Саркози: Трябва да основем Европа отново

Саркози: Трябва да основем Европа отново

© Reuters



Идва денят, в който държавата - както го прави и всяко семейство - трябва да си плати дълговете. Решението на кризата е в усилната работа и контролът над разходите. В същото време подход, разчитащ единствено на бюджетни съкращения, рискува да тласне икономиката в рецесия и дори в депресия."


Това заяви президентът на Франция Никола Саркози в реч в четвъртък вечерта пред близо 5000 партийни привърженици в Тулон, предавана на живо по националната телевизия.


Той съобщи, че в понеделник ще има извънредна среща в Париж с канцлера на Германия Ангела Меркел, на която ще обсъдят последни подробности по идеите си за по-тясна интеграция и повече дисциплина в еврозоната. Предполага се, че те ще залегнат в основата на общото решение, което пазарите очакват от срещата на лидерите на ЕС на 9 декември. Речта му, очаквана като едно от ключовите събития за оцеляване на еврозоната в следващите 10 дни, обаче не съдържаше конкретни подробности.




Франция и Германия трябва заедно да гарантират стабилността в сърцето на Европа, допълни той. Европа "трябва да бъде основана отново", като Франция и Германия ще бъдат нейното ядро, за да осигурят "една зона на стабилност".


Той обясни, че "екстремалната ситуация" и криза, безпрецедентна за последните близо 70 години, са причините Франция да се бори заедно с Германия за "нов договор, който преосмисля организацията на Европа".


"Обединени Франция и Германия означават обединена Европа. Разединете Франция и Германия и Европа ще бъде разединена и слаба."


Според него обаче тази реформа ще продължи на ниво държави и няма да води към някаква наднационална структура.


"Да защитим еврото, означава да защитим Европа", каза още президентът и повтори идеята за създаване на Европейски валутен фонд. "Европейската централна банка е независима и ще си остане такава", каза още той, което бе възприето като отстъпление от настояванията на Париж ЕЦБ да действа като кредитор от последна инстанция в еврозоната.


Еврото не може да оцелее, ако икономиките в еврозоната не работят заедно за това, допълни Саркози. Необходима е строга финансова дисциплина и по-сурови наказания за държавите, които не спазват отговорностите си.


По думите му икономическото изравняване в района ще бъде продължително и трудно, но обеща в този процес Франция да не се отказва от суверенитета си. В същото време той каза: "Няма разлика между национална и европейска политика."


Саркози защити мерките, които неговата администрация вече е приложила за борба с кризата около френския дълг, и изтъкна, че изобщо не се съмнява в платежоспособността на страната.


"Реформирането на начина, по който се финансира нашият социален модел, е абсолютно наложително. Нужен е нов модел на растеж, една дълбока революция", движена от нови технологии, икономика на познанието и по-качествено образование.


Под аплодисментите на аудиторията той също така обяви, че няма да допусне безконтролна имиграция и критикува "нерегулираната глобализация, логиката на спекулантите и доминирането на финансовия сектор в икономиката" като основни причинители на днешните проблеми.


Саркози: Трябва да основем Европа отново

© Reuters


Основни цитати от речта на Саркози


"Европейската централна банка трябва да играе ключова роля. Спори се за нейния статут. Но аз няма да влизам в този дебат. ЕЦБ е независима и ще остане такава. Убеден съм, че пред риска от дефлация, който застрашава Европа, ЕЦБ ще се намеси. Тя ще си реши кога и по какъв начин.Това е нейна отговорност. Никой не се съмнява, че тя ще поеме тази отговорност и съм щастлив, че банката вече започна да я поема".


"Изчезването на еврото ще има драматични последици за френските граждани... то ще направи дълговете ни невъозбразими... не мога да позволя да се случи подобно бедствие."


"Франция и Германия - след толкова много трагедии - решиха да обединят съдбините си и да гледат заедно към бъдещето. Да се поеме назад би било непростимо. Франция и Германия (...) трябва да се сближат още и да бъдат полюс на стабилността и доверието, върху който да можем да изградим Европа (...) Ще се срещнем с канцлера Ангела Меркел в Париж в понеделник и заедно ще направим предложения, гарантиращи бъдещето на Европа."


"Солидарността изисква и строга дисциплина (...) всяка страна в еврозоната трябва да приеме като златно правило, записано в закон, че ще поддържа балансиран бюджета си."


"Реформата на Европа не е поход към наднационалното. Интеграцията на Европа ще върви по пътя на междудържавните отношения."


"Европа вече не е избор, тя е необходимост. Но кризата оголи нейните слабости и противоречия. Европа трябва да бъде преосмислена... Светът няма да ни чака - ако Европа не се промени бързо, историята ще продължи да се пише без нея."


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (110)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на оstavime
  оstavime
  Рейтинг: 561 Неутрално

  Какво му направихме на Господ със Боби,
  та на изток от рая, нас ни зарови?

  Съсипахте коментарите в сайта с новата визия!
 2. 2 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 1709 Неутрално

  "Подход, разчитащ единствено на съкращения, рискува да тласне икономиката в рецесия и дори в депресия."
  К'во речи?

 3. 3 Профил на bombov_saruyar
  bombov_saruyar
  Рейтинг: 757 Неутрално

  Някой разбра ли нещо?

  Ако по пътя напред, не помним как сме стигнали до тук, няма да стигнем там, за където сме тръгнали.
 4. 4 Профил на Diva
  Diva
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Аха. Ама със стари к***и нов бардак не става.

  Изчезващ вид под опеката на БКХ. Гледаш и не бараш :)
 5. 5 Профил на Без коз
  Без коз
  Рейтинг: 902 Неутрално

  Праветея ама без Гърция,че още дълго ще мирише оаканото от тях.
  Само обединена Европа може да е силна!

  Народ, който избира корумпирани, самозванци, крадци и предатели, не е жертва! Съучастник е !
 6. 6 Профил на Къти
  Къти
  Рейтинг: 616 Неутрално

  Ахам! Това ми напомня сериала "На всеки километър" с бат' Серго

  Всичко, за пресъпленията на ядрената мафия единствено и само тук: http://gikotev.blog.bg
 7. 7 Профил на bta
  bta
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Сметката е проста ,който надвиши 3 % дефицит санкций без прошки.

 8. 8 Профил на Extraordinary Gentlemen
  Extraordinary Gentlemen
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#3] от "bombov_ad":

  Да. "нов договор, който преосмисля организацията на Европа"

  Централно управление с цетър Германия и Франция, а всички останали частично губят сувернитета си. СЕЩ "Нов Европеиски Ред".

  "Функциониращата полицейска държава не се нуждае от полиция." "A functioning police state needs no police." Уилям Сюарт Бъроуз
 9. 9 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2566 Любопитно

  "Решението на кризата е в усилната работа и контролът над разходите..." - работа насам, работа натам - само където едни и добре да работят и строг контрол над разходите да правят, на други не им пука, защото отдавна са си надвили харча...

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 10. 10 Профил на прашинка
  прашинка
  Рейтинг: 672 Неутрално

  До коментар [#7] от "bta":

  Вече се говори за 2%.

  Красотата ще спаси света. А злобата ще закопае форумците на "Дневник".
 11. 11
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 12. 12 Профил на danailov
  danailov
  Рейтинг: 1059 Неутрално

  Най - после ще стигнат до решението за реформиране на политическия и икономическия модел, само дано не е епизодично прозрение, забравено веднага след като нещата във финансовата сфера се нормализират. Единствената гаранция май си остава само това, че кризата скоро няма да приключи, а и времето за екперименти изтече.

 13. 13 Профил на bta
  bta
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#10] от "прашинка":

  Правиш го на 2% ,за да стигне допустимия 3%.

 14. 14 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1548 Весело

  $$$ В същото време подход, разчитащ единствено на бюджетни съкращения, рискува да тласне икономиката в рецесия и дори в депресия." $$$

  Вирусът Дянков се превива в адски болки. Сарко съвсем брутално му отсвири методиката.
  Сега ще следва едно ясно разяснение защо на "дърварски" държави, които са разчитали само на съкращения, рязане и злобно и на скъперничество не може да се разчита. Защото са влезли в депресия. Значи могат да депресират Първата класа на Европа. Затова такива като нас, избрали да са крайно икономични и затъващи в мизерие ЩЕ СА Третаа класа в Новият Европейски ССъюз. Ако въобще ги допуснат.
  А Бойко Борисов предлагаше на Първата Класа да намалят заплатите и пенсиите на гражданите си ...
  Мизерията не прощава.
  Дори и хипотетичната.

 15. 15 Профил на oziris
  oziris
  Рейтинг: 1597 Неутрално

  Има значителна еволюция в позициите на Сарко. Явно кризата го накара да слезе на земята и да сближи позициите с германците.

 16. 16 Профил на BGman1
  BGman1
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Дянков откога иска и закон да има за 3% дефицит но комунетата се дърпат...щото популизма им отива на кино...

  الرجل الكبير
 17. 17 Профил на Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Рейтинг: 1596 Весело

  До коментар [#3] от "bombov_ad":

  Аз да - Сарко се е понаквасил точно преди речра

  15.02.1989 - 07.02.2018
 18. 18 Профил на Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Рейтинг: 1596 Любопитно

  До коментар [#8] от "Extraordinary Gentlemen":

  СЕЩ ли ще е името на четвъртия райх ?

  15.02.1989 - 07.02.2018
 19. 19 Профил на popovski31
  popovski31
  Рейтинг: 1306 Неутрално

  "Идва денят, в който държавата - както го прави и всяко семейство - трябва да си плати дълговете. Решението на кризата е в усилната работа и контролът над разходите."

  Дефицита трябва да е нулев!Покриването му със заеми сега,налага бъдещите поколения да го плащат.А уж правим всичко в името на децата."Контрол на разходите" - това му е майката!

 20. 20 Профил на Bramasole
  Bramasole
  Рейтинг: 3762 Любопитно

  До коментар [#16] от "bigman1":

  Ама то, шефът на Дянков също се дърпа и отказва доста логични предложения за бюджетни икономии, дадени от фин. министър ... Него като какъв ще Го определим?

  "Човек не се дави, като падне във водата, а като остане там” - Едуин Луис Коул
 21. 21 Профил на theanalyser
  theanalyser
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  "Да защитим еврото, означава да защитим Европа", каза още президентът и повтори идеята за създаване на Европейски валутен фонд".
  Хайде Сарко - време е за решителни действия!
  Все още кризата може да бъде овладяна!

 22. 22 Профил на berbenkov
  berbenkov
  Рейтинг: 1391 Любопитно

  Саркози,
  повече не се тормози!
  Към Б. Б. и Дянков се обърни
  и лошото ще се отстрани!!!

  www.berbenkov.hit.bg
 23. 23 Профил на bombov_saruyar
  bombov_saruyar
  Рейтинг: 757 Неутрално

  Още първия пасаж е пълен с противоречия. Явно е само за домашна употреба в полусоциалистическа Франция.

  Ако по пътя напред, не помним как сме стигнали до тук, няма да стигнем там, за където сме тръгнали.
 24. 24 Профил на BGman1
  BGman1
  Рейтинг: 1391 Любопитно

  До коментар [#20] от "domakinq":

  Кой му шеф от всичките?...

  الرجل الكبير
 25. 25 Профил на 65vesso
  65vesso
  Рейтинг: 498 Неутрално

  Без Съединени Европейски Щати просто няма да стане.Без силна европейска централна власт няма как да стане.Суверенитета и местния егоизъм просто унищожават ефекта от обединението.Глобализация води съвсем естествено до изчезване на границите,нацийте и расите.

 26. 26
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 27. 27 Профил на 4i4ok
  4i4ok
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Тоя "пичка" не знае ли че със стари курви нов бардак не се прави?
  Гърция.Португалия,Ирландия,Испания,Италия,....

 28. 28 Профил на caliostro
  caliostro
  Рейтинг: 494 Неутрално

  леко полека си дойдехме на думата.

  всички ,всяко семейство трябва да си плати....

  кой забърка и посади кризата?
  всички и всяко семейство ли?
  но ще плащаме всички!
  на тва джудже нищо няма да му плащам. и една стинка няма да види!!!

 29. 29 Профил на xxxxxl
  xxxxxl
  Рейтинг: 672 Любопитно

  [quote#21:"theanalyser"]Хайде Сарко - време е за решителни действия!
  Все още кризата може да бъде овладяна!.......................................................................................
  Овладяна?От кого,бе омбре?От западното мангуст-паразит?То не остана на планетата неоплячкосано парче земя или държава..Една Русия,Иран и Венецуела...Е,и тук таме някой и друг африкански бантустан...
  Ти що мислиш Ахмито бърза на направи бомбата?За сините ми очи?
  Западното мангуст не е свикнало да работи-само лежи,яде и се*е.Айде обратно у фабриката....


  Защо сме още член на ЕСССР?
 30. 30 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 1709 Неутрално

  Абе вие четете ли преди да пишете? Саркози казва, че трябва да се увеличат приходите, а не да се намаляват разходите. В този ДАНС само ви мътят мозъците.

 31. 31 Профил на serafin
  serafin
  Рейтинг: 786 Неутрално

  До коментар [#14] от "AzDebil":

  А какво предлагате? Да пуснем печатницата за пари на бързи обороти? Да увеличим паричното предлагане? Долу борда! Да живее лева! И ура напред. Виденовата зима ще ни се види късна пролет.
  Има едно простичко нещо: Не можеш да изядеш 5 ябълки, когато имаш само 2.
  Проблема е в прекалено многото правителство. А правителствата по дефиниция обичат да харчат пари, и то само чужди. Особено пък правителството на павиана.
  Така че проблема е изцяло в избирателите. Да са мислили като гласуват.

  Ако искаш нещо да НЕ бъде свършено създай комисия
 32. 32
  xxxxxl
  Рейтинг: 672 Любопитно

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 33. 33 Профил на wfx38529060
  wfx38529060
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Най-обичам да ми говори Сарко за Франция като мотор на Европа и дисциплиниран ученик. Колко години вече са над 3% дефицит? Колко години са минали границата от 60% дълг от БВП? Какво са предприели по случая?
  Не е ясно, но обича да е съдник. Има невероятно неприятният характер на грандоманът. Онова малкото момче, което иска да е като големите. Да има голям часовник, да се ожени за момиче от списание, да се снима до Обама.

  Малко ми мяза на нашия екземпляр тук. Тези двамата и донякъде Берлускони имат някои много общи черти. Ако някой се захване да им прави близък портрет ще открие доста прилики в персонажите.

 34. 34 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1548 Весело

  До коментар [#25] от "65vesso":

  Ъхъ. Ама съвсем така. Мога да ти кажа и кой ще е първият декрет на тези Съединени Европейски Щати.
  Декрет за Забрана на Притежанието на Злато от Частни Лица!!!
  И незабавното му и "доброволно" продаване от частните лица на германо-френски консорциум от банки, действащ в публично-частно партньорство с ЕЦБ.
  Надявам се, разбираш защо.


 35. 35 Профил на El Chuncho
  El Chuncho
  Рейтинг: 1222 Неутрално

  Световните начинания на Франция са плачевни.
  Наполеоновите войни.
  Първа световна война "спечелена" от Франция с американски пари,америкнски военни доставки,английски войници и танкове.
  Втора световна война....още по голяма трагедия/по френски победа/.
  И когато "Спиди" Саркози говори че ще основава някаква нова Европа,сигурно иска да каже,че няма да се репчи на Германия,а ще я слуша.
  Ой ла лаа

  Никъде по света борсите не са определящи за икономиката.- цитат на коментар #70 от “др. Иванов
 36. 36 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1548 Весело

  До коментар [#31] от "serafin":

  Нима ми предлагате мястото на министъ-председател. Склонен съм да приема. Като ме изберат ше направя своето предложение за програма.
  До тогава ще разчитаме вашият "павиан" да Ви предложи нещо.

 37. 37 Профил на scorpion
  scorpion
  Рейтинг: 727 Неутрално

  [quote#25:"65vesso"]Глобализация води съвсем естествено до изчезване на границите,нацийте и расите.[/quote]

  Ааааа, НЕ, мерси. Не ни навирайте утопичните си лозунги за глобална мултикултурна помия !

 38. 38 Профил на xxxxxl
  xxxxxl
  Рейтинг: 672 Любопитно

  , на която ще обсъдят последни подробности по идеите си за по-тясна интеграция и повече дисциплина в еврозоната........................................................................................
  Нахално нещо са това западните мангусти и тва е.Фалшиви са като кръстоска между пепелянка или драгалевски катунар....
  Глей го сега френското ефрейче как лъже само.Коя от новите членки не е спазвала дисциплина,бе смотаняк?И коя от западните държави я е спазвала???
  Баах ти нагляра!!

  Защо сме още член на ЕСССР?
 39. 39 Профил на Extraordinary Gentlemen
  Extraordinary Gentlemen
  Рейтинг: 506 Разстроено

  Изхода на САЩ и НАТО ще е война с Иран! Това е единствният изход за момента, според действията от последните месеци. Дано да съм лош пророк!

  "Функциониращата полицейска държава не се нуждае от полиция." "A functioning police state needs no police." Уилям Сюарт Бъроуз
 40. 40 Профил на Славена
  Славена
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Жан Моне и Робер Шуман сигурно се обръщат в гробовете си като слушат бръщолевенията на този тип... Някога Общността е създадена от ярки и способни политици с високи идеали. Днес Съюзът се разбива от жалки и некадърни политици, сраснали се до безобразие с една шепа финансови спекуланти.

  "Има много налудничави неща, които могат да се направят, но ние няма да ги направим и все пак е приятно да си ги мислим." Кърт Вонегът
 41. 41 Профил на mik2
  mik2
  Рейтинг: 1170 Разстроено

  До коментар [#39] от "Extraordinary Gentlemen": Стига, бе.."пепел ти на езика"! Аман от тези войни! А може наистина да си прав, което си е една предстояща трагедия, пак сакати, убити деца, жени, не ми се мисли.

 42. 42 Профил на rimohit
  rimohit
  Рейтинг: 479 Любопитно

  Саркози: Трябва да основем Европа отново


  А защо не се основа от самото начало както трябва?
  Защо наляхте свръх много пари в държави от които никога няма да имате облага,а сега ревете?
  Питам ви вас Саркози и Меркел

 43. 43 Профил на El Chuncho
  El Chuncho
  Рейтинг: 1222 Неутрално

  До коментар [#39] от "Extraordinary Gentlemen":
  Дано.

  Никъде по света борсите не са определящи за икономиката.- цитат на коментар #70 от “др. Иванов
 44. 44 Профил на Extraordinary Gentlemen
  Extraordinary Gentlemen
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#41] от "mik2":

  Иран за много кратко време има готовност да мобилизира 11 мил. към 1.5 мил. си армия.
  За да се дървят американците на тази сила им трябва Европа. Умишлено предизвикана криза, революции в арабските страни, полигона Либия за стиковка, централизирано управление на европейците, изтегляне от Афганистан, 6000 безпилотни самолета???... има и други съвпадения?!

  "Функциониращата полицейска държава не се нуждае от полиция." "A functioning police state needs no police." Уилям Сюарт Бъроуз
 45. 45 Профил на xrp43572691
  xrp43572691
  Рейтинг: 1280 Гневно

  "Изчезването на еврото ще има драматични последици за френските граждани... то ще направи дълговете ни невъозбразими... "
  =============

  Макакчо, ако знаеш колко ми пука за твоите жабари, както и за бирените тумбаци... Единствено ме е яд, че накрая и ние дето стягахме колана 20 (65) години, и ония, дето плюскаха, ще плащаме масрафа на преялите до повръщане.

 46. 46 Профил на scorpion
  scorpion
  Рейтинг: 727 Неутрално

  [quote#39:"Extraordinary Gentlemen"]Изхода на САЩ и НАТО ще е война с Иран! [/quote]

  Мдааа, на там отиват нещата. Гледай след 4 : 00 минута за какво иде реч.

  http://www.youtube.com/watch?v=mE0knlGWx9E&feature=related

 47. 47 Профил на xrp43572691
  xrp43572691
  Рейтинг: 1280 Весело

  [quote#44:"Extraordinary Gentlemen"]Иран за много кратко време има готовност да мобилизира 11 мил.[/quote]

  Я смятай - 11 млн кг хляб на ден, 3 млн кг месо на ден поне, 0,5 млн кг масло на ден, 2 млн л мляко на ден, 1 млн кг сирене на ден. Цигари, дрехи, обувки, сапун и т.н. не броим. И това умножено примерно по 90 дни.
  И аллах да слезе в Техеран, не може я изхрани тая армия.

 48. 48 Профил на xrp43572691
  xrp43572691
  Рейтинг: 1280 Неутрално

  До коментар [#23] от "bombov_ad":

  ++++

 49. 49 Профил на serafin
  serafin
  Рейтинг: 786 Неутрално

  До коментар [#36] от "AzDebil":

  Павианът може да предложи трици за маймуни, нищо повече. Лошото е че много маймуни напоследък

  Пък Вие премиер, ми защо не? Виждам, че поне език много по-добър от него имате. Като вложите и малко здрав разум...
  Само моля не обещавайте мед и масло, че малко нагарчат напоследък

  Ако искаш нещо да НЕ бъде свършено създай комисия
 50. 50 Профил на xrp43572691
  xrp43572691
  Рейтинг: 1280 Гневно

  [quote#25:"65vesso"].Суверенитта и местния егоизъм просто унищожават ефекта от обединението.[/quote]

  А що все така става, че искат малките да се откажат от егоизма и суверенитета си, а не от големите????????????????

 51. 51 Профил на xrp43572691
  xrp43572691
  Рейтинг: 1280 Неутрално

  Тоя макак е пътник, даскалицата по физика от ГДР също. Майката му е да се държим за англо-саксонците, щото колкото и да упадат, в следващите 20 години все още светът ще е техен. И имат топки за разлика от Жан дьо Гей и от Вурст фон Бирен.

 52. 52 Профил на El Chuncho
  El Chuncho
  Рейтинг: 1222 Неутрално

  До коментар [#51] от "Митридат":
  Вурст Фон Бирен има и бирено коремче и топки и наследници на Ромел.

  Никъде по света борсите не са определящи за икономиката.- цитат на коментар #70 от “др. Иванов
 53. 53 Профил на nmemory1
  nmemory1
  Рейтинг: 395 Весело

  Матрицата-презареждане

 54. 54 Профил на xrp43572691
  xrp43572691
  Рейтинг: 1280 Неутрално

  [quote#52:"el_chuncho"]Вурст Фон Бирен има и бирено коремче и топки и наследници на Ромел.[/quote]

  У Вурст фон Бирен освен 67-годишно политкоректно гърчене и самоуни(що)жаване пред ционистката наглост друго не виждам.

 55. 55 Профил на xrp43572691
  xrp43572691
  Рейтинг: 1280 Неутрално

  [quote#52:"el_chuncho"]Вурст Фон Бирен има и бирено коремче и топки и наследници на Ромел. [/quote]

  Последните храбри мъже на Германия загинаха, докато защитаваха Европа от болшевишките орди и от американските реднеци.

 56. 56 Профил на .
  .
  Рейтинг: 1802 Неутрално

  Никакви реформи не трябват, всичко си и написано правилно, но не се прилага.
  В игрите да се прецакват източноевропейците, и новобранците, Европа вместо обидинение тръгна към разделение.
  Пустеещите наши села са най-голямото доказателство за това. В едно свободно, пазарно, единно и хомогенно икономическо пространство това не би могло да се случи. Обаче се случва, и Франция и Германия имат голяма заслуга за това. Защото дърпат чергата към себе си с какви ли не номера. Е, сега да ревът, да си скубят косите и покаят, а те да мислят нов ред, при който пак да делят тортата "по братски". ЕС резко трябва да намали субсидийте, и от там ще дойдат парите. Многото стотици милиарди раздавани под масата са основна пречина за "баш социализъма" и неговите последствия.

 57. 57 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1548 Весело

  До коментар [#49] от "serafin":

  О.К.


 58. 58 Профил на NWO
  NWO
  Рейтинг: 782 Неутрално

  на тоя тип му разбира главата (щаба) от политика за разлика от другите господари на тиквата!

  http://www.blitz.bg/news/article/118884
 59. 59 Профил на trifon74
  trifon74
  Рейтинг: 727 Неутрално

  "нерегулираната глобализация, логиката на спекулантите и доминирането на финансовия сектор в икономиката" като основни причинители на днешните проблеми..."
  ====================
  А ! Изплюхте най-после камъчето !
  Не било значи причината само във високите пенсии и заплати.
  Имало и друго , по-съществено и значимо.
  Остава сега и да назовеш конкретните имена на държави, финансови кръгове и корпорации, които доведоха нещата до този апокалипсис и картината ще е пълна.

 60. 60 Профил на Майстор Балкански (00:00–24:00)
  Майстор Балкански (00:00–24:00)
  Рейтинг: 1391 Любопитно

  Ми натам отива работата - нов формат на малка Европа, по-силно интегрирана и повече финансово дисциплинирана, без гърци и южняци, без сиртаки, фламенко и канцонети, с контролирана емиграция - само добри неща...

  "И ний сме европейци, ама не чак дотам..."
 61. 61 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Меркел ,Саркози , Камърън ..са всеки ден по телевизиите ...Ти лекоатлетически писти ли ще откриваш , недорасляк ??
  Като нямаш потенциал, като си тъп, като си страхлив , като не можеш да решаваш конфликтите в държавата, махай се ..
  Това не ти е пожарната или охраната на някой..)

  BIG AL
 62. 62 Профил на АБПФК
  АБПФК
  Рейтинг: 838 Любопитно

  [quote#47:"Митридат"]И това умножено примерно по 90 дни.
  И аллах да слезе в Техеран, не може я изхрани тая армия. [/quote]
  Ъхъ, не знаех, че иранците ядат само когато са в армията!

  ☭ Нас червеното знаме роди ни...☭ http://youtu.be/EC58ZjzejL0
 63. 63 Профил на Galata
  Galata
  Рейтинг: 561 Разстроено

  Какво се тюхкате,вайкате и плачете бе,че някои като ''xxxxl'' даже и повече...Ей сега на бързо малкия Наполеон ще ви спретне една нова Европа и - сте готови!

  Ах,ах-какво да кажем ние със зурните?
  Вие не питайте,аз да не ви разправям-голям дерт...

  "Büyük şeyleri yalnız büyük milletler yapar." K.Atatürk
 64. 64 Профил на hasmokar
  hasmokar
  Рейтинг: 1053 Неутрално

  Ревете миряне, на теа чужди гробища,много ви приляга на лицемерната престореност,като неизпили хапчето си...

 65. 65 Профил на АБПФК
  АБПФК
  Рейтинг: 838 Любопитно

  "подход, разчитащ единствено на бюджетни съкращения, рискува да тласне икономиката в рецесия и дори в депресия."

  Къде са сега неолибералните седерюги, да оборят еврейското наполеонче?

  ☭ Нас червеното знаме роди ни...☭ http://youtu.be/EC58ZjzejL0
 66. 66 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Саркози е прав, щото след разпадането на ЕС ще може да се основе отново. Но този път без Русия няма как да стане!

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
 67. 67 Профил на kardinalat
  kardinalat
  Рейтинг: 893 Любопитно

  1870, 1940, 2011 - Париж !

  1809, 1918, 1945 - Берлин !

  Редуваме капитулациите и вървим към възстановяване на Свещената империя на Карл но заедно с източната

  и най-умният си е малко прост....
 68. 68 Профил на Мерилин
  Мерилин
  Рейтинг: 782 Неутрално

  Трябвало да се основе Европа отново. Ами то било много лесно. Нов ЕС и кризата изчезва от само себе си.

  Поддържането на АСТА е позор, независимо от партийната принадлежност.
 69. 69 Профил на xrp43572691
  xrp43572691
  Рейтинг: 1280 Весело

  [quote#62:"Omnis Omnibus"]Ъхъ, не знаех, че иранците ядат само когато са в армията![/quote]

  Освен това явно не знаеш, че като си в армията не можеш сам да си изкарваш дневната прехрана, а ти се носи наготово всичко. Тоест като мобилизират 11 милиона маймуни, аятоласите ще трябва да хранят 11 милиона непроизводителни гърла. Отделно как ще въоръжат 11 милиона души не ги знам. Та викам да слезем на земята и да се събудим от съня за 11-милионна страховита иранска армия, въоръжена с копия и лъкове и ядяща само на закуска (евентуално).

 70. 70 Профил на plb234
  plb234
  Рейтинг: 395 Неутрално

  а България ще показва границата на бедността, която периферията не бива да достига. Такава е нашата роля - да плашим останалите какво може да им се случи.

 71. 71 Профил на Galata
  Galata
  Рейтинг: 561 Разстроено

  До коментар [#66] от "Курт Деликуртев":

  Няма начин да стане това с Русия!
  Първо-тия егоисти не щат ''бабаити''.Те една Турция не взеха,та Русия ли да вземат? Искат ''малко,амо мое'',а на руснака не му минават тия...
  Второ-СЕЩ няма да им стане приятно,а знеш на тях, като им стане такова,какво става...
  Ах,ааах,това са бели грижи...Вие не питайте,че да не ви разказвам!

  "Büyük şeyleri yalnız büyük milletler yapar." K.Atatürk
 72. 72 Профил на xrp43572691
  xrp43572691
  Рейтинг: 1280 Весело

  [quote#63:"Galata"]Ах,ах-какво да кажем ние със зурните?[/quote]

  Ще ни пазите от аятоласите, че и без това сте между нас и тях и нямате особен избор.

 73. 73
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 74. 74 Профил на xrp43572691
  xrp43572691
  Рейтинг: 1280 Весело

  До коментар [#73] от "Galata":

  Галата, що така си се разстроил, все синьо тая вечер. Друг път все зелен си.

 75. 75 Профил на АБПФК
  АБПФК
  Рейтинг: 838 Весело

  [quote#69:"Митридат"]Освен това явно не знаеш, че като си в армията не можеш сам да си изкарваш дневната прехрана[/quote]
  Явно и не знам, че иранската армия НЯМА запаси за "90 дни".

  [quote#47:"Митридат"]И това умножено примерно по 90 дни. [/quote]

  ☭ Нас червеното знаме роди ни...☭ http://youtu.be/EC58ZjzejL0
 76. 76 Профил на Galata
  Galata
  Рейтинг: 561 Разстроено

  До коментар [#74] от "Митридат":

  Ах,аркадаш,ах- дойде ни един посетител от ''голямото добро утро'',който ме разтревожи до дупка!Дойде,ей така с два самолета и повярвай ми не за да си пие турското кафе и да седи мирен,ами нарамил едни досиета...Майка плаче!

  Та да не не те държа повече в невидение дойде ТОЙ!Това е ТОЙ,бе аркадаш...Ами, това е положението,ТОЙ трябваше да дойде...

  Все си виках,че може да забрави да дойде,ама...А,дойде ли ТОЙ...Майка плаче!

  http://www.trt.net.tr/trtavaz/joe-biden-icin-ust-duzey-guvenlik--haber-detay,tr,18412.aspx

  Да,това е ТОЙ и ние сме там,където думите се свършват...

  "Büyük şeyleri yalnız büyük milletler yapar." K.Atatürk
 77. 77 Профил на АБПФК
  АБПФК
  Рейтинг: 838 Неутрално

  [quote#69:"Митридат"]Отдело как ще въоръжат 11 милиона души не ги знам. [/quote]
  Едва ли ще мобилизират всичките в самото НАЧАЛО. Просто 11 млн. са МАКСИМАЛЕН брой, които МОГАТ да бъдат мобилизирани. Но това НЕ означава, че всички ЩЕ бъдат по едно и също време- просто имат този ПОТЕНЦИАЛ.

  ☭ Нас червеното знаме роди ни...☭ http://youtu.be/EC58ZjzejL0
 78. 78 Профил на caliostro
  caliostro
  Рейтинг: 494 Неутрално

  прочетох мненията касаещи иран.
  и аз мисля същото.
  война с иран.
  натам отиват нещата за съжаление.
  ще подпалят света шепа некадърници.

 79. 79 Профил на АБПФК
  АБПФК
  Рейтинг: 838 Неутрално

  [quote#78:"caliostro"]война с иран.
  натам отиват нещата за съжаление.
  ще подпалят света шепа некадърници. [/quote]
  Нямат друг избор при сегашната система- пък и са дърпат, да я заменят с друга.

  Без война няма как да излязат от Великата Депресия 2.0!

  ☭ Нас червеното знаме роди ни...☭ http://youtu.be/EC58ZjzejL0
 80. 80 Профил на caliostro
  caliostro
  Рейтинг: 494 Неутрално

  До коментар [#79] от "Omnis Omnibus":

  съгласен съм с теб.
  войната за ресурси вече започва.
  има и друго.
  климата.
  топлите зими свършват с тази.
  започва видима промяна на климата.
  на запад гълфстриим няма да е същия вече.
  както беше казал един ........
  и един ден живота на земята ще стане кошмар. бури ,урагани и .....катаклизми. и хората с радост ще се преместят на марс.

  не знам.
  ако пътя за нова европа минава през техеран хич не е добре.

 81. 81 Профил на Марко
  Марко
  Рейтинг: 561 Неутрално

  Охотно критикуващите Сарко нямат и най-малка представа за размерите на неговата личност. Само за протокола - той е роден лидер, човек с уникален мащаб и визия за нещата.
  Стискам му палци пак да успее, защото това ще е успех както за Франция, така и за ЕС / и България в него/ !

  Не съм магаре;-)
 82. 82 Профил на caliostro
  caliostro
  Рейтинг: 494 Неутрално

  До коментар [#81] от "Марко":

  бих помолил ако ги знаете размерите кажете ги .
  все пак да му научиме размерите на сарко и да добиеме представа някаква.

 83. 83 Профил на АБПФК
  АБПФК
  Рейтинг: 838 Неутрално

  [quote#80:"caliostro"]войната за ресурси вече започва. [/quote]
  Войната за ресурси се води отдавна. Или поне подготовката за война:

  http://goo.gl/4QjHP

  ☭ Нас червеното знаме роди ни...☭ http://youtu.be/EC58ZjzejL0
 84. 84 Профил на АБПФК
  АБПФК
  Рейтинг: 838 Неутрално


  "ESM the New Banking Dictator in Europe"

  http://youtu.be/yjNXOyeBjII

  ☭ Нас червеното знаме роди ни...☭ http://youtu.be/EC58ZjzejL0
 85. 85 Профил на АБПФК
  АБПФК
  Рейтинг: 838 Неутрално

  Както казвам отдавна, проблемът е, че вече я няма "комунистическата заплаха" за Европа, и съответно НЯМА нужда от този стандарт, който европейците(мириканците, също) имаха досега, и който постигнаха предимно с увеличаване на дълговете си до небесата.

  Следва ИЗРАВНЯВАНЕ на стандартите на юропейците с тези на Китай, например.

  http://youtu.be/O8PVlzbSoqY?t=9m26s

  П.П. Май Б.Б. ще излезе прав, че европейците имат нужда от наши заплати и пенсии, а не обратно.

  ☭ Нас червеното знаме роди ни...☭ http://youtu.be/EC58ZjzejL0
 86. 86 Профил на shumkar
  shumkar
  Рейтинг: 882 Неутрално

  До коментар [#83] от "Omnis Omnibus":
  Стига с твоите глупости! Апокалипсис няма да има.

 87. 87 Профил на shumkar
  shumkar
  Рейтинг: 882 Неутрално

  До коментар [#82] от "caliostro":
  Външните размери на Сарко са по-малки от тези на Б.Б. Тежестта им също, което е странно, но май Б.Б. е като голям балон, но балон, т.е. си е лекичък.

 88. 88 Профил на kaka_ginka
  kaka_ginka
  Рейтинг: 805 Неутрално

  "Решението на кризата е в усилната работа и контролът над разходите. "
  ---------------------------------
  Бойко отдавна им каза, че трябва да си намалят пенсиите.

 89. 89 Профил на АБПФК
  АБПФК
  Рейтинг: 838 Весело

  [quote#86:"shumkar"]Стига с твоите глупости! Апокалипсис няма да има. [/quote]
  Ми дръж си парите в банките/акции, тогаз!

  ☭ Нас червеното знаме роди ни...☭ http://youtu.be/EC58ZjzejL0
 90. 90 Профил на charlyb
  charlyb
  Рейтинг: 893 Гневно

  [quote#8:"Extraordinary Gentlemen"]Централно управление с цетър Германия и Франция, а всички останали частично губят сувернитета си. СЕЩ "Нов Европеиски Ред". [/quote]
  Да, защото когато сами се управляваме сме блестящи и няма държава, която да ни стигне.
  Малоумници!

  Протестите ще стимулират управляващите да започнат реформи – протестират нереформираните, онези които смучат от държавата!
 91. 91 Профил на АБПФК
  АБПФК
  Рейтинг: 838 Любопитно


  Найджъл Фарадж: ЕС подкупва независима Хърватия да се присъедини към "нова Югославия"

  http://youtu.be/UGA5SsrfJkE

  Колко ли подкупи са дали на нашите?

  ☭ Нас червеното знаме роди ни...☭ http://youtu.be/EC58ZjzejL0
 92. 92 Профил на Мастър Йода
  Мастър Йода
  Рейтинг: 1170 Неутрално

  "В същото време той каза: "Няма разлика между национална и европейска политика."

  Когато главите на "десните" уврат, те ще разберат, че вече всичко е казано от класиците на марксизма-ленинизма: "Външната политика е продължение на вътрешната.".

  Аз не остря моливи, аз руша империи!
 93. 93 Профил на Мастър Йода
  Мастър Йода
  Рейтинг: 1170 Неутрално

  "Саркози: Трябва да основем Европа отново"

  Е, поне признава индиректно, че досега нищо добро не е произлязло. Сега ще пробват още веднъж. Да ви предупредя, че отново ще бъде грешка. В смисъла на "проба-грешка", нали разбирате.

  Аз не остря моливи, аз руша империи!
 94. 94 Профил на messiah
  messiah
  Рейтинг: 402 Неутрално

  И нито дума за съкращаване на ЕВРОБЮРОКРАТИТЕ и ЕВРОДЕПУТАТИТЕ,и на ФАНТАСТИЧНИТЕ ИМ ЗАПЛАТИ.
  И на ОГРОМНОТО КОЛИЧЕСТВО "помощен персонал",сиреч хрантутници на същите тези червиви с пари евробюрократи и евродепутати,творящи чудеса от безсмисленост.
  Като купищата от документи,които трябва да се изготвят за най-елементарни неща.
  И съдирането на бизнеса с данъци и предписания.

 95. 95 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 878 Весело

  "Саркози: Трябва да основем Европа отново"

  -Това напомня един анекдот от времето на социализма:"Открили "живата вода" в СССР и решили най-напред да съживят Ленин,а после Дзержински.
  Направили го.Когато оживял, Ленин тръгнал да види социализма в страната.А когато и Дзержински отворил отново очите си видял бележка от Ленин:"Видях какво са направили за социализма.Не губи и ти време.Чакам те в Женева.-Започваме борбата си и всичко от началото!"

 96. 96 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 878 Весело

  Саркози:"Каква я мислехме,а каква стана!"

 97. 97 Профил на Quo Vadis
  Quo Vadis
  Рейтинг: 838 Неутрално

  "Той съобщи, че в понеделник ще има извънредна среща в Париж с канцлера на Германия Ангела Меркел"

  - Колко станаха тези срещи между двамата и тази май е 15 или 16 среща .

  "Под аплодисментите на аудиторията "

  -Както и при Путин, Станишев ..... все се аплодират ..... .


  "ЕЦБ е независима и ще остане такава. "

  - Съмнявам се ,че е независим орган от тялото ЕС .

  "Еврото не може да оцелее, ако икономиките в еврозоната не работят заедно за това, допълни Саркози. "

  - Невъзможно е това ./мантилитета е различен и разбиранията са различни по спасяване на еврозоната .


  "Изчезването на еврото ще има драматични последици за френските граждани... "

  - Е как ще оцелее еврото като той мисли само за француските граждани !!!

  "всяка страна в еврозоната трябва да приеме като златно правило, записано в закон, че ще поддържа балансиран бюджета си."

  - Та те самите не спазват това правило , а искат другите да го спазят !!!


  "Европа трябва да бъде преосмислена... "

  - Е , кой ще ея преосмисля ... само Франция и Германия ли ? , а ми другите страни ще са съгласни ли ? на ядрото Франция и Германия ?

  Ех , въпроси въпроси и малко време за решаване на тези "сложни задачи ", а Титаник потъва ли потъва .

  СССР се разпадна и основаха ново СССР и се казваше СНГ и просъществува много малко време .
  Та и таз работа с ЕС да не излезне същата !?

  Кога Европа ще стане НЕЗАВИСИМА ? (от американската политика )Кога европейските "независимите и свободни" медии ще станат действително свободни ?
 98. 98 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 878 Неутрално

  [quote#31:"serafin"]Да увеличим паричното предлагане? [/quote]

  -Увеличаването на паричното предлагане в разумни граници е полезно и стимулира икономическото развитие.Именно,заради това Централните банки намаляват лихвите,за да се прелеят пари в икономиката.Когато започне да "грее" много силно обратно-увеличават лихвите.Засега рецесията и банковата криза принуждават ЦБ да намаляват лихвените нива и да увеличават паричната маса в обращение,за да стимулират икономиката.

 99. 99 Профил на Finland
  Finland
  Рейтинг: 811 Неутрално

  До коментар [#7] от "bta":

  Май и 3% е много. Канят се да го направят 2% за еврозоната, а според мен трябва да е за целия ЕС.

  Заложен е на 3% в далеч по-добри времена.

 100. 100 Профил на FakePath
  FakePath
  Рейтинг: 837 Неутрално

  Дрън-дрън и нищо конкретно. Имам усещането, че нито Саркози, нито Меркел имат някаква идея какви конкретни дейности трябва да предприемат, за да спазят съюза...

  Ужас ни чака!





За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK