Голамреза Багери Могадам, посланик на Иран: Притежаването на ядрено оръжие не ни дава предимство

"Политиката на Европа е погрешна"

© Красимир Янков

"Политиката на Европа е погрешна"
Напрежението около иранската ядрена програма нараства с всеки изминал ден. В началото на годината САЩ и ЕС наложиха нови икономически санкции в опит да пресушат приходите на Техеран. Иран от своя страна изпреварващо спря доставките за Великобритания и Франция и това изстреля цените на петрола нагоре. За ядрената програма, заплахите за израелски военен удар и отношенията Техеран-София потърсихме за коментар Голамреза Багери Могадам, посланик на Ислямска република Иран в България.

 


Какъв е според вас ефектът върху Иран от новите по-тежки санкции, които ЕС и САЩ наложиха върху страната?
- В името на Бог*. Поведението на ЕС спрямо Иран, започването със санкции и заплахи не е конструктивно. В крайна сметка няма да има никакви резултати. Това е една политика, която няма да направи Европа победител. Това е политика на бездействието. Ние виждаме културните, исторически и други основи в Европа и очакваме да бъдат измислени различни конструктивни инициативи или начини за решаване на въпроса. Разумното е вместо да използваме енергията си за оборване на безпочвени изказвания и претенции, да работим за развитието и благоденствието на народите ни.


В името на Бог (Бисмилах ар Рахман ар Рахим) - религиозна формула за започване на действие - бел. ред.


Как се отразяват санкциите на иранската икономика?


- Ще използвам данните, получени от западните среди, за да отговоря на този въпрос. Според последните данни от МВФ иранският БВП е равен на 930 милиарда долара. Според тази цифра Иран е на 17-то място сред икономиките в света. Ние не приемаме тази цифра и самите вярваме, че БВП на Иран е 1 трлн. и 500 млрд. долара. По макроикономическите индекси, използвайки езика на статистиката, ние сме на много добри позиции. Докато вие сте свидетели на намаляването и свиването на икономиките в Западния свят, икономиката на Иран се развива. И въпреки несправедливите, тежки санкции срещу Иран, в последните години иранската икономика нараства, през миналата година ръстът е от порядъка на 4%.


В момента имаме огромни инвестиции в инфраструктурата. Един пример – по строеж на язовири и язовирни каскади Иран е на второ място в света след Китай. В момента имаме производство от над 600 млн. куб. м. природен газ на ден и 4 млн. и 300 хил. барела нефт. Ние сме втори износител на петрол в ОПЕК. Естествено, инфлацията се вижда в икономиките, които се развиват. Това показва растежа на производството в Иран. От гледна точка на лекарствата ние произвеждаме 97% от вътрешните нужди вътре в държавата. Очакваме тази година нивото на износ на непетролни продукти да достигне 50 млрд. долара. Тези данни показват, че иранската икономика върви по своя път. Тук има неизказан извод – че други държави, въпреки своите изказвания в подкрепа на санкциите зад кулисите водят търговските си отношения с нас. Най-ясният пример е обемът на търговските отношения с ЕС. В първите 9 месеца от 2011 г. ние сме имали 20 млрд. долара търговски обмен с ЕС.


Но намалихте предварително доставките на петрол за някои страни. Как компенсирате това?


- Вижте, петролът е един много важен продукт. Той е жизненоважен материал за индустрията. Като сметнем общо ресурсите от петрол и газ Иран стои на първо място в света по тези залежи. Ежедневно нуждата на индустриалния свят за петрол и газ се увеличава. В тези условия на налагане на санкции над износа на иранския петрол възниква въпросът – кому вреди това повече? Вие също сте свидетели – откакто Европа наложи санкциите си над иранския петрол, цената на нефта всеки ден расте е достигна най-високото ниво за последните 3 години. Когато отивате в бензиностанцията да заредите колата си, спрямо 1 месец по-рано, ще платите много по-голяма сума. Това е в резултат на грешните решения на Европа, които вредят на европейците. Иран няма никакъв проблем за продажбата на петрола си. Не искаме да използваме тази енергийна възможност, така че в крайна сметка да пострадат хората. Използването на икономически инструменти за налагане на политически решения е много опасно.


Посланикът на Иран в МААЕ Асгар Султане

© Reuters

Посланикът на Иран в МААЕ Асгар Султане


Въпреки че по думите ви нямате проблем със санкциите, те обаче плашат компании, които биха искали да инвестират в Иран. Продължават ли българските компании да работят с Иран или има отлив на дейност?


- През 2010 г. търговските отношения между Иран и България достигнаха 150 млн. долара. Вярваме, че през 2011 г. отношенията ни са били на същото ниво. Тази цифра е рекорд за последните 20 г. между двете държави. С тези стойности Иран стои на едно от най-добрите места по търговски обмен на България с държави извън ЕС. Това показва, че търговските отношения продължават извън волята на ЕС за налагане на санкции. Компаниите в отношенията си със Иран следват интереси си и не са готови да ги изгубят, поради решенията на някои радикални среди и държави в Европа.


Иранският и българският народи имат дълго историческо приятелство и нямат никакъв проблем помежду си. Те печелят от развитието на взаимните отношения. Така че не обръщат никакво внимание на ограниченията, налагани от страна на ЕС. Те продължават по всякакъв начин бизнеса и търговията си със Иран. Това е един друг аргумент, че европейските държавници трябва да уважават мненията и решенията на хората в Европа. Взимането на решения и политики трябва да бъдат в посока интересите на хората.


"България е един от най-големите ни приятели в Европа"

© Красимир Янков

"България е един от най-големите ни приятели в Европа"


Как вървят разговорите ви с българското правителство, все пак ние подкрепяме санкциите на ЕС? Очаквате ли влошаване на отношенията София – Техеран на официално ниво?


- Официалните ни отношения с българското правителство са на основата на приятелството. Това е от далечното минало и продължава и сега. България е един от добрите ни приятели в Европа. Тя много добре разбира истините за Иран и даже се опитва в рамките на Европа да обяснява въпросите, свързани с Иран на европейските партньори в пълната им истина. Българското правителство с разумната политика, която следва, гледа да не се намесва в решенията и политиките на някои радикални държави в Европа. Приятелските отношения между двете държави продължават да се развиват.


 При какви условия сте съгласни да направите ядрената си програма прозрачна, за да отпаднат тези санкции и да продължите напред?


- Ядрената програма на Иран е напълно открита и прозрачна. Тя се изпълнява според правилата на МААЕ. Ние сме член на Агенцията и сме подписали договора за неразпространение на ядрено оръжие. Всичките ни действия се случват под контрола на камерите им и инспекциите от тяхна страна. От гледна точка на сътрудничеството в техническите и юридическите области с МААЕ ние нямаме никакви проблеми.


Проблемът с ядрената програма на Иран въобще не е технически, нито юридически. Проблемът е политически. За постигане на политическите си цели някои използват иранската ядрена програма като повод. Иранската ядрена програма, както всички други подобни, има някои характеристики, за чието развитие винаги сме действали в сътрудничеството с МААЕ. Онова, което МААЕ иска от нас, трябва да бъде в рамките на поетите ни ангажименти. Агенцията не може да прави каквото си иска, те трябва да останат в рамките на правилата си. В рамките на правилата и законите МААЕ има право за инспекции на иранските обекти. Тези инспекции не са намерили никакви доказателства, че иранската ядрена програма се отклонява от пътя си. Дискусиите и разговорите ни с Агенцията още продължават. Имайки предвид особеностите на ядрената енергетика, решаването на тези въпроси за един ден е нереалистично. Нямаме никакви проблеми да продължим сътрудничеството си с МААЕ.


Иранският посланик твърди, че страната му няма проблеми с продажбата на петрола си

© Reuters

Иранският посланик твърди, че страната му няма проблеми с продажбата на петрола си


Казвате, че иранската ядрена програма е с мирна насоченост. Иран обаче е богата на ресурси държави, а ако погледнете вашите съседи – Пакистан има ядрено оръжие, Израел има ядрено оръжие, в Афганистан има американски бази. Няма ли някакво военно измерение на иранската ядрена програма, за предпазване или поддържане на паритет?


- Притежаването на ядрено оръжие не ни дава предимство. От гледна точка на религията ни, от гледна точка на логичното мислене, не вярваме, че да имаме ядрено оръжие ще ни донесе сигурност. За религията ни създаването и складирането на ядрено оръжие е голям грях. По принцип в сегашния свят вече не може да се налагат различни политики под дулото на оръжието. В момента силата е в науката, в знанието. Поради тази причина Иран търси да получи това знание.


Препоръчваме на държавите, инвестираши стотици милиони долари за модернизиране на ядрените си оръжия, да преразгледат това и вместо да произвеждат тези нечовешки инструменти и да ги използват, препоръчваме да ползват (тези пари) за развитието и благоденствието на народите си. Ако срещу нас се налагат строги санкции заради подозрения за мирната ни ядрена програма, тогава какво трябва да се наложи над онези държави, притежаващи хиляди ядрени бойни глави? Будната съвест има нужда да получи отговор на този въпрос.


В последно време има много разговори как Израел може сам или с подкрепа на друг да нанесе военен удар срещу ядрените инсталации на Иран? Ако това се случи, какъв би бил вашият отговор и как ще засегне той държави, които биха предоставили помощ на Израел?


- Започването на война срещу Иран не е шега. Дори идеята за това кара онези, които го мислят, да треперят. Вярваме, че всичко това е психологическа война. Не съществуват никакви причини за война срещу Иран. Иран е държава, търсеща мира и има културата, възоснова на която търси приятелство с всички държави. Нелегитимният режим в Израел вижда съществуването си в създаване на безредие и винаги търси скандали. Естествено, че се опитва да вкара и другите в намеренията си. Трябва също да приемем, че различните държави няма да пожертват националните си интереси за подобно действие, търсещо създаване на шум и скандали. И ние сме сигурни, ако представителите на този режим направят тази грешка и поискат помощ от българските държавници за воденето на тази авантюра, те ще получат студен, категоричен и отрицателен отговор от страна на българското правителство и българския народ. Войната е инструмент за изостаналия свят.
Днес в Иран има избори (интервюто бе взето на 2 март, в деня на парламентарните избори в Иран – бел.ред.). Бих искал да имахте възможност да видите величието на изборите в Иран. Не преувеличаваме, ако наречем Иран държавата на изборите. След победата на ислямската революция, всяка година имаме поне по едни избори. Хората участват с голямо желание. Това е силата на Иран. Няма нито бомби, нито войни, които да надделеят над тази сила на Иран. След победата на революцията ни, ние сме обект на враждебната и несправедливата политика от страна на САЩ , поддръжниците им и приятелите им.


Въпреки трудностите в продължение на години, налагани от страна на враговете на Иран, например убийствата (на ядрените учени –бел. ред.), опит за преврат, войната на Ирак срещу Иран, иранският народ твърдо стои зад правителството и система си и защитава националните си интереси и вярвания.Може да кажем, че всеки един иранец е равен на хиляди атомни бомби.


В това е силата на Иран. Нека дойдат и да пробват да убият ядрените ни учени. От всяка капка кръв, ще произлизат хиляди нови ядрени учени. Те грешат, че враждуват с Иран. Ние имаме нужда от свят, пълен със спокойствие и мир, и спокоен живот за човечеството.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (93)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1
  richardnixon
  Рейтинг: 672 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 2. 2 Профил на Dehumanizer
  Dehumanizer
  Рейтинг: 1391 Весело

  "Бих искал да имахте възможност да видите величието на изборите в Иран. Не преувеличаваме, ако наречем Иран държавата на изборите. След победата на ислямската революция, всяка година имаме поне по едни избори."

  Забавен другар. Напомня за Пеко Таков, Добри Терпешев и Мако Даков.

  "Ядрената програма на Иран е напълно открита и прозрачна. Тя се изпълнява според правилата на МААЕ"

  Е нали в това е проблемът, че преди няколко дена инспекторите на МААЕ бяха напъдени за пореден път. Явно прозрачността е помътняла.

  «Высокоэффективная экономика при отсутствии реальных политических и гражданских свобод - хрустальная российская мечта.»
 3. 3 Профил на Dollar Akbar
  Dollar Akbar
  Рейтинг: 1384 Неутрално

  "Притежаването на ядрено оръжие не ни дава предимство"


  Само ви гарантира, че няма да ви оберат западните крадци-демократизатори

  In debt we trust
 4. 4 Профил на Петър Иванов
  Петър Иванов
  Рейтинг: 954 Весело

  В замяна на това пък ще ги оберат източните широки души -руснаците. Справка -руската атомна централа в Иран

 5. 5 Профил на sheineman
  sheineman
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Нелегитимният режим в Израел... - който е демократично избран от всички които живеят в Израел ли? та дори и от арабските израелци, които са представени в Кнесета?


 6. 6 Профил на sheineman
  sheineman
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Бих искал да имахте възможност да видите величието на изборите в Иран. Не преувеличаваме, ако наречем Иран държавата на изборите. След победата на ислямската революция, всяка година имаме поне по едни избори. Хората участват с голямо желание. Това е силата на Иран.

  ТОВА ГО ОСТАВЯМ БЕЗ КОМЕТАР СЛЕД ФАРСА С ИЗБОРИТЕ В ИСЛЯМСКАТА РЕПУБЛИКА!

 7. 7 Профил на Борислава (be_free)
  Борислава (be_free)
  Рейтинг: 838 Гневно

  До коментар [#1] от "richardnixon":

  Този на снимката случайно да носи чалма?

  Абсолютната свобода дава абсолютна власт, а власта покварява, а абсолютната власт абсолютно покварява!
 8. 8 Профил на Каишков - Либерален мислител
  Каишков - Либерален мислител
  Рейтинг: 838 Неутрално

  "От всяка капка кръв, ще произлизат хиляди нови ядрени учени."

  "Елате вий, престъпни синове!
  Безумци! Всяка капка кръв пред вас
  ще бликне нови хиляди борци! "
  Смирненски, "Йохан"

  Революционната романтика е непреходна.

 9. 9 Профил на sheineman
  sheineman
  Рейтинг: 450 Неутрално

  От всяка капка кръв, ще произлизат хиляди нови ядрени учени.

  този ще надмине и покойните севернокорейски лидери по демагогия и тесногръдие...
  от къде черпи тази увереност при все че е отлично информиран какво става в Иран?

 10. 10 Профил на Борислава (be_free)
  Борислава (be_free)
  Рейтинг: 838 Весело

  Поздравления за г-н Голамреза Багери Могадам!

  Абсолютната свобода дава абсолютна власт, а власта покварява, а абсолютната власт абсолютно покварява!
 11. 11 Профил на skara
  skara
  Рейтинг: 1557 Неутрално

  "Поведението на ЕС спрямо Иран, започването със санкции и заплахи не е конструктивно. В крайна сметка няма да има никакви резултати. Това е една политика, която няма да направи Европа победител."
  И аз така смятам. Но баронесата се запънала да води преговори със Ахмадито. И ще водят преговори докато Иран си направи бомбата. После няма да има преговори.
  Това им е хубаво на европейските политици - никога не се учат от грешките си. То и един се изцепи след Мюнхенските споразумения, че носи мир за 100 години напред. Пък то не изтрая и 2 години Пак беше англичанин.

  Прави каквото трябва, да става каквото ще.
 12. 12 Профил на skara
  skara
  Рейтинг: 1557 Неутрално

  Отстъпването пред ненормални и прекалени искания на тоталитарни режими никога не води до добро.
  Дано евреите отново измият очите на западните мултикултурници. Засега успяват.

  Прави каквото трябва, да става каквото ще.
 13. 13 Профил на Dollar Akbar
  Dollar Akbar
  Рейтинг: 1384 Неутрално

  [quote#4:"Петър Иванов"]В замяна на това пък ще ги оберат източните широки души -руснаците. Справка -руската атомна централа в Иран [/quote]


  Що? Да не би да са им пратили войски, които да си направят в родината им военни бази, с които да ги трепят?

  In debt we trust
 14. 14 Профил на sheineman
  sheineman
  Рейтинг: 450 Неутрално

  отидете да живеете в Иран и се насладете на чудесата на Иранския режим. не се сещам за нещо оето ще ви липсва.

 15. 15 Профил на skara
  skara
  Рейтинг: 1557 Весело

  Оня ден на изборите във Иран категорично победиха крайните ислямисти на Хаменеи. И сега този посланик плонжира пред изборната победа на Хаменеи

  Прави каквото трябва, да става каквото ще.
 16. 16 Профил на skara
  skara
  Рейтинг: 1557 Весело

  "Като сметнем общо ресурсите от петрол и газ Иран стои на първо място в света по тези залежи. "
  Хехехехе.... Пълна илюзия
  Така се говори със клишета, напълно изгладени от някаква доктрина

  Прави каквото трябва, да става каквото ще.
 17. 17 Профил на sandanski
  sandanski
  Рейтинг: 395 Неутрално

  тия сме ги чували България е един от най големите ни приятели в европа и се от мюсюлмански държави като турция например идват тия благи слова , но не от германия или русия .

 18. 18 Профил на sandanski
  sandanski
  Рейтинг: 395 Неутрално

  което узначава ,че несме никви приятели нито с турция нито с иран ,

 19. 19 Профил на Alexandros
  Alexandros
  Рейтинг: 546 Неутрално

  Ето така говори един дипломат.

  Inside every cynical person, there is a disappointed idealist.
 20. 20 Профил на Alexandros
  Alexandros
  Рейтинг: 546 Неутрално

  До коментар [#18] от "sandanski":

  Тези изказвания идват в резултат на нашите политики по време на комунизма. Имаме много близки отношения с почти всички държави от близкия изток и северна Африка

  Inside every cynical person, there is a disappointed idealist.
 21. 21 Профил на sandanski
  sandanski
  Рейтинг: 395 Неутрално

  обаче говори точно акоратно и без залагалки , с ядрено уръжие нямат кво да спечелят иран ,ако беше някой турчин .щеше да се мазни да увърта да се държи надменно а хората в иран правят атомна бомба но говорят подчтително както ,е редно за да те уважават (браво).

 22. 22 Профил на sandanski
  sandanski
  Рейтинг: 395 Неутрално

  може би знае ,че българите също имат ядрена програма от 1950 година и нямаме тайни в тая област .

 23. 23 Профил на sandanski
  sandanski
  Рейтинг: 395 Неутрално

  и иран няма кво да спечели от ядрена бомба . но ме претисняват ,че и други държаВИ като саудитска арабия ще искат бомби а това ,вече става много ,и персите поне не да държат такива неща в рацете си нещо което немога да кажа за другите ,араби и турци

 24. 24 Профил на venci4
  venci4
  Рейтинг: 1455 Неутрално

  "По принцип в сегашния свят вече не може да се налагат различни политики под дулото на оръжието"...
  -----------------------------------------
  А религии може ли? Особено онази с "меч и огън" ?

  Платени форумни тролчета, така ли ви възпитават на Позитано? http://prikachi.com/images/793/8000793h.jpg
 25. 25 Профил на convince
  convince
  Рейтинг: 1336 Неутрално

  Ахмедмаджунат, обаче мисли съвсем друго...

 26. 26 Профил на tonywalker
  tonywalker
  Рейтинг: 398 Неутрално

  Иран с голям зор обогатява плутоний до 25%. За да се направи бомба са необходими 90%. Не вярвайте на хамериканците. Пак искат да отидат там заради петрола. Вижте Либия и Ирак. Разделяй и владей!!! (беше казал някой)

 27. 27 Профил на convince
  convince
  Рейтинг: 1336 Неутрално

  Който посяга на цените на петрола и ги мисли за само свой приоритет, рано или късно се замисля дали е прав.

 28. 28 Профил на Ian Smith
  Ian Smith
  Рейтинг: 1482 Весело

  До коментар [#10] от "be_free":

  Ти май често, често ги поздравяваш Големите Резани Багери

  В нормалните държави лудите са в психиатриите, а в Русия са в Кремъл.
 29. 29 Профил на Ian Smith
  Ian Smith
  Рейтинг: 1482 Весело

  До коментар [#11] от "skara":

  Добре, че са големия и малкия Сатани. Те не си играят на шикалки.

  В нормалните държави лудите са в психиатриите, а в Русия са в Кремъл.
 30. 30 Профил на convince
  convince
  Рейтинг: 1336 Неутрално

  До коментар [#26] от "tonywalker":

  Ти как предлагаш да бъде?

  Всеки да си предлага петролни цени в каквато си иска валута и на когото си иска, каквито сам си измисли и да ги отстоява, както намери за добре...

  Демократично!

 31. 31
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 32. 32 Профил на convince
  convince
  Рейтинг: 1336 Неутрално

  ПЕТРОЛЪТ Е ОСНОВЕН ЕНЕРГОИЗТОЧНИК НА ПЛАНЕТАТА...ЗАСЕГА.

  ПРИТЕЖАВАЩИТЕ ГО ТРЯБВА ДА СА НАЯСНО, ЧЕ НЕ Е ИЗЦЯЛО ТЕХЕН.

 33. 33 Профил на venci4
  venci4
  Рейтинг: 1455 Неутрално

  Тамаджаната му е казал- "Не ме интересува какво ще говориш- само да е напълно обратно, на което става...

  Платени форумни тролчета, така ли ви възпитават на Позитано? http://prikachi.com/images/793/8000793h.jpg
 34. 34
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 35. 35 Профил на Ian Smith
  Ian Smith
  Рейтинг: 1482 Неутрално

  До коментар [#20] от "Alexandros":

  Да, имахме много близки отношения, особено докато дояха Правешкия Пън със сладки приказки за световната революционна борба. Така ни издоиха десет милиарда долара абсолютно несъбираеми кредити. Отделно безвъзмездните помощи за "братски" държави и движения за които никой не говори, и които също са няколко милиарда. И това на скъсаните ни цървули.

  В нормалните държави лудите са в психиатриите, а в Русия са в Кремъл.
 36. 36
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 37. 37 Профил на Dehumanizer
  Dehumanizer
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#36] от "Ian Smith":

  Сега виждаш ли защо сме били 500 години под турско робство? Щото същите тия ги е имало и тогава и са викали: "Ашколсун! Добре им го рекохте на наште дебели глави, дето бунят раята, господин каймакамин! Да живей султана и властта!"

  «Высокоэффективная экономика при отсутствии реальных политических и гражданских свобод - хрустальная российская мечта.»
 38. 38 Профил на Ронин
  Ронин
  Рейтинг: 450 Весело

  До коментар [#11] от "skara":
  Скаричке,тук ще те изненадам!Аз също съм ЗА свалянето на ИСЛЯМИСТКИЯ ретрограден режим в Иран...Това са просто ДРУГИТЕ ИСЛЯМИСТКИ БОКЛУЦИ-ШИИТИТЕ...ЧЕРНИТЕ ЧАЛМИ!.....Нали знаеш,че аз съм ЗА СВЕТСКИТЕ МЮСЮЛМАНСКИ ДИКТАТОРИ,без оглед дали са АМЕРИКАНСКИ,или РУСКИ протежета!
  За да бъда съвсем ясен:

  ДА за Хосни Мубарак,или СВЕТСКИТЕ ВОЕННИ в Египет(АМЕРИКАНСКИ протежета)
  НЕ на египетските"бунтовници"-ИСЛЯМИСТИ от "Мюсюлмански братя"-БЕЛИ ЧАЛМИ(също АМЕРИКАНСКИ протежета)

  ДА за Башар Асад и СВЕТСКИТЕ ВОЕННИ в Сирия(РУСКИ протежета)
  НЕ на сирийските"бунтовници"-ИСЛЯМИСТИ,"Ал Кайдисти"и"Хамазци"-БЕЛИ ЧАЛМИ(Американски протежета)

  ДА за турските СВЕТСКИ ВОЕННИ -следовници на Кемал Ататюрк (Американски протежета)
  НЕ на турчина-ИСЛЯМИСТ Ердоган(също американско протеже)

  ДА за СВЕТСКА власт в Иран(привърженици на Шахин-шаха Мохамед Реза Пахлави)(Американско протеже)
  НЕ на "аятоласите"-ЧЕРНИ ЧАЛМИ(РУСКИ и КИТАЙСКИ протежета)

  Когато една държава е МЮСЮЛМАНСКА,тя трябва ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да бъде управлявана от СВЕТСКИ диктатор,независимо дали този диктатор ще е АМЕРИКАНСКО,или РУСКО протеже!В противен случай,-човек,който е отишъл там да си кара кефа-вместо да изпита насладите на Ориента...може да се срещне изненадващо...с хуриите!...

  Коалиция НЕ на ЕС........Кирил Гумнеров,Стоян Иванов,Павел Чернев
 39. 39 Профил на Булаир
  Булаир
  Рейтинг: 688 Неутрално

  До коментар [#31] от "Rage Against":

  Ами много добре, че публикуват - нека чуем и другата страна ... Защото двойните стандарти на "цивилизования" свят са най-силния коз на Иран. ... За Пакистан и Израел - може, защото ни слушат, а за Иран - не. ... Само на започвайте да ми обясявате колко лош е исляма и колко задръстени са всички в Иран ... Защото веднага ще ви препратя към ортодоксалните евреи, които се плодят като зайци, скоро ще са в парламента и чиято религия е мнооого далеч от представите ни за хуманизъм.

 40. 40 Профил на hyacinth
  hyacinth
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Блестяща статия,поздравления на "Дневник"за показване на истински обективен журнализъм.

 41. 41 Профил на skara
  skara
  Рейтинг: 1557 Гневно

  Относно превъзнасянето на иранските избори:
  Помним, г-н посланик, помним едни избори, дето накрая завършиха със така нужната на Ахмадинеджат смърт на Неда! И онези избори ли бяха прекрасни?

  След онзиденшните избори нямаше протести, защото се състезаваха само магаретата на Хаменеи и Ахмадинеджат кое повече знае Корана. Другите не участваха

  Прави каквото трябва, да става каквото ще.
 42. 42 Профил на Rage Against
  Rage Against
  Рейтинг: 1064 Неутрално

  До коментар [#39] от "Булаир":

  Булаире, Булаире,

  кой е казал нещо лошо против исляма?

  аз съм против авторитарните режими, против тоталитарните тикви и против всички радикални изроди, които потискат собствените си народи и заплашват околните страни с изтребление.

  РЕФОРМИ !
 43. 43 Профил на hyacinth
  hyacinth
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Разбира се много евреи разбират опасността от ционистката политика,която е против интереса на тези от тях,които искат да няма война.
  http://www.nkusa.org/activities/Demonstrations/20120105.cfm

 44. 44 Профил на venci4
  venci4
  Рейтинг: 1455 Неутрално

  Споко! Много скоро ще е обществен

  До коментар [#32] от "convince":

  Платени форумни тролчета, така ли ви възпитават на Позитано? http://prikachi.com/images/793/8000793h.jpg
 45. 45 Профил на Булаир
  Булаир
  Рейтинг: 688 Неутрално

  До коментар [#42] от "Rage Against":

  Чудесно ... Значи трябва със същия плам да жигосваш посланниците на Китай, Саудитска Арабия, Венецуела, Беларус, Русия ... за тези се сетих на първо четене.

 46. 46 Профил на stoicho2
  stoicho2
  Рейтинг: 616 Неутрално

  До коментар [#24] от "venci4":

  Тя християнската религия не е по-малко "с меч" и "огън". Спомнете си Кръстоносните походи. Една от 10-те божии заповеди гласи "Не убива". Християните убиват ли?

 47. 47 Профил на Rage Against
  Rage Against
  Рейтинг: 1064 Неутрално

  До коментар [#45] от "Булаир":

  амиииииии...

  на мен тия са ми шорт-листнатите страни, които не мога да понасям, когато стане въпрос за авторитарни режими, или гнусни социалистически уродливи правителства: Китай, Венецуела, Беларус, Русия, Северна Корея, Иран, Афганистан, Казахстан, Узбекистан и т.н.

  Саудитска Арабия не я ругая често, защото ми е извън полезрението и не знам какво се случва там.

  РЕФОРМИ !
 48. 48
  venci4
  Рейтинг: 1455 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 49. 49 Профил на dgd
  dgd
  Рейтинг: 2136 Весело

  "България е един от най-големите ни приятели в Европа"

  С такива приятели не ни трябват врагове

  muncho: "Няма защо да се отричат очевидните и статистически доказани факти, че мнозинството жени не стават за шофьори"
 50. 50 Профил на vilian
  vilian
  Рейтинг: 410 Неутрално

  Обама трябва да се справи с Иран преди изборите,иначе втория мандат ще го гледа през крив макарон...Свободният свят винаги е бил под заплаха,когато американски президент е бил демократ...

 51. 51 Профил на 212
  212
  Рейтинг: 506 Весело

  "Иран от своя страна изпреварващо спря доставките за Великобритания и Франция и това изстреля цените на петрола нагоре."

  иран "спря" доставките които никога не осъществявал!!!
  англия и франция никога не са харчели ирански петрол.
  но италия и испания са и ако го спре за тях доста тежко ще им стане .
  иран и венецуела отдавна търсят начин как опек да повиши цената на петрола за да 'задуши' загиващия запад и това може
  да една доста хитра постъпка но дълго няма да трае.
  цените ще падат доста здраво защото сред големите спекуланти има още по големи

 52. 52 Профил на hyacinth
  hyacinth
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#36] от "Ian Smith":

  Християнството не се предава по наследство но призовава за мир с всички хора по света,дали араби,азиатци или други,всички са създадени от един Създател и на всички се дава равен шанс за спасение.
  http://www.youtube.com/watch?v=SMScyCSzVqE

 53. 53 Профил на Гражданин
  Гражданин
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Аятоласи, маятоласи- правото, човешкото право е на тяхна страна! Другото е ционистко йезуитство!

 54. 54 Профил на Борислава (be_free)
  Борислава (be_free)
  Рейтинг: 838 Неутрално

  Препоръчваме на държавите, инвестираши стотици милиони долари за модернизиране на ядрените си оръжия, да преразгледат това и вместо да произвеждат тези нечовешки инструменти и да ги използват, препоръчваме да ползват (тези пари) за развитието и благоденствието на народите си. Ако срещу нас се налагат строги санкции заради подозрения за мирната ни ядрена програма, тогава какво трябва да се наложи над онези държави, притежаващи хиляди ядрени бойни глави? Будната съвест има нужда да получи отговор на този въпрос.

  Много добре казано! Двойните стандарти противоречат на демокрацията. Имали двойни стандарти, значи липсва демокрация!

  Абсолютната свобода дава абсолютна власт, а власта покварява, а абсолютната власт абсолютно покварява!
 55. 55 Профил на Ivan Petrov
  Ivan Petrov
  Рейтинг: 775 Неутрално

  Не знам защо, но пречупено през арогантността на американците и израелците, чувствата ми и симпатиите ми не могат да упрекнат един мобилизирал се прогресиращ народ, който е избрал мирното съжителстване за веруюто си, в името на общото благо!
  Признавам им гордостта и напредъка, може би това дразни най-много тези, които са свикнали винаги да бъдат величани, като благословени!
  Нека разумът и мирът да надделеят над злото!

  "Ако истината, която съм казал, Ви изглежда шега, а всъщност Ви накърти - означава, че съм уцелил шегата - за непросветените: шегувал съм се!" Vankata
 56. 56
  Ронин
  Рейтинг: 450 Весело

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 57. 58 Профил на πA®ΣH
  πA®ΣH
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Иран демонстрира моралното си предимство пред лъжата и демагогията на англо-саксонската псевдо-демокрация.

 58. 59 Профил на Ронин
  Ронин
  Рейтинг: 450 Весело

  До коментар [#57] от "sabbath":
  Приятелю,ти си ми много симпатичен!Ти поне ме разбираш какво искам да кажа!Интересно,защо евреи като теб ме разбират...а много други хора-не!Тук се плюят едни срещу други"американофили" и"русофили" и въобще не се усещат какво става и кой е главният враг!"А главният враг е ИСЛЯМИЗМЪТ!Не мюсюлманството,а ИСЛЯМИЗМЪТ,който пречи и на обикновените мюсюлмани!

  "Американофилите",не се усещат и поддържат БЕЛИТЕ ЧАЛМИ.Това са:СУНИТСКИТЕ и УАХАБИТСКИТЕ "бунтовници","Ал Кайдисти","Хамазци","фундаменталисти",
  "талибани"и всякакви"Мюсюлмански братя,сестри,братовчеди и баджанаци"....само защото били ПРОТИВ Русия!

  "Русофилите",също не се усещат и от своя страна пък поддържат ЧЕРНИТЕ ЧАЛМИ.Това са:ШИИТИТЕ-"аятоласи"и"Хисбулаците"....само защото били против САЩ!

  А всъщност малко хора си задават въпроса:ДАЛИ ПЪК САЩ и РУСИЯ не ИГРАЯТ НЯКАКВА СКРИТА КОМБИНА помежду си,подкокоросвайки и едните, и другите чалми?...

  Коалиция НЕ на ЕС........Кирил Гумнеров,Стоян Иванов,Павел Чернев
 59. 60 Профил на t.n.t.12
  t.n.t.12
  Рейтинг: 340 Неутрално

  До коментар [#4] от "Петър Иванов":

  Товарищ, иранската ядрена програма оцеля досега само защото е разработена от руснаци. Иначе досега Иран да е потънал в пепел и развалини, като Ирак. Нека всички малоумни ционисти дето са се събрали тук и бленуват за война, да се замислят за момент, макар, че се съмнявам, че могат да изпълняват такава сложна функция. Тръгнете ли срещу Иран, тръгвате на война срещу Червената армия. Путин го сърбят ръцете вече. Сега ще използвам любимата ви фраза - Започва се!!! Започнете вие, та да почне и той.
  Аз определено не сзкам да се бия с Рашша...☺☺☺

 60. 61 Профил на t.n.t.12
  t.n.t.12
  Рейтинг: 340 Неутрално

  Този посланник действително е блестящ дипломат. Опитва се да бъде открвен и в същото време се опитва да запази добрия тон Това наистина е много трудно. Ако не вярвате, вижте някое от изказването на Хабиби Натаняху... Цирк!!!

 61. 62 Профил на АБПФК
  АБПФК
  Рейтинг: 838 Неутрално

  [quote#51:"swich2green"]цените ще падат доста здраво защото сред големите спекуланти има още по големи [/quote]
  Цените ще падат(и после пак ще се качват), заради така нареченото "неравно плато"(bumpy plateau), на което се намираме. Вече достигнахме МАКСИМУМА на производство, заради "Пик Нефта", и сега (ще) се друсаме по това неравно плато- нагоре, надолу, нагоре, надолу...

  Започваме да излизаме от рецесията- цената се вдига, заради повишеното търсене. Достига се момент, когато много хора не могат да си позволят цената(както беше през лятото на 2008г., когато цената достигна $147 за барел), и цената пада драстично. Това се нарича "унищожаване на търсенето"(demand destruction).

  И така, с поредното увеличение на растежа, се затваря кръга.

  http://youtu.be/uGqH_N_EqIs

  http://youtu.be/eQZYAe8xK9I

  П.П. Спекулантите също влияят на цената, но те са ВТОРИЧНА причина.

  ☭ Нас червеното знаме роди ни...☭ http://youtu.be/EC58ZjzejL0
 62. 63 Профил на hyacinth
  hyacinth
  Рейтинг: 450 Неутрално
 63. 64 Профил на АБПФК
  АБПФК
  Рейтинг: 838 Весело

  [quote#32:"convince"]ПРИТЕЖАВАИТЕ ГО ТРЯБВА ДА СА НАЯСНО, ЧЕ НЕ Е ИЗЦЯЛО ТЕХЕН. [/quote]
  А притежаващите зелена хартия що не дадат няколко тира на РъБъ- тя не е само ТЯХНА?!

  ☭ Нас червеното знаме роди ни...☭ http://youtu.be/EC58ZjzejL0
 64. 65 Профил на t.n.t.12
  t.n.t.12
  Рейтинг: 340 Неутрално

  Хахаха...Хабиби е железен, заклевам се...

 65. 66 Профил на АБПФК
  АБПФК
  Рейтинг: 838 Любопитно

  [quote#52:"hyacinth"]но призовава за мир с всички хора по света,дали араби,азиатци или други,всички са създадени от един Създател и на всички се дава равен шанс за спасение. [/quote]
  Призовава, защото веке е СЛАБА РАКИЯ. Когато беше в стихията си- призоваваше ли?

  ☭ Нас червеното знаме роди ни...☭ http://youtu.be/EC58ZjzejL0
 66. 67 Профил на АБПФК
  АБПФК
  Рейтинг: 838 Неутрално

  [quote#65:"t.n.t.12"]Хахаха...Хабиби е железен, заклевам се...[/quote]
  Ми нали това му е работата- дипломат. Иранците са доста разумна нация- все пак са наследници на многохилядна култура.

  ☭ Нас червеното знаме роди ни...☭ http://youtu.be/EC58ZjzejL0
 67. 68 Профил на t.n.t.12
  t.n.t.12
  Рейтинг: 340 Неутрално

  Биби и дипломат? Ако го приберат в психиатрията знаеш ли колко хора ще му станат фенове, дори и някои от докторите...

 68. 69 Профил на bel_bel
  bel_bel
  Рейтинг: 838 Неутрално

  Ако срещу нас се налагат строги санкции заради подозрения за мирната ни ядрена програма, тогава какво трябва да се наложи над онези държави, притежаващи хиляди ядрени бойни глави? Будната съвест има нужда да получи отговор на този въпрос.

  БРАВО!

  Кто-то сказал, что жизнь была бы тяжелой, если бы не честные глаза собак. Дурак он. Собака — это хорошо. Но самое лучшее — это честные глаза людей.
 69. 70 Профил на hyacinth
  hyacinth
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#66] от "Omnis Omnibus":

  Говоря за самата същност на това,което учи Месията.Да не се отклонявам,но следващото нещо,което Той предсказва след"войни и слухове за войни"е започващото преследване и избиване на истински вярващите християни,когато не признаят антихриста за бог и откажат знака му на дясната си ръка или челото си.

 70. 71 Профил на t.n.t.12
  t.n.t.12
  Рейтинг: 340 Неутрално

  До коментар [#67] от "Omnis Omnibus":
  Гледай тук какъв дипломат е Хабиби:

  http://www.youtube.com/watch?v=3fyTGfoft68&feature=related

  Надявам се тази история в ресторанта да същeствува само в обремененото му съзнание, иначе колко луд трябва да е някой за да говори такива приказки на 12 годишно момче? Между другото това видео е от 2006-та година. Давиждате някаква промяна в речите му от преди 6 гоини и сега?

 71. 72 Профил на t.n.t.12
  t.n.t.12
  Рейтинг: 340 Неутрално
 72. 73 Профил на АБПФК
  АБПФК
  Рейтинг: 838 Весело

  [quote#70:"hyacinth"]Говоря за самата същност на това,което учи Месията.[/quote]
  Коя Месия? Евреите ОЩЕ го чакат...

  П.П. Да позная ли, че си адвентистка?

  http://youtu.be/palSfGSIrNk

  ☭ Нас червеното знаме роди ни...☭ http://youtu.be/EC58ZjzejL0
 73. 74 Профил на АБПФК
  АБПФК
  Рейтинг: 838 Весело

  До коментар [#68] от "t.n.t.12":

  Грешка- имах предвид иранският дипломат в България!

  ☭ Нас червеното знаме роди ни...☭ http://youtu.be/EC58ZjzejL0
 74. 75 Профил на hyacinth
  hyacinth
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#73] от "Omnis Omnibus":

  Не,даже не знам какво точно е адвентист,но вярвам в това
  http://www.wordplanet.org/bg/40/6.htm

  А иначе по темата,линк в пост 72 е ужасяващ,сякаш психически болен човек седящ на стотици ядрени бомби говори.Книгата която е донесъл за подарък в Щатите е била тази на Естер,демек трябва да се унищожи вечния враг-амелеките.
  http://en.wikipedia.org/wiki/Amalek
  човек,ако е от български произход чак да се стресне.
  http://samoistina.com/2/similarities.htm

 75. 76 Профил на АБПФК
  АБПФК
  Рейтинг: 838 Неутрално

  [quote#75:"hyacinth"]Не,даже не знам какво точно е адвентист[/quote]

  http://www.pravoslavieto.com/inoverie/adventism/index.htm

  Имам приятел иранец, който изобщо не е за СЕГАШНИЯ режим, но е по- скоро за него, отколкото за Запада.

  ☭ Нас червеното знаме роди ни...☭ http://youtu.be/EC58ZjzejL0
 76. 77 Профил на hyacinth
  hyacinth
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#76] от "Omnis Omnibus":

  Прегледах линка,ами това е някаква секта с абсолютно небиблейски доктрини.

 77. 78
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 78. 79
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 79. 80 Профил на gsb
  gsb
  Рейтинг: 672 Неутрално

  Човекът е прав за много неща, НО проблемът е в "победата" на ислямската революция и "величието" на изборите в Иран с 99% активност. Ние тва го знаеме бе!
  Затова запада се страхува, защото тази мощ на Иран, в която наистина няма нищо укорително само по себе си, е в ръцете на религиозни фанатици.

 80. 81 Профил на bta
  bta
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Леко нагъл тип.Аман от фанатици.

 81. 82 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1443 Неутрално

  [quote#7:"be_free"]Този на снимката случайно да носи чалма? [/quote]

  Носи си я в главата. Както се вика, можеш да махнеш чалмата от главата, но не можеш да изкараш главата от чалмата... Важи за всички мюсюлмани.

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 82. 83 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1443 Неутрално

  [quote#46:"stoicho2"] Една от 10-те божии заповеди гласи "Не убива"[/quote]

  Точно така. В християнството има заповед "Не убивай!". И убийството е смъртен грях! А в исляма не е! Дори напротив, убийството е разрешено и всячески се насърчава. Само тези факти са достатъчни за мислещите хора.

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 83. 84
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 84. 85 Профил на ooonufri
  ooonufri
  Рейтинг: 671 Неутрално

  Гусин ходжа,
  давам ви следния пример. Три доста големи по население държави, с много ядрени бомби на територията си, барабар с ракетите-носители, решиха, че не им трябват и се отърваха от тях. Не се полакомиха да се правят на важни. Украйна, Казахстан и Беларус. Сега нямат и не им трябват. На вас за чий са ви?

 85. 86 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 5294 Неутрално

  Интересно, че едно време съветските ръководители също твърдяха, че са най-великите на света. Думите на посланика звучат доста познато. И не могат да не предизвикат телешкия възторг на ислямолевичарите. Остава само да отидат в посолството да му целунат ръка.

  Gunter glieben glauchen globen
 86. 87 Профил на 1_bulgarin
  1_bulgarin
  Рейтинг: 494 Неутрално

  ЦЯЛАТА РАБОТА ИДВА ОТ ИЗРАЕЛ. ДА КАЖЕМ ИРАН ИМА АТОМНО ОРЪЖИЕ. И КАКВО ЩЕ УДАРИ ИЗРАЕЛ. ИЛИ ОБРАТНО . ИЗРАЕЛ ДА УДАРИ ИРАН С АТОМНО ОРЪЖИЕ. ТОВА Е БЕЗУМИЕ. ЩЕ БЪДАТ ЗАРАЗЕНИ ЦЕЛИ КОНТИНЕНТИ..ИЗРАЕЛ СЕ СТРАХУВА,ЧЕ ИМА ЕДНА ПОСЛЕДНА ДЪРЖАВА ИРАН, КОЯТО Е В СЪСТОЯНИЕ БЕЗ АТОМНО ОРЪЖИЕ ДА УНИЩОЖИ ИЗРАЕЛ.С РАКЕТИ,КОИТО СЕГА МОЖЕ ДА НЕ СА СЪВЪРШЕНИ. НО ЗНАЕ ЛИ СЕ.ЗАТОВА ИЗРАЕЛ ИСКА ДА ВЪВЛЕЧЕ САЩ В ПЪЛНОМАЩАБНА ВОЙНА С ИРАН ПО ПОДОБИЕ НА ВОЙНАТА С ИРАК. НО НЯМА ДА СТАНЕ. ОБАМАТА НЯМА ДА НАПРАВИ.ЗАЩОТО ТОВА Е ВРЕДНО ЗА САЩ.ЛАВРОВ ПЪК ПРЕДУПРЕДИ ИЗРАЕЛ ДА НЕ СИ И ПОМИСЛЯТ ДА УДРЯТ ИЗРАЕЛ.МОЖЕ ДА СА ИМ ДАЛИ НЯКАКВИ РАКЕТИ. МИСЛЯ,ЧЕ НА ИЗРАЕЛ ТОЗИ ПЪТ НЕ МУ СТИСКА.

 87. 88 Профил на k73
  k73
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#22] от "sandanski":

  Имаме три ядрени глави в пещерите .

 88. 89 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 3007 Неутрално

  " Това показва растежа на производството в Иран. От гледна точка на лекарствата ние произвеждаме 97% от вътрешните нужди вътре в държавата. "

  Какво ли означава, че 97% от потребяваните лекарства са си техни:
  ВЕРСИЯ 1 Техните лекарства са толкова качествени и разнообразни, не нямат нужда от внос
  ВЕРСИЯ 2 - Нямат пари да си купят и се лекуват с мазила за камили.

  подпис
 89. 90 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 3007 Весело

  Всяка година има избори.

  Това е добре, с непрестанните тренировки няма да загубят форма и ще избират без грешка, каквото реши водача.

  подпис
 90. 91 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4529 Любопитно

  "В това е силата на Иран. Нека дойдат и да пробват да убият ядрените ни учени. От всяка капка кръв, ще произлизат хиляди нови ядрени учени. Те грешат, че враждуват с Иран. Ние имаме нужда от свят, пълен със спокойствие и мир, и спокоен живот за човечеството."

  Иран е държава, която става цел на външна агресия веднага след като страната стана ислямска република и започна да води независима и суверенна външна политика.... преди това, когато Иран беше антидемократична монархия, която служеше на САЩ всичко беше ОК за Запада!

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 91. 92 Профил на latinka_
  latinka_
  Рейтинг: 450 Любопитно

  Пролет , май , цветя , но ще избухне и проклетата война?!Дипломацията е по тънък лед, приказките са безчет, но държавите са се барикадирали , за удар се приготвят , корабите ще закотвят.Еврейското писмо носи атомното зло.Затишие пред буря е светът.Искат Техеран да разрушат.В синагогите се крият , намеренията си там „шият”.Ционистката звезда сочи тъмното в света.Удивителна голяма пред света.Почнете ли ще изтриете се от лицето на Земята.А народите ви ще се мъчат между двата свята.Шимон Перез – човек разплакал Палестина, търси си причина персите да изпепели, но коранът ще се защити.

  Някои успяват,защото такава е съдбата им.Повечето успяват,защото такова е решението им. Анатол Франс
 92. 93 Профил на spiridon
  spiridon
  Рейтинг: 229 Неутрално

  "Войната е инструмент за изостаналия свят". Твърде вярно, особено относно САЩ въпреки Силиконови долини, Гугъл, НАСА и прочие ...

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK