Официалната страница на "Хизбула" избра да отрази само думите на Станишев

Официалната страница на "Хизбула" избра да отрази само думите на Станишев

© MoqawamaЛиванската шиитска групировка "Хизбула", която вчера бе замесена в атентата в Бургас от миналото лято, избра да отрази новината от България само с думите на лидера на БСП Сергей Станишев.


На арабската версия на официалната страница Moqawama ("Съпротива") новината изобщо отсъства. В английския вариант обаче е посочено, че лидерът на БСП е подчертал, че "въвличането на "Хизбула" от българското правителство в бомбения атентат в Бургас е необосновано и заплашва националната сигурност".


Страницата на "Хизбула" също така подчертава, че Станишев е лидер на Партията на европейските социалисти. "Ясно е, че българското правителство е приело политически подход и само повтаря интерпретацията на "Израел" (думата е поставена в кавички, защото "Хизбула" не признават еврейската държава) от следващия ден на атаката, когато разследването още не беше започнало", се привеждат думите на Станишев.


От медията на "Хизбула" също така посочват, че опозиционният лидер критикува правителството за провал в предоставянето на подробен анализ на проблемите в българската национална сигурност, които водят до извършването на нападението.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK