Все едно си там - Мачу Пикчу в 16 гигапиксела

Снимката може да се разгледа тук - използвайте за навигация и приближаване бутоните вляво.


Панорамна 15.95-гигапикселова снимка на Мачу Пикчу - може би една от най-детайлните на тази цитадела на инките, бе разпространена от фотографа Джеф Кремър.
Тя е направена на 5 септември тази година и се намира на сайта GigaPan, където и други почитатели на панорами качват своите снимки. Колкото по-висока е резолюцията, толкова повече подробности се виждат при приближаване.


При разглеждането трябва и малко търпение за зареждане, ако интернет връзката е бавна. Причината е, че снимката представлява 1920 кадъра, съединени в едно.


Кремър е използвал Canon 7D с 400mm обектив и смята, че това е снимката с най-висока резолюция, правена на този обект на световното историческо наследство. Той припомня, че през 2008г. "Мачу Пикчу бе включен сред Стоте най-застрашени обекта в света заради деградирането на природата, причинено от туристите".


Американецът, който от години работи в Перу, води фотографи на обиколки из отдалечените райони на страната. Конкретно за тази снимка той казва, че любимата му част от нея е човек, застанал на върха на една от планините в дъното. "Преди да проуча снимката, изобщо не знаех, че може да се изкачиш дотам."


Частта от снимката, която изненадала автора й.

© gigapan.com

Частта от снимката, която изненадала автора й.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK