Близо 3 млрд. лeва годишно струват на икономиката младите българи, които не работят и не учат

През 2011г. България е изгубила поне 2.4-2.8 милиарда лева заради младите хора, които не работят или не участват в образование или обучение.

Близо 3 млрд. лeва годишно струват на икономиката младите българи, които не работят и не учат

© eurofound.europa.euПрез 2011г. България е изгубила поне 2.4-2.8 милиарда лева заради младите хора, които не работят или не участват в образование или обучение. (В света за тази група вече се наложи съкращението NEET). Българските NEET са 24.6% от възрастовата група между 15 и 29 години. Загубите за икономиката под формата на поети от бюджета плащания и помощи, както и от нереализирана продукция са около 3-3.5 процента от БВП. 


По консервативна оценка за целия Европейски съюз групата NEET обхваща рекордните 14 милиона души и "струва" поне 153 млрд. евро (3 млрд. евро седмично), или 1.2% от БВП.


Това се казва в проучване на Eurofound (Европейска фондация за подобряване на условията на живот и труд), което ще бъде представено официално днес в Кипър. В него се казва, че според Евростат през 2011 г. са били изключени от пазара на труда и от образование в Европа 7.5 милиона млади хора на възраст между 14 и 24 години и още 6.5 милиона млади хора на възраст между 25 и 29 години. Това съответства на значително увеличение на дела на групата NEET: през 2008 г. стойността достигна 11% при 15-24-годишните и 17% при 25-29-годишните, а до 2011 г. се увеличи съответно на 13 и 20%. 
Съществуват големи различия между държавите членки - в Люксембург и Холандия например NEET са под 7% и загубите за тези икономики са под 1% от БВП. В групата България, Кипър, Гърция, Унгария, Ирландия, Италия, Латвия и Полша обаче щетите са за над 2% и достигат до 3.5%


Групата на България се характеризира с висок процент NEET млади хора, предимно момичета, които не се занимават активно с нещо, нямат трудов опит и макар да имат относително висока квалификация, почти са се отказали да търсят работа.


"Това хора, изложени на по-висок риск от политическо и социално отчуждаване. В сравнение с младите хора, които не се числят към групата NEET, лицата от тази група са значително по-незаинтересувани от политиката, участват много по-слабо в политическия и социалния живот и проявяват по-ниско равнище на доверие", се казва в доклада.


Авторите обясняват, че младите хора, които не работят или не участват в образование или обучение, са твърде разнородна група. Най-голяма е подгрупата на тези, които са безработни по традиционни причини. Други подгрупи в уязвимо положение включват лицата със заболявания и увреждания и младите хора, които полагат грижи за други лица. Подгрупите, които не влизат в категорията на уязвимите, включват лицата, които не търсят работа, и тези, които са ангажирани активно в други дейности като изкуство, музика и самостоятелно обучение.


Общото помежду им е, че те не натрупват човешки потенциал по обичайните начини. Поради принадлежността си към NEET някои млади хора са изложени на по-голям риск в сравнение с останалите. Лицата с ниско равнище на образование са застрашени в тройно по-голяма степен да попаднат в групата NEET в сравнение с тези с висше образование, а младите хора с имигрантски произход са със 70% по-застрашени да попаднат в групата NEET в сравнение с лицата с местен произход. Младите хора, които страдат от някакво увреждане или имат здравословни проблеми, са с 40% по-застрашени да попаднат в групата NEET в сравнение с тези в добро здраве. Семейната среда също оказва решаващо влияние.

Коментари (221)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на messenger
  messenger
  Рейтинг: 404 Весело

  Брей-неработещите българи са виновни за загубите на държавата...тея хора съвсем се чалнаха

 2. 2 Профил на robbie_williams
  robbie_williams
  Рейтинг: 564 Неутрално

  "младите българи, които не работят и не учат" - голяма част от тези хора са прости едни мързеливци.

  Ти виждаш нещата и питаш защо? А Аз мечтая за неща, които никога не са били и питам - защо не?
 3. 3 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Да, работодатели обикалят от къща на къща да предлагат работа и който откаже му дават по една торба пари!

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 4. 4 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 902 Весело

  Е така котенца при капитализЪма, Парица Царица, кой му дреме за младите хора, имат ли работа, нямат ли?
  При Тато правителствотот гледаше младежта да не се изпхайлазва и да поработва това онова ....

  Ама днес "крепят" пенсионната система като държат старците до дупка, къде да се намерят нови работни места за младежта, като не си отиват старите?

  При това сме в 4 годишна криза....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 5. 5 Профил на ban
  ban
  Рейтинг: 697 Неутрално

  [quote#1:"messenger"]неработещте българи са виновни за загубите на държавата[/quote]
  хм, абе след като безработните ги карат да внасят здравни, сега да не ги накарат и дод на минимална заплата да плащат, и доо да внасят!

 6. 6 Профил на xmm
  xmm
  Рейтинг: 1134 Весело

  ....... Загубите за икономиката под формата на поети от бюджета плащания и помощи, както и от нереализирана продукция, са около 3-3.5 процента от БВП. ....
  ---------------

  Глупости.Някой от авторите е работил с китайска елка

 7. 7 Профил на keipax
  keipax
  Рейтинг: 571 Неутрално

  Само интеграция на циганите може да спаси България!

 8. 8 Профил на 100 Рублей за Доллар
  100 Рублей за Доллар
  Рейтинг: 1120 Любопитно

  Провалът в политиката към малциствата, по-точно циганите е очевиден. 90% от споментаите горе са такива, а положението ще става все по-зел, защото от "Лукановата зима" насам половината от родените деца в БГ са малцинствени и групи.
  И докато нашите деца могат да разчитат на родитлите си, за да избутат в правилната посока, то ромчетата обикновено са забравени от всички и накрая стават, чистачи, проститутки или безработни...

  Жуеш нагло ть1 хамон... Ах, как видно что шпион...!
 9. 9 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 902 Весело

  До коментар [#1] от "messenger":

  Част са наистина реални разходи, част са имагинерни "непроизведена продукция"..... не е ясно могат ли да я произведат въобще и има ли кому да я продадт, но се казва непроизведена продукция...

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 10. 10
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 11. 11 Профил на fanagoreca
  fanagoreca
  Рейтинг: 668 Весело

  От фалшива икономика - фалшиви изводи !

 12. 12 Профил на marsena
  marsena
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  " Най-голяма е подгрупата на тези, които са безработни по традиционни причини."


  Да не би към тези "традиции" да спадат още и традицията "дете- майка на няколко деца", " майка на промишлен брой деца, произвеждани с цел социални помощи", както и деца с професии като просия, джебчийство и инвалид?

 13. 13 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  До коментар [#7] от "keipax":
  Всеки, който иска само да смуче българската държава, трябва да бъде принуден от държавата да се откаже от тези мераци. Цигани, радикални трайно безработни мюслита- айде- в турция има мнооого място в Анадола за тези хора!

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 14. 14 Профил на pancerdivision
  pancerdivision
  Рейтинг: 451 Неутрално

  НЕ СТИГА ЧЕ НЯМАМ РАБОТА,АМИ СЕГА СЪМ ИМ ВИНОВЕН .

 15. 15
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 16. 16 Профил на foure
  foure
  Рейтинг: 742 Весело

  До коментар [#12] от "marsena":

  Сакън, недей, това са културни особенности на етноса. Ти още малко и ще ги накараш да работят, данъци да плащат, здравни осигуровки. Не може така, требе да ги интегрираме.

 17. 17 Профил на БМЗ
  БМЗ
  Рейтинг: 1018 Неутрално

  Аз пък вчера загубих няколко милиона... Не бях пуснал тото.
  И к'во пра'им ся?

  Апокалипсисът апокалиптичен
 18. 18 Профил на marsena
  marsena
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Според статистиката 1/4 от населението работи и издържа останалите 3/4. Такава обърната надолу пирамида няма начин да не рухне един ден.

  Тук е ролята на държавата да спре да хрантути със социални помощи хора, които не работят, не си търсят работа и отказват работа, когато им се предложи.

 19. 19 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 571 Любопитно

  До 13:
  "Цигани, радикални трайно безработни мюслита- айде- в турция има мнооого място в Анадола за тези хора! "
  Снощи, изглежда сте попрекалили с алкохола.

 20. 20 Профил на Тишо
  Тишо
  Рейтинг: 458 Неутрално

  [quote#2:"robbie_williams"]"млаите българи, които не работят и не учат" - голяма част от тези хора са прости едни мързеливци. [/quote]

  Мързела е повсеместен не само сред младите. И минусите на този коментар го показват - мързеливите хора са повече от работливите, но пък за сметка на това са много чувствителни като им го кажеш и искрено си вярват, че всъщност се сцепват от работа

 21. 21
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 22. 22 Профил на gost22
  gost22
  Рейтинг: 2093 Любопитно

  [quote#3:"др. Иванов"]Да, работодатели обикалят от къща на къща да предлагат работа и който откаже му дават по една торба пари![/quote]
  А колко лесно беше едно време, а?
  — Дай си паспорта! О-о-о нямаш печат от предприятие, че работиш?! Я се качвай в джипката и отивай в Девня (или най-близкия важен републикански обект)...
  Ама тогава циганите (по онова време нямаше роми), като им сложеха печата и изчезваха от работа, а някои си плащаха, да ги водят на работа като мъртви души, а заплатата се поделяше...
  Помним, помним, другарю, злопаметни сме.

  "Историята служи на българите, да не си взема поука от нея." ...Фра Дяволо. Жалко, но все още е факт...
 23. 23 Профил на Малката Пица
  Малката Пица
  Рейтинг: 845 Неутрално

  До коментар [#7] от "keipax":
  "Само интеграция на циганите може да спаси България! "

  Това е много важно.
  Това са едно 500 хиляди човека, които ако се оставят на самотек, както са сега , живеят като в Индия.
  Само целенасочена политика, со кротце со благо и со малко коьтек, може да ги накара да започнат да се цивилизоват.

  При соца, малко от малко, като са им дали работа по заводите, са започнали да влизат в някакви рамки. Може, не е невъзможно - всичко е до навици , които придобиват младите.

 24. 24 Профил на Alexander Lazarov
  Alexander Lazarov
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Голям процент от тези хора всъщност работят, но в сивата икономика.

  rm -rf /bin/laden
 25. 25 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 1659 Неутрално

  До коментар [#4] от "boby1945":
  "При Тато правителствотот гледаше младежта да не се изпхайлазва и да поработва това онова .... "

  В концлагерите няма безработни.

  подпис
 26. 26 Профил на Малката Пица
  Малката Пица
  Рейтинг: 845 Неутрално

  До коментар [#1] от "messenger":
  "Брей-неработещите българи са виновни за загубите на държавата"

  Приеми го като пропуснати ползи за държавата.
  Все едно в семейство от 4-ма , единия не работи - за всички е по-бедно.

 27. 27 Профил на vinetu
  vinetu
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Уважаемата статистика която така обича да подчертава колко голям бил процента на тъмно-зелените граждани на България които поради дискриминация не можели да си намерят работа, защо винаги мълчи какъв е процента на тъмно-зелените NEET?

  https://sites.google.com/site/demokraturailidictatura/
 28. 28 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#22] от "gost22":

  Да лесно беше и ако не беше толкова лесно щеше още да лъскаш обувки на Централна гара.
  Караха те да работиш, защото никой не ти искаше да докажеш, че си се осигурявал, докато те приемат в болницата с два счупени след катастрофа крака. Трябваше да работиш, защото ползваше всички благини от работещите и не беше редно да живееш на техния гръб.
  Вероятно щеше да е правилно неработещите да си плащат градския транспорт по левче, парното по 240 лв. и по 50-500 лв. на всяко ходене при зъболекар, както е сега.

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 29. 29 Профил на Боно Нончев
  Боно Нончев
  Рейтинг: 676 Любопитно

  [quote#4:"boby1945"]При Тато правителствотот гледаше младежта да не се изпхайлазва и да поработва това онова .... [/quote]
  Да бе, кадърните страшно са били доволни на 240 лв начална заплата за висшист... Виж за некадърните си адски прав.

  [quote#15:"be_google"]Напротив, голяма част от младите българи си ценят труда[/quote]
  Ми те много хубаво си го ценят, само дето другите нещо не го оценяват. Аз примерно досега съм нямал никога проблем да си намеря високо платена работа, най-вече щото в бранша ми няма конкуренция от образовани работници, напротив, има страшен глад за такива. За хора с претенции обаче ...

 30. 30 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  До коментар [#19] от "ПРОРОК ИЛИЯ":
  Не сте познали! Променям тотално мнението си определени групи от обществото. Ще отречете ли факта, че безработицата е най- голяма именно сред тези хора? На всичко отгоре реват, че са дискриминирани, не били допускани?! до образование и т.н.! Повръща ми се вече, като чуя някоя от думите "ДПС", "мюсюлмани" и "цигани"! В крайна сметика, в България работят около 1,5 милиона човека, от чийто данъци години наред се издържат 7, 5 милиона население- това нормално ли Ви се вижда? Ама ВСИЧКи посочени групи не работят , а чакат паричките от данъците на тези 1,5 милиона работещи, за да се хранят!

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 31. 31 Профил на gost22
  gost22
  Рейтинг: 2093 Весело

  [quote#17:"Bulgarische Motoren Werke"]Аз пък вчера загубих няколко милиона... Не бях пуснал тото.
  И к'во пра'им ся?[/quote]
  Ей, да не ви обложи човек с данък богатство и данък върху лихвите, и веднага гледате как да не забогатеете...

  "Историята служи на българите, да не си взема поука от нея." ...Фра Дяволо. Жалко, но все още е факт...
 32. 32 Профил на Kiril Dimov
  Kiril Dimov
  Рейтинг: 458 Неутрално

  повечето работят на стадионите всеки уикенд

 33. 33 Профил на keipax
  keipax
  Рейтинг: 571 Неутрално

  До коментар [#23] от "Малката Пица":

  Точно така. Ако продължават да карат на самотек, медта ще свърши някой ден и тогава лошо...

 34. 34 Профил на Малката Пица
  Малката Пица
  Рейтинг: 845 Неутрално

  До коментар [#4] от "boby1945":

  "кой му дреме за младите хора, имат ли работа, нямат ли?
  При Тато правителствотот гледаше младежта да не се изпхайлазва и ..."

  Ами дреме му на същитото правителство както при Тато - каква е разликата?
  Да не са мутурали хората? Още имат по 4 крайника , две уши и две очи.

 35. 35 Профил на kihano
  kihano
  Рейтинг: 740 Неутрално

  Помните ли как громяхме социализма с приказки за това как почти равните заплати не мотивирали хората да работят. Е, сега виждаме как неравните заплати мотивират хората да работят
  Аз не съм против тези младежи. Щото не виждам как ниските заплати, включително на хора с образование и високата безработица ще ги мотивират. Та помислете малко! Какво означава конкурентноспособност на трудовия пазар? - Да се хващаш на повече работа за по-малко доход. Мотивиращо ли ви звучи?
  Всички аргументи с които разваляхме соца господа се оказаха кухи догми, особено ония които се отнасят доикономиката. Кухи догми които много от нас още повтарят!

  Отричането и изкривяването на фактите - висша форма на демократичен реализъм!
 36. 36 Профил на papagal665
  papagal665
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Близо 3 млрд. лeва годишно струват на икономиката младите цигани, които не работят и не учат

 37. 37
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 38. 38 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#29] от "pi314_":

  Не бяха, а напразно, защото на края на годината взимаха по 3-4000 лв. премиални, а България беше уникална с "барчетата" по институти и учреждения, където младите и кадърни висшисти се запиваха още от обед!
  Впрочем 240 лв. струваше наемът на двустаен апартамент, парното, тока и водата за цяла година, т.е. тогавашната заплата се равняваше на 5-6 хиляди лева сега.

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 39. 39 Профил на bta
  bta
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  то младите за 400-500 лв не работят .Мама и тате ги поят,че ще се изгърбят.

 40. 40 Профил на Знам и Мога
  Знам и Мога
  Рейтинг: 796 Весело

  А през това време Бюрото по труда отказва да регистрира като безработни студенти, които са записали редовно обучение магистърска степен. По този начин ги лишава от възможността да участват по програмите за стаж към Агенцията по заетостта.

  Браво, Герб! Една напред, две-три назад!

 41. 41 Профил на bta
  bta
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  До коментар [#37] от "Angeloff":

  точно

 42. 42 Профил на Малката Пица
  Малката Пица
  Рейтинг: 845 Неутрално

  До коментар [#12] от "marsena":

  "Да не би към тези "традиции" да спадат още и традицията "дете- майка на няколко деца", " майка на промишлен брой деца"

  Тая традиция и баба ти сигурно я е имала.
  Преди 100 години колк са били средно децата в семейство?

 43. 43 Профил на Postmodern Reality
  Postmodern Reality
  Рейтинг: 1247 Неутрално

  До коментар [#4] от "boby1945":

  И си прав, и не си! Вгледай се малко по-внимателно и ще забележиш, че северните страни, без Ирландия са с ниски проценти, а ние сме в групата на високопроцентовите южняци! Става въпрос за две неща - манталитета на съвременната младеж до 25 годишна възраст и до тоталната неадекватност на ВУЗ-овете да предложат що годе нормални специалности.

  Ала, бала!
 44. 44 Профил на keipax
  keipax
  Рейтинг: 571 Неутрално

  До коментар [#13] от "dqdomart":

  От всеки работоспособен човек държавата (и обществото) може да печели.

  Колкото по-образован е човека, толкова повече може да се печели от него.

  Ако държавата наистина се опита да почне лека по лека да интегрира малцинствата може само да се спечели...

 45. 46 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 2381 Неутрално

  И са ква стана тя? Младите са виновни, че не работят. Ми хубаво, със сигурност и това е част от проблема. И кво, написахме го и решихме проблема?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 46. 47 Профил на kimba3
  kimba3
  Рейтинг: 1247 Весело

  До#1- messenger- ..."неработещите българи са виновни за загубите на държавата...".

  Неработещите МЛАДИ , българи, колега форумец, според чантаджиите от ЕС са виновни за загубите на държавата!!!! Аз пък до сега си мислех , че виновни са пенсионерите!!! Сега остава да кажат , че работещите пенсионери са виновни за безработицата сред младите и ще ме хвърлят в оркестъра!!!!Няма да пиша как е по света. Оправихме защото България , та ще пишем за света!!! Ще пиша за България и българската безработица. Главна причина за безработицата в България не са нито пенсионерите , нито младежите , а НЕГРАМОТНИТЕ, АЛЧНИ и НЕКОМПЕТЕНТНИ БЪЛГАРСКИ РАБОТОДАТЕЛИ!!! При капитализма , работа се дава от работодателите ,а не от държавата, с изключение на тези работещи в държавната администрация!!! Държавата при капитализма има само контролни функции.Създаването на работа за населението е задача на РАБОТОДАТЕЛИТЕ!!! Щом не могат да създадат работа на хората - да фалират и да ходят да пасат овцете , а не да се чекнат на лъскави лимузини с откраднатите от българите пари!!!

 47. 48 Профил на райничка цветкова
  райничка цветкова
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Мързела е едно на ръка, той е особенно арактерен за една известна част от нашите сънародници с по-мургав цвят на кожата.Думата ми е за друго.Къде да работят младите хора,като просто няма работни места.Ние по -възрастните,ще работим до насиране,вместо да поемем грижата за внуците си и освободим място за младото поколение.

 48. 49 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 2074 Любопитно

  Сергей Станишев има програма и план за намаляване на младежката безработица в ЕС. ГЕРБ с каква програма могат да се похвалят?

 49. 50 Профил на 100 Рублей за Доллар
  100 Рублей за Доллар
  Рейтинг: 1120 Весело

  До коментар [#38] от "др. Иванов":

  Пепи, докараха кремвиршите!

  Бегом, към ГУМ-а да похарчиш твоите 5000 сегашни лв, но не вземай повече от 10 лв., дават по 2кг/човек. Партията е решила, че количествата тоалтна хартия в месоподбния продкт е високи и повече от 2кг/човек не се продават

  Жуеш нагло ть1 хамон... Ах, как видно что шпион...!
 50. 51 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2053 Неутрално

  [quote#36:"papagal665"]Близо 3 млрд. лeва годишно струват на икономиката младите цигани, които не работят и не учат [/quote]
  Чудя защо има толкова много цигани в болниците след като здравно не ги осигуряват ?
  От това ,че циганетата не заемат местата си в детските градини и училищата държавата пести поне по 3млрд.

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 51. 52 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  До коментар [#19] от "ПРОРОК ИЛИЯ":
  И още нещо- ако БЪЛГАРСКИТЕ политически партии в НС в момента искат да направят нещо за БЪЛГАРСКИЯТ народ, да направят мащабна данъчна проверка от НАП на всички онези 320 човека- "почитатели" на ДПС, които са се подписали ген. Делов да не бъде обявяван за почетен гражданин на Кърджали- нека се установи недвусмислено дали тези лица плащат данъчните си задължения към държавният фиск на България, щом искат такова нещо! Интересно- какво ще се получи , ако 2/3 от тях са регистрирани като трайно безработни лица и НЕ ВНАСЯТ ДАНЪЦИ в бг. бюджет

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 52. 53 Профил на gost22
  gost22
  Рейтинг: 2093 Любопитно

  До коментар [#28] от "др. Иванов":

  Глупости на търкалета. И за свястна работа, и за свястно лечение, и за свястно образование се искаха връзки, а не осигуровки. А "евтините неща" от тогава, се плащат сега с лихвите. Айде бягай да копаеш тунел под Шипка с кирка и ръчна количка — хем работа, хем изгражда характера, хем заетост за милиони младежи... смешник. Видяхме я тази 100% заетост, какви ги натвори. Икономика с колоси за по левче. Отиди да пишеш в някой тийн-форум — там може да излъжеш някого, тук сме го опитвали на собствен гръб.

  "Историята служи на българите, да не си взема поука от нея." ...Фра Дяволо. Жалко, но все още е факт...
 53. 54 Профил на madagaskar
  madagaskar
  Рейтинг: 958 Гневно

  Младите българи или "българите", от ромски произход подобни на снимката с гаврата с Ботев и Левски, съставляват основната част от тази извадка?

  Ако МЗ предупреждава, че „пушенето убива“, редно е и ние, пушачите, да предупреждаваме, че кражбите в Министерството на здравеопазването убиват повече
 54. 55
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 55. 56 Профил на papagal665
  papagal665
  Рейтинг: 402 Разстроено

  До коментар [#51] от "comandante":

  Щото са матерял бе наши

 56. 57 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  [quote#44:"keipax"]Колкото по-образован е човека, толкова повече може да се печели от него. [/quote]
  Защо го казваш това точно на мен? Аз имам две висши образования и съм редовен бг. данъкоплатец! Кажи го на онези групи бг. "граждани", които изброих - те имат нужда да бъдат убеждавани в ползата от придобиването на светско висше образование- не аз

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 57. 58 Профил на Ромлянин
  Ромлянин
  Рейтинг: 402 Весело

  Близо 3 млрд. лeва годишно струват на икономиката младите българи, които не работят и не учат
  ..................


  къде е пролема ???

  МатРяла нали е съгласен

  http://vbox7.com/play:fdb1815b
 58. 59 Профил на КДС
  КДС
  Рейтинг: 676 Неутрално

  Младите българи, които не работят и не учат са цигани в 99 на сто от случаите.

  Проклета да е Русия!
 59. 60 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1058 Неутрално

  [quote#48:"neznaiko_2011"]Думата ми е за друго.Къде да работят младите хора,като просто няма работни места.[/quote]

  Така е.
  Но как да има работни места, като почти не остана бизнес който още да мърда

 60. 61 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#53] от "gost22":

  Какви ги натвори? Натвори такива като вас дето чакат на ЕС да даде пари за да съществувате? Че така са всички - испанци, ирландци, германци, дето Тодор Велики не им е бил войвода.

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 61. 62 Профил на Иван
  Иван
  Рейтинг: 1131 Неутрално

  Народа го е казал - който не работи не трябва да яде.Като не можеш да си намериш работа повече от 2год. примерно да се спрат всички соц. помощи - явно е че не искаш. Да се забрани на разните "етноси" да правят повече деца отколкото могат да издържат - т.е. 0 за "трайно" безработните/мързеливи/. Образованието да е безплатно за децата на хората внасящи данъци , останалите да си плащат щото те с нищо не подпомагат държавата.

  Не съм нито американофил, нито русофил- те са родоотстъпници и подлоги на чужди държави.Аз съм българофил!
 62. 63 Профил на messenger
  messenger
  Рейтинг: 404 Неутрално

  До коментар [#26] от "Малката Пица":

  Хич не усещам държавата като семейство да ти кажа

 63. 64 Профил на Малката Пица
  Малката Пица
  Рейтинг: 845 Неутрално

  До коментар [#35] от "kihano":
  "Всички аргументи с които разваляхме соца господа се оказаха кухи догми"

  Соца се развали както са се развалили всички общества в историята които са по-слаби икономически от конкурентните общества.

  1990 години заплата в БГ - 100 долара, в Гърция - 1000 долара.
  Как се "държи фронта" при това съотношевние?

  Аналогично ГДР с/у ФРГ, Сев. Корея с/у Южна, и т.н.
  Южна Корея прави полупроводници и индустрия която е на нивото на САЩ и Европа, Северна учи хората как да правят супа от корени и грудки, че да изкарат зимата.
  Въпроса е не защо, а кога ще се срине Северна Корея.

 64. 65 Профил на marsena
  marsena
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  До коментар [#42] от "Малката Пица":

  В миналото и българските семейства са имали повече деца, НО с цел да има повече работна ръка на полето, защото тези семейства са били земеделски работници. Така че не ги сравнявай с циганската раждаемост, която мултиплицира неграмотност и традицията" социално слаб до живот".
  Обидно и тъпо е.

 65. 66 Профил на triton123
  triton123
  Рейтинг: 571 Неутрално

  това в статията може да важи за БЕЛИТЕ страни,но за БГ..не !!
  там,в БЕЛИТЕ страни могат да изчисляват загубите заради мързела или неработенето на техните млади,ок,но при тях има БЯЛО,нормално заплащяне на труда!!! За БГ това не важи!! А важи обратното...КОЛКО и на каква ЗАГУБА е не само младия,но и всеки цанил се да работи в ПОСЛЕДНАТА България!! Загубите и обира,и рекетът официален и законен нанасят непрекъснато загуби на работещите!! 150 евро мин.законова заплатка,драги мои!! Не ме интересува ни Първан,ни Боко,ни Станиш,ни Ваньо,ни Симо,ни Доганьо..ни никой!!Така че,драги журналисти,не слагайте в един кюп БГ с ония страни! КОлко пъти да ви казвам че БГ е ФОРМАЛНО в ЕС..и най/вече е формално по отношение заплащането на труда...на млад и стар!! В НОРМАЛНИТЕ страни могат да изислят загуби за тях си,за държавите си, но за БГ може да се изчисли само загубата за съответния човек,който работи в страната БГ!! Такива съответни човеци изчислиха,усетиха и са на брой 2 млн. извън БГ!! Изчислете ми що са извън БГ и КОЙ,КОИ са виновните!!! Те ли са виновните или..??? Кой нанесе тия загуби в жива сила на брой 2 милиона?????? а??

 66. 67 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2334 Неутрално

  [quote#48:"neznaiko_2011"]Къде да работят младите хора,като просто няма работни места.[/quote]Фирмите едва кретат от олимпийското бездарие и легендарната безидейност на родния назначен бизнес, който може да существува единствено на хранилка. Отделно пенсионери са заели работните места на младите = изяждат и без това недостигащите работни места на децата си. Държавата поне да взема осигуровки и данъци от работещите пенсионери на база ПЕНСИЯ + ЗАПЛАТА и нещата ще се оправят на мига за младите!

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 67. 68 Профил на gost22
  gost22
  Рейтинг: 2093 Любопитно

  До коментар [#35] от "kihano":
  Абе на тези младите, да не им пречи липсата на "жителство", че не си намират работа, а? Или "желязната завеса" им е скрила света? Или не са "правилно идейно мотивирани" , и не им дават да започнат частен бизнес или да ръководят?
  Някаква основна пречка? Изключват ги, заради роднини кулаци или какво точно?
  Истината е, че имаме нормален процент младежи, които не стават за нищо, но и още един по-голям процент, които стават, но са закърмени с готованство, страх или "немислене" — чакат, не опитват, не мислят за утре.

  "Историята служи на българите, да не си взема поука от нея." ...Фра Дяволо. Жалко, но все още е факт...
 68. 69 Профил на ugi
  ugi
  Рейтинг: 593 Неутрално

  Мале, що злоба и некадърщина се е изляла под темата (то пък под коя ли не се излива, ама карай). Никой ли не вдяна, че това са преки загуби във вид на помощи и т.н., но най-вече пропуснати ползи - тези хора не произвеждат нищо.

 69. 70 Профил на kimba3
  kimba3
  Рейтинг: 1247 Весело

  До #7-keipax- ''Само интеграцията на циганите ще спаси България."

  А бе колега форумец, то за интегрираните българи и цигани няма работа - ти за неинтегрираните си се замислил!!! Щото има и неинтегрирани българи за твое сведение!!!! Циганизацията и на българите в България се дължи не на неинтегрираните цигани, а на забравената поговорка:"Който не работи, няма да яде!!!"За да има файда от нея обаче , трябва да има работа за всички. В България има работа за целия китайски народ!!! Няма кой обаче да я организира!!! Всеки иска само да краде сега и на мига,а след него-потоп. Та кого да дадеш за пример на неинтегрираните цигани , за да се интегрират, след като техните неграмотни проститутки работят рамо до рамо с български проститутки вишистки????След като циганските сутеньори и наркопласжори с основно образование изкарват , колкото българските сутеньори и наркопласьори с висше???

 70. 71 Профил на everlong
  everlong
  Рейтинг: 233 Гневно

  Между тези хора има както богаташки дечица (които каквото и да стане, няма да се хванат на работа), така и представители на малцинствата (които каквото и да стане, няма да се хванат на работа). Има много млади хора, които биха работили, стига да виждаха смисъл в това. Аз лично не бих работил тежка работа за 400-500 лева на месец, но въпреки това виждам млади хора (и не само), които стискат зъби и работят. Българинът не е мързелив. Има и такива, но като цяло сме работлив народ. Но при положение, че мога да работя за 1200-1300 Евро, защо да го правя за 400-500 лева.
  А държавата не се е замислила за добруването на младите. "Държавата" мисли само за приходи от данъци, които после "държавниците" да сложат в своя джоб.

 71. 72 Профил на papagal665
  papagal665
  Рейтинг: 402 Гневно

  До коментар [#65] от "marsena":

  Дядо ми е имал 7 братя и 2 сестри,ама са обработвали 300 декара земя,а сега мангалите....същия брой ама безработни,и отворили една уста като ягодинската пещера и викат ДАЙ

 72. 73 Профил на barabana
  barabana
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Всички безработни за 6 месеца на курс по оцеляване в чужбина. Хем ще си поотворят малко кръгозора, хем ще понаучат някой друг лаф, а може и да се позаинтересуват от факта защо и как са попаднали в това положение. Изследването не показва причините довели до толкова висока безработица сред младежите ... а те, причините са много и са свързани с гибелта на социланата държава, която контролира бизнеса и бизнес средата.

 73. 74 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2334 Неутрално

  [quote#64:"Малката Пица"]Южна Корея прави полупроводници и индустрия която е на нивото на САЩ и Европа[/quote]Имаше години когато и ние : "правихме полупроводници и индустрия която е на нивото на САЩ и Европа" а заплатите ни пак не бяха на тяхното ниво

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 74. 75 Профил на solaris69
  solaris69
  Рейтинг: 458 Разстроено

  [quote#8:"spas27"]Провалът в политиката към малциствата, по-точно циганите е очевиден. [/quote]
  То това не може да се нарече провал, защото именно такава е политиката към циганите. Целенасочено се отглежда една маса, която е неграмотна и лесно се манипулира - евтино струва като електорат на изборите. И на никой от власт имащите не му пука какво ще стане в бъдеще с тази маса! Нито пък с тези, които плащат сметката!

 75. 76 Профил на gost22
  gost22
  Рейтинг: 2093 Неутрално

  До коментар [#61] от "др. Иванов":

  Чакат, тези, дъртите, дето помнят "държавата знае как". Точно вие, чакахте и научихте децата си да чакат на държавата да се наредят с работа, а сега плюете, че нямало работни места. Явно сте успели, защото и в това поколение, доста мозъчета са промити и чакат на държавата. Ами държавата не произвежда работни места — тя дава само климата за работните места, а не семето. Сбърканите държави се опитваха да отглеждат работни места за всеки в парници (СИВ), ама не им се получи, щото сорта (държавно-модифициран) се оказа непродуктивен.

  "Историята служи на българите, да не си взема поука от нея." ...Фра Дяволо. Жалко, но все още е факт...
 76. 77 Профил на triton123
  triton123
  Рейтинг: 571 Неутрално

  от една страна нали оревахте орталъка за обучения разни и безобразни под всякакви форми,по европейска,американска и марсианска линии,а после пък нещо се гънете и ..имало плащания,имало загуби?! ами спрете ,бе! В БЕЛИТЕ страни не работят защото могат да си го позволят и от много напредък и разлигавване си позволяват да хайлазуват,а в БГ е точно обратното...защото сме във вечния застой! Преди беше> Те ме лъжат че плащат,аз ги лъжа че работя! " Сега вече лъжата се намали още повече и...за какво да им бачкам!?! нали така? И който се изнесъл..изнесъл! Пък и кои и къде да работят..тия неграмотници и тъпанарчета, които са сигурно 90% от бълващите ги училища?! Няма страшно все пак,важно е челните челични партийни ,национални и партизански вождове български да работят и пушек да вдигат! даже не работата,а пушекът е важен,хахаха!! Хах,кажете колко загуби нанесоха на БГ изнеслите се като мен 2 милиона народ..и ме обявете за народен враг и вредител,де!!А,пардон,доста пара влиза от чужбина към роднините по тая линия..нали>!

 77. 78 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  [quote#73:"barabana"]Всички безработни за 6 месеца на курс по оцеляване в чужбина. [/quote]
  ...да кажем- в делтата на р. Амазонка- иначе как ще имат база за сравнение какво им предоставя българската държава?

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 78. 79 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 902 Весело

  До коментар [#25] от "Иван К":

  В концлагерите бяха една шепа гаменчета, отворковци и нехранимайковци останалите българи бачкаха, повечето бачкаха, къде доброволно, къде доброзорно... но бачкаха...
  Затова и нямахме проблемите на днешният капитализЪм 25% от младежта не знае защо живее....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 79. 80 Профил на In my world
  In my world
  Рейтинг: 627 Весело

  В групата България, Кипър, Гърция, Унгария, Ирландия, Италия
  --------------
  Е много ясно това са държавите с над 50% безработни млади между 18-28 години.

  In many wars between the CIVILIZED MAN and the SAVEGE.Support Civilized man defeat the terror(islam)
 80. 81 Профил на CIA Germany
  CIA Germany
  Рейтинг: 963 Любопитно

  До коментар [#4] от "boby1945":

  Нали младежта ходеше да бере чушки и домати, за да могат работарите от ТКЗС-то да се почват с ракиите още от "сабахлян"....за такива като тебе само Arbeit macht frei!!!

  Hope is the first step on the road to disappointment.
 81. 82 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 902 Весело

  До коментар [#34] от "Малката Пица":

  Разликата е огромна, от Земята до Небето, при Тато малдежта и да НЕ ИСКАШЕ трябваше или да учи или да работи, днес младежта и ДА ИСКА не може да си намери работа...

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 82. 83 Профил на Eternal Barabarian
  Eternal Barabarian
  Рейтинг: 965 Весело

  До коментар [#1] от "messenger":
  Най-добре Бате Бойко да им се поскара на тези търтеи, както направи с някои европейски държави!

  Предварително изгубени войни не водя!
 83. 84 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2334 Неутрално

  [quote#68:"gost22"]Истината е, че имаме нормален процент младежи, които не стават за нищо, но и още един по-голям процент, които стават, но са закърмени с готованство, страх или "немислене" — чакат, не опитват, не мислят за утре.[/quote]Интересно, как тези "готоваци, които не стават за нищо" , като отидат в Англия, Испания, Гърция, Кипър стават за всичко моите познати работят по компютърни сервизи в Крит и Кипър, някои мият коли в Англия , а тука пукаха от безработица. Проблема явно не е в тях, а в работодателитеНавън се оправят.

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 84. 85 Профил на marsena
  marsena
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  До коментар [#72] от "papagal665":

  Така е било с повечето български семейства.
  Затова ме подразни идиотията да бъдат сравнявани по раждаемост с циганите.

 85. 86 Профил на Малката Пица
  Малката Пица
  Рейтинг: 845 Неутрално

  До коментар [#74] от "bay Tan":
  ""правихме полупроводници и индустрия която е на нивото на САЩ и Европа"

  Не може да ме убедиш, че завода в Ботевград е бил конкуренция на Сименс и Филипс, Интел и Моторола.
  Правено е за затворения пазар на СИВ. При липса на конкуренция.

  Не казвам, че е било лошо, но все пак да не надценяваме.

 86. 87 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 2381 Неутрално

  До коментар [#71] от "everlong":

  Ебати позицията... Ми ако днес младия не работи за 500лв, що си мислиш, че утре ще може да работи за 2000? Или очакваш, веднага след университета да станеш шефче и голяма заплата? Младите трябва да разберат, че в първите години от тяхната кариера заплатата не е важна, а опита и знанията, които ще натрупат.  До коментар [#79] от "boby1945":

  Па много ви големи шепите бе?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 87. 88 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#76] от "gost22":

  Глупости от времето на разпивките при соца не ми се слушат!

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 88. 89 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 902 Весело

  До коментар [#81] от "CIA Germany":
  Това не се считаше за работа а за "ходене на бригада" в помощ на..... допиши каквото ти се хареса....

  А "Arbeit macht frei" наистина работата те прави свободен, знае се още от времето на Arbeit macht frei: Erzählung von Lorenz Diefenbach (1873), и нищо "нацистко" няма тук....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 89. 90 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 1659 Неутрално

  До коментар [#79] от "boby1945":
  "В концлагерите бяха една шепа гаменчета, отворковци и нехранимайковци "

  20 000 000 000 в съветските лагери ли са шепа!

  подпис
 90. 91 Профил на moti
  moti
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Не мога да разбера тези идиоти, които дори не се правят труда да влязат в училище, да не говорим в университет. Вече дори да си 2-кар пак влизаш без проблем. Таксите у нас не се много високи. Само при отделни случаи има хора, които наистина не могат да си го позволят и за тях трябва да се погрижи държавата със стипендии и насърчаване. Останалите са само нещастни мързеливци.

 91. 92 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 902 Весело

  До коментар [#76] от "gost22":

  Тези либералистични лозунги, тип Маргарет Татчер, ги разправяй на безработните младежи.... "Не нам, не нам, а имени Твоему!" пише на един паметник в София....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 92. 93 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2334 Неутрално

  [quote#81:"CIA Germany"]Нали младежта ходеше да бере чушки и домати, за да могат работарите от ТКЗС-то[/quote]Имаш ли идея каква лавина от продукция изкарваше тогава България? Всичките заводи, които още не могат да нарежат и окрадат са плащани с "огурци и памидори". Нищо не е даром. Това че и като работници ходехме на бригади не ни пречеше да сне 4-ти в света и по промишлена продукция на глава от населението, и на 4-то място по износ на оръжие. Сега обаче няма работа, това е проблема, не младежта е проблема!

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 93. 94 Профил на kihano
  kihano
  Рейтинг: 740 Неутрално

  До коментар [#64] от "Малката Пица":

  Повтарям се, ама какво да се прави - Невежеството е сила! Неправилните аргументи не могат да докажат дори вярно твърдение, а какво остава за куха догма.

  Отричането и изкривяването на фактите - висша форма на демократичен реализъм!
 94. 95 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2053 Неутрално

  [quote#69:"ugi"]Никой ли не вдяна, че това са преки загуби във вид на помощи и т.н., но най-вече пропуснати ползи - тези хора не произвеждат нищо. [/quote]
  Те и чиновниците нищо не произвеждат но са издигнати на пиедестал и са свещени крави за ЕС.

  Така или иначе младите ядат пият , пушат предвижват се ...не живеят в саксия ...издръжката на един млад човек е между 500 и 1000лв което значи ,че индиректно от тези пари поне половината влизат в бюджета като ДДС и акцизи !
  Е кой е на загуба???

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 95. 96 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 2381 Неутрално

  До коментар [#91] от "moti":

  Е, не забравяй, че има хора които просто не виждат никакъв смисъл да отделят 4-5 години за да учат в някой роден университет. Виж, за това не мога да ги виня.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 96. 97
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 97. 98 Профил на kihano
  kihano
  Рейтинг: 740 Неутрално

  До коментар [#68] от "gost22":

  Пич аз съм ти написал какво им пречи, ти пак си знаеш твоето. Няма мързел, има демотивация. Щото капиталистическия просперитет се оказа ДЪРТА ЛЪЖА! Затова младите не работят, щото няма перспектива. А ти си повтаряй догматичните седесарски заклинания.

  Отричането и изкривяването на фактите - висша форма на демократичен реализъм!
 98. 99 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 902 Весело

  До коментар [#90] от "Иван К":

  Цифрата която си написал,
  [quote#90:"Иван К"]20 000 000 000 в съветските лагери ли са шепа! [/quote] издава че си малко-грамотен, населението на земята в момента е около 7 000 000 000 (като пишеш нули ги брой на терци, три 000 са хиляда, 000 000 са милион, 000 000 000 са милиард...

  За сведение на малко-грамотните във форума, в ГУЛАГ никога не е имало повече от 1 400 000 затворника и то от тях над 50% криминално проявени джентълмени....
  Айде да научим смятането първом.....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 99. 100 Профил на triton123
  triton123
  Рейтинг: 571 Неутрално

  мой приятел-висшист/хардуерист от нямане какво и как в пропадналата БГ след като мина през разни работи и съответни фалити на съответните работодатели...се хвана бензинджия у БГ! Не в София,нито по Черноморието,така! Първите 2 месеца получаваше по 230 евро/месец ..без коментар! Но има коментар за даже и това че на хартия мастития работодател(естествено Комуномуцуна!)го пише че на 8 часа раб.време,а реално го държи задължително 12 часа!!!КОЙ Е НА ЗАГУБА??? Кой на печалба мутрешка и рекет?! След тия първи2 месеца идва още 1 мераклия работник,който е нает на същата бензионостанция и...заплатката веднага на моя човек спихва(тя някога да е била надута) до 200 евро!! Това е БГ бизнеса и муцуните негови,а и муцуните същи,които държат,а не водят държавката...държат я на дъното!! Идният месец пристига при мен в Дойчланд и започва работа от начални 1300 евро Нето!! 71ви също го е написал !! Ще го арестувате ли на границата,а мен ще издирвате ли у Немско..скромно да попитам> драги ЗАГУБЕНЯЦИ,дето сте били все на загуба зарад този и онзи Неработещ,но всъщност сте на ДИВА ПЕЧАЛБА от него,когато ви работи за джипа или имота?!?! Имате едно голямо > АЙ СИКТИР !!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK