Съпругата на Строс-Кан оглавява френския Huffington Post

Ан Синклер заедно със съпруга си Доминик Строс-Кан

© Reuters

Ан Синклер заедно със съпруга си Доминик Строс-КанАн Синклер, съпругата на бившия директор на Международния валутен фонд (МВФ) Доминик Строс-Кан ще бъде главният редактор на френското издание на Huffington Post, което трябва да стартира следващата седмица.


Основателят на популярния уебсайт Ариана Хъфингтън вероятно ще пристигне в Париж в понеделник, за да даде начало на сайта под марката  Le Huffington Post. За Ан Синклер, която вече няма шансове да стане следващата първа дама на Франция заради сексскандала със съпруга й, оглавяването на сайта представлява завръщане към журналистическата й кариера.


Успехът на френския  Huffington Post до голяма степен ще зависи от това дали ще привлече добри публицисти, коментира Reuters. Синклер ще застане начело на екип от около осем журналисти, който ще се намира в редакцията на всекидневника Le Monde. Сайтът ще представлява смесено дружество между  Le Monde, собственика на  Huffington Post AOL Inc. и Les Nouvelles Editions Indépendantes. Според анализатори за френския сайт ще бъде предизвикателство да постигне същия успех като този на американското издание.
В Испания също се очаква да бъде създадена местна версия на Huffington Post.


Основателят на Huffington post Ариана Хъфингтън

© Associated Press

Основателят на Huffington post Ариана Хъфингтън

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK