Две страници бяха "изгонени" от руската част на интернет заради критика към властта

Две страници бяха "изгонени" от руската част на интернет заради критика към властта


Вече от няколко дни интернет страниците Compromat.ru и Moscow-post.ru са недостъпни заради преустановени права за регистрация от Ru-Center, който отговаря за домейните в руската част на интернет. Спирането е било направено след оплакване на съветника на Владимир Путин Сергей Дубик, съобщи в. "Ведомости".


След принудителното "изселване" от руския интернет, двете страници вече използват домейните Compromat.net и Moscow-post.com. Според представител на регистратора Ru-Center регистрациите на двете страници са били спрени заради започнало разследване от прокуратурата в Москва във връзка с нарушения на закона за лични данни и систематически публикации с непроверени източници.


Близък до Compromat.ru източник разказва пред "Ведомости", че срещу страницата е била подадено оплакване от Сергей Дубик, бивш началник на отдел "Кадри" към руския президент. "Оплаках се от статии с клевети, които са разпространявани от електронните средства за масова информация", потвърждава Дубик пред "Ведомости". Той добавя, че не знае подробности защо са били затворени страниците.


През февруари 2012 г. изданието Compromat.ru публикува статията "Всемогъщият Дубик", в която чиновникът е обвинен в търговия с длъжностни назначения и други нарушения на закона. Moscow-post.ru от своя страна публикува административни протоколи с адреса на Дубик, номерата на колата му и номера на шофьорската му книжка.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK