Графика: Фукушима - година след бедствието

Коментари (25)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 870 Весело

  Като цяло японците се справиха с щетите без да мъркат .... без да се изхвърлят ....... аферим.....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 2. 2 Профил на Вели
  Вели
  Рейтинг: 1022 Неутрално

  Това е нация, която заслужава дълбоко уважение!!!!!

 3. 3 Профил на Distributed
  Distributed
  Рейтинг: 823 Неутрално

  Дневник,
  Преведете ето тази статя:
  www.economist.com/node/21549098
  Най ме затадва как май 2012та в Япония ще има НУЛА работещи реактора

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  Facebook: Възобновяеми енергийни източници - бъдещето на енергетиката на Земята! http://www.facebook.com/groups/172169062843817/
 4. 4 Профил на bobix
  bobix
  Рейтинг: 714 Неутрално

  [quote#2:"Вели"]

  Това е нация, която заслужава дълбоко уважение!!!!! [/quote]
  Не са били 5 века под робство. Нас това ни е научило само да бягаме и да се крием пред проблемите. 5 века емиграция и после още един.
  Като ти протече крана в кухнята го оправяш, нали. А не сменяш къщата. Повечето от пишещите тук са емигранти. И проблемите са стоварени върху малцината като мен останали.

 5. 5 Профил на blaf
  blaf
  Рейтинг: 579 Неутрално

  [quote#4:"bobix"]Като ти протече крана в кухнята го оправяш, нали. А не сменяш къщата. Повечето от пишещите тук са емигранти. И проблемите са стоварени върху малцината като мен останали.[/quote]

  Добре казано. Днес четох една статия защо 85% отяпонците не одобряват други хора да имигрират в страната им. Най-много ме зарадва следния аргумент:

  “People who discard their countries for money aren’t going to be any use to us. When things get difficult in Japan they’ll just take their money are run, causing us even more trouble.”

 6. 6 Профил на петър палчев
  петър палчев
  Рейтинг: 605 Неутрално

  АМИ ЗА ТОВА СА ЯПОНЦИ.

 7. 7 Профил на nel_ka0509
  nel_ka0509
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Не ги хвалете,защото на нас никога не са ни позволявали да направим подобни АЕЦ!Тяхната с директно охлаждане е компромис за това,че са икономически силни.Ето затова не можаха да избегнат опасноста.

 8. 8 Профил на bobix
  bobix
  Рейтинг: 714 Неутрално

  [quote#5:"blaf"]“People who discard their countries for money aren’t going to be any use to us. When things get difficult in Japan they’ll just take their money are run, causing us even more trouble.” [/quote]
  Ние усещаме това най-добре. Били внасяли емигрантите. Внасят докато имат живи близки, които тези като нас също храним. Например аз плащам пенсията не само на моите родители, а и на тези на емигрантите. Също така много от жилищата на пазара са на емигранти. Взимат 50-100 и повече хиляди и излизат с тях навън. Определено са проблем емигрантите. Да не говорим какви себични хора са и т.н.

 9. 9 Профил на Лъвица
  Лъвица
  Рейтинг: 497 Неутрално

  До коментар [#8] от "bobix":

  ами емигрирай и ти...и чакай някой да ти плати пенсията>

 10. 10 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4410 Любопитно

  До коментар [#1] от "boby1945":

  Още не са се справели с щетите..... последствията от ядрена авария с мащабите на Фукушима се отстраняват бавно и скъпо!

  http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/sviat/2012/03/03/1779777_iaponiia_prizna_che_ne_se_e_spravila_s_iadrenata_kriza/

  http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/sviat/2012/03/02/1778728_otrovnata_fukushima/

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 11. 11 Профил на stest
  stest
  Рейтинг: 413 Неутрално

  [quote#4:"bobix"]Като ти протече крана в кухнята го оправяш, нали. А не сменяш къщата. Повечето от пишещите тук са емигранти. И проблемите са стоварени върху малцината като мен останали.[/quote]
  И аз като ми протече крана в кухнята го оправям,ама като видя че къщата е напукана и ще ми падне на главата-излизам.А ти просто си един самосъжаляващ се човек,на който не му стиска да си промени живота.Такива хора мрънкат цял живот и винаги някой им е виновен.

 12. 12 Профил на stest
  stest
  Рейтинг: 413 Неутрално

  [quote#8:"bobix"] Например аз плащам пенсията не само на моите родители, а и на тези на емигрантите.[/quote]
  Разбира се емигрантите са виновни,че българските управници са изпапкали паричките.Допусни за момент ,че част от хората емигрират защото не искат да хрантутят някакви псевдо политици и не им допада байганьовщината в родният "политически елит".(Кавичките не са грешка)

 13. 13 Профил на bobix
  bobix
  Рейтинг: 714 Неутрално

  [quote#9:"slavovam"]ами емигрирай и ти...и чакай някой да ти плати пенсията> [/quote]
  Аз пенсия няма да имам. Както и ти акъл. Пенсиите в България се плащат от този един милион като мен. И другата част ми взимат от данъците пак от мен.

 14. 14 Профил на bobix
  bobix
  Рейтинг: 714 Неутрално

  [quote#11:"nabradpitbratmu"]И аз като ми протече крана в кухнята го оправям,ама като видя че къщата е напукана и ще ми падне на главата-излизам[/quote]
  А на японците не им ли падна къщата? Ама я строят наново, нали?

 15. 15 Профил на bobix
  bobix
  Рейтинг: 714 Неутрално

  [quote#11:"nabradpitbratmu"]Такива хора мрънкат цял живот и винаги някой им е виновен. [/quote]
  Ти идиот ли си? Аз съм един от малкото, които не мрънкат и точно затова го пиша. Мрънкащия и бягащия си ти. Затова е малко обидно мрънкач да нарича някой друг "мрънкач"!

 16. 16 Профил на bobix
  bobix
  Рейтинг: 714 Неутрално

  [quote#11:"nabradpitbratmu"]А ти просто си един самосъжаляващ се човек,на който не му стиска да си промени живота.[/quote]
  Ето и отново разликата с японците... Аз се боря да променя не само моя живот, но и на всеки живеещ в България! Аз съм ИТ специалист, програмирам на няколко езика и говоря няколко. Мога да си намеря работа където поискам. Но пред парите съм избрал друго. Едва ли низше същество като теб ще ме разбере.

 17. 17 Профил на lasombra
  lasombra
  Рейтинг: 225 Гневно

  @Distributed, такива като теб заслужават да бъдат пратени някъде в планината, без достъп до електричество, течаща вода и каквито и да удобства. Трябва да ти дадат единствено камък, завързан на края на дълга пръчка, и да ядеш само каквото ти си убиеш.

  Такива злобари и псевдо-природозащитници като теб не разбират, че АЕЦ е най-екологичния за момента метод за получаване на електричество. Да, има рискове. Но едно е риск, друго е постоянно замърсяване на въздуха и почвата.

  Точно такива... хорица като твоя милост създават на природозащитниците образа на невежи паникьори.

  Ако държиш всичко под контрол, значи не караш достатъчно бързо
 18. 18 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 870 Весело

  До коментар [#10] от "Иво": както и да е японците се справят.....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 19. 19 Профил на Zoom
  Zoom
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Нямам съмнение, че всички емигранти пишещи тук ще намерят удобно обяснение за своето решение, но истината е само една, че камъкът си тежи на мястото" и всички те много добре я знаят и усещат всеки един ден от живота си в чужбина ... останалото е честолюбие.

 20. 20 Профил на Белият Негър
  Белият Негър
  Рейтинг: 768 Неутрално

  До коментар [#19] от "Zoom":

  Това не бих си го и помислил,камо ли да го напиша.
  Аз лично имам капацитет и знания,и не бих си позволил да си прахосвам времето в Булгаристан.
  Камъка си тежи на мястото,лайното също.

  Действителноста е грешка, породена от липстата на алкохол.Ърнест Хемингуеий.
 21. 21 Профил на Nan_Kurunir
  Nan_Kurunir
  Рейтинг: 1257 Неутрално

  До коментар [#16] от "bobix":

  Абсолютно не съм съгласен с теб,отново...Това,че някой емигрира,не означава,че търси лесен живот зад граница.Аз самия живея от осем години в чужбина(образование),но ще се прибера в България след три месеца,защото също искам да променя нещо.Ти си ИТ специалист и работа ще си намериш навсякъде,но аз като биохимик,няма да имам тази възможност,поне не в областта за която съм учил и искам да се реализирам.Правя компромис със себе си,защото съм на мнение,че с наученото в чужбина,мога да допринеса по някакъв начин за развитието на обществето и държавата у нас.Не съжалявам ни най-малко за избора си,но не мога да упрекна тези,които остават зад граница,за да се реализират професионално.

  "Представи си,че не съществуваш и бъди свободен!"- Омар Хаям
 22. 22 Профил на blaf
  blaf
  Рейтинг: 579 Неутрално

  [quote#8:"bobix"]Били внасяли емигрантите. Внасят докато имат живи близки, които тези като нас също храним. [/quote]

  Абе то изказването на японците беше против Имигрантите (тези, които искат да влязат в Япония), а не срещу Емигрантите (излизащите от Япония).

  Но те товарят самите имигранти, които пък са емигранти от гледна точка на страните, от които тръгват...

 23. 23 Профил на Лъвица
  Лъвица
  Рейтинг: 497 Неутрално

  До коментар [#13] от "bobix":

  ти си едно мекотело което което се гушка в полите на по-благонадежден.като чета,,мъдростите ти,,точно ти за ,,акъл дори неспоменавай.Няма да използвам обидни думи срещу ти защото невежеството неможе да се наказва-НО,тези които излизат и се подлагат на по-тежки условия на живот са не по-малко РОДОЛЮБЦИ от теб.и за сведение на невежата ти закачалка ти си плащаш и ние също...КОЙ КЪДЕТО е...и данъци и осигуровки...и всичко както ВСИЧКИ...не се смятам за смела,нито за просяк-просто немога да гледам безучастна толкова несправедливости...много страдам за своята къща,легло,маса,стол,за нашия БЪЛГАРСКИ хляб...за неповторимото ухание на нашия въздух...НОСТАЛГИЯТА ми по РОДИНАТА е несравнима мъка.Раздялата от децата ми ме убива всеки ден.И точно затова избрах ...непознатата посока за да бъда полезна както на семейството си така и на родината си...ЗАЩОТО ТЕЗИ ПАРИ ,,УМНИКО''които препечелвам идват в БЪЛГАРИЯ..Точно ние сме пчеличките...защото подпомагаме икономиката на Родината..ВСЕКИ ЕДИН ДЕН ЗА ЕМИГРАНТА Е ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО....жал ми е за теб...

 24. 24 Профил на Лъвица
  Лъвица
  Рейтинг: 497 Неутрално

  До коментар [#13] от "bobix":

  Е,КАКВО ВЕЛИКОДУШИ-ТИ ПЛАЩАШ ПЕНСИИТЕ НА ТЕЗИ КОИТО СМЕ В ЧУЖБИНА????-А<ТИ САМИЯ ПЕНСИЯ НЯМА ДА ВЗЕМЕШ.ТИ ДА НЕ СЕ РЕДИШ ПРЕД ГИШЕТАТА НА СОЦ.У-ГИ ?????-голяма веселба си да знаеш!

 25. 25 Профил на Лъвица
  Лъвица
  Рейтинг: 497 Неутрално
  До коментар [#16] от "bobix":
  изхвърляш се като чекия в пясък...сега хвърлих поглед и видях че,плюеш и други.Това че много езици знаеш си личи...имаш ДЪЛЪГ език.А,онова което си избрал пред парите ??????-Е,ВСЕКИ СИ ИМА ПРАВО НА ИЗБОР.парите са средство за преживяване драги.а,ти като си му намерил ,,колая''трай си живуркай си поне аз не съм ти сърдита!и не ти завиждам!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK