Путин: Бизнесът да излезе от офшорната сянка

Владимир Путин разгледа в понеделник възстановената от тежка авария Саяно-Шушенска ВЕЦ.

© Reuters

Владимир Путин разгледа в понеделник възстановената от тежка авария Саяно-Шушенска ВЕЦ.Премиерът Владимир Путин разкритикува в понеделник офшорните структури на руските държавни компании за това, че изтеглят извън средства страната, и им нареди да върнат пари от "офшорната сянка".


Коментарът му, че това е приоритет за предстоящия мандат на правителството, е най-ясният сигнал досега за растящото притеснение от изтичането на капитали, движено отчасти от корумпирани схеми на ръководството на държавните бизнес структури, коментира "Ройтерс".


Данните на централната банка за 11-те месеца на годината показват, че нетното изтичане на капитали е достигнало 74 милиарда долара. Това е най-бързото изтегляне на средства от Русия от избухването на глобалната криза през 2008-2009 г. насам
"Време е да се сложи край на офшорното наследство от епохата на дивата приватизация", каза Путин, който се кандидатира за нов президентски мандат на изборите през март 2012 г.


Обобщаващото му изявление вероятно ще предизвика притеснения сред олигарсите, заграбили през 90-те години срещу жълти стотинки най-апетитните части от постсъветската икономика. Тревога може да се очаква и в публично търгуваните компании в сектори като металодобив и минно дело, телекомуникации, енергетика, строителство и търговия.


След като стана президент през 2000 г., администрацията на Путин заговори, че компаниите използват офшорните си сметки за укриване на приходи и избягване на плащане на данъци и започна да притиска бизнеса да започне да връща средства в страната


Компаниите отвръщаха, че предпочитат регистрацията в офшорни зони, защото не получават адекватна защита в руските съдилища, а гарантирането на правата им на собственост е недостатъчно.Освен това от ръководителите на енергийните компании днес бе поискано бързо да предоставят на Министерството на енергетиката сведения за своите доходи и имущество, както и за доходите на роднините си.

В резултат близо 55 процента от преките чуждестранни инвестиции в Русия идват от дружества с регистрация в Кипър и Холандия. Смята се, че голямата част от тези около 70 млрд. долара всъщност са пари с руски произход.


"Изваждането на руската икономика, в частност на нейните стратегически отрасли, от офшорната сянка днес е приоритетна задача на правителството", каза Путин на заседание в Черьомушки на комисията по развитие на електроенергетиката.


Коментарите на бившия и почти сигурен бъдещ държавен глава на Русия бяха направени в деня, когато на борсата в Лондон започна търговията на две големи руски компании. Производителят на стомана "Евраз" и добиващата злато и сребро "Полиметал" влязоха директно в престижния индекс FTSE 100.


Активите им са изключително в Русия, а листването им в Лондон цели набиране на средства от международни инвеститори и използването им за придобивания в чужбина.


Скоро може да ги последва Polyus Gold - водеща световна компания за добив на злато в Русия и Казахстан. Разрешението обаче трябва да дойде от комисия, председателствана от Путин. Тя се занимава с правилата за подобни операции и транзакции, свързани с чуждестранните инвестиции в руските стратегически сектори.


Премиерът каза още, че ръководителите на редица от най-големите енергийни компании на Русия са замесени в пране на пари през офшорките и в изграждане на корупционни схеми чрез подставени фирми. По данни на Министерството на енергетиката подобни данни са засечени за ръководството на "Русхидро", регионалния филиал на ЕЭС, в "Энергострим (част от групата ТГК-6) и други. Обръщайки се към министъра на енергетиката Сергей Шматко, Путин изрази надежда ,че "там, където има директно нарушаване на закона, правоохранителните органи трябва да предприемат съответните решения, а там, където няма, но е проследен конфликт на интереси, кадровите решения да се взимат възможно най-бързо".


Говорителят му Дмитрий Песков обясни, че думите на премиера били насочени предимно към "податливите на корупция" офшорни схеми, често използвани от държавните компании. "Макар да нямаме преки доказателства за нарушения, очевидно е, че тези схеми се използват, за да може някаква структура, свързана с държавната компания, да сключва сделки или да прави пари", каза Песков. "Едрият бизнес може да работи по този начин, ако е частна собственост, но когато говорим за държавен бизнес, според Путин това е много негативно явление."


Днес премиерът нареди на представители на държавните компании - включително монополистите "Газпром" и "Транснефт", както и контролираните от държавата банки Сбербанк и ВТБ - да докладват какво са предприели.
Други имена, които той спомена, са Руските държавни железници, шипинг компанията "Совкомфлот", държавната банка за развитие Внешекеномбанк и ядреният холдинг "Росаотм".


"Трябва да има абсолютна яснота за структурата на собствеността - с реалните акционери и бенефициенти", заяви още Путин. "Това е индикатор за това колко цивилизован е бизнес климатът, колко зряла е икономиката и каква е степента на отговорност на бизнес общността", допълни той със забележката, че думите му не се отнасят само до енергийния сектор.Освен това от ръководителите на енергийните компании днес бе поискано бързо да предоставят на Министерството на енергетиката сведения за своите доходи и имущество, както и за доходите на роднините си.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (128)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на izabell
  izabell
  Рейтинг: 1396 Неутрално

  Точно Путин,собствениците да си седят при парите.Ясно е ,че само един град на Русия ще пренасели Каймановите острови.

 2. 2 Профил на skara
  skara
  Рейтинг: 1418 Весело

  Този не може да се оправи със подчинените си структури, тръгнал да оправя държава, Евразийски съюз и света!
  Клоун!
  Няма го вече Берлускони и остана само този да ни развеселява

  Прави каквото трябва, да става каквото ще.
 3. 3 Профил на eurogi
  eurogi
  Рейтинг: 684 Неутрално

  "Данните на централната банка за 11-те месеца на годината показват, че нетното изтичане на капитали е достигнало 74 милиарда долара. Това е най-бързото изтегляне на средства от Русия от избухването на глобалната криза през 2008-2009г. насам"-това е доста показателно за доверието,което бизнеса има в Русия.Щом дори и държавните компании масово си изтеглят парите в офшорни зони...

 4. 4
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 5. 5
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 6. 6 Профил на Рубиконан от Балъкимерия
  Рубиконан от Балъкимерия
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Путин понимает тая работа с офшорките... сигурно щото и той не е без "бели деньги за чьорные дни" на някоя от тях

 7. 7 Профил на Руски трупове навсякъде
  Руски трупове навсякъде
  Рейтинг: 571 Неутрално

  И лукоил, и лукоил!

  http://e-vestnik.bg/13324/dnevnik-izgoni-nay-dobrata-si-komentatorka-lyuboslava-ruseva-zashto/ Време е да заместим Русева с Бареков! Ех, напредък...
 8. 8
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 9. 9 Профил на dimko
  dimko
  Рейтинг: 571 Неутрално

  Новособствениците с парите , в колона по един и на Родину . Ще си говорим за правото на наследяване ...

 10. 10 Профил на lol
  lol
  Рейтинг: 1416 Весело

  теглят чекистите народната пара, че материала нещо притеснително е почнал да се раздвижва напоследък, та да са им сигурни старините...

 11. 11 Профил на bitaka
  bitaka
  Рейтинг: 655 Весело

  да връщат че хептен се опопиха.как може новия стадион в петербург да струва 1млрд и 100млн ,2рия по скъпотия след уембли! газпрома перат яко май...

  харпун
 12. 12 Профил на istorika
  istorika
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#2] от "skara":

  Той, ако беще клоун, щяха да го потупват по рамото, да го хвалят и да му се усмихват.(Като Елцин)
  А те, само като чуят името му, не могат да се поберат в кожата си от яди бълват змии и гущери понегов адрес.
  Това е критерия.

  И още нещо: цяло събитие е, че са публкували негова свястна снимка.
  Има значение.

  Аз знам много малко.
 13. 13 Профил на istorika
  istorika
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Офшорките са узаконен и циничен грабеж.

  Аз знам много малко.
 14. 14 Профил на bgpainter
  bgpainter
  Рейтинг: 1471 Весело

  Ами историята повелява да се събират бели пари за черни дни, щото никога не е ясно кой какво ще го застигне... я затвор в Сибир, я Полоний... руска му работа.

  В случая това което казва Путин е: Кой ял - ял, кой прибрал - прибрал... вече от тук нататък, който пипне ще го бием през ръцете - затваряме сергията.

  Жената е покана за щастие
 15. 15 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1613 Любопитно

  Това е само част от казаното от тов. Путин, който се е присетил да става "реформатор"...

  Дано краденето в Россия, което е в невероятно размери намалее!

  Премьер-министр Владимир Путин в понедельник приехал на Саяно-Шушенскую ГЭС. Он не ограничился протокольным запуском нового энергоблока: заседание правительственной комиссии по итогам поездки стало одним из самых разгромных в истории отрасли и практике госрегулирования экономики

  Владимир Путин потребовал проверить все госкомпании на коррупцию. Началось с разгромного совещания по электроэнергетике: региональные энергосистемы контролируют семейные кланы, в офшоры выводятся миллиарды. Топ-менеджерам энергокомпаний с госучастием и их родственникам теперь придется предоставлять в Минэнерго декларацию о доходах. Полностью избежать коррупционных схем не удастся, но тендеры могут стать более прозрачнее, полагают эксперты.

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 16. 16 Профил на Dehumanizer
  Dehumanizer
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  "офшорното наследство от епохата на дивата приватизация..."

  Как ги говори тия неща, все едно от Марс дойдоха и приватизираха, а не бяха началниците му от КПСС и колегите му от КГБ. Впрочем в България е същото, но в Русия мащабите са съвсем други - несравнимо по-големи.

  «Высокоэффективная экономика при отсутствии реальных политических и гражданских свобод - хрустальная российская мечта.»
 17. 17 Профил на Иван Петров
  Иван Петров
  Рейтинг: 527 Неутрално

  Компаниите да излязат от офшорките.
  Путин да излезе от КГБ.
  От Русия какво ще остане?
  Само Челси и Абрамович.

 18. 18 Профил на mastikata
  mastikata
  Рейтинг: 732 Неутрално

  Излезте моля от офшорната сянка че няма достатъчно за всички крадци на опашката - а на всичкото отгоре и водка и хляб на трудовите народни маси трябва да раздаваме чат-пат. Дали се готви и поредната национализация "с оглед по добър контрол и събираемост"?

  Граждани бият ПРАСЕТА брат!
 19. 19 Профил на Мерилин
  Мерилин
  Рейтинг: 796 Неутрално

  Владимир Путин разкритикува в понеделник офшорните структури на руските държавни компании за това, че изтеглят извън страната средства...
  ...Компаниите отвръщаха, че предпочитат регистрацията в офшорни зони, защото не получават адекватна защита в руските съдилища, а гарантирането на правата им на собственост - за недостатъчно.

  Нали става дума за държавни компании, руските съдилища и държавната собственост ли не могат да гарантират, или най-вече нея.
  Иначе господин Путин е напълно прав, защото държавата стоварва цялата данъчна тежест върху обикновения гражданин, а тези офшорки, които са присвоили най-много от националното богатство, минават метър.

  Поддържането на АСТА е позор, независимо от партийната принадлежност.
 20. 20 Профил на Къти
  Къти
  Рейтинг: 627 Неутрално

  Путя иска да си присвои още компании, като ЮКОС, на Ходорковски?

  Всичко, за пресъпленията на ядрената мафия единствено и само тук: http://gikotev.blog.bg
 21. 21 Профил на 4i4ok
  4i4ok
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Баси,освен руснаците,и парите бягат от Русия.
  Само че,първите идват в БГ-то,а вторите - по широкио свет.
  А тук има хора,които си падат по тая страна.Смях,смях..

 22. 22 Профил на desjardinseli
  desjardinseli
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Горбатчов и Елцин бяха предатели и работеха за интересите на САЩ, както нашите сега. Путин върна честта на руснаците, като се опитва да възвърне компаниите приватизирани от МВФ и Елцин за Рубла, както при нас. МВФ и позорния план на РАН-ЪТ, на когото се подчиниха нашите превратаджии създадоха корипция и прехвърлиха цялата собственост на народа в ръцете на шепа хора. Ето защо те плюят социализма, за да не започнем необходимите дела за да си възвърнем заграбеното. 200 души контролират нашето богатство.
  У нас се прилагат нацистките методи на ЦРУ. НАТО създаде правителство на крадци на национални богатства. Бойко е разрешил на америкаските сателита да подслушват и наблюдават български граждани. Четях записи от западни вестници, в които се говори за престъпленията на фамилия Буш, не бях свързана в Интернет. Само след 2-5 минути бях агрсирана в собствената си страна, в моя дом, със жестоки звукови сигнали. Това се случи в България, където правителството играе със ЦРУ срещу народа си. Оказа се, че използувайки йонизацията на въздуха, сателитите, мощни компютри, чрез китове, терористите, при всяка вероятност военни работещите за ЦРУ се включват в ушните канали на лицето и го агресират със звукови сигнали. Лицето се оказва следено 24/24ч посредством засечения чрез китовете АДН. Явно това не е вече България, а американска колония. Сега разбирате защо политици, които са националисти са критикувани, а васалите са хвалени.

 23. 23 Профил на onufrij
  onufrij
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Терминът е друг. Тука го наричаме източване. Държавната структура има едни мутри на входа и изхода. Те определят от кого за колко и на кого за колко. Разликите в офшорките. Иди я търси после.

 24. 24 Профил на horemag
  horemag
  Рейтинг: 571 Весело

  Браво на Путин, реже тумори в икономиката е не "лентички" !
  Пък аз преди две години очаквах Рапона да направи същото в БГ - щото май и това обещаваше .
  Ама явно "класите" са различни - едно е да си полковник от КГБ а съвсем друго - специалист по шлангарските науки .

  Да си върнем държавата и бъдещето
 25. 25 Профил на skara
  skara
  Рейтинг: 1418 Весело

  До коментар [#12] от "istorika":
  Да те открехна приятелче:
  Оня ден е провалена среща в Брюксел между Расмусен и Медведев за ПРО! Ръката му била счупена и не можел да ходи Расмусен при Медведев(това, чупенето, преди 2 месеца, де ).
  Всички анализатори са на мнение, че нарочно е провалена срещата, за да бъде направено отпушване на преговорите със путин - за да му вдигнат рейтинга преди изборите!
  И това ако не е потупване по рамото - Здраве му кажи

  Прави каквото трябва, да става каквото ще.
 26. 26 Профил на lone wolf
  lone wolf
  Рейтинг: 938 Неутрално

  До коментар [#15] от "B52":

  Даааааааа!
  Путин оправи централата!

  Да разлая троловете!!
 27. 27 Профил на onufrij
  onufrij
  Рейтинг: 684 Неутрално

  В събота, на "какво, къде, кога?", половината от въпросите бяха от руснаци в чужбина и бяха свързани с американския бит.
  Нещо не ги влече родното тия хора

 28. 28 Профил на Ѡлегъ
  Ѡлегъ
  Рейтинг: 1071 Любопитно

  [quote#24:"horemag"]Пък аз преди две години очаквах Рапона да направи същото в БГ - щото май и това обещаваше . [/quote]
  Меркел го направи преди 2 години, а тя е шеф на Рапона.

  "Бригада: Наследник" (2012) http://my-hit.ru/film/21273
 29. 29 Профил на lone wolf
  lone wolf
  Рейтинг: 938 Весело

  До коментар [#1] от "xalikarans":

  Няма страшно!
  Кайманите си знаят работата. Няма да има пренаселване.

  Да разлая троловете!!
 30. 30 Профил на desjardinseli
  desjardinseli
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Хвалените правителства, като нашите работят за интересите на международните фирми и ни правят зависими от западните страни. Истината е да бъдем с Русия. не виждате ли, че американския посланик се меси в решенията така както са правили в Африка.
  У нас се прилагат нацистките методи на ЦРУ. НАТО създаде правителство на крадци на национални богатства. Бойко е разрешил на америкаските сателита да подслушват и наблюдават български граждани. Четях записи от западни вестници, в които се говори за престъпленията на фамилия Буш, не бях свързана в Интернет. Само след 2-5 минути бях агрсирана в собствената си страна, в моя дом, със жестоки звукови сигнали. Това се случи в България, където правителството играе със ЦРУ срещу народа си. Оказа се, че използувайки йонизацията на въздуха, сателитите, мощни компютри, чрез китове, терористите, при всяка вероятност военни работещите за ЦРУ се включват в ушните канали на лицето и го агресират със звукови сигнали. Лицето се оказва следено 24/24ч посредством засечения чрез китовете АДН. Явно това не е вече България, а американска колония. Сега разбирате защо политици, които са националисти са критикувани, а васалите са хвалени.
  Това навън е ХААРП. НАТО от дълго време се опитва да направи изкуствен сняг. Екипите му успяха да направят малко по планините. Над Витоша постигнаха изкуствен сняг, като отровиха природата. Вчера над Витоше, облака беше като черната лапа на ХААРП. Днес не забелязахте ли, че още от 14часа стана тъмно. Когато има сняг обикновено е светло, и вали, не както го правят изкуствения, като за елха. Българи, борете се за страната си. Земята е наша, планините са наши, заводите, хотелите магазините земите, които раздават за вериги от магазини са наши, и парите на нашето наследство се изнасят. Те не могат да ни избият всички, но го правят с "оръжия в сянка", чрез разпръснатите вредни газове.

 31. 31 Профил на spoko
  spoko
  Рейтинг: 627 Любопитно

  Дано да успее!Ако не го очистят!От нашата малка страна изчезнаха едни двадесетина милиарда,по време на приватизацията,пък от Русия,тези 70 трябва да се умножат по 10!

 32. 32 Профил на desjardinseli
  desjardinseli
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Нас не ни управляват българи, нас ни управлява международна мафия. Операцията се нарича "Контрол на народите", но за да не се разбере, се нарича "Борба срещу тероризма". Целта е създаване на контролирано общество, по-точно послушници. Ние сме достатъчно послушни, за да ни учат чужденци, и това е най-голямата обида. Насочените сателити, антени, йонизация на въздуха, както и разпъскваните газове са част от плана. Напълно е възможно да са започнали да пускат и нано-роботите и наномикропроцесорите, които да действувт вмест нашия мозък. Бойко излъга младежите, че населението няма да бъде шпионирано. Напротив, това, което ми направиха на мен, жена, работила за тази държава, строила за тази държава, плащала огромни данъци, наследница, както всички българи на земите ни, показва, че у нас се назват българи патриоти по нацистки методи. Докато ние бяхме работили за доброто на нацията ни, една международна мафия е приготвала биохимични газове за унищожаване на народи. "Оръжията в сянка" с микро-вълни са разработени още от 1945г. с първия патент за микро-вълнови печки. Т.е., още от 2та световна война се е знаело за вредното действие на миро-вълните както на човечеството, така и на биологията. Тези газове и оръжия са изпробвани по затворите, в САЩ, сега у нас. Заплахите, които получих в моята страна показва до каква степен правителството действува срещу народа.

 33. 33 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4281 Любопитно

  По руските географски ширини тази задача е почти невъзможна!За да станеш олигарх ти трябва да имаш здрави политически връзки,да прилапаш на безценица атрактивни икономически структури и да крадеш здраво /чрез различни схеми/от данъците в Русия и след някоя и друга година си милиардер!Така се прави ударно/по ленинско-сталински/ икономически елит в Русия!

 34. 34 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Путин извикал Абрамович и му казал:
  - Господин Абрамович, решихме да ви наградим със 100 млн!
  - Да, ама то...
  - Добре, нека да са 200 млн.
  - Всъщност, ако може...
  - Последно 500 млн, казал Путин.
  - А другото...? замънкал Абрамович.
  - Другото ще въртеш до стотинка!

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 35. 35
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 36. 36 Профил на Иван Петров
  Иван Петров
  Рейтинг: 527 Неутрално

  До коментар [#34] от "др. Иванов":

  Др.Иванов,
  оправихте ми живота с това смешно нещо!
  Смях се през сълзи!
  Доста руснаци са се смяли на това, освен през сълзи, през сополи и през повръщано!

 37. 37 Профил на Diva
  Diva
  Рейтинг: 539 Неутрално

  "Време е да се сложи край на офшорното наследство от епохата на дивата приватизация", каза Путин,
  ===============
  щом е казал ще го направи.

  Изчезващ вид под опеката на БКХ. Гледаш и не бараш :)
 38. 38 Профил на antikomunist
  antikomunist
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#12] от "istorika":

  абе да с две думи клоун

 39. 39 Профил на antikomunist
  antikomunist
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#22] от "desjardinseli":

  бля бля глупости на търкалета

 40. 40 Профил на КДС
  КДС
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Не чухме реакцията на нашите "бизнесмени".

  Ако им измъкнат офшорките - загиват. Това са им единствените източници на доходи.

  Голема далавера, големо нещо.

  Проклета да е Русия!
 41. 41 Профил на Петър Иванов
  Петър Иванов
  Рейтинг: 1052 Любопитно

  Ха! Че той руският бизнес в България е повечето офшорен...

 42. 42 Профил на Владимиров
  Владимиров
  Рейтинг: 740 Неутрално

  Дааааа, който крал - крал, кранчето пресъхна.
  Любимата далавера на олигарсите - офшорни фирми с (не)ясна собственост на входа и изхода на всяко предприятие умира.

 43. 43 Профил на КДС
  КДС
  Рейтинг: 684 Неутрално

  [quote#33:"bat_plamen"]Така се прави ударно/по ленинско-сталински/ икономически елит в Русия! [/quote]

  Данеби да искаш да кажеш, че в България схемата е по-различна?

  Проклета да е Русия!
 44. 44 Профил на kyphacah71
  kyphacah71
  Рейтинг: 571 Неутрално

  " и им нареди да върнат пари от "офшорната сянка" -
  Колко е гальовен , БАЩИЦАТА !
  Хем да не настъпе котарака , хем да има матриал за мезе и дъвчене при разпивки в кухничките по градове и посьолки на Могучая !!

 45. 45 Профил на Реконструктор
  Реконструктор
  Рейтинг: 740 Неутрално

  Хм, в Русия данъците са достатъчно ниски, за да не се налага _легалният_ бизнес да изнася капитали за да пести от тях. Явно става дума за не толкова легални доходи. А за това - бой по главата до пълното й счупване.

  И не правильно думать, что есть чьим-то богом обещанный рай
 46. 46 Профил на skara
  skara
  Рейтинг: 1418 Весело

  До коментар [#37] от "Соростутка":
  Колкото си изпълни програмата от 2001г!
  Искаш линкче за обещаното и неизпълнено?
  Само две ще ти кажа:
  Обеща до края на мандата си да даде жилища на живите фронтоваци от ВСВ! Е, не успя
  Щеше да натика терористите във кенефа! Е, не успя! Пък сега плаща и данък на Кадиров

  Прави каквото трябва, да става каквото ще.
 47. 47 Профил на b777
  b777
  Рейтинг: 515 Неутрално

  [quote#37:"Соростутка"]щом е казал ще го направи.[/quote]

  ще го направи с едната ръка, докато с другата убива полярна мечка, гол до кръста

  #ОСТАВКА #ИЗВИНИСЕБЕ
 48. 48 Профил на Diva
  Diva
  Рейтинг: 539 Неутрално

  До коментар [#46] от "skara":

  Аха. Ама пък Путин изгони "Отворено общество" т.е. Сорос от Русия и прочие фондации, които пък щастливо си живеят в България,удари олигарсите и иска да върне достойнството на Русия .

  Изчезващ вид под опеката на БКХ. Гледаш и не бараш :)
 49. 49 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4365 Неутрално

  "Путин: Бизнесът да излезе от офшорната сянка"

  Когато ти пратиш данък върху 50-те милиарда долара, които открадна от народа си, гном напомпан.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 50. 50 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1070 Неутрално

  Това не звучи зле! Не е лошо и тук някой да чуе, че и да направи нещо по въпроса! А защо Тиквата подари Булгартабак на двойно вложена офшорна компания?

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 51. 51 Профил на power_decided
  power_decided
  Рейтинг: 572 Неутрално

  До коментар [#46] от "skara":

  Я дай програмата !!! Ако намериш точните данни за стартираните по - негово време програми, очаквания ефект и крайния резултат няма да е никак зле. Програмите са много като тези за заетостта, борба с демографската криза, подкрепа на руските малцинства в съседните бивши съветски републики, усвояването на труднодостъпните местности в централната и източноазиатска част на страната чрез привличане на руснаци от други страни, борбата с емиграцията, сепаратизма, модернизация на промишлеността, реформа и субсидиране на земеделието и много други. Както вече казах програмите са изключително много и ако дадеш инфорормация за предварително набелязаните цели на всичките проекти, заложените и изразходваните средства, ангажираната трудова сила, крайните резултати към момента на приключване на дадена програма, както и действащите в момента мерки по продълженията им може да я дадеш.

  П. П. Сам предложи да го направиш ако нямаш наистина информацията и не можеш да я дадеш значи за пореден път просто си дрънкаш глупостите. Ако можеш да я дадеш ще има какво да анализираме и да обсъдим. Ае сега със здраве !

 52. 52 Профил на valkiry
  valkiry
  Рейтинг: 458 Неутрално

  НАЙ-БОГАТИЯТ ЧОВЕК НА ПЛАНЕТАТА ВЗЕЛ ДА СЕ ПРИТЕСНЯВА ЗА РОДИНАТА - АЙДЕ НЕ НА НАЗЕ ТИЯ !?!

 53. 53 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4365 Неутрално

  Vladimir Putin is estimated to be worth US$40 billion and is considered the wealthiest head of state in the world.
  http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_heads_of_state_and_government_by_net_worth

  Бая закуски е спестил тоя плъх.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 54. 54 Профил на messiah
  messiah
  Рейтинг: 458 Неутрално

  БОЛШОЙ ТЕАТЪР.
  Загрижил се бил за изтичане на капиталите на руските държавни компании в чужбина.
  Кому е нужен целият този театър.
  Нали са ДЪРЖАВНИ КОМПАНИИ,с принсипал ДЪРЖАВАТА,респективно ПРАВИТЕЛСТВОТО И ПРЕМИЕРА НА РУСИЯ.
  За какво изобщо става въпрос,след като от страна на ПРИНСИПАЛА,т.е.на собственика чуваме този смешен плач и ”загриженост”
  По-скоро би трябвало да обясни ЗАЩО и КОЙ Е НАПРАВИЛ ТАКА,че нещата да станат такива.

 55. 55 Профил на desjardinseli
  desjardinseli
  Рейтинг: 458 Неутрално

  До коментар [#39] от "антикомунист": Ако не си специално заплатен, опомни се ! Погледнете, няма звезди, защото ежечасно самолети разпръскват шемтраи, "електросмог". Планината не се вижда. Вечер, ако погледнеш ще видиш нещо, подобно на звезда, но е се три светлини, това е сателит. Не зная, колко са монтирали над столицата. Може би минимум 4, но има и лазери насочени към нас. Когато отворите компютъра, дажи и да не сте в Интернет мощен компютър се включва и Ви засича, това е част от програмата за контрол на масите. Те, престъпниците, които управляват страната ни 20г. искат всички заедо да казваме, браво САЩ, браво на техните войни. Аз бях принудена да се обърна към западната праса и да разбера, че има сдружение на жертвите от звукови сигнали, от микро-вълни и от електромагнитни импулси. Когато изпратих писмо с моята жалба за изтезания и за заплаха със звукови сигнали, се оказа, че такива са били правени от ЦРУ срещу собствените им граждани, срещу французи и това е било публикувано по Първа френска телевизия. Получих е-маил от сдружението на жертвите от тази агресия, моята кутия на Интернет беше блокирана. Впоследствие моят Интернет беше изключен. За съжаление нашите диктатори са внесли китовете на ЦРУ за заплаха, вероятно това са военни, защото не може обикновен човек да разплага с радари и с такава скъпа техника. Второ, спътниците са монтирани срещу българското население с разрешение на правителството. Кой би могъл да си служи с тази техника? Посредством тези китове, агресорите се включват, като в ушите ни, така и в очите ни и виждат това, което ние виждаме. За съжаление, все още съм включена в техните слушалки вече месеци, това е досадно, но ще си го заплатят, защото ако в България смятат населението за наивно, защото специално по нашата първа, се прекланят на америкаския посланик, като на президент, а президента го хулят, защото не им играе по гайдата. Има страни, в които пресата реагира и ни информира. Престъпление е, в една страна предтендираща за демокрация, населението да бъде малтретирано както в затворите на Гватенамо. Но, такива заплахи са правени повече от 50години в Италия, където е поддържан фашистки режим, защо не в България ? Особено, че трафика на дрога се пренесе през наша територия, че американските бази от Италия са заместени с тези у нас. Вас, не ви ли е обидно, във Вашата страна да има чужди бази . Замята на Александър Велики, мечтал за империя на равенство на религиите до Александрия и Иран да има янки, които да заплашват български граждани? Не е нужно да ви уча, защото се оказва, че върху българското население е използувано психотронно оръжие по време на превратите от 1995-97г. и се споменава, че българите са в напреднала фаза. По време на стачките на БДЖ и на земеделците беше използувана ХААРП. Днес пак е използуван ХААРП в София за сняг. Днес очаквам да засилят електромагнитните импулси, за да обърнат въздушната маса топъл/студен въздух, за да може да се замрази, ако не, няма да успеят.

 56. 56 Профил на Ѡлегъ
  Ѡлегъ
  Рейтинг: 1071 Любопитно

  До коментар [#53] от "dodge_ram":

  Само погледни на колко езика е преведена тази статия в уики-то и ще схванеш, ако имаш с какво, колко е вярно написаното.

  "Бригада: Наследник" (2012) http://my-hit.ru/film/21273
 57. 57 Профил на skara
  skara
  Рейтинг: 1418 Весело

  До коментар [#48] от "Соростутка":
  Кого ударил? Олигарсите? Сал един-едничък Ходорковски. Та даже е на път да го направи мъченик и първи демократ Което си е чисто руски феномен.

  Прави каквото трябва, да става каквото ще.
 58. 58 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4365 Неутрално

  [quote#56:"Ѡлегъ"]Само погледни на колко езика е преведена тази статия в уики-то и ще схванеш, ако имаш с какво, колко е вярно написаното. [/quote]

  Сигурно и това не е вярно:
  http://acidcow.com/pics/16596-httpruleaksnet1901.html ?
  Може би някой честен съветски частник си го е построил, пък Путин изобщо не знае?

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 59. 59 Профил на 'ΕΡΕΒΟΣ
  'ΕΡΕΒΟΣ
  Рейтинг: 3096 Неутрално

  Изявление преди избори...нищо повече.
  Путин има политически нюх и играе правилната за него игра.

  Не се родих Грък по собствено желание.Просто имах късмет ! За един Грък граница е само Хоризонта !
 60. 60
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 61. 61 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4365 Неутрално

  [quote#60:"Ѡлегъ"]Санаторимът е готов вече.[/quote]

  "Санаториум", а?

  Големи сте гяволи, ей!

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 62. 62 Профил на skara
  skara
  Рейтинг: 1418 Неутрално

  До коментар [#51] от "power_decided":
  Да искаш случайно и имената, рожденните дати и адресите на работещите по програмите? А? Поименно да ги изредя? вЪВ КАКЪВ РЕД?

  За другите, които не са толкова подробни като цитирания горе, ето какво пишат и коментират руснаците към 31 май т.г.:
  nnm.ru/blogs/ashkaa777/edinaya_rossiya_10_let_u_vlasti_obeshaniya_obeshaniya_obeshaniya/#cut

  10 години във власта. Обещания, обещания, обещания.....

  Прави каквото трябва, да става каквото ще.
 63. 63 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4365 Неутрално

  Явно се е размирисало, та плъхът го е продал:

  http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/russia/8359527/Putin-palace-sells-for-350-million.html

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 64. 64 Профил на desjardinseli
  desjardinseli
  Рейтинг: 458 Неутрално

  До коментар [#2] от "skara": Много бъркате. Клоуни са нашите правителства васали на САЩ. Не разбрахте ли, че Ви лъжат ? Не разбрахте ли, че Горгантчов и Елцин са били платени, за да могат петролните кланове Буш, Рокфелер да нахлуят в Съветските републики ? Те са били започнали още от 1980г. Затова САЩ и Западните страни са извършвали терористични акции, като са вкарвали наемници, обучени от ЦРУ и МИ6, да тероризират населението. Не си ли спомняте, те и сега го правят, как ни тероризирах с колите ни, като ги крадяха ? САЩ и ЕС служат на итересите на забогателите от държавни преврати. Те знаят да подкрепят правителства, които им позволяват да инсталират фирми в страните им, да държат ниски заплати, и да изнасят печалбите. Не виждате ли, че на наши земи се строят немски магазини, които държат цени по-високи от Германия, заплащат се ниски цени на работещите се и печалбите се изнасят. Не забелязвате ли, че ни крадат, правителства и мултинационали ? Лидл, Кауфланд, Била, Фантастико, Рено, Мерцедес и много други се настаниха в нашите магазини, къде са наемите ? Ако са продадени, къде са преинвестирани ? Защо все още няма процес срещу крадците на нациоанални богатства ? Къде са правата на българските граждани, собственици на тази държава? Защо НАТО по време на изборите ни напръска с психотронни газове ? Защо срещу нас се използуват оръжия с електромагнитни импулси и радивълни ? Защо, никои от правителството на реагира, когато младежи, открили вредите срещу човечеството от антените на мобилните оператори ? Срещу нас се извършва престъпление. Колкото едно правителство е по-некомпетентно, толкова е по-продажно и действуващо срещу народа си. Огледайте се, вижте как са ограбили населението, вижте какво са направили с природата ни...

 65. 65 Профил на skara
  skara
  Рейтинг: 1418 Весело

  До коментар [#61] от "dodge_ram":
  По едно време беше резиденция на техния патриарх-кгбешник.
  Сега вече санаториум за трудещите се
  Имат напредък

  Да пуснем пак картинките от двореца на Газнямащия шеф:
  http://my.mail.ru/community/www.buntbest.ru/459C7B700908D442.html
  Че и Милер е шеф на държавна компания

  Прави каквото трябва, да става каквото ще.
 66. 66 Профил на Ѡлегъ
  Ѡлегъ
  Рейтинг: 1071 Любопитно

  До коментар [#63] от "dodge_ram":

  Глупости.
  Нали е построен за един милиард $?
  (всички медии писха един милиард $ или евро)
  Да не са луди да го дадат за 1/3 от цената на построяването му?

  "Бригада: Наследник" (2012) http://my-hit.ru/film/21273
 67. 67 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4365 Неутрално

  [quote#65:"skara"]По едно време беше резиденция на техния патриарх-кгбешник.
  Сега вече санаториум за трудещите се
  Имат напредък... [/quote]

  Русия се управлява от кабал, наброяващ няколкостотин души, който разполага с националното богатство, личното имущество и живота на всеки отделен руснак, без изключение. Ако си налягаш парцалите и не псуваш публично джуджето, оставят те да си лочиш водката и не те закачат. Но ако настъпиш нечии пръсти, сърди се на себе си.

  И най-отвратителното е, че в огромното си мнозинство руснаците - невидели друго - святат това за нормална форма на обществено устройство.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 68. 68 Профил на Мастър Йода
  Мастър Йода
  Рейтинг: 1191 Неутрално

  До коментар [#64] от "desjardinseli":

  Вземи се в ръце, на крачка си от параноята. Още си оттая страна, но една несигурна крачка и политаш в бездната! Повече се срещай с хора и разговаряй.

  Аз не остря моливи, аз руша империи!
 69. 69 Профил на takeshi303
  takeshi303
  Рейтинг: 796 Неутрално

  До коментар [#51] от "power_decided":

  http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/sviat/2011/12/19/1729516_naselenieto_na_rusiia_namaliava_vse_po-burzo/

  Ето ти една от "успешните " програми, и това при условие, че руснаците си прибраха 10 -15 милиона етнически руснаци от републиките и този резерв е вече изчерпан.

 70. 70 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4365 Неутрално

  [quote#66:"Ѡлегъ"]Да не са луди да го дадат за 1/3 от цената на построяването му? [/quote]

  Кой казва, че сделката е реална?

  В твоята Русия гномът Путин притежава всичко, в това отношение той е като султана на Бруней. Някой е проникнал в палата му, направил е снимки с "дигиталка" (нали така им викате?), изтекла е информация, размирисало се е. Веднага се е намерил "купувач", който да поеме върху себе си миризмата. Не си вярваш сам, но искаш да ти вярват нормални хора.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 71. 71 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4365 Неутрално

  И още нещо: Аз вярвам повече на в. "Дейли Телеграф", отколкото на разни анонимни русофили по форумите.

  Нищо лично.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 72. 72 Профил на Ѡлегъ
  Ѡлегъ
  Рейтинг: 1071 Любопитно

  До коментар [#71] от "dodge_ram":

  Вярвай си, колкото искаш и на когото си искаш.

  Логиката е, че ако си вложил 1 мрд $ е невъзможно да го дадеш за 300 милона $. Става въпрос за КГБ. Те никога никога никога не са на загуба.

  И ако ти си такъв търговец, то ми е ясно защо си във форума))))))))))


  "Бригада: Наследник" (2012) http://my-hit.ru/film/21273
 73. 73 Профил на power_decided
  power_decided
  Рейтинг: 572 Неутрално

  До коментар [#62] от "skara":

  Вместо да се правиш на интересен можеш да пробваш да си защитиш твърденията. ВСЕКИ МОЖЕ ДА ПЛЯМПА ЕЙ ТАКА.

 74. 74 Профил на Ѡлегъ
  Ѡлегъ
  Рейтинг: 1071 Весело

  [quote#70:"dodge_ram"]В твоята Русия [/quote]
  .....получавам брутни 5 400 евро в Берлин, а в твоята Б-а щяхте да получавате 2000 лева чисти. Само дето не се получи)))
  http://www.segabg.com/article.php?id=582312&fb_source=message
  "Помните ли, че Всемогъщия Брус обеща 2000 лв. заплата?"

  "Бригада: Наследник" (2012) http://my-hit.ru/film/21273
 75. 75
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 76. 76 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4365 Неутрално

  [quote#72:"Ѡлегъ"]Логиката е, че ако си вложил 1 мрд $ е невъзможно да го дадеш за 300 милона $. Става въпрос за КГБ. Те никога никога никога не са на загуба. [/quote]

  Ще ти обясня, този път бавно: палатите на Ахмед Доган се оказаха "собственост" на някакъв 22-годишен ноубоди. Сега палатът на Путин се оказа "продаден" на някакъв зависим олигарх. Колкото едното е вярно, толкова и другото. А сега чао, че темата взе да ми става безинтересна. Руският тоталитаризъм е банален и лишен от въображение.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 77. 77 Профил на Цезар
  Цезар
  Рейтинг: 571 Любопитно

  Тези думи на Путин се отнасят и за наще олигарси

 78. 78 Профил на Ѡлегъ
  Ѡлегъ
  Рейтинг: 1071 Весело

  До коментар [#76] от "dodge_ram":

  Като знаеш всичко за Русия и Путин, за какво си във форума?
  Напиши книга и се опитай да я издадеш!

  Разполгаш с извънредно фантастична и нелогична информация, та поне русофоби ще дават пари, за да те четат.

  "Бригада: Наследник" (2012) http://my-hit.ru/film/21273
 79. 79 Профил на skara
  skara
  Рейтинг: 1418 Весело

  До коментар [#73] от "power_decided":
  Какво искаш още? Бащиното име на майките им?
  Нахален си!

  Прави каквото трябва, да става каквото ще.
 80. 80 Профил на skara
  skara
  Рейтинг: 1418 Весело

  До коментар [#78] от "Ѡлегъ":
  Не чувстваш ли, че само сОвети даваш, совок?
  Да беше казал нещо по новината, пък после да се правиш на тарикат, а?

  Между другото днес има статия за онази програма, дето ти я раздуваше (тя пък е на Медведев) за връщането на руснаци от чужбина. Пълен провал. Пълен. Излезли умове, а се върнали само неквалифицирани работници! Бягай да спасяваш програмата, докато не е късно

  Прави каквото трябва, да става каквото ще.
 81. 81 Профил на power_decided
  power_decided
  Рейтинг: 572 Неутрално

  До коментар [#69] от "normandy":

  Ами това само изложи вестника. Поне да не бяха писали откъде е информацията, защото често проверявам Росстат когато ми трябва инфо за РФ и данните са доста различни. Раждаемостта в периода 2002 - 2010 се повиши доста в сравнение с 90-те. Делът на етническите руснаци за разлика от 90 при новородените също нарастна. През 2009 от 1761687 новородени 1 300 000 са родени в области с преобладаващо руско население ( руснаците са 80 и повече процента от населението на дадената област) в справочника демографски ежегодник на същата страница е побликувано. Страницата има и архив. Не е трудно и по страниците на регионалните дирекции да се направи справка, за да се потвърди достоверността. Грешна е цифрата и отбелязаща динамиката на населението. Не е отчетен и факта, че след разпадането на СССР много руснаци напускат другите републики и се преселват в РФ ( данните са противоречиви, но става въпрос за около 1,5 - 3 милиона), което компенсира много от негативния естествен прираст в РФ през 90-те. Много жалко за тебе да ми пробутваш статия, която явно не си дочел да не говорим не си проверил при положение, че са посочили дори източника си на информация. Няма нужда да обясняваш повече. ЯСНО Е !!!

 82. 82 Профил на dissident
  dissident
  Рейтинг: 796 Неутрално

  Не се притеснявайте за руснаците. Нека да правят каквото си искат.
  Погледнете какво става в България. Бизнеса действа по руски образец. "Реформите" са по руски образец, "приватизацията" е по руски образец. България не стана съветска република но е руско огледало.

 83. 83
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 84. 84 Профил на Ѡлегъ
  Ѡлегъ
  Рейтинг: 1071 Неутрално

  До коментар [#82] от "dissident":

  А ти погледни на кратата, да се увериш, че е невъзможно да сме като руснаците.
  Имаме територия по-малка от всяка тяхна област.

  При това приватизацията у нас се направи с експерти от САЩ и ЕС. Те са ни менторите.

  "Бригада: Наследник" (2012) http://my-hit.ru/film/21273
 85. 85 Профил на power_decided
  power_decided
  Рейтинг: 572 Неутрално

  До коментар [#79] от "skara":

  1. Абе стига ми дава някакви блогове ( не ми го отваря) или новинарски страници. Има служби, университети, институти, които се занимават с такива проучвания и те надлежно представят информация за това как са събирали данните, каква методолигя прилагат при обработката и коректно ги представят. Стига глупости и пропаганда.

  2. Путин и администрацията му стартираха много проекти. Има разбира се и случаи граничеща с пълен провал. В определени региони хората са доволни от резултатите в други ги намират взетите мерки за недоистатъчни и вяли. Затова ти казвам ако не си смотана латерна да дадеш подробната информация от надежден източник, след като вече претендира, че я имаш и дори направи оценка. Май съм те надценил, а ?

 86. 86 Профил на Scorpi_4404
  Scorpi_4404
  Рейтинг: 813 Весело

  Дреме ми на офшорката...

  Опознай себе си...Нищо излишно.
 87. 87 Профил на lone wolf
  lone wolf
  Рейтинг: 938 Неутрално

  До коментар [#66] от "Ѡлегъ":

  1/3 от милиарда чисти пари са повече от 1 млрд мръсни пари.

  Просто понякога парите се перат и в пералня "Вятка".

  Да разлая троловете!!
 88. 88 Профил на КГ
  КГ
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Дядомарт, няма нищо лошо в това, че си неграмотен, а че ми го натякваш в лицето. В случая се опитваш на краставичар краставици да продаваш - аз обаче няма да ти обяснявам, а ще те оставя да се къпеш в самодоволството си. Ако междувременно те загложди любопитството и ти се прииска да узнаеш кои държави наистина имат право да не въведат еврото, порови в гугъл, той е дуракоустойчив и ще ти даде информацията. Ако намериш България в тоя списък, имаш от мен злато, равно на собственото ти тегло.

 89. 89 Профил на bombov_saruyar
  bombov_saruyar
  Рейтинг: 754 Неутрално

  [quote#22:"desjardinseli"]Оказа се, че използувайки йонизацията на въздуха, сателитите, мощни компютри, чрез китове, терористите, при всяка вероятност военни работещите за ЦРУ се включват в ушните канали на лицето и го агресират със звукови сигнали[/quote]

  ????!!!! Тел. е 112

  Ако по пътя напред, не помним как сме стигнали до тук, няма да стигнем там, за където сме тръгнали.
 90. 90 Профил на dnewnik
  dnewnik
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Господа Русофоби, достатъчно е да прочете човек злобното ви джавкане против Русия и конкретно Путин, повечето ви бездарни тъпизми, за да е сигурен, че Путин е най правилната фигура за Русия.
  Той изправи страната на крака и днес руснаците живеят далеч по добре от повечето от вас.
  Радвате се на УСА икономическия К-р в за-ника ви и джавкате като мъничета за да ви погладят, но въпреки старанието ви получавате и ще получавате само ритници.
  Русия е била и ще остане могъща страна тъй или иначе.
  Погледнете по добре себе си, вижте в какъв миризлив балкански кенеф живеете, погледнете кой ви управлява. Министър председателя на БГ защитава корумпиран митничар, защото заедно «ритали топка».
  И този рунгел продължава да управлява страната.

 91. 91
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 92. 92 Профил на stefanova
  stefanova
  Рейтинг: 507 Неутрално

  На офшорните зони трябва да се сложи край!Една язва в тялото на обществото,блато към което изте4е националното богатство на бившите соц.страни!ЕДАНА ОТ ОСНОВНИТЕ ПРИЧИНИ ЗА НАСТОЯЩАТА ФИНАНСОВО- ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА!Така както данък добавена стойност се плаща от крайните потребители т.е ние,а се краде от голяма част от фирмите и има движение за неговото премахване!Така и офшорните зони ограбиха народите!ЛАКОМИЯТА,ЛАКОМИЯТА ТЯ Е В ОСНОВАТА НА ВСИЧКО,КОЕТО СЕГА СЕ СТОВАРВА ВЪРХУ ОБИКНОВЕНИТЕ ХОРА! КЪДЕ Е СЪГРЕШИЛ ПУТИН НЕ ЗНАМ ,НО ЗА ОФШОРКИТЕ Е ПРАВ!АКО ЧОВЕШКИЯ РАЗУМ,УМ НЕ ПОБЕДЯТ ГЛУПОСТТА И АЛЧНОСТТА НЕЩАТА НЯМА ДА СЕ ОПРАВЯТ!

  stefanova
 93. 93 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 2176 Неутрално

  До коментар [#24] от "horemag":Какви тумори реже Путин-че той да не е паднал от Марс вчера?!2 мандата беше президент и 1 мандат премиер-защо не ги махна до сега?Или тия тумори и за него са снасяли?

 94. 94 Профил на Tademan
  Tademan
  Рейтинг: 848 Неутрално

  ?!? Невероятна идиотщина, държ. предприятие в офшорка. Липса на политическа воля или задрав разум? Кое е най-голямото джудже на света? Отговор: съветското.

 95. 95 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2811 Весело

  До коментар [#93] от "yanne":

  "Или тия тумори и за него са снасяли?"

  Каквото и да са правили, са престанали да го вършат , т.е. капиталите изтичат в неконтролируемо направление. Това е недопустимо, затова има дърпане на ушите. По-нататък за непослушните сигурно е подготвен вариант на схемата "Ходорковски".

 96. 96 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 2176 Неутрално

  До коментар [#95] от "Дон Кихот":Това имам предвид-как преди 5 години например,докато Путин е бил президент,офшорките не са му пречили,а сега били лоши?!Май се е стреснал от протестите и е взел да се прави на руския Робин Худ-да краде от богатите и да обещае евентуално,че ще даде канче с водка на бедните-поне до изборите,после не се знае...

 97. 97 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2811 Неутрално

  До коментар [#85] от "power_decided":
  "В определени региони хората са доволни от резултатите..."

  Например, Чечня! Образец на изрядна сделка: 10 млрд. долара от парите на руснаците годишно срещу 99.57 % гласове на изборите! И всичко това едва 10 години след края на войната с десетките хиляди избити и осакатени! Има ли идиот, който да смята, че народ, при който още действува кръвното отмъщение, ще забрави това?

 98. 98 Профил на lone wolf
  lone wolf
  Рейтинг: 938 Неутрално

  До коментар [#97] от "Дон Кихот":

  Май има, и то не един.

  Да разлая троловете!!
 99. 99 Профил на Отнесен
  Отнесен
  Рейтинг: 855 Неутрално

  Между другото, не само Русия предприема мерки по отношение на банковите транзакции към офшорни зони. Един от главните компоненти на европейския финансов пакт, който толкова се говори напоследък е именно регулация на транзакциите. И богатите, и бедните страни страдат от тази обща болест.

 100. 100 Профил на lone wolf
  lone wolf
  Рейтинг: 938 Неутрално

  До коментар [#99] от "Отнесен":

  Тук съм съгласен с вас.

  Да разлая троловете!!
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK