Вашингтон е заплашен от наводнения след "Санди"

Река Потомак вече е започнала да излиза извън коритото си

© Ройтерс

Река Потомак вече е започнала да излиза извън коритото сиРегионът около столицата на САЩ Вашингтон бе на практика спрял през последните два дни заради урагана "Санди". Макар и той да не причини щети както в Ню Йорк и Ню Джърси, официалните представители предупреждават, че реките Потомак и Анакостия може да повишат нивата си над нормалното и да залеят части от града през идните дни, съобщи "Вашингтон таймс".


Ако наводненията се случат, жилищните квартали ще бъдат залети и от над 900 хиляди кубически метра непреработени отпадъчни води.


С оглед на страховете преди удара на бурята местните представители обаче въздишат облекчено, че най-лошото е отминало.
"Спестиха ни най-лошото", казва губернаторът на Мериленд Мартин О'Мали. "Ясно е, че бяхме щастливи, че се оказахме на по-слабата страна на бурята."


"Трябва да внимаваме за това, което може да се случи през идните 48 часа", казва кметът на Вашингтон Винсент Грей. "Основната ни заплаха е наводнението."


Ако това се случи, отпадъците от тоалетни, кофи за боклук, съдомиялни и перални ще бъдат завлечени по течението на реките в залива Чесапийк. Очаква се водите в река Потомак да се повишат с около 1.80 метра над нивото за наводнение вечерта в сряда местно време.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK