Интернет достъпът в Сирия бе прекъснат

Интернет достъпът в Сирия бе прекъснат

© ReutersИнтернет връзките между Сирия и останалия свят бяха прекъснат във вторник по данни на Google и други глобални интернет гиганти, съобщи Reuters.


Трафикът към услугите на Google от Сирия е бил прекъснат внезапно малко преди 21 часа българско време вчера. Към този момент достъпът не е възстановен.


"Това се е случвало два пъти преди", казва Кристин Чен, мениджър в Google. "Това се случи в Сирия през миналия ноември и в Египет по време на Арабската пролет."
На практика е невъзможно да се посочи причината за това прекъсване, освен ако някой не поеме отговорност, коментира експерти.


Спирането на интернет достъпа в региона е ограничено само до Сирия и засяга цялата държава. Прекъсването на връзката за цяла държава е възможно, защото правителството контролира интернет доставчиците.


По-голяма част от сирийските интернет страници също са недостъпни. Както и в останалите държави от Арабската пролет, Google е задействал услугата си Speak2Tweet, която позволява на всеки с достъп до телефон да изпраща гласови съобщения в Twitter.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK