Андерш Брейвик ще даде интервю преди началото на делото срещу него

Андерш Брейвик ще даде интервю преди началото на делото срещу него

© ReutersНорвежкият атентатор Андерш Брейвик ще даде ексклузивно телевизионно интервю, преди да започне съдебният процес срещу него през април, съобщи норвежкият всекидневник Verdens Gang, позовавайки се на адвоката му Гейр Липестад. Информацията беше потвърдена и от заместник-директора на затвора, в който е задържан Брейвик, Йоран Нилсон.


По думите на адвоката към Брейвик има много отправени предложения за интервю от различни медии. Той е избрал да говори пред чуждестранен телевизионен канал, но Липестад отказал да уточни кой е той и кога ще бъде излъчено интервюто. Известно е единствено, че това ще се случи преди да започне процесът срещу него, насрочен за 16 април 2012 г.


Брейвик вече има достъп до всички медии и много внимателно следи как се отразява неговият случай, подчертава Липестад.


Според друг адвокат на Брейвик, Вибеке Хейн Бера, клиентът й действително обмислял да даде интервю за чуждестранна медия, но това не означавало, че е постигнато съгласие.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (22)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 2941 Неутрално

  За Андерш Брейвик това ексклузивно телевизионно интервю ще бъде венецът на живота му. Чудя се! Защо по този начин му се дава трибуна едва ли на пред целия свят.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 2. 2 Профил на роджър
  роджър
  Рейтинг: 845 Неутрално

  До коментар [#1] от "Храбър":

  Аз също се чудя ...
  Вчера написах тук същото по отношение на подобно интервю с подсъдим по българска ТВ, и бях заклеймен едва ли не като комунист, тоталитарист и т.н., а става дума за много прост въпрос - КАКВО ОБЩО ИМА ТОВА СЪС СВОБОДАТА НА СЛОВОТО ?!

  https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRg
 3. 3 Профил на pavelsilistra
  pavelsilistra
  Рейтинг: 577 Неутрално

  [quote#1:"Храбър"]Защо по този начин му се дава трибуна едва ли на пред целия свят. [/quote]

  Защото алчността за сензации и гоненето на рекордна гледаемост и рейтинги е по-важна от скръбтта на близките на убитите и от политическата, етническа и културна толерантност След интервюто вероятно предстои продажба на правата за книга - бестселър и мултимилионен филм производство Холивуд

 4. 4 Профил на Øϰϰå Çҩßё
  Øϰϰå Çҩßё
  Рейтинг: 628 Неутрално

  Аз съм любопитна да чуя философията му и неговата версия.. такива болни мозъци са интересни да се изучат от раждането до смъртта..

  иронията е моята първа, втора и трета природа, аронията няма нищо общо
 5. 5 Профил на Мария
  Мария
  Рейтинг: 1456 Неутрално

  Този поне не казва, че иска да говори срещу пари, просто си е най-откровено хахо. На всичко отгоре интелигентно хахо. Да не дава Господ да попаднеш на остров с него...

  ”За мен България си остана един вечен мираж. В който и свят да съм, винаги ще я нося като ранена птица в сърцето си." (Никола Манев)
 6. 6 Профил на zzanzibar
  zzanzibar
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Олеле този Брейвик още жив ли е?

 7. 7 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Чакам с нетърпение. Че е напълно луд - няма съмнение. Обаче идеите му заслужават внимание. Просто ми е любопитно, как си е въобразявал, че ще постигне идеите си, убивайки деца? Ако беше политици, можеше да се разбере, реално те са тези, дето допускат разни отрепки да паразитират в държавата, но деца? Вярно, младежи от социалистическата партия, която може би един ден ще станат политици, но към момента на убийството са били чисто и просто деца на летен лагер.

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 8. 8 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 2941 Неутрално

  [quote#4:"Mypa"]Аз съм любопитна да чуя философията му и неговата версия.. такива болни мозъци са интересни да се изучат от раждането до смъртта.. [/quote]
  Търсачите на сензации на такива като теб разчитат. Той също разчита на подобни на теб. Такива, които ще кажат..."Еми да! Прав е!" И ей ти ги неговите продължители и, недай си боже, имитатори.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 9. 9 Профил на bgpainter
  bgpainter
  Рейтинг: 1357 Разстроено

  Според мен за този не трябва да се говори изобщо, нито да му се дава трибуна за изказ. Така всеки един ненормалник за 5 минутки слава ще си измисли какви ли не крайни идеологии само и само в крайна сметка да се чуе гласа му.

  Брейвик какво направи - изтреби сумати народ и сега в някакви телевизионни ексклузивни интервюта ще дава идеи на хората по света. Ако не беше ги убил тези деца кой щеше да чуе позицията му - НИКОЙ. А сега какво става - толкова невръстни жертви и убиеца им с изявление по телевизията.

  Заврете го в миша дупка тоя, а не да сее пропаганда сред масовия човек.

  Жената е покана за щастие
 10. 10 Профил на роджър
  роджър
  Рейтинг: 845 Неутрално

  До коментар [#4] от "Mypa":

  Дали болните мозъци не трябва да се изучават в съответните учебни заведения, специализирана литература и т.н., вместо да лансират "вижданията" си пред десетки и стотици милиони зрители ?!

  https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRg
 11. 11 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4053 Неутрално

  До коментар [#3] от "pavelsilistra":

  Точно така! +++ от мен!

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 12. 12 Профил на zzanzibar
  zzanzibar
  Рейтинг: 418 Неутрално

  [quote#7:"VеnRus 2008"] Обаче идеите му заслужават внимание.[/quote]
  Да, след като уби 77 души, предимно деца!

  Идеите на ислямските терористи, заслужават ли внимание?

 13. 13 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2648 Неутрално

  До коментар [#7] от "VеnRus 2008":

  Един психиатър по телевизия "Европа" каза,че нито един уважаващ себе си психиатър няма да обяви Брейвик за луд.
  В Съветският съюз са приемали дисидентите,буквално за луди,у нас също/по Ботев/,а "Полет над кукувиче гнездо" не е художествена измислица.
  В света на духовните ценности няма унищожение.Не ме карай да го обяснявам.Не знам защо.
  Досега винаги,когато свободолюбивите са взимали властта,много скоро решават да забранят свободата.
  Разликата между Брейвик и мюсюлманските фанатици е огромна.Той убива само свои.

 14. 14 Профил на Veso
  Veso
  Рейтинг: 478 Неутрално

  Аз искам да чуя какво ще каже Брейвик. Защото засега съм на негова страна. Искам свободата сам да реша дали е човек за убиване, или не. Според мен, той е жертва на политиката на мултикултуризацията, която се повежда в Европа и Северна Америка. Тази безкрайна толерантност другите култури се изроди в неспирна асимилация от страна на подслонените индуси и най-вече на мохамеданите. Последните убиват заради ... карикатури! Карикатури, които с ирония осмиват техните: а) неграмотност; б) нежеланието им за интеграция и развитие.
  Протестират и заплашват със санкции ЕВРОПЕЙСКА държава, която приема закон срещу арменският геноцид! ЕС се превърна в милитаризирана зона заради постоянната заплаха от атентати. Всеки европеец е на мушка. Всеки европеец е потенциален заподозрян от службите, отговарящи за неговата сигурност! А, Европа беше символ на свобода, личен и общ просперитет! Затова искам да изслушам Брейвик. Надявам се да не съм сам. Най-много се надявам Брейвик да не се окаже луд... Тогава неговите жертви няма да са убити напразно...

 15. 15 Профил на taz
  taz
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Брейвик е симптома, а не болестта. Т.е. ако бъде третиран като обикновен престъпник (той си е престъпник разбира се), и бъдат пропуснати причините довели до това, в следващите години ще има още много Брейвик-вици. Защото това е началото на нещо, започнало преди много, много време, като краен ефект от една лицемерна емиграционна и социална политика, имаща за крайна цел повече гласоподаватели за дадена партия.

  I am mine
 16. 16 Профил на danailov
  danailov
  Рейтинг: 1002 Неутрално

  Брейвик е симптом, не е явление, защото той не прави нещо по - различно от многото преди него и по начин, познат ни от древността. Много погрешно е да бъде обявен като луд, невменяем или идеолог, освен ако неговите адвокати не го постигнат това като присъда. Но също така е погрешно да му се запушва устата, защото ще го превърнат в мъченик и потърпевш, какъвто той със сигурност не е. Показанията и изявленията му трябва да бъдат анализирани не само като улики, а и като симптоми на процеси в европейското общество, които трябва да се решават, а не само да се осъждат - мултиетнически, мултикултурни, социални и икономически противоречия и противопоставяния.

 17. 17 Профил на Мустафанка
  Мустафанка
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#7] от "VеnRus 2008":


  До коментар [#14] от "Veso":


  До коментар [#15] от "taz":


  +++++++++++

  Равни права за всички: това е най-крещящата неправда, защото онеправдава най-даровитите хора. Ницше.
 18. 18 Профил на Veso
  Veso
  Рейтинг: 478 Неутрално

  [quote#7:"VеnRus 2008"]... Ако беше политици, можеше да се разбере, реално те са тези, дето допускат разни отрепки да паразитират в държавата, но деца? .. [/quote]

  Децата са жив щит за всички лицемери. Колко пъти отмениха заповедта за ликвидирането на бин Ладен и неговата пасмина от шейхове и аялтоласи? Защо? Защото лагерите им са пълни с деца, които си играят. С какво си играят дечицата?! С калашници, базуки и много други пиротехнически "играчки". Тези деца пораснаха и избиха много, много хора по цял свят. И продължават. И защо не? Като им даваме възможност, но не и мотив... В този смисъл няма разлика между децата, избити от Брейвик, и тези на аялтоласите. Всъщност и двете групи деца имат обща черта - те са бомби със закъснител. Едните ще "играят" върху главите ни с истински оръжия, другите - с политическият инструментаруим на социалистите!

 19. 19 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2780 Неутрално

  Брейвик със сигурност не е луд, а най-вероятно зависим и манипулиран изпълнител, нещо като Ван дер Любе. Неговият случай както и този с неонацистите избивали мирни дюнерджии поставят повече въпроси и всички обяснения досега са лишени от логика. Все пак едно е сигурно ислямистите веднага се възползуваха за да оневинят ислямския тероризъм и даже въведоха абсурдното понятие християнски тероризъм.

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 20. 20 Профил на Veso
  Veso
  Рейтинг: 478 Неутрално

  До коментар [#3] от "pavelsilistra":

  Защо алчността не показва обезглавяванята?

  Защо алчността не дава линкове към ислямистки сайтове, да видим и ние, обикнените хора, какви опастности ни се кроят?

 21. 21 Профил на pavelsilistra
  pavelsilistra
  Рейтинг: 577 Неутрално

  [quote#20:"Veso"]Защо алчността не дава линкове към ислямистки сайтове, да видим и ние, обикнените хора, какви опастности ни се кроят? [/quote]

  Преди 2-3 години по БНТ (мисля че те бяха) пуснаха клип как в Чечня бунтовници отрязаха врата на руски войник ... беше много неприятна гледка После обаче настана вой до небесата, че такива неща не трябва да се показват по "чивилизовани" новинарски емисии !

 22. 22 Профил на Veso
  Veso
  Рейтинг: 478 Неутрално

  До коментар [#21] от "pavelsilistra":

  Този клип го гледах и аз. Истината е винаги ужасяваща, но не бива да ни държат в неведение, защото е страшно! Трябва да знаем на какво са способни определен тип хора, за да се пазим от тях. Доколкото можем... Спестяването на подобен вид информация е цензура. А цензурата винаги е опасна. Поне, ние гражданите на държавите от бившият соц. лагер, би трябвало да сме на ясно по въпроса за вредата от цензурата...

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK