Надгробният паметник на родителите на Адолф Хитлер беше премахнат

Надгробният паметник на родителите на Адолф Хитлер беше премахнат

© ReutersНадгробният камък на гроба на родителите на Адолф Хитлер в Австрия беше премахнат, за да престане да привлича поклонници от крайнодесни екстремисти групи, съобщи ВВС.


Гробът се намираше в Леондинг, на около 10 километра от Линц. По думите на кмета на града Валтер Брунер решението е било взето от наследничка на семейството, която се е отказала от правата си над мястото. Предполага се, че тя е възрастна роднина на първата съпруга на Алоис Хитлер, Анна.


Самият Адолф Хитлер е роден в близкия град Браунау, но е прекарал по-голямата част от детството си в Леондинг.
Надгробният паметник на Алоис и Клара е бил премахнат в сряда и мястото ще се използва за нови погребения, казва пасторът Курт Питерчачер. "Поддръжката на гроба ставаше все по-трудна през годините, а със самия гроб се злоупотребяваше, тъй като там се събираха симпатизанти", казва той.


На въпрос дали някой въобще ще поиска да използва това гробно място Питерчачер казва "Наистина на съм мислил за това".


Не се знае какво се е случило с останките в гроба, пише ВВС и допълва, че години наред антифашистки организации са лобирали за премахването на надгробния камък.


Надгробният паметник на родителите на Адолф Хитлер беше премахнат

© Reuters

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK