Саркози предлага сексуалните рецидивисти да лежат доживот

Саркози предлага сексуалните рецидивисти да лежат доживот

© ReutersТри седмици преди първия тур на президентските избори във Франция държавният глава разшири кампанията си за повече ред и законност с предложение извършителите на няколко сексуални престъпления да бъдат вкарвани в затвора до края на дните си.


На конференция в Париж Саркози заяви, че обществото има отговорност да спира серийните изнасилвачи, представляващи опасност след освобождаването им.


"Искам извършителите на сексуални престъпления, които вече са били осъждани за това, да бъдат наказвани с доживотни присъди, а не с 20 години, както е сега", каза президентът и бивш вътрешен министър.
Той даде пример с Патрик Тремео, който през 90-те години извършва серия изнасилвания, но първата му присъда е била намалена, защото се смятало, че няма да повтори престъплението. След освобождаването той изнасилва още жени. През 2009 г. Тремео получава още 20 години затвор.


Саркози печели популярност, особено покрай реакцията си на убийствата в Тулуза от заподозряния ислямист Мохамед Мера. Той опитва да придърпа към себе си привържениците на крайната десница, включително с критики срещу младежката престъпност.


Въпреки това над 70% от анкетираните от социологическите агенции казват, че основният проблем на страната е безработицата, докато 45% посочват престъпността, а 39% - нелегалната имиграция.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK