В Гърция днес може да има трипартийна коалиция

Андонис Самарас вероятно ще успее да сглоби правителство до края на седмицата.

© Reuters

Андонис Самарас вероятно ще успее да сглоби правителство до края на седмицата.Партиите "Нова демокрация", ПАСОК и Демократична левица може да обявят още днес, че са се договорили за съставяне на управляваща коалиция в Гърция. Структурирането и съставянето на правителство може да продължи до края на седмицата.


След вчерашните срещи на получилият мандат за премиер Андонис Самарас с партийните лидери Евангелос Венизелос и Фотис Кувелис се очерта съгласието им да съставят и подкрепят правителство. Според лидера на победилата в неделя на парламентарните избори "Нова демокрация" кабинетът не е за няколко месеца, а би трябвало да управлява до изборите за Европейски парламент през 2014 г.


От ПАСОК продължиха да настояват днес при президента Каролос Папуляс да има разговори за привличането и на Коалицията на радикалната левица СИРИЗА, след като нейният лидер Алексис Ципрас вече отказа поканата и заяви, че партията му избира да остане в опозиция. "Независими гърци" на Панос Каменос, която е против антикризисния план на ЕС и МВФ, също отказа участие в управлението.
Според атинския в."Катимерини" социалистите ще искат да играят активна роля в администрацията и ще предложат няколко от лидерите си за министри. Изглежда Венизелос е преглътнал опозицията си Самарас да е премиер, но в същото време номинираният за министър-председател предлага една трета от кабинета да бъдат компромисни специалисти без политическа принадлежност.


"Имаме обща позиция, че страната трябва незабавно да получи правителство. В идеалния вариант можем да имам кабинет до вторник вечерта", каза Венизесолс.


Фотис Кувелис (вдясно) може да включи проевропейската си партия със 17 депутати към коалицията.

© Reuters

Фотис Кувелис (вдясно) може да включи проевропейската си партия със 17 депутати към коалицията.


"Нова демокрация" и ПАСОК имат достатъчно депутати, за да управляват сами. Но включването на Демократична левица" ще засили подкрепата за  правителството в парламента и ще отхвърли обвиненията, че Гърция се управлява от същите партии, които я ръководят от 1974 г. насам.


Фотис Кувелис не е дал категоричен отговор за участие и призова останалите партии да отговорят на седемте условия за сътрудничество, които "Демократична левица" издигна преди изборите. Те предвиждат прочистване на политическата система, постепенно освобождаване на Гърция до 2017г. от споразумението за помощ, цялостно подобряване на производителността в икономиката, реорганизация на земеделието, гарантиране повече сигурност на гражданите, борба с нелегалната имиграция, подобряване на социалната сигурност.


Конкретно тези условия означават приемане на закон за инспектиране на активите на всички висши ръководители на страната от 1974 г. насам, отмяна на министерския и депутатския имунитет, намаляване заплатите на депутатите и прекратяване на депутатските пенсии, намаляване наполовина на държавното финансиране за партиите, въвеждане на пропорционално представителство (в момента системата позволява на победителя на избори да получи бонус от 50 депутати в 300-местния парламент), замразяване на намаляването на заплати и пенсии, възстановяване на колективното трудово договаряне, вдигане на необлагаемия минимум до по-висок праг и въвеждане на данъци за всички църковни имоти.


На разговорите в понеделник стана дума, че партията на Кувелис също ще иска да участва в правителството, а не само да го подкрепя в парламента.


На неделния вот трите партии получиха общо 179 депутатски места.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (86)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на zidane
  zidane
  Рейтинг: 675 Весело
 2. 2 Профил на lone wolf
  lone wolf
  Рейтинг: 919 Неутрално

  И как ще се нарича?

  "Орел, рак и щука" ли?

  Да разлая троловете!!
 3. 3 Профил на ръмжо
  ръмжо
  Рейтинг: 496 Неутрално

  (в момента системата позволява на победителя на избори да получи бонус от 50 депутати в 300-местния парламент),
  хехех все съм се чудил как 29% за равно на 45%

  На света има достатъчно за нуждите на всеки, но не и за алчността дори на един човек!
 4. 4 Профил на gsb
  gsb
  Рейтинг: 660 Неутрално

  Кажи ми, кажи бедна Европа,
  Кой те в таз гръцка люлка люлее
  Трипартийната коалиция е по-здрава от яйце, ще стои докато не падне. Пазарите малко нагоре, кой бега от еврото ще глътне водица, ще му земнат париците, после коалицията ще се разпадне, айде пак еврото у тиквите, айде пак паника..
  ДО КОГА БЕ!
  Айде или я изхвърляйте тая Гърция или им стъпете на врата и толкоз

 5. 5 Профил на Съни
  Съни
  Рейтинг: 497 Весело

  "Андонис Самарас вероятно ще успее да сглоби правителство до края на седмицата."-с конструктор и тригодишно дете би се справило отлично

 6. 6 Профил на SSmart
  SSmart
  Рейтинг: 857 Весело

  Може да има ,ама може и да няма!

 7. 7 Профил на cybersas
  cybersas
  Рейтинг: 516 Неутрално

  Сириза да не са луди да пият от кацата с катран... Големи хитреци се извъдиха.

 8. 8 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 2093 Неутрално

  А дано , а дано , ама надали . Изтъркан о , но отразява действителността . Не виждам как две управляващи партии ,менкали си властта и докарали Гърция до днешното дередже , ще се обединят без мандат от гласоподавателите . Защото те са гласували за различни програми . Гадно е да се обединиш на база на наложени отвън условия да върнеш от хората това , което си откраднал през дългите години на властване . Според българите това е да правиш помен с чужда пита . Сигурно и гърците имат някаква подобна . Все пак сме комшии.

 9. 9 Профил на grand funk railroad
  grand funk railroad
  Рейтинг: 1126 Неутрално

  "Конкретно, тези условия означават приемане на закон за инспектиране на активите на всички висши ръководители на страната от 1974г. насам, отмяна на министерския и депутатския имунитет, намаляване заплатите на депутатите и прекратяване на депутатските пенсии, намаляване наполовина на държавното финансиране за партиите, въвеждане на пропорционално представителство (в момента системата позволява на победителя на избори да получи бонус от 50 депутати в 300-местния парламент), замразяване на намаляването на заплати и пенсии, възстановяване на колективното трудово договаряне, вдигане на необлагаемия минимум до по-висок праг и въвеждане на данъци за всички църковни имоти."
  За такава корумпирана страна като Гърция, това е направо революция.

  Parmi ceux qui n'ont rien à dire les plus agréables sont ceux qui se taisent. Coluche
 10. 10 Профил на Густав
  Густав
  Рейтинг: 669 Неутрално

  Вече две години Гърция и Европа тичат на едно място. Туй как да е, само където вече Испания, Италия, Ирландия и Португалия ги догонват.

 11. 11 Профил на nicoleta
  nicoleta
  Рейтинг: 1366 Любопитно

  Това нещо подобно на тройната коалиция в България,ама и то кокала се пуска трудно независимо за коя държава става дума.

 12. 12 Профил на 100 Рублей за Доллар
  100 Рублей за Доллар
  Рейтинг: 699 Весело

  Триглавата ламя ще заживее на Юг - одобрявам

  Жуеш нагло ть1 хамон... Ах, как видно что шпион...!
 13. 13 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 993 Неутрално

  До коментар [#3] от "ръмжо":

  Това е една много добра идея в изборното законодателство. Този "подарък" често носи абсолютно мнозинство на първата партия, като така отпада необходимостта от глупави коалиции носители на колективна безотговорност. На този принцип много години Гърция е имала стабилно управление от една партия и една партия в опозиция.

  Днес обаче даже тази хитрина в законодателството не спасява Гърция от безпринципни коалиции, както се вижда.

 14. 14 Профил на purple_rain
  purple_rain
  Рейтинг: 442 Весело

  Добре е,че няма триглава ламя,но със СИРИЗА,"Златна зора" и "Независими гърци",че тогава ще трябваше да се налага пак да идва хунтата

 15. 15 Профил на ръмжо
  ръмжо
  Рейтинг: 496 Неутрално

  До коментар [#13] от "niakoi_si":

  Виждам колко е стабилно щом до тука са я докарали. Стабилизира статуквото на крадците, чиито заеми сега обикновения грък трябва да плаща!

  На света има достатъчно за нуждите на всеки, но не и за алчността дори на един човек!
 16. 16 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2699 Весело

  До коментар [#2] от "lone_wolf":

  "Тройната коалиция"

 17. 17 Профил на 1_bulgarin
  1_bulgarin
  Рейтинг: 480 Неутрално

  ГЪРЦИЯ НЯМА ВЕЧЕ ПАРИ. ТОЗИ ПЛАН Е ПЛАН САМО ЗА ОБСЛУЖВАНЕ НА ДЪЛГОВЕТЕ.И ДОРИ ДА ГО ОХЛАБЯТ МАЛКО, ДЪРЖАВАТА НЯМА КЕШ. СПРЕЛИ СА ВСЯКАКВИ ПЛАЩАНИЯ ОСВЕН ЗАПЛАТИ И ПЕНСИИ. ГЪРЦИТЕ СА ВЪВ МЪРТВА ХВАТКА . ЩАТ НЕ ЩАТ ЩЕ НАМАЛЯТ И ПРЕМАХВАТ ВСЯКАКВИ СОЦИАЛНИ ПРОСТОТИИ.

 18. 18 Профил на ПАВЛА
  ПАВЛА
  Рейтинг: 1366 Весело

  Сега ако не разцепят чергата от дърпане, няма кога да е.

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 19. 19 Профил на Dum vivimus, vivamus
  Dum vivimus, vivamus
  Рейтинг: 447 Весело

  Да им е честита Коалицията.Тройната.Сега ще видят що е то кражба.По гръцки.Те това го умеят.

  In God We Trust
 20. 20 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 993 Неутрално

  До коментар [#15] от "ръмжо":

  Той си ги е избрал, той ще им плаща масрафа. Демокрацията не е толкова лош строй, просто е непригоден за ползване от идиоти.

  Ние и гърците сме типичния пример

 21. 21 Профил на Pow
  Pow
  Рейтинг: 841 Неутрално

  тройна коалиция не е на добре

  Give a man a mask and he’ll tell you the truth
 22. 22 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 3161 Неутрално

  [quote#11:"nicoleta"]Това нещо подобно на тройната коалиция в България,ама и то кокала се пуска трудно независимо за коя държава става дума.[/quote]Не мисля, че ще има дори тройна коалиция ... в този момент който вземе властта е политическо самоубийство (дори да е тройно). Или правителство на "националното единство" или "служебен кабинет" трябва да отнесат гръмотевиците и тогава вече ще дойде времето на "тройните лапачи". Само стойте и гледайте тънки византийски номера като по учебник ...

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 23. 23 Профил на ръмжо
  ръмжо
  Рейтинг: 496 Неутрално

  До коментар [#20] от "niakoi_si":

  Демокрацията в този си вид е не просто утопия, ами чиста лъжа!
  Без значение дали става въпрос за Германия или Гърция!

  На света има достатъчно за нуждите на всеки, но не и за алчността дори на един човек!
 24. 24 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 3161 Неутрално

  [quote#20:"niakoi_si"]Демокрацията не е толкова лош строй, просто е непригоден за ползване от идиоти. [/quote]
  ПЕРФЕКТНО КАЗАНО ++++++++++++++++!

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 25. 25 Профил на dorn
  dorn
  Рейтинг: 1358 Неутрално

  Това правило за бонуса от 50 депутатски места на първата партия е едно от малкото положителни неща в гръцката политическа система ( стабилно мнозинство и ясно поемане на отговорност ) - откажат ли се от него ,не тройна ами ще трябва деветорна коалиция да правят за да съберат гласове за правителство , но в Гърция дори коалиция от две партии е екзотика ,така че ако не искат през два месеца да правят избори трябва не да премахват бонуса а да го увеличат !

 26. 26 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 1161 Неутрално

  [quote#20:"niakoi_si"]Демокрацията не е толкова лош строй, просто е непригоден за ползване от идиоти.[/quote]

  Достатъчен е един откровен разговор с избирател, за да разбереш, колко лошо нещо е демокрацията.

  Уинстън Чърчил

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 27. 27 Профил на 00222
  00222
  Рейтинг: 442 Неутрално

  И сега вече, само позитивизъм ще текне от медиите... Като при нас! От ден на ден по-добре, от година на година по-зле!

 28. 28 Профил на nochkopenev
  nochkopenev
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Сякаш прекалено много хора и партии ще се нагърбят с цялата отговорност в тази държава. И после като нещо се обърка - ще има да си прехвърлят вината един на друг...само и само да не си понесат последствията от управлението.

 29. 29 Профил на dnk
  dnk
  Рейтинг: 598 Неутрално

  Защо им бяха нови избори - още преди 2 месеца можеха да си спретнат една троегъза по гоцков модел.

  Моралът не е порок!
 30. 30 Профил на milena_82
  milena_82
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Цяла Европа тях чака,да видим какво ще излезе накрая!

 31. 31 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 1161 Неутрално

  На аукциона в петък Испанските ценни книжа са надминали психологическата граница от 7%.
  При публичен дълг от 72% от БВП и бюджет в рамките на 50% от БВП излиза, че около 10% от разходите в бюджет ще отиват за погашение по лихви при рефинансиране на такива цени.
  Това може да съсипе всяка икономика. А не бива да забравяме, че икономиката на Испания е много по-голяма от тази на всички, които вече получаваха помощи взети заедно.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 32. 32 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 993 Неутрално

  До коментар [#26] от "tribiri":

  Що? Иди поговори с швейцарски избирател например

 33. 33 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 1999 Неутрално

  До коментар [#26] от "tribiri":

  Защо пропускате остатъка от цитата на Чърчил а той е:
  " но за същаление не е измислено нищо по добро"

 34. 34 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 1161 Неутрално

  До коментар [#32] от "niakoi_si":

  Не си спомням швейцарците да са между най-щастливите нации в света. Доколкото си спомням на първите три места бяха Швеция, Финландия и Дания. Швейцарците бяха в челната десятка все пак и се отличаваха по това, че са единствената нация в първата десятка с индекс на Джини над 40.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 35. 35
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 36. 36 Профил на takeshi303
  takeshi303
  Рейтинг: 768 Неутрално

  Тройной ще ги оправи, както и нашата тройной ни оправи, че сега се налага да гласуваме за ГЕРБ.

 37. 37 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 2250 Любопитно

  [quote#31:"tribiri"] А не бива да забравяме, че икономиката на Испания е много по-голяма от тази на всички, които вече получаваха помощи взети заедно. [/quote]
  Ако мерната единица за икономика е една бира и е равна на икономиката на Гърция, колко бирички ще е икономиката на Испания?

 38. 38 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 1161 Неутрално

  До коментар [#33] от "m17":

  Това е друга негова мисъл:

  "Знае се, че демокрацията е най-лошата форма на управление, но не сме открили по-добра."

  Но да не прекаляваме с цитатите, защото пак той е казал:

  "За необразования човек е полезно да чете книги с афоризми."  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 39. 39 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 1161 Неутрално

  До коментар [#37] от "Роси Кирилова":

  Моят ник умножен по 1.5

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 40. 40 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 1690 Неутрално

  [quote#21:"Basstarde Madnesso"]
  тройна коалиция не е на добре [/quote]

  -Напротив,ако не може четворна поне тройна е добре.В трудни условия е важно да се консолидира колкото може повече обществото,около правителството на държавата.Затова понякога се правят дори още по-широки коалиции и правителства на националното спасение.Политиката е изкуство на възможното,а не на желаното.Освен изключително големи политически различия и противоречия,само партиен егоизъм може да попречи на едно разумно решение.В случая само е съмнително дали лидерите на досега сменявалите се десетилетия във властта Нова Демокрация и ПАСОК ще приемат разумните искания на Демократичната Левица за:"приемане на закон за инспектиране на активите на всички висши ръководители на страната от 1974г. насам, отмяна на министерския и депутатския имунитет, намаляване заплатите на депутатите и прекратяване на депутатските пенсии, намаляване наполовина на държавното финансиране за партиите, въвеждане на пропорционално представителство (в момента системата позволява на победителя на избори да получи бонус от 50 депутати в 300-местния парламент), замразяване на намаляването на заплати и пенсии, възстановяване на колективното трудово договаряне, вдигане на необлагаемия минимум до по-висок праг и въвеждане на данъци за всички църковни имоти."

 41. 41 Профил на 1_bulgarin
  1_bulgarin
  Рейтинг: 480 Неутрално

  КАКВАТО ИСКАТ МНОГОГЪЗА КОАЛИЦИЯ ДА МИСЛЯТ. ИМАТ ПЛАН ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ. ЗА ТРИ МЕСЕЦА СОЦИАЛНИТЕ ПРОСТОТИИ ДА ИЗЧЕЗНАТ. ЕФЕКТА ОТ ТОВА ЩЕ БЪДЕ ЗА 2Г. 2 МЛН. ГЪРЦИ ЩЕ НАПУСНАТ ГЪРЦИЯ.ПОЗНАТО ,НАЛИ.

 42. 42 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 1690 Весело

  [quote#25:"do"]ако не искат през два месеца да правят избори трябва не да премахват бонуса а да го увеличат [/quote]

  -Може да направят бонус= на 90 % от местата в парламента.Тогава,някоя партия и с 5% спечелено на избори доверие на избирателите,ще има още по-стабилно "мнозинство" и управление.След това може направо да забранят и гласуването,вместо да е задължително като сега.И без друго,напълно ефективно управление има главно при диктатурите.

 43. 43 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 993 Неутрално

  До коментар [#34] от "tribiri":

  Ами то щастието е субективно... я ги питай щвейцарците дали искат да си сменят системата? Или дали искат да влязат в ЕС?

  С две думи, може и да не са доволни от тяхната си демокрация, ама не си я дават

 44. 44 Профил на waterfall
  waterfall
  Рейтинг: 1125 Неутрално

  До коментар [#9] от "grand funk railroad":

  И ние искаме такава революция тук.

 45. 45 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1033 Весело

  [quote#14:"purple_rain"]Добре е,че няма триглава ламя,но със СИРИЗА,"Златна зора" и "Независими гърци",че тогава ще трябваше да се налага пак да идва хунтата [/quote]

  Сириза им служи като плашило пред ЕС, за да се съгласяват на по-големи отстъпки.
  А най-лесна е ролята на Кипрата, само ще седи отстрани и ще критикува, и ще вика "Аз казвах ли ви"

 46. 46 Профил на baraba555
  baraba555
  Рейтинг: 497 Неутрално

  "В Гърция днес може да има трипартийна коалиция" - вече не е актуално, защото ДИМАР - Де. левица се съгласи да участва в управлението.
  Имаме тройна коалиция със Самарас начело.
  Предлагам плюенето да започне отначало, защото параметрите се промениха малко.

 47. 47 Профил на flagellumdei
  flagellumdei
  Рейтинг: 714 Неутрално

  До коментар [#35] от "kochmar":

  Криворазбрана цивилизация с криворабрани, гнили ценности ...

  България е древна и заслужава много повече!
 48. 48 Профил на Краси
  Краси
  Рейтинг: 605 Неутрално

  "Алексис Ципрас вече отказа поканата и заяви, че партията му избира да остане в опозиция."
  Така другите ще режат разходите а Ципрас ще трупа привърженици. Хитрее младежа, жалко че не му се наложи да съставя правителство.

  Да почистим България от агентурата на руската империя!!!
 49. 49 Профил на Хипчо
  Хипчо
  Рейтинг: 1366 Разстроено

  А от фалиралата жалка България през 1997 г. не се интересуваше никой, освен ДС и родните мутри. Виждате ли тия византийци как накараха светът да трепери заради 10 млн. души?!!!

  ВОДА, ПОВЕЧЕ ВОДА!
 50. 50 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 1161 Неутрално

  До коментар [#43] от "niakoi_si":

  Има някои неща за швейцарците, които малко хора знаят. Например, че те са най-милитаризираната държава в света.

  Много хора си мислят, че това са Израел, но не е така. Швейцария е държавата с най-много лично оръжие на глава от населението.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 51. 51
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 52. 52 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 993 Неутрално

  До коментар [#50] от "tribiri":

  Нали правиш разлика между милитаризирана държава и милитализирано народонаселение?

  Иначе това го знаят и децата - в Швейцария мъжете са в постоянно състояние на запас и подготовката на личния състав е на завидно ниво. Не случайно папата се ползва от услугите на швейцарци за охрана на Ватикана от векове.

  Виж много по-интересен факт за Швейцария, е че децата изучават от малки 3 западни езика (френски, немски, италиански) + още един по желание (най-често английски). И затова швейцареца е ултра-комуникативна и пробивна бизнес личност.

 53. 53
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 54. 54
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 55. 55 Профил на flagellumdei
  flagellumdei
  Рейтинг: 714 Неутрално

  [quote#52:"niakoi_si"]Виж много по-интересен факт за Швейцария, е че децата изучават от малки 3 западни езика (френски, немски, италиански)[/quote]
  Единият им е майчин. Има си хас да не го изучават.
  И е нормално в мултиезикова среда да се говорят няколко езика.

  България е древна и заслужава много повече!
 56. 56
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 57. 57
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 58. 58
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 59. 59 Профил на ivanchoLA
  ivanchoLA
  Рейтинг: 1366 Весело

  А по възможно е да не, аз на това залагам ...

  #notmypresidentAmericans strive for excellence, Europeans for mediocrity ... да не би цоциализъм играло, не би чудо видяло (c) ivanchoLA2012
 60. 60 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 1161 Неутрално

  До коментар [#49] от "Хипчо":

  Светът се разтрепери заради Лемън Брадър & Co, а не заради 10 млн. гърци.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 61. 61 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 1161 Неутрално

  [quote#49:"Хипчо"]А от фалиралата жалка България през 1997 г. [/quote]

  Държавата не фалира през 1997-ма а през 1991-ва.

  Прочети дефиницията на понятието фалит.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 62. 62
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 63. 63 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 2218 Гневно

  До коментар [#13] от "niakoi_si":Олична идея направо! Позволява с една трета от гласовете на избирателите да ограбваш страната, народа си и цяла Европа!
  Предлагам нашите парламентарни бай-ганьовци да усвоят ценния гръцки опит!

 64. 64 Профил на skiper
  skiper
  Рейтинг: 442 Неутрално

  "Ще имааааа, ще имаааааа!" (цитат от много сладък виц за ловеца и мечката)

 65. 65 Профил на mitko11
  mitko11
  Рейтинг: 2290 Неутрално

  Интересно, техният цар-комунист след тройната коалиция ли ще се появи? Или ще изчака военната хунта?

  Живеем във времена на суши, фондю и жулиен, а аз продължавам да обичам кюфтенца с пържени картофки и баничка с боза. Моята простотия край няма!
 66. 66
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 67. 67
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 68. 68 Профил на Γαλλα
  Γαλλα
  Рейтинг: 1366 Весело

  Имам дежавю, че гърците ще грабнат купата на Европейското по футбол

  Писна ми от цирк, на път съм да умрЪ от смях...
 69. 69 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1547 Неутрално

  "До тук - добре " , казал един , дето паднал от 20-я етаж , минавайки покрай десетия. Всякаква коалиция , всякакъв кабинет могат да направят. Страшното идва после , когато почнат да режат заплатите и пенсиите. , като излязат гърците на улиците .

 70. 70
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 71. 71
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 72. 72
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 73. 73 Профил на Dante
  Dante
  Рейтинг: 655 Неутрално

  До коментар [#17] от "1_bulgarin":

  "Демократична левица" издигна преди изборите. Те предвиждат прочистване на политическата система......... гарантиране повече сигурност на гражданите, борба с нелегалната имиграция, подобряване на социалната сигурност."

  Тия вместо да се вземат в ръце, смятат още да подобрят "социалната сигурност" щото не им е достатъчно добра?!

  "Пременил се Илия, погледнеш го- пак в тия"

 74. 74 Профил на lady_sp
  lady_sp
  Рейтинг: 405 Весело

  Трипартиина коалиция... и ще разпределят местата 3:5:8....

 75. 75
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 76. 76 Профил на marker
  marker
  Рейтинг: 854 Неутрално

  Струва ми се, че не е толкова важно кой ще управлява, а КАК ще управлява. Тоест какви реални мерки ще вземе за излизане от кризата. Защото май излиза вярна онази приказка "Кога пили - пеяли, кога плащали - ревали"

 77. 77 Профил на plumpschi
  plumpschi
  Рейтинг: 1196 Неутрално

  [quote#76:"marker"]какви реални мерки ще вземе за излизане от кризата.[/quote]
  Слушах един коментар от Брюксел, че сега спечелилите са всъщност същите, които натрупаха дълговете. Така, че голям оптимизъм няма. Поне там.

 78. 78 Профил на Ронин
  Ронин
  Рейтинг: 442 Весело

  До коментар [#76] от "marker":
  [quote#76:"marker"]Защото май излиза вярна онази приказка "Кога пили - пеяли, кога плащали - ревали"[/quote]
  Целият ЕС е сбъркан модел.Аз предвиждам скорошното му разпадане!А,дано..колкото по-бързо толкова по-добре!Не е само Гърция на този хал!Следват Испания,Италия,Португалия....

  Коалиция НЕ на ЕС........Кирил Гумнеров,Стоян Иванов,Павел Чернев
 79. 79 Профил на Ронин
  Ронин
  Рейтинг: 442 Весело

  До коментар [#69] от "ahasver":
  [quote#69:"ahasver"]Страшното идва после , когато почнат да режат заплатите и пенсиите. , като излязат гърците на улиците .[/quote]А,те ще излязат наистина.Обстановката ще стане метежна!След гърците следват испанците,италианците ,португалците...ЕС трябва да се разпадне колкото се може по-бързо...този Съюз е една голяма и недомислена простотия!...

  Коалиция НЕ на ЕС........Кирил Гумнеров,Стоян Иванов,Павел Чернев
 80. 80 Профил на Ронин
  Ронин
  Рейтинг: 442 Весело

  До коментар [#65] от "mitko11":
  [quote#65:"mitko11"]Интересно, техният цар-комунист след тройната коалиция ли ще се появи? Или ще изчака военната хунта?[/quote]Интересно е също така бъдещата военна хунта каква ще е?"Ултра-лява"от страната на СИРИЗА,или"ултрадясна";-от страната на "Хриси Авги"?...Или пък ще има"лево-десно-анархистки"метеж?...Или ще има и от двете,(за да е по-интересно)-хем военна хунта,хем метеж!?..

  Коалиция НЕ на ЕС........Кирил Гумнеров,Стоян Иванов,Павел Чернев
 81. 81 Профил на Ронин
  Ронин
  Рейтинг: 442 Весело

  "В Гърция днес може да има трипартийна коалиция...."

  Ха-ха-ха!Да бе,да!Как ли пък не!А аз ви казвам,че днес в Гърция нищо няма да има!...Няма да могат да съставят правителство!...Което е идеално,защото на мен много ми се гледа сеир!Харесва ми да гледам тия НЕОЛИБЕРАСТИ и ТОЛЕРАСТИ от ЕС ядосани и разтревожени!

  Коалиция НЕ на ЕС........Кирил Гумнеров,Стоян Иванов,Павел Чернев
 82. 82
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 83. 83
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 84. 84 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 3994 Любопитно

  С огромен интерес очаквам да видя дали поне малко от малко византийците са поумнели и ще могат да направят някакво правителство ,което ще се опита да прокара необходимите и тежки реформи в Гърция?!

 85. 85 Профил на sofioter
  sofioter
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Тия комунисти имат сто левици, братче!

 86. 86 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1547 Неутрално

  Гърците въобще ги тегли наляво. След войната комунистите щяха да вземат властта ако не бяха се намесили англичаните.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK