Северна Корея заплаши САЩ с "тотална война"

Северна Корея заплаши САЩ с "тотална война"

© RеutersДългогодишното присъствие на американски войски на територията на Южна Корея "е израз на крайно враждебната политика на САЩ спрямо Корейската народно-демократична република", заяви в специална декларация министерството на външните работи на Северна Корея, цитирана от ИТАР-ТАСС и БТА.


Заради продължаващата повече от 60 години американска военна окупация на Юга "Корейският полуостров се е превърнал в огнище на напрежение, заплашващо мира и стабилността в целия регион", се казва в декларацията.Севернокорейското външно министерство предупреждава, че ако
САЩ имат намерение да запазят военното си присъствие в Южна Корея, "независимо от протестите на народите в региона, тогава Вашингтон трябва да се подготви за изпитания - тотална война с КНДР", предаде ИТАР-ТАСС.


В началото на месеца Иран и Северна Корея подписаха днес споразумение за сътрудничество в науката и технологиите. Ирански и севернокорейски служители са заявявали, че страните им са в "един окоп" в битката срещу западните сили.
Август месец Северна Корея разпрати на редица международни организации прессъобщение, в което се говори за терористичните намерения на САЩ и Южна Корея, които са изпратили свои агенти за унищожаване на статуи на комунистически вождове.


В съобщението се говори за "организирани и планирани по-рано престъпления", които САЩ и Южна Корея били извършили. Поради това Северна Корея моли международните организации да приемат нужните мерки и да проверят дейността на тези две държави. В това дали обаче терористите са успели не се съобщава, както и не са посочени конкретните статуи, към които те са се били насочили.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK