Пападимос отложи за утре срещата си с партийните лидери

Поредната порция икономии, която политиците в Атина не могат да преглътнат, се обсъжда отново под обсадата на протестиращите на атинския централен площад "Синтагма"

© Yannis Behrakis

Поредната порция икономии, която политиците в Атина не могат да преглътнат, се обсъжда отново под обсадата на протестиращите на атинския централен площад "Синтагма"Срещата на гръцкия премиер с лидерите на трите партии от управляващата коалиция, която беше планирана за тази вечер, е отложена за утре сутринта, съобщи ДПА като се позовава на правителствен говорител. 


Лидерите ще се опитат да постигнат дългоотлагано споразумение за болезнени икономически мерки, искани от международните кредитори като условие за отпускане на втори заем на Гърция, за да избегне фалит. 


Преговорите се проточват вече в продължение на седмици и страните нееднократно нарушаваха установените от тях самите крайни срокове за постигане на споразумение.
Премиерът Пападимос водеше консултации с кредиторите през по-голямата част от нощта във вторник, а също така през целия ден и вечерта. Нова среща с представителите на банките-кредитори се очаква да се проведе в близките часове.


Финансовият министър Евангелос Ванизелос коментира, че при опит да се стигне до окончателното споразумение възникват множество нови въпроси, така че преговорите напомнят Лернейската хидра – митично чудовище, при което на мястото на всяка една посечена глава израстват две нови.


По-рано "Файненшъл таймс" съобщи, че траншовете от помощта за Гърция може да минават през специална ескроу сметка,  от която кредиторите й ще си получават средствата по силно обезценените държавни облигации, които държат, но правителството в Атина ще има достъп до финансите едва след като докаже, че прилага обещаните съкращения и реформи.


Изданието съобщи, че представители на еврозоната настояват програмата за финансово подпомагане на Гърция изрично да предвижда механизъм, според който кредиторите й и държавите и международните институции, които помагат, да не стават заложник на политиката в Атина.


Брюксел обяви още в понеденик, че срокът за сделка с гръцкия дълг е изтекъл. 


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (52)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Славена
  Славена
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Кредиторите на Гърция в крайна сметка ще пият една студена вода.

  "Има много налудничави неща, които могат да се направят, но ние няма да ги направим и все пак е приятно да си ги мислим." Кърт Вонегът
 2. 2 Профил на nicoleta
  nicoleta
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  До коментар [#1] от "Славена"

  Лошото е ,че и народът на Гърция ,ше пие една много студена вода.

 3. 3 Профил на Realistka
  Realistka
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  До коментар [#1] от "Славена":

  Славенче,
  хак им е на тези гадни империалисти, нали, скъпо дете!

  The best way out is always through Robert Frost
 4. 4 Профил на Славена
  Славена
  Рейтинг: 1416 Весело

  До коментар [#2] от "nicoleta":
  Е, предполагам, че ще направят някои жертви. Като например да се лишат от четиринадесета и петнадесета заплата и половината от бонусите за Коледа и Великден...

  "Има много налудничави неща, които могат да се направят, но ние няма да ги направим и все пак е приятно да си ги мислим." Кърт Вонегът
 5. 5 Профил на Гилгамеш
  Гилгамеш
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  До коментар [#1] от "Славена":

  Кредиторите няма да пият вода, а уиски и шампанско.Водата остава за гърците.

  Ако ББ беше президент на Египет => http://prikachi.com/images/27/4258027E.jpg
 6. 6 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  До коментар [#1] от "Славена":
  Днес разбрах, че гърците искали съфинансиране от ЕС, за да строят стената си по границата с Турция. Та същите тези гърци са получили от 2007 до 2010г. 270 милиона евро като външна граница на Шенген. Ние все още не сме член на Шенген и от нашият държавен бюджет се плащат пари, които отиват и в Гърция - т.е. България участва с пари от държавният си бюджет в тези 270 милиона евро. Честно казано, не ме интересуват кредиторите на Гърция, а начина на изразходване на ЕС парите, които и България плаща, от гърците. В това отношение ме интересува Гърция. Иначе- предпочитам да фалират, да излязат от Еврозоната и от ЕС, както и от Шенген.

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 7. 7 Профил на plumpschi
  plumpschi
  Рейтинг: 1224 Неутрално

  Отлагайте момчета, отлагайте! То от толкоз работа тези дни не ви остана време да обърнете внимание на някакви си там европейски лидери и банките им.

 8. 8 Профил на Россприматрезил
  Россприматрезил
  Рейтинг: 626 Неутрално

  До коментар [#4] от "Славена":

  Нееее! Ще серат гладни!!!

  WWW . ДЕНьГИ .ru.net
 9. 9 Профил на Славена
  Славена
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  До коментар [#6] от "dqdomart":
  Нали си чувала лафа, че ако дължиш на банката хиляди - това е твой проблем, но ако и дължиш милиарди - това вече е проблем на банката. В този смисъл, гърците по стар византийски обичай се възползват отлично от притеснението на кредиторите си и както се вижда, получиха вече редица отстъпки. Що се отнася до ЕС, то човек наистина трябва да е много наивен, ако смята, че парите от фондовете се разпределят по заслуги и след някакво "честно съревнование на проекти, интелект и красота". Всичко е въпрос на умела политика, област, в която за съжаление страната ни е много, много слаба.

  "Има много налудничави неща, които могат да се направят, но ние няма да ги направим и все пак е приятно да си ги мислим." Кърт Вонегът
 10. 10 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  [quote#9:"Славена"]Нали си чувала лафа, че ако дължиш на банката хиляди - това е твой проблем, но ако и дължиш милиарди - това вече е проблем на банката.[/quote]
  Е, в конкретният , описан от мен случай, "банката" ЕК им отказа:
  http://www.dnevnik.bg/evropa/novini_ot_es/2012/02/07/1761397_evrokomisiiata_niama_da_sufinansira_stenata_po/
  Не банките са виновни за натрупването на гръцкият дълг, а гръцките лъжи, че са излълнили един от задължителсните Маастрихтски критерии- бюджетен дефицит под 3%. За прикриване на този факт, гръцкото правителство е сключвало продажба на гръцки ДЦК под формата на суап сделки с над 15 американски банки, като само с една от банките- "Голдман Сакс" са получили над 1 милиард долара извънбалансово финансиране , които са депозирали образтно в гръцкият дъравен бюджет и така са прикрили дупката в дефицита си. Тези пари са потребявани от ВСИЧКИ гръцки граждани - все пак са прибавени към гръцкият държавен бюджет. Така, че мъглявите твърдения, че банките били виновни за приказки за наивници!

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 11. 11 Профил на Россприматрезил
  Россприматрезил
  Рейтинг: 626 Неутрално

  До коментар [#9] от "Славена":

  Я помисли върху това изречение от статията: " Брюксел обяви още в понеденик, че срокът за сделка с гръцкия дълг е изтекъл. "
  И не описвай емоциите си в следващите си коментари.

  WWW . ДЕНьГИ .ru.net
 12. 12 Профил на Roger
  Roger
  Рейтинг: 796 Неутрално

  Аз гледах по новините как един грък обяснява,че е недопустимо минималната работна заплата(МИНИМАЛНА) да падна под 700 евро(1400 лева).А тук средната заплата е 450 лева(демек 3 пъти по-малко от тяхната минимална). Нито работят като германци,нито произвеждат много,а искат такива високи заплати.Ами да се лишат малко докато излязат от криза.Другият вариант е фалит и никакви заплати.

  НЯМА ПО-ПРОСТ НАРОД ОТ БЪЛГАРСКИЯ.
 13. 13 Профил на Славена
  Славена
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  До коментар [#11] от "a...":
  [quote#11:"a..."]Я помисли върху това изречение от статията: " Брюксел обяви още в понеденик, че срокът за сделка с гръцкия дълг е изтекъл. " [/quote]
  И какво според теб следва от това? Особено пък, ако си прочел това: "Преговорите се проточват вече в продължение на седмици и страните нееднократно нарушаваха установените от тях самите крайни срокове за постигане на споразумение."

  "Има много налудничави неща, които могат да се направят, но ние няма да ги направим и все пак е приятно да си ги мислим." Кърт Вонегът
 14. 14 Профил на The Shadow
  The Shadow
  Рейтинг: 1370 Гневно

  Типично по гръцки. Имам личен такъв опит с тях, разбира се на по-ниско, бизнес ниво. Отлага се, отлага се, утре, вдругиден, ами не знам, не сме решили и накрая всичко се сгромолясва. И за тяхна сметка беше всичко, но пак пръста си не мръднаха.
  Мързеливи, егоистични и неспособни да вземат и най-простото решение. И сега са на път да си вкарат поредния автогол, обаче този път ще ги боли както никога преди.

  “In a world of 7 billion people, we, 500 million Europeans, will have to stick together, or European prosperity and values will both go down the drain” A.Merkel
 15. 15 Профил на Россприматрезил
  Россприматрезил
  Рейтинг: 626 Неутрално

  До коментар [#13] от "Славена":


  [quote#13:"Славена"]страние нееднократно нарушаваха установените от тях самите крайни срокове за постигане на споразумение." [/quote]


  Гърците протакаха, но парите им свършват, а идват сериозни плащания. Кой според теб е притеснен? Без помощ гърците ще пропаднат в Марианската падина, че и по-надолу. А кредитите ще ги върнат, няма прошка за това. Всеки който е дал пари на заем рано или късно си ги прибира. Винаги който има пари, които да даде като заем е по-силен от тоя, който взема.

  WWW . ДЕНьГИ .ru.net
 16. 16 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1416 Весело

  Тва не е интересно. Рано е да гадаем съдбата на гърчулята. По-интересно е какво ще се случи в САЩ около датата на маите 21.12.2012. Тогава изтича 100годишния договор, когото САЩ и фед сключиха, фед да печата пари срещу 1% от златото на Америка на година, или така наречения сеньораж. Ща видим дали обама ще оцелее(като подпише нов 100годишен договор м/у САЩ и фед), или ще последва съдбата на Кенеди......Преди тази дата, освен война, друго интересно не очаквайте.

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 17. 17 Профил на Пропаганда
  Пропаганда
  Рейтинг: 525 Неутрално

  [quote#10:"dqdomart"]Тези пари са потребявани от ВСИЧКИ гръцки граждани - все пак са прибавени към гръцкият държавен бюджет. Така, че мъглявите твърдения, че банките били виновни за приказки за наивници! [/quote]
  Не е баш така. Само една малка част от тях е дадена на хората, колкото да се гарантира общественото спокойствие. Големите пари останаха при банките, управляващата клика в Гърция и европейските военни магнати...

 18. 18 Профил на bgpainter
  bgpainter
  Рейтинг: 1444 Любопитно

  До коментар [#16] от "ARRI":

  Не очаквам Обама да има толкова кураж колкото Кенеди.
  Как беше - който владее миналото, той владее бъдещето.

  Жената е покана за щастие
 19. 19 Профил на Россприматрезил
  Россприматрезил
  Рейтинг: 626 Неутрално

  До коментар [#14] от "The Shadow":

  +++++++++++++++++++++++++++++++++
  Точно така! Един от най-точните коментари за манталитета на гърците!

  WWW . ДЕНьГИ .ru.net
 20. 20 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  [quote#17:"propaganda"]Не е баш така. Само една малка част от тях е дадена на хората, колкото да се гарантира общественото спокойствие.[/quote]
  Доказателства имате ли? Защото и аз мога да си строя хипотези, ама без документи, доказващи, че парите са влезнали именно в джобовете на политиците, тезата Ви си остава просто твърдение....

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 21. 21 Профил на Мазен чех
  Мазен чех
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Ми така се преговаря, не кат наште мушмороци. Факт е, че на гърците дори сега лихвите по дълговете им ги предоговориха на под 4 % , а нашите са над 8%.

  икономист - неграмотник с диплома
 22. 22 Профил на chelsea87
  chelsea87
  Рейтинг: 564 Неутрално

  [quote#6:"dqdomart"]Иначе- предпочитам да фалират, да излязат от Еврозоната и от ЕС, както и от Шенген. [/quote]

  Така е,трябва да се отделят от Еврозоната и да излязат от ЕС докато не си научат урока,но парите които крадяха с години и няколко месечната помощ изплащана от ЕС,може би е достигнала 1 трлн.евро.Нея кога ще я върнат!?

 23. 23 Профил на misho73
  misho73
  Рейтинг: 1229 Неутрално

  До коментар [#1] от "Славена":

  Кредитите са застраховани. CDS.

  Какво могат Балканите заедно: https://youtu.be/8yuxnj1AWFk
 24. 24 Профил на misho73
  misho73
  Рейтинг: 1229 Неутрално

  До коментар [#2] от "nicoleta":

  Е защо да е лошо?

  Какво могат Балканите заедно: https://youtu.be/8yuxnj1AWFk
 25. 25 Профил на Пропаганда
  Пропаганда
  Рейтинг: 525 Неутрално

  Ето тук са описани подробно куриозните далавери с военните сделки. Навсякъде корупция, от която са се нагушили западно-европейски корпорации.
  http://venziko.blog.bg/biznes/2011/11/16/kakvi-sa-prichinite-za-finansovata-tragediia-na-gyrciia.851795

 26. 26 Профил на Россприматрезил
  Россприматрезил
  Рейтинг: 626 Неутрално

  До коментар [#21] от "tel_112":

  Не са 8 %.

  WWW . ДЕНьГИ .ru.net
 27. 27 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  [quote#22:"chelsea87"]но парите които крадяха с години и няколко месечната помощ изплащана от ЕС,може би е достигнала 1 трлн.евро.[/quote]
  ЕС като е установила кражбата, нека си ги съди за нарушение на ЕС законодателство и да си търси парите. Да не говорим, че гърците искаха нарушаване на чл.130 от ДФЕС - т.е. ЕЦБ да им редуцирал дълга. Само че в чл.130 от ДФЕС изрично си пише, че национални правителства не могат да влияят на ЕЦБ и въвежда забрана за такъв натиск над ЕЦБ.

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 28. 28 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  За писалият"-" на коментар № 27 -
  http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/sviat/2012/02/03/1759009_atina_iska_i_ecb_da_otpishe_grucki_dulg/
  http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:C:2010:083:0047:0200:BG:PDF
  ДФЕС Член 130 (предишен член 108 от ДЕО)
  При упражняване на правомощията и изпълнението на задачите и задълженията, възложени им в съответствие с Договорите и Устава на ЕСЦБ и на ЕЦБ,нито Европейската централна банка, нито национална централна банка,нито някой от членовете на техните органи за вземане на решения имат право да искат или да приемат указания от институциите, органите, службите или агенциите на Съюза,от правителство на държава-членка или от някой друг орган. Институциите, органите, службите или агенциите на Съюза, както и правителствата на държавите-членки се задължават да спазват този принцип и да не се стремят да оказват влияние върху членовете на органите за вземане на решения на Европейската централна банка или на националните централни банки при изпълнение на техните задачи.

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 29. 29 Профил на forumer
  forumer
  Рейтинг: 571 Неутрално

  Сега и да се споразумеят след 3 месеца какви допълнителни реформи ще поискат от тях като продължават да не вървят държавните финанси?
  И тогава дали ще успеят да се споразумеят?
  Това е фалирала държава и не трябва да се маскира този факт.
  Реформите са необходими, но дали и кога ще проработят е под въпрос

 30. 30 Профил на Бат Радо
  Бат Радо
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Кредиторите никога не са вътре. Еврейския бизнес не работи по този начин.

  Аз съм готин и чета правилата и общите условия. А ти?
 31. 31 Профил на kimba3
  kimba3
  Рейтинг: 1247 Неутрално

  Този път ЕС яко ги изработи!!! Всички пари отпускани за погасяване на заемите ще се платят от евросъюза директно на кредиторите!!! Гърците няма да видят нито един евроцент от тях, което ще рече, че мангизи за пенсии и заплати няма да има! Ще им платят само това което сами са си изработили и тъй като перманентно са в стачки ще духат супата...За капак на всичко сега е зима и нямат приходи от туризма и сеското стопанство...

  Политиците им може да започнат да им дават и по 24 пенсии и заплати, но кел файда, след като всяка една от тях ще е от по 50-100 евро???

 32. 32 Профил на Россприматрезил
  Россприматрезил
  Рейтинг: 626 Неутрално

  До коментар [#21] от "tel_112":

  На кое им се възхищаваш? На това, че вместо да се удавят с 2 литра вода, те ще постигнат да се удавят само с 1 литър.Много сериозен успех! Има един филм "Господин за един ден" с Тодор Колев. Точно това са гърците, неговия герой Пурко. Искали - дали им и ще плащат техните дългове и внуците им. Заробиха децата си, внуците си, че и правнуците си да плащат парите с които ядоха, пиха, угаждаха си, живяха си добре и се правеха на велики. Преди 14-15 години работих в продължение на 3 год. в Гърция. Много от тях се изживяваха като господари на нас робите, без да се притесняват да ме питат колко е сумата от две двуцифрени числа, защото не могат да смятат. Не се притесняваха и да не ми платят мизерните пари за които са ме скъсали от бачкане, поради това, че са си похарчили всичките пари по кръчмите и няма какво да ми дадат. И сега има изказвания от гърците от рода на : " Вие какво искате, да станем като българите ли ?". Част от кредитите , които са теглили дойде в България от заплатите на българите, които са работили и работят там вместо мързеливите и "велики" гърци. Е , те нека сега си връщат кредитите, без значение колко ще им опростят. Не само аз от семейството ми съм работил там и сега имаме два апартамента, купени с пари от гърците. Сега гърците да връщат кредитите от които са ни плащали. Аз не дължа на никого дори 1 стотинка. Сега аз ще щракам с пръсти и ще играя сиртаки, а гърците ще мизерстват и ще изплащат кредити. Но те са велики!

  WWW . ДЕНьГИ .ru.net
 33. 33 Профил на АБПФК
  АБПФК
  Рейтинг: 853 Любопитно

  [quote#32:"a..."]Искали - дали им и ще плащат техните дългове и внуците им. Заробиха децата си, внуците си, че и правнуците си да плащат парите с които ядоха, пиха, угаждаха си, живяха си добре и се правеха на велики. [/quote]
  Че коя западна страна не е заробила децата/внуците си?

  ☭ Нас червеното знаме роди ни...☭ http://youtu.be/EC58ZjzejL0
 34. 34 Профил на Россприматрезил
  Россприматрезил
  Рейтинг: 626 Неутрално

  [quote#31:"kimba3"]Политиците им може да започнат да им дават и по 24 пенсии и заплати, но кел файда, след като всяка една от тях ще е от по 50-100 евро???[/quote]

  Няма да "започнат да им дават" , а само ще им ги обещават, защото няма да има какво да им дадат.

  WWW . ДЕНьГИ .ru.net
 35. 35 Профил на Россприматрезил
  Россприматрезил
  Рейтинг: 626 Неутрално

  До коментар [#33] от "Omnis Omnibus":

  Разликата в съотношението м-у БВП и дълг и възможностите за изплащане на дълга са доста различни. Гръцката икономика беше мижава, а сега още повече. И никой в Гърция не се интересува от състоянието на държавата, а само да запази собствения статус.

  WWW . ДЕНьГИ .ru.net
 36. 36 Профил на АБПФК
  АБПФК
  Рейтинг: 853 Неутрално

  [quote#35:"a..."]Разликата в съотношението м-у БВП и дълг и възможностите за изплащане на дълга са доста различни.[/quote]
  Кризата е ДЪЛГОВА, и не е само гръцка, а и европейска и американска! Ако не беше почнала и гърците щяха да имат възможност да си плащат. Точно това е проблема на системата- твърде МНОГО дълг. Гърция е само "канарчето в мината"!

  ☭ Нас червеното знаме роди ни...☭ http://youtu.be/EC58ZjzejL0
 37. 37 Профил на hyram1
  hyram1
  Рейтинг: 627 Неутрално

  Средната работна заплата в Гърция е 1560 български лева . Нашата средна работна заплата е 270.Битката на гърцте е да поемат минимални понижения. на жизнения си стандарт. Колкото и да скачате срещу тях,уверявам ви че ще спечелят. Най много да намалят средната и заплата на 1400лева, само че ще са пак с1000лева повече от нас бедните и мизерстващи българи . И не забравяйте, не злорадствайте защото 200000 българи работят в Гърция получавайки пари за които в българия могат само да мечтаят .И още нещо техния БВП е 280 млиарда срещу скромния ни БВП от 80 милиарда.

 38. 38 Профил на Россприматрезил
  Россприматрезил
  Рейтинг: 626 Неутрално

  До коментар [#36] от "Omnis Omnibus":

  Да, но са прекалили. Те най-много.

  WWW . ДЕНьГИ .ru.net
 39. 39 Профил на Россприматрезил
  Россприматрезил
  Рейтинг: 626 Неутрално

  До коментар [#37] от "hyram1":

  270 лв. е минималната, а не средната заплата и по съотношение БВП/външен дълг на първо място в Ес са Люксембург, а на второ е България.

  WWW . ДЕНьГИ .ru.net
 40. 40 Профил на Россприматрезил
  Россприматрезил
  Рейтинг: 626 Неутрално

  До коментар [#37] от "hyram1":

  Гърция е последна.

  WWW . ДЕНьГИ .ru.net
 41. 41 Профил на АБПФК
  АБПФК
  Рейтинг: 853 Неутрално

  До коментар [#38] от "a...":

  Изгледай видеото в тази статия. И американския дълг може(ще) да "ЕКСПЛОДИРА"!

  http://www.zerohedge.com/news/taylor-rule-founder-warns-us-debt-could-explode

  ☭ Нас червеното знаме роди ни...☭ http://youtu.be/EC58ZjzejL0
 42. 42 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2591 Неутрално

  [quote#12:"Roger"]Нито работят като германци,нито произвеждат много,а искат такива високи заплати.Ами да се лишат малко докато излязат от криза.Другият вариант е фалит и никакви заплати. [/quote]

  За съжаление,гърците НИЩО НЕ ПРОИЗВЕЖДАТ!
  [quote#37:"hyram1"]Средната работна заплата в Гърция е 1560 български лева . Нашата средна работна заплата е 270[/quote]
  Не ми набивай тазе гръцка заплата в очите,защото гърдите НЯМАТ НИКАКВА ЗАСЛУГА ЗА НЕЯ,освен международна измама!

  Пък нашата минимална заплата е 270 лв,а не средната и след 2 години сме задминали всички гръцки заплати!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 43. 43 Профил на kimba3
  kimba3
  Рейтинг: 1247 Неутрално

  До #41- Omnis Omnibus - Докато целият свят е колония на еврейските финансисти управляващи САЩ и $-ра е световна валута, те няма да фалират, поради простата причина, че целият свят им плаща борчовете!!! САЩ и Израел ще фалират последни, като преди това са фалирали целия свят!!! Ротшилдовци и компания ще им печатат кухите $-чета, а светът ще им плаща и борчовете предизвикани от трилионите кухи инфлационни $-ри,както и оръжията с които ще го бият по главата, ако откаже.Гърция обаче не е нито Израел, нито САЩ, затова ще 'и одерат 10 кожи за назидание на останалите!!!

 44. 44 Профил на ivanbaraban
  ivanbaraban
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Гърция да си смени името,така че преговорите напомнят Лернейската хидра – митично чудовище, защото това, с което я идентифицират сега, се е превърнало в символ на унищожена политическа система и непотизъм, че заради обедняването на Гърция ѝ предстои "война за храна", като се има предвид, че само в Атина в момента има 30 000 бездомници, Брюксел обяви още в понеденик, че срокът за сделка с гръцкия дълг е изтекъл. КАКВО ЩЕ БЪДЕ ПОДСЛЕДСТВИЯТА В СТРАНИТЕ ОТ ЕВРОПА И КАК БЪЛГАРИЯ ЩЕ ОТРЕАГИРА -ТОВА Е ВЪПРОСА и шекспир го няма (А БРЮКСЕЛ ОЩЕ ПО МАЛКО)

 45. 45 Профил на prokopi
  prokopi
  Рейтинг: 402 Неутрално

  До коментар [#1] от "Славена":

  Студената вода е за нас многоуважавана. Тези загуби кои мислиш ще ги покрива, кредиторите пари не губят. Може да не ти излизат сега от сметка, но във времето и ние ще усетим фалита по джоба си, още повече че са ни комшии. Така че недеи да злорадстваш.

 46. 46 Профил на saseff
  saseff
  Рейтинг: 627 Неутрално

  И да отлагаш и каквото и да правиш фалита е неизбежен г-н Пападимос.
  Свършено е с вас,добре дошли до положението на Бг.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  saseff
 47. 47 Профил на elevation04
  elevation04
  Рейтинг: 627 Весело

  Пападимос ще изпапа дръвцето накрая !

 48. 48 Профил на charlyb
  charlyb
  Рейтинг: 907 Любопитно

  Чета мненията във форума.
  Няма човек, който да е с леви убеждения и да не симпатизира на крадците. И това въпреки че маса хора им посочват факта, че гърците са крали и продължават да крадат и от нас.
  Как мислите, случайно ли е това?!

  Протестите ще стимулират управляващите да започнат реформи – протестират нереформираните, онези които смучат от държавата!
 49. 49 Профил на hunt
  hunt
  Рейтинг: 619 Неутрално

  Славенче, погледни батьовото на кои банки дължат пари гърците. Ще се изненадаш. Най много дължат на гръцки банки, гръцки пенсионни фондове и гръцки частни инвеститори. Някъде към 70-80% от дълга им. германците и французите имат към 30-40 милиарда. Едва ли разбираш какво ще стане затова ще те образовам малко. Ще фалират гръцки банки и покрай тях хиляди фирми и граждани. Ще фалират здравни и пенсионни фондове и оттам хиляди болници лекари, сестри. Ще фалират частни инвеститори (фирми разни) и покрай тях хиляди хора на улицата. Ха сега познай каква е народността на тези хора от 10 пъти. Подсказка отново - всички тези банки, фондове и инвеститори са гръцки, в тях работят гърци и обслужват гърци!!!

 50. 50 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4911 Любопитно

  "Пападимос отложи за утре срещата си с партийните лидери"

  Мъка, мъка, мъка.... мъката около гръцката сага продължава! Още колко време ще продължи това?!

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 51. 51 Профил на Phaeton.
  Phaeton.
  Рейтинг: 1416 Весело

  ..."Пападимос отложи за утре срещата си с партийните лидери"...


  Не може да бъде-гърците отложили нещо си!!!

  Тия нали бяха постигнали политически консенсус за реформи и нали правителството постигна вот на доверие в Парламента-какво искат повече?

  Сега единият плитически лидер утре-други ден ще се разболее и ще представи болничен,че не може да се яви на изключително решаващата среща!

 52. 52 Профил на Мария
  Мария
  Рейтинг: 1614 Весело

  [quote#51:"faeton"]Сега единият плитически лидер утре-други ден ще се разболее и ще представи болничен,че не може да се яви на изключително решаващата среща! [/quote]

  Как му казват на това едни препатили комшии на гърците? Май беше "византийски номера"...

  По темата: сега е моментът да се въведат правила за всички. Пиеш, плащаш. Ако иска някой да те черпи, ок, но от джоба си. А ако ти искаш някой да те черпи или всички да го правят, ами... м.йната ти. Засега гърците, било то двата им главни политклана или редови такива, отказват да го разберат.

  ”За мен България си остана един вечен мираж. В който и свят да съм, винаги ще я нося като ранена птица в сърцето си." (Никола Манев)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK