МВФ: Трябват още €10 млрд. за Гърция, данъчните й почти не работят

МВФ: Трябват още €10 млрд. за Гърция, данъчните й почти не работят

© ReutersКредиторите на Гърция от ЕС ще трябва да съберат нови около 9.6 мрд. евро помощ за страната до края на договорения спасителен пакет и то в случай, че прилагането на програмата за излизане от кризата продължи. 


Ангажимент за новите средства трябва да бъде поет до края на 2013г. и с него размерът на втория помощен пакет достига  €182.4 млрд., а кредитите, отпуснати на Атина от избухването на кризата преди 3 години ще надхвърлят €255 млрд.


Това се казва в разпространен в петък доклад на Международния валутен фонд за състоянието на антикризисната програма в Гърция.
В заемащият 260 страници документ се предупреждава, че има много голям риск Гърция да не постигне и вече облекчените изисквания към нея. При сценарий с отлагане с една година на икономическото възстановяване според МВФ страните от ЕС и Европейската централна банка ще бъдат принудени да понесат 25% загуби на отпуснатата помощ само и само да не излезе извън контрол обслужването на гръцкия дълг.


Поемането на ангажимент за пореден кръг помощи за гърците стана изключително деликатен въпрос в страните кредиторки от еврозоната заради силната вътрешна съпротива и нуждата да бъдат убеждавани парламентите, за да разрешат отпускането на още милиарди. Поради това те отложиха обсъждането на евентуално ново кредитиране за периода 2015-2016г.


Но МВФ се нуждае от решението на Европа до края на тази година, защото бордът на директорите му не може да одобри бъдещи траншове за Атина. Това означава, че след няколко месеца ще започне нов кръг от мъчителни преговори какво да се направи с Гърция.


В доклада се отправят похвали към правителството, което успява да прокара непопулярни антикризисни мерки, но и предупреждения, че основният риск е топящата си подкрепа за реформите. Като посочват растящата подкрепа за партии, противници на мерките, каквато е Коалицията на радикалната левица "СИРИЗА", от МВФ казват: "Това може да предизвика нещо повече от забавяне в прилагането на мерките и да доведе до политическа криза, която ще задвижи спиране на плащанията по дълга и/или напускане на еврозоната".


Може би най-острите думи са отправени към събирането на данъците. В текста се говори за непропорционално падане на тежестта върху работническата класа и облагането на заплатите й, докато "богатите и самонаетите продължават да избягват плащането на данъци в смайващи мащаби", а "раздутият и непродуктивен" правителствен сектор е извършил само минимални съкращения. Нещо повече - намалените заплати не доведоха до намаляване на цените, тъй като се проваля либерализирането на т.нар. затворени професии и премахването на пречки за подобряване на конкурентоспособността. Икономиката се ребалансира заради рецесията, а не заради реформи за стимулиране на производителността.


В частта, озаглавена "Спря реформата на данъчната администрация", се казва: "През последните десет месеца бяха положени малко усилия за справяне с разпокъсаността, недостига на служители, неадекватните процедури за работа и слабия вътрешен контрол. Отчасти, това отразява липсата на Главен секретар през последните 10 месеца, но също така и дълбоко вкоренената бюрократична съпротива. От това страдат събирането на данъците и дисциплината в плащането им. Данъчната администрация остава много далеч от постигането на целите в сектори като едри данъкоплатци, проверка състоянието на заможни хора и събирането на дългове. Почти сигурно поставените изисквания за декември 2012г. няма да бъдат постигнати."


Съпровождащата графика показва, че ако задачата е била към октомври да се съберат 1.7 млрд. евро само от дължими данъци и вноски, то реално постигнатото е 1 милиард евро.


Прогнозата в доклада е, че и тази година Гърция ще потъва в рецесия - свиване на икономиката с 4.2% (след свиване от 6% през миналата година) и излизане на минимален растеж от 0.6% през 2014г.

Коментари (64)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на eurogi
  eurogi
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Ми данъчните им служители все пак и те са гърци-колко да работят?

 2. 2 Профил на kanarata2
  kanarata2
  Рейтинг: 233 Неутрално

  не им трябват пари, тряба им тояги защото докато не разберат самите гърци че нещата трябва да се променят няма да тръгнат нещата напред , ама май нито политиците го искат нито самите гърци

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 3. 3 Профил на sashobal
  sashobal
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Еееее,
  Това вече е безобразие!!!!

  Докога??????
  Малаките нямат никакво намерение да правят даже минимални усилия.
  Тези от ЕС малоумни ли са?

  Никога повече комунисти и отрочетата им във властта!!!
 4. 4 Профил на PetarSt
  PetarSt
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Пък на мен ми трябват 200 - 300 лева да изкарам месеца щото съм неплатена. Ако поискам дали ще ми дадат и на мен?

 5. 5 Профил на drake
  drake
  Рейтинг: 796 Неутрално

  Интересно ми е дали могат да се преведат на английски поговорките за лудия и зелника , кучето и тоягата , старилото и патилото. Ако това е възможно, то преводът ще струва повече от всички доклади на МВФ, от всички прогнози на политически коментатори и от всички приказки за европейска солидарност ,които ще ни залеят след някоя и друга седмица с цел изпросване на още пари.

 6. 6 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2325 Неутрално

  "МВФ: Трябват още €10 млрд. за Гърция, данъчните й почти не работят"

  Просто финансовите министри от ЕЗ и корифеите от МВФ се правят на ударени, макар прекрасно да знаят, че Гърция е безнадежден случай!

  Изхода от гръцката криза е само един: Да се оставят да фалират и така сами да си намерят правилният път!Колкото и изисквания да им се поставят, гърците се държат като една друга етност, и лъжат за всяко нещо, хитруват на дребно и едро, само и само да вземат поредния транш, и после-нищо!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 7. 7 Профил на golden6
  golden6
  Рейтинг: 0 Неутрално

  С тия 10 млрд България ще изпревари доста държави от ЕС.

 8. 8 Профил на totju
  totju
  Рейтинг: 434 Неутрално

  За съжаление много пари се наляха там и вече няма връщане назад-изтърваха момента. ЕС ще плаща до дупка отсега нататък-това е истината.

 9. 9 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2325 Неутрално

  [quote#8:"totju"] ЕС ще плаща до дупка отсега нататък-това е истината. [/quote]

  Няма да плаща, бъди сигурен!На германските данъкопладци вече им писна!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 10. 10 Профил на Galata
  Galata
  Рейтинг: 571 Неутрално

  Постигнаха гърците своята ''Мегало идея!''...

  "Büyük şeyleri yalnız büyük milletler yapar." K.Atatürk
 11. 11 Профил на PetarSt
  PetarSt
  Рейтинг: 515 Неутрално

  До коментар [#7] от "golden6":

  Ако Бойко и Дянков не ги окъкат и тях. Говори се под сурдинка че Борисов вече е милиардер.

 12. 12 Профил на SSmart
  SSmart
  Рейтинг: 953 Неутрално

  "..Трябва да съберат...." -все едно става въпрос за Афганистан!

 13. 13 Профил на totju
  totju
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#9] от "lz2":

  На германските данъкоплатци им беше писнало още след първия транш,но отпуснаха още два след това.Готов съм да се обзаложа,че ще има и още

 14. 14 Профил на Captain Shakespeare
  Captain Shakespeare
  Рейтинг: 605 Неутрално

  До коментар [#7] от "golden6":

  Бъди сигурен, че ще ги откраднат или ще се измисли някакъв "нов гъол".

  Правильно говорил Гоголь "В России две беды — дураки и дороги" причём первых ну очень много!!
 15. 15 Профил на Мишето_66
  Мишето_66
  Рейтинг: 691 Разстроено

  МВФ: Трябват още €10 млрд. за Гърция, данъчните й почти не работят.Ще ми се наложи да пробивам още една дупка на колана.

 16. 16 Профил на Дедо Либен
  Дедо Либен
  Рейтинг: 1303 Любопитно

  "....а кредитите, отпуснати на Атина от избухването на кризата преди 3 години ще надхвърлят €255 млрд...."

  Площта на Гълция е 130 335 кв. км., а дългът им е 510 млрд. лева. Това означава, че всеки кв. метър гръцка площ дължи 3.91 лева.
  Населението на Гърция е 10 787 690 души, на които се пада дълг от 50948 лева на човек!!!!! В България такава е средно цената на едностайно жилище, примерно в Бургас. Това означава, че през годините на "разцвет", всеки един грък е изял, изпил или прахосал по една гарсониера, или че кредиторите са "подарили" на всеки грък по една гарсониера. Това е безумие!!!!
  Къде спаха държавната администрация и кредиторите толкова време????

 17. 17 Профил на Captain Shakespeare
  Captain Shakespeare
  Рейтинг: 605 Неутрално

  До коментар [#11] от "PetarSt":

  Сигурно си абониран за жълти вестници или за издания от сорта "една жена на женския пазар чула..."

  Правильно говорил Гоголь "В России две беды — дураки и дороги" причём первых ну очень много!!
 18. 18 Профил на kasko
  kasko
  Рейтинг: 774 Неутрално

  До коментар [#13] от "totju":

  Не ги мисли германците , студено пресметливи и не особено емоционални хора са. Ако нямат полза от нещо , няма да го правят. А гърците не ги мисли , едва ли по новините и форумите им има и по една новина на месец за нас....

  Колективното вземане на решение налага споделяне на колективна отговорност.
 19. 19 Профил на PetarSt
  PetarSt
  Рейтинг: 515 Неутрално

  До коментар [#17] от "Captain Shakespeare":

  ще приема коментара ти като симпатия към герберастите и в частност към Тиквата и Шимон Дянков.

 20. 20 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4010 Неутрално

  Наливайте, наливайте вода в пясъците на Сахара...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 21. 21 Профил на musashii
  musashii
  Рейтинг: 796 Неутрално

  255 милиарда евро кредити!Които най-вероятно никога няма да бъдат платени.Представете си само какво би станало с 500 МИЛИАРДА ЛЕВА в България.С тези пари би била ремонтирана основно цялата пътна мрежа-както републиканска,така и общинска.Ще се построят всички магистрали,ще се подмени цялата ВИК мрежа и ще се направи канализация във всички градове и по-голямата част от селата.А нас ни убеждават,че е хубаво да стягаме коланите,та да могат да се хвалят с финансовата стабилност.А че народа измира от глад на никой не му пука.Представят ли си някои господа как оцелява един пенсионер със 140 лева пенсия.Но виж да се бият в гърдите и да се хвалят,че България имала много нисък дълг много ги бива.

 22. 22 Профил на golden6
  golden6
  Рейтинг: 0 Неутрално

  "МВФ: Трябват още €10 млрд. за Гърция, данъчните й почти не работят"

  Тия и Дянкоглу не може да ги оправи.Да не са българи! Най-много да отнесе няколко кубика бой и тенекия на опашката!

 23. 23
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 24. 24 Профил на BiGman1
  BiGman1
  Рейтинг: 1402 Неутрално

  Каца без дъно,но щом има луди.

 25. 25 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2318 Неутрално

  [quote#21:"kermit"]Ще се построят всички магистрали,ще се подмени цялата ВИК мрежа и ще се направи канализация [/quote]
  В момента поради кризата пътищата изобщо не са натоварени с малки изключения по майските празници.Цените на водата са ни толкова високи ,че концесионерите могат сами да си градят мережата както кабелните оператори.
  Но пък с 255млр може НЕК да си откупи електроразпределителните дружества и да изкупи същите такива в съседните страни както направи ЧЕЗ ....Гърците ще си продадат енергетиката за жълти стотинки защо да не им я купим ние а трябва да им я вземат германците?

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 26. 26 Профил на Lazar Petrov
  Lazar Petrov
  Рейтинг: 1020 Неутрално

  отпуснатите кредити на Гърция въобще не са стигнали до Гърция, а си остават в Западна Европа и погасяват стари задължение. Като интересното е, че Германия преди две години направи няколко милиарди евро печалба от парите, които дава на заем на Гърция. Германия взима на заем пари при лихва около процент, даже имаше и отрицателна лихва, а дава кредити с 4-6 процента на Гърция. Рано или късно всичко ще се плати от обикновеният грък. Дано попаднат на добър политик, който да намери сили да проведи реформи иначе ги чакат десетилетия мизерия.

 27. 27 Профил на Мишето_66
  Мишето_66
  Рейтинг: 691 Разстроено

  До коментар [#23] от "ББПП":не лежи на тая кълка.

 28. 28
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 29. 29 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 839 Неутрално

  Продължава да е в сила твърдението,че в Гърция криза няма,хората си живеят добре,само правителството там има някакви проблеми финансови,но да се оправят.
  По-интересно ми е обаче какъв е размера на вътрешната им задлъжнялост.В България е около 160 млрд или нещо подобно.
  При нас явно положението е точно обратното-кризата е жестока,правителството няма там някакви проблеми,финансови.

 30. 30 Профил на Мишето_66
  Мишето_66
  Рейтинг: 691 Весело

  До коментар [#28] от "ББПП":препоръчвам ти да си гледаш от германията,колтото далече ,толкова далече.

 31. 31
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 32. 32 Профил на Нефертити
  Нефертити
  Рейтинг: 1607 Весело

  ЕС да вземе сопата и да ги почва, да видиш как ще заработят, няма само да лежкунят.

  Предразсъдъците са за ограничените.
 33. 33 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2318 Неутрално

  [quote#29:"vjacho"]По-интересно ми е обаче какъв е размера на вътрешната им задлъжнялост.В България е около 160 млрд или нещо подобно. [/quote]
  Между фирмената задлъжнялост и задълженията на домакинствата към банки и сметките към монополи наистина са колосални !

  Дянков ако имаше някакво достойнство щеше да си признае че всичко това е натрупана от както той е финансов министър !
  И нямаше да крие ,че Световната Банка точно това е очаквала от него като са го назначили тук за тази работа!

  Ако Дянков се покае като Джон Пъркинс и напише книга със истината за дейността ще спечели много милиони ! А сега е жалък еничар на чуждите финансови конгломерати.

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 34. 34 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2325 Неутрално

  [quote#29:"vjacho"].В България е около 160 млрд или нещо подобно. [/quote]

  Ти въобще наясно ли си, как се изчислява междуфирмената задлъжнялост?!Че едни 1000 лева се отчитат от всички фирми по веригата и може да станат и 100 000!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 35. 35 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2318 Неутрално

  [quote#26:"toshiro"]Германия преди две години направи няколко милиарди евро печалба от парите, които дава на заем[/quote]
  Германците като индустриална и финансова мощ неспирно демонстрират превъзходство в целия ЕС.

  "2013 г. ще бъде най-лошата от началото на кризата в Европейския съюз. Строгите ограничения, превърнали се в единствената религия на ЕС, и ударите с брадва по държавата на благоденствието ще продължат, защото така го иска Германия" Монд Дипломатик

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 36. 36 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 839 Неутрално

  [quote#33:"comandante"]Дянков ако имаше някакво достойнство щеше да си признае че всичко това е натрупана от както той е финансов министър ! [/quote]

  Прав сте.Интересното е,че на много колеги тук във форума не им пука .Гледам минусите.На държавна ясла ли са?Или просто мазохисти?

 37. 37 Профил на nicks
  nicks
  Рейтинг: 240 Неутрално

  Ако беше фалирала Гърция още в самото начало досега да се беше възстановила и нямаше да го има тоя колумбийски сериал.

 38. 38 Профил на Густав
  Густав
  Рейтинг: 909 Неутрално

  Тези милиарди нямат връщане. Оттук нататък балонът пак ще се надува от заеми за покриване на лихви и вноски. Периодично ще се отписват някакви проценти от дълга, но новият дълг ще е по-голям от отписания и така до безкрай. ЕС може да носи Гърция, но ще може ли да носи и Италия и Испания ...

 39. 39 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 1987 Неутрално

  "...непропорционално падане на тежестта върху работническата класа и облагането на заплатите й, докато "богатите и самонаетите продължават да избягват плащането на данъци в смайващи мащаби", а "раздутият и непродуктивен" правителствен сектор е извършил само минимални съкращения. Нещо повече ...."Това според мене е много важно заключение за неправилния начин на провеждане на реформа. У нас е същото.

 40. 40 Профил на maroki
  maroki
  Рейтинг: 458 Неутрално

  До коментар [#16] от "Дедо Либен":

  Не са 255 милиарда.Те имаха около 400 преди да им дадат тези.

 41. 41 Профил на Captain Shakespeare
  Captain Shakespeare
  Рейтинг: 605 Неутрално

  До коментар [#19] от "PetarSt":

  Както искаш така го приемай..
  За разлика от теб не гледам през цветни очила и за последните 20 години съм изградил система за филтриране на спамаджии като твоя милост

  Правильно говорил Гоголь "В России две беды — дураки и дороги" причём первых ну очень много!!
 42. 42 Профил на primaxm
  primaxm
  Рейтинг: 458 Неутрално

  До коментар [#21] от "kermit":

  Нали виждаме какво е станали с тези пари в Гърция! Направиха точно това, което ти казваш и сега 10 години нещата ще са зле. Ако са наши парите може, но да ги вземем на заем, за да направим магистрали и водопроводи. НЕ мерси! Ако направим добра среда за производство тези пари сами ще дойдат, но уви веè отдавна банкерите упавляват, не индустриалците.

 43. 43 Профил на PetarSt
  PetarSt
  Рейтинг: 515 Неутрално

  До коментар [#41] от "Captain Shakespeare":
  В качеството на какъв, каква, какво ми правиш това изявление? Да не си абонат на Бибито и къмпани?

 44. 44 Профил на lamerman
  lamerman
  Рейтинг: 409 Гневно

  Тия така и не разбраха, че да наливаш от пусто в празно смисъл няма. Гърците НИКОГА не са се учили на труд, всичко наготово. Не може 10% гърци и още 20% пришълци да нахранят всички лакоми задници! Какво става с тия пари, които им наливат досега - влизат в хазната и ги няма... Не виждам да са почнали да работят и да се задвижва икономиката им. Даже напротив - още повече затъват.

 45. 45 Профил на Реалния
  Реалния
  Рейтинг: 458 Неутрално

  До коментар [#29] от "vjacho":

  Продължава да е в сила твърдението,че в Гърция криза няма,хората си живеят добре,само правителството там има някакви проблеми финансови,но да се оправят.
  По-интересно ми е обаче какъв е размера на вътрешната им задлъжнялост.В България е около 160 млрд или нещо подобно.
  При нас явно положението е точно обратното-кризата е жестока,правителството няма там някакви проблеми,финансови.  Прав си че продължават да си живеят добре но има едно голямо НО и то е защото им отпускат траншовете.Ако не им отпуснат пари и на края на месеца като идат на банкомата и видят че не са им захранени сметките ми е много чудно как ще живеят.Лично мое мнение е че точно това трябва да се случи за да разбере обикновения грък че така не може да се продължава.

 46. 46 Профил на омбре
  омбре
  Рейтинг: 740 Неутрално

  Глупаци..наливайте още

  НЯКОЙ НЕ ГИ БИВА ЗА НИЩО...НО СА СПОСОБНИ НА ВСИЧКО
 47. 47 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 839 Неутрално

  [quote#45:"Реалния"]Лично мое мнение е че точно това трябва да се случи за да разбере обикновения грък че така не може да се продължава.[/quote]

  Да,така е.Малко позакъсняха и изтърваха момента.На кредиторите сега им трябва правителство,което да затяга коланите.За голямо,болезнено затягане,гърците не искат и да чуят и не биха оставили правителство на власт,което го прави.Т.е. има политически проблеми.Дори политическа игра.

 48. 48 Профил на Lady Zeppelin
  Lady Zeppelin
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Да, бе. Гърците не могат да си съберат данъците, затова да им дадем още пари. Това си е наливане в бездънна каца.

  Je suis Charlie. Fluctuat nec mergitur.
 49. 49 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Германия пак е закъсала за пари.

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 50. 50 Профил на райничка цветкова
  райничка цветкова
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Не виждам смисъл със нови заеми да се изплащат стари дългове. Гърция се върти в омагьосан кръг от който излизане не се предвижда.

 51. 51 Профил на Мишето_66
  Мишето_66
  Рейтинг: 691 Весело

  До коментар [#48] от "Lady Zeppelin":Сетила се Мара по задницата да се побара.

 52. 52 Профил на Lady Zeppelin
  Lady Zeppelin
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  До коментар [#51] от "друга бира":
  Коя е Мара за теб? Гърция или Германия.

  Je suis Charlie. Fluctuat nec mergitur.
 53. 53 Профил на Мишето_66
  Мишето_66
  Рейтинг: 691 Весело

  До коментар [#52] от "Lady Zeppelin":членуването на Мара в ЕС струва 18 милиарда,

 54. 54 Профил на sto67nes
  sto67nes
  Рейтинг: 1361 Любопитно

  Сега трябва Германия да изплаща репарации за Втората световна война и Гърция ще е готова без да се напъват Данъчните......

  Не питай управника,защо е простак,попитай себе си,защо е управник!
 55. 55 Профил на Мишето_66
  Мишето_66
  Рейтинг: 691 Весело

  До коментар [#54] от "sto67nes":репараций?ние издължихме ли се?

 56. 56 Профил на vankata1
  vankata1
  Рейтинг: 1079 Неутрално

  Ако обичате, махнете това й (и-кратко) от заглавието! Срамота е за хора на перото...

 57. 57 Профил на just
  just
  Рейтинг: 579 Неутрално

  Кредитите за Гърция ще достигнат 1 трилион долара и ще ги надхвърлят, по точно казано помощите защото Гърция никога
  няма да върне тези пари. Това се случва единствено поради една причина-защото САЩ така желае. Гърция притежава огромни залежи от нефт и газ. Консорциум от компании от скандинавските страни и от Германия, Холандия, Франция, Австрия са предложили на Гърция да покрият дълговете срещу
  отстъпване на правата за добив за период от 5 години. Три месеца Гръцкото правителство не е дало отговор, така също и на второто запитване. При настоятелно трето запитване са били информирани че правата са спечелени от американски компании.
  Така че не се безпокойте за Гърците, спете спокойно.

 58. 58 Профил на kardinalat
  kardinalat
  Рейтинг: 909 Любопитно

  Добре дошли в реалността!

  и най-умният си е малко прост....
 59. 59 Профил на херувим
  херувим
  Рейтинг: 974 Неутрално

  Събираемостта на данъците в Гърция е паднала по две важни причини. Първата е икономиката, която чисто и просто е в дълбока криза и не върви. Следователно няма достатъчна икономическа активност, която да се облага данъчно. Това го знам от медиите. Втората е незаинтересоваността на данъчните служители. Те до скоро се разбираха с проверяваните данъкоплатци по следната схема: толкова е дължимия данък, плащаш обаче много по-малко ако си разделим разликата. Това го знам от разговори с гръцки бизнесмени преди кризата. Сега и това не върви, защото никой няма доверие на никого. Е откъде да има данъчни постъпления?

  heruvim
 60. 60 Профил на херувим
  херувим
  Рейтинг: 974 Неутрално

  [quote#57:"just"]Гърция притежава огромни залежи от нефт и газ. [/quote]

  Да, за това сме чували вече. Залежите още не са съвсем открити, ама се говори срамежливо за наличие на такива. Дано да е вярно!

  heruvim
 61. 61 Профил на херувим
  херувим
  Рейтинг: 974 Неутрално

  До коментар [#55] от "друга бира": Да, България плати след първоначално дърпане от Вълко Червенков. Гърците уважават Тодор Живков главно заради съгласието му да се платят отсъдените на България репарации.

  heruvim
 62. 62 Профил на toshkoafricanski
  toshkoafricanski
  Рейтинг: 402 Неутрално

  До коментар [#26] от "toshiro":

  ++++++++
  Това е самата истина!

 63. 63 Профил на jerry68
  jerry68
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Къде са малоумните герберчета да обясняват как видите ли в Гърция било да си е.е майката. На тях винаги ще дават пари ,докато на нас един по дебел!!! Дееба и скапаните гербери.

 64. 64 Профил на Dollar Akbar
  Dollar Akbar
  Рейтинг: 1409 Неутрално

  [quote#9:"lz2"]Няма да плаща, бъди сигурен!На германските данъкопладци вече им писна! [/quote]


  Германският данъкоплатец отдавна не знае къде се намира. А и не го интересува особено много.

  In debt we trust
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK