"Единна Русия" иска неправителствени организации да се регистрират като "чужд агент"

"Единна Русия" иска неправителствени организации да се регистрират като "чужд агент"

© ReutersДепутат от управляващата в Русия партия "Единна Русия" предлага да се въведе специален статут за неправителствени организации (НПО), които се занимават с политика и получават финансиране от чужбина. Според руската преса идеите на Александър Сидакин се подкрепят от Кремъл.


В деня, когато държавният секретар на САЩ Хилари Клинтън се срещна в Санкт Петербург с представители на НПО, депутатът обясни, че ще бъдет предложени и промени в наказателния кодекс на страната. "Трябва да предоставим на руското общество необходимите инструменти за контрол на дейността на НПО, финансирани от чуждестранни източници. Очевидно е, че съществува цяла мрежа от НПО в Русия, която предизвиква подозрения за целите на своите служители", обяви в специално изявление депутатът, автор на поправките в закона за митингите.


Според проекта всички НПО, получаващи средства от чуждестранни институции или физически лица, занимаващи се с политическа дейност в Русия, трябва да се впишат в специален регистър на Министерството на правосъдието. По този начин се признава, че те участват в акции с цел въздействие върху държавните органи и промяна на провежданата от тях политика.
Тези НПО ще получат статут на "изпълняващи функциите на чуждестранен агент". Всяка литература или информация, разпространявана от такива организации чрез медиите и интернет, трябва да бъде съпроводена с изрично указание за този статут.


"Агентите" ще трябва да се отчитат за дейността си не веднъж в годината, както правят останалите НПО, а на всеки 6 месеца. Отчетите за средствата, които са получени от чужбина, както и за начина, по който са изразходвани, трябва да се предоставят на министерството на всяко тримесечие.


Финансовата дейност на "агентите" ще подлежи на особена и задължителна ревизия всяка година, а резултатите от този одит трябва да се публикуват на официалния сайт на въпросната НПО. Министерството на правосъдието ще получи и специални правомощия за извънредни проверки на "агентите", включително по сигнали на граждани или по публикации в медиите на факти за прояви на екстремизъм в тяхната дейност.


Дейността на НПО, което фактически отговарят на определението да са "агенти", но не са се регистрирали в списъка, ще бъде спирана за половин година.


От своя страна, министерството ще бъде задължено всяка година да дава отчет пред парламента за политическата дейност на "агентите", източниците им на финансиране и резултата от контрола над тях. На задължителен контрол ще подлежат банковите операции на "агента" за суми над 200 000 рубли (около 5000 евро).


Отказът да се подава информация или предоставянето на непълен и изкривен отчет на "агента" подлежи на глоба от до 5000 рубли (120 евро) за граждани, до 50 000 рубли (1200 евро) за длъжностни лица и от 500 000 до 1 млн. рубли (120 000 до 243 000 евро) за юридически лица. Същите наказания ще важат да дейност без включване в регистъра, а участие в работата на НПО, чиято дейност е била прекратена, ще се наказва с глоби от 5 до 50 хиляди рубли (120-1200 евро).


В Наказателния кодекс се предлага въвеждане на текстове, предвиждащи глоби до 200 000 рубли или лишаване от свобода до 3 години за лица, създаващи организации, които подбуждат хората към отказ от изпълнение на гражданските си задължения или към извършване на други противозаконови действия. Ръководител на НПО, който неведнъж е нарушавал евентуалните нови изисквания към "политическите НПО", ще се наказва с глоби до 300 000 рубли или затвор до 3 години.


"Тази седмица участвах в заседание на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа, на коет обе отбелязано, че правозащитните организации трябва да се разделят на такива, които се занимават с политическа дейност, и такива, които не практикуват такава: гражданите на всяка страна имат право да знаят кой влияе на общественото им мнение и кой плаща за това", обясни депутатът Сидякин пред московския в."Ведомости". "След като това се обсъжда на такива мекста, защо да не го обсъдим и у нас?".


Друга поправка, която Сидякин предлага в Наказателния кодекс на Русия, предвижда големи глоби и лишаване от свобода до 3 години на представителите на всяка НПО, която извършва посегателство срещу личността и правата на гражданите.


Държавният секретар Хилари Клинтън и колегата й Сергей Лавров по време на срещата им в Санкт Петербург в петък.<br />

© Pool, Reuters

Държавният секретар Хилари Клинтън и колегата й Сергей Лавров по време на срещата им в Санкт Петербург в петък.


Вероника Крашенинникова, генерален директор на Института за външнополитически изследвания и инициатива, коментира, че от разпадането на СССР през 1991г. руското гражданско общество е получило от чужбина около 5 милиарда долара, макар че по-конкретна сума е трудно да се определи.


В момента в Русия има около 260 000 НПО, а няколко хиляди от тях се финансират директно от американската Национална фондация за подкрепа на демокрацията, като тенденцията е да се разширява обхватът им и да се подпомаган местни, а не само централни организации. В Русия се оформя "провашингтонско лоби", казва Крашенинникова, и то може самостоятелно да финансира тези организации - забраната тук е безполезна, макар че е важно все пак да се види кой се занимава с политика в неправителствения сектор.


Депутат от "Единна Русия", близък до ръководството на парламента, коментира за "Ведомости", че инициативата е отговор на т.нар. "Закон Магнитски", с който в САЩ се съставя списък на руски граждани, погазващи човешките права и на които ще се отказва виза за влизане в страната. Тази седмица сенатска подкомисия реши този списък да бъде разширяван, да не се обявява публично и да може дасе прилага и към други държави освен Русия.


Според депутата от "Единна Русия" проектът на Сидякин съдържа много елементи от американския закон "За регистрация на чуждестранните агенти", а ще работи основно против финансирането от САЩ на руския НПО.


Много руски НПО обаче получават помощ и от скандинавски, германски и британски фондации. Освен това според изпълнителния директор на Асоциация "Голос" не е ясно как ще бъде определено какво е политическа дейност от НПО - ще попадне ли там подкрепата на наблюдатели на изборите, пресконференциите за разясняване на определени кампании, раздаването на листовки или организирането на "гореща линия" за съобщаване на изборни нарушения.


Властите могат да определят като политическа дейност, каквото им падне", коментира Сергей Ципленков, ръководител на "Грийнпийс Русия". По думите му, ако влезе в сила, законът ще ликвидира много организации, които и в момента отделят значителни средства за покриване на бюрократичните процедури.


Руските власти видимо смятат, че двигател на протестите не са вътрешни, а външни причини, но действията им само могат да засилят подобна активност, коментира политологът Михаил Виноградов.


Проектът на Сидякин е бил обсъждан на срещата на Хилари Клинтън с руски НПО в петък. Тя е изразила загрижеността си и е казала, че трябва да се намери нова форма за финансиране, "която да не вбесява руските власти", съобщи пред московския в."Комерсант" участник в срещата.


Известният специалист по международни отношения Дмитрий Дубровски каза, че е предложил да се създаде фонд, независим от САЩ и Русия, в който и двете страни да внасят средства, а в надзорния съвет на дейността му да има и руснаци, и американци.


Според юриста от правозащитната организация "Агора" Дмитрий Динзе, ако Държавният департамент на САЩ не намери изход от създалата се ситуация, "в Русия няма да останатникакви НПО". Всяка правозащитна дейност е свързаа с политиката и критика на власти, така че този закон удря всички, казва той пред "Комерсант". "Ако го приемат, той ще стане аналог на известния член за антисъветска пропаганда."


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (104)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Рейтинг: 1601 Весело

  Пак ли тръгнахме да търсим врагът с партиен билет

  15.02.1989 - 07.02.2018
 2. 2 Профил на Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Рейтинг: 1601 Весело

  С бодри стъпки по пътя на СССР

  15.02.1989 - 07.02.2018
 3. 3 Профил на Moonshine
  Moonshine
  Рейтинг: 640 Весело

  Тайнос агентос. Хахахаха.

 4. 4 Профил на Косьо
  Косьо
  Рейтинг: 982 Неутрално

  тия съвсем изтрещяха, демократичните свободи ги нямат за нищо!

 5. 5
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 6. 6 Профил на Barionas
  Barionas
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Е така е когато не правителствени организации се финансират от конгреса на САЩ - демек от бюджета и са под контрола на външния министър Хилари Клитън . А самото име НПО е много смешно след като се финансираш от правителството на САЩ , но Путин явно взима мерки .

 7. 7
  Амиго
  Рейтинг: 352 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 8. 8 Профил на Barionas
  Barionas
  Рейтинг: 524 Неутрално

  До коментар [#7] от "Амиго":
  Не бе защо чекисти ? Правилно е това , като те финансират от чужбина значи работиш за чуждестранни интереси . В България също ги има - Отворено общество и тем подобни . Моделират и лобират политиката в полза на американските интереси . Като им спре кинтите и започват да мислят по друг начин .Тук не става въпрос за идеи , а за пари .

 9. 9
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 10. 10 Профил на jubal harshaw
  jubal harshaw
  Рейтинг: 1443 Неутрално

  [quote#1:"Karelson"]врагът с партиен билет [/quote]

  На мен щеше да ми е много интересно да видя какви чужди пари финансират организации като ДПС и Атака например.

  http://jubalharshaw.wordpress.com
 11. 11 Профил на Mr.Ts
  Mr.Ts
  Рейтинг: 567 Неутрално

  Путинската параноична шизофрения изглежда е силно заразна из матушката!

  Има ли в световната история дори една страна, просперирала под влиянието на Северна Азия? Не? Ами ето колко ги е грижа за България тези, лижещи подметките и!
 12. 12
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 13. 13 Профил на Barionas
  Barionas
  Рейтинг: 524 Неутрално

  До коментар [#12] от "Амиго":

  Аз те разбирам , но някак си много навътре ги взимаш тия драми . Ние все пак сме в България (независима държава - в смисъл ,че от нас нищо не зависи ). Те се опитват с тия НПО - та да го развинтят Путин от доста време . Той сега взима мерки . Борбата за плячка там е жестока ,защото има какво да се гепи . Така или иначе 90-те години на Елцин няма да се върнат (когато изкрадоха каквото можаха и си поживяха и на запад добре ). Тепърва там предстоят големи борби . Икономиката е доларизирана , олигарсите са повечето евреи вързани с фамилиите около федералния резерв . Няма да е лесно на Путин да се бори с тия хиени . Ще видим .

 14. 14 Профил на baltoff
  baltoff
  Рейтинг: 466 Весело

  Прекрасна идея! За всеки борец за демокрация да се знае колко му се плаща за да е борец и кой му ги плаща.Подходящо е също така да се задължат НПО да слагат стикери с националните флагове на спонсориращите държави върху всички пропагандни материали при провеждане на каквито и да било мероприятия.

 15. 15 Профил на focusnik
  focusnik
  Рейтинг: 696 Неутрално

  Старо правило е, че който плаща, той поръчва музиката.

  По тази причена, тези нетърговски /не са неправителствени!!! - преводът е неточен - некоммерческе организации/ са наистина "агенти" в смисъл на "представители на интересите" на други страни. Просто и ясно.
  Крайно време е да осъзнаем, че между държавите не става въпроси за идеали, а за интереси! И не само между държавите.

 16. 16
  Yanni Dimitrov
  Рейтинг: 925 Весело

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 17. 17 Профил на RED MAFIA
  RED MAFIA
  Рейтинг: 708 Весело

  http://decommunization.org/Documents/Chistka2.jpg
  Нищо ново унищожи контра революцията.

  Когато стоиш достатъчно дълго до брега на реката и гледаш, ще видиш как пред теб по водата преминава трупът на врага ти
 18. 18 Профил на Quo Vadis
  Quo Vadis
  Рейтинг: 868 Весело

  "Единна Русия" иска неправителствени организации да се регистрират като "чужд агент"

  - А аз наивник си мислех , че Дневник е "забравил" Русия !

  Кога Европа ще стане НЕЗАВИСИМА ? (от американската политика )Кога европейските "независимите и свободни" медии ще станат действително свободни ?
 19. 19 Профил на bta
  bta
  Рейтинг: 1443 Неутрално
 20. 20 Профил на Yanni Dimitrov
  Yanni Dimitrov
  Рейтинг: 925 Весело

  Самите руснаци намират идеята за тъпа и смешна. А най-смешното е, че на фона на тази тъпня, вчера тихомълком Медведев откри базата на НАТО под Уляновск. С новъйм базом, друзя !
  http://www.echo.msk.ru/blog/ilya_ponomarev/904228-echo/

 21. 21 Профил на Амиго
  Амиго
  Рейтинг: 352 Неутрално

  До коментар [#13] от "Barionas":

  "олигарсите са повечето евреи вързани с фамилиите около федералния резерв"

  За първото съм съгласен (че повечето руски олигарси са евроиди), ама за второто- така беше по времето на пияната гарга Барух Елца, когато наистина Русия представляваше един огромен разграден двор, като националното богатство на Великата страна изтичаше навън..., но откакто чекистити принудиха цицалото Боря да им сдаде властта (като бяха му обещали да НЕ закачат неговото близко обкръжение, включително и Абрамович, който по онова време се навърташе около щерката на пияндето...), нещата коренно се промениха. Олигарсите, които НЕ се подчиниха на подполковника (който непосредствено след встъпването си в длъжност ги принуди да провеждат "национално- отговорен бизнес", каквото и да означава това) са или в чужбина, където продължават да лаят и до ден-днешен от безопасно разстояние, основно от Лондон, който от време оно се е превърнал в тих пристан на всевъзможни отрепки и криминални престъпници(Березовски, Пиночет, Доку Умаров и прочие свалочь), или се крият в синагогата в Негев..., или се научиха да шият ватенки в "Матроска тишина"... Останалите волю-неволю клекнаха. Искаш ли да ти пусна клипчето как подполковника скърца със зъби и Дерипаска стои гипс? Хайде от мен да мине:
  http://www.youtube.com/watch?v=VrRHM-oSHlw

  (W. Churchill) : "Абе няма да ми става тая България средиземноморска държава, я"
 22. 22
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 23. 23 Профил на Barionas
  Barionas
  Рейтинг: 524 Неутрално

  До коментар [#21] от "Амиго":

  Искам да те поправя Барух Елия - не Елца.

 24. 24 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 4799 Весело

  "По този начин се признава, че те участват в акции с цел въздействие върху държавните органи и промяна на провежданата от тях политика."

  Ха-хаааааа......
  Тези скъсаха синджира.
  Строшиха глупомера.
  За СЪВЕТСКИТЕ СТАРООБРЕДНИ КОМУНИСТИЧЕСКИ МОЗЪЦИ въздействието върху държавните органи и промяната на провежданата от тях политика,е индикация за капиталистическа диверсия.
  Май-май в СЕВЕРНА КОРЕЯ може да се окаже,че има по-либерално законодателство.
  Поне някакъв бонус не се ли предвижда,когато БЕЗ БОЙ ПРИЗНАВАТ такива КАПИТАЛИСТИЧЕСКИ ПРЕГРЕШЕНИЯ....

 25. 25 Профил на stein
  stein
  Рейтинг: 1153 Неутрално

  Тъжна картина. Руските управници все повече губят връзка с реалността.

 26. 26
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 27. 27 Профил на Амиго
  Амиго
  Рейтинг: 352 Неутрално

  До коментар [#13] от "Barionas":

  И още нещо- Путин е избор на КГБ. Кагебейците (чекистите) наложиха на цицалото Боря да избере Путин. Защото именно КГБ спря Русия по време на главоломното си пропадане..., а Путин беше техният избор. Той, разбира се, направи много, но още НЕ е успял да преодолее масовата руска корупция и затова има недоволни руснаци. Но, както ти казах вече- олигарсите ги подчини напълно. И това, поне според мен, е може би най-голямата му заслуга...

  (W. Churchill) : "Абе няма да ми става тая България средиземноморска държава, я"
 28. 28 Профил на bombov_saruyar
  bombov_saruyar
  Рейтинг: 985 Неутрално

  Да се изпратят в "психушку" или да се разстрелят.

  Ако по пътя напред, не помним как сме стигнали до тук, няма да стигнем там, за където сме тръгнали.
 29. 29 Профил на Yanni Dimitrov
  Yanni Dimitrov
  Рейтинг: 925 Любопитно

  Постановление, позволяющее Международным силам содействия безопасности в Афганистане перевозить грузы через Россию комбинированным путем, премьер-министр РФ Дмитрий Медведев подписал 25 июня. Вооружение и военную технику через Россию теперь можно перевозить на автомобильном, железнодорожном и воздушном транспорте.

  При этом грузы должны пройти через необходимые таможенные процедуры и у них должен быть официальный сертификат.

  О том, что в Ульяновске появится перевалочный пункт НАТО для транзита грузов из Афганистана в Европу, стало известно в феврале 2012 года. Несмотря на то, что официальные лица регулярно подчеркивали, что появление такого пункта не подразумевает создание базы НАТО и присутствие персонала организации на территории России, КПРФ провела ряд митингов против "натовской оккупации"

 30. 30 Профил на jubal harshaw
  jubal harshaw
  Рейтинг: 1443 Неутрално

  До коментар [#27] от "Амиго":

  Стига плямпа глупости, Елцин назначи Путин. По това време КГБ вече практически го немаше, а Путин беше като некои наши видни държавни дейци мафиот от градско значение, но от голям град.

  http://jubalharshaw.wordpress.com
 31. 31 Профил на marsena
  marsena
  Рейтинг: 1443 Весело

  [quote#8:"Barionas"]В България също ги има - Отворено общество и тем подобни . Моделират и лобират политиката в полза на американските интереси .[/quote]
  А какво ли ще стане ако направят списък на рубладжиите в България?
  Що руски подлоги ще бъдат осветлени, мила моя майно ле, що боклук...

 32. 32 Профил на Gouverneur général
  Gouverneur général
  Рейтинг: 1040 Весело

  "Газпром" Алексей Милер, изпълнителен директор го закъса с газЪ и приплаква на Турция да не правят нов газопровод за Европа . Южен паток няма да го бъде и изнудване няма да има.
  "Турция, втория на "Газпром" най-голям клиент и Азербайджан подписаха споразумение на 26 юни, да се изгради 7 млрд. долара Транс-Анадолски природен газ тръбопровод (TANAP), за извършване на азерски газ до европейските пазари. TANAP съперничи на "Южен поток"
  http://www.hurriyetdailynews.com/gazprom-warns-turkey-on-gas-deal.aspx?pageID=238&nID=24422&NewsCatID=348

  1945 г. започна ЗЛАТЕН ВЕК за ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ
 33. 33 Профил на Barionas
  Barionas
  Рейтинг: 524 Неутрално

  До коментар [#31] от "marsena":

  Много ясно ,че има и руски такива , нали това казвам в по-горните постове , че не става въпрос за идеи , а само за пари.

 34. 34 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1529 Любопитно

  Абе, че НПО в по-голямата си част са абсолютно вредни организации, особено тези, защитаващи всевъзможни права, привилегии и културни особености - така е. Ама чак да ги регистрират като "агенти", доста идиотско ми звучи.
  Иначе, аз бих искала да зная кой ги финансира тези организации в България, кой дава пари, за да продължават със антибългарската си и зловредна дейност?

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 35. 35 Профил на marsena
  marsena
  Рейтинг: 1443 Неутрално

  Най-лошото е, че у нас чуждите агенти-рубладжии са и управници...това Гоце, това Станишко, Ровч. ...и прочие видни червени тикви.

 36. 36 Профил на jubal harshaw
  jubal harshaw
  Рейтинг: 1443 Весело

  И докато сме на тема госдеп:

  http://www.demotivation.me/l5kk8wop42z0pic.html

  http://jubalharshaw.wordpress.com
 37. 37 Профил на Barionas
  Barionas
  Рейтинг: 524 Неутрално

  До коментар [#12] от "Амиго":

  Амиго, в Либия хурката я изядоха китайците . Имаха огромен персонал там и различни проекти , които им ги взеха . Според тях са вътре около двайсе и няколко милиарда долара . Англия и Франция бомбардираха Либия , а Меркел ходеше при китайците за пари та да спасяват евро зоната . Пълен ташак . За това сега за Сирия са се опънали яко.

 38. 38 Профил на plamitus
  plamitus
  Рейтинг: 638 Неутрално

  До коментар [#35] от "marsena":

  Не са само те, защото има още "Отровно общество", разни немски и американски фондации, хелзинкски комитет, гейски организации, на Мони П/а/сето "Атлантическия клуб", разните еврейски и протурски организации и партии. Всички политически сили и религиозни организации, получаващи пари отвън или трябва да се откажат от тях или да бъдат обявени извън закона и у нас.

 39. 39 Профил на Yanni Dimitrov
  Yanni Dimitrov
  Рейтинг: 925 Весело

  Това е все едно да обявим другарката Шаренкова за руски агент !

 40. 40 Профил на bobi_rz
  bobi_rz
  Рейтинг: 466 Неутрално

  И тук трябва да се въведе същото нещо!
  НПО-та трябва ясно да декларират чий интерес обслужват и защитават, на българите или на чуждите си работодатели.
  Не може да ни се вменява вина за това, че сме българи и живеем в България.

 41. 41 Профил на Амиго
  Амиго
  Рейтинг: 352 Неутрално

  До коментар [#16] от "newcastle":

  Альонка, щ се пра'ш на алтаФ? Такива като тебе трябва да са благодарни на руските власти че опазиха крякащите еврейчета по трибуните на т.нар. "митинги" от гнева на огромното мнозинство руснаци, понеже ако ги бяха докопали последните(особено уралските миньори) щяха да им откинат главите... (Само за твое сведение- дори Каспаров беше освиркван през време на цялото си изказване, а Немцов дори НЕ успя да завърши от дюдюканията и освиркванията...)

  Альонушка, НЕ бъркай мокрите си сънища с реалността. Знаеш ли кога евроидите пак ще си намърдат миризливите крадливи г@зове във Великата страна, дето има много за крадене... пардон- за приватизиране. Точно никога!

  ПП: Много пъти съм ти казвал, че въпреки напъните си да минеш за шабес-гой, в крайна сметка си си най-обикновен гой...

  ППП: И друго съм ти казвал- че нов бардак със стари ку*ви НЕ се прави...

  (W. Churchill) : "Абе няма да ми става тая България средиземноморска държава, я"
 42. 42 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 4525 Неутрално

  До коментар [#10] от "jubal harshaw":Ами Осман Октай разказваше в едно интервю как в периода 1998-2001-ва,когато Костов ги беше натикал в ъгъла,как най-честите гости в централата на ДПС са били представители на разни руски фирми.За АТАКА и новата партия на СКАТ можеш да бъдеш на 100%сигурен,че се финансират от Русия-те по яростно и от БСП защитават "аеца" ....

 43. 43 Профил на bobi_rz
  bobi_rz
  Рейтинг: 466 Неутрално

  "...Според юриста от правозащитната организация "Агора" Дмитрий Динзе, ако Държавният департамент на САЩ не намери изход от създалата се ситуация, "в Русия няма да останатникакви НПО". "

  Ако има такива организации(прокарващи интересите на Русия) в САЩ ще ги обявят за терористични.

 44. 44 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 4525 Весело

  До коментар [#12] от "Амиго":Сега Вие разбрахте ли се Медведев евреин ли е или не е?!И Путин борец срещу еврейските олигарси ли е или не е?!Иначе как ще обясните,че юдео-бореца Путин назначава пак Медведев за министър-председател?!

 45. 45
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 46. 46 Профил на miron4o
  miron4o
  Рейтинг: 581 Неутрално

  Много правилно. Няма разни маргинали да вгорчават живота на цялото общество.

 47. 47 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 4525 Весело

  До коментар [#13] от "Barionas":


  [quote#13:"Barionas"]Няма да е лесно на Путин да се бори с тия хиени[/quote] С кого се бори Путин?!Та олигарсите са по-богати от всякога.Харчат си парите в "презрения" запад под благосклонния поглед на Путин!та кой назначи Абрамович за губернатор на Чукотка?!Елцин ли?!Кой назначава юодея(според вашите болни теории) Медведев за президент и за премиер?!Кой?!Живеете в измислен свят....

 48. 48 Профил на NWO
  NWO
  Рейтинг: 810 Неутрално

  ъхъ, а у нас правят "софия прайд"...

  http://www.blitz.bg/news/article/118884
 49. 49 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 4525 Весело

  До коментар [#39] от "newcastle":


  [quote#39:"newcastle"]

  Това е все едно да обявим другарката Шаренкова за руски агент ! [/quote] Е ами тя си е.Аз като я видя по телевизията и изпитвам спонтанни позиви за повръщане.Само какви мазни реплики реди за Путин и руския патриарх.....

 50. 50 Профил на Quo Vadis
  Quo Vadis
  Рейтинг: 868 Неутрално

  На много руски "борци за демокрация и за права на човека" няма да могат да си достроят вилите , някои пък ще се откажат от запланираните покупки имоти по Лазурният бряг ............ и какъв рев ще настане за "правата" им .

  Кога Европа ще стане НЕЗАВИСИМА ? (от американската политика )Кога европейските "независимите и свободни" медии ще станат действително свободни ?
 51. 51 Профил на Barionas
  Barionas
  Рейтинг: 524 Неутрално

  До коментар [#47] от "yanne":

  Значи пояснявам какво имам в предвид с хиените . Основната идея на Путин е събарянето на долара . Това са идеите и на БРИКС . Ако сте чували за новите органи които изгражда БРИКС като тяхна световна банка ,валутен фонд и т.н. Един вид изграждането на нов свят след ерата на долара . Руската икономика е доларизирана и за да се постигне това , ще трябва да се мине през труповете на олигарсите , които са свързани с долара и федералния резерв . Войните за Сирия и после за Иран са именно за това -да се продава петрола в долари - защото реално той вече няма друго обезпечение . Ако САЩ след ВСВ са имали 50% от промишленото производство - то сега имат около 20 % . Нито Русия , нито Китай или Бразилия не желае да натрупва богатство в долари които се печатат само . Всеки който обаче се опита да продава петрол в нещо друго бива нападнат . Та с две думи това исках да кажа , по повод хиените , че те не споделят идеите на Путин и оттам идва противоборството.

 52. 52 Профил на NWO
  NWO
  Рейтинг: 810 Неутрално

  П-2 навремето в Италия я забраниха и почнаха с "фондацийките"....

  http://www.blitz.bg/news/article/118884
 53. 53 Профил на panzerino
  panzerino
  Рейтинг: 906 Неутрално

  Ами- прави са.
  Опитайте се да регистрирате православен храм в Юта, САЩ, по средата на мормонската пустош. Ще Ви оставят ли?

  Освен че, тези "неправителствени" в Русия се ползват за борба срещу държавата, и официалните и органи.

 54. 54 Профил на true
  true
  Рейтинг: 638 Любопитно

  Някои Демокрации имат отдавна такъв закон,

  Foreign Agents Registration Act .

  В него се казва например, че личностите, които стоят под чужд контрол са задължени да се регистрират в съдебното министерство, преди да оказват публично влияние на общественото мнение.
  Например в Русия Гари Каспаров, тази година е участвал даже в срещата на Билдерберг, името му фигурира в списъка, вижте на буквата К(RUS Kasparov, Garry Chairman, United Civil Front (of Russia) ), е личност, която стои под чужд контрол.
  http://www.bilderbergmeetings.org/participants2012.html

 55. 55 Профил на true
  true
  Рейтинг: 638 Любопитно

  Други Демокрации, например в Близкия Изток усилено работят в тази насока.
  Например предложението на професора от Бар Илан университета Щайнберг, президент на монитора за НПО в Израел да се въведе същия закон, Foreign Agents Registration Act.

  Даже са приети са някои закони :
  1.Всички НПО в Израел могат да получат само по 20 000 шекела годишно(4000 €) от чуждестранни правителства(предложен от Ликуд.)
  2. Тази сума трябва да се обложи с данък 45%(предложен от партията на Лиеберман)

 56. 56 Профил на .
  .
  Рейтинг: 1758 Неутрално

  Интересна и правилна идея, ако и у нас знаем кой поръчва музиката не само за политиците,че и за медийте, демокрацията само ще спечели.

 57. 57 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 3740 Весело

  Много добра идея. Като начало в регистъра като чуждестранен агент да бъде вписано правителството на гнома Медведев, което окончателно закрепи Уляновск (о, млъкни сърце!) като база на НАТО за афганистанския трафик по суша и по въздух. Мръсните империалистически долари от таксите да бъдат декларирани ежечасно, а със средствата да се закупуват успокоителни за разпенените камуняки.
  http://img.ntv.ru/home/news/20120629/Ylianovsk.jpg

 58. 58 Профил на jojin
  jojin
  Рейтинг: 638 Любопитно

  Американската реакция е крайно лицемерна при условие, че в Щатите действа Foreign Agents Registration Act (FARA), който е изключително ограничителен и на практика позволява финансиране на НПО под строгия контрол на ФБР и Министерството на финансите, а подобни закони действат и във Франция, Израел и други страни от ЕС.
  Не е лошо да видим, кои са тези "фондации", които са финансирали пряко / непряко сумите са няколко пъти повече/ с над 200 млн.$ в последните три години руските НПО : USAID /американската агенция за международно развитие/,NED / национален фонд за демокрация/,OSF / соросовото "Отворено общество"/,NDI / национален демократичен институт по международни въпроси/,MacArthur Foundation,Ford Foundation и т.н. Т.е. срещу Русия се води яростно мръсна информационна война, щедро финансирана от държавни и частни фондове с анти-руска насоченост, като парите основно се усвояват от откровено ненавиждащите Русия и руския народ, местни и чуждие врейчета, които са и основните "опозиционери". Ако някой не го мързи и малко проучи темата, с изненада ще открие, че антируската опозиция в последните 200 г.,ВИНАГИ е била финансирана от чужди правителства и банки и ВИНАГИ парите са влизали в джобовете на руските евреи, които никога не са криели дълбоката си ненавист и омраза към руската държава и руския народ, между другото руснаците са им отговаряли със същото.....
  Посочете ми един руски "революционер", в последните 200 години, който ДА НЕ Е ЕВРЕИН и който да не е финансиран от чужбина, просто няма такъв случай и няма да има....

 59. 59 Профил на ._
  ._
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Това трябва да се приложи и в България и най - сетне да бъде забранена дейността на българофобски организации като Български хелзински комитет и ромските кривозащитни организации.

 60. 60 Профил на jubal harshaw
  jubal harshaw
  Рейтинг: 1443 Весело

  До коментар [#42] от "yanne":

  http://jubalharshaw.wordpress.com
 61. 61 Профил на Nyama Znachenie
  Nyama Znachenie
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Че всички тези т.н. НПО-та са маши на чужди интереси няма никакво съмнение - нашите са едни мижитурки в сравнение с размаха и финансовия ресурс на тези в Русия...

  Поразителното е как досега не се усетиха руските власти - страната е тотално и дълбоко инфилтрирана на всички нива и тази реакция и ограничителни мерки (отдавна институциализирани в САЩ и Европа) са много, много закъснели...

  Цялата работа е, че националната руска олигархия позакрепна при Путин и престана да се съобразява с мерациите за подялба на руските природни ресурси с чуждите корпорации, главно американски - както си го караха при Елцин...

  На нещастния руски народ (както и на нашия) им е все тая дали ще го грабят родни или чужди олигарси, но родните поне могат да бъдат ограничавани отвреме навреме (Ходорковски, който се канеше да продаде на американците ресурси, осигуряващи 10% от БВП на Русия).


 62. 62 Профил на XXXXXXL Demokrat
  XXXXXXL Demokrat
  Рейтинг: 186 Весело

  Единна Русия" иска неправителствени организации да се регистрират като "чужд агент".............................................
  Всеки гладен за долари седераст,тръгнал да краде сибирски шишарки,ще бъде ударен по манерката

  Yes,we Scan!-Barak Obama
 63. 63 Профил на kras 059
  kras 059
  Рейтинг: 524 Неутрално

  "Депутат от "Единна Русия", близък до ръководството на парламента, коментира за "Ведомости", че инициативата е отговор на т.нар. "Закон Магнитски", с който в САЩ се съставя списък на руски граждани, погазващи човешките права и на които ще се отказва виза за влизане в страната." - една недобре обмислена и повлияна основно от емоции инициатива, която ако изобщо бъде реализирана, ще има съвсем други, при това основно негативни за обществото последици.

 64. 64 Профил на antikomunist
  antikomunist
  Рейтинг: 8 Весело

  магучия пак търси врага с партиен билет така е като пада птрола пада и п... за ужас на петата колона

 65. 65 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 696 Неутрално

  Съвършенно правилно!
  Не може една организация да получава пари напр. от САЩ, които официално заявяват, че Русия им е враг и да не бъде постоянно контролирана от властта.
  Все едно Ал Кайда да финансира организации в САЩ и никой да няма право да ги следи.

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 66. 66 Профил на тулса
  тулса
  Рейтинг: 3743 Неутрално

  До коментар [#20] от "newcastle":
  Като пишеш, че "самите руснаци намират тази идея за тъпня", би трябвало да се поинтересуваш и за личността на опонента на проекта от твоя линк Илья Пономорьов.Наистина е "емблематичен " за руския преход
  Родственик на небезизвестния Борис Пономарьов, почнал кариерата си като помощник и референт на Георги Димитров и
  изкарал 30 години като завеждащ международния отдел на КПСС.
  Понеже кръвта вода не става, загрижения за правата на платените правозащитници поработва и като дясна ръка на
  Ходорковски.През 2011 е сред инициаторите на "снежната революция" ....и основател на руския Ляв фронт.

 67. 67 Профил на ip_man
  ip_man
  Рейтинг: 8 Разстроено

  КГБ отдавна е съставил регистъра на тия организации и ще ги почне една по една. Нищо не се променя в тая държава. То и в нашата май така.

 68. 68 Профил на Амиго
  Амиго
  Рейтинг: 352 Неутрално

  [quote#61:"petrov9"](Ходорковси, който се канеше да продаде на американците ресурси, осигуряващи 10% от БВП на Русия).
  [/quote] НЕ на американците, а на барон Ротшилд. Иначе когато усети ДЕБЕЛИЯ, Ходорковски се опита да се спаси чрез Ротшилд като му прехвърли акциите ..., но боздугана летеше безмилостно и "Червеният Щит" реши да се сниши, оставяйки аверчето си в "Матроска Тишина" ...

  До коментар [#62] от "xxxxxxxxl":


  Брачед, късно е либе за китка! Пиндюхите се преебаха - трябваше да смачкат Русия-та когато можеха. Сега ще хванат Баба Меца за... шишарката. Иначе тия международни "Право-Защитни Организации" трябва да са доволни, че и Березовски, и Закаев и някои други 'убавци НЕ са все още осъмнали с по едно туристическо пикелче в кратуните. Чичко Сталин надали щеше да остави тая работа току-така...

  Прочее, като стана въпрос за "Бащицата", планетата Земя НЕ ръцете, а калните му ботуши трябва да целува, щото без него нямаше да има ни евроиди (които сега крякат срещу подполковника и неговите чекисти), ни славяни, а разни помиари като свинята Чърчил щяха да бъдат отговорници на барака № 6...

  Омбре, няма какво да се заблуждаваме- комунизма спаси света от фашизма, а НЕ пикливите Западни Демокрации.Комунистите бяха острието на меча, всичко останало, включително и лицемерните англосакси- поддържаща роля в най-добрият за тях смисъл. По мое мнение си бяха най-обикновени кибици, които следваха заветите на феноменалният Хашек: "Трайко си бачкай кибик, докато НЕ си ял ритник..."


  (W. Churchill) : "Абе няма да ми става тая България средиземноморска държава, я"
 69. 69 Профил на тулса
  тулса
  Рейтинг: 3743 Неутрално

  До коментар [#34] от "VеnRus 2008":

  Регистрацията като "агенти на чужди интереси" е заимствано от
  американски закон , приет по времето на Рузвелт и неотменен
  и досега:"the term ‘‘agent of a foreign principal’’ means—(
  1) any person who acts as an agent, representative,employee, or servant....engages within the United States in political activities for or in the interests of such foreign principal;acts within the United States as a public relations counsel, publicity agent, information-
  service employee or political consultant for or in the interests of such foreign principal.."
  (SUBCHAPTER II—REGISTRATION OF FOREIGN PROPAGANDISTS)

 70. 70 Профил на тулса
  тулса
  Рейтинг: 3743 Неутрално

  До коментар [#68] от "Амиго":
  "Ходорковски се опита да се спаси чрез Ротшилд като му прехвърли акциите.."
  Този момент на времето също ме сюрпризира много, ама нещо
  не се афишира от защитниците на Ходорковски.

 71. 71 Профил на true
  true
  Рейтинг: 638 Любопитно

  Но даже и при наличието на закона „ Foreign Agents Registration Act”, САЩ не можa да принуди някои „организации“, които го нарушават, да се регистрират като „Агенти на чуждестранно правителство“.
  Например администраацията на Айзенхауер няколко пъти е изисквала водачите на " American Zionist Council " да се регистрират като такива.
  Ноември 1962г Роберт Кенеди също изисква регистрация, но под натиск на еврейското лоби и правителството на Джонсон, съдебното министерство оттегля искането си.
  По късно "American Zionist Council" се преименова в "American Israel Public Affairs Committee" (AIPAC).
  1988 сенаторът Уйлям Фулбрайт и бившият служител на ЦРУ с висок ранг Виктор Марчети отправят искане до съда за регистрация на AIPAC по закона "Foreign Agents Registration Act", без успех.
  2004г във връзка с известния Лауренс Франклин шпионски скандал, който е предавал класифицирана информация за външната политика на САЩ на AIPAC, отново има искане AIPAC да бъде под контрола на съдебното министерство, но пак без конкретни стъпки.

 72. 72 Профил на Амиго
  Амиго
  Рейтинг: 352 Неутрално

  До коментар [#70] от "тулса":

  Защитници на Ходорковски, ли? Хм, интересно! Къде бяха тия "защитници", когато олигарсите ограбиха Русия и докараха и без това бедното руско население до просешка тояга?! Къде бяха тия "защитници", когато хора (почти всички родени от Правилните Майки) до вчера с 200 рубли заплата станаха собственици на ресурси за по десетки милиарда долара?!...

  Но за огромно щастие на руското природонаселение се появи един подполковник и с една бая здрава тояга почна да млати един по един всеки назначен милиардер, изнасящ руски активи в чужбина...

  Естествено че Путин НЕ е светец , но Вовката работи за Русия доколкото му позволяват силиците и възможностите, с оглед батака, който завари при идването си ...

  (W. Churchill) : "Абе няма да ми става тая България средиземноморска държава, я"
 73. 73 Профил на Предраг Джукич
  Предраг Джукич
  Рейтинг: 638 Неутрално

  Бог да благослови Русия -освободителка на българите от исляма !

  тенкю пийпъл! Да живей масонската ложа
 74. 74 Профил на .
  .
  Рейтинг: 1758 Неутрално

  Още, руската дума отлага обсъжданията за ратифициране на присъединяването на Русия към ВТО накъде през юли, а трябваше да е подписан до 23 юли.

 75. 75 Профил на lone wolf
  lone wolf
  Рейтинг: 1177 Неутрално

  До коментар [#27] от "Амиго":

  Амиго!
  За първи път ти слагам +

  Коментарът ти е почти точен!

  Да разлая троловете!!
 76. 76 Профил на тулса
  тулса
  Рейтинг: 3743 Неутрално

  До коментар [#58] от "jojin":
  "...Посочете ми един руски "революционер"...."
  Готово...Димитър Благоев, де факто основател на РСДРП
  и маркисистки пропагандист.
  Освен да не предположим, че е бил финансиран от турците.

 77. 77 Профил на Гражданин
  Гражданин
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Гледам тука нЕкои съфорумци, са против регистрационния режим на чуждите агенти в Русия!?! А пък аз си мисля, че такива като Ксения Собчак, ще могат да си развяват американския байряк и да си държат в къщи суми не от по 1-2 милиона долара, или евра, а по един милиард! Само че, тогава да видим за какво ще плещят по антируските митинги!? И у нас е пълно с чужди агенти и те именно ни ОПРАВЯТ- изброявам няколко, Соросовото отварЯщо общество, разните институти за разни пазарни и не пазарни икономики, "Независимите" за незнам какво си дружества, сиганската правозащитна организация, Хелзинки.....! Е, защо сте против този руски закон!??? Ако тук имаше такъв и там беше упоменато, че тези дето са против шистовия газ, разсипването на българските гори и крайбрежна ивица са едни от тез Ейджънти, аз лично нямаше да демонстрирам с тях! Сериозно! Щях пак да си демонстрирам, но заедно с другите читави българи и даже щях да ги плюя тези майкопродавци, както ги наричат в един "националистически" вестник! Моля агентите и във великата Рус и у нас да са известни на хората!

 78. 78 Профил на тулса
  тулса
  Рейтинг: 3743 Неутрално

  До коментар [#49] от "yanne":
  "..какви мазни реплики реди за Путин и руския патриарх.."
  Нямам щастието да познавам въпросната госпожа, но за да я обявиш за руски агент би трябвало да докажеш, че е финансирана от същия този Путин или руския патриарх.
  Ако по аналогия почна да наричам американски агенти всеки
  съфорумец, който възхвалява щатите тука....веднага ще ме
  пишеш и мен "руски агент"

 79. 79 Профил на тулса
  тулса
  Рейтинг: 3743 Неутрално

  До коментар [#54] от "true":

  Интересен е списъка на участниците в тазгодишната сбирка.
  Не съм на ясно за целите на този клуб на политически , икономически и медийни "тежкоатлети"...но ми направи впечатление, че там Каспаров се намира в компанията на такива личности като шефа на Световната банка, холандската кралица, Хенри Кисинджър , президента на Дойче Банк , бившия американски финасов министър Рубин, CЕО то на "Льо Монд " Израилевич и т.н.
  От Източна Европа и Русия комай само Каспаров , полският финансов министър и някакво гърче са представени.

 80. 80 Профил на тулса
  тулса
  Рейтинг: 3743 Неутрално

  Ндааа...Заинтересувах се аз от тази група , за която бях само чувал откъслечни неща. Особено ме впечатли следния ...парадокс "В 1991 году в ее заседании участвовал Билл Клинтон, будучи еще губернатором Арканзаса. Двумя годами позже - Тони Блэр, тогда еще член парламента от оппозиционной лейбористской партии. Все председатели Европейской комиссии, занимавшие этот пост в последнее время, участвовали во встречах Бильдербергской группы до того, как были назначены на эту должность. .."
  За какъв ли пост го готвят Гари?

 81. 81 Профил на АБПФК
  АБПФК
  Рейтинг: 868 Неутрално

  [quote#15:"focusnik"]По тази причена, тези нетърговски /не са неправителствени!!! - преводът е неточен - некоммерческе организации[/quote]
  А какво е NGO според теб? По- точно се превежда недържавни.

  ☭ Нас червеното знаме роди ни...☭ http://youtu.be/EC58ZjzejL0
 82. 82 Профил на АБПФК
  АБПФК
  Рейтинг: 868 Неутрално


  И у нас трябва да се обвяват за такива- особено Фондация Америка за България, която влияе на Дневник.

  ☭ Нас червеното знаме роди ни...☭ http://youtu.be/EC58ZjzejL0
 83. 83 Профил на NWO
  NWO
  Рейтинг: 810 Неутрално

  До коментар [#82] от "Omnis Omnibus":
  това са бели къхъри драги приятелю, само малко да се зачете човек във всичките мръсотии на цру, ми5, френското и турското разузнавания на територията направо му идва да се издрайфа... кгб изобщо не го броим в случая - по-явно няма накъде...

  http://www.blitz.bg/news/article/118884
 84. 84 Профил на АБПФК
  АБПФК
  Рейтинг: 868 Неутрално

  До коментар [#83] от "NWO":

  Така е. Аз само давам един очеваден пример, който може да се види всекидневно на страницата на Дневник/Капитал.

  ☭ Нас червеното знаме роди ни...☭ http://youtu.be/EC58ZjzejL0
 85. 85 Профил на NWO
  NWO
  Рейтинг: 810 Неутрално

  До коментар [#84] от "Omnis Omnibus":
  това е територията му викат "демокрация"...
  егати и демагогията, егати и промиването на полирани мозъци...

  http://www.blitz.bg/news/article/118884
 86. 86 Профил на NWO
  NWO
  Рейтинг: 810 Неутрално

  До коментар [#80] от "тулса":
  Колега, моля не споменавайте името билдербергско - "фондациите" ще Ви обвинят в
  недемократизъм, от министерствата на истината и любовта ще Ви пратят призовка и покана...
  никпга не съм мислил, че хамериканската селяния и демагогия ще надминат ссср-ската - е явно съм бил много глупав...

  http://www.blitz.bg/news/article/118884
 87. 87 Профил на TRAJAN
  TRAJAN
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Правилно.
  Всякакви образувания, развиващи политическа дейност с явно или неявно финансиране от чужди държави, са нежелани в която и да е суверенна държава.

 88. 88 Профил на Реконструктор
  Реконструктор
  Рейтинг: 753 Неутрално

  Да, личи си, че Путин се възкачи отново на трона. Бой и затвор за платените предатели и чужди агенти.

  И не правильно думать, что есть чьим-то богом обещанный рай
 89. 89 Профил на heatseeker
  heatseeker
  Рейтинг: 1443 Весело

  Цяла Русия е финансирана с пари от чужбина. Своя валута, която да означават нещо, тя няма. Да наречем и правителството им тогава "Чужд агент"?

  Иначе - харесва ми това, че Путин затяга възела. Забавлява ме обстоятелството, че с примитивния си, кгб-йски мозък не може да се усети, че това не се вързва с отварянето към света, сполетяло средния руснак.

  Свобода за Надежда Савченко!
 90. 90 Профил на тулса
  тулса
  Рейтинг: 3743 Неутрално

  До коментар [#83] от "NWO":
  "...турското разузнавания на територията .."
  Във връзка с турската следа и онзи клуб...чието име се оказва табу.В постоянния му комитет от двадесетина човека, забелязвам турския милиардер Мустафа Коч.Спомням си, че преди няколко години (2008) беше забил турския флаг в Дупница,където имало международно състезание по радио управляеми модели(единствен от всички участници).

 91. 91 Профил на NWO
  NWO
  Рейтинг: 810 Неутрално

  До коментар [#90] от "тулса":
  те друагарите демосрати не правят връзка между другаря коч и кочхолдинг - дръгаря кофтов - ама нали са десрати... да целуваш 60г.+ съветският задник и да мислиш, че като цалуваш хамериканският ще просперираш издава наивитет и простотия каквато света не познава - ама така е при робските племенца - не народи - ПЛЕМЕНЦА!

  http://www.blitz.bg/news/article/118884
 92. 92 Профил на selianin
  selianin
  Рейтинг: 660 Неутрално

  Само да се впишат в специален регистър
  на Министерството на правосъдието .
  Не става дума за забрана.

  ...каждое новое поколение лучше...V.V.PUTIN
 93. 93 Профил на panzerino
  panzerino
  Рейтинг: 906 Неутрално

  [quote#73:"Предраг Джукич"]Бог да благослови Русия -освободителка на българите от исляма ![/quote]
  Много хора просто не разбират,че ако не бяха стотиците хиляди руснаци и финландци да си сложат костите за нашата свобода през 1877-78, и досега щяхме да целуваме феса. И това няма нищо общо с комунизма, Сталин и т.н. .
  Гърция, апропо- сама си се освободи. И то почти 50 години по-рано.

  Няма такива "неправителствени" организации. Защото всичко струва пари, и мечката танцува както и се плати. Само дето Руският мечок не е свикнал да танцува по Америкосната/УК свирка. Защото мелодията на тази свирка не му "понася".
  Просто и ясно.

  Путин възстанови Руската държавност. Много негативно има, но руснаците днес са по-добре от Елциновите времена.
  Просто и ясно.

 94. 94 Профил на panzerino
  panzerino
  Рейтинг: 906 Неутрално

  [quote#89:"GogoPG"]Цяла Русия е финансирана с пари от чужбина. Своя валута, която да означават нещо, тя няма. Да наречем и правителството им тогава "Чужд агент"? [/quote]
  Нещо си сбъркал сутрешната си закуска?
  Не си разбрал, кой крак в коя обувка си сложил?

  Не плещи глупости... .

 95. 95 Профил на NARODOVAZPITATEL
  NARODOVAZPITATEL
  Рейтинг: 581 Неутрално

  преведете си това открай докрай и ще разберете цирка:

  http://poiskpravdy.com/putmed/

  освен това в диагноса.нет (със "С", има конкретни подробни документи и доказателства на български

  По време на "СОЦ.-а'' имаше девиз: "МВР - ДОБЪР СТОПАНИН НА МОИТЕ ДЕЛА",а днес девизът е:"ДНЕВНИК- ДОБЪР СТОПАНИН НА МОИТЕ КОМЕНТАРИ..."
 96. 96 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 898 Весело

  [quote#1:"Karelson"]Пак ли тръгнахме да търсим врагът с партиен билет [/quote]
  Не само тръгнахме но и го намерихме, сега остава и да го окошарим.....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 97. 97 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 898 Весело

  [quote#71:"true"]САЩ не можa да принуди някои „организации“, които го нарушават, да се регистрират като „Агенти на чуждестранно правителство“. [/quote]
  Това не значи че и Русия няма да може да принуди, нали?

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 98. 98 Профил на NARODOVAZPITATEL
  NARODOVAZPITATEL
  Рейтинг: 581 Неутрално

  До коментар [#21] от "Амиго":

  Хайде и то мен да мине,преведи си тези документи открай докрай:

  http://poiskpravdy.com/putmed/

  и виж този материал:

  http://www.youtube.com/watch?v=eRVfDxcQE2c

  По време на "СОЦ.-а'' имаше девиз: "МВР - ДОБЪР СТОПАНИН НА МОИТЕ ДЕЛА",а днес девизът е:"ДНЕВНИК- ДОБЪР СТОПАНИН НА МОИТЕ КОМЕНТАРИ..."
 99. 99 Профил на block
  block
  Рейтинг: 1206 Неутрално

  До коментар [#45] от "be_google":

  хахаха ти си пълен олигофрен баце... порното и алкохола... хахаха. честно ми кажи падаш ли си по афганистанско порно и макова ракия? просто в афганистан си развяват байрака много хора които се опитват да гръмнат това или онова в щатите и за това американците ги шокаха по репите. само не разбрах как и защо порното и алкохола са атрибути на демокрацията? освен, че има свобода на печата де. но алкохола? в русия - где так вольно дъьшет человек алкохола има доста по дълбоки и корави традиции. викам ти да спреш порното малко и да излезеш да се видиш с истински момичета, ей така на живо.

 100. 100 Профил на block
  block
  Рейтинг: 1206 Неутрално

  До коментар [#97] от "boby1945":

  Гледам, че славното време на НКВДейските тройки пълни гръдта ти с гордост. Само да добавя, че за разлика от шведската,НКВДейската тройка е от двама мужици и кон.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK