Руски губернатор пуска казаците срещу "пришълците от Кавказ"

Александър Ткачов

Александър ТкачовЕдна от главните задачи на създаваната в района на Кубан "казашка полиция" ще бъде контролирането на миграционните процеси и защита на района от влиянието на пристигащите от Кавказ.


Това заяви в края на седмицата губернаторът на Краснодарския край в Русия Александър Ткачов. Думите му са част от негово изявление на заседание на местното ръководство на Министерството на вътрешните работи.


Думите му предизвикаха протести както от казашките общности, така и от Обществената палата на Русия, която ден по-късно призова прокуратурата да разследва назначения от Кремъл губернатор за раздухване на междунационална вражда.
В изказването си Ткачов припомня, че за последните 10-20 години администрацията на Краснодарския край съзнателно поддържа казачеството, защото иначе районът "ще изгуби своята самобитност", ще престане "да бъде общност" и "регион, който самостоятелно се грижи за реда, цени традициите си, отговаря за действията си и проявява високо ниво на патриотизъм".


След това губернаторът критикува съседния Ставрополски край, където било "изгубено чувството за общност и солидарност, включително и културното наследство", защото тази територия "много лесно се населва от други народи, преди всичко от кавказки националности". Ткачов обяснява, че в Ставрополоския край количеството на преселниците вече преминава в качество и "руската част от населението там се чувства некомфортно" и отстъпва позициите си.


Ставропол беше филтър между Кавказ и Кубан, който вече не съществува, продължил губернаторът. Според него "рано или късно" и в Кубан количеството ще премине в качество и ще започнат междунационални конфликти като тези в Югославия.


Решението на Ткачов е да се поддържа установеното съотношение между славяни и пришълци от Кавказ - 80% руснаци и 20% "многонационални народи от Кавказ и не само", което устройвало всички.


Според него напоследък "в условията на демокрация и повишено отношение към правата на човека" възможностите на полицаите са ограничени. "Това, което вчера се прощаваше на милиционера, днес не се прощава на полицая. Затова, когато казачеството е редом с полицията и представителите на органите на реда, и вие ще се чувствате по-уверени. Това, което не е позволено на вас, може да го направи казакът." Ткачов смята, че ако редът се поддържа с казаци, престъпниците ще се боят от тях, защото "е безполезно да се воюва с народа".


Казашките отряди


С решение на ръководството на Кубан от 1 септември около 1000 казаци ще започнат да патрулират заедно с полицията. Те ще бъдат организирани в дружини и ще се подчиняват както на атамана си, така и на местното ръководство на МВР.


До края на тази година за целта държавата е отделила почти 170 милиона рубли (около 4.3 млн евро), а през 2013 г. за казашките дружини се предвиждат 650 млн. рубли (над 16 млн. евро) Заплатата на казак-дружинник ще бъде 25 000 рубли месечно (около 630 евро). Обезщетението за всеки, "пострадал при изпълнение на служебните задължения", ще бъде в размер на 100 - 500 хиляди рубли (2500 - 12 550 евро), а за загинал казак на близките ще се изплащат 1 млн. рубли (25 100 евро).


На отрядите ще бъде позволено да проверяват личните документи, да откарват граждани в полицейските участъци и при необходимост да влизат в места като увеселителни заведения, ресторанти, кина.


До приемането на местния закон казашките дружини са помагали за по 4 часа в празничните и поливните дни, срещу което са получавали възнаграждение. Сега ситуацията се променя и казаците ще имат постоянна служба, ще бъдат трудоустроени на пълен работен ден и ще станат част от структурите на районната администрация.


Критиките


Първият заместник на атамана на Кубанската казашка войска Николай Перваков обаче коментира пред московския в. "Ведомости", че казаците винаги са участвали в охрана на реда, а не в междунационални конфликти. Нищо подобно, предложено от губернатора, не ни се е налагало да правим, допълни той. "Нека с миграцията да се занимават миграционната служба, полицията. Ако ни бъде поставена такава задача, ще трябва да се съберем и да вземем някакво решение."


Гаджимет Сафаралиев - ръководител на парламентарната комисия по националните въпроси, критикува Ткачов и му препоръча, вместо да прави подобни изявления, да се занимава с кризата в Кримск, където това лято заради слаба работа на властите населението не бе предупредено за задаваща се буря и пороите убиха десетки хора. "Освен това ме удивляват коментарите на зам.-министъра на вътрешните работи Сергей Герасимов, че този опит щял да се използва и в други райони. Не разбирам, у нас има различни държави вътре в Русия? Или законите в едни райони се спазват, а в други не? Да не би Ткачов да има други закони? Може би е решил да се отдели в своята държава, да си създаде казашка държава? Дори не се възмущавам, а се удивлявам. Как може политик от подобен ранг да прави такива изявления, още повече пред колегията на МВР? Когато кавказци печелят три златни медала - те са руснаци. А когато се местят някъде, стават нежелани лица."


Обществената палата на Русия обяви, че ще поиска от Главната прокуратура да провери законността на решенията в Краснодарския край и ще повдигне въпроса на първото заседание при президента по въпросите на междуетническите и междунационалните отношения.


"Ткачов фактически призова към разпадане на страната. Той призна районите на Северен Кавказ за чуждестранни вражески територии и призова да се издигне бариера срещу тях с помощта на незаконни въоръжени формирования. Целта на такива структури не е поддържането на реда, а възпрепятстване на преселването на граждани от един район в друг. Това е вопиющ случай. Фактически това е призив към разпалване на междунационална вражда, което се преследва от Наказателния кодекс", заяви Александр Соколов, един от членовете на Обществената палата.


Оправданието


След появата на новината за изказването на Ткачов от пресслужбата на губернатора разпространиха допълнителен коментар, изтъквайки, че в района от много години живеят над 100 народа и казашките дружини се създават "за да не се допускат междунационални конфликти и да се съхрани мирът". В текста се посочва още, че думите на губернатора трябва да се възприемат "изключително като препоръка към полицията да усили контрола над миграционните процеси".


"В последните няколко месеца в Кубан бяха регистрирани няколко случая на сблъсъци между местното население и мигрантите и във връзка с това властите имат намерение за допълнителни мерки за недопускане на незаконна миграция в строго съответствие с руското законодателство."


Самият Ткачов пусна няколко уточнения в Twitter, включително и изтъкване, че в собствената му администрация има представители на различни националности.


"Във всеки случай от 12 години ръководя район със 120 националности. По-добре от мнозина разбирам колко крехък е този мир. А виж - незаконната миграция е крещящ проблем и именно за това говорих. Не мога и нямам намерение да гледам спокойно как пристигащите пренебрегват законите, правилата, местните обичаи и понякога просто се държат нагло", написа още губернаторът.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (73)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1254 Неутрално

  подкрепям губернатора не за друго, а защото смятам, че тази страна в такава цялост не може да съществува. РФ трябва да спре да бъде федерация а да са си суверенни държави

 2. 2 Профил на gsb
  gsb
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Баце Ткачов, тва отношение 80/20 се поддържа не с полиция а с по-редовен секс иначе.. не мое спреш гората а се разлиства

 3. 3 Профил на Comandante Marques
  Comandante Marques
  Рейтинг: 1416 Весело

  мдам, а с Емират Кавказ каква става тя? прежалиха го май

  low riders team
 4. 4 Профил на Comandante Marques
  Comandante Marques
  Рейтинг: 1416 Весело

  До коментар [#2] от "gsb":

  по-редовен от три пъти годишно? а за поркане кога време?

  low riders team
 5. 5 Профил на takeshi303
  takeshi303
  Рейтинг: 796 Неутрално

  Когато кавказци печелят три златни медала - те са руснаци. А когато се местят някъде, стават нежелани лица."

  Руснаците не печелят златни медали и сега ще им бъде напомняно постоянно, че кавказци им ги печелят.

 6. 6 Профил на Тъмносин вирусоносител
  Тъмносин вирусоносител
  Рейтинг: 796 Весело


  Ще пишат писмо до султана...

  Иво Инджев - вербуван на 8.07.83г. от ст.л-т Иван Димовски. Регистриран на 12.11.83г.
 7. 7 Профил на Йосиф
  Йосиф
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Поркането в тия територии е с такива размери, че вече работата, и секса се смятат за вредни, а мисленето и ученето са невъзможни
  Има разбира се и трезвеници - срещат се с честотата на белите лястовици.
  "И ний вървим, вървим, вървим нататък....."

  rakas
 8. 8 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2709 Неутрално

  Казаците са голема работа. Жалко,че Сталин изби много от тях. Защото те със свободолюбив дух и отказаха да му се подчиняват.

 9. 9 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1458 Неутрално

  Много правилна. Човека иска да запази етническия състав и културата на територията, не разбирам защо има възмутени?

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 10. 10 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1416 Разстроено

  Русия ще се опре на казаците, а ние на кой?

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
 11. 11 Профил на Канопус
  Канопус
  Рейтинг: 515 Неутрално

  До коментар [#1] от "stanislavdi":

  Глупости на търкалета !!!

 12. 12
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 13. 13
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 14. 14 Профил на Канопус
  Канопус
  Рейтинг: 515 Неутрално

  До коментар [#5] от "normandy":

  Е, ще говорим след края на олимпиадата. Особено ще сравняваме с медалите за България ...
  Не разбирам що за хора се присмиват на Русия, а не виждат ние в какво състояние сме... ако щеш и етнически!

 15. 15 Профил на kamski
  kamski
  Рейтинг: 627 Неутрално

  [quote#13:"Канопус"]костовците русофоби[/quote]
  Костов-русофоб???Ако беше русофоб нямаше да даде Нефтохима на рашките

 16. 16 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  [quote#15:"kamski"]Костов-русофоб???Ако беше русофоб нямаше да даде Нефтохима на рашките [/quote]

  Костоф е българофоб!! Добре беше, че само един мандат грабеше България!

  А братушките са на верен път, без костомолци в управлението на страната!

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
 17. 17 Профил на Big_Villager
  Big_Villager
  Рейтинг: 710 Неутрално

  Аз само да напомня че Русия получава достъп до Черно море едва в края на 18ти век, а чак през 19ти век териториите на севр и изток от морето стават офицално руски.
  След това за няма и 100 години етническия състав е променен напълно от 0 - 80% . Нещо което османската имерия не прави за времето в което владее тези територии.
  Всъщност от там в българските земи идват много черкези, татари и други диви кавказки типчета дето днес са основа на турското малцинство в България .
  Може губернатора е по добре да каже - Уелкъм бек дорогие черножопьи

 18. 18 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4663 Неутрално

  Казаците в Русия са нещо като башибозуците в Турция. Турция, като по-напреднала демокрация, отдавна е премахнала башибозуците. Русия, като изостанала азиатска сатрапия, все още живее с представите от 19-ти век и си държи на казаците.

 19. 19 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1416 Любопитно

  До коментар [#18] от "g_t_CBR600RR":

  Америка също има башибозук, нарича се Гражданска гвардия. И тя ли е изостанала като Русия?

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
 20. 20 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4663 Неутрално

  До коментар [#19] от "Курт Деликуртев- надпартийният, за което често БАН!!":

  Казва се Национална Гвардия и има нЕкои разлики с казаците, ама не ми се занимава да ти ги обяснявам, а и знам, че няма смисъл.

 21. 21 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1134 Весело

  До коментар [#10] от "Курт Деликуртев- надпартийният, за което често БАН!!": Ние ще се опрем на дядо Иван , ама оня драгалевския на неговата патерица

 22. 22 Профил на papadok
  papadok
  Рейтинг: 627 Неутрално

  Интересно е понятието"миграционни процеси" в рамките на една държава и тълкуванието на губернатора-странно разбиране за демокрация.Това по същество е призив и стъпка към поредното разпадане на страната.А там освен казашки могат да се създадат и други милиции и тогава се връщаме към "союз нерушимии"и войните между Армения и Азербайджан,Чечения,Осетия Грузия,Нахичева.....Друг е въпросът колко време в денонощието тези паравоенни образования са трезви.И политиците им тоже...

 23. 23 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3676 Неутрално

  Разпадът на "Великата страна" върви кротко и по план.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 24. 24 Профил на .
  .
  Рейтинг: 1483 Неутрално

  [quote#8:"deaf"]Казаците са голема работа. Жалко,че Сталин изби много от тях. Защото те със свободолюбив дух и отказаха да му се подчиняват. [/quote]
  Казаците, освен че са държали Кавказ, са донесли на Русия и Аляска, и Сибир, и Далечният Изток.

 25. 25 Профил на Канопус
  Канопус
  Рейтинг: 515 Неутрално

  До коментар [#15] от "kamski":

  Костов какъв е, той си знае.
  Мисля, че за пари има широк спектър от филии и фобии. Макар и не безкрайни, както някои други управници. Но използваше русофобите, за да си направи на техен гръб каквото имаше да си прави

 26. 26 Профил на dosetliv
  dosetliv
  Рейтинг: 1608 Любопитно

  Аз от матряла разбрах, че в съвецкия съюз има Ставрополски и Ставрполоски краеве, както и несъществуващ филтър Ставпорол .

 27. 27 Профил на Comandante Marques
  Comandante Marques
  Рейтинг: 1416 Весело

  До коментар [#19] от "Курт Деликуртев- надпартийният, за което често БАН!!":

  До коментар [#21] от "shileto":

  абе вие и двамата сте пълни кретени
  поздрави

  low riders team
 28. 28 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1134 Весело

  До коментар [#27] от "Comandante Marques":
  Но ти водиш по точки , пожизнено Сваляме ти шапка , номер едно си !

 29. 29 Профил на Федор Езерский
  Федор Езерский
  Рейтинг: 920 Весело

  Тц тц тц тц... Абе този губернатор като наш Славчо от Пловдив бре!
  Славчо не пускаше ли комитите от ВМРО срещу сиган-ромите?

 30. 30 Профил на Федор Езерский
  Федор Езерский
  Рейтинг: 920 Весело

  [quote#10:"Курт Деликуртев- надпартийният, за което често БАН!!"]Русия ще се опре на казаците, а ние на кой?
  [/quote]

  Ние на макетата Малийййй, имам приятелчета от баш Македония, тамошни. Ако знаеш само как се изприщват само от името Краси Каракачанов )) Умирам от смях Голямо страшилище им е Волен ряпа да яде

 31. 31 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3517 Неутрално

  ВСЯ ВЛАСТЬ - БАШИБОЗУКАМ.
  Ха-хаааа...
  Башибозушките отряди,каквито по същество са казашките такива ще действат от името на Руската държава.
  Нещо като социалистическите ДОТаджии,само че добре въоръжени.

 32. 32 Профил на 1984
  1984
  Рейтинг: 642 Неутрално

  моля, не сравнявайте изостаналата с векове Русия със САЩ

  BG e мини империя на злото.
 33. 33 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3517 Весело

  [quote#30:"Федор Венедиктович Езерский"]Ние на макетата Малийййй, имам приятелчета от баш Македония, тамошни.[/quote]
  МАКЕДОНСКИ КАЗАЦИ ли са....

 34. 34 Профил на Rumeli
  Rumeli
  Рейтинг: 458 Неутрално

  От кога руските аяши имали чувството за общност и солидарност.
  Какво културното наследство могът да оставят руските мижитурки, освен алкохола.
  Асъл те са преселниците, а кавказците са си собственниците на тези региони. Асъл те, руските аяши трябва да се изселят от тези места т.е. да се завръщат по родните си места към Мурманск. Или водката тъй и тъй ша ги довърши.
  Остана им малка от Черноморския и Каспийския регион. До няколко десетилетия и на там няма да имат излаз.

 35. 35 Профил на Северозападнал
  Северозападнал
  Рейтинг: 983 Неутрално

  Казаците винаги са била една от опорите на които се е крепяла руската държавност. При царизма те са били свободни хора, за което са се отплащали с пазене на границите на империята. Свободолюбиви, силно набожни, ревностни пазители на традиционните семейни ценности, храбри и верни докрай на царя и отечеството- това са качествата, които ги превръщат в един от главните врагове на болшевиките.
  Малко хора знаят, че при Сталинград на страната на фон Паулус се сражават около 50 хиляди руснаци основно казаци.

 36. 36 Профил на Федор Езерский
  Федор Езерский
  Рейтинг: 920 Весело

  [quote#33:"messia"]МАКЕДОНСКИ КАЗАЦИ ли са....[/quote]

  Мани, като ги бъзиках, че трябва да си преместят столицата от Скопие във Филипопол, защото все пак града го е правил на Александър Велики татко му, те викаха, че се бъзикам )))
  Ама и майните са за бой! Защо махнаха колоната с Филип от Джумаята?

 37. 37 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 902 Весело

  До коментар [#32] от "pelagia":

  Кой САЩ, този дето всеки ден се стрелят на месо по храмовете, училищата, площадите и където намерят пряка видимост, всеки който има собствено тегло по голямо от това на револвера, ей така ден да мине друг да дойде!!!

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 38. 38 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 902 Весело

  Казаците са една от опорите на Православието и на Руската държава от край време... Така че идеята е много добра, днес когато ционетата и САЩ създадоха насила мусюлмански войнстващ екстремизъм в Близкия и Среден изток, някой трябва да озаптява немирниците борци с ционизма и християнството...
  Кой по-добре ги умее от казаците?
  Те даже и болшевиките усмириха за нула време през юли 1917....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 39. 39 Профил на gergana 2188
  gergana 2188
  Рейтинг: 402 Неутрално

  До коментар [#38] от "boby1945":

  +++++++++++++++++++++++! Вярно е на 100%!

 40. 40 Профил на Ронин
  Ронин
  Рейтинг: 458 Весело

  До коментар [#36] от "Федор Венедиктович Езерский":
  [quote#36:"Федор Венедиктович Езерский"]Мани, като ги бъзиках, че трябва да си преместят столицата от Скопие във Филипопол, защото все пак града го е правил на Александър Велики татко му, те викаха, че се бъзикам )))
  Ама и майните са за бой! Защо махнаха колоната с Филип от Джумаята?[/quote]Просто преместиха колоната със статуята на Филип Втори на улица"Филип Втори"точно срещу турското посолство!Там си пасна идеално!....

  Коалиция НЕ на ЕС........Кирил Гумнеров,Стоян Иванов,Павел Чернев
 41. 41 Профил на tam17540965
  tam17540965
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#8] от "deaf":
  До коментар [#24] от ".":

  Не е зле да се спомене, че точно казашките области са посрещали вермахта през 1942 г. с хляб и сол.


 42. 42 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1431 Неутрално

  "Не разбирам, у нас има различни държави вътре в Русия? Или законите в едни райони се спазват, а в други не?"

  Този пък какво се чуди. В Русия има няколко различни държави, а в някои от тях едни примати си прилага шериата съвсем ачик. Брадатите малоумници, воюващи с деца в училищата и с бременни в болниците искат да се зачитат "спецификите" им, грабейки, отвличайки и колейки като през средните векове...

  Ecrasez l’infâme
 43. 43 Профил на Ронин
  Ронин
  Рейтинг: 458 Весело

  До коментар [#10] от "Курт Деликуртев- надпартийният, за което често БАН!!":[quote#10:"Курт Деликуртев- надпартийният, за което често БАН!!"]Русия ще се опре на казаците, а ние на кой?[/quote]
  Ние,ще се разделим на три части:

  1)Българските турци,изобщо всички мюсюлмани,както и голяма част от"шак-рака-де-йците"(шак-рака-де,шак- рака-де)...ще се опрат на Турция,-по-точно Турция ще ги подпре изодзад!...

  а останалите българи:

  2)едната половина -с руснаците

  3)другата половина- с американо-западняците

  ....и готово...кой откъде е...и за къде е!...Комбинация Три в Едно!...Може да си ходим на гости!Ако не се видим,ще си пишем!...

  Коалиция НЕ на ЕС........Кирил Гумнеров,Стоян Иванов,Павел Чернев
 44. 44 Профил на Ронин
  Ронин
  Рейтинг: 458 Весело

  До коментар [#5] от "normandy":
  [quote#5:"normandy"]Когато кавказци печелят три златни медала - те са руснаци. А когато се местят някъде, стават нежелани лица." [/quote]Ами те и"твоите"нормандци са същите!...Като ги нагъзили французите -нормандците се писали англичани!Като отишли в Англия обаче пак се направили на интересни и започнали да говорят на старофренски!След това продължили с тарикатлъците и решили да направят "клъц"на главата на Саладин,барабар с чалмата!Обаче нещо се объркало и вместо това,Саладинчо им направил на тях"клъц"на долните глави!После на принципа"проба-грешка";решили пак да опитат,този път заедно с фламандците!...Но сега вече се наиграли и останали доволни!Наш Калоянчо им направил"клъц"и на горните глави и работата заспала!...

  Коалиция НЕ на ЕС........Кирил Гумнеров,Стоян Иванов,Павел Чернев
 45. 45 Профил на wwwwww
  wwwwww
  Рейтинг: 519 Неутрално

  Ето текат естествените процеси на присъединяване на Россия към ислямския свят. След 3 десетилетия Кремъл ще бъде джамия а наследника на Путин ще бъде с брада и чалма.

  Да кажем не на педерастията!
 46. 46
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 47. 47
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 48. 48 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 902 Весело

  До коментар [#10] от "Курт Деликуртев- надпартийният, за което често БАН!!":
  както е обикновено от 10/21 юли 1774 година (Кючюк Кайнарджа) насам от Русия.....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 49. 49 Профил на barabana
  barabana
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Ех Кубан, земьо македонска и за теб ли ке се тепаме?

 50. 50 Профил на zmii4e
  zmii4e
  Рейтинг: 684 Весело

  Ясно виждам че тези бози с интеграцията са здраво прокиснали та чак зверски кисели , най-добрата интеграция си остава тази на тоягата а за нея трябват хора да я въртят .

  “Кучето гледа пръчката, а лъвът — онзи, който я хвърля” аз гледам и тримата ...
 51. 51 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 902 Весело

  До коментар [#41] от "цаки":

  Не знам с какво са ги посрещали но според историята служилите при Хитлер народи на СССР се разпределят така:
  В рядах вермахта в 1941-1945 годах дают представления следующие цифры:
  - казахи, узбеки, туркмены и другие народности Средней Азии – около 70 тысяч,
  - азербайджанцы – до 40 тысяч,
  - северокавказцы – до 30 тысяч,
  -грузины – 25 тысяч, армяне – 20 тысяч,
  -волжские татары – 12, 5 тысяч,
  - крымские татары – 10 тысяч,
  - калмыки – 7 тысяч,
  -казаки 70 тысяч. Итого примерно 280 тысяч человек, что составляло почти четверть от общего числа представителей народов СССР, служивших в вермахте, войсках СС и полиции. По мнению генерала Рейнхарда Гелена, в русских добровольческих частях вместе с вспомогательными войсками летом 1942 года насчитывалось от 700 до миллиона человек. или около 70% са били руснаци и около 30% всичките останали народи на СССР....
  Казаците са около 7%....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 52. 52 Профил на tam17540965
  tam17540965
  Рейтинг: 684 Весело

  До коментар [#51] от "boby1945":
  [quote#51:"boby1945"]Не знам с какво са ги посрещали [/quote]

  Че малко неща знаеш е очевидно. Но доста време ти отне да търсиш някакъв отговор. Който разбира се пак е малоумен. Така като гледам не причисляваш казаците към руснаците.

 53. 53 Профил на Северозападнал
  Северозападнал
  Рейтинг: 983 Неутрално

  До коментар [#51] от "boby1945":

  Само през РОА( Руската Освободителна Армия) на ген. Власов са минали 1 милион души. Освен това никъде не споменаваш за украинци и прибалтийци: 14 гренадирска вафен СС дивизия "Галичина"( около 70 хиляди доброволци), 19 гренадирска вафен СС латвийска дивизия( 20 хиляди).

 54. 54 Профил на Yanni Dimitrov
  Yanni Dimitrov
  Рейтинг: 909 Весело

  Те тоя същия ткачов, след наводнението в Кубан, първо остави населението да се дави без да си мръдне пръста , а после заяви пред камерите, че дъждът, който паднал бил 300 литра на КВАДРАТЕН САНТИМЕТЪР, с което стана за смях на ккокошките ! А хората му показваха шарани по градините и го питаха - " и тази риба ли донесе дъжда ?!"Обаче Путин го държи, щото даде "хубави" резултати от изборите.

 55. 55 Профил на PlamenVarna
  PlamenVarna
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Операция “Муслим”
  http://www.ruarchive.com/archives/5196
  Или как дагестанците, заедно с руснаците се справят с бандити, терористи и ислямджици-наемници.

  ДОНОСНИК, ИЗПЯ ЛИ СИ "КРАТКИЯ ДОКЛАД" НА МОДЕРАТОРА ? НАТЕГАЧ, НАТЕГНА ЛИ СЕ ПО СТАР КОМУНДЕРСКИ НАВИК ? ЦЕНЗОРЕ, И БАН-а НЕ МОЖЕ ДА ВИ ПРИКРИЕ ИЗЛАГАЦИИТЕ
 56. 56 Профил на wwwwww
  wwwwww
  Рейтинг: 519 Неутрално

  Дните на православна Россия са преброени. Пригответе се за доминирана от Иран ислямска конфедерация...

  Да кажем не на педерастията!
 57. 57 Профил на blagoj
  blagoj
  Рейтинг: 799 Неутрално

  1. Ако става въпрос все за граждани на Руската федерация такова изказване е абсурдно и показва, че във държавата има огромни проблеми - такива проблеми ако не се разрешават могат да доведат дори до разпадането на Русия.
  2. Ако у казаците е останала дори малко от някогашното достойнство, не биха позволили някакво путино протеже да ги организира или да им спуска директиви.
  3. Изказването на Ткачев е и признание, че руските власти не са в състояние да изпълняват елементарни свои задължения по спазването на закона и обществения ред. Това вероятно се дължи и на това, че цялата енергия на право-охранителната система е ангажирана да осигури политическия комфорт на вожда Путин.

 58. 58 Профил на zeer_streng
  zeer_streng
  Рейтинг: 627 Неутрално

  До коментар [#34] от "Rumeli":

  Иди да видиш Москва и Перербург и ще ти станат ясни някои работи.

 59. 59
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 60. 60 Профил на zeer_streng
  zeer_streng
  Рейтинг: 627 Неутрално

  Няма да е зле и в България да има такива заплати и обезщетения за служителите в полицията и сътрудниците и. Не да събират пари със есемеси за сираците:

  До края на тази година за целта държавата е отделила почти 170 милиона рубли (около 4.3 млн евро), а през 2013 г. за казашките дружини се предвиждат 650 млн. рубли (над 16 млн. евро) Заплатата на казак-дружинник ще бъде 25 000 рубли месечно (около 630 евро). Обезщетението за всеки, "пострадал при изпълнение на служебните задължения", ще бъде в размер на 100 - 500 хиляди рубли (2500 - 12 550 евро), а за загинал казак на близките ще се изплащат 1 млн. рубли (25 100 евро).

 61. 61 Профил на onufrij
  onufrij
  Рейтинг: 684 Неутрално

  22 г след падането на комунизма, посоката на емигриране си остава от Русия навън. А напливът от черножопи и тибитейки, беше единствената гордост на руснаците, че са желана за някого дестинация. Ако и тях разкарат, с какво биха доказали своята привлекателност?
  Егаси кирията. То и ние бихме могли да си отворим границите за афганистанци и кюрди и после да се дуем, че другите боб херлят да дойдат у нас.
  Погледнато безпристрастно, техните имигранти са много по-инициативни и оправни от шораните местни.

 62. 62 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 902 Весело

  До коментар [#52] от "цаки":

  Умнико, не само аз не намирам покритие м/у руснаците и казаците (донски, ставрополски и т.н.) ако и да говорят на руски....
  Военната история също прави разлика, както виждаш от цитатите които съм привел...

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 63. 63 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 902 Весело

  До коментар [#53] от "Северозападнал":

  Данните които споменава ген. Гелен се отнасят за 1942 година, когато армията на ген.Власов иидеята за РОА още не съществува... Самият Власов попада в немски плен на 11 07 1942

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 64. 64 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 902 Весело

  До коментар [#56] от "wwwwww":

  И като се събудиш....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 65. 65 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 902 Неутрално

  До коментар [#53] от "Северозападнал":
  [quote#53:"Северозападнал"]Само през РОА( Руската Освободителна Армия) на ген. Власов са минали 1 милион души.[/quote]
  Прави разлика м/у граждани на СССР служили на Хитлера, за които споменава и ген. Гелен (служивших в вермахте, войсках СС и полиции) и РОА на ген.Власов.... това са две различни и неща...
  В армията на ген.Власов, например, през април 1945 численият състав е бил около 130000 души заедно с наскоро присъединените белоемигрански части.......
  Освен това РОА се е водела въоръжена сила на съюзна на Германия държава, без да е във война със САЩ и Англия (за разлика от Царство България)
  Башка са служилите на Хитлер белоемигрантски части, които не са се дишали с РОА и са били присъединени към нея едва в последните дни на войната...

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 66. 66 Профил на Северозападнал
  Северозападнал
  Рейтинг: 983 Неутрално

  До коментар [#63] от "boby1945":

  Абсолютно си прав.
  До коментар [#65] от "boby1945":

  Не мога да се съглася напълно.
  В края на войната власовците са се предавали в плен на Съюзниците разчитайки, че няма да бъдат предавани на Съветите. Дълбоко са се излъгали. Всички са били върнати на Сталин и повечето от тях разстреляни.

 67. 67 Профил на Carmina BULGARANA
  Carmina BULGARANA
  Рейтинг: 627 Неутрално

  ЧРЕЗ КАЗАЧЕСТВО - СРЕЩУ ЦИГАНИЗАЦИЯТА НА ЕВРОПА! ТЯ ИДЕ ПРЕЗ КАВКАЗ!

  ЛОЯЛНОСТТА Е ДВУПОСОЧНА УЛИЦА!
 68. 68 Профил на LK
  LK
  Рейтинг: 515 Неутрално

  По-идиотски прочит на историята няма! Попорочети поне к'во е писано в уикипедия за завладяването на Англия от Уилям Нормандски и за кръстоносните походи. И там има глупости, но не чак такива...До коментар [#44] от "Ронин (самурай без господар)":

  Mt
 69. 69 Профил на LK
  LK
  Рейтинг: 515 Неутрално

  На български се казва РУСИЯ! До коментар [#59] от "james1":

  Mt
 70. 70 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 902 Весело

  До коментар [#66] от "Северозападнал":
  [quote#66:"Северозападнал"]разчитайки, че няма да бъдат предавани на Съветите. Дълбоко са се излъгали. [/quote] Имало е решение на Съюзниците във войната срещу Хитлер всички пленници да се върнат в страните от които произхождат.....
  Така се случва топтан, например, и с около 40000 казашки корпус 15-й казашки кавалерийски корпус СС на генерал-лейтенант Г. фон Паннвиц, чиито единствени бойни действия са срещу Тито в Хърватия 1943 и срещу Първа Българска армия при Балатон 1945.... ако и да са се предали на англичаните в Каринтия и даже заедно да са правели парад на 11.05.1945 ...
  Даже убеждението на Хитлер, че казаците произхождат от готите, а не са славяни, не им е помогнало.....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 71. 71 Профил на петро
  петро
  Рейтинг: 571 Неутрално

  "...казашките дружини са помагали за по 4 часа в празничните и ПОЛИВНИТЕ дни"
  ========
  "Поливни" дни!
  Супер точно определение!

 72. 72 Профил на anarhochristian
  anarhochristian
  Рейтинг: 627 Неутрално

  [quote#34:"Rumeli"]Какво културното наследство могът да оставят руските мижитурки, освен алкохола. [/quote]
  Някои хора, като пуснат дългите фарове и нямат ни спирачка ни самоконтрол. Изказването, че Русия не е допринесла за културното наследство на света е показна липса на абсолютно всякаква култура, камо ли на оставяне на някакво духовно наследство за поколенията от твърдящия го.

 73. 73 Профил на anarhochristian
  anarhochristian
  Рейтинг: 627 Неутрално

  [quote#35:"Северозападнал"]

  Казаците винаги са била една от опорите на които се е крепяла руската държавност. При царизма те са били свободни хора, за което са се отплащали с пазене на границите на империята[/quote]
  Абсолютно вярно. Малцина знаят, че думата "казак", както и "казах" произлизат от българската дума "казах", което означава - заповядах. С тази дума се дава заповед от Хана, в това число и заповедта ордата да отиде на бран (война) или да пази границите. Бранниците, изпълняващи тази заповед се наричат казаци/хи. Често те се и заселват на местата, които бранят. Имало е цели народи/племена, които по заповед на Хана са населявали и защитавали дадени области. Руската държавна традиция взима много от българската такава (от дунавската и сребърната Българии, втората наричата Волжка, което си значи Българска България и затова е тафталогия), както и вярванията (от дунавска България, за Бога, та първият руски патриарх е българин!), голяма част от аристокрацията на Сребърна България се влива в аристокрацията на руските княжества, след разпада й под ударите на Монголите, голяма част от културата и традициите също преминава натам. Така Руската империя наследява и този принцип на "военно заселване" и израза казак. Нищо чудно и по кръв да са доста общи нещата. И в този ред на мисли се прокрадва идеята, дали проклинането на руските култура, вярвания и традиции, не е всъщност кълнене на културата на собствените ни деди? Което не е чуждо явление за съвремието ни, де.
  Просто споделям размишления на човек, който има и "волжска" и руска и българска кръв и е чувал позабравените легенди и истории от дядовците си.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK