"Норд-Ост": 10 години по-късно и все още много въпроси

Членове на екипа на мюзикъла "Норд-Ост" демонстрират с плакат на постановката солидарност с взетите заложници. Снимката е от 25 октомври 2002г.

© Associated Press

Членове на екипа на мюзикъла "Норд-Ост" демонстрират с плакат на постановката солидарност с взетите заложници. Снимката е от 25 октомври 2002г.От един от най-смъртоносните и зрелищни терористични актове в историята на съвременна Русия изминаха 10 години и много от въпросите, свързани със събитията около трагедията с мюзикъла "Норд-Ост", продължават да търсят отговори.


На 23 октомври 2002 г. отряд въоръжени чеченци атакуват Театралния център на "Дубровка" и взимат за заложници 916 души - зрители и артисти от популярната постановка. Част от похитителите са жени самоубийци, а между заложниците са поставени самоделни взривни устройства. Основните искания са извеждане на руските войски от Северен Кавказ.


След тридневна обсада е договорено освобождаването на няколко заложници, но преговорите с участието и на известни политици и обществени фигури не вървят и спецчастите получават заповед да атакуват. През вентилационната система е пуснат газ, който докарва до безпомощно състояние всички в залата. Командосите влизат и ликвидират всички бойци, но след това в болницата от задушаване загиват 130 (а по неофициални данни - 174) от заложниците, включително десетина деца.
В смъртния акт на всеки един от тях е оставено празно място.


Стена със снимки на жертвите на Театъра на Дубровка, 26 октомври 2011г.

© Associated Press

Стена със снимки на жертвите на Театъра на Дубровка, 26 октомври 2011г.


Властите така и не разкриват съдържанието на използвания газ и само се предполага, че е задействано бойно отровно вещество на основата на фентанил - вид обезболяващо, познато от опиума.


Министърът на здравеопазването Юрий Шевченко каза, че ведомството му няма право да огласява каквито и да е сведения за газа, защото те са "държавна тайна". Официално и до днес органите на реда отхвърлят вината за смъртта на спасените.


През декември 2011 г. Европейският съд за правата на човека призна Русия за виновна в нарушаване на член 2 (право на живот) от Европейската конвенция за защита правата на човека във връзка с приключването на драмата с "Норд-Ост". На ищците бе присъдено обезщетение в рамките между 8.8 и 66 хиляди евро. Те обвиниха през 2003 г. руските власти в необоснована употреба на сила, неоказване на навременна спешна помощ  на заложниците и неефективно разследване на събитията.


Владимир Ерьомин, специалист от руското контраразузнаване, показва рентгенова снимка на една от газовите бутилки-бомби, облепени със сачми за предизвикване на повече поражение.

© Associated Press

Владимир Ерьомин, специалист от руското контраразузнаване, показва рентгенова снимка на една от газовите бутилки-бомби, облепени със сачми за предизвикване на повече поражение.


Роднини на жертвите продължават да обвиняват властта и лично президента Владимир Путин. В навечерието на десетата годишнина в интервю за "Сънди таймс" Светлана Губарьова, която губи 13-годишната си дъщеря и съпруга си, заяви, че детето й  било отровено с газа, а после е било смачкано в автобуса за евакуация "под 32 други тела, нахвърляни като дърва". "Можеше да я спасят, ако операцията беше проведена, както трябва. Преди всичко обвинявам Путин - той е заповядал да се използва газ и именно при неговото управление толкова дълго продължават да крият истината", заяви жената.


Мнозина като нея настояват, че жертвите са толкова много заради неадекватната, ненавременна и недостатъчно квалифицирана медицинска помощ. Екипите са допуснати до сградата два часа след началото на операцията, мнозина от лекарите не знаят за газа и какъв антидот да прилагат, хората са евакуирани в неправилна поза, при което се закриват дихателните им пътища. В болниците умират 119 души - почти всички от задушаване.


Командоси изнасят на ръце телата на жертви и ранени на улицата пред театъра. Използваният газ ликвидира близо 40-те терористи, но и поне 130 от заложниците.

© Associated Press

Командоси изнасят на ръце телата на жертви и ранени на улицата пред театъра. Използваният газ ликвидира близо 40-те терористи, но и поне 130 от заложниците.


Много въпроси остават без отговори около подготовката на атентата. Смята се, че тя е започнала още през лятото на 2002 г. и е била избрана датата 7 ноември (бившият празник на Октомврийската революция е прекръстен на Ден на помирението и съгласието). За съдбата на лидера на групата Мовсар Бараев се пуска от чеченците дезинформация и на 12 октомври командващият войските в Чечения обявява, че той е бил ликвидиран два дни по-рано с ракетно-бомбени удари. В действителност на 14 октомври Бараев пристига на Казанската гара в Москва, за да приложи плана за серия атентати с автомобили и нападение над театрален спектакъл.


В плана се предполагало да участват 50-ина души и да се използват десетки автомати, над 100 гранати, стотици килограми пластичен експлозив и три мощни самоделни бомби от преработени 152-милиметрови артилерийски снаряди. От планираните атентати е извършен само един, и то неуспешно - на 19 октомври заредена с експлозив "Таврия" избухва слабо пред "Макдоналдс". Загива 17-годишен младеж, а после се оказва, че по неизвестни причини бомбата се задейства по-рано от предвиденото, а използваният експлозив вероятно е бил с учебни цели и занижена мощност.


Колона машини на спецчастите в една от преките, водещи към обкръжения театър, Снимката е от 24 октомври 2002г.

© Associated Press

Колона машини на спецчастите в една от преките, водещи към обкръжения театър, Снимката е от 24 октомври 2002г.


Мобилизацията на милицията ускорява другата фаза - за атаката срещу театър, и датата е изтеглена напред за 23 октомври. До щурма на командосите в 5 сутринта на 26 октомври следват драматични часове, в които няколко заложници загиват, няколко успяват да избягат, пуснати са и 15-ина деца.


Въпреки твърденията на властите, че са ликвидирани всички терористи, журналистката Анна Политковская взе интервю с един от участниците - Ханпаши Теркибаев, измъкнал се преди атаката на спецчастите. Той твърди, че експлозивите на терористите са били фалшиви. Половин година след публикацията Теркиабев загива в автомобилна катастрофа - малко след като САЩ, разследващи гибелта на свой гражданин в театъра (близо 75 души се оказват граждани на 14 държави, включително на България - бел. ред.), се поинтересували от твърденията му.


Политковская бе застреляна във входа на блока си на 7 октомври 2006 г.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (154)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на old27530804
  old27530804
  Рейтинг: 754 Неутрално

  В духа на демократична Русия.

 2. 2 Профил на Pima
  Pima
  Рейтинг: 444 Неутрално

  трудно се дава еднозначен отговор кое е правилното и какво би станало ако..., когато има 130 загинали.
  а 800-те дали щяха да бъдат спасени с преговори?
  аз лично не вярвам, че с тези хора може да се преговаря.

  Най-страшното на комунизма е това което идва след него...
 3. 3 Профил на otlondon
  otlondon
  Рейтинг: 381 Разстроено

  Путин като главен виновник и един урок за България която върви кум същата диктатура с Бойко! Купуване на медии,услужливи социологически изследвания,корупция,популистко говорене, омаскаряване на всяка една опозиция! А народът бива унижаван,смачкван и продължава да е ограбван и беден!

 4. 4 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Никоя нормална демократична държава не се оставя да бъде изнудвана от терористи! Правилни действия на Русия!!

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
 5. 5 Профил на alter_ego
  alter_ego
  Рейтинг: 594 Неутрално

  Чел съм много по този случай, и всички от службите казват едно и също. Ужасяваща ситуация за спецчастите, за цялото комадване.
  Тук в тази ситуация нямаше как да се мине без цивилните жертви.

 6. 6 Профил на Karla BAN Hanneman XIII
  Karla BAN Hanneman XIII
  Рейтинг: 661 Неутрално

  Руснаците са месо , доказа го лично техният Цар-Батюшка преди десет години.

  Не ГЕРБ - българският народ пречи на Костов. - цитат на коментар #40 от “dodge_ram”
 7. 7 Профил на gabarkov
  gabarkov
  Рейтинг: 640 Неутрално

  [quote#2:"Pima"]аз лично не вярвам, че с тези хора може да се преговаря. [/quote]
  С тия не се разговаря, но можеха да дадат правилния антидот на невинните жертви. Ама по рушняшки хич не ги интересува броя на умрелите заложници.

 8. 8 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4478 Неутрално

  Типично по руски - добрите свършват работата на лошите, като избиват 130 невинни заложници.

  Gunter glieben glauchen globen
 9. 9 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3318 Неутрално

  [quote#4:"Курт Деликуртев - Хахоман, праскай ми минуси!"]Правилни действия на Русия!! [/quote]

  Да бе. Какво струват някакви си стотина-двеста човешки живота? Какво струва някаква си журналистка Политковская, осмелила се да разследва провала на спецназ? Единственият важен е Путин, цяла Русия съществува заради него.

  Една много интересна статия:
  http://www.nytimes.com/2012/10/19/opinion/putins-new-fortress-russia.html?_r=0

  These changes are in addition to a package of Draconian laws and practices that curtail citizens’ rights — introduced this year with nary a protest from the Obama administration:

  • In June, the Duma passed a law that criminalized unauthorized protests, giving the government the ability to fine organizers exorbitant sums.

  • In July, the Duma approved a bill that allows the government to block Web sites it deems harmful to the public.

  • The law on registration of nongovernment organizations now requires that every “politically active” NGO that receives funding from abroad must register as a “foreign agent.”

  Деликуртев, ако не беше толкова прост, щеше да знаеш, че фашизмът обрича нациите на деградация. С фашизъм любимата ти Русия няма да напредне, няма да се развие, напротив - ще се срине още по-надолу в Третия свят.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 10. 10 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4478 Неутрално

  Много показателно:

  "Въпреки твърденията на властите, че са ликвидирани всички терористи, журналистката Анна Политковская взе интервю с един от участниците - Ханпаши Теркибаев, измъкнал се преди атаката на спецчастите. Той твърди, че експлозивите на терористите са били фалшиви. Половин година след публикацията Теркиабев загива в автомобилна катастрофа - малко след като САЩ, разследващи гибелта на свой гражданин в театъра (близо 75 души се оказват граждани на 14 държави, включително на България - бел. ред.), се поинтересували от твърденията му.

  Политковская бе застреляна във входа на блока си на 7 октомври 2006 г."

  Gunter glieben glauchen globen
 11. 11 Профил на ръмжо
  ръмжо
  Рейтинг: 597 Неутрално

  Влияели филма Батман позитивно на младите американски психопати? Това е един от въпросите!

 12. 12 Профил на alter_ego
  alter_ego
  Рейтинг: 594 Любопитно

  До коментар [#10] от "g_t_CBR600RR":
  До коментар [#9] от "dodge_ram":

  Явно сте много вещи в антитерористичното дело. Я да ви подпитам, как се реагира при заложническа криза, в която похитителите около 50 на брой(радикални мюсюлмани) се обявяват за СМЪРТНИЦИ!!!

 13. 13 Профил на ._
  ._
  Рейтинг: 488 Неутрално

  В такава ситуация използването на упойващ газ е без алтернатива. Евентуален щурм без използването на подобен газ би довело до много повече жертви. Операцията по взимането на заложници в театъра се ръководи лично от Мовсар Бараев. Негов чичо е Арби Бараев прочул се със жестокостите, които извършваше неговото формирование в Чечня. Арби Бараев е отговорен за десетки обезглавявания на руски пленници ( сред които и жени ) и на 4 - ма хуманитарни работници.

  http://www.youtube.com/watch?v=2zn7htEv7nA

 14. 14 Профил на Storan
  Storan
  Рейтинг: 648 Разстроено

  Ейй, кофти работа беше това!
  Мир на праха им на загиналите!
  Дано и оцелелите да го изтрият от спомените си!

 15. 15 Профил на Северозападнал
  Северозападнал
  Рейтинг: 972 Разстроено

  По времето на тия събития бях в Москва. За случващото се научих от вестник " Комерсантъ", на другата сутрин след като чеченците вече бяха взели заложниците. Боже, нима изминаха 10 години от тогава?!

 16. 16 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Всички от петата колона на Империята на злото-настоящата, половината от тях мошета, сега ще се изредят да критикуват Русия?

  Так е действала Германия, когато палестински терористи отвличат самолет на Луфтханза. В резултат са убити 11 заложници, но немците не проговарят с терористите!!!!

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
 17. 17 Профил на Realistka
  Realistka
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#9] от "dodge_ram":
  [quote#9:"dodge_ram"]Да бе. Какво струват някакви си стотина-двеста човешки живота? Какво струва някаква си журналистка Политковская, осмелила се да разследва провала на спецназ? Единственият важен е Путин, цяла Русия съществува заради него. [/quote]
  Естествено!
  Много по-важно е, че
  "руският аналог на скандално известния сайт "Уикилийкс", "Рулийкс", който също разкрива скандална инфорация, публикува снимки на изключително имение. Предполага се, че това е дворецът на руския премиер Владимир Путин, разположен на брега на Черно море. Мащабният и луксозен строеж само до момента струва около един милиард долара, твърдят запознати."

  http://tv7.bg/news/192642.html

  The best way out is always through Robert Frost
 18. 18
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 19. 19 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1341 Весело

  "Десните" в България са подръжници на ислямски терористи? Както в Сирия,а?

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
 20. 20 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4478 Неутрално

  [quote#12:"alter_ego"]Я да ви подпитам, как се реагира при заложническа криза, в която похитителите около 50 на брой(радикални мюсюлмани) се обявяват за СМЪРТНИЦИ!!! [/quote]
  Като за начало, лекарските екипи се пускат веднага след края на операцията, а не 2 ч. след това. И им се съобщава за вида на газа (а не се пази в тайна, за да не го разберат империалистите), за да се приложи съответен антидот. Полуживите жертви не се хвърлят като дърва и пр. Ако беше прочел статията, нямаше да задаваш тъпи въпроси.

  Gunter glieben glauchen globen
 21. 21 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4478 Неутрално

  [quote#9:"dodge_ram"]Какво струват някакви си стотина-двеста човешки живота?[/quote]
  Има един руски лаф: У нас люди много.
  Показателен е за необятната руска душевност.

  Gunter glieben glauchen globen
 22. 22 Профил на alter_ego
  alter_ego
  Рейтинг: 594 Неутрално

  До коментар [#20] от "g_t_CBR600RR":
  Много повече от теб съм чел за тази криза, и много повече от теб съм разговарял с специалисти.
  Понеже четеш конкретната статия, си незапознат с фактите, медицинските екипи са там много преди началото на щурма (има си и кадри които потвърждават)... Няма как да ти се обясни нещо ако не искаш да го проумееш. Чети в нета има много анализи, както от специалисти така и от не специалисти. И ще направя една препратка към Беслан, където службите не използваха ГАЗ и трагедията беше още по-голяма.
  Когато има СМЪРТНИЦИ нещата не са толкова лесни колкото изглеждат.

 23. 23 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3318 Неутрално

  [quote#19:"Курт Деликуртев - Хахоман, праскай ми минуси!"]"Десните" в България са подръжници на ислямски терористи? Както в Сирия,а? [/quote]

  Stultus, десните във форума сме против убиването на цивилни граждани от собствените им власти. Разбира се, че е по-лесно за некадърните руски командоси да хвърлят атомна бомба в сградата, където има терористи, или да я подложат на минометен обстрел, защото така в крайна сметка ще убият и терористите, освен заложниците, но в крайна сметка се оказа, че и терористите не са успели да убият докрай.

  В пост № 20 колегата ти е обяснил защо руснаците са некадърни; според мен некадърността им граничи с идиотизъм, защото са изтровили сънародниците си, без своевременно да се погрижат за спасяването им. Явно това не ги е интересувало – какво значи тук животът на няколкостотин души?!

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 24. 24 Профил на Realistka
  Realistka
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#19] от "Курт Деликуртев - Хахоман, праскай ми минуси!":

  Остави политиката, поете!
  Тя не е за твоята нежна душа!
  Ще й направи мазоли! А душа с мазоли е нещо ужасно!
  По-добре кажи какво ти нашепва твоята муза?!
  Нещо за цветя, за лехи, за благоухания, за любов, за прекрасните немкини...за техните градини! Ах! и Ох!

  The best way out is always through Robert Frost
 25. 25 Профил на leon12
  leon12
  Рейтинг: 1341 Весело

  [quote#24:"Realistka"]Хахоман, праскай ми минуси!"[/quote]
  Кой този хахо, бре? Бигмен ли? Много си слязъл на "ниско", щом се впечатляваш от подобни недоразумения, ша знайш)))))

 26. 26 Профил на marsena
  marsena
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Варварите показаха докъде могат да стигнат...и от двете страни!

 27. 27 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4478 Неутрално

  [quote#22:"alter_ego"]Много повече от теб съм чел за тази криза, и много повече от теб съм разговарял с специалисти. [/quote]
  Сигурно е така, щом казваш. Аз ти вярвам.

  Gunter glieben glauchen globen
 28. 28 Профил на Борислава (be_free)
  Борислава (be_free)
  Рейтинг: 808 Любопитно

  А Американските власти кога ще си понесат отговорността за атентатите на 9/11 ?

  Абсолютната свобода дава абсолютна власт, а власта покварява, а абсолютната власт абсолютно покварява!
 29. 29 Профил на Борислава (be_free)
  Борислава (be_free)
  Рейтинг: 808 Неутрално

  За да не се повтарят такива неща като този атентат Путин трябва сериозно да затегне нещата в Русия!

  Абсолютната свобода дава абсолютна власт, а власта покварява, а абсолютната власт абсолютно покварява!
 30. 30 Профил на power_decided
  power_decided
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Тия, които обвиняват руските власти в употребата на прекомерно твърди мерки обикновено наричат чеченските терориси и борци за Свобода. Лицемерни боклуци сте. Защо никой не коментира начина, по който воюват правоверните - винаги срещу цивилното население !? Защо никой не коментира простичката военна логика на мюсюлманите и по точно на кавказците - да убием децата и жените на нашия враг, за да го лишим от живот и бъдеще ? Разбира се от чисто човешка, хуманитарна и медицинска гледна точка в действията на руските власти има престъпни грешки. Не бяха положени достатъчно усилия за жертвите на терористичния акт. Вероятно можеше да бъдат спасени повече хора, но можеше и да загинат много повече. Заложниците бяха гладували 2 дни, бяха дехидратирани и обездвижени. В такова състояние, човешкия организъм е много отслабен и много от хората просто не са издържали. При най - малко 42 терористи опасани с експлозиви, тежко въоръжени вариантите не са много. Спецназовците над 30 часа върят в тунелите на канализацията, за да излезат под театъра, за по малко от 2 мин. ликвидират всички терористи преди да успеят да се взривят и помагат на колкото могат повече от заложниците да се евакуират. Все пак и те са само хора ....

 31. 31 Профил на Realistka
  Realistka
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#25] от "leon12":

  Грешиш, Леон!
  Това не е мое! Това е част от псевдонима на нашия форумен политкомисар Курт!

  The best way out is always through Robert Frost
 32. 32 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  [quote#29:"be_free"]Путин трябва сериозно да затегне нещата в Русия![/quote]

  Питин ги смачка исляметата с имперска дързост!

  Затова рИват мошетата с коркодилски сълзи!

  В Кавказ има относителна стабилност!

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
 33. 33 Профил на чобанмахала
  чобанмахала
  Рейтинг: 701 Разстроено

  Такава паплач не бях виждал скоро. Влизат изродите ,окичени с взрив ,вземат за заложници 900 човека и паплачта не казва нито една дума срещу изродите. Плюе само срещу спасилите 750 човека в тая безумна ситуация. Не сте хора ,а гниди.

 34. 34
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 35. 35 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4478 Неутрално

  [quote#30:"power_decided"]Тия, които обвиняват руските власти в употребата на прекомерно твърди мерки обикновено наричат чеченските терориси и борци за Свобода. [/quote]
  Къде точно видя такова нещо? Не вменявай собствените си грехове на другите. Ние не сме като вас. Ние не симпатизираме на всякакви отрепки, стига да трепят американци/руснаци.

  Gunter glieben glauchen globen
 36. 36
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 37. 37 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4478 Неутрално

  [quote#35:"g_t_CBR600RR"]Не вменявай собствените си грехове на другите. Ние не сме като вас. Ние не симпатизираме на всякакви отрепки, стига да трепят американци/руснаци. [/quote]

  Оня ден Амигото нарече бангладешеца, поставил половин тон експлозив в банката на федералния резерв в Ню Йорк "пичага", а половината коментари изразяваха искрено съжаление, че атенатът е осуетен от ФБР.

  Gunter glieben glauchen globen
 38. 38 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Десният християн-демократ Путин се справи отлично с ислямистите в Кавказ, за разлика от седераста пиянде Йелцин! Не залачайте сибирската мечка, Наакашвили също се опари от нея!

  В цялата статия не видях един абзац, където да се критикуват терористите! А мошетата също критикуват само властите, как пък една критична дума не намериха за терористите!!!

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
 39. 39 Профил на alter_ego
  alter_ego
  Рейтинг: 594 Весело

  До коментар [#33] от "cobanmaala":

  Ето това е разковничето, не се набляга на колко души са спасени а само се тръби колко са загинали.... Винаги съм казвал че тогава бяха спасени много животи... Хайде обясни го на онези, дето само като видят "Русия" и почват да се пенят...

 40. 40 Профил на leon12
  leon12
  Рейтинг: 1341 Любопитно

  [quote#31:"Realistka"]Грешиш, Леон!
  Това не е мое![/quote]
  Аааа! Сорка! Аз..както винаги изтърсвам по некоя глупост, за което се извинявам..знам, че няма ми се сърдиш. Не съм внимавал, както виждам..

 41. 41 Профил на чобанмахала
  чобанмахала
  Рейтинг: 701 Неутрално

  [quote#32:"Курт Деликуртев - Хахоман, праскай ми минуси!"]рИват мошетата с коркодилски сълзи! [/quote]
  защото Путин върна Русия на световната сцена. А резултатът от политиката му е виден. Вчера и тук коментирахме ,че "опозицията" от кол и въже три дена гласува и събрали 81000 гласа. Три дена. И ще свалят Путин? Че тук само "десните" от ДСБ ,ако рекат да гласуват, ще съберат повече интернет гласове. Баси циркаджиите. Спряха им паричките от УСА-то и се видя,че са един файтон хора. Па даже и него не могат напълни.

 42. 42 Профил на power_decided
  power_decided
  Рейтинг: 541 Неутрално

  До коментар [#35] от "g_t_CBR600RR":

  Всякаква критика прочеох по - горе за реакцията на руската страна. При положение, че ние сме много далеч от мястото и времето и разполагаме с оскъдна информация около събитията - предимно редактирани репортажи и статитии от медии с разнообразни спонсори подобни категорични изявления не мога да приема за обективни. В една ситуация с водени от радикалния ислям терористи - главен отговорник за жертвите с именно терористите. Защо никой не говори, за спонсорите на радикалния ислям в Кавказ ? Защо никой не говори и за спонсорите на ислямските школи в България ? Кои са, от къде са, защо властите не реагират ? Отговорът на тези въпроси ще внесе ясен ориентир за външната ни политика. Съжалявам за погубените животи при атентатите. Най - малкото може да се случи на всеки. Чеченците обичат да убиват невинни.

 43. 43 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1344 Неутрално

  Съжалявам много за загиналите и разбирам много добре как се чувстват близките и роднините. Но не бива да се забравя, че има над 700 спасени. Защо не питате тях какво мислят за акцията? Да, по всяка вероятност са допуснати грешки, но не бива да се забравя, че когато има толкова много заложници от една страна и фанатизирани отрепки, не зачитащи нито своя нито чуждия живот, жертвите можеше да бъдат в пъти повече. Между другото, дори самата Ориана Фалачи, която аз много уважавам (лека и пръст) в книгата си "Гневът и гордостта" споменава за този случай и застава напълно на страната на Путин и действията на руските служби. А за да го напише тя това, означава, че е проучила достатъчно материали и документи, и си е съставила съответното мнение.

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 44. 44 Профил на power_decided
  power_decided
  Рейтинг: 541 Неутрално

  До коментар [#37] от "g_t_CBR600RR":

  Правиш ли разликата между атентат срещу властова или финансова структура, която де факто управлява държават и е с по - голямо влияние от кпарламента и цивилни обекти - училища, театри, болници, летище? Да атакуваш властта е едно, да изтребваш обикновени граждани е етническа и религиозна война и започналите я трябва да бъдат наказани без никаква милост по техния начин.

 45. 45 Профил на zmii4e
  zmii4e
  Рейтинг: 648 Любопитно

  Имаше ли други опити след този на терористите ?

  “Кучето гледа пръчката, а лъвът — онзи, който я хвърля” аз гледам и тримата ...
 46. 46 Профил на чобанмахала
  чобанмахала
  Рейтинг: 701 Неутрално

  До коментар [#39] от "alter_ego": И в статията и във всички, подчертавам ,във ВСИЧКИ коментари липсва осъждането на ислямския тероризъм . Това е червената нишка на статията и коментарите. Другото е пълнеж.

 47. 47 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4478 Неутрално

  До коментар [#44] от "power_decided":

  Демек ако атентатът в Ню Йорк беше успял и бяха загинали невинни служители и клиенти на банката, нямаше да е чак такава загуба, както са жертвите в един театър? Според мен, при всяккави такива терористични актове жертвите са си жертви и всякакви сравнения кои жертви са по-свидни, са дълбоко неморални, особено от гледна точка на техните близки.

  Gunter glieben glauchen globen
 48. 48 Профил на ._
  ._
  Рейтинг: 488 Неутрално

  [quote#42:"power_decided"]Защо никой не говори, за спонсорите на радикалния ислям в Кавказ ?[/quote]

  Групировките в Чечня са въоръжени с оръжие от Източна Гемания, турските тайни служби предоставяха финансиране и бази за обучение, шейх Фатхи, Хаттаб, Абу Хафс - финансиране от Саудитска Арабия. Грузинските служби нееднократно са сътрудничили с Шамил Басаев предоставяйки му оръжие, финансиране и убежище. Руслан Гелаев е преминава обучение в терористичен лагер в Пакистан под ръководството на пакистанските служби. Предполагам на всеки му ясно коя страна е основен съюзник на Грузия, Пакистан,СА и Турция.

  http://www.youtube.com/watch?v=IFl5_8PSlaA

 49. 49 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4478 Неутрално

  [quote#44:"power_decided"]да изтребваш обикновени граждани е етническа и религиозна война и започналите я трябва да бъдат наказани без никаква милост по техния начин. [/quote]
  Абсолютно вярно. Само че когато Америка започна войната срещу терора, вие застанахте на страната на терористите. И започнахте с безумните конспиративни теории как Америка сама се е нападнала (виж коментара на бифрито по-горе). Това е все едно сега по повод на трагедията в Норд-Ост ние да започнем да пускаме безумни теории, че руснаците сами са си организирали тази трагедия, за да оправдаят военните действия в Чечня. Гнусно и неморално, но вие го правите, а ние - не. Това е разликата между нас и вас.
  ПП. Не визирам теб конкретно, от теб не се сещам да съм чел подобни безумия.

  Gunter glieben glauchen globen
 50. 50 Профил на Karla BAN Hanneman XIII
  Karla BAN Hanneman XIII
  Рейтинг: 661 Неутрално

  До коментар [#12] от "alter_ego":

  Хич не е трудно - пускаш отровен газ и избиваш всички , така всички са смъртници.
  Има човек - има проблем , няма човек - няма проблем.

  Не ГЕРБ - българският народ пречи на Костов. - цитат на коментар #40 от “dodge_ram”
 51. 51 Профил на zmii4e
  zmii4e
  Рейтинг: 648 Весело

  До коментар [#48] от "._":
  То във всички терористични актове в последните години години ясно се виждат подобни връзки изключение правят само палестинците . Пълен майтап най-големият борец срещу тероризма е омацан до челото в терористични говна .

  “Кучето гледа пръчката, а лъвът — онзи, който я хвърля” аз гледам и тримата ...
 52. 52 Профил на power_decided
  power_decided
  Рейтинг: 541 Неутрално

  До коментар [#47] от "g_t_CBR600RR":

  Разликата е в мотивите и методите. Отхвърляш официалната власт - воюваш срещу нея и привържениците и. Това е твоят избор и носиш последствията. Същото е и за онези от другата страната - записали са се в лоялната на властите армия, служат и толкова. По средата са цивилните, които просто искат да си живеят живота и тях никой няма право да ги закача, защото им се ходи на театър, а не на джамия, говорим им се на руски, френски, немски, английски, четат им се книги, а не само корана, ходим им се на светско училище и т.н. Ясно ?

 53. 53 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3318 Неутрално

  [quote#37:"g_t_CBR600RR"]Оня ден Амигото нарече бангладешеца, поставил половин тон експлозив в банката на федералния резерв в Ню Йорк "пичага"...[/quote]

  Те и шумкарите преди 9 септември наричат "герои" - комунистът е напълно лишен от нравствено-оценъчен апарат.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 54. 54 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2659 Разстроено

  И какво се набива в съзнанието след прочитането на статията, че чеченските борци за свобода водят легитимна война срещу Русия, а виновни за жертвите са руските служби за сигурност под личното ръководство на диктатора Путин. А истината е че няма борци за свобода която е несъвместима с исляма, а ислямски изроди за които човешкият живот не струва пукната пара. Ако всички жени-самоубийци бяха взривени колко ли щяха да са жертвите?
  И накрая статията с завършва с напомнянето за разстрела на Анна Политковская пак по някаква абсурдната логика да бъде обвинен Путин за смърта и от която той всъщност няма никаква полза.

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 55. 55 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3318 Неутрално

  [quote#49:"g_t_CBR600RR"]... ние да започнем да пускаме безумни теории, че руснаците сами са си организирали тази трагедия...[/quote]

  Не е нуждо да ги пускаме ние.

  Ето книгата, която коства живота на Литвиненко:
  http://www.ebook3000.com/Blowing-Up-Russia--Terror-from-Within--Second-Edition-_129926.html

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 56. 56
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 57. 57 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3318 Неутрално

  [quote#44:"power_decided"]Да атакуваш властта е едно, да изтребваш обикновени граждани е етническа и религиозна война [/quote]

  Радиоточко, чеченците в театъра са били НЕВЪОРЪЖЕНИ. Руските граждани са избити от ОМОН.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 58. 58 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1341 Любопитно

  [quote#57:"dodge_ram"]Радиоточко, чеченците в театъра са били НЕВЪОРЪЖЕНИ.[/quote]

  Бомбите на кръста според теб не са оръжия? Моше, почваш да ме учудваш!!

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
 59. 59 Профил на Петър Иванов
  Петър Иванов
  Рейтинг: 738 Любопитно


  Всъщност кой е най големият приятел на обявената в цял свят за терористична групировка "Хамаз". Не е ли Москва?

 60. 60 Профил на Петър Иванов
  Петър Иванов
  Рейтинг: 738 Любопитно

  а таваришч Делирадев?

 61. 61
  Птеродактиль Северномонгольский
  Рейтинг: 1081 Гневно

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 62. 62 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1345 Неутрално

  но след това в болницата от задушаване загиват 130 (а по неофициални данни - 174) от заложниците, включително десетина деца.
  ............
  Колко типично за Ваня. Мечешка услуга.
  Освобождава хората и 1/8 умират свободни от ръката на освободителите си. Нещо като с нашата история, освобождават, ама и разпиляват освободеното.

  nemo malus felix, minime corruptor.
 63. 63 Профил на leon12
  leon12
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  [quote#56:"Realistka"]Щото Куртчо го пази за книгата си от собствени афоризми![/quote]
  Оня, как се казваше - бигнещо си много го дразни и това вече е проблем за мистър Щуц, макар, че на негово място бих се зарадвал, че ме карат да "извадя меча си")))))

 64. 64 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#62] от "СДС":

  При всички терористични атаки загиват невинни хора, за съжаление! Поне рашките освободиха повече от 750 човека, а в Ню Йорк загинаха около 3000! Впрочем и в Ню Йорк терористите нямаха оръжия!

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
 65. 65 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1345 Неутрално

  До коментар [#64] от "Курт Деликуртев - Хахоман, праскай ми минуси!":
  Поне рашките освободиха повече от 750 човека, а в Ню Йорк загинаха около 3000!
  ...............
  В Ню Йорк ФБР ли изби тия 3 000 ?
  Ваня не по прецизните изпълнения, а в планирането и логистиката е пълна гола вода. Дори още по-пълна.
  Набухали газ, давай за родину, а че командосите са с маски, а цивилните без,
  за това не са се сетили.

  nemo malus felix, minime corruptor.
 66. 66 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  [quote#65:"СДС"]В Ню Йорк ФБР ли изби тия 3 000 ? [/quote]

  Силите за сигурност не трябваше да допускат самолети да станат оръжие на атентата! Всяка държава има начин да свали похитените самолети, явно там са искали атентата да се осъществи!!!

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
 67. 67 Профил на Realistka
  Realistka
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#61] от "pterodaktil":

  Не се ядосвай! Остави го този наистина пълен ...да не кажа какъв, че ще ме баннат!
  Аз попаднах на едно руско предаване по случай 10-тата годишнина от злощастния случай. Предаването беше едночасово. Имаше интервюта с някои от оцелелите, също и с близки на загинали. Имаше интервю с един военен лекар, който е оказвал помощ в залата. И с жената на този лекар. Прекрасно интервю. Ами всички руснаци се държаха нормално и такива глупости като тези на местната пета колона просто не бяха изречени.

  The best way out is always through Robert Frost
 68. 68 Профил на zmii4e
  zmii4e
  Рейтинг: 648 Весело

  До коментар [#57] от "dodge_ram":
  Ама здраво си загубил връзка с реалността от прозака , естествено че са били не въоръжени и са яздели розови слонове .

  “Кучето гледа пръчката, а лъвът — онзи, който я хвърля” аз гледам и тримата ...
 69. 69 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1341 Весело

  [quote#65:"СДС"]Набухали газ, давай за родину, а че командосите са с маски, а цивилните без,
  за това не са се сетили. [/quote]

  Пак пишеш без да знаеш? Всички терористи са загинали, щото не са имали маски!!

  Въобще операцията в Москва е блестящо изпълнена!

  Всички петоколонници как пък веднъж не критизираха терористите в Москва, ти си от същото котило!

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
 70. 70
  Norman Granz
  Рейтинг: 3318 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 71. 71 Профил на leon12
  leon12
  Рейтинг: 1341 Весело

  [quote#36:"Realistka"]Недей така! Форумът ще загине, ако с теб се случи нещо тъжно![/quote]
  Тук напълно съм съгласен с теб! щуцер, ако може, по-спокойно, френд

 72. 72 Профил на zmii4e
  zmii4e
  Рейтинг: 648 Неутрално

  До коментар [#69] от "Курт Деликуртев - Хахоман, праскай ми минуси!":
  Не си прав гледал съм документален филм , при входа има престрелка точно защото терористите са били с противогази .

  “Кучето гледа пръчката, а лъвът — онзи, който я хвърля” аз гледам и тримата ...
 73. 73 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3318 Неутрално

  [quote#67:"Realistka"]Имаше интервю с един военен лекар, който е оказвал помощ в залата. [/quote]

  Ти спомняш ли си онзи случай, след като некадърните руски власти отказдаха чужда помощ и оставиха моряците на Курск да се издавят като котки в чувал, когато на някаква пресконференция една от съпругите на загиналите се развика нещо против властта и отзад се появи "медсестра" от ФСБ със спринцовка в ръкаи я просна в безсъзнание на пода?

  Ето за този случай става дума:
  http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/894597.stm

  Това не са хора, това са убийци и зверове.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 74. 74 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#72] от "zmii4e":

  Приемам го, но в същото време имаше доста "заспали" по редовете терористки, с бомбите по телата им!

  Ако не беше блестящата операция на силите за сигурност щеше да има 900 жертви, понеже няма как Русия да спре операцията в Чечения, т.е. операцията е пълен успех!!!!!

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
 75. 75 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1345 Неутрално

  До коментар [#69] от "Курт Деликуртев - Хахоман, праскай ми минуси!":
  Пак пишеш без да знаеш? Всички терористи са загинали, щото не са имали маски!!
  ..............
  Именно, виждаш ли как сам се хвана в плитките си разсъждения.
  Терористите са заганали поради газа, ама покрай сухото и мокрото изгоряло.
  А целта на газа по план е била само да ги ЗАШЕМЕТИ, т.е. връщаме се на руският метод: джаста - праста, бутай да върви, за родину, пък квото излезе.
  ОСвен това никой не знае , дали терористите - жени не са блъфирали. Няма сигурност, че са щели да убиват хора. Ваня бърза, припка, да покаже на света, колко е велик, колко е мужический...

  nemo malus felix, minime corruptor.
 76. 76 Профил на zmii4e
  zmii4e
  Рейтинг: 648 Весело

  До коментар [#70] от "dodge_ram":
  Днес си гениален - две опаковки ли изпи . Пример - ходиш си по улицата пада ти саксия на главата - в пресата пише че си улучен в главата от леко стрелково оръжие .

  “Кучето гледа пръчката, а лъвът — онзи, който я хвърля” аз гледам и тримата ...
 77. 77 Профил на palermo88
  palermo88
  Рейтинг: 808 Неутрално

  До коментар [#16] от "Курт Деликуртев - Хахоман, праскай ми минуси!":

  империята на злото е термин за СССР , а ти явно визираш САЩ което нещо не се връзва

 78. 78 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  [quote#73:"dodge_ram"]Това не са хора, това са убийци и зверове. [/quote]

  Жената беше в истерия! Помагат няколко шамара или успокоителна инжекция! Просто грижа за състоянието и!!

  На САЩ няколко подводници потъват и не са успели да спасят нито един подводничар! Ама за тези случай мълчиш гузно, Моше?

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
 79. 79 Профил на chudomor
  chudomor
  Рейтинг: 733 Неутрално

  Цитирам:" Понакога последиците са много по големи от причините"
  В случая злия демон е тероризма, а не недолюбваните от някои руснаци. Но прочетох сред коментарите компетентни съвети за действия срещу терористите. Което ме изпълва с вяра у нас тероризма да изчезне. Виж за руснаците не се притеснявам.

  От идиоти отговор не чакам
 80. 80 Профил на zmii4e
  zmii4e
  Рейтинг: 648 Любопитно

  До коментар [#75] от "СДС":
  Защо коментираш като не си запознат , тези с детонаторите в ръчичките са загинали от куршум в главата .

  “Кучето гледа пръчката, а лъвът — онзи, който я хвърля” аз гледам и тримата ...
 81. 81 Профил на Realistka
  Realistka
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  [quote#73:"dodge_ram"]Ти спомняш ли си онзи случай, след като некадърните руски власти отказдаха чужда помощ и оставиха моряците на Курск да се издавят като котки в чувал, когато на някаква пресконференция една от съпругите на загиналите се развика нещо против властта и отзад се появи "медсестра" от ФСБ със спринцовка в ръкаи я просна в безсъзнание на пода? [/quote]
  За отказа от чужда помощ си спомням, щото гледах и слушах много руски предавания, както и на ВВС, но този случай с пресконференцията не си го спомням. Това за секретността при руснаците е потресающо. И въобще за човешкия живог, който е нищо за властимащите в Русия. Това е известно.

  The best way out is always through Robert Frost
 82. 82 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1345 Неутрално

  До коментар [#80] от "zmii4e":
  Защо коментираш като не си запознат , тези с детонаторите в ръчичките са загинали от куршум в главата .
  .................
  О, я виж ти, Посветеният се намеси. Кой знае какво се е случило точно? Само командосите. Някой да си чул да прави изказване?
  Официалнта версия е очевидна. Мисля, че горният цитат е достатъчен :
  "Властите така и не разкриват съдържанието на използвания газ и само се предполага, че е задействано бойно отровно вещество на основата на фентанил - вид обезболяващо, познато от опиума."
  Хаос и безхаребие. Това ли е перфектна опреация.

  nemo malus felix, minime corruptor.
 83. 83 Профил на Realistka
  Realistka
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#78] от "Курт Деликуртев - Хахоман, праскай ми минуси!":

  Мислиш ли, че с тези си тъпотии правиш услуга на Русия?!
  Не е възможно!
  Всред руснаците има умни и информирани люде, които биха ти се смяли на тъпото ти старание.

  The best way out is always through Robert Frost
 84. 84 Профил на Tod
  Tod
  Рейтинг: 1342 Неутрално

  Бог да прости!Да не правим политика върху гробовете на загиналите.Амин!!!

  Истината няма пресечна точка с популизма на БСП
 85. 85 Профил на zmii4e
  zmii4e
  Рейтинг: 648 Весело

  До коментар [#82] от "СДС":
  Упорито продължаваш да плещиш , виж щом ти е достатъчно каквото са преписали от Дневник , давай прав ти път .
  А можеш и сам да се запознаеш с изнесената информация , само ще ти кажа че подобен случай не е имало - дето се вика без аналог , ситуацията е била тотално безнадеждна а глупавите руснаци са натръшкали терористите .

  “Кучето гледа пръчката, а лъвът — онзи, който я хвърля” аз гледам и тримата ...
 86. 86 Профил на Jessika
  Jessika
  Рейтинг: 1497 Разстроено

  До коментар [#45] от "zmii4e":

  Дали някой ще забрави още по-кървавото и ужасно варварство Беслан?!

  Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
 87. 87 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1345 Весело

  До коментар [#85] от "zmii4e":
  само ще ти кажа че подобен случай не е имало - дето се вика без аналог , ситуацията е била тотално безнадеждна а глупавите руснаци са натръшкали терористите.
  ............
  Подобен случай разбира се има. И той е разбира се руски.
  Отново руски командоси избиват руски деца и после такива като теб говорят за супер успешна операция. Само дето пациентът умирял
  "Терористичният акт в град Беслан на руската автономна република Северна Осетия в началото на септември 2004 година е дело на чеченски бунтовници, които превземат местно училище и задържат като заложници най-малко 1200 възрастни и деца. След двудневни преговори руски специални части щурмуват сградата. По време на акта и спасителната операция умират над 300 от заложниците."

  nemo malus felix, minime corruptor.
 88. 88 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3318 Неутрално

  [quote#83:"Realistka"]Всред руснаците има умни и информирани люде, които биха ти се смяли на тъпото ти старание. [/quote]

  Толкова може, да не му се смеем.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 89. 89 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3318 Неутрално

  [quote#87:"СДС"]Подобен случай разбира се има. И той е разбира се руски.
  Отново руски командоси избиват руски деца и после такива като теб говорят за супер успешна операция. [/quote]

  Пука му на тоя изрод за руските деца. Или за неговите собствени. Ако Путин му ги убие, пак ще каже, че било блестяща операция.

  Това не са хора, това са комунисти.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 90. 90 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1345 Неутрално

  До коментар [#85] от "zmii4e":

  Е, в Беслан руските командоси успяха да избият над 300 деца, а в Москва са изтребили 170, от които много възрастни.
  Но в Беслан атентата е две години по-късно, през 2004 г., руските спец. части са си взели поука от "норд-ост" и са коригирали грешките си.
  Нали ти казвам, типичен Ваня, разпасан гамен.

  nemo malus felix, minime corruptor.
 91. 91 Профил на Каишков - Либерален мислител
  Каишков - Либерален мислител
  Рейтинг: 759 Неутрално

  [quote#87:"СДС"]Подобен случай разбира се има. И той е разбира се руски. [/quote]
  Още по подобен случàй има също. През 1972 г. араби терористи взимат заложници евреи по време на Олимпийските игри. В резултат на "блестящите" действия на немците, всички заложници са избити, а останалите живи терористи- пуснати малко по късно и победоносно се завръщат в Египет. Ама щото става въпрос за евреи, никой не се възмущава.

 92. 92
  power_decided
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 93. 93 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1345 Неутрално

  До коментар [#89] от "dodge_ram":
  Това не са хора, това са комунисти.
  ...........
  Дори и това не са. Най-обикновенни комплексари, смятат че като се идентифицират с дядо Иван, ще ги уважават и тях, едва ли не ще ги канят на конференция в Давос, на среща на Г-7 + 1( Русия).
  Но живота е брутален, а сънищата мокри, хартията е търпелива, приема всякакви дивотии.
  В у-ще такива винаги ядяха бой и си мислеха, че като се подмажат на най-силния батко, оня ще ги закриля. Горе това са тези мижитурки, яли мнооого бой в у-ще посредствени никаквци.

  nemo malus felix, minime corruptor.
 94. 94 Профил на zmii4e
  zmii4e
  Рейтинг: 648 Неутрално

  До коментар [#86] от "Jessika":
  Така е да трябваше сам да си го проверя .

  “Кучето гледа пръчката, а лъвът — онзи, който я хвърля” аз гледам и тримата ...
 95. 95 Профил на Птеродактиль Северномонгольский
  Птеродактиль Северномонгольский
  Рейтинг: 1081 Неутрално

  [quote#89:"dodge_ram"]Това не са хора, това са комунисти. [/quote]
  Кратко, точно и ясно!

 96. 96 Профил на ._
  ._
  Рейтинг: 488 Неутрално

  [quote#57:"dodge_ram"]Радиоточко, чеченците в театъра са били НЕВЪОРЪЖЕНИ[/quote]

  1:24 мин. Или това според теб са водни пистолети ?

  http://www.youtube.com/watch?v=8nqxBZoRzyA

 97. 97 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4478 Неутрално

  До коментар [#52] от "power_decided":

  Ами аз мисля, че служителите в една банка и техните семейства са също "в средата". Ясно?

  Gunter glieben glauchen globen
 98. 98 Профил на Петър Иванов
  Петър Иванов
  Рейтинг: 738 Любопитно

  Делирадев, случаите са несравними, но щом продължаваш с недодялана пропаганда, ще ти напомня че в Ню Йорк силите за сигурност не убиха нито един човек. За разлика от Норд Ост в Москва, където всичките убити са от прехвалените ти руски спецнази.

 99. 99 Профил на Jessika
  Jessika
  Рейтинг: 1497 Гневно

  До коментар [#94] от "zmii4e":

  Така се случи тогава, че в онзи първосептемврийски ден си бях у дома и цял ден тръпнах от ужас пред телевизора, където давах всичко на живо. Никога не мога да забравя този ужас! И тичащите полуголи деца по улиците, успели да напуснат сградата.
  Тогава го възневидях и Путин, и спецчастите му, и чеченските терористи - и двете страни показаха, докъде може да стигне върврството в един уж цивилизован свят!

  Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
 100. 100 Профил на zmii4e
  zmii4e
  Рейтинг: 648 Неутрално

  До коментар [#87] от "СДС":
  До коментар [#90] от "СДС":
  Браво и ти си прекалил с порзака , така както го обясни излиза - влезли командосите в училището и започнали да стрелят по децата . Не знам и какво да си мисля относно явната ти липса на мнение за действията на терористите , като чели ги одобряваш :
  На 1 септември 2004 година около 32 чеченски сепаратисти, сред които две жени, взимат за заложници между 1200 и 1300 деца и възрастни, събрали се по случай първия учебен ден в бесланското училище №1. Похитителите събират всички в салона по физическо възпитание, но в първоначалния хаос около 50 души се измъкват и съобщават на властите.
  Бунтовниците почти веднага убиват най-малко 15 души, повечето мъже. Минират салона със саморъчно изработени експлозиви. Заплашват, че ще убиват и ще взривят училището при опит за нападение или освобождаване на заложниците.

  “Кучето гледа пръчката, а лъвът — онзи, който я хвърля” аз гледам и тримата ...
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK