Израел се подготвя за ядрен Иран

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си.
Коментари (144)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на lvm
  lvm
  Рейтинг: 418 Неутрално

  пропаганда яко...

 2. 2 Профил на Къти
  Къти
  Рейтинг: 572 Неутрално

  „Ядрена енергия за мирни цели” – няма друга такава лъжа!

  „Типичните процеси свързани с делене на ядрото отделят около двеста милиона електрон-волта* (200 MeV) енергия при всяко събитие. За сравнение, повечето химични реакции като горене на въглища или Тротил отделят няколко електрон-волта на събитие, което показва че ядреното гориво съдържа милиони пъти повече полезна енергия от химическото гориво.” Цитатът е от статията „Ядрено деление” на УикипедиЯ. Аз лично бих поставил определението „полезна” в кавички.

  По-сравнение с горенето на въглена един акт на деление на изотопа Уран-235 дава около 100 000 000 (сто милиона) пъти повече енергия, а с това на Тротила - около 20 000 000 (двадесет милиона) повече! Възможно ли е такъв огромен скок в получаването на енергия да е „полезно” и, както често обичат да лъжат от ядрената мафия по-евтино? Според тях, преди около 70 години човечеството е открило формулата на безплатния и задравословен обяд. А така ли е наистина? Нека видим. И въглищата и ядреното гориво произвеждат продукти на горенето. При въглена това е сгурията, а при ядреното гориво – високорадиоактивни продукти на деление. Как хората и природата се справят с тези боклуци? За да видите и усетите последствията от сгурията върху човека и природата следва да посетите бунищата, където те се изхвърлят и да поживеете в близко до тях населено място, например град Гълъбово. Не знам точно колко време отнема на природата да трансформира сгурията до състояние да е безвредна, но със сигурност става въпрос за десетки или стотици години. Как стоят нещата с радиоактивните отпадъци от ядреното гориво? Сигурно вече и сами се досещате, че няма как обезвреждането им да не е пропорционално на размера на енергията, която те са освободили, при своето си образуване. И това наистина е така. Сто милиона пъти повече енергия – сто милиона пъти повече време и пари за обезвреждането на боклука! Няма безплатен обяд!

  Та като стана дума за обяд нека да разгледаме и следната справедлива аналогия. Всички ние също се храним, за да освобождаваме енергия (мярка за прехода на материаята от един вид в друг), която да поддържа тялото ни здраво и функционално, нали? Не е нужна никаква фантазия за да се сетите, че изяждането на една нормална порция обяд отнема около 30 минути до един час. А сега ще Вие е нужно да си напрегнете много силно фантазията, за да си представите, че за същият период от време (30 мин. – 1 час) трябва да погълнете сто милиона обедни порции. Можете ли? Нека богатата ядрена мафия да спонсорира един такъв експеримент с някой отявлен свой почитател и да видим какво ще се получи в резултат. Това, че човекът ще умре още преди да е достигнал и стотната порция е повече от ясно, но тогава спонсорът на експеримента (ЯМ) ще го нарече – „за здравословни цели”! Точно както, по същият начин нарича използването на ядрената енергия „за мирни цели”. Излиза, че както ние не можем да не платим с живота си опитвайки се да се „презаредим с енергия” така и свръх добива на енергия от акт деление на ядро също няма да е безплатно и цената неминуемо пак ще е смърт.

  Защо непременно със смърт ли? Нека разгледаме още няколко факкта.

  6 август 1945 г.: Над японският град Хирошима е взривена бомбата “Little boy” (Момченцето). Масата на делящият се материал (високообогатен Уран-235) е била около 63.5 кг от които са прореагирали само 1.38% (875 грама), което тогава се е приело, като нискоефективно. Мощноста в тротилов еквивалент е била 15-16 КТ (кило-тона тротилов еквивалент = 15-16 хиляди тона Тротил). Мигновенно умират между 70000-80000 души и още много след това.

  9 август 1945 г.: Над японският град Нагазаки е взривена бомбата „Fat Man” (Дебелякът). 6,4 килограмово ядро от високообогатен Плутоний-239 с взривен еквивалент от около 21 КТ. Прореагиралото вещество е 1.176 килограма. Само до края на годината умират между 60000 – 80000 жители.

  Средно за всяка една от двете бомби имаме прореагирало около един килограм делящ се материал. Нека сега да се разходим до АЕЦ „Козлодуй” и да видим, какво се произвежда там? Една ядрено-горивна касета за реакторите (на блокове 5 и6) съдържа около 500 килограма ядрен материал. До края на експлоатационния му живот от него прореагира около 5%, което прави 25 килограма, което се равнява на двадесет и пет ядрени бомби. Всяка календарна година от всеки един от реакторите се вадят средно около 45 (четирдесет и пет) изгорели горивни касети. Всяка съдържа в себе си около двадесет и пет избухнали ядрени бомби или общо около 1125 (хиляда сто двадесет и пет) избухнали бомби. За двата реактора, за една година – общо 2250 (две хиляди двеста и петдесет) избухнали ядрени бомби! Проектният живот на един от реакторите е 40 (четирдесет) години, като ядрената мафия се готви да го удължи до 60 години. Вие сами можете вече да си пресметнете, колко избухнали ядрени бомби прави това.

  За сега, абсолютно нарочно, ядрената мафия крие кога тези взривени ядррени бомби ще започнат да се връщат от Русия в България, колко дълго ще се пазят и колко скъпо ще струва това на хиляди бъдещи поколение! Вие вче имахте възможност да се запознаете, колко приблизително ще струва това, но ЯМ мълчи по въпроса. И ще мълчи, защото в противен случай ще Ви изправи косите, ако не и нещо по-лошо да Ви се случи.

  В света в момента работят над 430 (четиристотин и тридесет) ядрени рекатори, в които постоянно избухват ядрени бомби. Не Ви ли прилича това на ядрена война? Да, точно така е! Ядрената мафия даже си има и генерален щаб, от където координира военните действия. Той е разположен в град Виена, Австрия и за прикритие е наречен „Международна агенция по атомна енергетика”. Генералният щаб МААЕ си има и свои регионални представителства, по страни – националните ядрени регулатори. В България това е Агенция „Ядрено регулиране” (АЯР).

  През 2005 година МААЕ и генералният и директор Мохамед Ел Барадей си поделят нобеловата премия за мир!!! Други въпроси???

  Всичко, за пресъпленията на ядрената мафия единствено и само тук: http://gikotev.blog.bg
 3. 3 Профил на Roger
  Roger
  Рейтинг: 726 Неутрално

  И как се подготвя за ядрен Иран?3 бомби да направят иранците и край с държавата Израел!

  НЯМА ПО-ПРОСТ НАРОД ОТ БЪЛГАРСКИЯ.
 4. 4 Профил на SS
  SS
  Рейтинг: 2188 Неутрално

  Много реване ще има на стената на плача ! Само да не и се подкопаят основите от сълзи!!!

  А е и крайно време евреите да заявят с колко А-бомби разполагат(вероятно на аятоласите затова им пари под задниците)!

 5. 5 Профил на WC_Окупатор
  WC_Окупатор
  Рейтинг: 462 Неутрално

  А, "симулацията" дали не би показала, че за света ще е още по-добре точно такива като Израел да не притежават ядрено оръжие?
  Защото те са сред най-агресивните, най-лицемерните и най-непредвидимите.

 6. 6 Профил на Кум Вълчан
  Кум Вълчан
  Рейтинг: 727 Неутрално

  Брадите правят много глупости напоследък.

  Сложете бутон "редактирай" на собствените комeнтари.
 7. 7 Профил на theanalyser
  theanalyser
  Рейтинг: 1291 Весело

  Аз мисля, че няма да ги чакат цяла година...

  Изборите в САЩ нали са по-скоро...

 8. 8 Профил на triton123
  triton123
  Рейтинг: 374 Неутрално

  и на Израел,и на Иран,а и на други такива мераклии за ядрена-неядрена игрчика и прочие пожелавам и препоръчвам-да вървят на Луната и да си се репчат и надгърмяват колкото им е угодно! Не е ли така?? Когато някой се заяде с друг в заведение или от сорта..не отиват ли на нов терен,извън заведението...за да решат помежду си?? Извън земната,да вървят на лунната арена!!напреднали да имат ядрено оръжие,обаче назаднали все още,защото не могат да решават споровете си там,на Луната или нейде у Космоса!!! Баста и на Иран,и на Израел и на другите..ама май на всички кажи-речи БАСТА трябва да се рече,а? Така ли излиза?

 9. 9 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Ами България - първата християнска страна от Иран на Запад, първия член и на НАТО и на ЕС, първата страна без ПРО?
  България подготвя ли се?
  Я Боце да се покаже като петел на стобор и да запее как на нас не ни трябва ПРО защото ще разсърдим Русия.
  Аню Ангелов да каже - подготвя ли се и как.
  Дали не е като в казармата дето се шегувахме че в случай на ядрена война по-добре да държиш оръжието далече от тялото че да нети капе от разтопения метал по кубинките.

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 10. 10 Профил на 'ΕΡΕΒΟΣ
  'ΕΡΕΒΟΣ
  Рейтинг: 1912 Неутрално

  До коментар [#3] от "Roger":

  Не е точно така.
  Една трудност е да направят атомна бомба и друга след това е да я качът на ракета за да стигне до Израел.
  Израел просто няма да допусне да се стигне до второто.

  Не се родих Грък по собствено желание.Просто имах късмет ! За един Грък граница е само Хоризонта !
 11. 11 Профил на 'ΕΡΕΒΟΣ
  'ΕΡΕΒΟΣ
  Рейтинг: 1912 Неутрално

  До коментар [#7] от "theanalyser":

  Май си прав колега.
  Аз също повтарям в последно време,че Обама се нуждае от един сериозен конфликт за да спечели изборите.

  Не се родих Грък по собствено желание.Просто имах късмет ! За един Грък граница е само Хоризонта !
 12. 12 Профил на Tracia
  Tracia
  Рейтинг: 1297 Неутрално

  Май по-точното заглавие е "Израел се подготвя да не допусне ядрен Иран".

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 13. 13
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 14. 14 Профил на SS
  SS
  Рейтинг: 2188 Неутрално

  До коментар [#10] от "EREBUS":

  Защо ракета ? По скоро група мъченици ще я дотъркаля до границата и ще натисне детонатора за да се качат с гъбата при девиците !

 15. 15 Профил на baizuo
  baizuo
  Рейтинг: 1034 Неутрално

  Ами ще се подготвя, естествено. Ако съседът ви фанатик нееднократно е заявявал, че иска да ви унищожи, вие какво ще направите?

  muncho: "Няма защо да се отричат очевидните и статистически доказани факти, че мнозинството жени не стават за шофьори"
 16. 16 Профил на jubal harshaw
  jubal harshaw
  Рейтинг: 1291 Весело

  До коментар [#3] от "Roger":

  Ядреното оръжие отдавна не се прави за нападение. Иранските опити имат две цели - да правят скомина на американците и да пазят режима, за да може да цоца от нафтата.

  Единственият начин Иран да се нормализира е вътрешни промени, дали по наш тертип, дали по китайски.

  http://jubalharshaw.wordpress.com
 17. 17 Профил на ooonufri
  ooonufri
  Рейтинг: 576 Неутрално

  И да имат бомба, Израел не могат да го нацелят с техните ракети. Ще им падне бомбата в Йордания, Палестина или Сирия. Могат само да я използват за тероризъм срещу цивилни.

 18. 18
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 19. 19 Профил на aron25
  aron25
  Рейтинг: 1291 Весело

  До коментар [#13] от "blero": Пресита - да, но ...руснацитеее)))) Нали са им дружки. Помагат. Приятелски съвети.

 20. 20 Профил на aron25
  aron25
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Персите

 21. 21 Профил на blero
  blero
  Рейтинг: 367 Неутрално

  До коментар [#19] от "aron25":

  Тогава да се надуват на Русия ираелците..ако им стиска. Или Иран е достъпната боксова круша тях..

 22. 22 Профил на Rage Against
  Rage Against
  Рейтинг: 983 Неутрално

  цялата вина за тая глупост носи Русия.
  защото е управлявана от некадърни, корумпирани, ояли се "жужета", които не виждат по-далече от носа си!

  тая надпревара трябва да се прекрати немедленно още тази година, защото скоро ще бъде твърде късно и ще струва прекалено скъпо. в района ще се пръкнат всякакви мушмороци, които ще държат в ръцете си опасни оръжия... освен това никой няма да може да контролира Бразилия и Венецуела в техните евентуални опити да се сдобият с други ОМП...

  РЕФОРМИ !
 23. 23 Профил на Gledna_Tochka
  Gledna_Tochka
  Рейтинг: 367 Неутрално

  я не се правете на интересни , нищо няма да става !

 24. 24 Профил на Amoravis
  Amoravis
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Израел в винаги готов за въоръжен конфликт от всякакво естество и на няколко фронта. Агресивното оцеляване е национална доктрина и начин на мислене.

 25. 25 Профил на aron25
  aron25
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#21] от "blero": На Русия засега единствено янките могат /с половин уста/ да се 'ерчат" и то "проформа"...

 26. 26 Профил на Антони Де ла Реа
  Антони Де ла Реа
  Рейтинг: 484 Любопитно

  Колегите от Дневник пропускат една подробндот, вероятно защото ползват информация от втора ръка, а не директно. Ето за какво става дума:
  "... Според откъси от доклада, с които The Times се е сдобил, експертите смятат, че в такава ситуация САЩ ще се опитат да въздържат Израел от възможна солова военна операция. В замяна на това, американците ще предложат на Йерусалим отбранителен пакет, в който е възможно да бъде включено и приемането на еврейската държава в NATO. Турция, на свой ред, щя направи всичко необходимо, за да избегне сблъсък с Техеран. А ако Израел стане наистина член на NATO, то Турция със сигурност ще напусне организацията..."
  http://sofiapost.net/2012/01/den-sled/

  Кой, ако не аз, кога, ако не сега
 27. 27 Профил на Batko Mahno
  Batko Mahno
  Рейтинг: 675 Неутрално

  До коментар [#2] от "kuty":

  Божеее, колко неграмотност имало по света, боже.
  Тротила е 10 (десет) пъти по ниско калоричен от въглищата, а си написал, че е 5 (пет) пъти по калоричен. Иначе ако използваме аналогията ти, то можем да сравним горенето на въглища в ТЕЦ с конвенционална война, в която се използват тротилови бомби, а яденето ти на зеле можем да сравним с енергията за заколване на антиен войник в бойни действия и т.н. Излиза, че не трябва: 1. Да се топлим и да ползваме електроенергия (как ли би писал във форум тогава...). 2. Не трябва да ядем защото можем да заколим някой с добитата енергия, или да го удушим с голи ръце...
  А логиката е такава: щом един акт на делене е 100 млн. пъти по енергетичен от един акт на окисление на въглерода, то ядрената енергетика дава 100 млн. пъти по малко количества отпадъци от топлорнргетиката.

  Вечно молодой - вечно пьяный!
 28. 28 Профил на ТНТ
  ТНТ
  Рейтинг: 625 Неутрално

  До коментар [#9] от "Десен":

  Недей да правиш манипулации!
  Като петел на стобор пееше как на нас не ни трябва ПРО, защото ще разсърдим Русия Гоце Трипера!

  Да спасим София от "Спаси София"!!!
 29. 29 Профил на WC_Окупатор
  WC_Окупатор
  Рейтинг: 462 Неутрално

  За всеки нормално мислещ човек е съвсем ясно, че Иран, като държава богата на природни ресурси е заинтересована да живее в мир и да търгува с останалите.
  Всеки нормално мислещ човек знае добре, че двете изкуствено създадени държави, чрез грабеж и изтребление на местните жители живеят и до ден днешен от грабежи на чужди ресурси и финансови спекулации.
  Нормално е и напълно справедливо е държавата, която притежава ресурси да се опита да ги запази от ръцете на крадците, притежаващи ядрено оръжие.
  Изкуствената държава Изродел ще си намери майстора.

 30. 30 Профил на Антони Де ла Реа
  Антони Де ла Реа
  Рейтинг: 484 Весело

  Исках да напиша "подробност", разбира се, печатната грешка е моя. А другото е, че докладът вече е изпратен на Нетеняху, а не предстои да му бъде пратен. Някак, не бих повярвал ние да сме по-информирани от него, нали...

  Кой, ако не аз, кога, ако не сега
 31. 31 Профил на jubal harshaw
  jubal harshaw
  Рейтинг: 1291 Весело

  [quote#22:"Rage Against"]цялата вина за тая глупост носи Русия. [/quote]

  Напротив, за тая глупост вина имат държави като Щатите, Канада и Франция, които продават ядрена технология наляво и надясно без да осигуряват безопасност. Конкретно иранската ядрена програма е част от Atoms for Peace.

  Руския принос е реакторът в Бушер, който е ВВЕР-1000, като предложените за Белене.

  Рашките може да са всякакви, но след фиаското с китайската атомна бомба от тях нито една държава не е получила ядрена технология без да влезе в МААЕ (или предшествениците й) и да осигури достъп за агенти на агенцията до ядрените си мощности.

  http://jubalharshaw.wordpress.com
 32. 32 Профил на Tracia
  Tracia
  Рейтинг: 1297 Неутрално

  [quote#22:"Rage Against"]цялата вина за тая глупост носи Русия.[/quote]


  Какво пък ти е виновна Русия в случая? Руснаците искаха да помогнат на Иран, да си направят АЕЦ, че около 40% от страната не е електрифицирана, те откъде да предполагат, че лудите чалми ще поискат и бомби след това? Дето се вика - направи добро и го хвърли в реката.

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 33. 33
  alex_ks- Обект на модерасистка дискриминация
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 34. 34 Профил на Ѡлегъ
  Ѡлегъ
  Рейтинг: 976 Любопитно

  До коментар [#31] от "jubal harshaw":

  Пиши и немски фирми, фирмички, концерни, които в самото начало са изиграли най-важната роля за доставяне на важните сглобки за направа центруфуга за обогатяване на уран.

  "Бригада: Наследник" (2012) http://my-hit.ru/film/21273
 35. 35 Профил на ugi
  ugi
  Рейтинг: 528 Неутрално

  В случая мисля, че Израел си е в правото да се подготвя и скоро ще има Joint venture с американци и саудити в Иран. Според мен за света ще бъде пълна тъпотия да допусне една такава държава да се сдобие с ядрено оръжие. Стига и Пакистан дето не се знае кой контролира рекетите.

 36. 36 Профил на jubal harshaw
  jubal harshaw
  Рейтинг: 1291 Весело

  До коментар [#34] от "Ѡлегъ":

  Произходът на немската технология е пак от Atoms for Peace.

  http://jubalharshaw.wordpress.com
 37. 37 Профил на blero
  blero
  Рейтинг: 367 Неутрално

  [quote#22:"Rage Against"]цялата вина за тая глупост носи Русия.
  защото е управлявана от некадърни, [/quote]
  Ядрената програма на Иран стартира още през 50-те години, като по ирония на съдбата в строежа на основни ядрени мощности участват германци, французи и американци.

 38. 38
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 39. 39 Профил на marsena
  marsena
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  [quote#32:"VеnRus 2008"] те откъде да предполагат, че лудите чалми ще поискат и бомби след това?[/quote]
  А е трябвало да предположат, ама за това се иска акъл...

 40. 40 Профил на Къти
  Къти
  Рейтинг: 572 Неутрално

  До коментар [#27] от "petka":

  Ако Тротила беше по-ниско калориен от Въглена, каквато върховна глупост си написал, то сега мощността на атомните бомби щеше да се измерва в тонове, кило-тонове и мега-тонове "Въгленов еквивалент", а не както е в действителност в "Тротилов еквивалент". Елементарно, но едва ли и за теб Бих могъл да опровергая и останалите ти словоблудства, но се съмнявам, че си струва, защото няма да стигнат до черупката ти.

  Всичко, за пресъпленията на ядрената мафия единствено и само тук: http://gikotev.blog.bg
 41. 41 Профил на Радостина
  Радостина
  Рейтинг: 572 Любопитно

  "Израел се подготвя за деня, в който Иран може да се превърне в ядрена сила..."
  Може би е по-правилно да се чете - Израел се подготвя за деня , в който няма да е единствената ядрена сила в региона , с всички последици от това
  Ще има баланс и това може да е за добро

  Свободата Санчо, ....
 42. 42 Профил на marsena
  marsena
  Рейтинг: 1291 Весело

  Статията в резюме7
  Иран си прави някакви сметки, ама не е разбрал, че евреите вече са му скроили шапката, ...пардон чалмата.

 43. 43 Профил на Batko Mahno
  Batko Mahno
  Рейтинг: 675 Неутрално

  [quote#22:"Rage Against"]тая надпревара трябва да се прекрати немедленно още тази година, защото скоро ще бъде твърде късно и ще струва прекалено скъпо.[/quote]

  Как да се прекрати? Да се спре техническия прогрес ли? За направа на ядрени оръжия отдавна не са необходими обогатителни инсталации, дори за някои типове не е нужно да се използват делящи се материали. От друга страна производството на някои делящи се материали, като Уран-233, няма как да бъде спряно или засечено с конвенционални средства. За производството на Уран-233 е необходим много по разпространения от урана Торий-232 и електричество за генератора на неутрони. Света ще става все по ядрен, включително и в смисъла на оръжейно приложение. Трябва да се учим как да живеем в такъв свят, а не как да се връщаме към точката, от която няма връщане.

  Вечно молодой - вечно пьяный!
 44. 44 Профил на Радостина
  Радостина
  Рейтинг: 572 Весело

  Пък и колкото и да се взираме в Библията и да търсим основание за "правото "на "древния народ ," заради "защитата си " да има своята Димона ...има и по-древен народ в региона ..и той също има право ... да има своя Кум

  Свободата Санчо, ....
 45. 45 Профил на Batko Mahno
  Batko Mahno
  Рейтинг: 675 Неутрално

  До коментар [#40] от "kuty":

  Да, пак демонстрираш абсолютното си невежество, мощността се определя като енергия отдадена за единица време, за колкото по малко време се отдаде дадено количество енергия толкова по голяма мощност имаме, така кило тротил изграя за 0.2 милисекунди, докато кило въглища с въздух изгаря за час... Физика за 8 клас. Калоричността на въглищата е средно 30 МДж/кг, калоричността на тротила е 3 МДж/кг.

  ПП: Между другото въглищата, смесени с течен кислород, представляват един от най мощните химически експлозиви, нареен оксиликват.

  Вечно молодой - вечно пьяный!
 46. 46 Профил на marsena
  marsena
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  [quote#43:"petka"] Света ще става все по ядрен, включително и в смисъла на оръжейно приложение. Трябва да се учим как да живеем в такъв свят, а не как да се връщаме към точката, от която няма връщане.[/quote]
  Мдаа, навремето ядрени държави са били две- САЩ и после СССР.
  Обаче на различни етапи от противопоставянето на двете суперсили разни треторазредни шалварковци се снабдяват с ЯО.
  Сега да видим как ще ги обуздаят тия ненормалници с ядрената тояга...

 47. 47 Профил на marsena
  marsena
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#44] от "Радостина":

  Много грешна позиция, характерна за левичарските среди .
  Не е важно кой какви права си мисли, че има.
  Важното е- Кое е добре за България, а според мен колкото по-малко ЯО има наоколо, толкова по-добре за нас.

 48. 48
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 49. 49 Профил на Радостина
  Радостина
  Рейтинг: 572 Весело

  [quote#46:"marsena"] разни треторазредни шалварковци [/quote]

  поздрав за тебе с ...песен на един "шалварковец "
  http://www.youtube.com/watch?v=HgzGwKwLmgM

  Свободата Санчо, ....
 50. 50 Профил на Batko Mahno
  Batko Mahno
  Рейтинг: 675 Неутрално

  До коментар [#46] от "marsena":

  Историческите примери ни дават основание да смятаме, че няма как. Двеста години светата църква дебатирала над въпроса "Е ли арбалета оръжие с което може да се воюва между християни?", били издавани едикти, правели се всякакви опити да се спре употребата на това "нехристиянско и нерицарско оръжие", в крайна сметка всички дебати станали безпредметни предвид това, че междувременно паството започнало да се избива с огнестрелни оръжия...

  Вечно молодой - вечно пьяный!
 51. 51 Профил на marsena
  marsena
  Рейтинг: 1291 Весело

  До коментар [#49] от "Радостина":

  Добре , че Фарук Булсара е попаднал в подходяща държава и среда, че да стане Фреди Меркюри...
  Иначе нямаше да има подходящ пример, който да ми дадеш.

 52. 52 Профил на Tracia
  Tracia
  Рейтинг: 1297 Неутрално

  [quote#39:"marsena"]А е трябвало да предположат, ама за това се иска акъл... [/quote]

  Глупости. Има стотици държави по света с АЕЦ, дори мюсюлмански такива, които нямат претенции да правят бомби, откъде-накъде точно за Иран да се предположи, че ще им дойдат такива идеи? И това започна в последните години, след идването на Ахмадинеждат на власт. Когато руснаците започват да им строят АЕЦ президента беше друг.

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 53. 53 Профил на Tracia
  Tracia
  Рейтинг: 1297 Неутрално

  [quote#49:"Радостина"]поздав за тебе с ...песен на един "шалварковец " [/quote]

  Битието определя съзнанието, нали знаеш? Та същият този можеше да стане и талибан, който да се взриви някъде, ако не беше попаднал в подходяща среда.

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 54. 54 Профил на Tracia
  Tracia
  Рейтинг: 1297 Неутрално

  До коментар [#50] от "petka":

  Примерът е глупав. Все пак, един арбалет не може да избие стотици хиляди, или дори милиони и да предизвика екологична катастрофа. Докато само една атомна бомба може.

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 55. 55 Профил на marsena
  marsena
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  [quote#52:"VеnRus 2008"]откъде-накъде точно за Иран да се предположи, че ще им дойдат такива идеи?[/quote]
  Има няколко очевадни факта, които помагат да се стигне до извода, че Иран е опасен:
  -теократична власт
  -авторитарно управление
  -религия-ислям
  -законодателство-шериат.

  Е, освен факти обаче, се иска и акъл...ама де го тоз акъл?

 56. 56 Профил на Къти
  Къти
  Рейтинг: 572 Неутрално

  До коментар [#45] от "petka":

  Съгласен съм със забележката и си взимам думите назад. Объркал съм мощността с енергията.

  Тогава ще продължа с аналогията ядене - енергия. А тя е следната - ако приемем, че човешкото тяло представлява една АЕЦ, то тогава неговият стомах ще е реактора на централата. И в двете устройства протичат почти едни и същи процеси, с изключение на механизма по който в тях се освобождава енергията. Иначе и двете се "хранят", освобождават енергия и произвеждат произвеждат газови, течни и твърди отпадъци. Но преди да продължа нека те попитам, ти имаш ли си вкъщи помещение където изхвърляш продуктите на горене в твоя стомах? Как се казваше това помещение ... тоалетна, ако не се лъжа, а? Ти да си чувал наскоро някой да си строи къща без него помещение? ОК! А сега нека се върнем към тялото наречено АЕЦ. То също би следвало да има своя тоалетна, не ли? А има ли? НЕ! НЯМА! А защо няма? И ще има ли въобще някога? Къде е сега акото на тялото АЕЦ? Кога ще започне да се връща в България, колко дълго трябва да се пази, за да не се "размирише" и даже да "отрови" много хора с "миризмата" си? Колко дълго и колко скъпо ще струва това пазене на туй ако? Та когато дадеш пълен и изчерпателен отговор на всички тези въпроси може и да прозреш, че "атомна енергия за мирни цели" е нонсенс! Поздрави!

  Всичко, за пресъпленията на ядрената мафия единствено и само тук: http://gikotev.blog.bg
 57. 57 Профил на Радостина
  Радостина
  Рейтинг: 572 Весело

  [quote#53:"VеnRus 2008"]Та същият този можеше да стане и талибан, който да се взриви някъде, ако не беше попаднал в подходяща среда. [/quote]
  Този същия викаш ...и имаш пред вид Фреди Меркюри ..... Ами виж сега - Като не можеш на се доближиш до него , можеш разбира се ...много да мразиш ...ама не като Ботев , а като "европейски талибан " ..Ей така ,заради таланта на някой друг , или заради произхода му ..въпреки таланта
  Ама ти си знаеш де -откъде ти са комплексите ...

  Свободата Санчо, ....
 58. 58 Профил на blero
  blero
  Рейтинг: 367 Неутрално

  До коментар [#55] от "marsena":

  Глупости. Цели 32 г Иран живее тихо и мирно и война е водил единствено с Ирак забележи. Никога не е налитал нито на християнска, нито на англоезични или евродържави. С обратното могат да се похвалят обаче Израел,САЩ и ЕС- където не са минали само там трупове и руини не са оставили- без оглед на религия и континент

 59. 59 Профил на омбре
  омбре
  Рейтинг: 675 Неутрално

  Израел има ядренно оръжие защо пък Иран с неговите петролни богатства да няма ?Логиката когато Израел има това е добре,а когато Иран има това е лошо- просто е смешна.Всъщност първо Израел създаде такова и създаде дисбаланса в блиският Изток.

  НЯКОЙ НЕ ГИ БИВА ЗА НИЩО...НО СА СПОСОБНИ НА ВСИЧКО
 60. 60 Профил на Радостина
  Радостина
  Рейтинг: 572 Весело

  [quote#53:"VеnRus 2008"]Битието определя съзнанието, нали знаеш[/quote]
  Ми не знам ... ама ти и това "знаеш"
  Йоан е казал - В началото бе словото , не е казал - в началото бе Манджата ..

  Свободата Санчо, ....
 61. 61 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  [quote#32:"VеnRus 2008"]Какво пък ти е виновна Русия в случая? Руснаците искаха да помогнат на Иран, да си направят АЕЦ, че около 40% от страната не е електрифицирана, те откъде да предполагат, че лудите чалми ще поискат и бомби след това? [/quote]

  Малиййййй!
  Т'ва вашата детска градина все невинни и вярващи в дед Мороз и Снегурочка сте се събрали!
  И не се ли усещаш, че защитавайки така руснаците ги изкарваш пълни идиоти? Че не могат да предвидят толкова елементарно развитие на "мирния атом" в кунките на чалмалиите?

  В случая в кюпа са всички - и руснаците, защото им вдигнаха общото ниво в ядрените технологии с Бушер, и Западът - защото голяма част от апаратурата и частите за такава програма са доставени от там. Дали контрабанда или заради далаверата и тънки политически сметки правителствата са си затваряли очите - все тая.
  Не забравяйте и че работещите по тази програма не са само доморасли генийчета, а са се учили също и в Русията, и в Европа, и в Щатите ...

 62. 62 Профил на foure
  foure
  Рейтинг: 521 Неутрално

  [quote#2:"kuty"](мярка за прехода на материаята от един вид в друг)[/quote]

  Човече ти ме разби. Материята дали си променя вида? Май ставаше въпрос за енергия. Цялото ти словоизлятие е лишено от логика и смисъл. Общо жертвите на Хирошима и Нагасаки бледнеят пред жертвите от Токио със запалителни бомби от мен да знаеш, също така жертвите на АК-47 са доста повече от цитираните от теб бомбардировки. Това, че към момента технологията не е достатъчно напреднала не значи, че няма хляб в ядрената енергетика. Потърси в гугъл за ториевите реактори и пак говори. По същия начин както ти плюеш в началото на 20в са плюели по автомобилите и доста други неща.

 63. 63 Профил на marsena
  marsena
  Рейтинг: 1291 Весело

  [quote#58:"blero"]Никога не е налитал нито на християнска, нито на англоезични или евродържави.[/quote]
  Ами защото никога не е имал възможности за това.
  Но сега, с ЯО и далекобойните ракети , нещата се променят- пък и винаги има първи път, нали?

 64. 64 Профил на foure
  foure
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Апропо, нивата на радиация в кой да е кумин на ТЕЦ са много повече от нивата на радиация в реакторната зала на АЕЦ

 65. 65 Профил на blero
  blero
  Рейтинг: 367 Неутрално

  До коментар [#63] от "marsena":

  Не, причината е прозаична:

  "Държавите в Близкия изток като цяло се подчиняват на САЩ. Затова, когато Вашингтон види една държава, която не му се подчинява, каквато е Иран, тогава се създава потенциал за конфликт. Иран не желае война със САЩ, но Иран има право да се защити, ако бъде нападната от някого. А напоследък САЩ изпращат много сигнали, че би предприела ракетни нападения срещу Иран. Ако това се случи, цялата карта на Арабския залив ще бъде променена", смята, Метам ас Салман, политически анализатор

 66. 66 Профил на marsena
  marsena
  Рейтинг: 1291 Весело

  [quote#65:"blero"]смята, Метам ас Салман, политически анализатор[/quote]
  Ти по "обективен" анализатор от тоя салам не можа ли да изровиш?

 67. 67 Профил на Tracia
  Tracia
  Рейтинг: 1297 Неутрално

  [quote#57:"Радостина"]имаш пред вид Фреди Меркюри ..... Ами виж сега - Като не можеш на се доближиш до него , можеш разбира се ...много да мразиш ...[/quote]

  Много грешиш. Меркюри ми е любимец и гениален певец, винаги съм го харесвала, без значение произхода и религията му, мир на душата му.

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 68. 68 Профил на Tracia
  Tracia
  Рейтинг: 1297 Неутрално

  До коментар [#55] от "marsena":

  Ами не е така. И в СА има авторитарен решим, теокрация и шариат, имат си АЕЦ, но не претендират за бомби.

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 69. 69
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 70. 70 Профил на marsena
  marsena
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  [quote#68:"VеnRus 2008"] но не претендират за бомби.[/quote]
  Именно.
  А Иран ...?
  Препятства инспекциите на ядрените си обекти, крие ги под земята, лъже и маже, шикаклкави...
  Ерго - логично стигаме до въпроса за бомбите.

 71. 71 Профил на Вашето име
  Вашето име
  Рейтинг: 411 Неутрално

  До коментар [#9] от "Десен":
  ние не сме важна странта на ес и нато ако иран ще удрадят някой това е изрел или турция

 72. 72
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 73. 73
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 74. 74
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 75. 75 Профил на jubal harshaw
  jubal harshaw
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  [quote#52:"VеnRus 2008"] Има стотици държави по света с АЕЦ, дори мюсюлмански такива, [/quote]

  Кои са тия "стотици"? Държавите в света са 192, 193 или 196 според зависи.

  А първата мюсюлманска държава с ядрен реактор е точно Иран.

  http://jubalharshaw.wordpress.com
 76. 76 Профил на Ian Smith
  Ian Smith
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#71] от "Повелителя":

  А след като се оправят с Израел и Турция ? Някога Иван Александър е мислел, че турците ще се оправят с Византия. а после ... послето го знаем.

  В нормалните държави лудите са в психиатриите, а в Русия са в Кремъл.
 77. 77 Профил на Ian Smith
  Ian Smith
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  [quote#59:"омбре"]Израел има ядренно оръжие защо пък Иран с неговите петролни богатства да няма [/quote]

  Защото България е в НАТО, а Израел е съюзник на НАТО, докато Иран е противник на НАТО. Можеш ли да "сгрееш" водата или не ?!

  В нормалните държави лудите са в психиатриите, а в Русия са в Кремъл.
 78. 78 Профил на xxxxxl
  xxxxxl
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Според тяхното изследване, ако Иран изпробва атомно оръжие, това ще предизвика дълбока промяна в баланса на силите в Близкия изток..................................................................................
  Ох на батко милите крадливи ръчички.Значи ние да имаме и да биеме по манерката останалите когато и както си поискаме,а те(другите) да нямат и вечно да ги е страх от нас.Глей ти каква еврейско-американска-седерастка логика....Типична за клептоманското племе

  Защо сме още член на ЕСССР?
 79. 79
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 80. 80 Профил на hyacinth
  hyacinth
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#74] от "Deep Red Sun":

  Вярно,че историята се повтаря.Така Германия беше направена изкупителната жертва.Остава въпросът-кога ционисткият режим ще бъде държан отговорен от световната общественост за недопускане на инспектори и необявяване на ядреното си оръжие.,както и за окупиран Йерусалим и концлагера Газа.

 81. 81 Профил на bayern
  bayern
  Рейтинг: 418 Неутрално

  ние имахме ядрени бойни глави защо не ги продадахме на иран да си оправим бакийте

  Welthauptstadt Germania
 82. 82 Профил на kolokot
  kolokot
  Рейтинг: 572 Неутрално

  До коментар [#9] от "Десен":ти си по гл*пав и от ника си. Кой ще напада България и защо? Не можеш да отговориш на този прост въпрос, бягай да си играеш с куклите на сестра си.

 83. 83 Профил на kolokot
  kolokot
  Рейтинг: 572 Неутрално

  До коментар [#77] от "Ian Smith":желязна логика! защото сме били в нато и израел бил съюзник. Та ние бяхме и съюзници на Германия, и тогава ли трябваше да сме с тях до смърт? Когато виждаш че "съюзника" ти е хулиганин, не го следваш. Но ти тия неща не загряваш защото имаш доста добре полиран мозък.

 84. 84 Профил на true
  true
  Рейтинг: 572 Любопитно

  Саудитска Арабия и Атомната програма на Ирак

  1994г. Мохамед Килеви(Muhammad Khilewi), ООН посланик на СА, иска убежище в САЩ .
  Той донася пакет от 10 000 документи, които доказват дългогодишна подкрепа на Саудитска Арабия за иракската програма за ОМУ.

  Според документите СА подпомага Атомната програма на Садам Хусеин с 5млд.$, под условието, че успешно развитата нуклеарна технология и евентуално даже атомно оръжие ще бъде доставено на СА.
  http://www.globalsecurity.org/wmd/world/saudi/index.html

 85. 85 Профил на true
  true
  Рейтинг: 572 Любопитно

  Саудитска Арабия и Атомната програма на Пакистан

  2003г е публикувано, че Пакистан и СА са сключили тайно споразумение за нуклеарно коопериране.
  Според него СА срещу износ на нефт на ниски цени за Пакистан ще получи технологията за Атомно оръжие.
  2006г (Cicero) публикува че СА от 2003г е получила помощ от Пакистан за придобиване на атомни глави.
  Според публикацията сателитни снимки показват скрит град и ракетен силоз близо до Ghauri-Felsen в Al-Sulaiyil, южно от Риад.
  Пакистан отрича да е подкрепял СА в нуклеарните амбиции .
  Пари и нивестиции обаче влизат от саудитското министерство на отбраната в пакистанската военна промишленост.
  Доказано е че СА е финансирала пакистанската програма 50%.
  http://www.globalsecurity.org/org/news/2003/031022-pakistan_saudi-arabia.htm

 86. 86 Профил на true
  true
  Рейтинг: 572 Любопитно

  Ракетен капацитет

  1988г СА е получила неизвестен брой CSS-2-ракети със среден обсег, 2800км, полезен товар 2000кг(вероятно от Китай).

  Освен това СА притежава неизвестен брой Ghauri II ракети със среден обсег.

  С това саудитската войска притежава ракети носители за атомно оръжие.
  http://en.wikipedia.org/wiki/Nuclear_program_of_Saudi_Arabia

 87. 87 Профил на Quo Vadis?
  Quo Vadis?
  Рейтинг: 1197 Неутрално

  До коментар [#54] от "VеnRus 2008":

  Арбалета е бил много сериозна иновация във военото дело през средновековието защото за първи пут дава възможност на неоубучен войник с лекота да убие добре обучен такъв.

  Това променя доста тогавашния начин на водене на война и е съизмерим като иновация с ядреното оръжие.

 88. 88 Профил на Batko Mahno
  Batko Mahno
  Рейтинг: 675 Неутрално

  До коментар [#54] от "VеnRus 2008":

  Примерът не за това каква поразяваща мощ има дадено оръжие, а за това как институциите изостават значително от човешкото развитие. Винаги. Затова е безсмислено дадени въпроси от дневния ред да се решават институционално, събитията винаги ще са пред институциите.

  Вечно молодой - вечно пьяный!
 89. 89 Профил на Batko Mahno
  Batko Mahno
  Рейтинг: 675 Неутрално

  До коментар [#56] от "kuty":

  Днешните ядрени отпадъци са бъдещи суровини, така както акитата ни се преработват от биосферата и се връщат при нас като храна, така и ядрените акита един ден ще са ценни суровини. Между другото отработеното гориво и ядрените отпадъци от реакторите дори и днес се преработват до ценни суровини, като още ядрено гориво, редкоземни и разсеяни елементи (иридий, осмий), изотопи за медицината (противоракови препарати) и т.н. Никой няма да връща нищо от преработката на отработено гориво у нас, защото сме страна подписала договора за неразпространение на ядреното оръжие, в ОЯГ има доста плутоний, та за т'ва..

  Вечно молодой - вечно пьяный!
 90. 90 Профил на Хорошо там где нас нет
  Хорошо там где нас нет
  Рейтинг: 1392 Весело

  Нямат идея колко са прави евреите. Иран скоро ще бъде ядрен. Целият!

  Хотели как лучше, получилось как всегда
 91. 91 Профил на Къти
  Къти
  Рейтинг: 572 Неутрално

  Мдаааа.... пълна заблуда! Казвам ти го без никакви чувства. Ще се връща и още как и това е договорено, но без детайлите, за които те питах в предишният си коментар до теб. А тези детайли се крият по много елементарна причина. Ако станат публично известни хората ще разберат, колко е "най-евтина и най-чиста ядрената енергия за мирни цели". Връщането на ОЯГ няма нищо общо с т.н. Договор за неразпространение на ядреното оръжие, който на практика представлява точно обратното - ... за разпространение на ядреното оръжие. А това е така, защото и ядрените бомби и ядрените реактори произвеждат абсолютно едни и същи високо-радиоактивни и много дълго живеещи продукти на деление. Не е както при мотиката, която използвана за военни цели може да ти коства живота, но при "мирното" и използване ти носи храна. И така стоят нещата не само с добрата стара мотика, а с още хиляди и милиони разни предмети. Но независимо от това никой не е основал до сега нито една международна организация за използването на мотиката за мирни цели и т.н. Поздрави!

  Всичко, за пресъпленията на ядрената мафия единствено и само тук: http://gikotev.blog.bg
 92. 92 Профил на PlamenVarna
  PlamenVarna
  Рейтинг: 1291 Весело

  Интересни акценти:
  (1) Въпросната “симулация” била по “искане на БИВШИ израелски посланици и също така БИВШИ командващи от разузнаването и армията”, сред които:
  - БИВШ председател на Съвета за национална сигурност;
  - двама БИВШИ членове на канцеларията на премиера.
  (2) С въпросната “симулация” изненадейно взел, че се СДОБИЛ The Times и тутакси свел до знанието на простия народец тези умопомрачителни “симулации” измежду, които:
  - отскачането от вероятното - “САЩ ще предложат на Израел отбранителен пакт” и плавно кацване връз “Русия ще поиска съюз със САЩ, за да предотврати разпространението на ядрени оръжия в региона”
  - и естествено - ваденето на печени картофки с чужди ръчички – “Саудитска Арабия вероятно ще започне своя атомна програма”, естествено да се защитава от Иранското коварство.
  п.п. От The Times незнайно защо са изпуснали само заглавието на въпросната “симулация” –
  “Сън в зимна нощ” – сборник нови детски приказки от изминалата Ханука.

  ДОНОСНИК, ИЗПЯ ЛИ СИ "КРАТКИЯ ДОКЛАД" НА МОДЕРАТОРА ? НАТЕГАЧ, НАТЕГНА ЛИ СЕ ПО СТАР КОМУНДЕРСКИ НАВИК ? ЦЕНЗОРЕ, И БАН-а НЕ МОЖЕ ДА ВИ ПРИКРИЕ ИЗЛАГАЦИИТЕ
 93. 93 Профил на Realist
  Realist
  Рейтинг: 4458 Весело

  Развръзката ще е скоро, иранските ядрени инсталации или ще бъдат унищожени или с режима на ислямокомунистите ще бъде свършено веднъж завинаги.

  Има определена граница на търпение от страна на цивилизованият свят, минат ли тази граница аятоласите да не се сърдят на никой друг освен на себе си, защото и Алах няма да им помогне.

  Демокрацията е несъвършена, но никой не е измислил нещо по- добро.
 94. 94 Профил на Batko Mahno
  Batko Mahno
  Рейтинг: 675 Неутрално

  До коментар [#91] от "kuty":

  Има обратна зависимост между период на полуразпад и радиоактивност, т.е. няма дългоживеещи радиоактивни изотопи, емпиричен факт.
  Ядрената енергетика е поредната технология, а човечеството винаги преминава през периоди на опияниение от употребата на някои нови технологии.
  Така например първобитния човек предизвиква ред екологични катастрофи, вероятно довели до изчезването на големите бозайници в Европа, усвоил огъня поървобитния човек усвоява и един разхитителен от днешна гледна точка начин за ловуване, а именно запалването на гората около стада животни, насочвайки ги към предварително избрани пропасти. Така за да си осигурят седмичния обяд първобитните хора унищожавали огромни горски масиви и избивали тотално стдата едри животни. (Този метод за лов бил разпространен и в историческо време сред някои индиански племена в Северна Америка).

  Вечно молодой - вечно пьяный!
 95. 95 Профил на Къти
  Къти
  Рейтинг: 572 Неутрално

  До коментар [#94] от "petka":

  В последните си два коментара "бягаш по тъч линията" Не разбрах съждението
  [quote#94:"petka"]Има обратна зависимост между период на полуразпад и радиоактивност, т.е. няма дългоживеещи радиоактивни изотопи, емпиричен факт.[/quote]

  Как така няма дългоживеещи изотопи, когато няма учебник по ядрена физика, който да твърди точно обратното!? А също така и обратната връзка между периода на полуразпада и радиоактивността!?
  Аз ти се извиних за лапсуса енергия-мощност, а ти бягаш от въпроса за връщането на т.н. ВРАО (такава е абревиатурата им в българските нормативни документи). Ако те не съществуваха, защо тогава държавата създава огромни фондове за тяхното управление?
  Нека да бъдем коректни в диспута и да не подмитаме неудобните въпроси под килима, като ги заменяме с нови, но неразбираеми въпроси! Поздрави!

  Всичко, за пресъпленията на ядрената мафия единствено и само тук: http://gikotev.blog.bg
 96. 96 Профил на PlamenVarna
  PlamenVarna
  Рейтинг: 1291 Весело

  Ъхъ. Развръзката направо вече се случи:
  ...Минаваааа гулееемийот корабъ минаваааа...
  http://vbox7.com/play:587379d0
  Пътьом, в повърждение на приятелски си чувства към Иранския народ, големиьот корабъ - самолетоносачът "Джон Стенис" освободи от пиратски плен 13 иранци в Арабско море.
  Нещо май не му се дощя на капитана на големиьот корабъ да изиграе барабар с екипажа си ролята на Пърл Хърбарски повод за последващи Хирошимски бум-бум.
  И някои от капитолийските кратуни увряха, че Иранската войничка няма да бъде нито “малка”, нито “победоносничка”, нито пък "ефтиничка", та си седнаха на нааканото четирибуквие

  ДОНОСНИК, ИЗПЯ ЛИ СИ "КРАТКИЯ ДОКЛАД" НА МОДЕРАТОРА ? НАТЕГАЧ, НАТЕГНА ЛИ СЕ ПО СТАР КОМУНДЕРСКИ НАВИК ? ЦЕНЗОРЕ, И БАН-а НЕ МОЖЕ ДА ВИ ПРИКРИЕ ИЗЛАГАЦИИТЕ
 97. 97 Профил на Предраг Джукич
  Предраг Джукич
  Рейтинг: 565 Весело

  Кой са най-големите оптимисти в света?
  - Евреите… те още не знаят колко голям ще порасне, а вече го обрязват.

  тенкю пийпъл! Да живей масонската ложа
 98. 98 Профил на Йордан Янков
  Йордан Янков
  Рейтинг: 470 Неутрално

  [quote#91:"kuty"]Ще се връща и още как и това е договорено, но без детайлите, за които те питах в предишният си коментар до теб. А тези детайли се крият по много елементарна причина. Ако станат публично известни хората ще разберат, колко е "най-евтина и най-чиста ядрената енергия за мирни цели".[/quote]

  Един път вече те помолих да дадеш информация какво ще се връща - тегло, обеми и радиоактивност. Хайде сега пак да те попитам - разкрий ни тази конспирация - какво все пак ще се връща?

  Освен това ми е много любопитно как ще извадиш 25 кг. материал за бомба от 500 кг. - дай някакво инфо по въпроса. Искам да си направя атомна бомба

 99. 99 Профил на Moi6e from Israel, с деактивиран акаунт
  Moi6e from Israel, с деактивиран акаунт
  Рейтинг: 1202 Неутрално

  [quote#92:"PlamenVarna"]Интересни акценти:
  (1) Въпросната “симулация” била по “искане на БИВШИ израелски посланици и също така БИВШИ командващи от разузнаването и армията”,[/quote]
  Ключовата дума е СИМУЛАЦИЯ, а не "бивши". За посланниците (като посланници, преди това са правили други неща)-не знам. Ама за повечето висши офицери в армията "симулациите" са част от професионалния им живот, и почти всички са абонати за резултатите от всяка поредна симулация, с вечно изменящи се параметри, дори и като излезнат в запаса. Ъпдейтване от сорт.
  Та "изтекла" една симулация...BIG DEALПреди години беше "изтекла" (кавичките умишлено) в медиите друга симулация-"мръсни" бомби в ръце на терористи.

  I REFUSE TO JOIN ANY CLUB THAT WOULD'VE ME AS A MEMBER!
 100. 100
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK