Полицията разследва писмо-бомба до шефа на "Дойчебанк"

Йозеф Акерман

© Reuters

Йозеф АкерманПолицията в Германия разследва писмо-бомба, изпратено до изпълнителния директор на Дойче банк Йозеф Акерман, съобщи АП.


Говорител на най-голямата банка в страната  уточни, че полицията е била алармирана, след
като пакетът бил засечен вчера по обяд в отдела за сортиране на пощата в централата във Франкфурт. Полицията потвърди, че е бил намерен "подозрителен плик" сред пратките в централата на финансовата институция, но отказа да съобщи всякакви подробности, докато трае разследването.


Подробности за съдържанието на пакета даде говорителят на Нюйоркското полицейско управление Пол Браун, след като германските власти са се обърнали за помощ към американските си колеги. Той потвърди, че пратката е писмо бомба,  съдържащо експлозив и шрапнел. Съдържанието е било засечено от рентген в  пощенския отдел на банката.
Според посочения на плика адрес подател била Европейската  централна банка, която се намира на две преки от сградата на Дойче банк. Между тях има парк, в който активисти от движението "Окупирай Франкфурт" са разпънали палатките си., се уточнява впубликацията


Американският полицейски говорител съобщи, че силите на реда в Ню Йорк патрулират край клоновете на германската банка, а като предпазна мярка са предупредени и офисите на останалите финансови институции.


Ройтерс отбелязва, че "мишената" на опасното писмо Акерман е "лицето на капитализма в Германия" и е един от малцината високопоставени мениджъри, който се движи винаги с телохранители.  Той е и най-добре платеният изпълнителен директор сред германските финансови компании с доход през миналата година в размер на 9 млн. евро.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK