Началникът на предизборния щаб на Путин: Либералната интелигенция е говно

Говорухин при посещението на Путин в Съюза на кинодейците през 2003г.

© Associated Press

Говорухин при посещението на Путин в Съюза на кинодейците през 2003г.
Станислав Говорухин е руски режисьор, писател и политик. Депутат в руската Дума от 1993 г. насам в различни десни и леви формации, преминал от антикомунизъм към национал-комунизъм. Участник в президентските избори преди 2000 г., но печели само 0.44% от гласовете. В началото на тази година става началник на предизборния щаб на Владимир Путин. В интервю за сайта "Лента.ру" той обещава, че кандидатът му ще спечели на първи тур с най-малко 60%. Режисьорът също така твърди, че протестиращите на площад "Болотни"  срещу управлението и манипулирането на изборите го правят заради пари от Запада, а и като цяло либералната интелигенция са не само предатели, но както казва Ленин, "говната на нацията". По-късно се наложи от щаба да разпространят уточнение, че Говорухин имал предвид онези, които претендират да са интелигенция, а нищо не творят. Dnevnik.bg предлага текста на интервюто, от което в голяма степен проличава начинът на мислене на много от хората около почти сигурния бъдещ държавен глава на Русия.

Защо Русия отново има нужда от Путин? Той бе президент осем години? Не е ли време да се даде път на младите?


- Е на кого? На Прохоров ли?
Защо веднага Прохоров? Властта можеше да издигне друг кандидат. Защо Путин?


- Защото той много е направил за Русия. Да изброявам ли? (В този момент Говорухин с властен глас вика помощничката си, която донася книгата "101 въпроса за началник-щаба". Изданието събира в себе си най-популярните въпроси, които може да бъдат зададени на Говорухин от медиите).


Не, не ми изброявайте, знам какво е свършил. А може би нещо не е довършил?
- Да, нищо още не е довършено. Изминалия период можем да наречем възстановяване на народното стопанство. То не е напълно възстановено след разрухата от 90-те години. Бяха разрушени всички основни заводи, а Путин върна към живот примерно 150 завода, построи нови. Днес всички отбранителни заводи са пълни с поръчки от Министерството на отбраната, би трябвало да очакваме след 2-3 години да имаме истинска боеспособна армия.


Интервюиращият отговаря с въпрос дали само Путин е способен на това, няма ли никой друг. Много хора се чудят не са ли му стигнали 12 години. Говорухин отговаря, че той е бил президент само 8. "Лента.ру" обаче посочва, че за възстановяване на промишлеността и премиерският пост също е подходящ.


- А за създаване на Евразийския съюз? Помните ли, имаше един такъв забележителен руски философ Лев Гумильов, който казваше, че Русия ще се спаси само като евразийска държава? Струва ми се, че сега мечтата на Путин е свързана именно със създаването на Евразийския съюз. Това все повече и повече плаши Запада.


Защо смятате, че той е най-силният кандидат? Доволни ли сте от рейтинга му, който сега е около 50%?


- Съдя по отношението на обществото към него. Той има най-високия рейтинг. Ако съдя само по Москва, той и тук ще победи всички независимо от истеричните викове "Путин, тръгвай си!". Смятам, че рейтингът му дори е повече от 50%. Отношението към Путин се различава от отношението към партията "Единна Русия". Рейтингът му е сега е 50-52%, утре ще бъде 55%, а след две седмици 60 на сто. Той ще спечели най-малко 60%.


И откъде е целият този ръст?


- Заради любовта и уважението, заради признаването на заслугите му към народа.


Любов има и сега.


- Още повече ще има.


Началникът на предизборния щаб на Путин: Либералната интелигенция е говно

© Reuters


А защо хората не харесват "Единна Русия"?


- Защото тя направи много грешки, стана формална, заприлича много на КПСС (Комунистическата партия на Съветския съюз – бел.ред.). Тя на практика не взима предвид мнението на опозицията. Законите се приемаха, без да се взимат предвид логичните поправки на опозицията. Това предизвика недоволство в обществото.


Защо сега хората критикуват повече "Единна Русия"? Сигнал отгоре? Нали и вие сте член на партията.


- При нас може да се говори и пише каквото си искаш – Путин е лъжец, "Единна Русия" е партия на лъжците и крадците. Имаме пълна свобода на словото.


Вие обаче предлагате изобщо да се премахне партията от парламента, създавайки група на базата на Общоруския народен фронт (ОНФ) (обществено движение, създадено от Путин през май 2011 г. – бел.ред.)


- Смятам, че това би било полезно. Партията трябва да се освободи от кариеристите. Много хора идват в партията заради властта и подялбата на бюджетната баница. В КПСС беше същото и затова се разпадна СССР. През 90-те години се ръководеше не от демократи, а от партократи.


Началникът на предизборния щаб на Путин: Либералната интелигенция е говно

© Reuters


Т.е. ОНФ ще смени "Единна Русия"?


- Това зависи от работата на партията през идните 5 години. Не може всяка година да създаваме нова партия на властта. Все още имаме шанс да върнем доверието на хората.


Путин доскоро се възприемаше като лидер на партията, а сега нарочно иска да се дистанцира.


- Това си е негова грешка. Той като лидер не участваше в работата на партията, не я освободи от кариеристите. Той напълно се занимаваше с държавни дела, с промишлеността. Сега обаче го няма Гризлов (бивш председател на руската Дума – бел.ред.), който казваше, че там не е място за дебати. Атмосферата от първите заседания (след разпада на СССР – бел.ред.) започва отново да се усеща – ето вчера за малко да се сбият.


В целия свят кандидатите за президенти участват в предизборни дебати, а вашият кандидат се отказа.


- Правилно е направил. Това го посъветвах – не мога да си го представя да е на едно ниво с Жириновски. Онзи не е способен да води цивилизован разговор с никого.


Е не е само Жириновски. Можеше и със Зюганов да поговори (лидер на Комунистическата партия на Русия –бел.ред), нали вие го подкрепихте на изборите през 1996 г.


- Кого трябваше да подкрепя тогава? На онези избори имаше само двама кандидати – Елцин и Зюганов. Единият беше изцяло затънал в лайната, напълно виновен за всичко случващо се в държавата – разпадането, разрухата, заради Крим, за смъртта на хората, за чеченската война. Другият не участва в това и аз като честен човек гласувах за Зюганов.


А тези, които сега излизат на митингите, подкрепят Елцин, макар и да виждат какво направи той с държавата, какво направи с родината. Всички са гласували за Елцин. Сега ще гласувам за най-добрия, както и преди.


Не става само за "най-добрия", зад тях нали трябва да има някаква идеология!


- Каква идеология? И двамата са от СССР и аз съм от СССР. И двамата искат да върнат най-доброто в държавата. Зюганов обаче има свои методи, които не ми харесват, а Путин – други. Той вече е постигнал много.


Интервюиращият задава серия кратки въпроси, свързани с Путин и чеченските войни. Говорухин твърди, че Путин е водил война за запазване териториалната цялост на Русия, само за година се е справил със сепаратистите и сега на Кавказ е много по-добре, отколкото преди него. "Лента.ру" пита защо тогава е толкова популярен лозунгът "Стига сме хранили Кавказ!" сред националистите.


- "Стига сме хранили Кавказ!", "Стига сме хранили Москва!"... Колко много такива лозунги. Не стига ли да сме хранили Москва? Тук се въртят 84% от парите, тя нищичко не произвежда, а само прави митинги. Това предизвиква огромно недоволство в Русия и помага за увеличаване на рейтинга на Путин. Да, също така западните пари! Те ходят в американското посолство за съвети! Това много помогна на Путин.
"Лента.ру" иска да разбере дали Владимир Путин сам си пише предизборните статии, публикувани във водещи руски издания.


- Той казва, че сам си ги пише. Понякога хуморът му е добър, понякога не е толкова сполучлив.


Интервюиращият припомня как по време на телевизионно интервю Путин нарича протестиращите бандерлоги – герои от разказа "Ловът на Каа" от "Книга за джунглата" на Ръдиърд Киплинг. Бандер-лог са измислен народ от маймуни, характерни със своята спонтанност и неорганизираност. Те разговарят почти изцяло повтаряйки думите на другите животни. Девизът им е "Ние сме велики. Ние сме свободни. Ние сме прекрасни. Ние сме най-прекрасният народ в цялата джунгла. Казваме го и така трябва да бъде".


- Самият аз се смях на бандерлогите. Помислих си: "Право в десетката! Ако те са бандерлогите, то ти си питонът Каа". Фразата беше забавна. Той е жив човек.


До голяма степен заради тези думи хората излязоха на улицата.


- Какви са тия глупости. На онова сметище те си позволяват да си говорят каквото искат, а премиерът не може да ги нарече бандерлоги? Даже не ги нарече маймуни, макар и да имаше право.


Защо?


- Защото правят маймунджулъци. Не всички излизат по собствена воля. Искат при нас да бъде като на Запад. Аз пък не искам, тази отвратителна американска демокрация, която пред мен разруши Югославия, процъфтяващата Либия, Ирак. Никога не бих отишъл при американския посланик (тропа по масата).


Казвате, че много хора не излизат по собствена воля на улицата. Имате ли доказателства?


- Нямам доказателства, но много се държат като маймуни и по навик излизат. На 24 декември ми се обажда Бондарчук (руски режисьор – бел.ред) и го питам: "Федя, защо не си на митинга?" А той ми казва: "Абе майната им на всички". Много хора излязоха да защитят конституционните си права, други, за да гледат сеир, трети, защото се издържат с чужди грантове, четвърти, защото искат да разклатят държавата и да се превърнем в Либия, Тунис или Египет. На "Болотни" определено излязоха заради американски пари.


Протестиращи облечени като хамстери и мечка настояват за честни избори

© Reuters

Протестиращи облечени като хамстери и мечка настояват за честни избори


Преди казвахте, че Медведев малко участва в Путиновата предизборна кампания. След това се отрекохте от думите си.


- Нищо не съм отричал. Повтарям, че съм самостоятелна личност, никой не може да ми дава нареждания. Така смятам, тогава просто казах, че може би не му е позволено (на Медведев – бел.ред.) (да участва), защото е президент.


Но той наистина изчезна някъде.


- Много странно. Самият той си каза, че е президент до 7 май. Трябва като президент да определи позицията си по редица въпроси.


Путин не иска ли да привлече на своя страна креативната класа? Или само работниците и хората на държавна служба?


- А защо да привличаш врага? Кои са креативната класа? Офисният планктон? Всички наши журналисти, включително и вие – това ли е креативната класа? А тези, които строят подводници, прокарват тръбопроводи по дъното на Балтийско море (тропа по масата), това не е ли креативната класа? Тези, които създават, са креативната класа. А това не е публиката от площад "Болотни".


Президентът трябва да е на всички, а не на определена част от обществото.


- Бих го посъветвал изобщо да не разчита на либералната интелигенция. Изобщо. Тя по своята същност е предателска. Това е онази част от интелигенцията, която Ленин нарича "не мозъка, а говното на нацията".


Путин обаче има доста либерална икономическа програма. Това сигурно не ви харесва?


- Донякъде да. Смятам, че в това трудно за държавата време, когато още не е възстановено всичко, разрушено от либералите и западните съветници, не трябва да се разчита на либералната интелигенция. Когато имам възможност, ще му го кажа.


Момиче държи плакат "Аз съм за Путин, защото така искам"

© Reuters

Момиче държи плакат "Аз съм за Путин, защото така искам"


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (204)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 2. 2 Профил на роджър
  роджър
  Рейтинг: 982 Неутрално

  С една дума - КЛАСИКА !!!
  Хайде всички за Евразия да прочетат това интервю, и да заминават там !!!

  https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRg
 3. 3
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 4. 4 Профил на haokarapora
  haokarapora
  Рейтинг: 536 Любопитно

  И разправят,че Русия се е променила...
  Духът на "бащага на народите" сигурно се радва!

  haokarapora
 5. 5 Профил на errata
  errata
  Рейтинг: 1106 Весело

  Либералната интелигенция не е никаква интелигенция, така че твърдението не е вярно

  "Да, България"
 6. 6 Профил на marsena
  marsena
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  "Началникът на предизборния щаб на Путин: Либералната интелигенция е говно"

  Класика в жанра " Азиатска простащина", в типично руски нюанси на крепостната селска мисловност.

 7. 7 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2894 Неутрално

  "Началникът на предизборния щаб на Путин: Либералната интелигенция е говно"

  КАКВО ВИСОКОИНТЕЛЕКТУАЛНО ИЗКАЗВАНЕ! Б Р А В О !

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 8. 8 Профил на bta
  bta
  Рейтинг: 1441 Неутрално
 9. 9 Профил на Вели
  Вели
  Рейтинг: 1538 Неутрално

  Той и Ленин е псувал интелигенцията.И Русия. После ЧК е ВЧК подхване дао трепе интелигенцията. Продължи тази линия ГПУ и ОГПУ . Най се прослави НКВД ! КГБ не паднаха по долу. Сега - Путин!!!
  Казвал съм го, пак ще го кажа - на Россия и трабват три неща:
  ВОЖД, ВРАГ и ТАНКОВОВЕ!!!!

 10. 10 Профил на BGman1
  BGman1
  Рейтинг: 1441 Весело

  Началникът на предизборния щаб на Путин: Либералната интелигенция е говно
  ==========
  Това преведено на български какво ще каже?...

  الرجل الكبير
 11. 11 Профил на marsena
  marsena
  Рейтинг: 1441 Весело

  Абе интелигенцията е била винаги враг на Русия, затова са на това дередже...

 12. 12 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 1404 Неутрално

  Ужас. Мисли с готови квалифкации, клишета и лозунги като агитпроп от 1951 г. Жива антика!

 13. 13 Профил на focusnik
  focusnik
  Рейтинг: 696 Неутрално

  Заглавието е манипулативно, това не са негови думи. Човекът цитира Ленини - "Това е онази част от интелигенцията, която Ленин нарича "не мозъка, а говното на нацията".
  но аз мисля, че и управляващите са от тази част на нацията, и то не само в Русия, ами и у нас.

 14. 14
  _dan_
  Рейтинг: 634 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 15. 15
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 16. 16 Профил на OMUNVINGE
  OMUNVINGE
  Рейтинг: 466 Неутрално  Пълен изтрещеняк като повечето мужици, които определят такта на тази страна.
  С един приятел се шегувахме, че ако Русия беше населена с германци или японци щяха да имат БВП колкото половината свят.

 17. 17 Профил на ooonufri
  ooonufri
  Рейтинг: 696 Неутрално

  Щом ония са говното, начи при тях нещата са наабарот и сапагите се явяват мозъка.

 18. 18 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: 1441 Весело

  Леле, виц след виц! И това е представител на "интелегенцията"!
  (Станислав Говорухин е руски режисьор, писател и политик.)

  Блестяща мисъл, елегантно изразяване, тънък хумор! Lololololoooool!

  И всичко това - начело на най.най.най.великата.матушка!

  Просто няма нещо, което да отлича като по-по-налудничаво. Като се почне с "просперираща Либия", мине се през класическото "силна държава = силна отбрана", та се стигне до "креативното" постовяне на тръби и потапяне на Курск...

  Тия от някой "тих дом" ли ги вадят?

  Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
 19. 19 Профил на Бил Тамусен
  Бил Тамусен
  Рейтинг: 581 Весело
 20. 20 Профил на Comandante Marques
  Comandante Marques
  Рейтинг: 1441 Любопитно

  Говорухин е типичен пример за нравствена деградация - от известен режисьор се превърна в тоалетна хартия

  low riders team
 21. 21 Профил на Миша
  Миша
  Рейтинг: 868 Неутрално

  Нервността на хората около Путин е голяма. Във връзка с факта, че няма реални съперници, Путин, макар и с малко ще спечели.
  Но проблемите му ще започнат след това. Средностатистическият руснак е много раздразнен от корупцията, бюрокрацията и полицията (милицията). Това ще обърне колата на Путин и путинците.

  Миша
 22. 22 Профил на Comandante Marques
  Comandante Marques
  Рейтинг: 1441 Весело

  До коментар [#12] от "nedyan":

  те сега са на нивото на НЕП-а от 27-ма. Тепърва им предстои повторение на 37-ма

  low riders team
 23. 23 Профил на aardvark
  aardvark
  Рейтинг: 466 Неутрално

  А Владимир Путин, другари, ще изпълни петилетния план още през август 2014!!!
  Направо не знам има ли смисъл да се коментира...

 24. 24 Профил на jubal harshaw
  jubal harshaw
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  А Хутин е пуй. Ледът се пука, господа съдебни заседатели, ледоходът се очаква на четвърти март.

  http://jubalharshaw.wordpress.com
 25. 25 Профил на izabell
  izabell
  Рейтинг: 1434 Неутрално

  Огледайте се,наистина има и сред нас от либерастите с претенции за компетентност,смеят се на други, а като им погледнеш фразите,пфу, кухи и без смисъл
  Иначе аз съм с внимание от другите..?...за какво ,на какво основание дай да ти видим Бисерите..просто такива нямат.

 26. 26 Профил на Ѡлегъ
  Ѡлегъ
  Рейтинг: 1090 Любопитно

  http://youtu.be/8V3khrqYD4c
  Това видео показва, как нашите добри приятели от сащ (и техните помощници от ЕС)се месят в чисто вътрешни работи на Русия.
  Поучително е и от друга гледна точка, защото разкрива механизма на манипулация на всяко източноевропейско общество, вкл. и българското.
  Минали сме по този път вече. Пък и форумът на Дневник участва в целеносачена дезинформация в полза на други държави.
  Предлагам ви да го изгледате докрай!

  "Бригада: Наследник" (2012) http://my-hit.ru/film/21273
 27. 27 Профил на Dollar Akbar
  Dollar Akbar
  Рейтинг: 1434 Неутрално

  На т.нар. "интелигенция" в бившите соц страни, вкл. Русия, в главите им има само лозунги за емиграция. Което не е лошо за приемащите страни, понеже на местното население не му се чистят улици, коси трева, чисти котли и варели и др. подобни дейности любими на нашите и русийските седераси. Путин трябва да ги мотивира да заминават да метат в Дакота

  In debt we trust
 28. 28 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 918 Весело

  Прав си е човекът, в Русия от 260 години има бая "интелигенция", която си съзерцава пъпа и само претака "Кто виноват?" и "Что делать?" на чаша чай и в приятна компания.....
  Ровят, ровят а после проблеми, Ленин им виновен..... просто Ленин ги е разбрал колко струват .... а Ленин от политика определено много еразбирал.....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 29. 29
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 30. 30 Профил на Comandante Marques
  Comandante Marques
  Рейтинг: 1441 Весело

  До коментар [#28] от "boby1945":

  ако не бяха германците да го пратят в брониран вагон в Русия, щеше и той да си умре тихо от сифилис в Женева

  low riders team
 31. 31 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 918 Весело

  До коментар [#30] от "Comandante Marques":пратили са го щото ги е разбирал работите, а и е успял да ги излъже за да му помогнат да вземе властта в Русия (от къде у швабите политически акъл??), що не пратиха тебе?

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 32. 32 Профил на Dollar Akbar
  Dollar Akbar
  Рейтинг: 1434 Неутрално

  [quote#26:"Ѡлегъ"]http://youtu.be/8V3khrqYD4c
  Това видео показва, как нашите добри приятели от сащ (и техните помощници от ЕС)се месят в чисто вътрешни работи на Русия.
  [/quote]


  Той Путин точно за тези говори, че са говно. След митинга директно в посолството. Лицето на "демокрацията", нищо ново под слънцето, просто някои "хора"не са хора, не са и животни

  In debt we trust
 33. 33 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 3224 Неутрално

  Путин е най-удобен за запада. Прогонва собствените си учени и те работят и допринасят за просперитета на запада. Изнася газ, нефт и метали. Внася технологиите създадени от руските учени, които е изгонил преди това.
  По-скоро посолството на САЩ се опитва да дискредитира опонентите на Путин.

  подпис
 34. 34 Профил на Ѡлегъ
  Ѡлегъ
  Рейтинг: 1090 Любопитно

  В различни краища на странта се прави подобна
  видео-справка за популярност на Путин. В rutube.ru е пълно с такива.
  http://youtu.be/r9KRFT7oiHw
  http://en.wikipedia.org/wiki/Kemerovo

  "Бригада: Наследник" (2012) http://my-hit.ru/film/21273
 35. 35 Профил на зограф
  зограф
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Съвсем правилно - у нас това са НДСВ, Доган, Кунева. Трябва да се изясни само произхода на парите.

 36. 36 Профил на Ian Smith
  Ian Smith
  Рейтинг: 1497 Неутрално

  С такива управници душа да им е яка на руснаците. Нищо добро не ги чака.

  В нормалните държави лудите са в психиатриите, а в Русия са в Кремъл.
 37. 37 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 3224 Неутрално

  Предлагам на защитниците на Путин да разгледат сайтовете на университетите в Западна Европа и да се уверят колко много руски имена творят там. След това да обяснят как тези учени не са нужни на Русия.

  подпис
 38. 38 Профил на Ѡлегъ
  Ѡлегъ
  Рейтинг: 1090 Любопитно

  До коментар [#32] от "Dollar Akbar":

  Според мен всеки конституциалист и привърженик на държавност мисли, че тези *либерали* са говно.

  "Бригада: Наследник" (2012) http://my-hit.ru/film/21273
 39. 39
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 40. 40 Профил на Ѡлегъ
  Ѡлегъ
  Рейтинг: 1090 Неутрално

  До коментар [#37] от "Иван К":

  Ами още Горбачов прекратява всякакаво финансиране на науката. Какво да правят хората? Да умрат от глад ли?


  "Бригада: Наследник" (2012) http://my-hit.ru/film/21273
 41. 41 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 3224 Неутрално

  До коментар [#38] от "Ѡлегъ":
  "Според мен всеки конституциалист и привърженик на държавност мисли, че тези *либерали* са говно. "

  Всеки простак мрази интелигенцията.

  подпис
 42. 42 Профил на Dollar Akbar
  Dollar Akbar
  Рейтинг: 1434 Неутрално

  [quote#33:"Иван К"]Путин е най-удобен за запада. Прогонва собствените си учени и те работят и допринасят за просперитета на запада.[/quote]

  Как ги прогонва? Като вдига заплатите от $100 при Елцин на $1000? Що за учени са против повишение на заплатите?

  In debt we trust
 43. 43 Профил на biba_jaba
  biba_jaba
  Рейтинг: 638 Гневно

  Надминаха себе си.
  Преди ги наричаха само Контри.

  Пребиваването в социалните мрежи от служебния компютър е по-голяма заплаха за капитализма от пролетарска революция.
 44. 44 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 3224 Неутрално

  До коментар [#40] от "Ѡлегъ":
  "Ами още Горбачов прекратява всякакаво финансиране на науката. Какво да правят хората? Да умрат от глад ли? "

  Наука не се прави само с пари. Трябва учените да бъдят уважавани. Ако биеш една крава тя не дава млеко - дори и да я хрениш

  подпис
 45. 45 Профил на Радостина
  Радостина
  Рейтинг: 638 Весело

  Станислав Говорухин е ... Депутат в руската Дума и от 1993 г. насам е в различни десни и леви формации, ...

  П.С. Леви , десни - няма значение , важното е да е Депутат

  Свободата Санчо, ....
 46. 46 Профил на Dollar Akbar
  Dollar Akbar
  Рейтинг: 1434 Неутрално

  [quote#41:"Иван К"]Всеки простак мрази интелигенцията.
  [/quote]


  Това не интелигенцията, това е сганта на нацията, която кисне с американското посолство след митингите. Това е най-долната прослойка на нацията, като костовистите в България и лидера им, който също молеше в посолството на САЩ за помощ срещу съпартийците си от СДС. Добре, че народа ги изгони като прокажени на изборите, сега ще стане същото и в Русия

  In debt we trust
 47. 47
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 48. 48 Профил на ПАВЛА
  ПАВЛА
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Напълно съм съгласна с изказването на Бодарчук!

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 49. 49 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 3224 Неутрално

  До коментар [#42] от "Dollar Akbar":
  Как ги прогонва? Като вдига заплатите от $100 при Елцин на $1000? Що за учени са против повишение на заплатите?

  Прогонва ги като не ги уважава и не им позволява да се развиват в конкурентна среда. Вместо това ги карат да превиват гръб пред политиците. Учените не бива да стоят о-ниско от политиците.

  подпис
 50. 50 Профил на Ѡлегъ
  Ѡлегъ
  Рейтинг: 1090 Любопитно

  Понеже цялото интервю е много манипулативно
  описано, ви предлагам Говорухин
  на живо
  http://youtu.be/ueIJcpD1UUY

  "Бригада: Наследник" (2012) http://my-hit.ru/film/21273
 51. 51 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 3224 Неутрално

  До коментар [#46] от "Dollar Akbar":
  Това не интелигенцията, това е сганта на нацията, която кисне с американското посолство след митингите

  Грешиш интелигенцията и само интелигенцията знае определението за интелигенция. Когато политиците дават определение за интелигенция, то е все едно кравата да даде определение за пастира.

  подпис
 52. 52 Профил на Ѡлегъ
  Ѡлегъ
  Рейтинг: 1090 Неутрално

  До коментар [#44] от "Иван К":

  Наука се прави предимно с пари.
  Това е доказано особено след 2 рата СВ.
  А днес е ясно, че без пари наука няма! Справка: България.

  "Бригада: Наследник" (2012) http://my-hit.ru/film/21273
 53. 53 Профил на Dollar Akbar
  Dollar Akbar
  Рейтинг: 1434 Неутрално

  [quote#49:"Иван К"]Прогонва ги като не ги уважава и не им позволява да се развиват в конкурентна среда. Вместо това ги карат да превиват гръб пред политиците. Учените не бива да стоят о-ниско от политиците. [/quote]


  Как не им позволява да се развиват в конкурентна среда? Как се превиват пред политиците? Това са изрази хвърлени в пространството

  In debt we trust
 54. 54 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 3224 Неутрално

  Итнелигентът се срамува да изрече очевидната истина, че политиците са лайна.

  подпис
 55. 55 Профил на Радостина
  Радостина
  Рейтинг: 638 Весело

  Сетих се нещо от *Майстора и Маргарита* , дето двама си говорят - единия казва- Хайде на идем да се наядем в Съюза на писателите , ние сме интелигенцията на Русия, аз имам карта за безплатен обяд/за заслуги/
  другия - Ееех , ако беше жив Достоевски днес, нямаше да има никакви проблеми с ... храната
  Първия - Да бе да, ако Достоевски беше жив днес , никой нямаше да го покани в съюза на писателите , камо ли да му даде карта за безплатен обяд

  Та и за либералната днешна т.нар. интелигенция в Русия /и не само/ ...Ленин /за съжаление/ е прав

  Свободата Санчо, ....
 56. 56 Профил на Dollar Akbar
  Dollar Akbar
  Рейтинг: 1434 Неутрално

  [quote#51:"Иван К"]Когато политиците дават определение за интелигенция, то е все едно кравата да даде определение за пастира.[/quote]


  Съвсем ЦЕЛЕНАСОЧЕНО забрави да споменеш, че въпросните полу-хора киснат след митингите в американското посолство. Иначе щеше да ти се наложи да признаеш, че защитаваш утайките на обществото, набеждавайки за "интелигенция". Пази Боже от такава "интелигенция"

  In debt we trust
 57. 57 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 918 Весело

  До коментар [#27] от "Dollar Akbar":руската емиграция е къде, къде по дейна, влиятелна и на добро социално ниво от българската не ги бъркай работите..... умеят ги..... виж Сергей Брин например..... за Марк Шагал ... и руските ционета, дето днес управляват, Израел не говоря

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 58. 58 Профил на Ian Smith
  Ian Smith
  Рейтинг: 1497 Любопитно

  [quote#27:"Dollar Akbar"]На т.нар. "интелигенция" в бившите соц страни, вкл. Русия, в главите им има само лозунги за емиграция. Което не е лошо за приемащите страни, понеже на местното население не му се чистят улици, коси трева, чисти котли и варели и др. подобни дейности любими на нашите и русийските седераси.[/quote]

  Интересно, какво ли е положението в Русия щом хората предпочитат да метат и мият стига да не са в Русия ?!

  В нормалните държави лудите са в психиатриите, а в Русия са в Кремъл.
 59. 59 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 3224 Неутрално

  До коментар [#52] от "Ѡлегъ":
  "Наука се прави предимно с пари"

  Ако това беше верно, Саудитска арабия и Кувейт щеха да бъдят световен център.

  подпис
 60. 60 Профил на Comandante Marques
  Comandante Marques
  Рейтинг: 1441 Любопитно

  Аз пък не искам, тази отвратителна американска демокрация, която пред мен разруши Югославия, процъфтяващата Либия, Ирак.

  тоя наистина е оскотял додолу

  low riders team
 61. 61
  Dollar Akbar
  Рейтинг: 1434 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 62. 62 Профил на Ѡлегъ
  Ѡлегъ
  Рейтинг: 1090 Неутрално

  До коментар [#42] от "Dollar Akbar":

  360 млн $ подпомагат 500 иновативни руски фирми до края на 2012
  http://www.bfm.ru/news/2012/02/15/skolkovo-akkreditovany-28-venchurnyh-fondov-na-360-mln.html

  С промити мозъци не се спори! Те повтарят заучени фрази без никакви факти.

  "Бригада: Наследник" (2012) http://my-hit.ru/film/21273
 63. 63 Профил на Ian Smith
  Ian Smith
  Рейтинг: 1497 Неутрално

  [quote#42:"Dollar Akbar"]Как ги прогонва? Като вдига заплатите от $100 при Елцин на $1000? Що за учени са против повишение на заплатите? [/quote]

  Ами те явно предпочитат да мият чинии, но да не дишат кагебистка смрад ама ти това няма как да го разбереш.

  В нормалните държави лудите са в психиатриите, а в Русия са в Кремъл.
 64. 64 Профил на Comandante Marques
  Comandante Marques
  Рейтинг: 1441 Любопитно

  До коментар [#31] от "boby1945":

  толкова ги е разбирал, че няколко месеца преди да го пратят, пише в едно писмо "за съжаление и тази война няма да предизвика световната революция, на която се надяваме" Германците са пращали там куцо и сакато, лудо и сифилистично, белким (чунким, санким) някой хване дикиш. Е, Владимир Илич някакси успял

  low riders team
 65. 65 Профил на Dollar Akbar
  Dollar Akbar
  Рейтинг: 1434 Неутрално

  [quote#58:"Ian Smith"]Интересно, какво ли е положението в Русия щом хората предпочитат да метат и мият стига да не са в Русия ?! [/quote]


  Това, че ТИ предпочиташ не означава че и другите предпочитат.

  In debt we trust
 66. 66 Профил на Десен екстремист
  Десен екстремист
  Рейтинг: 1636 Неутрално

  "Либералната интелигенция е говно"

  Путин се осра

  "Много съм във час! Осем години праим бюджети."- ББ ;)
 67. 67
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 68. 68 Профил на dreamer
  dreamer
  Рейтинг: 1212 Неутрално

  Лесно може да прецениш един човек какво представлява от обобщенията, които прави.

  Отделете време навреме.
 69. 69 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 3224 Неутрално

  Отговарям едновременно на всички:
  1. Руските имена в западните университети са емигрирали като форма на протест на интелигенцията.
  2. Точно тези хора са интелигенция, защото не се доказват ежедневно с публикациите си.
  3. Само преди 3 години нобелова премия получиха двама руснаци физици в Англия.
  4. Няма нобелова премия за руснак живеещ в Русия.
  5. Никой тук те може да ми посочи нито един технологичен или научен продукт изработен в Русия и завладял световните пазари или цитиран от всички академични общнотсти по света.

  подпис
 70. 70 Профил на apollo
  apollo
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Щом е по Ленин,следващата стъпка:интелигенцията под ножа.
  Слава богу,че бавно,но сигурно се махаме от Съветския блок.

 71. 71 Профил на Ian Smith
  Ian Smith
  Рейтинг: 1497 Неутрално

  [quote#61:"Dollar Akbar"]Единственото хубаво нещо, което предстои е, че всичките тези говна, които продават руските интереси в посолството на САЩ, ще отидат в канала на изборите. [/quote]

  Единственото хубаво нещо е че Русия се върна до размерите си от времето на Екатерина Велика, а това което предстои е че ще продължи да се разпада.

  В нормалните държави лудите са в психиатриите, а в Русия са в Кремъл.
 72. 72 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 918 Весело

  [quote#37:"Иван К"]да разгледат сайтовете на университетите в Западна Европа и да се уверят колко много руски имена творят там. След това да обяснят как тези учени не са нужни на Русия[/quote]
  Когато й потрябват на Русия, тя винаги ще може да се обърне към споменатите творци, не се безпокой, правила го е не един път и те, като правило, не отказват.....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 73. 73 Профил на Ѡлегъ
  Ѡлегъ
  Рейтинг: 1090 Неутрално

  До коментар [#59] от "Иван К":

  Ами да!
  Саудитите са инвестирали в иновативни науки в www.masdar.ae над 6 мрд §

  "Бригада: Наследник" (2012) http://my-hit.ru/film/21273
 74. 75 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 3224 Неутрално

  Всеки глупак може да стане политик. Демократичните принципи са спаведливи и спрамо глупаците. Но нито един простак не може да стане учен, защото природата не е справедлива.

  подпис
 75. 76 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 3224 Неутрално

  До коментар [#73] от "Ѡлегъ":

  Саудитите са инвестирали в иновативни науки

  И какво като са инвестирали - Посочи резултат!

  подпис
 76. 77 Профил на gibi
  gibi
  Рейтинг: 753 Неутрално

  Няма да се оправи скоро Русия. Поне не, докато такива, като този Говорухин не се заселят за постоянно в гробищата. То това и за нас важи де!

 77. 78 Профил на kamski
  kamski
  Рейтинг: 638 Неутрално

  [quote#13:"focusnik"]Заглавиет е манипулативно, това не са негови думи. Човекът цитира Ленини - "Това е онази част от интелигенцията, която Ленин нарича "не мозъка, а говното на нацията". [/quote]
  Кво друго да коментирам,освен,че повече от 88 години след смърта на Ленин,Ленинизма е жив,ленинизма живее и ленинизма ще живее в постленинска русия

 78. 79 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 1465 Весело

  Ленин е наричал интелигенцията "лайно"
  Имал е предвид цялата интелигенция, защото тогава е била само "буржоазна".
  Сега, след 95 години болшевизъм, вече има и "прогресивна" интелигенция, та Говорухин може да уточни, че "лайно" е само "либералната" интелигенция.
  Какъв напредък!

  Блядовете таман създадат впечатление, че някога може и да станат нормална държава, и някой чугунен болшевик тутакси го разсейва........

  Знанието е сила, информацията - власт
 79. 80 Профил на Comandante Marques
  Comandante Marques
  Рейтинг: 1441 Весело

  До коментар [#71] от "Ian Smith":

  когато се върне до размерите на Московското княжество, управлявано от монголите, ще е перфектно. А полско-монголската граница ще е спокойна

  low riders team
 80. 81 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 918 Весело

  [quote#69:"Иван К"]Никой тук те може да ми посочи нито един технологичен или научен продукт изработен в Русия и завладял световните пазари или цитиран от всички академични общнотсти по света. [/quote]
  Що да не може?
  Много даже може,
  1958 Физика Павел Алексеевич Черенков
  Игорь Евгеньевич Тамм Илья Михайлович Франк
  «за открытие и истолкование эффекта Черенкова»
  1962 Физика Лев Давидович Ландау «за пионерские теории конденсированных сред и особенно жидкого гелия»
  1964 Физика Николай Геннадиевич Басов
  Александр Михайлович Прохоров
  «за фундаментальные работы в области квантовой электроники, которые привели к созданию излучателей и усилителей на лазерно-мазерном принципе»
  1965 Литература Михаил Александрович Шолохов «за художественную силу и цельность эпоса о донском казачестве в переломное для России время»
  1970 Литература Александр Исаевич Солженицын «за нравственную силу, с которой он следовал непреложным традициям русской литературы»
  1975 Экономика Леонид Витальевич Канторович «за вклад в теорию оптимального распределения ресурсов»
  1975 Премия мира Андрей Дмитриевич Сахаров «за бесстрашную поддержку фундаментальных принципов мира между людьми и мужественную борьбу со злоупотреблением властью и любыми формами подавления человеческого достоинства»
  1978 Физика Пётр Леонидович Капица «за его базовые исследования и открытия в физике низких температур»
  1990 Премия мира Михаил Сергеевич Горбачёв «в знак признания его ведущей роли в мирном процессе, который сегодня характеризует важную составную часть жизни международного сообщества»
  2000 Физика Жорес Иванович Алфёров «за разработки в полупроводниковой технике»
  2003 Физика Алексей Алексеевич Абрикосов[3]
  Виталий Лазаревич Гинзбург
  «за создание теории сверхпроводимости второго рода и теории сверхтекучести жидкого гелия-3»
  2010 Физика Константин Сергеевич Новосёлов[4]

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 81. 82 Профил на Ѡлегъ
  Ѡлегъ
  Рейтинг: 1090 Неутрално

  До коментар [#76] от "Иван К":

  Въпреки че не съм ти бейбиситтер, ще ти го обясна напълно безплатно: Всеки патент на участниците в този проект е притежание на фонацията, която е осъествила идеята.

  И да дооточня: При Скольково, държавата подпомага, но не участва в профита на частните фирми при патентоване на иновация. По-демократично от това - няма накъде.

  Чао, оставям ви да си повтаряте добре заучените клишета, колко са гадни и бедни руснаците)))))))) и че ние сме център на света, тъй като сме се хванали с ЕС и НАТО))))

  "Бригада: Наследник" (2012) http://my-hit.ru/film/21273
 82. 83 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 2099 Гневно

  Не познавам творчеството на този писател и режисьор, но интервюто представя пълен простак. Дали винаги е бил такъв или политиката е виновна за падението на още един творец?

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 83. 84 Профил на Бил Тамусен
  Бил Тамусен
  Рейтинг: 581 Неутрално

  Сила есть - ума не надо.

 84. 85 Профил на Master of Puppets
  Master of Puppets
  Рейтинг: 1118 Весело

  Интересно, а самият Говорухин дали е прокарвал тръби под Балтийско море? Доколкото знам -не. Бил е режисьор на приключенски филми, всички от западни автори. А сега е политик.

  Значи какво излиза - Говорухин е говно.

  "Master of puppets is pulling your strings, twisting your minds, smashing your dreams"
 85. 86 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 3224 Неутрално

  За постижения в науката ви предлагам да направите сравнение между три държави - Русия, Саудитска Арабия и Швейцария. И трите държави имат пари и дават пари за наука. Само една от тях печели от наука и технология.
  Саудитците нямат родени таланти- природа. Но Русия ражда таланти и ги губи. Политиците в Арабия няма какво да направят. В Русия имат печеливши ходове, но великият Путя не го желае. Сигурен съм, че го осъзнава, просто личният интерес стои над интересите на нацията.

  подпис
 86. 87 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 3224 Неутрално

  До коментар [#82] от "Ѡлегъ":
  "Въпреки че не съм ти бейбиситтер, ще ти го обясна напълно безплатно"

  Щом знаеш решението на проблема с изтичане на мозъци от Русия не го обяснявай на мен. Кажи го на Путя!

  подпис
 87. 88 Профил на xxxxxl
  xxxxxl
  Рейтинг: 696 Любопитно

  [quote#39:"Ian Smith"]И храчка да е щом е от Путин вие комунистите сте готови да я изближет........................................
  Много лесно боравиш с тея понятия *Комунизъм* и *социализЪм* бе колега.Кротни се малко.Путин може да е такъв-онакъв,ама гледа да оправи държавата и народа си(поне огромната част от него) и поне малко да го съхрани в днешния доста труден гео- политически свят..
  В Русия има огромни проблеми в икономика,социална сфера,промишленост,междунационални и т.н.Ама тва не означава,че трябва да клекнат на разни наглеци и да се превърнат в постмодерна колония.И да,няма да е лесен преходния процес към някаква що-годе нормална модернизация,но успехите(макар и скромни в сравнение със високотехнологичния Запад) са налице....
  И тази модернизация не става за едно или две десетилетия,колкото и да ви се иска....
  Апрапо-Русия почти изгуби 20 век!Гражданска война,ПСВ,ВСВ,студената също.И един доста несполучлив социализЪм(за разлика от този на китайците днес),който в интерес на истината ни натресоха и на нас.Но Повтарям като за деца от детската градина!Това не означава,че трябва да си оставят държавата в ръцете на продажни седераси??
  ПП!Мога да ти пусна линк,как един от 10-те най-големи металургични комбинати в Русия е приватизиран за .....1,5 млн долара по времето на Елцин,т.е.колкото заплатата на манекена Бербатов за 4 месеца.Днес струва над 28 МЛД.От устата на вицепрезидента по онова време Александър Руцкой(генерал от авиацията).При Пияндето имаше такива грабежи на национално имущество,че ум да ти зайде...
  Айде жив и здрав....

  Защо сме още член на ЕСССР?
 88. 89 Профил на Асен.p.i.m.p
  Асен.p.i.m.p
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Нещо много изнервени ми се виждат

 89. 90 Профил на gpatton
  gpatton
  Рейтинг: 638 Неутрално

  Неслучайно сравняват Путин с Брежнев. Брежнев изпращаше либералната интелигенция в концлагери и затвори, а тя правеше правозащитни движения, самиздат и бързо арестувани демонстрации на Червения площад, изнасяше информация на Запад за психушките и политическите затворници и накрая победи труповете в Политбюро. Путин също усеща откъде ще му дойде.

 90. 92 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 1558 Любопитно

  Преди избори трябва добре да си мериш приказките, особено ако си в предизборен щаб!

 91. 93 Профил на Вени Г.
  Вени Г.
  Рейтинг: 1150 Неутрално

  герои от разказа "Ловът на Каа" от "Книга за джунглата"

  за преводача:
  "Ловът на Каа" е глава от "Книга за джунглата", а не разказ, защото "Книга за..." не е сборник разкази, а цялостно произведение

  Най-добрият аргумент против демокрацията е 5-минутен разговор с избирател - Уинстън Чърчил
 92. 94 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4013 Неутрално

  След подобно изказване, ако Путин спечели изборите, Русия напълно ще заслужи мястото си в света: на територия, богата на природни ресдурси и бедна на сиво вещество.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 93. 95
  Norman Granz
  Рейтинг: 4013 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 94. 96 Профил на Conservative Future
  Conservative Future
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  [quote#40:"Ѡлегъ"]още Горбачов прекратява всякакаво финансиране на науката.[/quote]

  Първо, не е вярно и второ, и да беше вярно, бащицата защо не възстанови финансирането, като е толкова велик, ами нарича собствените си учени говна?

  Формулата за спасение на Европа и на България: християнство, патриотизъм, капитализъм. Другото е от лукавия.
 95. 97 Профил на venci_kr
  venci_kr
  Рейтинг: 581 Неутрално

  Направи ми впечетление, не само начинът на мислене на тая чугунена глава. Нещо като Цв. Цв., само че по-откровен. По-силно ме впечетли начина по който журналистът води интервюто. Такава освободеност и липса на страх отдавна не съм виждал у нас. Свободен човек задава въпроси на чугунена глава. Но тази чугунена глава, наистина мисли така и го казва. А журналиста не се страхува да му задава неудобни въпроси.

  Къде сме ние?!?

 96. 98 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 918 Весело

  До коментар [#64] от "Comandante Marques":и тук не си прав, войната наистина не предизвика СВЕТОВНА революция, така че Ленин е прав в изводите си, но пък доказа правотата на Ленин за революция и в една ОТДЕЛНА страна......

  Колкото и да плюеш Ленин, Ленин е ЕДИНСТВЕНИЯТ философ от световна класа, който е "претворил" в дела разработките си,коригирал ги е когато се налага, така че да постигне идеите си.....


  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 97. 99 Профил на Conservative Future
  Conservative Future
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  [quote#88:"xxxxl"]Това не означава,че трябва да си оставят държавата в ръцете на продажни седераси?? [/quote]

  СДС не е на власт от 2001 г. година, така че е крайно време да си намерите друго извинение за комунистическата си некадърност и крадливост.

  Формулата за спасение на Европа и на България: християнство, патриотизъм, капитализъм. Другото е от лукавия.
 98. 100 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 918 Весело

  [quote#97:"venci_kr"]Къде сме ние?!? [/quote]
  Ние сме си в Ориента от 1396 година насам, никъде не сме ходили, във вашето училище история и география не преподават ли?

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK