Правителството на САЩ: Зомбита идват!

Плакат от миналогодишната кампания на федералните Центрове за контрол и превенция на болестите

© Дневник

Плакат от миналогодишната кампания на федералните Центрове за контрол и превенция на болеститеЗомбитата идват!", обяви правителството на САЩ, цитирано от "Асошиейтед прес". Министерството на вътрешната сигурност предупреди в четвъртък американците да се готвят за зомби апокалипсис.


Стряскащото съобщение всъщност е част от кампания, целяща да насърчи гражданите да се подготвят по-добре за природни бедствия и извънредни ситуации. Логиката е че, ако човек е готов за нападение на зомбита, това ще му помогне при ураган, пандемия, земетресение или терористична атака.


Миналата година федералните Центрове за контрол и превенция на болестите със същата цел организираха за първи път в социални мрежи кампания за реагиране при зомби апокалипсис.
Властите препоръчват да се изготви план за спешна евакуация, всеки да има комплект дрехи за преобличане, да има запаси от прясна вода, допълнителни лекарства и електрически фенерчета.


Някои от препоръките се припокриват с 33-те правила за справяне със зомбита, популяризирани чрез филма "Зомбиленд" от 2009 г., сред които бяха "Винаги си носи резервно бельо" и "Когато се съмняваш, трябва да знаеш накъде да бягаш".

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK