Рик Санторъм изненадващо спечели гласовете на републиканците в три щата

Рик Санторъм

© Reuters

Рик СанторъмЕдин от кандидатите за президент на републиканците Рик Санторъм изненадващо спечели първичните вътрешнопартийни избори в три щата – Колорадо, Минесота и Мисури и по този начин нанесе тежко поражение на смятания за фаворит Мит Ромни, съобщи Reuters.


Въпреки че Ромни все още има предимство по отношение на финансирането и организацията на кампанията, той ще трябва да се фокусира върху Санторъм като противник, който набира скорост. След като победи в Невада и Флорида миналата седмица, Ромни не проведе активна кампания в Минесота и Мисури и се очакваше да спечели лесно Колорадо.


В Мисури Санторъм води пред Ромни с 30%, в Минесота – със 17 на сто от гласовете, а в Колорадо разликата между двамата е около 5%.
Санторъм, който е бивш сенатор от Пенсилвания, е отдаден католик и водеше своеобразна битка с Нют Гингрич за ролята на консервативната алтернатива на умерения Ромни, коментира Reuters.


Изненадващата победа на Санторъм в трите щата от Средния Запад подейства като катализатор на разгорещения дебат, който консерваторите водят против аборта, брака между хомосексуални и контрацепцията.


"Еха, консерватизмът е жив и е добре в Мисури и Минесота", каза Санторъм пред поддръжници в Сейнт Чарлз, Мисури, преди резултатите от Колорадо да станат ясни. "Не стоя тук, за да твърдя, че съм консервативната алтернатива на Мит Ромни. Тук съм, за да бъда консервативната алтернатива на Барак Обама", допълни той.


Победата на Санторъм събужда съмненията дали смятания за фаворит Ромни би могъл да спечели гласовете на по-широк кръг републиканци, а именно най-консервативните.

Коментари (28)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на skara
  skara
  Рейтинг: 1460 Весело

  Завърза се битката

  Прави каквото трябва, да става каквото ще.
 2. 2 Профил на jubal harshaw
  jubal harshaw
  Рейтинг: 1291 Весело
 3. 3 Профил на zahringia
  zahringia
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Противозачатъчните и хомосексуалните бракове са своего рода разрешение хората да вършат повече непристойни неща, които водят до опадъка на обществото! Ако гласуваш за Санторум, той обещава да спре това!

 4. 4 Профил на ugi
  ugi
  Рейтинг: 521 Неутрално

  До коментар [#3] от "zahringia":

  ?? Абе, човек, това е български форум, тука никой няма да гласува ни за Ромни, ни за Санторъм.

 5. 5 Профил на Само Левски
  Само Левски
  Рейтинг: 906 Неутрално

  Това е поредното доказателство, че изборите в Америка не се печелят единствено с пари. Най-младият кандидат, с най-малко опит и с най-малко парични средства взе от раз 3 щата!

 6. 6 Профил на Conservator
  Conservator
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Това, че е католик е голям плюс.

  Trump '16
 7. 7 Профил на shagg
  shagg
  Рейтинг: 367 Неутрално
 8. 8 Профил на Besniqt_Elen
  Besniqt_Elen
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Санторъм ми се вижда по-добра алтернатива от Ромни, въпреки че за Ромни твърдят, че имал добри управнически и бизнес познания.

 9. 9 Профил на ooonufri
  ooonufri
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Глей ква конкуренция! И тая битка продължава 2 години в 50 щата. Хиляди интервюта и диспути. Няма как да не лъсне на някой некомпетентността. Няма начин просто.
  А левичарите се опитват да изкарат тоя прост, другия олигофрен, третия малоумник. Да имат да вземат. Буш си беше със страхотно чувство за хумор и мъж на място. Те обаче изтъкват някои недомислени лафове, когато е разсеян. А брилянтните шеги? А образованието му?
  Рейгън и той бил ноо проз. Както е прост, събори на фуражките империята за 2 години, с няколко гросмайторски хода.

 10. 10 Профил на ooonufri
  ooonufri
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Глей ква конкуренция! И тая битка продължава 2 години в 50 щата. Хиляди интервюта и диспути. Няма как да не лъсне на някой некомпетентността. Няма начин просто.
  А левичарите се опитват да изкарат тоя прост, другия олигофрен, третия малоумник. Да имат да вземат. Буш си беше със страхотно чувство за хумор и мъж на място. Те обаче изтъкват някои недомислени лафове, когато е разсеян. А брилянтните шеги? А образованието му?
  Рейгън и той бил ноо проз. Както е прост, събори на фуражките империята за 2 години, с няколко гросмайторски хода.

 11. 11 Профил на cska666
  cska666
  Рейтинг: 418 Любопитно

  Рик Санторум e Рицар на Малта !!!


  ървичните избори в САЩ винаги са вълнуващи. Но на тези избори едно име предизвиква сериозен интерес и това е Рик Санторум. Няма никакво съмнение, че именно той се очертава, като най-интересната фигура в тези първични избори. Изненадващата победа в Айова и шансът му да спечели номинацията на Републикнаците допълнително засилват вниманието към него. И така...

  Кой всъщност е Рик Санторум ?!

  Роден е в семейство на католици от италиански и ирландски произход. Като дете посещана държавно училище, но след като родителите му се местят в Илионис постъпва за една година в Римо Католическата гимназия в Манделин, Илинойс. Тази гизмназия е управлявана от Ордена на Кармелитите. Завършва гимназията през 1976. По-късно постъпва в Университета на Пенсилвания.

  Само на 32 години той става Конгресмен. Един от най-известните законопректи, които подрепя е Workplace Religious Freedom Act (WRFA). Той гарантира религиозната свобода на работното място. И предвижда осигуряването на специално помещение на работноно място за религиозни практити и ритуали. Заканопроектът получава подкрепана на Бнай Брит Интернешанъл, Съюзът на Ортодоксалната Еврейски Конгрегация, Църквата на Адентисите от Седмият Ден, Американската Конференция на Католическите Епископи и други.

  Рик Санторум е единственият Римо Католик от кандидатите на Републиканската партия за първичните избори. Мит Ромни е Мормон, Рон Поул е Баптист, а третият кандидат Нют Гингрич е бивш Баптист, Лутеран макар и настоящ Римо Католик. Повече от ясно е, че Санторум е скритият фаворит на тези първични избори и единственият, който може да победи набеденият фаворит Мит Ромни.

  Наистина ли Рик Санторум е "бедният кандидат" на тези първични избори?!

  В медиите умишлено се тиражира версията, че Рик Санторум едвам "свързва двата края". Неговата кампаня е представяна едва ли не, като най-бедната. За най-добре опезпечен от към финанси се смята Мормонът Мит Ромни. Неговото състояние през 2007 беше оценявано между 190 и 250 милиона долара. Ако вярваме, че парите решевата всичко може би вече би трябвало да обявим Мит Ромни за сигурен кандидат на Републиканците. Разбира се реалностите са малко по-различни от това, което ни се представя в медиите. Реално освен своите пари Ромни би могъл да разчите на подкерапат на членовете на Църквата на Мормоните. Въпреки, че те са една от богатите църкви едва ли биха могли да се мерят със Санторум. Реално погледното въпреки, че никой не го признава официлано Рик Санторум на тези избори има подкрепа на Римо Католическата Църква. От финансова гледна точка това означава, че той има на разположение огромни финансови средства. Йезуитското оправдание за "бедният кандидат" има за цел да спечели допълнителна подкрепа и умишлено Санторум да бъде подценен......

  http://polopot.blog.bg/politika/2012/01/20/rik-santorum-e-ricar-na-malta.886473

 12. 12 Профил на dante_18
  dante_18
  Рейтинг: 726 Весело

  най-известните законопректи, които подрепя е Workplace Religious Freedom Act (WRFA). Той гарантира религиозната свобода на работното място.
  ==================


  Невероятно постижение...

  If you are going through hell... Keep going!
 13. 13 Профил на dante_18
  dante_18
  Рейтинг: 726 Неутрално

  Ти ако кажеш, че не си вярващ или направо ако кажеш, че си атеист си подписваш политическата смъртна присъда в Америка. Факт.
  После ще ми разправят, че религията нямала политически аспект

  If you are going through hell... Keep going!
 14. 14 Профил на Solingen007
  Solingen007
  Рейтинг: 521 Неутрално

  До коментар [#9] от "ooonufri":

  ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  ноо си прав

 15. 15 Профил на Conservator
  Conservator
  Рейтинг: 521 Неутрално

  До коментар [#12] от "dante_18":

  Eстествено, че това е велик акт и заслужава адмирации.

  Trump '16
 16. 16 Профил на Conservator
  Conservator
  Рейтинг: 521 Неутрално

  До коментар [#13] от "dante_18":

  Така и трябва. Християните са направили Америка велика.

  Trump '16
 17. 17 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4020 Любопитно

  До коментар [#6] от "Democrator":

  Wow.... веднъж да съм съгласен с теб! Не мога да повярвам... че го правя +++ от мен!

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 18. 18 Профил на mastikata
  mastikata
  Рейтинг: 645 Неутрално

  До коментар [#10] от "ooonufri":

  Буш е най-лошият президент евър май френд - изключителен малоумник и селяндур. А заради личната си инсценирана война в Ирак е лично отговорен за смъртта на стотици хиляди - дано си получи заслуженото в този или някой друг живот!

  Граждани бият ПРАСЕТА брат!
 19. 19 Профил на urgent.
  urgent.
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Откак се помня, всички кандидатпрезидентски кампании се водят на основата на спора за абортите, брака и контрацепцията.

  И винаги е печелил този, който е по-добре финансиран и гарантира интересите на едрия капитал.

 20. 20 Профил на Hello Niki
  Hello Niki
  Рейтинг: 521 Любопитно

  До коментар [#6] от "Democrator":

  Защо?
  Католицците са около 30% , пък и за какво е плюс принадлежността към определена секта?

  Грешка е да се даде власт на простите чобани и обирджии на мандри , всичко друго е леко объркване.
 21. 21 Профил на ooonufri
  ooonufri
  Рейтинг: 624 Неутрално

  До коментар [#18] от "mastikata":

  Слава на КПСС-БКП!!!

 22. 22 Профил на heatseeker
  heatseeker
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Ромни е доволен. Стиска палци Нют да остане по-дълго в играта, за да се разделят гласовете на консервативните републиканци. И това - при условие, че преди четири години мормончето само твърдеше за себе си, че е консервативната алтернатива на Маккейн

  Санторум е свестен пич, речта му снощи в Мисури беше готина и откри нов фронт срещу Обама по линията "той все си мисли, че знае повече от вас".

  Свобода за Надежда Савченко!
 23. 23 Профил на pitonchef
  pitonchef
  Рейтинг: 470 Гневно

  Дневник доколкото знам кандидатите са 4-ма, а вие споменавате само 3-ма. Умишлено избягвате един по примера на големите ви събратя в медийния бизнес отвъд океана. Да не останете накрая изненадани от развръзката в полза на човека на който не смеете даже да напишете името. Жалки сте!
  Алтернативата е само една и тя се нарича Рон Пол

  www.futbolnizalozi.com
 24. 24 Профил на heatseeker
  heatseeker
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#23] от "pitonchef":

  Не всички кандидати участват във всичките предварителни избори. Нют, например, не се включи в Мисури. А Санторум по-рано практически отказа да играе във Флорида.


  До коментар [#20] от "Hello Niki":

  Напоследък Обама влезе в остър конфликт с католическата църква, направи опит да цензурира посланията й към хората и въведе ограничения пред католическите свещеници в армията. Вероятно католиците са му мъничко ядосани и могат да му го върнат, като се обединят зад "своя" кандидатура. Затова си е плюс.

  Свобода за Надежда Савченко!
 25. 25 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 1375 Любопитно

  Нов играч излиза на сцената!

 26. 26 Профил на pitonchef
  pitonchef
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#24] от "GogoPG":

  With 95 percent of precincts reporting in Minnesota, Santorum led with 45 percent. Ron Paul was pulling in second with 27 percent, followed by Romney and Gingrich.

  Read more: http://www.foxnews.com/politics/2012/02/07/santorum-romney-gingrich-paul-colorado-minnesota-missouri-republican/#ixzz1lntFuw6H
  Ми май е втори ама кой да го отрази.

  www.futbolnizalozi.com
 27. 27 Профил на charlesdegaulle
  charlesdegaulle
  Рейтинг: 1296 Неутрално

  Бе тия в Минесота май наистина не са добре, помните ли как си избраха за губернатор бивш кечист... Ромни се радва, щото действително талибаните ще се двоумят между Гингрич и Санторум. Да изчакаме още малко, верно може и да има изненади.

 28. 28 Профил на A_J_B
  A_J_B
  Рейтинг: 367 Неутрално

  До коментар [#3] от "zahringia": Добре си го написал... Но виждаш ли,че гласовете на форумниците не са в твоя полза?Човешката глупост е твърде голяма и дори и в САЩ трудно могат да оценят голямата полза,която би донесъл Санторум за обществото.Пази боже сляпо да прогледа.

  A_J_B
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK