"Икономист" за европроекта на "Пайнер": ЕС има основание за подозрения към България

"Икономист" за европроекта на "Пайнер": ЕС има основание за подозрения към България

© ДневникПарите на ЕС няма да отидат за силиконови гръдни импланти". Това доста необичайно обещание вероятно не е нещо, което някой би очаквал да чуе от компания, одобрена да получи близо 1 милион евро от фондовете на ЕС. Именно така обаче президентът на "Пайнер медия" Митко Димитров защитава отпуснатото на компанията му финансиране по програма за насърчаване на конкурентоспособността на малките и средни предприятия, пише британското списание "Икономист".


Изданието цитира редица отрицателни реакции от български творци и ги обяснява с чалгата, която описва като разделяща българското общество по линията "или я танцуваш, или я мразиш".


"Икономист" отбелязва, че някои наблюдатели защитават решението да се отпуснат тези пари на "Пайнер медия", като изтъкват, че ЕС разпределя ресурсите въз основа на финансови и икономически критерии, а не според морални и културни заслуги. Според президента на компанията европейската помощ ще се използва за нова техника и създаване на най-малко 30 работни места, пише списанието.
Европейската комисия призова България да започна разследване на това, доколко правилата за получаване на финансовата помощ са били спазени. Българските власти побързаха да заявят, че от формална гледна точка всичко изглежда наред. А Брюксел има основания за подозрения, пише "Икономист", особено във времена на строга бюджетна политика в целия континент. Изданието припомня, че през 2008 г. ЕС замрази повече от половин милиард евро заради корупцията в България и лошото управление на еврофондове.


"Икономист" споменава позицията на икономиста Георги Ангелов, според когото отпускането на европейска помощ на компания като "Пайнер медия" е икономически нецелесъобразно поради две причини. Първо, българското правителство измерва успеха на еврофинансирането с процента усвоени средства, а не с тяхното качество. Само добре инвестирани средства, които повишат конкурентоспособността на България, са оказали положителен ефект върху икономическия растеж, а случаят с "Пайнер" не е такъв, смята Ангелов. Според редица медии компанията на практика е монополист на музикалния пазар в България и финансиране от ЕС я поставя в по-изгодна позиция от други фирми, които не са получили помощ отвън. Ангелов твърди, че ще е много по-добра инвестиция, ако евросредствата се използват за инфраструктура и подобряване на бизнес климата в страната.


"Икономист" пише още, че шефът на "Пайнер", Митко Димитров членува в управляващата партия ГЕРБ . Това повдига въпроси дали парите ще се използват за политически заредени чалга концерти няколко месеца преди парламентарните избори. Обвинението, отправено от бившия премиер и лидер на БСП Сегей Станишев, беше бързо отхвърлено от Димитров. "Пайнер" обаче неотдавна продуцираше няколко песни, които изглежда подкрепят ГЕРБ и премиера Бойко Борисов. Една от тях се нарича "Гербер", което освен цвете се използва и като нарицателно за човек, който подкрепя партията, отбелязва британската медия.

Коментари (74)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на selectionneur
  selectionneur
  Рейтинг: 434 Весело

  Тези пари са инвестиция в младежта, част от която е луда по чалгата.

 2. 2 Профил на Elan Morin
  Elan Morin
  Рейтинг: 852 Неутрално

  "Според редица медии компанията на практика е монополист на музикалния пазар в България и финансиране от ЕС я поставя в по-изгодна позиция от други фирми, които не са получили помощ отвън."

  Това се отнася за почти всяка фирма в България, получила европейски средства. А тези средства, както знем, се получават главно чрез връзки с властта, а не с други аргументи.

 3. 3 Профил на Freedom of Speech
  Freedom of Speech
  Рейтинг: 648 Разстроено

  До коментар [#1] от "selectionneur":

  Тези пари ще се вложат в развитие на проституцията, деградацията на младото население и в предизборна агитация!
  Чалгата пропагандира разврат и пошлост, а цял свят вече ни се подиграва и си мисли, че сме прасета, въргалящи се пияни в калта (по-точна метонимия не намирам!).
  Искам инж. Димитров да застане зад думите си и да върне парите - нали обеща!
  Така трудно ще градим имидж пред Европа и света!

  Езикът е машина и не бива да се допуска пружините й да скърцат.
 4. 4 Профил на krista_p
  krista_p
  Рейтинг: 488 Весело

  Чалгата е спасителната сламка на управляващите в последните години - винаги, когато сгафят нещо много яко или се разрази скандал с тяхно участие, отклоняват общественото внимание, като раздухват някоя история с чалгата. Върши им работа, спор няма.

 5. 5 Профил на pariah
  pariah
  Рейтинг: 1413 Весело

  Чалгата влезе и в The Economist.
  Dear God...!

  - A witty saying proves nothing. Voltaire
 6. 6 Профил на _dan_
  _dan_
  Рейтинг: 541 Любопитно

  До коментар [#2] от "ishamael":

  Имаше един лаф - Европейските средства са модерния начин за купуване на еничари.

 7. 7 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 914 Весело

  [quote#5:"Dr. G."]Чалгата влезе и в The Economist.
  Dear God...![/quote] Сега остава The Economist да влезе в чалгата, и светът ще е едно различно място

  Доброто е заразно
 8. 8 Профил на Окото
  Окото
  Рейтинг: 1345 Неутрално

  "българското правителство измерва успеха на еврофинансирането с процента усвоени средства, а не с тяхното качество. Само добре инвестирани средства, които повишат конкурентоспособността на България, са оказали положителен ефект върху икономическия растеж, а случаят с "Пайнер" не е такъв"
  Точно.

  Част от диаметъра на кръга "Капитал"
 9. 9 Профил на Гогич
  Гогич
  Рейтинг: 1234 Весело

  Не мога да разбера защо се плюе срещу финансирането на чалга? Тия от Икономист луди ли са?

  Продуцирането на чалга е печеливш бизнес и трябва да се насърчава, особено с еврофондове. Даже трябва да се отиде още по-нататък и да се финансира и софт порно индустрията.

 10. 10 Профил на takeshi303
  takeshi303
  Рейтинг: 754 Неутрално

  ""Според редица медии компанията на практика е монополист на музикалния пазар в България и финансиране от ЕС я поставя в по-изгодна позиция от други фирми, които не са получили помощ отвън""

  Това просто не е вярно, естествено на Економист не им пука те преразказват лъжите на някои псевдоанализатори.

 11. 11 Профил на pariah
  pariah
  Рейтинг: 1413 Весело

  До коментар [#1] от "selectionneur":
  [quote#1:"selectionneur"]Тези пари са инвестиция в младежта, част от която е луда по чалгата.[/quote]
  По тази логика дай да инвестирам в чипс и макдоналдс, защото децата са луди и по тях.
  И да закрием библиотекита, защото се посещават все по-малко.
  Коментарът ти е профански.

  - A witty saying proves nothing. Voltaire
 12. 12 Профил на ПАВЛА
  ПАВЛА
  Рейтинг: 1341 Весело

  Сега е редно Митю Пайнера и подопечните му ...ъъ гърли да спретнат едно парче за прослава на "Икономист".

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 13. 13 Профил на опа
  опа
  Рейтинг: 434 Неутрално

  ... няма случайни неща - който е с ГЕРБ е успешен безнесмен - останалите, кучета ги яли ...

 14. 14 Профил на опа
  опа
  Рейтинг: 434 Неутрално

  " ...като изтъкват, че ЕС разпределя ресурсите въз основа на финансови и икономически критерии, а не според морални и културни заслуги. ..."

  там им е грешката ...

 15. 15 Профил на pariah
  pariah
  Рейтинг: 1413 Весело

  До коментар [#10] от "Harvey Specter":

  Я прасни моля те сега един издържан анализ на чалга-индустрията, като за незапознати - ти явно си вътре в нещата

  - A witty saying proves nothing. Voltaire
 16. 16 Профил на cup_of_tea
  cup_of_tea
  Рейтинг: 594 Неутрално

  Това е само видимата част на проблема с еврофинансирането.
  Ако се разровят в дълбочина, ще излязат такива свинщини, че Бойко ще има да се обяснява до второто пришествие.
  Ние отсега си знаем, че той ще се оправдае с предишните, по-предишните и по-по-предишните, но за ЕС това може да е новост.

 17. 17 Профил на the_sceptic
  the_sceptic
  Рейтинг: 754 Неутрално

  Як коментар на Иво Беров:

  """Съвсем друго е при Азис и при фолк певачките. При тях важното е друго. Важното при тях не е творчеството им, защото те не са творци. Важното не са песните им, защото не са певици, а певачки. Важното е, дали са обратни, дали са отворени, дали циците им са истински, дали са им се видели гащите им на някое представление, важното е как си мърдат гъзовете, важното е как и къде точно са отворени и кой ги е отворил, дали самите те са отварачки, важното къде са се одупили, важното е какви са им любовниците – мъже, жени, японци, китайци, или кози, важното е кой на кого и колко дълбоко е бръкнал на някой купон и вече покрай тия вълнуващи случки, хората започват да си вика: „ абе я да видя тоя, дето се е одупил на афиша и дето си има любовник китаец или коза как пее, пък и да не пее, а само да клати цици, или каквото има там за клатене, пак голям купон ще бъде на представленията му, ще си купя един билет „…

  ...

  Съвсем разбираемо е поведението на Азис. Някога, през седемдесетте години на това му викаха концептуализъм. При него не е чак толкова важно творчеството, даже никак не е важно, ти не предлагаш на света произведенията си, а себе си / по подобие на други едни магистрални „концептуалистки”/, важно е цялостното ти поведение, отношението ти към света и начина ти на живот, те са зрелището - те са стоката, която от която печелиш.

  Затова е важно за Азис да бъде обратен – иначе, ако само се опитваше да пее, никой нямаше да му обърне особено внимание.

  Затова е важно за Азис да си разголва задника и да го клатушка по чаршии и по мегдани.

  Затова е важно за него да се целува с мъже, жени, японци, китайци и кози – така си създава слава, така привлича внимание и така печели – не с песните си.

  Каква нова песен е изпял Азис – това не е важно, никой не пише за това, на никой не му пука за това, всички говорят за новия му любовник, всички се дивят на намацаната му мутра.

  Дори да не беше педераст, Азис пак щеше да се прави на педераст – това му е печелившата концепция.

  Въбще „концептуализмът” стана доходен занаят за доста хора. За ония дето са известни не с това, което са направили, а с това, че са известни."""


  http://www.ivremena.com/%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%82%D0%B8%D0%B8/%D0%BA%D0%B0%D0%BA-%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D1%81%D1%82%D1%8A%D1%80-%D0%B4%D0%BE%D0%B1%D1%80%D0%B5%D0%B2-%D0%BD%D0%B0%D1%81%D1%8A%D1%80%D1%87%D0%B0%D0%B2%D0%B0-%D0%BF%D0%B5%D0%B4%D0%B5%D1%80%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%B8%D1%8F%D1%82%D0%B0

 18. 18 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2795 Неутрално

  Надявам се на изборите да гласуваме твърдо против чалгата/и в политиката/ и да покажем на европейците,че наливат пари в порно

 19. 19 Профил на takeshi303
  takeshi303
  Рейтинг: 754 Неутрално

  ""Пайнер" обаче неотдавна продуцираше няколко песни, които изглежда подкрепят ГЕРБ и премиера Бойко Борисов. Една от тях се нарича "Гербер", което освен цвете се използва и като нарицателно за човек, който подкрепя партията, отбелязва британската медия.""

  Това също не е вярно. Митко Пайнера не е продуцирал тази песен.

  http://www.youtube.com/watch?v=IY1l47tGjrw

 20. 20 Профил на takeshi303
  takeshi303
  Рейтинг: 754 Неутрално

  До коментар [#15] от "Dr. G.":

  Какъв анализ да ти праскам, телевизията на Пайнера е след 20-30 място по гледаемост. Относно монопола в музикалният бизнес, ами Пайнера няма как да има мнопол в музикалният бизнес, защото няма монопол дори и в чалгата, а какво остава за целият музикален бизнес.

 21. 21 Профил на Нефертити
  Нефертити
  Рейтинг: 1609 Весело

  Чалгаджийска работа. Или иначе казано простотия до шия.

  Предразсъдъците са за ограничените.
 22. 22 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 872 Неутрално

  искренно се надявам измамата с парите за стимулиране на чалгата да бъде спряна от европейските институции ?

 23. 23
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 24. 24 Профил на Øϰϰå Çҩßё
  Øϰϰå Çҩßё
  Рейтинг: 640 Неутрално

  До коментар [#7] от "dogwoman":

  е то е ясно че чалгата отдавна е доста добър бизнес, просто економист не знаех да сега

  иронията е моята първа, втора и трета природа, аронията няма нищо общо
 25. 25 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 854 Весело

  Типично по ингилизки от Икономист, словоблудие и двойни стандарти....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 26. 26 Профил на selectionneur
  selectionneur
  Рейтинг: 434 Любопитно

  Чакайте малко, животът на чалгаджиите си е техен, и могат да харесват каквото си искат. За тях това е някаква форма на култура и духовност, колкото и да е примитивна. Примитивните хора да ги пращаме в концлагери ли ?

 27. 27 Профил на leon12
  leon12
  Рейтинг: 1341 Весело

  "Българските власти побързаха да заявят, че от формална гледна точка всичко изглежда наред."
  ..
  Има си хас! Герберите вършат законни неща само "под натиск"! Иначе са си типични гангстери...

 28. 28 Профил на Øϰϰå Çҩßё
  Øϰϰå Çҩßё
  Рейтинг: 640 Неутрално

  До коментар [#22] от "Stewie":

  ако има измама ще я спрат, тъжното е че измама няма

  иронията е моята първа, втора и трета природа, аронията няма нищо общо
 29. 29 Профил на leon12
  leon12
  Рейтинг: 1341 Весело

  [quote#26:"selectionneur"]Примитивните хора да ги пращаме в концлагери ли ?[/quote]
  Тц..само трябва да престанат да са привърженици на ГЕРБ и..нещата ще си дойдат на мястото))))

 30. 30 Профил на Øϰϰå Çҩßё
  Øϰϰå Çҩßё
  Рейтинг: 640 Неутрално

  До коментар [#26] от "selectionneur":

  не се обяснявай, няма см, тук всички са първосигнални, първосигналното е чалга, от там нататък не четат, затва са така умни и интелигентни и богати

  иронията е моята първа, втора и трета природа, аронията няма нищо общо
 31. 31 Профил на Vonegat
  Vonegat
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Според редица медии компанията на практика е монополист на музикалния пазар в България и финансиране от ЕС я поставя в по-изгодна позиция от други фирми, които не са получили помощ отвън.

  Как това ще помогне за конкурентноспособността и положителния растеж?
  Интересно, колко ли работни места ще се открият, ако се помогне и на други компании да се развиват, а не на монополиста да ги задушава?
  По всичко изглежда ще са повече от 30...

  Мога да преглътна грубата сила, но грубият разум е нещо непоносимо.
 32. 32 Профил на Вени Г.
  Вени Г.
  Рейтинг: 1067 Весело

  [quote#25:"boby1945"]Типично по ингилизки от Икономист, словоблудие и двойни стандарти....[/quote]
  Тц! Не е по ингилизки. Това е комунистическа уйдурма! Монико но Станишев е накарала Иконъмист да плюят г-н Борисов - неслучайно той каза, че комунетата са много страшни, а Моника е по-страшна и от Станишев, защото управлява всички медии. Г-н Борисов имаше предвид съвсем всички, вкл. Иконъмист, Файненшъл таймс и т.н.

  Най-добрият аргумент против демокрацията е 5-минутен разговор с избирател - Уинстън Чърчил
 33. 33 Профил на Вени Г.
  Вени Г.
  Рейтинг: 1067 Неутрално

  извинявам се за грешката, да се чете:
  Моника на Станишев

  Най-добрият аргумент против демокрацията е 5-минутен разговор с избирател - Уинстън Чърчил
 34. 34 Профил на leon12
  leon12
  Рейтинг: 1341 Весело

  "Пайнер" обаче неотдавна продуцираше няколко песни, които изглежда подкрепят ГЕРБ и премиера Бойко Борисов. Една от тях се нарича "Гербер", което освен цвете се използва и като нарицателно за човек, който подкрепя партията, отбелязва британската медия."
  ..
  пп: ББПП))))

 35. 35 Профил на dudo
  dudo
  Рейтинг: 1341 Весело

  В Студентски град не са съгласни с "Икономист" и се готвят за протести срещу статията.

  Дудо ви обича!
 36. 36 Профил на basilicum
  basilicum
  Рейтинг: 573 Неутрално

  не мога да си обясня как може толкова време да се дъвче една толкова глупава и безмислена тема! компания кандидатства по европрограма и е одобрена, и? живеем в (уж) свободен свят, който иска да си кандидатства за каквото му душа сака.

 37. 37 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3955 Неутрално

  С какво друго да се прочуем и ний по света, освен с чалга, тричане на кучета и други цигании...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 38. 38 Профил на nikero
  nikero
  Рейтинг: 488 Неутрално

  До коментар [#36] от "basilicum":

  Темата изобщо не е безсмислена и глупава, когато става дума за парите на българските данъкоплатци, които биват дадени, без да се очаква резултат насреща - само защото имал печеливш бизнес.

 39. 39 Профил на m_style
  m_style
  Рейтинг: 625 Весело

  Да беше чалгата най-големият ни проблем... Чалгата е РЕЗУЛТАТ, а не ПРИЧИНА, за да я има! Това си е определена диагноза за широка представителна извадка от обществото. Колкото до студиото на Митко Пайнера - определено е доказал, че обича технологиите, пръв пусна ТВ в HD формат, влага в авторски права /друг въпрос е на какъв вкус са носители/, издава CD/DVD. В интерес на истината, накара някои от уж добрите му певачки да издадат албуми с типична българска фолклорна музика, с добро качество. Тези албуми се купуват, особено от българи в чужбина и някои гости. Та какво толкова се е случило? Да вземат и другите творци пример и да се кандидатират за еврофинансиране. Стига са ревали. На кинаджиите държавата дава 30млн. за БГ филми от БГ данъкоплатеца и като ядат кюфтетата не реват, а като някой спечели европроект за същата апаратура - вой като вълци на месечина - смешен плач...

 40. 40 Профил на escarinae
  escarinae
  Рейтинг: 480 Неутрално

  До коментар [#11] от "Dr. G.":

  Профаните в България скоро ще станат мнозинство. Особено ако финансираме чалга вместо някаква смислена дейност в областта на културата и изкуството. Пълна отврат!

 41. 41 Профил на Вонин
  Вонин
  Рейтинг: 499 Разстроено

  До коментар [#7] от "dogwoman":

  Нали за България се пише в 'Икономист' всеки втори брой, та сега и по света ни разнесоха...кат лай**н вестник...но сме си виновни само ние!

  Аз не съм лош - просто съм ПРОЗОРЛИВ! ЕВРОПО, събуди се! https://www.youtube.com/watch?v=_rVSwXloXoM https://www.youtube.com/watch?v=Sp_LA2qE4aM
 42. 42 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 1754 Любопитно

  Алооо, чалгаджиите разбрехте ли най-накрая, че няма никаква логика включително и икономическа (или най-вече такава) държавата да финансира фекалиите, които произвеждате и заливате хората.

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 43. 43 Профил на tily_lily
  tily_lily
  Рейтинг: 583 Неутрално

  "..., като изтъкват, че ЕС разпределя ресурсите въз основа на финансови и икономически критерии, а не според морални и културни заслуги."

  До кога ще повтарят нещо, което е вярно наполовина. Правилата на ЕС за предоставяне на средства по проекти действително включват финансови и икономически критерии. Но никой от "журналистите" не си мръдна пръста да провери, че освен тези критерии, има и други - ВРЪЗКА/ПРИНОС НА ПРОЕКТА С РЕГИОНАЛНИ, ОБЩИНСКИ И ОБЛАСТНИ СТРАТЕГИИ, както и ПРИНОС КЪМ ЦЕЛИТЕ НА ОПЕРАТИВНАТА ПРОГРАМА.

  Хайде сега умници - журналисти, служители на МИЕТ и други папагали - каже с какво ПАЙНЕР допринася за целите на програма, стратегия или друг публичен документ?!?Тук е точката, по която проектът на ПАЙНЕР трябваше да отпадне.

  Но калинките в МИЕТ нямат капка мозък. Каква проява на некадърност, липса на знания и безотговорност.

 44. 44 Профил на acb16
  acb16
  Рейтинг: 861 Весело

  [quote#32:"Вени Г."]Г-н Борисов имаше предвид съвсем всички, вкл. Иконъмист, Файненшъл таймс и т.н. [/quote]
  -Г-н Бойко е тънък познавач на класическата чалга и пищната женска хубост. Достоен кавалер и носител на "най-ценното от местният генофонд" той няма да стой безучастно когато обругават културните особености на другарите му.
  -На обидните удари и ритници по топките ТОЙ ще отговори подобаващо с дела. Дела който ще се помнят и ще влязат в учебниците по история .

 45. 45 Профил на triton123
  triton123
  Рейтинг: 541 Неутрално

  "Икономист" за европроекта на "Пайнер": ЕС има основание за подозрения към България"

  Божке мили,подозрения,моля ви се?! Вместо да кажт в прав текст че това е една мутренска територич..те..?! Ама как да го сторят,искат се топки ,да не са си плюли в сурата??

  "Парите на ЕС няма да отидат за силиконови гръдни импланти".

  Много по-страшно е- ще отидат за мозъчни импланти!!

 46. 46 Профил на avatar
  avatar
  Рейтинг: 488 Неутрално

  [quote#45:"triton123"]Вместо да кажт в прав текст че това е една мутренска територич[/quote]
  Ако е мутренска територия, то причината е, че е населена с мутри като теб и подобните ти.

  ГЕРБ отново ще спаси България, РъБъ са проект на ДС
 47. 47 Профил на triton123
  triton123
  Рейтинг: 541 Неутрално

  [quote#44:"acb16"]Дела който ще се помнят и ще влязат в учебниците по история [/quote]
  ще влязат ..в кенефа на историята!! ама вече и кенефа вижда зор,задръсти се!

 48. 48 Профил на t_o_m_o_v
  t_o_m_o_v
  Рейтинг: 427 Неутрално

  Сигурен съм че нашите до последно ще твърдят че статията е поръчкова, черен ПР и проекта отговаря на всички изисквания на ОП "Конкурентоспособност"...нищо че последното и децата могат да вържат от името че е небивалица.

 49. 49 Профил на izabell
  izabell
  Рейтинг: 1333 Неутрално

  Хитър начин Пайнерките няма вече нито да просят нито да търсят в заем,безмъзмездно.

 50. 50 Профил на murttle
  murttle
  Рейтинг: 935 Неутрално

  Мразя чалга, отвращавам се от чалга-културата. Но не виждам нищо нередно в това, каквато и да било фирма, упражняваща законен бизнес, да кандидатства и печели евро пари.
  Проблемът не е в предмета на дейност на въпросната фирма, а в начина, по който у нас могат да се печелят субсидии - задължително условие е да си близък до властта. Така беше и при предишното управление, така продължава да бъде и сега. Наскоро беше скандалът с фонда за научни изследвания, сега и този, а колко ли са още...

 51. 51 Профил на 2029
  2029
  Рейтинг: 684 Любопитно

  Утре, ако някой продуцент на филми за възрастни реши да кандидатства и на него ли ще финансират предложението? Питам само.

 52. 52 Профил на DrAvalanche
  DrAvalanche
  Рейтинг: 1120 Весело

  До коментар [#5] от "Dr. G.": [quote#5:"Dr. G."]Чалгата влезе и в The Economist.
  Dear God...! [/quote]
  Да и аз съм възмутен.
  А във форума няма нужда от официалности като Dear God, може и само Dear DrAvalanche

  Just get on stage AND FOOKING AVE IT
 53. 53 Профил на 2029
  2029
  Рейтинг: 684 Неутрално

  [quote#50:"murttle"]Но не виждам нищо нередно в това, каквато и да било фирма, упражняваща законен бизнес, да кандидатства и печели евро пари. [/quote]

  Писах го горе: А филми за възрастни? Щото и те са законни.

 54. 54 Профил на avatar
  avatar
  Рейтинг: 488 Неутрално

  [quote#51:"2029"]Утре, ако някой продуцент на филми за възрастни[/quote]
  От кога правенето на подобни филми е законен бизнес?

  ГЕРБ отново ще спаси България, РъБъ са проект на ДС
 55. 55 Профил на basilicum
  basilicum
  Рейтинг: 573 Неутрално

  До коментар [#38] от "nikero":

  първо парите на данъкоплатеца се използват за много неща (много от които вероятно също не ти допадат), включително и за подобни програми. има правила за кандидатстване, а щом се спазват не виждам защо да се отказва достъп на пайнера само защото на вуте не му харесва!
  второ, пайнера произвежда развлечение и култура за 80% от данъкоплатците на майчиния им език - това е очаквания резултат. в демокрацията нещата се диктуват от мнението на мнозинството, така, че свиквай!

 56. 56 Профил на Офицер от ФСБ /на Цветан Василев водещ/
  Офицер от ФСБ /на Цветан Василев водещ/
  Рейтинг: 587 Неутрално

  Е трябва да им представят Азис, който е "Чичо-леля", и да им кажат, че т'ва ри'шли е българския ЕлтОн Джон, само дето не е "сър", обикновенна хомоакула.
  И те така ще мирнат енглезите!

  Да живее турбо-фолка, Миро Найденов и бахора!

 57. 57 Профил на basilicum
  basilicum
  Рейтинг: 573 Неутрално

  До коментар [#40] от "escarinae":

  те отдавна са мнозинство

 58. 58 Профил на nikero
  nikero
  Рейтинг: 488 Неутрално

  До коментар [#55] от "basilicum":

  Тия, другите неща минават през гласуване на нещото, наречено държавен бюджет. Това, дето произвеждал развлечение и халтура на майчиния език, никъде не го прочетох да присъства сред целите на Националната стратегическа референтна рамка, каквото е условието за кандидатстване по ОП"Конкурентоспособност".

 59. 59 Профил на basilicum
  basilicum
  Рейтинг: 573 Неутрално

  До коментар [#58] от "nikero":

  кви цели бе човек? пита за резултата и аз ти го дадох. резултата е продукт който забавлява голяма част от народа.

 60. 60 Профил на basilicum
  basilicum
  Рейтинг: 573 Неутрално

  До коментар [#58] от "nikero":

  "Тия, другите неща минават през гласуване на нещото, наречено държавен бюджет."

  а да не би случайно да си фен на всеки приет държавен бюджет?

 61. 61 Профил на mrakogor
  mrakogor
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Айде стига вече, че чак и тия от Економист ревнаха. Не гледат що стотици милиарди потънаха и потъват из разни други държави за какво ли не, та тръгнаха на спечелени 2 милиона да скачат. Ми кандидатствал човека, спечелил. И освен това Пайнер не е само чалга, има си и канал Планета фолк, и се издават и подпомагат много изпълнители на български народни песни.

 62. 62 Профил на nikero
  nikero
  Рейтинг: 488 Неутрално

  До коментар [#59] от "basilicum":

  Прочети пак статията и коментар43!

 63. 63 Профил на lazov77
  lazov77
  Рейтинг: 381 Весело

  Навремето "Пайнер" печелеше проекти по структурните фондове на ВИС. Сега почели проекти по структурните фондове на ЕС. Това не поставя ли знак за равенство между ВИС и ЕС?

 64. 64 Профил на nikero
  nikero
  Рейтинг: 488 Неутрално

  До коментар [#60] от "basilicum":

  Не съм! Точно поради това на всеки четири години си давам оценката за качеството на гласуваните бюджети. Във случая с "Пайнер-мюзик" едни анонимни чиновници назначени от поредния министър еднодневка, решават по някакви свои си критерии, къде да отидат парите, които държавата ни вкарва като вноска в бюджета на ЕС. За тази вноска пак никой не ти иска разрешение, просто я внасят.

 65. 65 Профил на Vonegat
  Vonegat
  Рейтинг: 1341 Любопитно

  [quote#40:"escarinae"]Особено ако финансираме чалга вместо някаква смислена дейност в областта на културата и изкуството. Пълна отврат![/quote]

  Дам... има изкуство и изкуство:
  http://vk.com/wall-43058183?offset=140&own=1&z=photo-43058183_296457216%2Falbum-43058183_00%2Frev

  Мога да преглътна грубата сила, но грубият разум е нещо непоносимо.
 66. 66 Профил на xefgo
  xefgo
  Рейтинг: 534 Неутрално

  "Икономист" припомня, че "през 2008г. ЕС замрази половин милиард евро заради корупцията в България и лошото управление на еврофондовете.", което е един "приятелски поздрав" към тогавашния троен шеф Станишев и неговите предани помагачи. А чалгата си плаче за сериозен, но вътрешен дебат. Не може рокаджия да слуша чалгаджийските глупости, но пък други вероятно си мислят обратното за рока и т.н.! Щом може да се вземат даром тези пари - да се вземат. Въпросът е защо другите не са кандидатствали?

 67. 67 Профил на nikero
  nikero
  Рейтинг: 488 Неутрално

  До коментар [#66] от "xefgo":

  Защо реши, че са даром! Това са същите пари, които ти вземат под формата на данъци, върнали се в България по малко по заобиколен път.
  Защо другите не са кандидатствали? Театрите като държавни не могат да кандидатстват.

 68. 68 Профил на !D !калпав е новия вид Дневник!
  !D !калпав е новия вид Дневник!
  Рейтинг: 957 Любопитно

  Един милион евро- коко са програмите и колко са бенифициентите с 20 работника получили такава субсидия??
  И колко се очаква това да произведе ПАРИ или поне хахахах визия за старната ни..хаха.

 69. 69 Профил на Forest
  Forest
  Рейтинг: 1106 Неутрално

  случаят с Пайнер показва 2 неща които си ги знаем: Европейските бюрократи са некомпетентни, а нашите управляващи са корумпирани. и заедно пилеят парите на данъкоплатците. само да добавя, че европейските фондове не са само "европейски" пари, защото българската държава, тоест данъкоплатци, внасят над 1 млрд лв годишно членски внос.

  Истината ни прави свободни.
 70. 70 Профил на kyphacah71
  kyphacah71
  Рейтинг: 381 Неутрално

  ПАЙНЕРЧЕТО Митко -помниш ли , когато обикаляше свадбите с 1 стар ДЕК , вързваше микрофончета УНИТРА с тиксо на сцената , и гледаше отдоло към музикантите жално , като червей , да не те изгонят ?? А НА ДРУГИЯ ДЕН , , , , на пазара в Дим-град, продаваше нашата музика за 5 лв. касетата -хиляди евтини касети със крадена музика? Тогава трябваше да те смачкаме въшка гладна ! И сега нямаше да мърсиш на хората главите ПО СПИРКИ, РЕЙСОВЕ , ГАРИ, ЗАКУСВАЛНИ И ТОАЛЕТНИ ! Кога ще те видим доктор ,бе ,палячо -стига с тоя "инджинер"

 71. 71 Профил на goblenka
  goblenka
  Рейтинг: 648 Неутрално

  Извинявайте, ама напоследък се държите като големи идиоти! Защо Пайнер спечелил пари за проекта си, след като произвежда чалга?! Проекта му не е свързан с музикален продукт, или с производство на кукли Барби и Кен, а за техническо оборудване! Това оборудване е факт и всеки може да го види, ако си пусне Планета ТВ. Не слушам чалга, но картината, която можеш да видиш единствено на този канал е уникална! Защо, за пореден път питам, ЗАЩО, други не защитят други проекти за конкуренция? Не зависимо в кой бранш? Защо? Ако могат да покрият финансовите изисквания, защо не го направят? Ама, наистина, голям бонус сме за Дявола! Сами си се грижим, никой да не изпълзи от казана! Вместо да правим пирамиди и да се измъкваме от него, ние се натискаме и дърпаме в него! Ето, за това сме зле! И няма да се оправим! Заради чиста злоба и завист!

  goblenka
 72. 72 Профил на gibi
  gibi
  Рейтинг: 701 Неутрално

  Защо никой от собствениците на фотоволтаични централи не кандидатства с проект да получи субсидия за разширение, като добави условие, че при получаване на това финансиране ще се откаже от префернциалната цена за тока, която му плащат и така токът за консуматорите ще поевтинее? Защо, а? Няма ли далавера?

 73. 73 Профил на gibi
  gibi
  Рейтинг: 701 Неутрално

  [quote#69:"Forrest Gump"]Европейските бюрократи са некомпетентни, а нашите управляващи са корумпирани.[/quote]
  Пропуснал си "освен това"! Трябваше да напишеш:
  "Европейските бюрократи са некомпетентни, а нашите управляващи ОСВЕН ТОВА са И корумпирани..."

 74. 74 Профил на goblenka
  goblenka
  Рейтинг: 648 Неутрално

  До коментар [#72] от "gibi":

  ++++++++

  goblenka
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK