицията между Сианук и Камбоджанската народна партия на Хун Сен.

  Четиринадесетте години съществуване на Народна Рапублика Кампучия са белязани от бедност, терор и изолация причинени главно от САЩ, Китай и Западна Европа. След прогонването на Червените Кхмери Камбоджа е в хуманитарна катастрофа. Икономиката е напълно разрушена. Настъпва масов глад. Разпространяват се лесно лечими смъртоносни болести. Запада отказва всякаква помощ. Камбоджанците са спасени от СССР и Виетнам. До разпадането на соц. блока 80 % от помощта за Камбоджа е от Съветския Съюз и останалите соц. държави. Камбоджа е единствената страна в света на която, под натиска на САЩ и Китай, ООН отказва помощ за развитие.

  САЩ и Западните страни играят и друга роля. Те подкрепят Червените Кхмери, политически, финансово и с оръжие. Ако през 1975 западните медии масово определят действията на Червените Кхмери като геноцид, в края на 80те и началото на 90 около мирните преговори на политическата сцена се пуска кампания отричаща геноцида на Червените Кхмери. Консулът по сигурността на ООН изпуска думата „геноцид” в речите си. В американските и западноевропейските документи „геноцид” и „масови убийства” се заменят с „нарушаване на човешките права” и дори с „политиките и практиките през периода 1975-1989” (изказване на австралийския посланик в ООН през ноември 1989). (4) Американските медии, услужливи както винаги, започват да отричат престъпленията на Пол Пот и режима му. За Червените Кхмери Маргарет Тачър Казва че са „… разумни хора които ще трябва да играят роля в бъдещото камбоджанско правителство.” Целта на западните дипломати е „всеобхватно уреждане” (comprihensive setelment) на камбоджанския въпрос, но зад този термин се крие изискването Червените Кхмери да получат достатъчно власт в Камбоджа преди евентуалните избори. Това би подсигурило Запада, че в Камбоджа прогрес няма да има, независимо кой ще спечели изборите, а ако Кхмерите имат достатъчно възможности да упражняват терор то всякакви избори са безпредметни и следователно провиетнамските партии няма да спечелят.

  Междувременно Германия, САЩ, Швеция, Белгия (PRB), Великобритания (Astra) и Франция снабдяват Червените Кхмери с марково оръжие. Компании от тези страни произвеждат оръжие в Сингапур. Оттам то се пренася в Тайланд, където се намира базата на Червените Кхмери и самия Пол Пот. Набезите на Червените Кхмери в Камбоджа достигат до 50 км от столицата Пном Пен. Те нападат селата, разделят семействата и уреждат насилствени бракове. Принуждават селяните да работят за тях. Опита за бягство се наказва със смърт. Пол Пот е съставял списък с около 2 милиона „врагове” подкрепящи правителството които подлежат на унищожение. Поставянето на полеви мини е разпространена практика на Червените Кхмери. Минират се дори оризовите полета. Към 1990 година средно 18 човека на ден пострадват от полеви мини най-честия резултат от които са откъснати крака. Обучението на Червените Кхмери, включително в поставянето на полеви мини е извършвано от американски и британски офицери в лагер в Малайзия. Британски офицери от SAS са обучавали Червените Кхмери също и в пограничните райони на Тайланд.

  Шокиращ факт е че оръжейна база на Пол Пот в Тайланд се намира на територия предоставена на ООН за хуманитарни операции и дадена под наем на САЩ. Посещенията на американски военни в лагера на Пол Пот са редовни и оръжейните доставки също. През 1980та около 50 американски военни участват в операциите на Пол Пот. Помощта дадена от САЩ на Червените Кхмери в периода 1980-1986 е 84.5 милиона долара по данни на изследователска служба към Конгреса на САЩ.

  Нищо от това не достига до новините в САЩ или Западна Европа. Британското правителство систематично отказва да е помагало на Червените Кхмери.

 4. 4 Профил на Vili
  Vili
  Рейтинг: 897 Неутрално

  До коментар [#3] от "benkovski11":
  ...поддържани от Китай...
  Дори Китай (в края) отхвърли от тези маниаци.

  http://www.youtube.com/watch?v=0eph6AyB4c0
 5. 5 Профил на Angel Dobrev
  Angel Dobrev
  Рейтинг: 583 Неутрално

  Печене на задника им на тих огън поне до пълно издихание, или гилотината от "Великата" френска революция, но да пада баааааааавно и колкото може по-мъчително да трае отрязването на главата. И никаква милост при фалшиви и лицемерни опити за покаяние на тези изверги. Може и бааааааавно действаща отрова, която финализира смартта поне в рамките на ПЕТ - ДЕСЕТ ДНИ, за да бъде ужасът, който напълно заслужават, по - мъчителен и продължителен. И никакъв затвор, никакво лежане за сметка на живите потомци на жертвите. Или разкъсване от хищни зверове - тигри, леопарди, пантери, които са държани поне ПЕТ ДНИ ГЛАДНИ.

 6. 6 Профил на JPJ
  JPJ
  Рейтинг: 583 Неутрално

  Много закъсняло, но е нещо все пак.

  Докато в България, където парламентът обяви комунистическия режим за престъпен, напълно необяснимо няма нито 1 осъден престъпник от този престъпен режим. Нещо ми се губи логиката.

 7. 7 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5728 Неутрално

  Дневник, лидерът на червените кхмери се казваше Пол Пот, а не Пол Тот.
  Сега ме изтрийте, че не съм по темата.

  Мьi не простим. Мьi не забудем. Мьi накажем каждого, кто совершил зверства на Этой войне, на нашей зeмле. Найдем каждую сволочь, которая стреляла по нашим городам, по нашим людях, кoторая бомбила нашу землю, которая запускала ракетьi, которая давала приказ и нажимала на пуск. Вам не будет ни одного тихого места на Этой земле, кроме могильi. В. Зеленский.
 8. 8 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5728 Неутрално

  До коментар [#3] от "benkovski11":

  Ъхъ, демек, пак американците са виновни.
  Лъжи от началото до края. Само не знам как не си намесил и Костов.

  Мьi не простим. Мьi не забудем. Мьi накажем каждого, кто совершил зверства на Этой войне, на нашей зeмле. Найдем каждую сволочь, которая стреляла по нашим городам, по нашим людях, кoторая бомбила нашу землю, которая запускала ракетьi, которая давала приказ и нажимала на пуск. Вам не будет ни одного тихого места на Этой земле, кроме могильi. В. Зеленский.
 9. 9 Профил на yu22
  yu22
  Рейтинг: 1107 Гневно

  Даааа....лицето на КОМУНИЗМА по цял свят е ЕДНО И СЪЩО....!!!
  Лошото е,че ЧЕРВЕНИЯТ ИДОТИЗЪМ няма край....!!!

  мнoгoниковият турист, имам 3-4 акаунта и 22 НИКА...
 10. 10 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 636 Неутрално

  [quote#3:"benkovski11"]През цялото им съществуване Червените Кхмери са поддържани от Китай.[/quote]

  Наистина Китай ги поддържаше през цялото време, а през гомалямата му част ги поддържаха САЩ и Запада.

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 11. 11 Профил на gpatton
  gpatton
  Рейтинг: 583 Неутрално

  ...обвиненията срещу тях включват геноцид и престъпления срещу човечеството.

  А нашия червен кхмер от Правец го съдиха за незаконно раздаване на апартаменти и коли.

 12. 12 Профил на Ogiigo
  Ogiigo
  Рейтинг: 1096 Неутрално

  Този процес е доста позакъснял, срещу тези човекоподобни! Лошото е че за това са виновни и ООН и световните сили, всяка от които в различни периоди е имала различни интереси в този регион! Мир на праха на убитите през тези времена!
  Някой не намира ли някакво сходство с талибаните в Афганистан?

  Колкото един предмет е по-кух, толкова повече шум вдига.
 13. 13 Профил на suburban
  suburban
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Пол ПОТ е въпросния лидер на маоисткия режим.

 14. 14 Профил на suburban
  suburban
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Докато проверявах за името на тоя психопат научих, че всъщност това е "творчески" псевдоним:
  "Pol Pot, съкращение от Politique Potentielle, „потенциална политика“ на френски" wiki. wtf

 15. 15 Профил на Мушморок
  Мушморок
  Рейтинг: 1107 Неутрално

  Тва не са ора, бе, тва са свИнье!

  "Най-голямото неравенство е да изравняваш неравните неща" - Аристотел
 16. 16 Профил на Уточнител
  Уточнител
  Рейтинг: 585 Неутрално

  Комунистоидните лъжи във форума, които целят да оправдаят идеологията имат обаче един недостатък, който ги разобличава. Тук пшещите деца, внуци, роднини и слуги на АБпФК, понеже имат вкоренен усет към тоталитарната идеология, си представляват западните демократични общества, като копия на комунистическите.Видите ли Западът подкрепял червените кхмери(имически чисти комунисти) толкова години, а на медиите било забранено да го отразяват.
  Ние да не сме малоумни - та по време на Виетнамската война най-малкото нарушение на американската армия се раздуваше от либералната преса до небето . А В СЛУЧАЯ - ЗАПАДНАТА ПРЕСА, ВИДИТЕ ЛИ СИ ТРАЕЛА ГОДИНИ НАРЕД. МОЖЕ БЪЛГ. НАРОД СЪВСЕМ ДА Е ОГЛУПЕН ОТ МЕДИИТЕ НА ДЕЦАТА НА АБпФК, НО ЧАК ПЪК ТОЛКОВА...Колкото и да се стараят комунистоидните наследници да измият лицето на комунизма, като преписват пасквилите на своите съмишленици,това няма да им се отдаде - историята ще го осъди

  истината е по-важна от честта на Великая Россия
 17. 17 Профил на Ριζοσπάστης
  Ριζοσπάστης
  Рейтинг: 659 Неутрално

  До коментар [#3] от "benkovski11":
  Splendid!

 18. 18 Профил на baizuo
  baizuo
  Рейтинг: 1054 Неутрално

  Лицата на светлото бъдеще. Да се надяваме, че комунистическите експерименти скоро ще свършат и светът един път завинаги ще се избави от тази чума.

  muncho: "Няма защо да се отричат очевидните и статистически доказани факти, че мнозинството жени не стават за шофьори"
 19. 19 Профил на bono_vox
  bono_vox
  Рейтинг: 533 Неутрално

  Гадни старчоци, отговорни за смъртта на хиляди хора. Нищо да не им правят. Да карат още 50 години в памперси и със всякакви болежки....

 20. 20 Профил на NPaine
  NPaine
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Комунизмът само мъки и страдания е донесъл.

  "People should not be afraid of their government. Governments should be afraid of their people."
 21. 21 Профил на Rozalina
  Rozalina
  Рейтинг: 531 Любопитно

  Всички комунисти си приличат ужасно много - дори когато са от различни раси, не може да им сбъркаш физономийките.
  Явно комунизЪмът е генетично заболяване!

  Socialism is the philosophy of failure, the creed of ignorance and the gospel of envy.
 22. 22 Профил на theanalyser
  theanalyser
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Тези тримата, с каквото и да ги накажат все ще е малко... и късно...
  Такива хора връщат човечеството назад... много назад...

 23. 23 Профил на metalogy
  metalogy
  Рейтинг: 531 Гневно

  Всеки от тях ще каже, че е правил това, което според собствените му виждания е най-доброто за страната му.
  Не е изключено и сами да си вярват.

  колко е стабилен финансовият сектор у нас, ако не се говори за него
 24. 24
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 25. 25
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 26. 26 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1797 Неутрално

  До коментар [#21] от "lazy_and_sleepy":

  Генетично заболяване е. Това са подчовеци и дегенерати. Освен това не могат да дават читаво поколение - единствено педеруги като Станишев, пияници като Р.Петков, такива дето не знаеш това лицето ли е или задника им като Гоце или просто откровени дебили като главния прокурор.

  Обичам да грухтя и плюскам.
 27. 27 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Да ги хвърлат на свинете да ги ядат.
  Там под 4 години управлявали и ги съдят, а у нас - 45 години и охранителите им стават нашите управници после.
  Довчера масажирал ушите на Тошо днес станал премиер.
  То от всяко дърво свирка ако ставаше и от тия същества щеше да стане човеци

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 28. 28 Профил на Yomega
  Yomega
  Рейтинг: 645 Неутрално

  До коментар [#2] от "Dehumanizer":

  преди няколко години бях в затвора S-21 в Пном Пен и в т.нар. полета на смъртта извън града където е мемориала на убитите от режима...Може да ти се изправи косата от извращенията които са извършвали тези...в едн момент са действали на принципа 'носиш очила, значи си начетен, значи си народен враг, хайде под ножа..."

  само ще спомена, че когато са върлували отрядите им, войниците са се 'забавлявали' да хвърлят бебета във въздуха и да стрелят по тях....

 29. 29 Профил на slan777
  slan777
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Смятай, режима е свършил 1979 г., първото дело 1995 г., сега срещу 3 други.

  Комунизма е един вирус, на който психичноболните слабочувстващи се граждани намират подкрепа, чрез диктатура да властват, извън правилото на човечеството: “Парите управляват света“. Защото комунизма е неспособен в своята “първоначална" форма да извади пари. Те са и против парите, те са за "заменки": аз има 30 кг свиня, заменям за 15 кг овца. Без парите да играят някаква роля. Как ги мразя комунистите, не е истина!

  Es muß Geld fließen!
 30. 30 Профил на Мастър Йода
  Мастър Йода
  Рейтинг: 1107 Неутрално

  Да се прави паралел между режима на Червените кхмери и социализма по онова време е също толкова извратено, колкото е била интерпретацията на комунистическия идеал в Кампучия. Режимът в Пном Пен никога не е бил приеман нито от една държава от социалистическия лагер. Напротив, беше осъден. Включително и от Народна република България. Това, че някой използва думичката "комунизъм", не означава, че той представлява идеологията на комунизма.

  Аз не остря моливи, аз руша империи!
 31. 31 Профил на onufrij
  onufrij
  Рейтинг: 636 Неутрално

  " да създадат идеалното комунистическо общество".
  Оптът им завършил със стопроцентов успех. Такова общество си е чисто комунистическо в завършен вид. За каквото са се борили Маркс, Ленин, Троцки, Сталин, Мао, Кастро, сега Путин.
  Не може да им се открие пропуск на кхмерите.

 32. 32 Профил на onufrij
  onufrij
  Рейтинг: 636 Неутрално

  Режимът в Камбоджа, не беше одобряван от съветския блок, не за друго, а защо беше прокитайски.
  Ако беше проруски, като виетнамския, гък нямаше да кажат. Както не казаха, че северовиетнамците убиха 2 млн южновиетнамци.

 33. 33 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5728 Неутрално

  До коментар [#32] от "onufrij":

  Разбира се, трябва да се отбележи, че всички тези чудовищни зверства станаха възможни след "победата" на комунистическите режими в Индокитай след оттеглянето на американските войски от там.

  Мьi не простим. Мьi не забудем. Мьi накажем каждого, кто совершил зверства на Этой войне, на нашей зeмле. Найдем каждую сволочь, которая стреляла по нашим городам, по нашим людях, кoторая бомбила нашу землю, которая запускала ракетьi, которая давала приказ и нажимала на пуск. Вам не будет ни одного тихого места на Этой земле, кроме могильi. В. Зеленский.
 34. 34 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3291 Неутрално

  До коментар [#1] от "Vili":Ами те нали са от твоите?!как ще искаш тяхната смърт,та те са идеологически последователи на Мао Дзе Дун и Сталин и Ленин!!!

 35. 35 Профил на papichulo
  papichulo
  Рейтинг: 8 Неутрално


  До коментар [#8] от "g_t" и [#16] от "Уточнител":

  Никой не ви лъже, benkovski11 е изложил съвсем коректно исторически факти. Да, не е приятно да разбереш, че "веиликте демокрации" са поддържали един тираничен и човекоомразен режим (сефте!), но това не значи, че не е вярно. Комунизмът на Пол Пот е едно извратено тълкувание на самата комунистическа идеология и затова повечето соц. страни късат всякакви отношения с Кампучия. Което пък се използва от САЩ, като коз срещу СССР.
  Просто факти.
  А, че комунизмът във всичките му форми е вредна идеология и политическа система, си е съвсем друга тема и няма какво да се спори по нея.

 36. 36 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5728 Неутрално
  До коментар [#35] от "papichulo":

  Никакви факти няма, а само голи твърдения, вкл. тези на бенковски 11 (поредният небългарин от петата колона, злоупотребяващ с името на един велик българин) и твоите. Същевременно е неоспорим факт, че горните зверства станаха възможни след оттеглянето на американците оттам.

  Мьi не простим. Мьi не забудем. Мьi накажем каждого, кто совершил зверства на Этой войне, на нашей зeмле. Найдем каждую сволочь, которая стреляла по нашим городам, по нашим людях, кoторая бомбила нашу землю, которая запускала ракетьi, которая давала приказ и нажимала на пуск. Вам не будет ни одного тихого места на Этой земле, кроме могильi. В. Зеленский.
 37. 37
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 38. 38 Профил на papichulo
  papichulo
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#36] от "g_t":

  Значи твоята идея е да се разквартироват американски военни във всички страни, за да се подсигури "демокрацията". Уау, как не сме открили досега това универсално решение))
  И не са голи твърдения, попрочети, ограмоти се и после плюй по останалите, които имат различно то твоето мнение.
  П.С. И 2-та милиона мирни жители избити от американците по време на виетнамската война не са зверства, нали? Само комунистите могат да правят зверства.

 39. 39 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3291 Неутрално

  До коментар [#3] от "benkovski11":Значи казваш,че кхмерите били лоши,защото били подкрепяни от Китай,а значи и Китай са лоши.В същото време Китай бил хубав,защото щял да унищожи САЩ.Я сега се уточнете-Китай от добрите ли е или от лошите?Защото само с копи-пейст не става!!

 40. 40 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5728 Неутрално

  До коментар [#38] от "papichulo":


  [quote#38:"papichulo"]Значи твоята идея е да се разквартироват американски военни във всички страни, за да се подсигури "демокрацията"[/quote]

  Не другарю, само там, където комунисти и ислямисти трябва да се поставят на мястото им.


  [quote#38:"papichulo"]И не са голи твърдения, попрочети, ограмоти се и после плюй по останалите, които имат различно то твоето мнение. [/quote]

  Същото казвам и аз за теб, с не по-малко основания.
  [quote#38:"papichulo"]И 2-та милиона мирни жители избити от американците по време на виетнамската война не са зверства, нали?[/quote]

  Пак голословно твърдение.

  [quote#38:"papichulo"]Само комунистите могат да правят зверства. [/quote]

  Единственото вярно нещо, което си написал.

  Мьi не простим. Мьi не забудем. Мьi накажем каждого, кто совершил зверства на Этой войне, на нашей зeмле. Найдем каждую сволочь, которая стреляла по нашим городам, по нашим людях, кoторая бомбила нашу землю, которая запускала ракетьi, которая давала приказ и нажимала на пуск. Вам не будет ни одного тихого места на Этой земле, кроме могильi. В. Зеленский.
 41. 41 Профил на slan777
  slan777
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Каквото си мисля за българите, вече ме смятат за чужденец, от 14 години извън България и говорещ странен диалект, с друго ударение според мен.
  България още не се отърсила от комунизма, има желание да се върне там. Стига да има кой да плаща, СССР няма да е.
  Много комунисти има в България, на последните избори за президент над 30%( от тях частично и турци).
  Реалността изглежда да е далечна на българина: Федеративна република Русия е единствената комунистическа република в Европа, ведно с Белорусия и Украйна. всички три без петрола(природен газ) биха били много бедни.

  Което ми звучи: българина иска да е богат, да живее в комунистическа държава и да няма грижи за цената. Което е противоречие: българина без капиталистическо съзнание не може и два $ да искара. Беднотия до шия при комунизма!!!

  Es muß Geld fließen!
 42. 42 Профил на papichulo
  papichulo
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#40] от "g_t":
  ) Колко е хубаво човек да е с промит мозък. Милите добрички американци, дето ходят по света и раздават цветя на хората))
  Продължавай да живееш в измислен свят, приятелю, животът е по-лесен така, като си затваряме очите за ставащото около нас.
  С нито една дума не съм защитил комунизма, че да ме обвиняваш в проповядване на тяхната идеология. Но съм бил и във Виетнам и в Камбоджа и знам от първа ръка фактите. Виждал съм изгорени от напалм деца и масови гробове. Но ти явно си по-информиран.
  Жив и здрав да си!

 43. 43 Профил на mmarto
  mmarto
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Да те съдят когато станеш на 90 години, мечтата на всеки престъпник. И на какво ще ги осъдят, на доживотен затвор ли, ми каква е разликата от затвора в който ще ги настанят и старческия дом?

 44. 44 Профил на Трезвен
  Трезвен
  Рейтинг: 1323 Неутрално

  Да бяхме избили 5-10 хиляди през 1990-та от тая пасмина, къде щяхме да бъдем сега...

  Нали си всевиждащ Господи!?

 45. 45 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5728 Неутрално

  До коментар [#42] от "papichulo":

  Аха, който не споделя твоите възгледи е с промит мозък. Айде измисли нещо друго и заповядай пак. Жив и здрав да си.

  пп. Иначе това с напалма е трогателно , само че забравяш да поясниш, че напалма е следствие от желанието на виетконгците да наложат комунизма в целия Виетнам. А комунизма е човеконенавистническа идеология, подобна на нацизма и трябва да бъде предотвратявана с всички средства.

  Мьi не простим. Мьi не забудем. Мьi накажем каждого, кто совершил зверства на Этой войне, на нашей зeмле. Найдем каждую сволочь, которая стреляла по нашим городам, по нашим людях, кoторая бомбила нашу землю, которая запускала ракетьi, которая давала приказ и нажимала на пуск. Вам не будет ни одного тихого места на Этой земле, кроме могильi. В. Зеленский.
 46. 46 Профил на papichulo
  papichulo
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#45] от "g_t":

  Хубаво е да разбера, че за теб избиването на мирно население е нормално, щом служи за налагане на "демокрация".
  Мисля, че няма смисъл да продължавам опитите за някакъв смислен разговор с теб.
  Да живее САЩ, най-благородната и човеколюбива нация!)))))))))

 47. 47 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1316 Весело

  Започна делото срещу бившите лидери на Червените кхмери в Камбоджа
  ................
  Море, да бях казал до 1989г. "лидер" на някой партиен ръководител, га щях да ям кус-кус у Беляне.
  "Започна делото срещу бившите партийни секретари от крайно лявото крило на Комунистическата Партия на Камбоджа, наречени неофициално Червените кхмери "

  nemo malus felix, minime corruptor.
 48. 48 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5728 Неутрално

  До коментар [#46] от "papichulo":

  Ма ти нищо смислено не си казал, за да говориш за смислен разговор. Само лозунги.
  пп. Чети история. Повечко. Но не от Наръчника на пропагандатора.

  Мьi не простим. Мьi не забудем. Мьi накажем каждого, кто совершил зверства на Этой войне, на нашей зeмле. Найдем каждую сволочь, которая стреляла по нашим городам, по нашим людях, кoторая бомбила нашу землю, которая запускала ракетьi, которая давала приказ и нажимала на пуск. Вам не будет ни одного тихого места на Этой земле, кроме могильi. В. Зеленский.
 49. 49 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1319 Неутрално

  [quote#0:"статия"]Режимът им забранява религията, образованието, медицината, парите, съвременната техника, учтивите форми на речта и животът в семейство без разрешение на комуната. [/quote]

  Егати изродщината. В България поне такива извращения нямаше!
  Тези тримата, на каквото и да ги осъдят, пак ще им е малко.

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 50. 50 Профил на sasoss
  sasoss
  Рейтинг: 593 Неутрално

  Къде са от Че Гевара да спретнат един митинг в защита на тези невинни камбоджанци от пипалата на империалистическия съд.

 51. 51 Профил на ХАРИ
  ХАРИ
  Рейтинг: 583 Неутрално

  [quote#2:"Dehumanizer"]А в наши дни "десният" управник Боко се възхищава и черпи опит от Генералния секретар на ЦК на БКП - комуниста Тодор Живков.[/quote]БОКО е червен кхмер !

  Човек - това е една особена болест по маймуните.
 52. 52 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 3306 Неутрално

  До коментар [#35] от "papichulo":Комунизмът на Пол Пот е едно извратено тълкувание на самата комунистическа идеология и затова повечето соц. страни късат всякакви отношения с Кампучия.
  Ще ми е от полза да науча името на страната с приложено правилно тълкувание на тази идеология...

  #ТУК НЕ Е МОСКВА! 🇺🇦* ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание🇺🇦
 53. 53 Профил на Петър Иванов
  Петър Иванов
  Рейтинг: 688 Разстроено


  Панта рей , др. Майор /Йотов/ ,

  Между късният Брежнев и червените кмери има разлика, не може да се отрече.
  Което не може да се каже за Ленин и червените кмери ...

 54. 54 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1113 Неутрално

  [quote#49:"VеnRus 2008"]Егати изродщината. В България поне ЧАК такива извращения нямаше!
  Тези тримата, на каквото и да ги осъдят, пак ще им е малко. [/quote]
  По-добре късно,от колкото никога..

 55. 55 Профил на AMIGO
  AMIGO
  Рейтинг: 479 Неутрално

  До коментар [#6] от "Hierophant":

  "Докато в България, където парламентът обяви комунистическия режим за престъпен,"

  Комунизмът, такъв, какъвто го е виждал Маркс, а неговата визия по въпроса е единствено меродавна, никога НЕ е съществувал. Съществувалите и съществуващи различни режими, които биват наричани комунистически, са далеч от тази визия.

  Да наричате Пол Пот и неговите Червени кхмери комунисти е въпиющо невежество !

  Живот без маска и без грим, озъбено, свирепо куче...
 56. 56 Профил на Петър Иванов
  Петър Иванов
  Рейтинг: 688 Весело

  "Наистина Китай ги поддържаше през цялото време, а през гомалямата му част ги поддържаха САЩ и Запада. "

  Др Иванов

  СССР пък поддържаше САЩ и Запада.
  /През по голямата част от времето... /

 57. 57 Профил на omniam
  omniam
  Рейтинг: 638 Неутрално

  Бюрокрацията им е дала достатъчно свобода, съмнявам се да бъдат осъдени, но справедливостта е най-вече в това, че този режим вече не съществува.

 58. 58 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1159 Весело

  Навремето Работническо дело излезе с голяма статия по повод клеветите срещу другаря Пол Пот, истински марксист-ленинец и реализатор на дело на социализЪма и комунизЪма. Така че другарите като Иванов и други форумни блядове да не се свенят - нека си признаят, че са "авангард" или нещо подобно..

 59. 59 Профил на Бат Димо
  Бат Димо
  Рейтинг: 437 Неутрално
 60. 60 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1316 Весело

  [quote#30:"Мастър Йода"]Режимът в Пном Пен никога не е бил приеман нито от една държава от социалистическия лагер[/quote]
  Режимът дойде на влас с АК-47, а не с М-16 все пак, нали така?
  Аз разбирам че вашето племе се опитва да се разгранични, но все пак вашия беше лозунга "Пролетарий от вси страни, съединявайте се!"

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 61. 61 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 700 Неутрално

  [quote#58:"dobrich"]
  Навремето Работническо дело излезе с голяма статия по повод клеветите срещу другаря Пол Пот, истински марксист-ленинец и реализатор на дело на социализЪма и комунизЪма.[/quote]

  -„Не ще съмнение в това
  и да отричам фактите не смея:
  Творецът дал ти е глава,
  но за да носиш шапката на нея.”(Хр. Смирненски)
  -“По-добре дръжте устата си затворена и оставете хората да ви смятат за глупави, отколкото да я отворите и да разсеете всички съмнения.”/ Марк Твен/

 62. 62 Профил на Бат Димо
  Бат Димо
  Рейтинг: 437 Неутрално

  До коментар [#60] от "Десен":
  И все пак САЩ подкрепяха ли Червените кхмери или не?

 63. 63 Профил на Бат Димо
  Бат Димо
  Рейтинг: 437 Неутрално

  До коментар [#58] от "dobrich":
  Лъжеш!

 64. 64 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1159 Весело

  До коментар [#62] от "Бат Димо":

  хехехехехе.......Абе от къде накъде САЩ ще подкрепят червените кхмери? След катопреди правителството на принц Нородом Сианук беше проамериканско, а след това преврата на Лон Нол беше с подкрепата на ЦРУ!!!! Защо пишеш глупости?......

 65. 65 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1159 Весело

  До коментар [#63] от "Бат Димо":

  Не лъжа! Поне до съветското разграничаване от режима на Пол Пот, нашенските комуняги поддържаха кхмерите с две ръце......

 66. 66 Профил на Бат Димо
  Бат Димо
  Рейтинг: 437 Неутрално

  До коментар [#64] от "dobrich":
  Прочети линка от коментар 58 и ще ти се проясни.
  И не забравяй, че основният противник на червените кхмери (подкрепяни от Запада и КНР) са комунистите на Хун Сен (подкрепяни от СССР и Виетнам).

 67. 67 Профил на nicoleta
  nicoleta
  Рейтинг: 1316 Любопитно

  До коментар [#10] от "др. Иванов":

  Личи си че си абсолютен комунист и некомпентентен .

 68. 68 Профил на Alexbg
  Alexbg
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Това са комунягите!Те са 100% измамници и подлеци.А що се отнася до човешкия живот..той нишо не означява за червените изроди.Маниакалното им "желание" ужким да реализират..."безкласово ощество на равенството"...ги пронуждава ,навсякъде където са взимали властта,да вършат престъпления срещу човечеството и са вършели "геноцид".
  Не е важна постановката ...важен е принципът че за комунягите човек не означава нищо.Те са социално-политическо извращение ,което граничи с психо-девиантности повратни разбирания за природата и хората.
  ЗА ДА НЯМА ТАКИВА ОПАСНИ ПРОЯВИ НА КОМУНИСТИЧЕСКИ ЗЛОДЕЙСТВА,КОМУНИЗМА И КОМУНЯГИТЕ НЕ ТРЯБВА ДА БУДАТ ОСТАВЯНИ НА МИРА НИТО ДЕН,А ДА БЪДАТ ГОНЕНИ И УНИЩОЖАВАНИ.Така ще буде помогнато на обществата да бъдат свободни и демократични.

 69. 69 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4876 Неутрално

  [quote#2:"Dehumanizer"]Това е лицето на комунизма - най-престъпната идеология в света. Навремето в България никой не ги наричаше "комунисти", а "червени кхмери", защото аналогиите бяха стряскащи.[/quote]

  Така е. Физиономиите на Политбюро, които плашеха децата във всяко училище, на спиртосания дегенерат Георги Димитров, на Тодор Живков - с какво палачите на Райко Алексиев и Сашо Сладура са по-добри от тая червена паплач?!

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 70. 70 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1159 Весело

  До коментар [#66] от "Бат Димо":

  "Прочети линка от коментар 58 и ще ти се проясни"..В линка ти няма нищо от твоето твърдение, че САЩ подкрепяли червените кхмери!?
  .."основният противник на червените кхмери (подкрепяни от Запада и КНР) са комунистите на Хун Сен (подкрепяни от СССР и Виетнам)"... Хун Сен също в началото е член на Червените кхмери/Кхмер Руж/, които също са комунисти..... ) ),

 71. 71 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4876 Неутрално

  [quote#64:"dobrich"]Защо пишеш глупости?...[/quote]

  Как защо?! Защото и на най-голямата дивотия ще се намери някой абдал да повярва. Червените пропагандисти отдавна са отписали смислените и образовани хора - те се определиха още преди 22 години. Но още разчитат на лумпенизираната, необразована тълпа, която казва: "Във вестника пише..."

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 72. 72 Профил на Попов
  Попов
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Малко ви е било, прозападни утайки!

 73. 73 Профил на Майстор Балкански (00:00–24:00)
  Майстор Балкански (00:00–24:00)
  Рейтинг: 1316 Весело

  Защо ще съдят комунистически лидери единствено от Камбоджа, като всички бивши и настоящи червени отрепки са за международен трибунал, а за повечето дори и такъв е излишен, могат да минат бързо по късата процедура, хахаха...

  "И ний сме европейци, ама не чак дотам..."
 74. 74 Профил на Бат Димо
  Бат Димо
  Рейтинг: 437 Неутрално

  До коментар [#71] от "dodge_ram":
  Най-тъпото е че САЩ започват да ги подкрепят след геноцида (според тях такъв не е имало).
  Само за да ги ползват срещу Хун Сен. Не твърдя, че американците са маоисти.
  Освен това жертвите на Червените кхмери са 1,5 млн., а на американските бомбардировки в Камбоджа - 0,5 млн.
  А, да! Вие сега ще кажете, че и бомбардировки (100000 тона тротилов еквивалент) не е имало. Дупките още не са заличени!

  За финал ще кажа още нещо:
  По време на тези събития аз не съм бил член на БКП, а Бойко Борисов, Иван Костов, Цветан Цветанов и други другари, са били. Някои даже и са били в КДС.

 75. 75 Профил на Петър Иванов
  Петър Иванов
  Рейтинг: 688 Весело

  Бат Димо, тези кхмери били големи тарикати , ей. Без да им мигне окото се нарекли червени, пък то излезе че са американски мекерета...

 76. 76 Профил на Бат Димо
  Бат Димо
  Рейтинг: 437 Неутрално

  [quote#29:"slan"]Смятай, режима е свършил 1979 г., първото дело 1995 г., сега срещу 3 други. [/quote]
  "Първоначално в средата на 90-те години Камбоджа се обърна към ООН и международната общност с молбата на състави трибунал за геноцида. Той беше съставен през 2006 г. след дълги преговори между ООН и правителството в Пном Пен"
  А защо според теб демократичната международна общност не се е съгласила да се състави такъв трибунал веднага? Пак ли комунистите са виновни, че искат международен трибунал, а не "демократичен" съд, като в Ирак с присъдата на Саддам Хюсеин.

 77. 77 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4876 Неутрално

  [quote#74:"Бат Димо"]По време на тези събития аз не съм бил член на БКП, а Бойко Борисов, Иван Костов, Цветан Цветанов и други другари, са били.[/quote]

  Иван Костов никога не е бил член на БКП; вероятно и останалите ти "сведения" са също толкова достоверни. Може да се пробваш пред бабите в градинката, те кльопат всичко.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 78. 78 Профил на полет над КУКУвиче гнездо
  полет над КУКУвиче гнездо
  Рейтинг: 479 Неутрално


  Често задавани въпроси: "Защо червените кхмери са унищожили милиони хора?"

  http://goo.gl/q3cmK

  „По- голямата част от хората са прекалено мързеливи, за да достигнат сами до истината; те се задоволяват с първото попаднало им авторитетно мнение.“ Тукидид
 79. 79 Профил на trakiec
  trakiec
  Рейтинг: 479 Неутрално

  До коментар [#75] от "Петър Иванов":

  САЩ и Китай подкрепят атаката на Червените кхмери срещу Виетнам - и то след извършения от кхмерите геноцид.

  Та какво ви е сега мнението за американската политика?

  Fiat voluntas Dei.
 80. 80 Профил на trakiec
  trakiec
  Рейтинг: 479 Неутрално

  До коментар [#75] от "Петър Иванов":

  http://en.wikipedia.org/wiki/Cambodian-Vietnamese_War

  И етикетите са само за будали.

  Fiat voluntas Dei.
 81. 81 Профил на gripen
  gripen
  Рейтинг: 740 Весело

  До коментар [#77] от "dodge_ram":

  Костов не е станал член на БКП защото не са го приели. Усетили са се другарите, че този яростен антикомунист се опитва да се влее в редиците им за да руши партията отвътре. Чак и за камуфлаж се оженил за партиина секретарка...

  За Европа: бяла, християнска и силна!
 82. 82 Профил на trakiec
  trakiec
  Рейтинг: 479 Неутрално

  И как Желязната маги помогнала на Пол Пот?

  http://www.newstatesman.com/200004170017

  Fiat voluntas Dei.
 83. 83 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2050 Неутрално

  Нашите комунисти не са по-стока от тези на снимката!Само да им паднем,няма милост!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 84. 84 Профил на Майстор Балкански (00:00–24:00)
  Майстор Балкански (00:00–24:00)
  Рейтинг: 1316 Любопитно

  Да бе, как да не - Сталин с 22 млн. унищожени "вътрешни врагове" бил велик, а тия сам с 3 млн. били "престъпници" - нещо не ми се връзва...

  "И ний сме европейци, ама не чак дотам..."
 85. 85 Профил на Майстор Балкански (00:00–24:00)
  Майстор Балкански (00:00–24:00)
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Няколко хиляди висши офицери, полицаи и чиновници на бившия режим са съдени и екзекутирани. Това са всъщност “терорът” и “масовите убийства”, извършени сот червените кхмери.

  По данни на ООН през 1970 г. населението на страната е 7,1 милиона души. Преброяването през май 1981 г. показва 6,7 милиона население. През 1965-1970 г. естествения прираст е бил 2,8 % годишно което означава, че населението през 1981 г. би трябвало да бъде около 9 милиона души. Поради войната 1969-1975 г. раждаемостта рязко намалява и оценката за броя на неродените деца е около 800 хиляди. Освен това през 1981 в Тайланд и други страни има общо около 600 хиляди бежанци от Кампучия.

  Следователно общият брой на жертвите през периода 1970-1981 г. не може да надминава 9,0 – 6,7 – 0,8 – 0,6 = 0,9 милиона, т.е. 900 хиляди души. От тях по официални американски данни броят на жертвите през периода на американската окупация и бомбардировки е 700 хиляди души. Остават около 200 хиляди жертви които могат да бъдат приписани на червените кхмери и Пол Пот, ако не се вземе предвид състоянието на населението оставено в градовете в края на войната през 1975 г. и конфликта с Виетнам от края на 1978 г.

  По оценка на независима финландска анкетна комисия от 1982 г., съставена от висши чиновници, офицери, полицаи, учени, журналисти и адвокати, която посещава Виетнам, Кампучия и Тайланд и се среща с представители на над 100 държави и организации реалният брой на “жертвите” на Пол Пот е около 75 хиляди, и в никакъв случай не е повече от 150 хиляди души.

  Самото правителство на Пол Пот и Кхиеу Самфан никога не е отричало, че през 1975 г. са били екзекутирани около 20 хиляди представители на бившия режим и това не е могло да бъде избегнато поради изключителната жестокост и огромния брой жертви на този режим. Останалите очевидно са “неотчетени” жертви на бомбардировките и глада преди и непосредствено след освобождението на Пном Пен и големите градове.

  "И ний сме европейци, ама не чак дотам..."
 86. 86 Профил на Петър Иванов
  Петър Иванов
  Рейтинг: 688 Любопитно

  Г-да, ако червените кхмери са такива човеколюбци, каквита ги изкарва постинг 288 , значи американците са били прави да ги подкрепят?

 87. 87 Профил на om
  om
  Рейтинг: 374 Неутрално

  ''Червените кхмери управляват Камбоджа ''
  Арабската пролет започва управлението, с показното убийство на Кадафи, каране на бронирани коли върху копти или изтрепването на полицаи от ментално подготвени ''мирни'' демонстранти-убийци в северозападната част на Сирия?

 88. 88 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4148 Любопитно

  Всички американофилски подлоги да четат:

  http://antipropaganda.comxa.com/zapadkomu.html

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK