16% от руснаците смятат, че Русия ще поведе света до 2020 г.

16% от руснаците смятат, че Русия ще поведе света до 2020 г.

© ReutersШестнадесет на сто от руснаците смятат, че Русия ще се превърне във водещата световна държава до 2020 г., съобщи Общоруският център за изучаване на общественото мнение (ВЦИОМ), цитиран от РБК.


Още 14 на сто от запитаните смятат, че до 2020 г. Русия ще бъде "богата, развита и процъфтяваща" държава, а 13% са уверени, че към тази година ще се подобри качеството на живот.


Под 3% от населението обаче смята, че Русия ще стане демократическа държава със силна армия и стабилни държавни структури. По 2 на сто от запитаните вярват, че до 2020 г. ще може да бъде победена корупцията и ще се развива висока култура. 7% не вярват, че към тази година ще има каквито и да е изменения.
Основната пречка в развитието на държава според 19 на сто от запитаните е корупцията, но и правителството (14%), икономическата криза (6 %) и влиянието на САЩ, Китай и западните държави (6%).


Запитаните отговарят, че на първо място за развитието на Русия могат да помогнат самите те (7%). На второ място е посочено развитието на промишлеността (6%), а на трето ролята на президента и екипа му (5%). Само 1% смята, че помощ няма да има от никъде. Също толкова хора виждат положителна роля за развитието на страната в комунистите и революцията.


Над половината от запитаните (55%) отговарят, че Русия никога няма да прилича на други държави. Сред държавите, на която отговорилите биха искали страната им да прилича, лидира Германия (12%), а след това с голямо изоставане САЩ и Швеция (по 4%).


Проучването е направено в периода 2-3 юни 2012 г. сред 1600 души от 138 населени места в 46 области на Руската федерация. Статистическата грешка е в рамките на 3.4%.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (281)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Къти
  Къти
  Рейтинг: 627 Неутрално

  Общоруският център за изучаване на общественото мнение първо е почерпил интервюираните с по половин литър водка и чак след това си е направил проучването

  Всичко, за пресъпленията на ядрената мафия единствено и само тук: http://gikotev.blog.bg
 2. 2 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2419 Неутрално

  Mного малко бе? То българите, които мислят че Русия ще поведе света до 2020 г., са много повече. И то не от 2020 г. ами че още в момента това е факт. И че българите също имат потенциала за това, но евреите им пречат. Защото ги е яд, че българският народ е по-древен и по-мъдър от тях.

  По време на Костов България написа приказка - от държава с хиперинфлация до български лев, равностоен 1:1 на германската марка. По време на Петков можем да напишем втората си приказка - от бананова република, в която премиерът спи върху пачки и кюлчета по светлия пример на идола си Пабло Ескобар, до държава с нулева корупция
 3. 3 Профил на J.J.
  J.J.
  Рейтинг: 867 Весело

  До коментар [#1] от "kuty":

  Еее, половин литър само. Много подценяваш братушките, поне литър им дай Иначе, значи 16% от руснаците ще бъдат дълбоко разочаровани през 2020-та.

 4. 4 Профил на 5149mich
  5149mich
  Рейтинг: 1157 Неутрално

  10% от руснаците казаха, че Бразилия ще спечели Евро 2012. Явно живеят хората в някой друг свят, за който нямам против да го поведат още от днес.

 5. 5 Профил на us_army
  us_army
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Пак са прекалили с водката.

 6. 6 Профил на bramasole
  bramasole
  Рейтинг: 3397 Любопитно

  При население в Русия от около 150 млн души да се приема ли като представително изследване анкета сред 1600 руснака?

  "Най-големият враг на познанието не е невежеството, а илюзията за познание." Стивън Хокинг
 7. 7 Профил на dinko
  dinko
  Рейтинг: 660 Неутрално

  Русия 2012: държава ръководена от окопан авторитарен режим с икономика струкурирана около суровини, олигарси и държавния геополитически интерес. Малкия бизнес задушаван от корупция на всички нива. Путин си мисли, че за Русия е най-добре стабилност чрез абсол#тен контрол. Ироничното е, че той е един крал на върха, неспособен да повлияе на огромната б#рократична машина под него дори и да има желание за реформи.

  Патриотизмът няма да спаси света. А държава, която заедно с Иран и Китай подкрепя сирийското правителство и му продава оръжие никога няма да бъде лидер в световната общност.

 8. 8 Профил на dinko
  dinko
  Рейтинг: 660 Неутрално

  До коментар [#6] от "domakinq":

  Да статистически е представително, дори и 1000 са достатъчни.

 9. 9 Профил на b777
  b777
  Рейтинг: 515 Неутрално

  До коментар [#6] от "domakinq":

  Изследване около 1000-1500 души винаги е представително, ако е направено както трябва...

  #ОСТАВКА #ИЗВИНИСЕБЕ
 10. 10 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3543 Весело

  Ако са верни предсказанията на маите,Русия вече го е повела....
  Ха-хаа.....

 11. 11 Профил на alchemist
  alchemist
  Рейтинг: 949 Весело

  Водката не прощава

  Ако спориш с идиот, вероятно точно същото прави и той.
 12. 12
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 13. 13 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3543 Весело

  Затова ли се обезценява рублата.
  За да е воденето по-лесно...

 14. 14 Профил на Без коз
  Без коз
  Рейтинг: 922 Весело

  Обзалагам се,че ако се направи такова проучване у нас ще имаме по-голям процент .

  Народ, който избира корумпирани, самозванци, крадци и предатели, не е жертва! Съучастник е !
 15. 15 Профил на antisocial
  antisocial
  Рейтинг: 402 Неутрално

  както поведе СИВ навремето?

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  There is no such thing as free lunch.
 16. 16 Профил на bramasole
  bramasole
  Рейтинг: 3397 Весело

  До коментар [#8] от "UK graduate":
  До коментар [#9] от "trippleseven":
  Благодаря.
  "ако е направено както трябва..." Исторически факт е писмото на Филип Македонски до гражданите на Спарта. В него обяснява, че той е най-великият военачалник, притежава най-многобройната и обучена армия на света. Приканва ги да се предадат, защото, ако ги превземе, ще срине града до земята, ще избие мъжете... На което писмо гражданите на Спарта отговорили само с една дума - "Ако!"

  "Най-големият враг на познанието не е невежеството, а илюзията за познание." Стивън Хокинг
 17. 17 Профил на Quo Vadis
  Quo Vadis
  Рейтинг: 853 Весело

  Да , това ще е бъдещето на Русия в този век , ще поведе светът към един по -добър свят, без войни и агресии (като америкашките) към слабите и незащитени малки и голями държави .
  А "кучета" във форума могат да продължават да си чафкат и да иронизират колко си искат , но Русия си върви към водеща сила в света в ХХ1 ВЕК .

  Кога Европа ще стане НЕЗАВИСИМА ? (от американската политика )Кога европейските "независимите и свободни" медии ще станат действително свободни ?
 18. 18 Профил на The Shadow
  The Shadow
  Рейтинг: 1761 Весело

  "Под 3% от населението обаче смята, че Русия ще стане демократическа държава със силна армия и стабилни държавни структури."

  Enough said.

  “In a world of 7 billion people, we, 500 million Europeans, will have to stick together, or European prosperity and values will both go down the drain” A.Merkel
 19. 19 Профил на Quo Vadis
  Quo Vadis
  Рейтинг: 853 Весело

  До коментар [#13] от "messia":

  Рублата се обезценява(времено) щото еврото е пред катастрофа .

  Кога Европа ще стане НЕЗАВИСИМА ? (от американската политика )Кога европейските "независимите и свободни" медии ще станат действително свободни ?
 20. 20 Профил на csharp
  csharp
  Рейтинг: 402 Неутрално

  това го смятат не само част от руснаците но и чужди компании като PwC:

  Русия ще се превърне до 2030 г. в най-силната европейска икономика, измествайки от върха Германия, сочи анализ на консултантската компания PricewaterhouseCoopers, цитиран от ИТАР-ТАСС. В световен план тя ще се изкачи на пето място по този показател.

  На трето място след тях пък ще се нарежда Франция, гласи оповестеният днес в Лондон доклад за переспективите пред световната икономика.

 21. 21 Профил на convince
  convince
  Рейтинг: 1302 Неутрално

  РУСИЯкакто и БЪЛГАРИЯ ако не стане някакво чудо са обречени на демографска деградация.

  Тези държави след около 50 години ще бъдат населени с други хора, които ще имат предимство и претенции в управлението им, защото етнически те руснци и българи ще бъдат малцинство.

 22. 22 Профил на Маргарит Пицов
  Маргарит Пицов
  Рейтинг: 623 Неутрално

  Това е напълно възможно.... но само ако нефтът стане 1000 долара на барел.... тогава да... дори и аз ще ида да си взема руско гражданство.... и Путин да ми дава мес. пенсийка от 3 хил. долара за да славя името му....

  На спортни състезания с/у Германия не викайте "Бъъългари - юююююнаци" , защото Дойчо разбира "You , nazi!"
 23. 23 Профил на стафилокок
  стафилокок
  Рейтинг: 564 Неутрално

  Е, те над 70 години вярваха че ще построят комунизна ама то какво излезе . . .

  Миналото се наследява, бъдещето се изгражда.
 24. 24 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1416 Весело

  "Сред държавите, на която отговорилите биха искали страната им да прилича, лидира Германия (12%), а след това с голямо изоставане САЩ и Швеция (по 4%)."

  Братушките не искат Русия да прилича на САЩ!!! Ало, къде са петата колона на чичко САМ, дето все тръбят, че руснака все за САЩ сънува?

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
 25. 25 Профил на Lady Zeppelin
  Lady Zeppelin
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Да си вЕрват, кво им пречи. Бсе пак трябва да се отбележи, че над половината са реалисти: "Над половината от запитаните (55%) отговарят, че Русия никога няма да прилича на други държави. "

  Je suis Charlie. Fluctuat nec mergitur.
 26. 26
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 27. 27 Профил на Gouverneur général
  Gouverneur général
  Рейтинг: 1022 Весело

  Путин докато носи един часовник, изработен от платина с каишка на крокодилска кожа - който се продава за повече от £ 300 000 няма как да стане
  http://www.dailymail.co.uk/news/article-2156794/How-did-Vladimir-Putin-afford-450-000-watch-collection-worth-times-annual-salary.html

  1945 г. започна ЗЛАТЕН ВЕК за ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ
 28. 28 Профил на convince
  convince
  Рейтинг: 1302 Неутрално

  Тези две страни нямат шанс да се включат дори и в първите 50 поради липса на високи технологии за производствота си, както и поради липса на национално разработени брандове и сектори от водещи световни производства.

 29. 29 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1416 Весело

  До коментар [#25] от "led_zep.23":

  Братушките са прави, никога една държава не може да прилича на друга, всяка държава си има собствена самобитност, само България иска да стане бананова република, за да се хареса на белия си господар!

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
 30. 30 Профил на jubal harshaw
  jubal harshaw
  Рейтинг: 1416 Весело
 31. 31 Профил на legalize_it
  legalize_it
  Рейтинг: 451 Весело
 32. 32 Профил на convince
  convince
  Рейтинг: 1302 Неутрално

  Транспортната структура и сигурноста са двата основни подържащи показателя на динамиката на производството, а те с в състояние на ниво началото на миналият век.

  100 години могат да бъдат наваксани само с увеличена трудова маса, която липсва, а и неможе да бъде внесена, защото липсва ресурс за това.

 33. 33 Профил на 4i4ok
  4i4ok
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Да бе!
  До 2030г. петролът и пр.газ ще са попривършили в Русия.
  А без тях руската икономика е за никъде.
  На къде,как и с какво ще поведе Русия?
  Не забравяйте че навремето Рейгън попиля "могъщия" СССР
  именно чрез петрола и газа.Просто свали цените и икономиката им рухна.

 34. 34 Профил на Александър Херцдорф
  Александър Херцдорф
  Рейтинг: 515 Весело

  И един мармот завива шоколада в станиол...

 35. 35 Профил на convince
  convince
  Рейтинг: 1302 Неутрално

  За съжаление Русия ще си остане само едно ресурсно подържащо звено в световното развитие, което не малко, но за влияния на технологични нива и заемане на призови позиции е много трудно да се говори,

  Рзбира се много може обаче да се мисли.

 36. 36 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2696 Неутрално

  [quote#7:"UK graduate"]държава, която заедно с Иран и Китай подкрепя сирийското правителство и му продава оръжие никога няма да бъде лидер в световната общност.[/quote]Това не зависи от тебе ... , а от световната общност - иначе казано от Китай, Индия, Бразилия, Иран, Малайзия, Виетнам, Турция, ЮАР и други регионални и глобални сили.
  Времето на американска доминация отмина безвъзвратно.
  Светът е друг и лидерите вече са други ...

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 37. 37 Профил на HAGBARD
  HAGBARD
  Рейтинг: 571 Неутрално

  Защото не знаят за нашата програма 2020.

 38. 38 Профил на Warrior
  Warrior
  Рейтинг: 458 Весело

  Това не знам как ще стане.

  Скоро щатите ще демократизират политическата си система като въведат преки избори за президент и ще си възвърнат лидерството.

  За България не е ли направено всичко, не е направено достатъчно.
 39. 39 Профил на convince
  convince
  Рейтинг: 1302 Неутрално

  Обществени те строеве немогат да бъдат анулирани и прескачани. Не може от феодите на руските чифлици да се премине в капиталистически развит комунизъм без сътресения.

  Пропуснатите години се наваксват ЕДНО към ПЕТ.

 40. 40 Профил на convince
  convince
  Рейтинг: 1302 Неутрално

  ПУТИН усеща това и разликата в пропуснатото за него е

  ЕДНО към ШЕСТ

 41. 41 Профил на Consumer
  Consumer
  Рейтинг: 3232 Неутрално

  Русия не е Европа и никога няма да прилича, два мегаполиса и останала част тип кочина

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  Every time you spend money you're casting a vote for the kind of world you want
 42. 42 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1422 Весело

  Русия ще поведе света до 2020 г.
  ........
  Това го слушаме от 1944г. насам.
  Ако не тази, то следващата петилетка. И така до 1989г., когато балона се пукна.
  Сега пак същото. Явно не могат по друг начин да държат опитните зайчета в зверилника си, ако не ги зомбират да гледат фиксирано в някаква точка в неопределено бъдеще, натъртвайки на "ще", "аха, и да стигнем", "още малко и цъфваме" или " всеки момент ще потече мед и масло".
  Те руснаците си обичат приказки и балалайки, подквасени с твърд 40 %-ов оптимизъм...

  nemo malus felix, minime corruptor.
 43. 43 Профил на Lady Zeppelin
  Lady Zeppelin
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  До коментар [#29] от "Курт Деликуртев":
  [quote#29:"Курт Деликуртев"]Братушките са прави, никога една държава не може да прилича на друга, всяка държава си има собствена самобитност,[/quote]
  На мен "братушки" - не са, на теб - не знам.
  Имах предвид нормална държава.

  Je suis Charlie. Fluctuat nec mergitur.
 44. 44 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1878 Любопитно

  [quote#17:"USSR"]Да , това ще е бъдещето на Русия в този век, ще поведе светът към един по -добър свят,[/quote]

  Да "поведе светът към един по -добър свят"!?!
  В традиционните религии, по-добрият свят е в задгробния живот.

  За такъв вариант не са се сетили да питат анкетиращите))  Нищо лошо няма Русия да води към по-добро, но как ще стане, след като сами руснаци не си вярват и нямат еднозначен отговор?

  "на първо място за развитието на Русия могат да помогнат самите те (7%). На второ място е посочено развитието на промишлеността (6%), а на трето ролята на президента и екипа му (5%)."

 45. 45 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1416 Любопитно

  [quote#38:"Warrior"]Скоро щатите ще демократизират политическата си система ... [/quote]

  А какво ще направят със супер бедните американци, дето спят в палатки и нямат здравна осигуровка?

  Русия е гарант на мира, Русия е велика сила от Памтивека, 1/7 от сушата на земното кълбо, а ресурсите на Сибир още не са проучени на 100 процента, а като добавим нефта и газа в Северния ледовит океан , мамма мия ....

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
 46. 46 Профил на convince
  convince
  Рейтинг: 1302 Неутрално

  Исторически на България и е даден втори шанс да се присъедини към световна цивилизованост и прогрес.

  Трети път няма да има, не защото няма да има желания, този път нещата ще опират до възможности.

 47. 47 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1416 Любопитно

  [quote#43:"led_zep.23"]Имах предвид нормална държава. [/quote]

  Какво имаш предвид като "нормална" държава?

  От немски или френски тип, или скандинавски тертип, а може би по-добре швейцарски, конфедерация?

  А може би да стане Русия като България,а?

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
 48. 48 Профил на convince
  convince
  Рейтинг: 1302 Неутрално

  До коментар [#45] от "Курт Деликуртев":

  Русия и нейните ресурси не принадлежат на поколенията и в бъдеще, защото те ще са малцинствени.


  А самата Русия ще се свие до нормалните си и исторически мащаби около Московска област Петербург и Псков.

 49. 49 Профил на morf
  morf
  Рейтинг: 821 Неутрално

  "Сред държавите, на която отговорилите биха искали страната им да прилича, лидира Германия (12%)"

  Цели 12% искат да приличат на страната, която победиха във ВСВ, и която още използват за да си четкат изтърканото самочувствие с паради, филми, книги, музика... Император Путин трябва да вземе мерки и да наложи сериозни санкции на тези безродници.

  А "лидира" ще да е някаква нова българска дума.

 50. 50 Профил на СОРОСОИДЕН ИЛЮМИНАТ
  СОРОСОИДЕН ИЛЮМИНАТ
  Рейтинг: 965 Весело

  Пропуснато е да се обяви останалата по-съществена част от изследването - останалите 84 % от руснаците усилено учели китайски

  Свободните хора избират, пробват, грешат, успяват и вървят напред. Робите си кютат и чакат някой да ги оправи.
 51. 51 Профил на convince
  convince
  Рейтинг: 1302 Неутрално

  Както вървят нещата Сибир ще е китайски...

 52. 52
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 53. 53 Профил на convince
  convince
  Рейтинг: 1302 Неутрално

  Русия за 100 години комунизъм все още не е завършила строителството на магистралата свързваща двата и големи града Москва и Петербург.

 54. 54
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 55. 55 Профил на convince
  convince
  Рейтинг: 1302 Неутрално

  Русия все още не е изградила двупосочна скоростна железопътна връзка между двата си основни големи градове Москва и Петербург, пътят на места е и еднорелсов.

 56. 56 Профил на baizuo
  baizuo
  Рейтинг: 1191 Любопитно

  Откога алкохолиците в Русия са спаднали до 16%?

  muncho: "Няма защо да се отричат очевидните и статистически доказани факти, че мнозинството жени не стават за шофьори"
 57. 57 Профил на СОРОСОИДЕН ИЛЮМИНАТ
  СОРОСОИДЕН ИЛЮМИНАТ
  Рейтинг: 965 Неутрално

  До коментар [#45] от "Курт Деликуртев":

  Глупости на търкалета. Велика сила са станали едва след като на власт идва династията на Романови. Преди това са били овършавани редовно от кого ли не, да не говорим и че са били разпокъсани на множество княжества, които са воювали и помежду си. Да не говорим, че и след това в дълги периоди Русия е губила безславно и срамно редица войни - Кримската, Руско-Японската, през Първата световна също са търпели много загуби, но там другарите болшевики имат съществен принос ! От памтивека са единствено ресурсите, но какво им пречеше досега да ги разработят и кое гарантира, че ще ги разработят в бъдеще ? Най-важният ресурс на една нация е човешкият, а там нещата са ужасяващи за Русия - пълна демографска катастрофа. Държавата наистина си е поставила амбициозна задача да се пребори с алкохолизма и се хвърлят милиарди рубли за тази цел, но корените на този бич са толкова дълбоки, че положителният ефект от тази борба е много малко вероятен.

  Свободните хора избират, пробват, грешат, успяват и вървят напред. Робите си кютат и чакат някой да ги оправи.
 58. 58 Профил на zrenaxby
  zrenaxby
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#57] от "БЕЗПАРТИЕН":

  Как ще се преборят, като виждат безпътицата около себе си и над себе си? При тоя боционер и аз се чудя дали да не почна редовно да си сипвам.(това последното като пример)

  "И знай - от теб нищо не зависи." Кунева чрез свой подръжник. Това ли е стилът на БКП?
 59. 59 Профил на convince
  convince
  Рейтинг: 1302 Неутрално

  Цялата икономическа мощност и потенциал на тази огромна страна 100 години работи само и изключително за ВОЕНО ПРОМИШЛЕНИТЕ СИ НУЖДИ, всяко друго производствено направление е считано за маловажно, дори за вредно и ненужно.

 60. 60 Профил на latinka_
  latinka_
  Рейтинг: 458 Любопитно

  [quote#45:"Курт Деликуртев"]Русия е гарант на мира, Русия е велика сила от Памтивека, 1/7 от сушата на земното кълбо, а ресурсите на Сибир още не са проучени на 100 процента, а като добавим нефта и газа в Северния ледовит океан , мамма мия .... [/quote]
  +++++
  Русия ще стане световна сила , така твърдят много пророци, има предсказания за това и в много свещенни писания, включително и Библията... Бъдещето ще покаже истината - който доживее ..., големите предсказания не се сбъдват в рамките на един човешки живот.))

  Някои успяват,защото такава е съдбата им.Повечето успяват,защото такова е решението им. Анатол Франс
 61. 61 Профил на .
  .
  Рейтинг: 1739 Неутрално

  [quote#55:"convince"]Русия все още не е изградила двупосочна скоростна железопътна връзка между двата си основни големи градове Москва и Петербург,[/quote]
  От Москва до Петербург се стига доста по бързо отколкото София - Варна.
  http://railway.turizm.ru/raspisanie/57647528-9606132-2004000.html

 62. 62 Профил на anzug
  anzug
  Рейтинг: 571 Неутрално  ОбъркАли са се нещо. Все ще си е САЩ, поне в следващите стотина години.

 63. 63 Профил на power_decided
  power_decided
  Рейтинг: 571 Неутрално

  До коментар [#21] от "convince":

  Ситуацията в двете страни не може да се сравнява. При етническите руснаци раждаемостта е 10,5 - 11 промила или на година се раждат по - около 1 - 1,1 млн. етнически руснаци в РФ. Раждаемостта при втората и третата по големина етнически групи татарите и украинците ( съответно 5,2 и 1,9 млн ) не е по - висока от тази на етническите руснаци. Картината не е розова все пак. Броят на етническите руснаци намалява, раждаемостта при тях все още е с няколко стотин хиляди по ниска отколкото смъртността, но да се смята, че етноси с численост до 1 млн, с висока детска смъртност, ниска продължителност на живота, живеещи в отдалечените райони на страната, ще се превърнат в доминирща демографска сила е пресилено. Руснаците са 79 % от населението и им се падат около 70 % от новородените. Това също не може да се нарече положителна тенденция, но в България е в пъти по - зле. Малцинствата за между 1/5 - 1/4 от населението, но им се падат 50 % + от новородените. За разлика от РФ където има програма за насърчаване на раждаемостта (една от мерките е при раждане на второ дете да се изплащат 300 000 рубли ) тук подобно нещо няма. Напротив ! Босфорската телевизия с огромна усмивка обяви, че най - висока раждаемост има в община Сливен.

 64. 64 Профил на flagellumdei
  flagellumdei
  Рейтинг: 740 Неутрално

  До коментар [#60] от "latinka_":

  В коя библия, бе, маминки сладки? Толкова сте смешни, че ставате жалки.

  България е древна и заслужава много повече!
 65. 65 Профил на convince
  convince
  Рейтинг: 1302 Неутрално

  Военното производство обаче трябва да бъде и подържано, а не да се произведат само образци, които след време или са неупотребяеми или изобщо немогат да влезнат във въоръжение, поради невъзможното им серийното им размножаване..

 66. 66 Профил на flagellumdei
  flagellumdei
  Рейтинг: 740 Неутрално

  До коментар [#63] от "power_decided":

  Под "татари" разбирай волжски българи.

  България е древна и заслужава много повече!
 67. 67 Профил на zrenaxby
  zrenaxby
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#64] от "flagellumdei":

  почнаха да се пооткрехват, срамотните ми те.

  "И знай - от теб нищо не зависи." Кунева чрез свой подръжник. Това ли е стилът на БКП?
 68. 68 Профил на ombre
  ombre
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Демокрация в Русия??????????????

  Путин и новия закон и глоби против митингуващите .

  "Царь испугался, издал манифест:
  Мертвым – свобода, живых – под арест."

  Ето цялото:
  http://a-pesni.org/starrev/zadumaltrep.htm
  Писано е през 1905г.
  Да виждате накаква разлика днес 107г по-късно ????????????

 69. 69 Профил на flagellumdei
  flagellumdei
  Рейтинг: 740 Неутрално

  http://ziezi.net/1/pan.html

  МИТЪТ НА ПАНСЛАВИЗМА И СЪДБАТА НА БЪЛГАРИЯ

  България е древна и заслужава много повече!
 70. 70 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1416 Весело

  До коментар [#57] от "БЕЗПАРТИЕН":

  По-полека, бре! Ще се задавиш в собствените си слюнки!

  Русия до 2030 става член на ЕС! До тогава САЩ ще са изтеглили базите си от Европа, щото ще имат големи проблеми с Китай. Този вакуум ще бъде запълнен от Русия.

  ЕС ще се простира между три океана- Антлантика, Тихи и Северен ледовит. Технологиите ще дойдат от Европа, а ресурсите от Русия, която е в състояние да осигури и военнен чадър над великия ЕС. Русия освен това е необятен пазар за немските стоки!!

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
 71. 71 Профил на power_decided
  power_decided
  Рейтинг: 571 Неутрално

  До коментар [#66] от "flagellumdei":

  Прощавай, но българите са си записани като отделна етническа група, а тези който наричаш волжски българи са всъщност наследници на ордата изклала и разселила волжските българи.

 72. 72 Профил на Gouverneur général
  Gouverneur général
  Рейтинг: 1022 Весело

  Хляб в РъФъ няма само зрелища
  http://duhvoli.com.ua/resource/images/article/69396188_16.jpg

  1945 г. започна ЗЛАТЕН ВЕК за ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ
 73. 73 Профил на ombre
  ombre
  Рейтинг: 458 Неутрално

  До коментар [#66] от "flagellumdei":
  Да да ! Ето как върви пропагандата против нас Българите.

  http://www.youtube.com/watch?v=pI8pkjH2snQ

  И после върви,чè имай нещо с тях.

 74. 74 Профил на convince
  convince
  Рейтинг: 1302 Неутрално

  До коментар [#61] от ".":

  Точко невиждаш ли че влакчето и автобуса са от други места на света, а не от Русия.

  Я дай линк с НАСТОЯЩИЕ ПОЕЗДА КОТОРИЕ ЧЕЧЕНСКИЕ ВЗРИВИЛИ ПРОШЛОВА ГОДА.

 75. 75 Профил на dinko
  dinko
  Рейтинг: 660 Неутрално

  До коментар [#20] от "csharp":

  Абсурд. Да изместят Германия като икономика? С производство, иновации, финансова стабилност? Добър виц.

 76. 76 Профил на zrenaxby
  zrenaxby
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#70] от "Курт Деликуртев":

  Чакай, сащ ли имат обща граница с китай? Че не рабрах?

  "И знай - от теб нищо не зависи." Кунева чрез свой подръжник. Това ли е стилът на БКП?
 77. 77 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2696 Неутрално

  Русия е била, е и ще бъде велика сила. Няма да са същите руснаци по цвят и по вид, но ще е Русия някаква ... = "нос плоский, глаз узкий, все равно русский !!!"
  Както и бъдещите българи - багаини на на Велика България ще са в основната си част "българИНчета" - различни по цвят и странни по вид ... славни наследници на рода Дуло.

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 78. 78 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Като европеец от 23 години виждам Русия интегрирана в европейските структури, без НАТО ъф коурс, понеже НАТО стана слугинска нападателна организация, в противовес на хартата за създаването и. ЕС ще имат собствени сили за отбрана, операцията над Либия доказа, че такава има бъдеще! А Русия ще бъде водеща сила в европейската структура за безопастност!

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
 79. 79 Профил на Realistka
  Realistka
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  До коментар [#29] от "Курт Деликуртев":

  [quote#29:"Курт Деликуртев"]всяка държава си има собствена самобитност, само България иска да стане бананова република, за да се хареса на белия си господар! [/quote]

  Имаш предвид двукратният неуспешен опит на бай ти Тошо да ни направи 16-та съветска република? Той ни предлагаше на братския СССР, но по ред причини номерът му не мина. Протоколите от тези пленуми на "комунистите-патриоти"; са вече качени на сайта на Христо Христов и сега всеки може да ги прочете. Малка подробност е че по времето на Живковото управления тези протоколи са били секретени. Предполагам, защото бай ти Тошо се е опасявал, че ако хората ги прочетат от радост може да им се пръснат сърцата!
  Ето сайта:
  http://www.desebg.com

  The best way out is always through Robert Frost
 80. 80 Профил на zrenaxby
  zrenaxby
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#70] от "Курт Деликуртев":

  Хахаха куртен сменил плочата русия - част от ВЕЛИКИЯ ЕС. Явно краткосрочните прогнози за русия са по мрачни от очакваното(за дългосрочните знаем).

  "И знай - от теб нищо не зависи." Кунева чрез свой подръжник. Това ли е стилът на БКП?
 81. 81 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  [quote#75:"UK graduate"]Абсурд. Да изместят Германия като икономика? С производство, иновации, финансова стабилност? Добър виц. [/quote]

  Германия ще има около 2050 година голям демографски проблем. Пенсионерите ще станат колкото работещите!!

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
 82. 82 Профил на flagellumdei
  flagellumdei
  Рейтинг: 740 Неутрално

  До коментар [#71] от "power_decided":

  Нищо подобно.

  България е древна и заслужава много повече!
 83. 83 Профил на zrenaxby
  zrenaxby
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#78] от "Курт Деликуртев":

  Момче, ти не знаеш кой си. Питай Брин колко дали е руснак или американец(та и ти така, наблегни повече на европейското).

  "И знай - от теб нищо не зависи." Кунева чрез свой подръжник. Това ли е стилът на БКП?
 84. 84 Профил на Realistka
  Realistka
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  До коментар [#78] от "Курт Деликуртев":
  [quote#78:"Курт Деликуртев"]А Русия ще бъде водеща сила в европейската структура за безопастност! [/quote]
  Това е бил идеалът на най-мракобесния славенофил в Русия - Победоносцев Константин Петрович.
  Любознателните съфорумци могат да прочетат подробности за тази руска мечта в книгата на Цветан Стоянов "Геният и неговият наставник".

  The best way out is always through Robert Frost
 85. 85 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1416 Разстроено

  Русия е капиталистическа държава с християн-демократи начело!! Комунетата там са в опозиция от 20 години.

  Стига сте развявали политически мантри, погледнете реално в Русия! Дрънкате врели-некипели и си вярвате на чепухите!

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
 86. 86 Профил на anzug
  anzug
  Рейтинг: 571 Неутрално

  До коментар [#81] от "Курт Деликуртев":

  Ми тогава и пенсионерите ще работят, защото хората живеят по- дълго, по- здрави са физически и психически и поведението им като потребители се променя от поколение на поколение.

 87. 87 Профил на flagellumdei
  flagellumdei
  Рейтинг: 740 Неутрално

  До коментар [#81] от "Курт Деликуртев":

  Не знам стъпвал ли си немско или не, но определено не си разбрал нищо. Германия от поне 20-30 години поддръжа населението си на ниво 80-82 милиона. Много германци емигрират и за сметка на това много чужденци идват на тяхно място. И както в цяла Европа самите немци раждат малко деца.
  Така че проблемът в 2050 ще е в Германия ако това продължава ще се говори турско-арабски.
  И точно там е проблемът с тези прогнози на база статистика. Това германците няма да го допуснат никога ако ще и да ги окупират пак.

  България е древна и заслужава много повече!
 88. 88 Профил на flagellumdei
  flagellumdei
  Рейтинг: 740 Неутрално

  [quote#85:"Курт Деликуртев"]Русия е капиталистическа държава с християн-демократи начело!! Комунетата там са в опозиция от 20 години. [/quote]
  Да,да. Путин и Медведев са християндемократи. Ако ХДС са ултраляви.

  България е древна и заслужава много повече!
 89. 89 Профил на latinka_
  latinka_
  Рейтинг: 458 Любопитно

  [quote#64:"flagellumdei"]В коя библия, бе, маминки сладки? Толкова сте смешни, че ставате жалки.[/quote]
  Ти си жалък и невеж...))
  http://www.blitz.bg/article/26924
  http://vivafolk98.blogspot.com/2011/08/blog-post_8622.html

  Някои успяват,защото такава е съдбата им.Повечето успяват,защото такова е решението им. Анатол Франс
 90. 90 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Ще им се стъжни на петата колона на чичко Сам, понеже Европа ще се отърси веднъж завинаги от зависимоста си от янките!

  Европа на три океана, това е бъдещето!

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
 91. 91 Профил на Джелсомино
  Джелсомино
  Рейтинг: 473 Весело

  Ами те руснаците били по-нормални от нас - само 16% вярват и то за срок от 8 години. Докато при нас по едно време болшинството българи не само вярваше, че можем да се оправим само за 800 дни, но и гласува за това.

 92. 92 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2696 Неутрално

  [quote#78:"Курт Деликуртев"] А Русия ще бъде водеща сила в европейската структура за безопастност![/quote]Ха дано, ама на дали ...!? За сега всички европейски врати се затръшват пред Кремъл, въпреки огромното желание на Русия да се приобщи към Европа. На практика и се остава само път за съюз с Китай ... и то при директна заплаха от запада от демократизиране с оран-жева, бархетна или някаква подобна революция ... и същевременно с подкрепа на всевъзможни сепаратисти по периферията на Русия.

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 93. 93 Профил на .
  .
  Рейтинг: 1739 Неутрално

  [quote#74:"convince"]Точко невиждаш ли че влакчето и автобуса са от други места на света, а не от Русия. [/quote]
  Като ученик преди много години съм пътувал по тая линия Москва-Ленинград и обратно, и пак си беше много удобна. Качваш се в спален вагон вечертта и сутринта си в другият град. Влака и тогава дигаше към 210км.

 94. 94 Профил на flagellumdei
  flagellumdei
  Рейтинг: 740 Неутрално

  До коментар [#86] от "anzug":

  Някой друг път. Умората след 50-те няма начин да се намали с конвенционални средства. Сега никой не иска да работи след 60-те. Какво остава да работиш до 80.
  ( Утре намери жени над 60-те още работещи на заплата и се опитай да ги накараш да ти свършат някаква работа.)
  Та, може би остава да се пробва с генетични терапии да работим като волове повече.

  България е древна и заслужава много повече!
 95. 95 Профил на power_decided
  power_decided
  Рейтинг: 571 Неутрално

  До коментар [#81] от "Курт Деликуртев":

  Твърде много време им даде. Дори сега Германия има страшно застаряла работна сила със средна възраст 48 г. - колкото е и за страната. Страна с население над 82 млн. души има под 700 000 раждания на година, а трябва да се отбележи, че емигрантите и мюсюлманите държат водещите позиции тук. Германия е в демографски колапс. До 2025 поколението на бейби бума ще излезе от работната сила оставяйки огромна празнина, която зарзаватчии, дюнерджии, шофьори и хамали няма как да запълнят.

 96. 96 Профил на flagellumdei
  flagellumdei
  Рейтинг: 740 Неутрално

  До коментар [#89] от "latinka_":

  Посмях се. Благодаря от сърце.

  България е древна и заслужава много повече!
 97. 97 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  [quote#87:"flagellumdei"]Германи от поне 20-30 години поддръжа населението си на ниво 80-82 милиона.[/quote]

  Само емигрантите от Русия,Казахстан и прочие за последните 20 години са около 10 милиона. Така наречените русландсдойче! Германия прибра всички австрийци от Задкарпатието, този процес е започнал още по чаушесково време!

  Но повече няма откъде да прибират, ферщанден?

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
 98. 98 Профил на .
  .
  Рейтинг: 1739 Неутрално

  На фонна на нашите демографски проблеми, където и сега повече от половината родени деца не са българчета,да се преекспонират руските е просто манипулация. Впрочем в първото тремесечие на тая година в 34 обекта на федерацията ръждаемостта е +

 99. 99 Профил на flagellumdei
  flagellumdei
  Рейтинг: 740 Неутрално

  До коментар [#95] от "power_decided":

  Много ми е интересно как си позволявате да правите такива прогнози на база какво сте чули в бакалния магазин?
  Па купи си билет до Германия или до Казан и говори след като си го видял с очите си.

  България е древна и заслужава много повече!
 100. 100 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1416 Весело

  [quote#91:"К.К."] можем да се оправим само за 800 дни, но и гласува за това[/quote]

  Точно, и аз бях един от наивниците тогава!

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK