Финансовата полиция във Верона подгони проститутки за данъци

Верона е световноизвестна с непорочната любов на Ромео и Жулиета, но и в града процъфтява най-старият занаят, който се оказва и най-доходен, защото всички приходи се превръщат в чиста печалба

© Associated Press

Верона е световноизвестна с непорочната любов на Ромео и Жулиета, но и в града процъфтява най-старият занаят, който се оказва и най-доходен, защото всички приходи се превръщат в чиста печалбаФинансовата полиция във Верона установи, че 26 проститутки не са платили данъци върху доходи от 500 хил. евро, съобщи БТА, като се позова на местни медии.


Градът е световноизвестен с непорочната любов на Ромео и Жулиета, но и в него процъфтява най-старият занаят, който се оказва и най-доходен, защото всички приходи се превръщат в чиста печалба.


Финансовите полицаи се задействали, след като общинската полиция им предоставила данни "за 37 лица, които след системни проверки са били регистрирани за упражняване на проституция". Според командира на местното поделение на финансовата полиция полковник Бруно Биаджи кръстосаният контрол показал, че само две от проститутките са подали данъчни декларации, но със силно занижени годишни доходи. Едната е декларирала малко повече от 11 хиляди, а другата - едва 4200 евро. 
Декларираните доходи са смешни на фона на техния жизнен стандарт, който включва покупки на недвижими имоти, плащане на наеми за апартаменти в центъра на Верона и разноски по поддръжката на луксозни автомобили, отбелязва БТА.


Финансовите полицаи са описали имотното състояние на 26 проститутки и са ги обложили с данък върху доходи в размер на половин милион евро.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK