ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ 2022

 • 25.3%
 • 20.2%
 • 13.8%
 • 10.2%
 • 9.3%
 • 7.4%
 • 4.6%
 • 3.8%
 • ГЕРБ:67
 • ПП:53
 • ДПС:36
 • ВЪЗР:27
 • БСП:25
 • ДБ:20
 • БВ:12
39.4%активност

Източник: Резултатът, активността и мандатите са от ЦИК при 100% обработени протоколи

ЕС се договори как вложители да спасяват банки

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Коментари (49)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на calc
  calc
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Абе тия, които имат депозити също трябва да имат някакво участие в управлението. Щото банкстерите и държавните терористи, посредством "местните парламенти" си прокарват "демократичните закони"

 2. 2 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 931 Неутрално

  До коментар [#1] от "calc":

  Може! Ако се откажат от лихвите по депозитите.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 3. 3 Профил на calc
  calc
  Рейтинг: 442 Неутрално

  И за кой ще останат кинтите? За тлъстите собственици ли? Те щото не участват хич и нищо не зависи от тях.

 4. 4 Профил на mitko11
  mitko11
  Рейтинг: 2305 Неутрално

  Значи банките ще перат пари, а като ги източат и фалират, вложителите ще ги спасяват? Какви са тези глупости? Има си закони за фалит на финансови институции и физически лица. Вложителите не са акционери - не участват нито в управлението на банката, нито в разпределението на дивидента от акциите й, нито в диверсификацията на финансовите й средства. Вложителите са си дали парите на доверително управление, а рисковете, загубите и печалбите се поемат от банката и акционерите й.

  "Големият проблем на цитатите в интернет е, че повечето хора вярват в тяхната автентичност." Иван Вазов
 5. 5 Профил на real_money
  real_money
  Рейтинг: 497 Неутрално

  След Кипър има нова парадигма - депозитите вече не са "свещена крава" и могат да бъдат използвани за спасяване на банките. Кипър е индикация за това, което ще се случва. Досега всички действия на правителствата са за спасяване на банковата система, а не на икономиките и хората. Спестявайте в злато или си купете земя, или жилище. Поздрави. http://www.istinski-pari.com

 6. 6 Профил на zoroaster
  zoroaster
  Рейтинг: 279 Неутрално

  До коментар [#4] от "mitko11":

  А кой да ги спасява данъкоплатците ли? Вложителите всъщност са кредитори на банката, при това необезпечени, така че ако се стигне до несъстоятелност, може да не получат нищо.То хубаво акционерите и банката трябва да поемат загубите ама като не стигнат парите какво правим?

 7. 7 Профил на Волният Ибрик
  Волният Ибрик
  Рейтинг: 479 Неутрално

  "...Депозитите до 100 000 евро са гарантирани, а физически лица и някои малки фирми, депозирали над тази сума ще се ползват с преференциален статут на частична защита, когато започне изземването на средства...."

  Добре бе кой ги изземва тия средства и как така изземват пари, които не се техни?

 8. 8 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 660 Неутрално

  До коментар [#5] от "real_money":

  Браво. Чудесен съвет. Да си вложат парите в сриващото се злато... Или в имоти, които последните 3 години са с устойчива тенденция надолу

  Истината е, че няма сигурна инвестиция вече. В смисъл такава, която да я направиш и да я оставиш да отлежава. Инвестициите днес са си чисти спекулации, ако искаш да си на + де.

 9. 9 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 931 Неутрално

  До коментар [#4] от "mitko11":

  Абсолютно точно казано. На тези от ЕС съвсем им завряха мозъците и сега се опитват от прецедента (Кипър) да направят праило за да замажат посраните си гащи.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 10. 10 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 931 Неутрално

  До коментар [#8] от "niakoi_si":

  Има! Образование - собствено и на децата.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 11. 11 Профил на calc
  calc
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Тая схема я знае цял свят. Само че е много бъгава и вие, статукводжиите давате мило и драго нищо да не се промени. Докато не ви се даде да разберете, че законите и морала ви са много раздалечени

 12. 12 Профил на real_money
  real_money
  Рейтинг: 497 Неутрално

  До коментар [#8] от "niakoi_si":
  Това браво го кажете на някой, който си е продал къщата или бизнеса и е сложил парите в кипърска банка преди да му ги вземе държавата. Не е тук място да се води полемика за балансирани инвестиции. И златото и земята и имотите донякъде (особено със специално местоположение) са ограничени за разлика от парите, които могат да се печатат до безкрайност. Нямам проблем с мнението Ви - когато продавам трябва да има някой да купува и обратното. А 3 милиарда китайци и индийци тепърва ще започнат да купуват злато... Поздрави.

 13. 13 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 660 Неутрално

  До коментар [#12] от "real_money":

  А защо на сайта ви вече не се мъдри на първа страница, тренда на златото. Нещо притеснителен ли ви се вижда?

  Пък и балансираните инвестиции са хубаво нещо, полемика трябва да има. Защото хвърлянето на подобни съвети - купувайте земя, злато, имоти е меко казано вредно, когато е насочено към финансово неграмотни хора, каквито са 90% от българите.

  А за китайците и индийците, аз прогнози не смея да правя. Най-малкото защото редовно имам контакт с такива и съм установил някой неща в психологическия им профил, които ме разколебават да се правя на врачка спрямо поведението им.

 14. 14 Профил на TED (moderator är en faggot)
  TED (moderator är en faggot)
  Рейтинг: 605 Неутрално

  Има ли друга пазарна институция, която да бъде "спасявана" по този начин? Това е абсурдно!

 15. 15 Профил на glog
  glog
  Рейтинг: 660 Неутрално

  До коментар [#4] от "mitko11": Значи банките ще перат пари, а като ги източат и фалират, вложителите ще ги спасяват? Какви са тези глупости?

  До коментар [#5] от "real_money": Досега всички действия на правителствата са за спасяване на банковата система, а не на икономиките и хората.

  И двамата сте прави! Но защо някои се учудват от това? Та още от 1990 година и дори от малко по-рано се знае, че политико–икономическата система на САЩ, на държавите от Евросъюза и още десетина други (държавите с политически и правно глобализиран капитализъм) водят политика на предимствена защита на интересите и на привилегиите на свръхедрия тъърговски и на банковия капитал. Предлогът е, че така натрупаните големи капитали ще се влагат като инвестиции, безработицата ще намалява и цялото общество ще започне да просперира със скорост като на междуконтинентална балистична ракета.

  Вместо това имаме Португалия, Испания, Италия, Гърция и Кипър. До сега рекапитализирането на закъсалите банки ставаше от бюджета на държавата. Но това е видимо, народите недоволстват и сега това, за което са се разбрали, е просто да продължат да вършат същото, но по начин, който да не е чак толкова разбираем за тези, които са обрани за да възстановят парите на виновно закъсалите банки.

 16. 16 Профил на ivanalex2
  ivanalex2
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Е, който има 100000 евро - да му мисли. Нали казват: много пари - много проблеми. Дали ще ги дадеш на любовница или на банка - все тоя

 17. 17 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1019 Неутрално

  До коментар [#1] от "calc":
  До коментар [#4] от "mitko11":
  Имате избор в коя банка да си напъхате парите!
  Обикновено банките даващи по-ниски лихви са по-сигурни!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 18. 18 Профил на dgidgo
  dgidgo
  Рейтинг: 497 Неутрално

  До коментар [#5] от "real_money":прав си , но ако нямате пари в брои , какво бихте пазарували , ако сте без работа , зна4и парите в банка не са сигурни , пари вложени в имот , не могат да се развържат , при развързване на злато се губи много , кво правим

 19. 19 Профил на dgidgo
  dgidgo
  Рейтинг: 497 Неутрално

  До коментар [#16] от "ivanalex2":100 000 евро купува се 4астен трезор , заварява се хубаво покрива се с картина и се държи в имот ти , нали си гледал луи ду финес във френските филми

 20. 20 Профил на dgidgo
  dgidgo
  Рейтинг: 497 Неутрално

  До коментар [#16] от "ivanalex2":и друго даи ми един милион евро да имам много , ама много проблеми , няма да се отърва от проблеми , под палмите в аликанте на плажа

 21. 21 Профил на Ганий
  Ганий
  Рейтинг: 707 Неутрално

  [quote#18:"dgidgo"] но ако нямате пари в брои , какво бихте пазарували , ако сте без работа , зна4и парите в банка не са сигурни , пари вложени в имот , не могат да се развържат , при развързване на злато се губи много , кво правим [/quote]

  Отговорът е невероятно прост и изключително ефективен...
  Сменя се системата.

  Разтурям колоквиума!
 22. 22 Профил на ivanalex2
  ivanalex2
  Рейтинг: 497 Неутрално

  До коментар [#20] от "dgidgo":

  Ми ще изгориш на слънцето Или може да дойде някое цунами

 23. 23 Профил на Крез
  Крез
  Рейтинг: 761 Неутрално

  Тези от ЕС вече изтрещяха тотално.Значи аз ако търгувам неразумно,копувам скъпо и некачествено ,не внимавам с кого търгувам и ми бавят или отказват плащания си фалирам като пич.
  А банката като греши и тръгне да фалира ще я спасяваме?
  Бах тази "пазарна икономика".А надзора къде е ако не бие през пръстите банкерите?
  Всеки иска бързи печалби /за съжаление те са винаги високорискови/ да има топки да си носи риска тогава.
  Този свят се побърка тотално.Банките са необходими но нещо много ги разглезиха и олабиха, нужно е затягане а не бонуси
  за зле свършена работа.

 24. 24 Профил на mitko11
  mitko11
  Рейтинг: 2305 Неутрално

  До коментар [#17] от "~песимист с бедна фантазия":

  "Вашите добри пари в нашите добри ръце...". Благодарим. Ако трябва да избирам между съвременните Първа частна банка, Туристспортбанк и Банка за земеделски кредит, въобще няма да гледам коя дава по-малка лихва. Колкото до частен трезор - периодично се организират обири на частни трезори.
  Умните хора са казали - диверсификация на активите във високо ликвидни инструменти. Иначе казано - кошница от валути/защото са вискоколиквидни - веднага можеш да продадеш/, инвестиционно злато, сребро и платина. За БФБ въобще не ми се говори.

  "Големият проблем на цитатите в интернет е, че повечето хора вярват в тяхната автентичност." Иван Вазов
 25. 25 Профил на azmatahari
  azmatahari
  Рейтинг: 610 Любопитно

  От началото на кризата 2008 год. данъкоплатците са изплатили 1,600 млрд. евро за спасяване на кредитни институции в ЕС.
  Никой не отчита какъв е ефектът от това наливане на пари.
  Сега се предвижда и създаване на институт, който да може да закрие всяка една банка по собствено усмотрение.

 26. 26 Профил на burova1
  burova1
  Рейтинг: 218 Неутрално

  http://www.nytimes.com/2008/09/23/business/worldbusiness/23krona.html?_r=1&
  Те хората са го измислили, но явно европейските политици са като нашите, просто по-лустрирани мошеници

 27. 27 Профил на Mai Tai
  Mai Tai
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  [quote#12:"real_money"] А 3 милиарда китайци и индийци тепърва ще започнат да купуват злато... [/quote]

  Китайците отдавна започнаха

 28. 28 Профил на Mai Tai
  Mai Tai
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  [quote#9:"tribiri"]На тези от ЕС съвсем им завряха мозъците и сега се опитват от прецедента (Кипър) да направят праило за да замажат посраните си гащи. [/quote]

  Наивник!, Всичко с Кипър бе добре обмислено, прецедентът беше планиран

 29. 29 Профил на dgidgo
  dgidgo
  Рейтинг: 497 Неутрално

  До коментар [#24] от "mitko11":закопаи ги под вилата и няма кои да знае къде са , един приятел в лондон от 11 години е тук със семеиството , зазидал е на две , три места около 70 000 паунда у тях , отделно работи в строителството като самонает , сам пазари малки обекти , парите ги взима в брои , никви данъци и отделно взима бенефити пари по около 1600 паунда на месец от държавата в продължение на 10 години

 30. 30 Профил на dgidgo
  dgidgo
  Рейтинг: 497 Неутрално

  До коментар [#28] от "Mai Tai":трябва да си луд вси4ките ти пари да са в банка , наи разумно една трета в банка , една трета в имоти , една трета в брои на разположение

 31. 31 Профил на dosetliv
  dosetliv
  Рейтинг: 1319 Неутрално

  До коментар [#4] от "mitko11":

  Ни е баш тъй.

  Ако имаш разплащателна сметка, реално си клиент, ползващ услуга. Ако обаче имаш депозит, практически се явяваш кредитор на банката и имаш риск да ти умре длъжникът. Такива са и кредиторите, купили облигации на банката.

 32. 32 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 931 Неутрално

  До коментар [#31] от "dosetliv":

  Само дето този дето има депозит има гарантирана доходност, а този дето има акции може да получи геврек, а може да получи и дупката на геврека.
  Обикновено обаче той получава по-висок доход от този който предпочита депозит имено защото носи риск и това е справедливо. Точно по тази причина рисковете трябва да се носят от собствениците - едри или дребни, а депозитите трябва да не се закачат.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 33. 33 Профил на dgidgo
  dgidgo
  Рейтинг: 497 Неутрално

  До коментар [#21] от "Ганий":исках да кажа парите в брои на разположение е наи доброто , никви банки , имоти и тем подобни , трябва ти един имот и толкова

 34. 34 Профил на dgidgo
  dgidgo
  Рейтинг: 497 Неутрално

  До коментар [#32] от "tribiri":гарантирана доходност , инфлацията е по голяма от тази доходност

 35. 35 Профил на smokingpipe
  smokingpipe
  Рейтинг: 442 Неутрално

  " Следващият деликатен въпрос в ЕС е ... "


  Продължението на политиката с други средства .

 36. 36 Профил на adenauer
  adenauer
  Рейтинг: 551 Любопитно

  До коментар [#35] от "smokingpipe":

  Гледайте и слушайте какво са правили Германските политици и държавници от Аденауер до Меркел и няма да сгрешите.Германия трябва да бъде модел за България.Понеже българина не може да измисли и внедри в живота нещо морално и справедливо,то опита на Германия е пред него.Още повече ,че ние имаме здрави традиции в миналото и настоящето.Германия е мечта за мислещите и можещите и е изградила най-демократичното общество даващо възможности за всеки морален човек.

 37. 37 Профил на mitko11
  mitko11
  Рейтинг: 2305 Неутрално

  До коментар [#31] от "dosetliv":

  И тъй не е . Притежателите на парични средства по банкова сметка не се делят на притежатели на “Депозит”, “влог” и “спестовна сметка” и притежатели на Разплащателна сметка.Нещо повече, притежателите на овърнайт депозити или структурирани депозити се третират по същия начин, както и останалите клиенти. Всички са клиенти, ползващи услуга, и се третират като такива. Съгласно Закона за защита на влоговете Фондът за защита на влоговете гарантира всички парични средства по банкова сметка от всякакъв вид, ПРИ КОИТО НЕ СА ДОГОВОРЕНИ СПЕЦИАЛНИ УСЛОВИЯ/т. е депозити със специална лихва и т.н./При фалит на банка притежателите на спестовна сметка не се третират различно от притежателите на разплащателна сметка.

  "Големият проблем на цитатите в интернет е, че повечето хора вярват в тяхната автентичност." Иван Вазов
 38. 38 Профил на dearblue
  dearblue
  Рейтинг: 544 Неутрално

  ЕЦБ сстава работодател на частните банки като ги рефинансира и намалява безработицата в еврозоната

 39. 39 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 931 Неутрално

  До коментар [#34] от "dgidgo":

  Хайде бе! Сериозно! И кога това?

  Ако си говорим за периода 2007-2008 ма може, ма през последните 4 години лихвите по 1 годишните депозити стояха твърдо над 5%, а инфлацията се движеше от дефлация до 1-2% инфлация.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 40. 40 Профил на dgidgo
  dgidgo
  Рейтинг: 497 Неутрално

  До коментар [#39] от "tribiri":добре ве дръж ги в банката парите , аман от глупави хора

 41. 41 Профил на dgidgo
  dgidgo
  Рейтинг: 497 Неутрално

  До коментар [#39] от "tribiri":на 10 000 лева би взел 250 евро за една година или по 20 евро на месец , голям келипир , оба4е ако банката е затворят по закон парите са гарантирани и трябва да ти ги върнат , но КОГА

 42. 42 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 931 Неутрално

  До коментар [#15] от "glog":

  Нещо се обърка! Досега ставаше за сметка на данъкоплатците, които щат не щат ставаха съсобственици в банките представлявани от държавите си, а отсега нататък ще става за сметка на вложителите, които са направили неправилен избор, най-често било поради лакомия, било поради неграмотност.

  А ако банките се оставят да фалират, то те така или иначе ще завлекат депозантите си.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 43. 43 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 931 Неутрално

  До коментар [#40] от "dgidgo":

  Добре бе! Ти си ги затваряй в буркани!

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 44. 44 Профил на smokingpipe
  smokingpipe
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#36] от "adenauer": " Германия е мечта за мислещите и можещите и е изградила най-демократичното общество даващо възможности за всеки морален човек. "


  Така е . 100% .
  За жалост , светът не се управлява от морални хора .
  РБ съвсем .

 45. 45 Профил на dosetliv
  dosetliv
  Рейтинг: 1319 Неутрално

  До коментар [#37] от "mitko11":

  Тука не става дума за правната защита, а за икономическата същност. Безсрочният / овърнайт депозит може по всяко време да се обърне в кеш или се ползва за безкасово разплащане. Затова и двете заедно с кешовицата образуват М1.
  Депозитите до 2 години и тия с предизвестие за теглене до 3 месеца вече влизат в М2.
  При депозит с уговорен срок и лихва ти даваш кредит на банката. Същите пари тя ги дава кредит на друг с по- голяма лихва. Както тя има риск дали ще й го върнат, така и ти (ако нямаш законова защита)
  Безсрочния депозит няма как да го дадат кредит на друг, понеже утре може да идеш да си го изтеглиш / платиш нещо.
  Иначе това със защитите в различни времена е различно. Кога фалира Кредитна банка ми удържаха към 1.000 марки. Едно приятелче пък загубиха няколкостотин бона в Стопанска банка, щото имаха фирмена сметка.

 46. 46 Профил на По инерция
  По инерция
  Рейтинг: 388 Неутрално

  [quote#5:"real_money"]След Кипър има нова парадигма -

  депозитите вече не са "свещена крава" и могат да бъдат
  използвани за спасяване на банките.

  Кипър е индикация за това, което ще се случва. Досега всички действия на правителствата са за спасяване на банковата система, а не на икономиките и хората.

  Спестявайте в злато или си купете земя, или жилище. Поздрави.[/quote]


  за пръв път съм съгласен с теб ..........
  Безупречен коментар ,
  Без субективен нюанс

  всеки трябва да носи риск и да се страхува :

  Фалит на банка, понижение на асетс,обир в къщи,ако се държат пари...

  няма безплатно спокойствие

  Всеки си заслужава Съдбата
 47. 47 Профил на 212
  212
  Рейтинг: 497 Весело

  До коментар [#2] от "tribiri":
  не е така
  може ако се откажат не от лихвите а от депозитите си напълно

 48. 48 Профил на bibian
  bibian
  Рейтинг: 715 Неутрално

  Тези правила вероятно никога няма да се наложи да се прилагат в Европа и точно в това е силата им - банкстерите започват да носят и реална отговорност за действията си пред конкретни лица. Този начин бе изпробван в Кипър, но само технически и пост-фактум и като цяло е много голяма стъпка в правилната посока.

  以其终不自为大,故能成其大。~~ 老子
 49. 49 Профил на Минувач
  Минувач
  Рейтинг: 644 Разстроено

  Депозитите до 100 000 евро са гарантирани, ДА, но няма срок за погасяването им!!!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK