В проектобюджета за 2013 г. Обама акцентира върху растежа на икономиката

В проектобюджета за 2013 г. Обама акцентира върху растежа на икономиката

© ReutersПроектобюджеът на САЩ за 2013 г. е направен така, че икономическото възстановяване на страната да продължава по план, заяви американският президент Барак Обама. Освен това той предупреди, че в краткосрочен план не бива да има прекалено големи съкращения на средствата за правителствени програми.


По време на събитие в Северна Вирджиния Обама призова да бъдат отпускани повече пари за образование. "Не можем да режем от сфери, които са важни за растежа", каза Обама. Според него икономиката в САЩ е ускорява, но все още предстои дълъг път, преди хората, които имат нужда от работни места, да ги получат.


За пореден път президентът на САЩ призова да се въведат по-високи данъци за богатите.
Reuters коментира, че предложенията за фискалната 2013 г. трудно ще преминат през раздвоения Конгрес. Агенцияте допълва, че проектобюджетът има по-голяма роля в предизборната кампания и ще се опита да премести фокуса на вниманието от бюджетния дефицит към икономическия растеж.


В намеренията си Обама, както и в предишни свои речи, поставя акцента върху "икономическата честност". Президентът твърди, че иска по-богатите да поемат по-голяма част от бремето в борбата за намаляване на дефицита. Обама предлага и съкращения в бюджета за отбрана.

Коментари (21)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1366 Любопитно

  Махни го сега проекто бюджета. Кажи ни дали ще подпишеш втори 100годишен договор с фед, да печатат те $$$$$$ ????? Нали знаеш, че на сакралната дата 21.12.2012г. изтича договора......! Кажи, ще подпишеш ли нов договор, или ще ги отсвириш като Кенеди???

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 2. 2 Профил на Raging
  Raging
  Рейтинг: 558 Неутрално

  До коментар [#1] от "ARRI":

  Питаш дали ще си подпише смъртната присъда?

 3. 3 Профил на ългари
  ългари
  Рейтинг: 768 Неутрално

  До коментар [#1] от "ARRI":

  Затова се бори Рон Пол! Обама ще го подпише.

 4. 4 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#3] от "Dead Sam Walking":

  И АЗ така си мисля....хюсейн ще подпише нов 100 годишен договор..а не бива!!!Виж Кенеди беше патриот....ама.....R.I.P.((((

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 5. 5 Профил на Георги Колев
  Георги Колев
  Рейтинг: 388 Весело

  В намеренията си Обама, както и в предишни свои речи, поставя акцента върху "икономическата честност".

  Е тук публиката се е счупила да ръкопляска, сигурен съм

  Човек е свободен в момента, в който пожелае да бъде.
 6. 6 Профил на Гилгамеш
  Гилгамеш
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  [quote]По време на събитие в Северна Вирджиния Обама призова да бъдат отпускани повече пари за образование. "Не можем да режем от сфери, които са важни за растежа", каза Обама.[/quote]

  А в България режем ли, режем... Нали важното е да има пари за полицейщина и приятелски фирми.

  Ако ББ беше президент на Египет => http://prikachi.com/images/27/4258027E.jpg
 7. 7 Профил на ългари
  ългари
  Рейтинг: 768 Неутрално

  До коментар [#4] от "ARRI":

  Двупартийният модел при нас дразни най-много с девотното си отношение към всички видове лобби. Рон Пол няма шанс да бие бездънните партийни каси. Но има шанс да влезе като вице. А след това, да е жив и здрав само, ще му е по-лесно да седне в Овалния офис.

  Преди Кеннеди, президент Линколн взима контрола на печатане на пари. Неговата съдба Ви е известна, предполагам.

 8. 8 Профил на lordcris
  lordcris
  Рейтинг: 682 Неутрално

  Кенийският марксист да вирви да строи социализъм някъде другаде.

 9. 9 Профил на Roger
  Roger
  Рейтинг: 768 Неутрално

  Разбира се,че предизборно икономката ще се изстреля нагоре.Какво ще стане след изборите- не се знае.

  НЯМА ПО-ПРОСТ НАРОД ОТ БЪЛГАРСКИЯ.
 10. 10 Профил на bag
  bag
  Рейтинг: 497 Весело

  Много му се кефа на глупостите(направо не мога да го търпя).
  Още 7-8 месеца!!!!!!

 11. 11 Профил на 7777
  7777
  Рейтинг: 2173 Неутрално

  До коментар [#10] от "bag":

  Убедена съм, че ти би се справил по-добре от Обама с управлението на САЩ. Защо не се кандидатираш?

  A man without faith is like a fish without a bicycle.
 12. 12 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#7] от "Dead Sam Walking":

  Знам, че и Линкълн е освиткан, но договора с фед е подписан на 21.12.1912г., а официално мисля, че се води на 13.01.1913г., ама може и да бъркам за официалната дата. А Линкълн вече е бил дал фира. Всъщност през 1933г. на американците е било наредено да предадат златото, което притежават в местните банки от системата на фед. На американските граждани е било забранено да притежават златни монети, като са били заплашени от глоба или/и затвор до 10 години, ако не ги предадат. Рузвелт убедил хорицата да се откажат от златото си, казвайки, че обединяването на ресурсите на Америка е било необходимо за да се излезе от депресията. С фанфари и приветствия, той е наредил да се построи ново хранилище в което да се пази златото, незаконно конфискувано от американското правителство. Към края на 1936г. златното хранилище във Форт Нокс е било построено. А през януари 1937г. златото е започнало да пристига. Кражбата на вековете е започнала. Тези които предадли златото си, са получили за него 20.66 $ за унция. През 1938г. след като златото е било предадено, официалната му цена била неочаквано повишена на 35 $ на унция. Само чужденците обаче можели да продават златото си на новата, по-висока цена. Чейнджаджиите, които послушали Уорбърг, продавали акциите си точно преди катастрофата, купили злато на цена $ 20.66 и го транспортирали и развързали у Лондон. Тогава сценарият за една наистина голяма война, която щяла да създаде планини от дълг, е бил готов… Само през 1944 г. общественият продукт на Америка е бил 183 милиарда $, като 103 милиарда от тях били похарчени във войната. Разходите били 30 пъти по-високи от тези през Първата световна война. Американският данъкоплатец е платил 35 % от разходите на съюзниците през войната. Всяка държава участвала във Втората световна война многократно увеличила задлъжнялостта си. В САЩ например, федералният дълг нараснал от 40 милиарда през 1940 г. на 257 милиарда през 1950г. – увеличение с 598 %. Между 1940г. и 1950г. японският дълг се е повишил с 1348 %, френският дълг с 583 %, а канадският с 417 %. След войната, светът е бил разделен на два икономически лагера – от едната страна е била лагерът на комунистите(нашия), а от другата на капитализма, които започнали една доходна надпревара във въоръжаването......историята я знаеш...... Комисията на Рейгън от 1982г. е изнесла следното шокиращото разкритие: ДЪРЖАВНАТА СЪКРОВИЩНИЦА НЕ ПРИТЕЖАВА НИКАКВО ЗЛАТО.
  Всичкото злато останало във Форт Нокс, е било собственост на федералния резерв.
  Та така златото на горките Американци е било откраднато от фед. От тогава е и златното правило на чейнджаджиите:
  ''ТОЗИ, КОЙТО ПРИТЕЖАВА ЗЛАТОТО, ПРАВИ ЗАКОНИТЕ!'' (лобизма). М/у другото, един тексасец на име Райт Патмън казва : ''Ние в САЩ днес имаме две правителства. Ние имаме избраното от нас правителство ...Освен това ние имаме независимо, неконтролируемо и некоординирано правителство в лицето на Системата на федералния резерв, които управляват парите – власт, която по Конституция принадлежи на Конгреса.'' ..........Та дано сега след 100години от подписването на договора с фед, Конгреса да се намеси и да се спре тази дивотия.......шепа банкстери да заробват цяла Нация(АЗ уважавам Американците, САЩ и капитализма, но не и банкстерския и корпоративен такъв) .

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 13. 13 Профил на bag
  bag
  Рейтинг: 497 Весело

  До коментар [#11] от "7777":
  Първо, от години върша това което обичам да правя.
  Второ, не съм роден в САЩ.
  Трето, всеки който не е прогресивен либерал би постигнал повече отколкото Обама до сега!

 14. 14 Профил на 7777
  7777
  Рейтинг: 2173 Неутрално

  [quote#13:"bag"]всеки който не е прогресивен либерал би постигнал повече отколкото Обама до сега! [/quote]
  Явно Буш младши тайно е прогресивен либерал. За осем години потопи икономиката на САЩ. Между другото, именно неговата администрация предложи пакета със стимули: практика, която възприе и администрацията на Обама.

  A man without faith is like a fish without a bicycle.
 15. 15 Профил на Дуле Савич
  Дуле Савич
  Рейтинг: 986 Любопитно

  язе ви препоръчвам да гледате The Obama Deception да видите тоя убавец какви ги обещава и какви ги върши

  Forza Lazio!!!
 16. 16 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 1643 Неутрално

  Онянго като всеки социалист предлага да се прахосат $3.8 трилиона, като проектодефицитът е близо $1 трилион или над 6.5% от GDP-то. И Станишев прахосваше, но той поне беше на излишък, а Хюсеин ръфа от бъдещето на собствените си дъщери.

  Иска ли питане, Обонго ще се опита да съдере нови $1.43 трилиона от от домакинствата с доходи над $250К за да ги раздаде на неговите брадъз и систас в гетото. Дано дедо Маркс дойде та си прибере верисиите от Белия дом.

 17. 17 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 1643 Весело

  Гледам тук на неколцина лумпеняк-конспиратори им изтичал договора с ФЕД. Симптоматично е, че с такива безумства се занимават предимно квадратните глави от елекйтората на Рон Пол, хората с шистов газ в чешмите, окюпай май асс и други отбрани представители на елита.

 18. 18 Профил на Мартин Akakka
  Мартин Akakka
  Рейтинг: 605 Неутрално

  До коментар [#1] от "ARRI":
  малко хора знаят че щАтите пари непритежават*** а взимат заеми от така наречената ФЕДЕРАЛНА БАНКА !!!Кенеди пръв поиска това да стане държавна банка и знаем съдбата му ...Това малко негърче немисля че би направило нещо запомнящо се за световната икономика .

 19. 19 Профил на 952
  952
  Рейтинг: 612 Весело

  Братя!

  Благодаря ви, че "оправяте" Щатите сега! Тук, във форума ще се роди истината! Сипете си още туршия и ракийка, и дерзайте!

  Колко жалко, че всички, които знаят как трябва да се управлява България, са заети да пишат разни неща по форумите...
 20. 20 Профил на kapitalist
  kapitalist
  Рейтинг: 442 Разстроено

  До коментар [#12] от "ARRI":

  Супер ИНФО! Ако това е вярно, 10Х! Баси. 8-О

 21. 21
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK