Великобритания иска да назначи като агенти млади хора с опит в компютърните игри

Великобритания иска да назначи като агенти млади хора с опит в компютърните игри

© ReutersПравителството на Великобритания обяви, че търси млади хора без висше образование, но с опит в работата с интернет и компютърни игри, които да назначи в сферата на борбата с киберпрестъпността. Това съобщи министърът на външните работа Уилям Хейг, цитиран от агенция "Франс прес". Потенциалните служители ще се занимават с обезпечаването на националната сигурност онлайн и по всяка вероятност ще новите сътрудници ще преминат през двугодишно обучение в областта на комуникациите, сигурността и инженерството.


Уилям Хейг твърди, че пред Великобритания стои все по-голяма заплаха от престъпления в интернет и коммпютърни атаки, която е не по-малко сериозна от нападенията, с които страната се е сблъскала през Втората световна война. По думите на министъра борбата с тези заплахи и поддържането на водещата роля на Великобритания в областта на кибер сигурността трябва да е работа именно на млади специалисти от поколението Xbox, израснали в света на социалните медии, глобалната мрежа и интерактивните игри.


Агенция "Франс прес" припомня, че британското правителство нееднократно е било обект на кибератаки. През април 2012 г. активистите от "Анонимните" блокираха сайта на министерството на външните работи в знак на протест срещу плана на Лондон да затегне контрола на личната информация в интернет. През август хакери атакуваха няколко уебстраници на държавни институции в подкрепа на създателя на WikiLeaks Джулиан Асандж.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK