"Фискалната пропаст" мина и през Камарата на представителите на САЩ

Президентът Барак Обама приветства постигнатото споразумение по законопроекта и заяви, че така той изпълнява обещанието си в предизборната си кампания за установяване на по-справедливо данъчно облагане.

© Ройтерс

Президентът Барак Обама приветства постигнатото споразумение по законопроекта и заяви, че така той изпълнява обещанието си в предизборната си кампания за установяване на по-справедливо данъчно облагане.Камарата на представителите на САЩ прие късно снощи с 257 срещу 167 гласа законопроекта за избягване на "фискалната пропаст", вече одобрен от Сената, съобщиха световните агенции. 


Законът предвижда продължаване на приетите още през 2001 г. данъчни облекчения за частни лица с годишни доходи под 400 хиляди долара и за семейства, заработващи годишно под 450 хиляди долара.


За по-богатите американци данъкът се увеличава от 35% на 39.6%. Освен това данъкът върху имотите, чиято стойност надхвърля 10 млн. долара, нараства от 35 на 40 на сто. Очаква се тези и други мерки  за намаляване на разходите да донесат в държавния бюджет допълнително 600 млрд. долара в рамките на 10 години.
Президентът Барак Обама приветства постигнатото споразумение по законопроекта и заяви, че така той изпълнява обещанието си в предизборната си кампания за установяване на по-справедливо данъчно облагане.


На 1 януари 2013г. изтече действието на данъчните облекчения от времето на президента Джордж Уокър Буш, което засяга доходите на всички групи от населението и на много компании.

Ключови думи към статията:

Коментари (47)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4967 Неутрално

  успех за Обама !

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 2. 2 Профил на ERRmn Като се напия падам в силиконовата-ха-ха ...
  ERRmn Като се напия падам в силиконовата-ха-ха ...
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Tова е капитализмът, няма какво да го увъртаме.

  Идеолозите му ни пробутват всякакви обяснения защо и как той е най-добрата възможна икономическа система, а простите принципи, на които се подчинява са точно тези – късмет и пари.

  Ако човечеството наистина е неспособно да създаде нещо по-добро, то сериозно трябва да преразгледаме убеждението си, че хората са най-еволюиралата форма на живот на планетата Земя.

  Напоследък все по-често срещам протестиращи, които вярват, че принципите на икономическата ни система са прекрасни. Те са убедени, че единственото, което трябва да се поправи, не е начинът на производство (от всекиму според късмета), нито начинът на разпределение на продуктите (свободен пазар – на всекиму според парите), а само политическия контрол. Ако „гражданите и експертите“ следят за правилното функциониране на системата, всичко ще е наред. „Експертите“, които трябвало да ни управляват според „протестиращи“ като Кольо Босия, знаете ли откъде идват и къде отиват? Коя формула ще следват юнаците? Пусто любопитство...

  Попитайте гражданите от какво е свободен свободният пазар. Вижте колко от тях ще ви отговорят, че става дума за пазар, свободен от контрол - държавен или обществен. Вижте колко от тях ще ви отговорят, че е „свободен“ в търсенето на максимална печалба от собствениците на произведените продукти. Вижте колко от тях ще ви кажат, че свободен пазар означава премахването на каквито и да е ограничения по отношение на минимални и максимални цени. Никой не бива да постановява, че хлябът и лекарствата са необходими за просъществуването на човеците и трябва да бъдат достъпни за всички. А минимална заплата просто не бива да съществува, казват – това не било свободен пазар, нека да оставим работниците да се конкурират помежду си на пазара на труда. И да не се възмущавате, че предприемачите произвеждат там, където намерят най-евтината работна ръка - направете им "свободни икономически зони", където да могат да плащат 8 лева на ден, и ще произвеждат и в България. За какъв „държавен и обществен контрол“ говорим? За какво по-точно протестираме? Никакви ограничения на цените и свободното циркулиране на стоките, моля! - това е свободният пазар.

  Затова и една от основните цели на „чистия капитализъм“ е дерегулацията – премахването на всички законови норми, които са пречка за увеличаването на печалбите и създаването на картели и монополи.

  „Свободен пазар“ не е нищо друго, освен „всекиму – според парите“. Който има пари, си купува лекарства. Който няма – да не се оплаква! В Африка свободният пазар е най-свободен. Не се шегувам, факт е. Затова измират от глад и болести. Не скачайте срещу закони като ACTA - те защитават свободния пазар. Не скачайте срещу цените на тока и горивата - те са такива, заради свободния пазар. Търсенето е по-голямо от предлагането - тъй че какво искате? Ето ви свободен пазар в действие.

  Пробутват ни всякакви приказки, че свободният пазар щял да доведе до по-ниски цени, благодарение на „конкуренцията“. Всъщност, запитвали сте се „конкурентоспособността“ за чия сметка е?

  Цената на стоките е съставена от 3 елемента - цената на суровините и инструментите за производството им, заплатата на работника, който ги произвежда физически и накрая, печалбата за предприемача.

  Върху първия елемент собственикът не може да влияе, но може да влияе върху другите два. Ха познайте дали предприемачът предпочита да намали заплатата на работниците си, или своята печалба, в стремежа си да бъде „конкурентоспособен“. И дали си струва да отделя част от печалбите си, за да поддържа производство, което не унищожава природата?


  Обожавам приказките за конкурентоспобността. Особено когато ми ги разказва някой работник. Някои хора трудно осъзнават къде се намират в хранителната верига, дори когато тя е съставена само от две брънки.

  Относно късмета – все още някои вярват, че дали ще си предприемач или наемен работник, зависи от „способностите“. Не от късмета да се родиш в богато семейство. Не от късмета, че не си се родил в Конго. Не от късмета да живееш в подходящия исторически момент – в период на криза или възход. Не от късмета да попаднеш на походящото място в подходящия момент. О, не – тази система награждава „способните“. Да се чуди човек защо Парис Хилтън не мие подовете в тоалетните.

  Всъщност нямам против свободния пазар, стига "губещите" предприятия да се преобразуват по закон в кооперативни предприятия на работниците, както и да се прокара закон за информация върху етикетите: дали стоката е произведена в предприятие със или без наемен персонал. Дали пък няма за нула време частните предприемачи, трупащи печалбите си за сметка на работниците, да изгубят битката точно на терена на боготворения от тях "свободен пазар"? Дали пък "експертите" не се страхуват точно от това? Затова ли постоянно препоръчват приватизации или препродажба на "губещите" предприятия, вместо преминаването им под контрола на работниците - въпреки, че точно те са първите, които би трябвало да "наследят" предприятията, които им дължат заплати.

  От всекиго според късмета, всекиму според парите – но гражданите да следят дали тази проста формула се изпълнява „честно“.
  --------------------

 3. 3 Профил на osl19549478
  osl19549478
  Рейтинг: 581 Неутрално

  Тези докога ще се правят, че им пука за огромния дълг, който трупат и нямат намерение да връщат никому? Каквото и да говорят ще продължат да печатат зелена шума...

  НЕ НА ЦЕНЗУРАТА ВЪВ ФОРУМА !!! Освен това новият дизайн на Дневник е скапан !!!
 4. 4 Профил на МъдиУотърс
  МъдиУотърс
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Това беше ясно ...
  Щатите нямат друг вариант..
  Въпросът е какво предстои ???

  ходя по въже, не ми ръкопляскайте - това е моят път. Сложил съм костюм на клоун, за да ми се смеете, когато падна...
 5. 5 Профил на 'ΕΡΕΒΟΣ
  'ΕΡΕΒΟΣ
  Рейтинг: 2644 Неутрално

  Печатенето на пари ще продължи и до като US ARMY си върши добре работата на всички континенти...всичко ще е окей !

  Не се родих Грък по собствено желание.Просто имах късмет ! За един Грък граница е само Хоризонта !
 6. 6 Профил на Moi6e from Israel, с деактивиран акаунт
  Moi6e from Israel, с деактивиран акаунт
  Рейтинг: 1384 Неутрално

  Някой вярва ли в това (ако го прочел и разбрал де): "...Освен това данъкът върху имотите, чиято стойност надхвърля 10 млн долара, нараства от 35 на 40 на сто...."?!?

  От 35 на 40% ОТ КАКВО?!? От стойността на имота? Или от реализираната печалба между покупната и продажната му цена, с приспадане на куп "подробности"?

  Щото "данък собственост" в щатите (който не е федерален, и е разлиèн за всеки щат) е межди 0,5 до 2%.

  I REFUSE TO JOIN ANY CLUB THAT WOULD'VE ME AS A MEMBER!
 7. 7 Профил на sisiliya6
  sisiliya6
  Рейтинг: 753 Неутрално

  Честито на Обама за новия законопроект . "Фискалната скала" е комбинация от автоматично увеличаване на данъци и намаляване на държавни разходи, която заплашва да върне американската икономика към рецесията.

 8. 8 Профил на elevation04
  elevation04
  Рейтинг: 638 Весело

  Печатницата за долари да включи сега !

 9. 9 Профил на istorika
  istorika
  Рейтинг: 696 Неутрално

  АГОНИЯ

  Аз знам много малко.
 10. 10 Профил на ERRmn Като се напия падам в силиконовата-ха-ха ...
  ERRmn Като се напия падам в силиконовата-ха-ха ...
  Рейтинг: 466 Неутрално

  „Дейли Експрес”: Папа Бенедикт XVI осъди „неконтролируемия капитализъм”
  02 януари 2013 | 05:11 | Агенция "Фокус"
  Начало / Европейски съюз
  Ватикан. Папа Бенедикт XVI упрекна във вторник „неконтролируемия капитализъм”, който носи вина за напрежението в света, пише британският в. „Дейли Експрес”.
  Папата използва своята новогодишна реч, за да изрази възмущението си от „огнищата на напрежение и конфликти, причинени от нарастващи случаи на неравенство между бедни и богати”.
  Проблемите се разпалват от „егоистичния и индивидуалистичен начин на мислене, който намира израз и в нерегулирания финансов капитализъм”, предупреди Бенедикт.
  Папата на римокатолическата църква също така атакува различните форми на тероризъм и престъпност, но същевременно изрази благодарност на миротворците от цял свят и каза, че човечеството „носи вродено призвание за мир”

 11. 11 Профил на Elan Morin
  Elan Morin
  Рейтинг: 838 Неутрално

  До коментар [#2] от "ERRmn":

  Имахте възможност да градите комунизъм, провалихте се.

 12. 12
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 13. 13 Профил на Elan Morin
  Elan Morin
  Рейтинг: 838 Весело

  До коментар [#10] от "ERRmn":

  Папата е комунист! ERRmn се прави на по-комунист от папата!

 14. 14 Профил на ERRmn Като се напия падам в силиконовата-ха-ха ...
  ERRmn Като се напия падам в силиконовата-ха-ха ...
  Рейтинг: 466 Весело

  До коментар [#13] от "ishamael":

  +++++
  Имаш чувсто за хумор, аз пък имам чувство за справедливост в човешките отношения

 15. 15
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 16. 16 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 1167 Неутрално

  [quote#2:"ERRmn"]Идеолозите му ни пробутват всякакви обяснения защо и как той е най-добрата възможна икономическа система, а простите принципи, на които се подчинява са точно тези – късмет и пари. [/quote]

  И аз нямам пари и късмет,но не искам Вие да ме мислите.Косата ми настръхва от начина,по който искате да ми помогнете.

 17. 17 Профил на b777
  b777
  Рейтинг: 524 Весело

  Товарищи, погребението на капитализЪма се отлага с неопределено време.
  Венсеремос и соединяйтесь!

  #ОСТАВКА #ИЗВИНИСЕБЕ
 18. 18 Профил на TED (moderator är en faggot)
  TED (moderator är en faggot)
  Рейтинг: 642 Неутрално

  Беше си ясно, че ще се гласува "за". Показателно е обаче, че от Америка до Европа се наблюдава една и съща картина на самозабравили се в популизъм политици и бюрократи.

 19. 19 Профил на Magen David
  Magen David
  Рейтинг: 810 Неутрално

  До коментар [#2] от "ERRmn":
  „Свободен пазар“ не е нищо друго, освен „всекиму – според парите“. Който има пари, си купува лекарства. Който няма – да не се оплаква!"

  Ами ти какво предлагаш вместо това. В твоя пример нали все някой трябва да плати лекарствата. За тях някой е вложил суровини, труд и т.н.Те струват пари! И като знаем че няма безплатни обяди, ако някой не може да си купи лекарството има две възножности да го получи: Или някой да му го купи/подари (тази роля се изпълнява от различните организации събиращи пожертвования), или държавата предварително взела пари под формата на данък от този дето е произвел лекарството(или нещо друго) да реши да му го даде лекарство като на нуждаещ се.А в природата между другото няма такива примери. Ако някой вълк е болен и не може да ловува той умира, няма да се намери друг вълк дето ще ловува вместо него и ще му достави доброволно храна. Сега може би ще кажеш че ние не сме вълци а хора, общество. Това е наистина така ама до определена степен, смекчаваща законите на природата. А има много дето забравят за тези закони и мислят че някой винаги им е длъжен нещо.

  Не казвай не мога. Действай! За да успееш, първо трябва да поискаш.
 20. 20 Профил на izabell
  izabell
  Рейтинг: 1427 Неутрално

  Затягане на коланите,дано не са лачени

 21. 21 Профил на Magen David
  Magen David
  Рейтинг: 810 Неутрално

  [quote#2:"ERRmn"]Относно късмета – все още някои вярват, че дали ще си предприемач или наемен работник, зависи от „способностите“. Не от късмета да се родиш в богато семейство.[/quote]

  А относно до късмета. Наистина на Парис Хилтон не и се налага да мие чинии поради причината че се е родила в такова семейство. Ама някой от нейните родители или техните родители са се потрудили за това. А има толкова много примери на успели без да са се родили в такива семейства. Бил Гейтс например. В Израел има десетки примери на хора станали вече милионери само благодарение на ума си и трудолюбието си. Изнамерили нещо, за което никой преди това не се е сетил. Аз лично познавам човек на моя възраст, който успя да създаде 3 "star up" фирми и да ги продаде след това.

  Не казвай не мога. Действай! За да успееш, първо трябва да поискаш.
 22. 22 Профил на forum_terrorist
  forum_terrorist
  Рейтинг: 581 Любопитно

  [quote#21:"magen_enoshi"]Ама някой от нейните родители или техните родители са се потрудили за това[/quote]  [quote#21:"magen_enoshi"]В Израел има десетки примери на хора станали вече милионери само благодарение на ума си и трудолюбието си[/quote]

  Ей с такива общи приказки искат и големите акули да гасят пожарите, долу в ниското, ама сам можеш да се сетиш, колко ще издържите така

  You can fool some people sometimes, But you can't fool all the people all the time!
 23. 23 Профил на vesperado
  vesperado
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Тоя цирк го играят всяка година. На всички е ясно че всяка година ще има огромен дефицит и ще се натрупва все по-голям дълг и конгреса ще го одобрява. Въпроса е да се направят пред инвеститорите че им пука

 24. 24 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 1167 Неутрално

  "Margin call"- този филм показва добре кое кога и как се е случило.

 25. 25 Профил на Борислава (be_free)
  Борислава (be_free)
  Рейтинг: 868 Весело

  Защо не чуваме нищо за Исландия по "средствата за масова дезинформация" по кратко медии!

  Ми защото Исландия се справи с кризата като хвърли банкерите в затвора

  И сега всичкото банкер-продажник се страхува и други държави да не последват примера и , че тогава лошо ама само за тях!

  Повечко подробности:

  Предаността на Исландия към тази своя програма, решението й да прехвърли загубите на притежателите на облигации, а не на данъкоплатците, както и поддържането на системата за социално подпомагане, което предпази безработните от недоимък, помогна на нацията да премине от колапс към възстановяване, твърди базиран във Вашингтон фонд.

  Исландия отказа защитата на кредиторите в своите банки, които се провалиха през 2008 г., след като техният дълг се разду до 10 пъти спрямо размера на икономиката. Тогава острова взе решението да се предпази от изтичане на капитали чрез ограничаване на движенията на валутите. Това позволи на правителството да предотврати спекулативна атака, замразяайки "кръвоизлива" на икономиката. Което от своя страна помогна на властите да се фокусират върху подпомагане на домакинствата и бизнеса.

  Ето и някои детайли от процеса.

  В напрегнатата обстановка на 2010 г. исландците отказаха да платят дълга, направен от финансовите акули. Коалиционното правителство започна разследване, за да определи правните отговорности за фаталната икономическа криза. До сега са арестувани няколко банкери и топ мениджъри, тясно свързани с високи рискови операции.

  Междувременно Интерпол издаде международна заповед за ареста на Сигурдур Ейнарссон, бивш президент на една от банките. Тази ситуация доведе до това, изплашени банкери и мениджъри да напуснат страната масово.

  В този контекст на криза, група от хора бе избрана, за да изготви нова конституция, която да рефлектира поуките и да замени действащата в момента (базирана на датската) конституция.

  За да направи това, вместо да търси експерти и политици, Исландия реши да се обърне директно към хората, тъй като те са, които имат суверенна власт над закона. Над 500 исландци се кандидатираха да участват в това начинание на пряка демокрация и да напишат нова конституция. От тях бяха избрани 25 души без партийна принадлежност, включително адвокати, студенти, журналисти, фермери и представители на синдикатите.

  Наред с другите промени тази конституция ще призове за защита на свободата на информацията и изразяването, в законопроект, който има за цел да направи страната сигурно убежище за разследващата журналистика и свободата на информация, където източници, журналисти и интернет доставчици са защитени.

  В това начинание хората ще решават за пръв път бъдещето на страната, докато банкери и политици ще наблюдават от кулоарите трансформацията на една нация.

  Абсолютната свобода дава абсолютна власт, а власта покварява, а абсолютната власт абсолютно покварява!
 26. 26 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1593 Неутрално

  Стажантите на Дневник следва да се обединят около това как се превежда cliff, че ту за скала чета, ту за пропаст...
  Иначе да не ги мислим Хамериканците, може взаимно да си крият "чистачките" но няма да си оставят каруцата съвсем в калта.
  Така че опасността да ги "стигнем" е нулева.

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 27. 27 Профил на Мильо Лудия
  Мильо Лудия
  Рейтинг: 100 Весело

  [quote#17:"trippleseven"]

  Товарищи, погребението на капитализЪма се отлага с неопределено време.
  Венсеремос и соединяйтесь! [/quote]

  Верно, с 2 месеца, ма ти като гледам си привършил прозака. Хехехе

 28. 28 Профил на Рачко Пръдлето
  Рачко Пръдлето
  Рейтинг: 582 Любопитно

  Йеееееее, американците спасиха Америка и света в последния момент, като по филмите. Год блес дъ Ю Ес Ей, год блес дис грейт нейшън. А сега обратно към антидепресантите и порно филмите... дъ американ дрийм!

  В сердце немца много злобы, ее хватит на всех.
 29. 30 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 982 Неутрално

  [quote#25:"be_free"]Ми защото Исландия се справи с кризата като хвърли банкерите в затвора[/quote]

  По-голяма глупост не бях чувал! Като хвърлиш подпалвача в затвора, това означава ли, че си възстановил последиците от пожара!

  Исландия още не е достигнала БВП на глава от населението през ППП от 2008-ма година, докато ние сме го надхвърлили. Какво ще излезе тогава, че ако те са се справили благодарение на това, то ние направо сме цъфнали и вързали и без това.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 30. 31 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 982 Неутрално

  [quote#23:"vesperado"]На всички е ясно че всяка година ще има огромен дефицит и ще се натрупва все по-голям дълг и конгреса ще го одобрява[/quote]

  Да е огромен, да е огромен - колко да е огромен!

  И как го смятате?

  Германия има дълг 83% от БВП, Великобритания 89%, Франция 90%. САЩ 107%, а Япония 237%.

  България има 17%. САЩ плащат лихви от по 1%, т.е. разходът им за лихви е около 1.1% от БВП. Ние плащаме лихви по 7% по дълга си. Значи разходът ни за лихви е 1.2% от БВП-то.

  Излиза, че ние имаме по-големи проблеми с обслужването на дълга си отколкото САЩ.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 31. 32 Профил на Magen David
  Magen David
  Рейтинг: 810 Неутрално

  До коментар [#29] от "ERRmn":
  И какво точно се опитваш да кажеш с цитирането на тази статия от Дневник? И защо не отговориш на въпроса защо някой е длъжен да ти дава нещо безплатно?

  Не казвай не мога. Действай! За да успееш, първо трябва да поискаш.
 32. 33 Профил на Мильо Лудия
  Мильо Лудия
  Рейтинг: 100 Неутрално

  [quote#31:"tribiri"]

  На всички е ясно че всяка година ще има огромен дефицит и ще се натрупва все по-голям дълг и конгреса ще го одобрява- цитат на коментар #23 от “vesperado”


  Да е огромен, да е огромен - колко да е огромен!

  И как го смятате?

  Германия има дълг 83% от БВП, Великобритания 89%, Франция 90%. САЩ 107%, а Япония 237%.

  България има 17%. САЩ плащат лихви от по 1%, т.е. разходът им за лихви е около 1.1% от БВП. Ние плащаме лихви по 7% по дълга си. Значи разходът ни за лихви е 1.2% от БВП-то.

  Излиза, че ние имаме по-големи проблеми с обслужването на дълга си отколкото САЩ. [/quote]

  Ти си го докарал до онова известно изречение на Рейгън от който тръгна настоящата криза: "Дефицита няма значение".

 33. 34 Профил на eurogi
  eurogi
  Рейтинг: 696 Неутрално

  Преди доста години Уинстън Чърчил беше казал: на американците винаги може да се разчита да направят правилното нещо,след като опитат всички останали възможности..

 34. 35 Профил на Вени Г.
  Вени Г.
  Рейтинг: 1147 Неутрално

  [quote#32:"magen_enoshi"]защо не отговориш на въпроса защо някой е длъжен да ти дава нещо безплатно? [/quote]
  Средата за бизнес - в най-общия смисъл, не е безплатна. Една и съща фирма в две държави с различна среда ще има съвсем различни резултати. Когато работиш в държава с добре образована работна сила, компетентна и некорумпирана администрация, добра инфраструктура, добри закони и функционираща добре съдебна система, с добра полиция, добро образование, добро здравеопазване - ще си много по-успешен.
  Но за тия "екстри" ще трябва да си плащаш чрез съответна данъчна система. Защото те не са само "безплатно даване" на бедните. Те са също така "безплатно даване" на богатите.

  Най-добрият аргумент против демокрацията е 5-минутен разговор с избирател - Уинстън Чърчил
 35. 36 Профил на Борислава (be_free)
  Борислава (be_free)
  Рейтинг: 868 Неутрално

  [quote#30:"tribiri"]По-голяма глупост не бях чувал! Като хвърлиш подпалвача в затвора, това означава ли, че си възстановил последиците от пожара!

  Исландия още не е достигнала БВП на глава от населението през ППП от 2008-ма година, докато ние сме го надхвърлили. Какво ще излезе тогава, че ако те са се справили благодарение на това, то ние направо сме цъфнали и вързали и без това. [/quote]


  ДА това е интересно България според неилиберастките показатели е успяла държава :Х Явно променливата "стандарт на живот" във формулите на неолибералите не съществува!

  Абсолютната свобода дава абсолютна власт, а власта покварява, а абсолютната власт абсолютно покварява!
 36. 37 Профил на Haftor
  Haftor
  Рейтинг: 523 Неутрално

  От всички безумни медии в България единствено Дневник преведе Fiscal Cliff като Пропаст, а не като Скала, само защото Гугъл казва, че е скала и без никакво замисляне, какво се влага в израза...

 37. 38 Профил на Magen David
  Magen David
  Рейтинг: 810 Неутрално

  До коментар [#35] от "Вени Г.":

  Хубаво, ама няма нищо общо с темата и не отговаря на въпроса, който зададох на онзи "другар" дето твърди че му се полагало безплатни лекарства, въпреки че не може да си го позволи. Ще дам пример с здравеопазването тук. Има здравна каса, в която всеки плаща определен процент от заплатата си. Отчисленията стават автоматично и държавата привежда парите на задравната каса. Всяка година от здравното министерство, решават какви лекарства ще влезнат в т.н. "здравна кошница". Всяко едно от тези одобрени лекарства се полага на съответния член на задравната каса след лекарско предписание, срещу минимално заплашане (мисля че някъде около 5-10% от цената) Ака разбира се че съшествуват лекарства, които не са включени. Значи ли това че ако някой заболее и се нуждае от такова, трябва да го получи. Ясно е че отговорът е отрицателен. Ама всеки, който пожелае може да си направи допълнителна задравна застраховка, която включва всяко съществуващо на пазара лекарство. Значи двама болни единия с допълнителна застраховка, а другия не, няма да получат еднакво лечение. Къде е справедливоста? Ами всичко е относително. Някой ще кажат няма такава, а някой ще кажат че така и трябва да бъде -който е платил -получава. И да припомня твърдението че" сиренето е безплатно за мишките само в капана".

  Не казвай не мога. Действай! За да успееш, първо трябва да поискаш.
 38. 39 Профил на sto67nes
  sto67nes
  Рейтинг: 1384 Любопитно

  Както винаги ефектно.....

  Не питай управника,защо е простак,попитай себе си,защо е управник!
 39. 40 Профил на aqua_blue
  aqua_blue
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Браво на Обама, затова, че си удържа на ЕДНО от обещанията. Нека си почине сега на Хавай за малко, но да има предвид, че ще го очаква една много спорна година!

 40. 41 Профил на tarator9
  tarator9
  Рейтинг: 581 Неутрално

  Въпреки републиканските екстремисти, здравия разум все пак надделя. Нищо, през 2014 екстремистите ще бъдат изритани най-после от Конгреса и нещата ще се нормализират.

  Romanes eunt domus!
 41. 42 Профил на За да останат ХОРА в България.
  За да останат ХОРА в България.
  Рейтинг: 753 Неутрално

  Нищо не са я свършили... Увеличили данъка на 0.2% от населението..

  " 600 млрд. долара в рамките на 10 години." е едно нищо . Това са средно 60 мрлд на година - толкова колкото харчи правителеството сигурно за ден в САЩ.

 42. 43 Профил на daredguy
  daredguy
  Рейтинг: 409 Неутрално

  Победата на Президента ще е безапелационна, ако ореже военните разходи, без окастряне на обазователни и здравни програми, но аз силно се съмнявам

 43. 44 Профил на eurogi
  eurogi
  Рейтинг: 696 Неутрално

  До коментар [#42] от "bestbuy":
  Абсолютно правилно-много шум за нищо му се вика на тва...60 млрд$ са разходите на федералното правителство за около седмица....

 44. 46 Профил на tarator9
  tarator9
  Рейтинг: 581 Неутрално

  До коментар [#45] от "eurogi":

  Точно това е големия проблем си идиотите републиканци. Дори и за такъв законопроект не биха гласували.

  Romanes eunt domus!
 45. 47 Профил на istorika
  istorika
  Рейтинг: 696 Неутрално

  Театърът с "фискалната пропаст'" е да се отвлече вниманието от истинската "пропаст",
  А именно "НЯМА ПАРИ И НЕ МОЖЕ ДА СЕ НАМЕРЯТ"
  Аз знам много малко.
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK