"Икономист": Внимавайте с рецептата на Меркози!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Коментари (194)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Diva
  Diva
  Рейтинг: 574 Неутрално

  Вашингтон поуст са написали некролога на еврото. И на ЕС.

  Изчезващ вид под опеката на БКХ. Гледаш и не бараш :)
 2. 2 Профил на прашинка
  прашинка
  Рейтинг: 688 Разстроено

  "Когато се пишат историческите книги, дали датите 8-и и 9-и декември ще бъдат разглеждани като повратна точка в европейската криза?"

  Въпросът е дали изобщо ще остане някой, който да пише исторически книги, и такива, които да ги четат.

  Красотата ще спаси света. А злобата ще закопае форумците на "Дневник".
 3. 3 Профил на bradshaw
  bradshaw
  Рейтинг: 645 Неутрално

  Не мога едно да разбера /това е само израз/ ... Германците от никой нищо не искат, напротив, Европа чака парите им. Имат ама абсолютно право да си поставят условията, за да са сигурни, че няма да наливат от пусто в празно за поредните "мийлюзи" и да постигнат някакъв интерес и за себе си ... Така се прави! А срещат лицемерието на всички от двете страни на Атлантика, които вкупом се надпреварват да ги обвиняват, че си засилвали позициите и правят недвусмислени препратки към историята ... много гьонсурати брее!

  Nobody is perfect. I am Nobody.
 4. 4 Профил на Phaeton.
  Phaeton.
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  И на мен,меко казано,ми липсва ентусиазъм към германо-френския съюз.

 5. 5 Профил на conserva
  conserva
  Рейтинг: 574 Неутрално

  Фискална дисциплина, регулации, санкции - дъра-бъра, два чадъра. Всички тези "мерки" са с цел да се подтиснат симптомите на болестта "простиране далеч извън чергата". а самата причина на тази болест нито се споменава, камо ли пък някой да помисли да се бори срещу причината. А причината е ясна - държавата на благосъстоянието, пагубната утопия на следвоенна Западна Европа. Правителствата ще продължат да харчат разточително чуждите пари, първо защото са чужди, второ, защото са обсебени от властта, и трябва да си осигуряват преизбиране, и трето, защото дори и да има санкции, те пак ще бъдат изплатени с чужди пари.

 6. 6 Профил на BGman1
  BGman1
  Рейтинг: 1441 Весело

  До коментар [#3] от "bradshit":
  Правилно...който плаща той поръчва музиката...на някои им се иска да си тропат сиртакито да си пият узото да работят до обяд,да чупят чинии до късно през нощта и никой да не им се меси а само да дава кеш...много ми приличат на пъпчив български пубер,дето е свикнал, тати да носи мама да меси...Лошото е че един ден порастваш и трябва да си носиш отговорността..........И те така...

  الرجل الكبير
 7. 7 Профил на nikito74
  nikito74
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Да сега всички ще се нахвърлят на Германия и Франция,особено на Германия.Май на англосаксонския свят не има харесва съюза Франция-Германия никак при това.Още по-малко им харесва еврото да оцелее.И започва смешен плач на кои държави не им харесвало пакта.Ами като не им харесва да не участват.
  А на тези дето реват че Германия взимала решенията ами да ще ги взема този който плаща поръчва и музиката.

 8. 8 Профил на dimko
  dimko
  Рейтинг: 581 Неутрално

  ЕС трябва да постави акцент върху ниската "предавка". За да се движи по-плавно , Континентът се нуждае от работен "синхрон" ...

 9. 9 Профил на nikito74
  nikito74
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Значи България и българите бяха оставени 22 години да се мъчат и плащат това че изгубихме Студената война.През тези 22 години Гърция не се застъпи един път за нас даже и просто с думи.Бяха заети с танци и веселби.А други гърци разграбваха остатъка от българската икономика.Да не говорим за експлоатацията на работната ни сила и тук и на българските емигранти в Гърция.Обаче сега когато опря до тях ама то не беше рев не беше чудо.Фашистите пак ги заплашвали унищожава ли ги,искали да им съсипят икономиката.Ами да си върнат драхмата и да не си плащат заемите никой не може да ги накара насила.Ама още следващия месец няма да има пенсии и заплати.Дават им ги германците ама искали нещо насреща ами ще искат иначе пари няма.Иначе на гърците са горд народ и не се унижавали да,да ама не!

 10. 10 Профил на stile libero
  stile libero
  Рейтинг: 638 Неутрално

  До коментар [#3] от "bradshit":
  Германците имат огромен интерес от еврото, защото така си гарантират железни пазари, които не се влияят от курсовете на евентуални местни валути. Така, че нека да са така добри да си плащат за това.

 11. 11 Профил на panzerino
  panzerino
  Рейтинг: 810 Неутрално

  [quote#3:"bradshit"]срещат лицемерието на всички от двете страни на Атлантика, които вкупом се надпреварват да ги обвиняват, че си засилвали позициите и правят недвусмислени препратки към историята ... много гьонсурати брее![/quote]
  Така си е.
  Време е за Англичаните, да решат къде искат да принадлежат.
  Ако не искат да са в ЕС- да го напуснат.
  Ако искат- да съществуват в него с неговата (на ЕС) рамка, задължения и преимущества.
  Ако им харесват Америкосите ( техните братовчеди)- да си ходят там.

  Не може 40 и повече години да се седи на два стола.

 12. 12 Профил на rosen
  rosen
  Рейтинг: 638 Неутрално

  Европейския съюз винаги е бил преди всичко друго френско-германски съюз. Четете повече история. Неговата най пряка цел е била прекратяването на възможност за нова френско-германска война, че две са стигали на света. Сърцевината на евросъюза това е съдбата на Елзас, Лотарингия, и страните от Бенелюкса. Просто Фарнция и Германия се разбират да карат заедно влака. Англия е просто добавка. За нея много по важно е морето и САЩ.

  Свободата е на върха на копието...
 13. 13 Профил на panzerino
  panzerino
  Рейтинг: 810 Неутрално

  [quote#9:"nikito74"]А други гърци разграбваха остатъка от българската икономика.[/quote]
  Вярно е. Ама те дойдоха в Бг "поканени".
  Дянков, и всички негови предшестеници, се радваха като деца на Коледно дръвче, на всичките тези "бизнесмени", вместо да мъдруват как да спасят поне нещичко от Бг индустрия.
  Фалирваха "Плама", пък после канеха гръцки "бизнесмени" да наемат бг жени да им работят за 100Е "заплати".

  Сами сме си виновни... .

 14. 14 Профил на panzerino
  panzerino
  Рейтинг: 810 Неутрално

  [quote#12:"rosen"]За нея много по важно е морето и САЩ.[/quote]
  Да си ходи тогава при морето и САЩ.
  Просто е.

 15. 15 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Въпреки, че това е форум, считам за свой дълг да предупредя всички съфорумци и всеки, който прочете документа, за правните последици за Р. България, произтичащи от този документ. В него са описани рамките на задълженията, които България ще поеме , след ратифициране на такова междуправителствено споразумение, но няма и дума за рамките на правата или привилегиите, които България получава. "чл.14 от документа в пост № 119-Държавите членки от еврозоната И ДРУГИ ДЪРЖАВИ ЧЛЕНКИ / т.е. и България!/ ще обмислят и потвърдят в рамките на 10 дни предоставянето на допълнителни ресурси на МВФ в размер до 200 млрд.евро (270 млрд.долара) под формата на двустранни заеми, за да се гарантира, че МВФ разполага с необходимите ресурси за справяне с кризата. Ние очакваме съответен принос от страна на международната общност. "
  ИЗЯВЛЕНИЕ НА ДЪРЖАВНИТЕ И ПРАВИТЕЛСТВЕНИТЕ РЪКОВОДИТЕЛИ ОТ ЕВРОЗОНАТА
  http://www.consilium.europa.eu/uedocs/cms_data/docs/pressdata/BG/ec/126662.pdf

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 16. 16 Профил на ironhorse
  ironhorse
  Рейтинг: 888 Неутрално

  С проекта за нов договор на практика се въвеждат нови финансово-икономически модел на развитие.
  1. Държавите няма да имат право на дефицит и дълг над определеното. Само големите американски банки мастодонти-крадци и социалистите-крадци имат интерес дефицита на държавите да се раздува до небесата. Така чрез финансираният дълг от банките се заробва цялото население в държавата, без значение на социалният статус, защото държавата плаща дълговете, като набира данъци от гражданите си.
  Сожиалистите пък крадат и после бягат от власт. Идват десни правителства стабилизират икономиката и пак идват крадците.
  Този фим в Западна и особено в Източна Европа е прожектиран неколкократно.
  2. Еврото ще стане Световна резервна валута и Европа ще може да изземва излишните пари на СВета срещу смешни лихви, както сега прави САЩ.
  3. САЩ няма да могат да рефинансират гигантския си дълг чрез нови дългове. Никой повече няма да им купува облигациите срещу сегашните ниски лихви. Високите лихви ще принудят САЩ да вдигат данъците, тежестта върху икономиката ще е огромна и това ще доведе до колапс на американската икономика.
  4. Европа отказва повече да спасява бнаки-крадци, защото били много големи. Американските банки директно изсмукаха гигантски капитал от Света за да не фалират. Повече този филм в Европа няма да го има.
  5. Другите силни или пък големи държави в Света ще се замислят, по кой модел да тръгнат. САЩ ще останат сами в икономическият си модел за живот на кредит.
  6. Новото споразумение на практика дава финасова стабилност на обикновените граждани. Пределно ясно е че в кризи олигархичният капитал прави баснословни печалби. Т.е. кризите в повечето случаи са предизвикани умишлено.
  7. Целият ресурс на САЩ е впрегнат да пречи на новото споразумение. Този път и кредитните агенции няма да помогнат на САЩ с безпрецедентната атака срещу Европа.
  8. Това споразумение пряко е изгодно за България. Социалистите няма да могат да крадат !!!!

  Бойко Борисов и ГЕРБ са еманацията на корупцията и мафията в държавата.
 17. 17 Профил на Логика
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 18. 18 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  [quote#16:"ironhorse"]8. Това споразумение пряко е изгодно за България. Социалистите няма да могат да крадат !!!![/quote]
  Хммм- аз като юрист отпределям, че това споразумение е сключване на неизгодна и вредоносна сделка за България и е най- голямата катастрофа за България след сключването на Ньойският договор! Вие с какво се занимавате- право, икономика- можете ли сам, без да преписвате или копирате от някъде, да направите правен анализ на документа? Аз го направих и като бг. юрист твърдя, че ТОВА СПОРАЗУМЕНИЕ МОЖЕ ДА УНИЩОЖИ ФИНАНСОВО БЪЛГАРИЯ, ЗАГУБИХМЕ ФИСКАЛНИЯТ СИ СУВЕРЕНИТЕТ БЕЗ НИЩО НАСРЕЩА - БЕЗ НАСРЕЩА ДА СА НИ ПРЕДОСТАВЕНИ ПАРИ ИЛИ ПРАВА!

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 19. 19 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  [quote#16:"ironhorse"]. Държавите няма да имат право на дефицит и дълг над определеното.[/quote]
  Т.е. от Брюксел й се определя дефицита- ерго- загуба на фискален суверенитет, а той е част от националния суверенитет! И Вие се раздвате на това?!?!

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 20. 20 Профил на ironhorse
  ironhorse
  Рейтинг: 888 Неутрално

  До коментар [#18] от "dqdomart":

  Хахаха
  Свърши времето на крадливите комунисти прекръстили се на социалисти, но в действията си са олигархични-наследствени мафиоти, подчинени на КГБ-Масква.

  Бойко Борисов и ГЕРБ са еманацията на корупцията и мафията в държавата.
 21. 21 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  И още- според Лисабонският договор САМО държавите от Еврозоната се задължават да имат бюджетен дефицит под 3% - България НЕ Е в Еврозоната, вленала е в ЕС с дерогация/ неприлагане/ на текстовете от договорите, чийто правоприемник е Лисабонският договор, в частта им, описваща задълженията на страните от Еврозоната. Със споразумението България ОТХВЪРЛИ част от това свое предимство, САМА- БЕЗ НИЩО НАСРЕЩА, загуби фискалният си суверенитет - предимството на държавите от ЕС , които не са в Еврозоната и се съгласи в рамките на 10 дни да сключи двустранен заем с МВФ, ЗА ДА ПОДПОМАГА ДЪРЖАВИТЕ ОТ ЕВРОЗОНАТА! Ако някой колега -юрист пише под тази статия, очаквам да ме обори с правни аргументи!

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 22. 22 Профил на panzerino
  panzerino
  Рейтинг: 810 Неутрално

  [quote#18:"dqdomart"]аз като юрист отпределям, че това споразумение е сключване на неизгодна и вредоносна сделка за България и е най- голямата катастрофа за България след сключването на Ньойският договор![/quote]
  Момче, не пиши глупости.

  Когато в далечното минало, Фердиданд за пръв път стъпва на Бг земя при Лом, неговия личен секретар Бурболон, е държал огромна "касичка" - " За Червения Кръст" . Всеки Бг търговец и богат човек, дошъл да посрещне величието, задължително е пускал там наполеони, не грошове. Буров разказва, че баща му е пуснал 20 златни наполеона... огромни пари по онова време . Младото момче Буров попитал баща си
  - "Тате, ама това са много пари".
  - "Синко, за да получиш, първо трябва да дадеш".

  Сегашната ситуация е ЕДИНСТВЕНАТА възможност за Бг да влезе бързо и пряко в "ядрото" на Европа. Ако са Ви мили 21 годините пот и кръв, няма да потвърждавате с действия правилото че, "Власите на края на Дунава се давят".

 23. 23 Профил на ironhorse
  ironhorse
  Рейтинг: 888 Неутрално

  До коментар [#21] от "dqdomart":

  Колкото и да ви е мъчно социалистите-мафиоти, безродници и слуги на КГБ, България вече е подписала че ще се присъедини към Еврозоната с подписването на присъединителният договор към ЕС.
  Вчера България е дала принципното си съгласие за новият договор и ще го приеме чрез консултации в Парламента и ще въведе Конституционните промени до март 2012.
  Аз искам да съм гражданин на България, която е в ЕС.
  Който иска да е в съюза на путлер "Евроазийски съюз" на империята на злото, да ходи там.
  Още не съм чул, видял и прочел читав човек да избяга в СССР или Русия. Само престъпници, убийци, наркобарони, диктатори и шпиони.

  Бойко Борисов и ГЕРБ са еманацията на корупцията и мафията в държавата.
 24. 24 Профил на panzerino
  panzerino
  Рейтинг: 810 Неутрално

  [quote#16:"ironhorse"]С проекта за нов договор на практика се въвеждат нови финансово-икономически модел на развитие. [/quote]
  ++++++++++++++++++++++++++++++

 25. 25 Профил на starez
  starez
  Рейтинг: 614 Неутрално

  До коментар [#19] от "dqdomart":

  Ами, магарето защо го канят на сватба?Бедна Българио какво правиш?

 26. 26 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  [quote#22:"panzerino"]Момче, не пиши глупости.[/quote]
  Пиша от едно и също ИП, не съм "момче" а адвокат от САК с 10 год. адвокатски стаж. Отлично знам какво пиша- работя всеки ден с ДЕС, ДФЕС, Лисабонски договор, учила съм предмета "Право на ЕС", знам какво е първично право на ЕС, какво е вторично право на ЕС , изучавала съм същността на регламента, директивата и решенията като проявление на вторичното право на ЕС и стоя зад думите си! Очаквам колега- юрист да представи правни аргументи, доказващи, че греша! Не очаквам другите съфорумци да ме разберат...

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 27. 27 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  [quote#23:"ironhorse"]Вчера България е дала принципното си съгласие за новият договор и ще го приеме чрез консултации в Парламента и ще въведе Конституционните промени до март 2012[/quote] Мдааа - и без Велико Народно събрание, как ще стане това?! Впрочем -какво ли питам- за ГЕРБ няма Конституция, управлението му суспендира конституционни текстове....Живейте си в заблуда, а за мен пътя към Терминал 2 е открит- като лице с регулирана професия имам професионално признание във всички 26 държави от ЕС - вие си стойте във Бг. и си възхвалявайте управление, което сваля по 20 кожи от вас- АЗ ОТКАЗВАМ!!!!

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 28. 28 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  [quote#27:"dqdomart"]професионлно признание[/quote] да се чете професионално признаване

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 29. 29 Профил на NK /имигрант в родната страна/
  NK /имигрант в родната страна/
  Рейтинг: 925 Неутрално

  До коментар [#21] от "dqdomart":

  Технически имате право, но... за голямо мое съжаление България доказа неспособността си да се възползва от каквито и да било права в международните отношение. Т.е. загубата ни е нулева. Ниенте!

  А на въпроса България към Русия ли трябва да гравитира или към САЩ, моят личен избор е... Европа.

  Обективно през най-новата си история страната ни е била добре само когато е била икономически и политически обвързана с Германия. Вярно, че тия последните направиха една световна война от глупост, щетите от която пък ги доведоха до втора... само че сега целта на занятието е обединена Европа, именно за да не се стига до война.

  Англичаните никога, ама НИКОГА не са се имали за част от континента Европа. По им е удобно да бъдат петата колона на САЩ. Така се чувстват малко по-висока класа от другите и избиват комплексите си.

  А в интерес на истината никой няма полза от еврото, с изключение на европейците. От стабилна Европа -да, но не и от стабилна европейска валута. В случай, че се развие положително риска за долара е голям, а след него се нареждат йена и юан.

  Правителството ОЛИГАРСКИ призовава: "ПЛУВАЙ, БЪЛГАРИНО... НЕ Е РИБА!"
 30. 30 Профил на panzerino
  panzerino
  Рейтинг: 810 Неутрално

  [quote#27:"dqdomart"]като лице с регулирана професия имам професионално признание във всички 26 държави от ЕС[/quote]
  Едва ли можете свободно да практикувате особено право в страни от ЕС... .
  Именно група професии са особено регулирани, и не виждам как си представяте че ще Ви запишат в техните правни регистри... .
  От друга страна, ако смятате че там юристите са като Белите мечки в Сахара, трябва да Ви разочаровам. Не сте нужна на никого в техния свят. Е, не значи че не може да успеете, разбира се. Но добре платените професии са полу-затворени, с изключение на лекарската.

 31. 31 Профил на royal_sperm
  royal_sperm
  Рейтинг: 470 Неутрално

  те комунистите откраднаха 10 пъти по 2 милиарда евро

  In real life it is always the anvil that breaks the hammer...” ― George Orwell
 32. 32 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  [quote#29:"NK"] Т.е. загубата ни е нулева. Ниенте! [/quote]
  ЗАГУБАТА Е ОГРОМНА!!! Имате:
  1. Загуба на фискален суверенитет - т.е. размера на бюджетният дефиция де факто се диктува от споразумението, което Б.Б. иска час по-скоро да се впише в Конституцията. Такава промяна в Конституцията става само след свикване на ВНС- това си го пише в самата Конституция, но кой да чете - професията "ритнитопковец" във България е на пиедестал - що да се чете - ГЕРБ вече си е установил диктатура и тоталитаризъм
  2. Изобщо не става въпрос България да гравитира около Русия- БОЖЕ -КОГА СЪМ ПИСАЛА ТАКОВА НЕЩО?! При членството си в Евразийският съюз България ще изгуби и малкото си останал национален суверенитет- НЕ! на такова членство!

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 33. 33 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  [quote#30:"panzerino"]Едва ли можете свободно да практикувате особено право в страни от ЕС... .
  Именно група професии са особено регулирани, и не виждам как си представяте че ще Ви запишат в техните правни регистри... .[/quote]
  Не всеки е некомпетентен
  http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=CELEX:31998L0005:BG:NOT

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 34. 34 Профил на panzerino
  panzerino
  Рейтинг: 810 Неутрално

  @dqdomart

  Простете, но как си представяте да имате най-силната световна валута, без да дадете нещо в замяна?
  Когато живеете в къща на богати- не си оставяте боклука пред вратата си. Иначе ще Ви изхвърлят от жилището.

  Гледайте сферично, и с мисъл за бъдещето.
  Ако ЕС и Европа не успеят, Бг е пропаднала.
  Ще ближете и лъскате обувките на Америкосите и техните "братовчеди", докато не Ви превърнат в колония по типа на тези, които "смукаха" столетия, и накрая оставиха в руини.

 35. 35 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#30] от "panzerino":
  Както виждате от пост № 33 - имам възможности. А Вие си останете тук- нали в тази държава е най-добре човек да е нагъл, прост, необразован, некомпетентен, но да членува в ГЕРБ, за да си оправи живота- е, при мен такива тъпотии не вървят - нека на вас да ви съдират по 20 кожи -защото до ДЕСЕТ дни БЪЛГАРИЯ ТРЯБВА ДА ИЗВАДИ ОКОЛО 4 МИЛИАРДА ЛЕВА и да ги внесе в МВФ И ГЛАСУВАНИЯТ ДЪРЖАВЕН БЮДЖЕТ В 2.00Ч. ПРЕЗ НОЩТА ТРЯБВА ДА СЕ ПОПРАВЯ!

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 36. 36 Профил на takeshi303
  takeshi303
  Рейтинг: 810 Неутрално

  Както казваше Бисмарк, грешките в политиката наподобяват туберкулозата. Докато могат да бъдат излекувани, те са незабележими. Когато станат очевидни, те вече не се поддават на лечение.

 37. 37 Профил на Владимиров
  Владимиров
  Рейтинг: 753 Неутрално

  [quote#18:"dqdomart"]ЗАГУБИХМЕ ФИСКАЛНИЯТ СИ СУВЕРЕНИТЕТ БЕЗ НИЩО НАСРЕЩА - БЕЗ НАСРЕЩА ДА СА НИ ПРЕДОСТАВЕНИ ПАРИ ИЛИ ПРАВА! [/quote]

  И ти твърдиш, че си юрист?!?!? Вече не се учудвам на тъпите ни закони и неработещата съдебна система...ако всички юристи са като теб...
  Защото ако наистина си юрист, щеше да знаеш, че ние и в момента нямаме фискален суверенитет, защото сме във валутен борд и БНБ не може да взема почти никакви решения, а само да играе с валутните резерви, съотвено паричната маса в обръщение, и да следва политиката на ЕЦБ, тъй като сме вързани към Еврото. А едва ли има нормален човек у нас, който да оспори, че именно валутният борд ни извади от спиралата на хиперинфлацията и е основата, на която страната ни достигна нивото да бъде приета в ЕС, а днес да сме сред трите държави с най-малък държавен дълг в Европа. Ние на практика сме приели еврото, просто де юре все още валутата ни се нарича Лев, но заради този факт все още лихвите по кредитите у нас са от два до три пъти по-високи отколкото в Еврозоната.
  Да не говорим,че предвид уменията и корупцията на българските политици, аз с удоволствие бих предоставил фискалния ни суверенитет в ръцете на германци или бенелюксци...те поне са доказали, че знаят как да правят пари...

 38. 38 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  [quote#34:"panzerino"]Простете, но как си представяте да имате най-силната световна валута, без да дадете нещо в замяна[/quote]
  България НЕ Е В ЕВРОЗОНАТА!!! Когато заплатата на съпруга ми вместо 5к лева , стане 5к евро ПОРАДИ ВЛИЗАНЕТО НИ В ЕВРОЗОНАТА - ТОГАВА -ДА, СЪГЛАСНА СЪМ НА ЗАГУБА НА БГ. ФИСКАЛЕН СУВЕРЕНИТЕТ!

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 39. 39 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  [quote#37:"Владимиров"] защото сме във валутен борд и БНБ не може да взема почти никакви решения, [/quote]
  Така- сега направете простата сметка- валутен борд+ 4 милиарда лева до 10 дни- кажете КАКВО СТАВА НА ЕДИНАДЕСЕТИЯ ДЕН?

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 40. 40 Профил на Diva
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 41. 41 Профил на panzerino
  panzerino
  Рейтинг: 810 Неутрално

  [quote#36:"normandy"]Както казваше Бисмарк, грешките в политиката наподобяват туберкулозата. Докато могат да бъдат излекувани, те са незабележими. Когато станат очевидни, те вече не се поддават на лечение.[/quote]
  Той казваше и друго:

  " Балканите и България, онова ужасно място там в ъгъла на Европа, не заслужават живота дори и на един единствен Пруски гренадир."

 42. 42 Профил на Ментор
  Ментор
  Рейтинг: 816 Неутрално

  решението е добро и разумно. Може да не е идеално, но все пак прави съобразяването със здравия разум задължително, а отклоненията трудни. Европейският подход на балансирани бюджети и където се налага съкращаване на разходи е безкрайно по-добър от малоумния подход на САЩ с техите QE-та и вдигане на тавана на космическия им неизплатим дълг. След като какафонията около Европа утихне, инвеститорите ще се сетят че САЩ всъщност са в много по-тежко положение. И бавно но сигурно ще престанат да купуват кухите им облигации. Защото трябва да си идиот да купиш облигации срещу 2% от страна която непрекъснато генерира все по-голям дълг, и вижда решението на икономическите проблеми в печатането на пари.

 43. 43 Профил на elevation04
  elevation04
  Рейтинг: 638 Весело

  Англоскасонците отново искат да прехвърлят своите проблеми, само че сега ноу уей !!!!
  Да си пускат, печатницата за долари ако искат!

 44. 44 Профил на Владимиров
  Владимиров
  Рейтинг: 753 Неутрално

  До коментар [#27] от "dqdomart":


  [quote#27:"dqdomart"]Мдааа - и без Велико Народно събрание, как ще стане това?! Впрочем -какво ли питам- за ГЕРБ няма Конституция, управлението му суспендира конституционни текстове...[/quote]

  Мдааааааа, ти или наистина не си юрист, или си студент по право в първи курс, която вече смята, че това е достатъчно, за да плещи като последна инстанция по юридически теми....хайде сега нека първият ни урок започне с Конституцията на република България и как може да бъде променяна тя:

  http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0%BE%D0%BD%D1%81%D1%82%D0%B8%D1%82%D1%83%D1%86%D0%B8%D1%8F_%D0%BD%D0%B0_%D0%91%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F

  P.S. И друг първо проверявай, после пиши, в ерата на интернет това отнема няколко минути....

 45. 45 Профил на NK /имигрант в родната страна/
  NK /имигрант в родната страна/
  Рейтинг: 925 Неутрално

  До коментар [#32] от "dqdomart":

  Тази безполезна книжка наречена Конституция никой май в България не я брои за нещо важно. И не говоря само милицонерите през последните 2 години. Време е вече да се промени, ми се струва.

  Самия КС е за канала. Не пускат лустрация, защото ще засегне и тях самите. А междувременно държавата потъна в мрежите на опортюнисти и оосбено на едни хора с тайни и явни милиционерски чинове и партийни книжки. Не ги притесни и национализацията на пенсионните фондове.

  Аз лично вече не вярвам, че в България може да се случи положителна промяна отвътре. Първо - такъв ни е матр'яла (залита по месии, не по прагматици), и второ - пропуснахме удобния момент да паднат няколко десетки глави, та да им държи влага на следващите. Да не говорим, че същите продължиха да ни управляват последните 20 години с изключение на 4 от тях, през които обаче все още не беше ясно кой кой е.

  Правителството ОЛИГАРСКИ призовава: "ПЛУВАЙ, БЪЛГАРИНО... НЕ Е РИБА!"
 46. 46 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#44] от "Владимиров":
  Смешните Ви постове довеждат до обратен ефект Защо не разкрием автентичният текст на КРБ- чл. 158 във вр. с чл.153 от КРБ. Видно е, че не сте колега

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 47. 47 Профил на ВинетУУУ
  ВинетУУУ
  Рейтинг: 524 Неутрално

  До коментар [#44] от "Владимиров":


  ¨Да не говорим,че предвид уменията и корупцията на българските политици, аз с удоволствие бих предоставил фискалния ни суверенитет в ръцете на германци или бенелюксци.¨ Ха-ха да можехме да им предоставим и суверенитета върху съдебната система...

 48. 48 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  [quote#45:"NK"]Тази безполезна книжка наречена Конституция никой май в България не я брои за нещо важно. [/quote]
  Безполезна е за ГЕРБ Полезна е за всички останали бг. граждани

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 49. 49 Профил на Антони Де ла Реа
  Антони Де ла Реа
  Рейтинг: 617 Любопитно

  Мерките на Меркози май се оказаха тесни за лондонското сити...
  http://sofiapost.net/2011/12/merkite-na-merkozy/

  По време на срещата в Брюксел Дейвид Камерън блокира предложението за всеобщ договор на ЕС за засилване на бюджетния надзор, като посочи, че споразумението би застрашило британския сектор на финансовите услуги. Премиерът до края настояваше Великобритания да бъде изключена от част от финансовите регулации. Т.е. – не всички общи правила да засягат и Лондон. Париж и Берлин, разбира се, отхвърлиха подобна възможност за изключения от правилата. Наистина съществува голяма вероятност Великобритания в типичния си стил да се самоизолира в средносрочен план от Европа. Което не е добре нито за Лондон, нито за Брюксел.

  Кой, ако не аз, кога, ако не сега
 50. 50 Профил на panzerino
  panzerino
  Рейтинг: 810 Неутрално

  [quote#32:"dqdomart"]ЗАГУБАТА Е ОГРОМНА!!! Имате:
  1. Загуба на фискален суверенитет - т.е. размера на бюджетният дефиция де факто се диктува от споразумението, което Б.Б. иска час по-скоро да се впише в Конституцията. [/quote]
  Прощавай, ама как може да имаш валута, контролирана, издавана и регулирата от ЕЦБ, а в същото време да искаш в Бг да си правиш "каквото искаш" с нея- тоест, на друг да е БМВ-то, пък ти да го караш из дупките със стотина км в час? Къде го "дават това", да попитаме на прост Бг език?

 51. 51 Профил на Господин Никой
  Господин Никой
  Рейтинг: 409 Неутрално

  До коментар [#16] от "ironhorse":

  Чудесно сте го написали. Браво!

  Само не споделям вашата емоционалност по отношение на Русия. Мисля и че и те биха искали да са като нас (ЕС). Цялата история на Русия е история на постепенното приемане на западните модели. Руснаците са допринесли за развитието на европейската цивилизация така както малко други народи са го направили. Учебниците по физика и химия са пълни с руски имена (учебниците в САЩ!). Няма европейска литература и изкуството без тях. Те са нещастен народ, с не лека история. Но в крайна сметка, Русия е по-европейска по дух от Турция, Северна Африка, САЩ или Китай. Това поне западно-европейците са го разбрали отдавна. Сега остава и източно-европейците да се освободят от напълно разбираемата си ненавист и да погледнат от дистанцията на времето. Дори поляците вече поеха по този път.

 52. 52 Профил на Владимиров
  Владимиров
  Рейтинг: 753 Неутрално

  До коментар [#39] от "dqdomart":

  Ох, моля те, успокой се, пийни един чай от лайка, помисли върху това, което смяташ да пишеш и чак тогава пиши. Защото подобни бакалски сметки само унищожават имиджа ти...Тези пари ще бъдат дадени при създаването на тези инструменти най-вероятно от ЕЦБ, а отделните държави ще ги дават на ЕЦБ в продължение на години, като начинът все още не е уточнен. Може да стане и чрез удръжки от бюджета на ЕС, за да не се товарят излишно държавите, повечето от които и без друго в момента режат бюджети. Предлагам да изчакаме официална информация, а не да дискутираме "новини" от незнайни сайтове....
  ...4 милиарда лева до 10 дни?!?!....мислех те за по-умна...

 53. 53 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  [quote#50:"panzerino"]Прощавай, ама как може да имаш валута, контролирана, издавана и регулирата от ЕЦБ[/quote]
  Хм- ти май още не си разбрал- контролирана е от МВФ, а не от ЕЦБ- ЕЦБ контролира държавите от Еврозоната. Отделно , за да се вземе решение дали България да се присъедини към Еврозоната, трябва да се произведе национален референдум по този въпрос, защото това е важен въпрос от национално значение съгласно чл.9 ал. 1 от ЗАКОН ЗА ПРЯКО УЧАСТИЕ НА ГРАЖДАНИТЕ В ДЪРЖАВНАТА ВЛАСТ И МЕСТНОТО САМОУПРАВЛЕНИЕ
  Чл. 9. (1) Национален референдум се произвежда на територията на Република България за пряко решаване от гражданите на въпроси с национално значение от компетентността на Народното събрание.

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 54. 54 Профил на NikB
  NikB
  Рейтинг: 488 Весело

  До коментар [#2] от "прашинка":

  Да, 8-ми Декември 1981г се разпадна СССР

 55. 55 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  [quote#52:"Владимиров"]Тез пари ще бъдат дадени при създаването на тези инструменти най-вероятно от ЕЦБ[/quote]
  Пийни едно сутрешно кафе ти- нали пишеш, че си колега- ха сега направи правен анализ на чл.14 , последният параграф от този документ- но тук, във форума- аз вече го направих- и кажи- поема ли България с това рамково споразумение някакви задължения, в какви срокове и какво точно поема като финансово задължение?
  http://www.consilium.europa.eu/uedocs/cms_data/docs/pressdata/BG/ec/126662.pdf

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 56. 56 Профил на Владимиров
  Владимиров
  Рейтинг: 753 Неутрално

  До коментар [#46] от "dqdomart":

  Ами ето:
  http://www.constcourt.bg/Pages/Document/default.aspx?ID=794

  Ами сега?

 57. 57 Профил на Владимиров
  Владимиров
  Рейтинг: 753 Неутрално

  До коментар [#55] от "dqdomart":

  Никога и никъде не съм твърдял, че съм юрист.....образованието ми е икономическо, профил МИО и финанси...твърдя, че ти не юрист или поне не добър юрист....и това, което си ми линкнала само потвърждава думите ми: ясно е написано, че до десет дни държавите трябва да ПОТВЪРДЯТ, ЧЕ ЩЕ ПРЕДОСТАВЯТ въпросните средства, а по какъв начин и в рамките на какъв период от време ще стане това не е уточнено...с други думи, това, което съм написал е в сила...
  Три пъти чети, един път пиши!

 58. 58 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#56] от "Владимиров":
  "...1. да се приеме конституционна разпоредба, която да предвижда ОРГАНИ НА ЕС да могат да приемат решения и да създават юридически актове, които имат наднационално, пряко и универсално действие по отношение на Република България;"
  мЕЖДУПРАВИТЕЛСТВЕНОТО СПОРАЗУМЕНИЕ ОРГАН НА ЕС ЛИ Е???? Знаете ли, че България се е присъединила към ЕС с вписана дерогация на чл.122 ДЕО?
  "РЕШИ: Не представляват промяна във формата на държавно устройство и държавно управление по смисъла на чл. 158, т. 3 от Конституцията евентуални изменения в нея, отнасящи се до:
  - приеманите от органи на Европейския съюз, актове със наднационално, пряко и универсално действие по отношение на Република България;" - ПАК ПИТАМ- МЕЖДУПРАВИТЕЛСТВЕНОТО СПОРАЗУМЕНИЕ ОРГАН НА ЕС ЛИ Е? Това РКС е несъотносимо към обсъжданата от нас материя.

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 59. 59 Профил на frankie...says
  frankie...says
  Рейтинг: 453 Неутрално

  Бабо Марто - стига се излага моля те http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/sedmicata/2004/07/10/226978_bulgariia/

 60. 60 Профил на валентин николов
  валентин николов
  Рейтинг: 581 Неутрално

  До коментар [#38] от "dqdomart":
  Бюджетната и фискална дисциплина в България са необходими не на ЕС, а на нас. Данъчната независимост и изолация е необходима на олигарси и плутократи и е в ущърб на всички останали. Тя беше наложена от най-вредните за обществото индивиди - М. Велчев и Орешарски /хамелеон, готов да служи на всеки господар, особено ако плаща повече/, респ. Кобурга и Станишев. Затова имаме идиотския плосък данък и единна ставка на ДДС. Пример от зап. Европа за ДДС - храни - 6%, облекло и обувки - 17-19 %, инд. стоки - 25 %, лукс. стоки - 25 % + 8% такса лукс. Плосък данък няма в почти никоя цивилизована страна. Колкото повече хора разполагат с повече пари, по-добре за консумацията и респ. икономиката. Фискален суверенитет - в чия полза? Има още много да се каже, но да не отегчавам с дълги текстове.

 61. 61 Профил на Владимиров
  Владимиров
  Рейтинг: 753 Неутрално

  До коментар [#47] от "el moho":

  Подкрепям...

 62. 62 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1441 Любопитно

  [quote#58:"dqdomart"]актове със наднационално, пряко и универсално действие по отношение на Република България;[/quote] А може би мислите, че междуправителственото споразумение е "акт със наднационално, универсално и пряко действие по отношение на Р. България? Тогава какво е Лисабонския договор. /пардон Консолидираният теккст на договора за функциониране на ЕС от 01.12.2009г./. Как така слагате знак на равенство между договор от първичното право на ЕС и междуправителствено споразумение?!

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 63. 63 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#59] от "me40puh":
  Не разбираш- в това споразумение не се казва, че се ПРОМЕНЯ ЛИСАБОНСКИЯТ ДОГОВОР- Т.Е,. МАХАМЕ ДЕРОГАЦИЯТА НАД ТЕКСТОВЕТЕ ЗА ЕВРОЗОНАТА И БЪЛГАРИЯ СЕ ПРИСЪЕДИНЯВА ОФИЦИАЛНО КЪМ ЕВРОЗОНАТА! МЕЖДУПРАВИТЕЛСТВЕНОТО СПОРАЗУМЕНИЕНЕ НЕ Е РАВНО НА ЛИСАБОНСКИ ДОГОВОР- НАПРОТИВ- ТО СЕ СКЛЮЧВА ИМЕННО ЗАЩОТО НЕ Е ВЪЗМОЖНА ПРОМЯНА В ЛИСАБОНСКИЯТ ДОГОВОР НА ТОЗИ ЕТАП!

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 64. 64 Профил на nikito74
  nikito74
  Рейтинг: 466 Неутрално

  [quote#53:"dqdomart"] Отделно , за да се вземе решение дали България да се присъедини към Еврозоната, трябва да се произведе национален референдум по този въпрос[/quote]

  Референдум значи не е лошо,ама когато беше време за референдуми тогава нямаше.Спахме и бляхме.Къде е референдума с който влязохме в НАТО.Колко пари отидоха за безсмислени военни мисии за да могат САЩ и Великобритания да цицат.Тези които плащаме за да могат те да докапат чужди ресурси сме ние.Някои пита ли ни?Или за това дали искаме да сме в Европейския съюз тогава нямаше нужда да ни питат,а сега сме се лишаваме от суверенитет.

 65. 65 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  [quote#58:"dqdomart"]"РЕШИ: Не представляват промяна във формата на държавно устройство и държавно управление по смисъла на чл. 158, т. 3 от Конституцията евентуални изменения в нея, отнасящи се до:
  - приеманите от органи на Европейския съюз, актове със наднационално, пряко и универсално действие по отношение на Република [/quote] Моля, обяснете - кой е ОРГАНА НА ЕС, който е издал "актове със наднационално, пряко и универсално действие по отношение на Република България" при едно междуправителствено споразумение? В случая имаме следното -23 държави дават принципно съгласие да сключат помежду си споразумение, като равноправни международноправни субекти. Това няма нищо общо с актове на орган на ЕС, които да въвеждат задължение за всички участници в споразумението - ЕК, ЕП, Съда на ЕС, Съвета на ЕС.

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 66. 66 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  [quote#64:"nikito74"]Някои пита ли ни?Или за това дали искаме да сме в Европейския съюз тогава нямаше нужда да ни питат,[/quote]
  Вижте, не питайте мен за тези неща- нека всеки зададе този въпрос към себе си.

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 67. 67 Профил на Владимиров
  Владимиров
  Рейтинг: 753 Неутрално

  [quote#53:"dqdomart"]Хм- ти май още не си разбрал- контролирана е от МВФ, а не от ЕЦБ- ЕЦБ контролира държавите от Еврозоната. [/quote]
  Ама доколкото си спомням левът е вързан с курс 0,511267574 към еврото, а не към СПТ (валутата на МВФ, защото съм сигурен, че не знаеш нито това, нито какво означава съкращението)....хайде сега бързо в Уикипедия........това беше втори урок, ама ти май не вдяваш, а продължаваш да си плещиш глупостите...

 68. 68 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#67] от "Владимиров":
  Все пак твърдиш , че си колега, а не знаеш, че междуправителствено споразумение, подписано от равноправни международноправни субекти/ държави/ ,е равно на задължителната сила/ принципа на примат/ на актовете на орган на ЕС, цитираш несъотносимо Решение на КС... Колега си, колко трамваят ми е колега

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 69. 69 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  [quote#68:"dqdomart"]е равно[/quote] да се чете
  не е равно

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 70. 70 Профил на Владимиров
  Владимиров
  Рейтинг: 753 Неутрално

  До коментар [#65] от "dqdomart":
  [quote#65:"dqdomart"]Моля, обяснете - кой е ОРГАНА НА ЕС[/quote]

  ОрганЪТ....юрист, изучавал реторика, пък не знае правилото за пълен член?!?!?

  Иначе бъди спокойна...ще го измислят...самият орган още не е определен, може би ще бъде ЕЦБ или ще бъде създаден специален съвет, това ще стане ясно през март, когато ще е готов текстът на споразумението, а бъди сигурна, че юристите на ЕС са достатъчно образовани и опитни, за да го измислят по възможно най-добрия начин, неслучайно са си дали 3 месеца срок...

 71. 71 Профил на Phaeton.
  Phaeton.
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Няма силен ЕС без Великобритания!

 72. 72 Профил на Владимиров
  Владимиров
  Рейтинг: 753 Неутрално

  До коментар [#68] от "dqdomart":


  [quote#68:"dqdomart"]Все пак твърдиш , че си колега[/quote]
  Леле, ти не знаеш даже какво означава МИО или финанси....


  [quote#68:"dqdomart"]Колега си, колко трамваят ми е колега [/quote]
  Ами нали това казвам: НЕ СЪМ ЮРИИИИИИИИИИИИСТ!!!!!!!!!!!

 73. 73 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1441 Весело

  [quote#70:"Владимиров"]Инае бъди спокойна...ще го измислят.[/quote]
  Айдеее- уж юрист, а не работи с автентичният писан текст, а с хипотези за някакъв вероятен орган и текст Я бягай да учиш- след време- ако се учиш добре- може и да те взема като стажант в кантората ми

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 74. 74 Профил на appen13
  appen13
  Рейтинг: 1097 Весело

  До коментар [#24] от "panzerino":
  Ха-ха-ха-ха....ти явно от сутринта си подкарал на твърдо.....
  ха-ха-ха-ха-ха....поне замисляш ли се, като блъскаш клавишите или го даваш по лозунгите на меркози и сие, смешник...ха-ха-ха....


  „Не е важно каква е котката — черна или бяла, важното е да лови мишки.“
 75. 75 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#72] от "Владимиров":
  Сладур, докато съм писала постовете си, в същият момент ти си публикувал своите- от там идва разминаването Все пак- в МИО/финанси/ учи ли се право на ЕС или се учи общият предмет "Европейско право"- просто питам

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 76. 76 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1447 Неутрално

  Защо Лондон не се присъедини?
  .........
  Защото на Лондон не му е изгодно. Нестабилно евро, означава усилено търсене на долар и паунд. И като резервна валута, и като разплащателна. Което означава трансакции, проценти, печалби - без много да се бачка.

  nemo malus felix, minime corruptor.
 77. 77 Профил на appen13
  appen13
  Рейтинг: 1097 Весело

  До коментар [#73] от "dqdomart":
  ++++++++++++++++++++++
  не им се вързвай, те горките нито мислят, нито могат да разсъждават, просто са го ударили на "светлата вяра в бъдещето", само че, ние сме го минали този урок по трудния начин вече сме имунизирани към " комплекса дядо мраз" - твърдото убеждение, че някой иска да ни подари нещо защото сме слушкали и изпълнявали .... не искат да схванат очевидното, просто ние всички трябва да платим с мизерия и бедност масрафа на другите...

  „Не е важно каква е котката — черна или бяла, важното е да лови мишки.“
 78. 78 Профил на Владимиров
  Владимиров
  Рейтинг: 753 Неутрално

  До коментар [#73] от "dqdomart":

  Ами в документа, който си линкнала в коментар 55 ясно е написано в т.5, че органът, удостоверяващ нарушенията е Еврокомисията, а в т.12, че органът изпълняващ санкциите е ЕЦБ...какво повече искаш?

 79. 79 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1447 Неутрално

  До коментар [#12] от "rosen":
  Англия е просто добавка. За нея много по важно е морето и САЩ.
  ..............
  И "бившите" колонии, както и Комън уърлд.
  Наполеон направи опит да обедини Европа, кой го спря, кой води война с него почти без прекъсване от 1799 ( Египет) до 1815г ( Белгия).
  Албиона.

  nemo malus felix, minime corruptor.
 80. 80 Профил на Phaeton.
  Phaeton.
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Знаех си аз,че Велиобритания няма да приеме франкския пакт.Към нея ще се присъединят Скандинавия и част от Източна Европа!

 81. 81 Профил на dearblue
  dearblue
  Рейтинг: 574 Неутрално

  наи добрата рецепта
  С ор каме
  шал ом

 82. 82 Профил на Владимиров
  Владимиров
  Рейтинг: 753 Неутрално

  До коментар [#75] от "dqdomart":

  Честно казано не си спомням, беше преди повече от 10 години, а и да е имало нещо е било един семестър обща информация. международното право беше по-сериозно застъпено при колегите от МО, ние учехме предимно международна търговия.

 83. 83 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1447 Любопитно

  До коментар [#77] от "appen13":
  твърдото убеждение, че някой иска да ни подари нещо защото сме слушкали и изпълнявали ....
  .............
  Добре де, каква алтернатива предлагаш?
  - излизане от ЕС
  - оставане в ЕС, но като отцепници - последна глуха
  - Евроазийският съюз на Кремъл
  - Влизане в пределите на Турция и чалмосване
  - Разделение на Северна България и Румелия
  ????

  nemo malus felix, minime corruptor.
 84. 84 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  [quote#76:"СДС"]Защото на Лондон не му е изгодно.[/quote]
  О.К.- но това значи защита на британските национални интереси в рамките на Лисабонският договор и Лондон има ПЪЛНОТО ПРАВО да го прави- не е в Еврозоната, не е в Шенген. Изобщо не харесвам британците, но в случая те направиха това, което исках България да направи- поставиха въпроса за дерогация/ неприлагане/ на текстовете от Лисабонският договор за британските финансовите пазари.Отделен е въпроса , че изпаднаха в изолация поради това решение. Факт е обаче, че такива права- да се искат такива неща-както Лондон- произтичат от самото членство в ЕС и за това Ю.К. не може насилствено да бъде изхвърлена от ЕС.

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 85. 85 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1447 Неутрално

  До коментар [#80] от "faeton":
  Знаех си аз,че Велиобритания няма да приеме франкския пакт.
  ................
  Виж какво клипче намерих в тубата вчера, относно прословутата английска толерантност към другоземците.
  Заснето е с телефон, в лондонски трамвай, след което предадено на властите.
  Дамата е от вчера даден под съд, межу другото.
  http://www.youtube.com/watch?v=i47HoiM0Au8

  nemo malus felix, minime corruptor.
 86. 86 Профил на Владимиров
  Владимиров
  Рейтинг: 753 Неутрално

  До коментар [#80] от "faeton":

  Само Норвегия, но тя не е в ЕС, всички останали, които изброи вече потвърдиха....

 87. 87 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  [quote#78:"Владимиров"]Ами в документа, който си линкнала в коментар 55 ясно е написано в т.5, че органът, удостоверяващ нарушенията е Еврокомисията,[/quote]
  Ето го текста -"Правилата,уреждащи процедурата при прекомерен дефицит (член126отДФЕС), ще бъдат подсилени за ДЪРЖАВИТЕ- ЧЛЕНКИ ОТ ЕВРОЗОНАТА! Според всички договори на ЕС, и към настоящият момент, -10.12.2011г. България НЕ Е в еврозоната- ерго-това НЕ ВАЖИ ЗА НЕЯ , ДОКАТРО НЕ СТАНЕ ЧЛЕН НА ЕВРОЗОНАТА.Тогава положението ще е съвсем различно!

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 88. 88 Профил на омбре
  омбре
  Рейтинг: 753 Неутрално

  Не е необходимо човек да е специалист за да констатира че диригента е "Меркози".ЕС е едно недоносче,нито риба нито рак.Всъщност би трябвало да се определи като "Общ пазар"или "Обособена икономическа зона" то и за това се нарича Е Съюз.От една страна силно развити европейски държави отдруга бедните источно -европеци.От страх да не загубим пазара на запад .. като аутсайдери сме застанали в много неудобна поза.

  НЯКОЙ НЕ ГИ БИВА ЗА НИЩО...НО СА СПОСОБНИ НА ВСИЧКО
 89. 89 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1447 Любопитно

  До коментар [#84] от "dqdomart":
  О.К.- но това значи защита на британските национални интереси в рамките на Лисабонският договор и Лондон има ПЪЛНОТО ПРАВО да го прави- не е в Еврозоната, не е в Шенген.
  ...............
  Разбира се . Има пълното право!! Не Лондон е крив , в случая.
  Възхищавам се на дългосрочната и мъдра английска политика през вековете. Това е най-добрата школа за всеки Държавник. Винаги са с 10 - ет хода преди другите. Сингапур и Хонконг...,
  каква далновидност, какво разбиране за стратегически точки и бази по земното кълбо.
  Проблемът е в рамковите условия на ЕС. Все повече заприличват на Полша от 18 век с тяхното ЛИБЕРУМ ВЕТО !!!
  Говори се и за византизация на ЕС - тромава бюрокрация, тежкоподвижна администрация.

  nemo malus felix, minime corruptor.
 90. 90 Профил на Phaeton.
  Phaeton.
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#85] от "СДС":

  Мога да ти разкажа сума вицове за Албиона и Континента,но не това е темата!

  Ако допуснем,че съм прав и Европа се раздели на две-англоскандинавско източноевропейска и франкскогерманска-какво следва?

  Отделно в самия Пакт има толкова спорни моменти...

  Не злорадствам,просто се мъча да предвидя дали ще стане работата и май съм скептик.

 91. 91 Профил на Пропаганда
  Пропаганда
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Защо Българските граждани трябва да спасяват Еврозоната след като България не е в нея и не се ползва от нейните привилегии?!
  Българските граждани ще изплащат 2 млрд евро заем за да гарантират печалбите на финансовите спекулатори.

 92. 92 Профил на Phaeton.
  Phaeton.
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#86] от "Владимиров":

  Ще видим,ще видим...

 93. 93 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Всичко плаче на чужди гробища - това е ситацията с тоя пасквил на Икономист с който чудесно влизат в дефиницията на "кучето си лае"

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 94. 94 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1447 Неутрално

  До коментар [#90] от "faeton":
  Ако допуснем,че съм прав и Европа се раздели на две-англоскандинавско източноевропейска и франкскогерманска-какво следва?
  .............
  Ще взривят Великобритания отвътре.
  Най-напред Шотландия ще се отцепи, по въпроса вече се работи.
  След това ще бъде взета на мушката Монархията...
  Рано или късно, ще клекнат. Твърде са малки, а САЩ ще става все по-далеч.

  nemo malus felix, minime corruptor.
 95. 95 Профил на appen13
  appen13
  Рейтинг: 1097 Любопитно

  До коментар [#83] от "СДС":
  Знаеш много добре, че сме осъдени да бъдем "последна глуха", колкото и да слушкаме и да лижем г****те на силните в мъчително агонизиращата, пред очите ни, германо-френска европейска империя...просто трябва да напомним, както често вече го правят румънците, които между другото заявиха, че няма да вкарват никакви пари в мвф, че в отношенията между партньори още от епохата на древния Рим се спазва правилото
  "habet commoda, ferre debet onera /комуто ползите, нему и вредите/", а нещо не съм забелязал да има дори и намек ние да сме си повишили жизнения стандарт и в обозримо бъдеще да се измъкнем от спиралата на ескалиращата бедност и мизерия, а искат и да плащаме, за да могат други страни да си поддържат и повишават стандарта, естествено за наша сметка...нещо не ми се вързват нещата, ама никак...

  „Не е важно каква е котката — черна или бяла, важното е да лови мишки.“
 96. 96 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Ето- това не е задължително за България и нямаше нужда да се включваме в тези задължения чрез междуправителственото споразумение - нали се задължаваме в рамките на 10 дни да сключим двустранен заем с МВФ -и то с определни финансови параметри- не колкотон ние искаме - , за да финансираме закъсалите държави от Еврозоната!
  ДФЕС ГЛАВА 4
  СПЕЦИФИЧНИ РАЗПОРЕДБИ ЗА ДЪРЖАВИТЕ-ЧЛЕНКИ, ЧИЯТО ПАРИЧНА ЕДИНИЦА Е ЕВРОТО
  Член 136
  1. За да допринесе за правилното функциониране на икономическия и паричен съюз и съгласно съответните разпоредби на Договорите,Съветът, в съответствие с подходящата процедура измежду посочените в членове 121 и 126, с изключение на процедурата, предвидена в член 126, параграф 14, приема мерки, отнасящи се до държавите-членки, чиято парична единица е еврото, с цел:
  а) да се засилят координацията и наблюдението на тяхната бюджетна дисциплина;
  б) да се разработят отнасящи се за тях насоки на икономическа политика, като се внимава те да бъдат съвместими с насоките, приети за Съюза като цяло, и да се осигури съответното наблюдение.

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 97. 97 Профил на panzerino
  panzerino
  Рейтинг: 810 Неутрално

  [quote#51:"Господин Никой"]Цялата история на Русия е история на постепенното приемане на западните модели.[/quote]
  Да, що се отнася до шапките и роклите.
  Нещо в другите сфери, "приемането" не върви добре. А и не им е нужно- те си имат собствеа национална идентичност.

 98. 98 Профил на appen13
  appen13
  Рейтинг: 1097 Любопитно

  До коментар [#86] от "Владимиров":
  Извинявай, но просто лъжеш нагло и неграмотно...Швеция вече категорично отказа, а Финландия, още вчера заяви, че иска специална процедури или не приема договорките, а Дания е повече от скептична и там се очертава сериозна политическа криза с непредвидим край...

  „Не е важно каква е котката — черна или бяла, важното е да лови мишки.“
 99. 99 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1447 Неутрално

  До коментар [#95] от "appen13":
  Разбира, че си прав. Но критиката ти би трябвало да е насочена главно към нашите правителст- ВА.
  Нямат воля да свършат нещо друго, освен да обслужват интересите на лобистите - спонсори и се превърнахме в държава на ендрия капитал със седем милионно население : ратаи - матрял.
  Този прочен кръг , никой не успя да разруши , от 1944г. насам.
  Ако не беше тоягата оз Брюксел обаче, още щяхме да сме в държавно-правните рамнки на полусоц. - полуолигархична държава. Сега поне има някакъв тласък на някъде си. Най-малкото гражданите могат да си стегнат куфарите.

  nemo malus felix, minime corruptor.
 100. 100 Профил на асен георгиев
  асен георгиев
  Рейтинг: 772 Неутрално

  До коментар [#22] от "panzerino":

  това, което си написал е мазна лъжа

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK