Очевидци на атаката в Сирия: "Приличаха на заспали, но всички бяха мъртви"

Част от децата, оцелели в нападенията.

© Stringer, Reuters

Част от децата, оцелели в нападенията.Съветът за сигурност на ООН се събира в сряда в 22 часа българско време да обсъди нападенията в няколко предградия на сирийската столица, в които се съобщава за стотици жертви (някои твърдят, че са загинали 1300 души), включително поразени от химическо оръжие.


Белият дом, Великобритания и Франция настояха за незабавно разследване от експертите на ООН в Дамаск, на които да бъде осигурен неограничен достъп. Ако те потвърдят употребата на химическо оръжие и броя на поразените, това ще бъде най-тежкият подобен случай от десетилетия насам.


Предлагаме ви репортажа на Ерика Соломон и Стивън Кейлин от "Ройтерс" за свидетелствата на очевидци. На кадрите, разпространени от агенцията днес, се виждат и поне дузина мъртви деца, някои от тях на възраст не повече от година. "Ройтерс" обаче предупреждава, че няма как да потвърди автентичността на част от снимките.
Медицински екип помага на ранен мъж от бомбардировката в предградието Джесрин. Специалисти обръщат внимание, че медиците не носят ръкавици и противогази и би трябвало също да пострадат при обработване на толкова "обгазени".

© Stringer, Reuters

Медицински екип помага на ранен мъж от бомбардировката в предградието Джесрин. Специалисти обръщат внимание, че медиците не носят ръкавици и противогази и би трябвало също да пострадат при обработване на толкова "обгазени".


Мъжете, жените и децата, които Абу Нидал и други спасители намират в домовете им в източно предградие на Дамаск, приличали на заспали в леглата си. Само че всички са мъртви, разказват мъжете, докато вадят телата на улицата.


Разказът на Абу Нидал е едно от свидетелствата за случилото се в неделната утрин, когато тук загиват над 500 души. Хората разказват, че някои от бомбите, използвани в нападението, са били пълни с химическо вещество. Това може да направи днешната атака най-тежкото нападение с химическо оръжие, за което се съобщава в двугодишния сирийски конфликт.


"Влизахме къща по къща и всичко си беше на мястото, всеки спеше в леглото си. Лежаха просто така и приличаха на заспали. Но бяха мъртви", описва Абу Нидал по Skype от предградието Ербин.


Някои от първите, озовали се на мястото, споделят изненадата си, че силите на президента Башар Асад или бунтовниците биха извършили подобно нападение броени дни след пристигането в столицата на екип специалисти на ООН з аразследване на твърдения за предишни атаки с химическо оръжие.


Разследващият екип на ООН е настанен в хотел на няколко километра от мястото на днешната трагедия.


Трудно е да се потвърдят предишните съобщения за химически атаки или да се определи кой е отговорен за тях, когато специалистите не са били на мястото.


Пострадалите са настанявани също и по джамии и училища.

© Stringer, Reuters

Пострадалите са настанявани също и по джамии и училища.


Когато започва бомбардировката в Мудамия - град на югозапад от Дамаск, Фарах ал Шами не повярвал на слуховете по социалните мрежи, че ракетите са пълни с химическо оръжие. Тя мислела, че районът е твърде близо до военен обект, з ада го нападнат така.


"В същото време от ООН бяха там. Изглеждаше невъзможно. Но после започна да ми се вие свят, да се давя и да ми пари на очите", разказва 23-годишната сирийка по Skype. "Втурнах се към полевата клиника наблизо. За щастие, никой от фамилията ми не пострада, но видях на пода наредени цели семейства."


"Ройтерс" не може да потвърди такива разкази на очевидци. Лекари от района, с които е разговаряно от страна на агенцията, описват симптоми, които според тях говорят за употребата на газ зарин - едно от веществата, които според Запада са в недекларирания химически арсенал на Дамаск.


Правителството отрича да притежава подобни оръжия и казва, че ако разполага с такива, то не ги употребява срещу сирийци. Тази позиция бе повторена и в сряда заедно с обвинения, че съобщенията за газова атака са "изфабрикувани".


Видео записи, разпространявани по интернет от Източна Гута и подобни крепости на бунтовниците в покрайнините на столицата, показват едни и същи сцени на деца, гърчещи се на пода, докато от устата и носа им излиза пяна. На други се виждат стаи, пълни с редици от трупове на мъже, жени и деца - смъртно бледи, но без следи от рани.


Цивилни бягат при шума от бойни самолети в провинция Ракка.<br />

© Stringer, Reuters

Цивилни бягат при шума от бойни самолети в провинция Ракка.


Абу Нидал казва, че предполагаемата химическа атака е изненадала хората някъде около 2:20 и 2:40 тази нощ.


"Видяхме мъже, паднали на стълбите или на вратите. Изглеждаше сякаш са опитвали да излязат да помогнат и са били поразени. Някои бяха мъртви."


Половин час след атаката срещу Ербин обаче жители разпространиха съобщения за предполагаемо газово нападение в съседство.


"Някои предаваха информацията по говорителите от минаретата на джамиите. Съобщаваше се за химически нападения в Аин Тарма и други градове."


Лекари минаха къща по къща, разказва още Абу Нидал, като разбиваха вратите, за да прегледат и домове, които не бяха ударени от бомбардировка.


Маджид Абу Али, който лекува пациенти в източното предградие Дума, казва ,че поне половината от хората, минали през ръцете му, са жени и деца, пристигнали около 3 сутринта.


"Нараняванията им съответстват на газ зарин", казва той по Skype. "Пристъпи на задушаване, тежко дишане, неспособност да дишат до степен на задушаване. Забавяне на пулса до достигане на сърдечен арест, свити зеници, обливане с пот, гърчове, загуба на съзнание и смърт", изрежда лекарят.


Деца, оцелели от нападението в Думма, са настанени в джамия край Дамаск.<br />

© Stringer, Reuters

Деца, оцелели от нападението в Думма, са настанени в джамия край Дамаск.


Когато ракети удрят до Абу Омар, лекар от Мудамия, той и колегите му веднага се подготвят с маски и латексови ръкавици.


Но за разлика от други нападения, след които оставали няколко десетки убити и ранени, този път той е стъписан от броя на поразените. Подобно на мнозина лекари, и той в сряда е обработил стотици. По думите му от 120, които е обявил за мъртви от бомбардировката, 50 са убити от газ.


"Не знаехме какво да ги правим, така че започнах да изкарвам част от ранените да чакат на улицата", продължава той, докато зад него се чува тътен от продължаващ обстрел.


Антиправителствени активисти твърдят, че сирийската армия е започнала ожесточена офанзива с въздушни и артилерийски нападения, които не са прекъсвали от вторник през нощта.


"Днес имам десетки ранени спасители и 9 убити. Първо бяха засегнатите от газа, но сега умират от бомбардировките. Експлозиите не спират."Ужасени и съмняващи се
Близкоизточният редактор на Би Би Си Джеръми Боудън коментира, че сега мнозина ще се запитат защо му е на правителството да използва химическо оръжие, точно когато инспектори на ООН са наблизо, а армията отчита успехи около Дамаск. Той добавя, че някои ще заподозрат, че записите са изфабрикувани, но и че разпространените видео кадри е трудно да бъдат имитирана химическа атака.


Хеймиш де Бретън-Гордън, бивш командир от британските части за химическа и радиационна защита, нарече кадрите "ужасяващи" и "много трудни за инсценировка". Останки от какъвто и да е газ или химикал би трябвало да може да бъдат засечени от инспектори на ООН в рамките на 2-3 дни, а може би и на седмица след атаката, допълва той.


Но има и независими специалисти, които не са убедени докрай от видяното. Паула Ванинен, директор във финландския Институт за следене прилагането на Конвенцията за забрана на химическите оръжия, "в момента не съм напълно убедена, защото хората, които помагат, не носят защитни облекла, дрехи или противогази. При реална атака те също биха били поразени и също ще имат симптоми на обгазяване", цитира думите й АФП.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (120)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Freedom of Speech
  Freedom of Speech
  Рейтинг: 660 Разстроено

  Ужасна кръвожадност...

  Езикът е машина и не бива да се допуска пружините й да скърцат.
 2. 2 Профил на Viva la Evolution
  Viva la Evolution
  Рейтинг: 1206 Неутрално

  Асад, няма смисъл да се опитва да достигне, най-големите чудовища на всички времена /Мао, Сталин и Хитлер/, защото не му е достатъчно многобройно населението. Да се надяваме че най-сетне, ония заспаляк в САЩ, ще нареди на армията си да го ликвидира!

  Раковски: "Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част. "
 3. 3 Профил на cnn
  cnn
  Рейтинг: 435 Неутрално

  [quote#1:"Freedom of Speech"]Ужасна кръвожадност[/quote]
  Нали? Друго си е да убиваш пленниците си и да им ядеш сърцата!

  ariel28 -> http://www.youtube.com/watch?v=rUwr8zJczYs
 4. 4 Профил на appen 13
  appen 13
  Рейтинг: 497 Любопитно

  Няма как да се случи нещо, което липсва в природата. Според ВСИЧКИ сериозни военни експерти от Европа, Щатите, Израел, Русия и Китай, сирийската правителствена армия, алевитските и кюрдските милиции ВОЕННО са разгромили НАПЪЛНО платената анти-сирийска ислямистка опозиция и единствената реална сила която воюва срещу Асад са 10-тината хиляди чуждестранни ислямистки наемници, които системно и безжалосто са унищожавани от сирийската армия, силите за сигурност и отрядите на "Хизбула", алевитите, кюрдите и т.н. Пак според независими чужди наблюдатели, над 2/3 от сирийците, вкл. сирийските сунити подкрепят баасистите-секуларисти в битката им с анти-сирийските ислямисти. Каква е ВОЕННАТА необходимост от използването на БОВ при условие, че си разгромил военно и политически противниците си с наличното си въоръжение и те подкрепят мнозинството сирийци? КАКВА Е ....

  Един призрак броди из Европа, призрака на евроскептицизъма и много скоро той ще определя настоящето и бъдещето на германски ЕСсср.
 5. 5 Профил на Питанка
  Питанка
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Ако напиша каквото мисля, пак ще ми изтрият коментара.

  "Въпросителната" е просто уморена "Удивителна!"
 6. 6 Профил на kimba3
  kimba3
  Рейтинг: 1203 Неутрално

  Още миналата седмица Ердоган заяви , че тайните му служби са заловили малки количества ЗАРИН, които са били част от голяма ПРАТКА от Либия. Според Ердоган, част от тази пратка била с крайни дестинации Грузия и България??????... , но имало и изпратени пратки Зарин в неизвестно направление. Сега направлението е ясно - СИРИЯ!!! Има ли някой , който да повярва , че съюзна на САЩ Либия , би изпратила тази пратка ЗАРИН на Асад???? Не!!! Пратката е изпратена на ислямските РАДИКАЛНИ ТЕРОРИСТИ в Сирия , които са я употребили срещу мирни сирийски граждани...

 7. 7 Профил на Freedom of Speech
  Freedom of Speech
  Рейтинг: 660 Неутрално

  До коментар [#3] от "cnn":

  Много е жалко в 21 век да има хора с толкова примитивно мислене като твоето. Честно!

  Езикът е машина и не бива да се допуска пружините й да скърцат.
 8. 8 Профил на Краси
  Краси
  Рейтинг: 556 Неутрално

  Може и да има газ, но тази история смърди отвсякъде. Нещо като ядрения арсенал на Ирак. Най- вероятно скоро ще разберем причината за всичко това.
  Жалко, че живота на толкова хора се жертва за постигане на неясни засега цели.

  Да почистим България от агентурата на руската империя!!!
 9. 9 Профил на Dexx
  Dexx
  Рейтинг: 528 Неутрално

  Ужас. Ще се окаже, че е вярно.

  П.С. Моля всички, които днес по-рано се упражняваха на "геополитика" и показаха "задълбочени" познания в областта на бойните отровни газове, следващия път да помислят, преди да пишат глупости.

  “Който и да бе сътворил човечеството, не си бе изпипал работата докрай, защото хората твърде лесно се прегъваха в коленете.” Тери Пратчет
 10. 10 Профил на izabell
  izabell
  Рейтинг: 1359 Неутрално

  Светлина,кислород,свобода!

 11. 11 Профил на kimba3
  kimba3
  Рейтинг: 1203 Любопитно

  До #9- Dexx- Кое е вярно , че ислямски терористи са използвали изпратеният им от Либия , през Турция ЗАРИН ли??? Ми сигурно , ще е вярно...

 12. 12 Профил на izabell
  izabell
  Рейтинг: 1359 Неутрално

  Братя по съдба.В моя град е почти същото.В най-горещият летен ден районният кмет реши да напръска въздуха с окосена и опикана от кварталните кучета трева.Получих кислородна недостатъчност,зачервиха ми се очите,наложи се за няколко дена да отида на море.Но като се върнах още не беше валял дъжд.Чакаме дъжда.

 13. 13
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 14. 14 Профил на Салмонела
  Салмонела
  Рейтинг: 1312 Неутрално

  Да влизат Сините каски!
  И инспекторите.

  УСПЕШНА НОВА ГОДИНА!!!
 15. 15 Профил на appen 13
  appen 13
  Рейтинг: 497 Весело

  [quote#9:"Dexx"]П.С. Моля всички, които днес по-рано се упражняваха на "геополитика" и показаха "задълбочени" познания в областта на бойните отровни газове, следващия път да помислят, преди да пишат глупости.[/quote]
  Настина си прав !!! Няма по агресивна глупост от това да приемеш на сериозно тази примитивна пропагандна постановка в стил Ал Джазира, която е толкова откровено съшита с бели конци, че дори зомбираното медийно стадо се усмихва подигравателно и с презрение към несръчните постановчици. Изключвам платения ислямистки форумен антураж, който си изкарва прехраната с това да твърди, че бялото е черно....

  Един призрак броди из Европа, призрака на евроскептицизъма и много скоро той ще определя настоящето и бъдещето на германски ЕСсср.
 16. 16 Профил на cnn
  cnn
  Рейтинг: 435 Неутрално

  [quote#7:"Freedom of Speech"]Много е жалко в 21 век да има хора с толкова примитивно мислене като твоето. Честно![/quote]
  Много е жалко в 21 век да има хора, които се кръщават "Freedom of Speech", но въпреки това да не позволяват на другите да говорят свободно и когато нямат аргументи против това, което казват, да започват лични нападки. Честно!

  ariel28 -> http://www.youtube.com/watch?v=rUwr8zJczYs
 17. 17 Профил на baxter
  baxter
  Рейтинг: 660 Неутрално

  Но има и независими специалисти, които не са убедени докрай от видяното. Паула Ванинен, директор във финландския Институт за следене прилагането на Конвенцията за забрана на химическите оръжия, "в момента не съм напълно убедена, защото хората, които помагат, не носят защитни облекла, дрехи или противогази. При реална атака те също биха били поразени и също ще имат симптоми на обгазяване", цитира думите й АФП.

  Не, зомбитата не ги лови химията. Тук става някаква жестока манипулация. Или има голямо количество хора избити по ужасяващ начин и сега ги представят като жертви на химическа атака, или дявол знае какъв сценарий са измислили. Как така докторите и тези които уж помагат не са поразени, с противогази ли са били когато са гърмели бомбите и защо повечето са жени, деца и възрастни хора. После какъв е проблемът на инспекторите веднага да проверят на място случващото се, нали за това са там. Тъмна история.

 18. 18 Профил на sandanski
  sandanski
  Рейтинг: 388 Неутрално

  До коментар [#2] от "Георги":

  КОГАТО СЕ разпадна СССР ЗАПАДА ООН ПРАТИ експерти да проверяват 60 000 химици ядрени физици запада се се страхуваше дали тези професионалисти няма да унищожат безценният ти запад А ДА ЗНАЕш НЕщО ЗА КАСЕТЪчНИТЕ БОМБИ

 19. 19 Профил на sandanski
  sandanski
  Рейтинг: 388 Неутрално

  СССР ИМАшЕ ПОВЕчЕ ХИМИЦИ И ФИЗИЦИ ОТ ЦЕЛИЯТ ЗАПАД ЗАЕДНО !!!!! КОГО ЛЪЖЕ ЗАПАДА ?

 20. 20 Профил на Салмонела
  Салмонела
  Рейтинг: 1312 Весело

  [quote#4:"appen 13"]Каква е ВОЕННАТА необходимост от използването на БОВ при условие, че си разгромил военно и политически противниците си с наличното си въоръжение и те подкрепят мнозинството сирийци?[/quote]
  Ами явно информацията ти за подкрепата не е съвсем достоверна или е само от Итар-Тасс...

  УСПЕШНА НОВА ГОДИНА!!!
 21. 21 Профил на cnn
  cnn
  Рейтинг: 435 Неутрално

  [quote#5:"Питанка"]Ако напиша каквото мисля, пак ще ми изтрият коментара.[/quote]
  Значи си приела робското мислене. Какво, като ти го изтрият? До тогава ще го видят достатъчен брой читатели и ще знаят, че във форума има честен и искрен човек, който изразява това, което мисли.

  ariel28 -> http://www.youtube.com/watch?v=rUwr8zJczYs
 22. 22 Профил на sandanski
  sandanski
  Рейтинг: 388 Неутрално

  експерти от Америка са ходили след разпадането на СССР И СА СЕ Хванали за главата колко професионалисти е имало и колко са компетентни и ,че не могат да унищожат СССР ДОРИ И СЛЕД РАЗПАДАНЕТО 1990 А трябва да мине поне 30 години

 23. 23 Профил на appen 13
  appen 13
  Рейтинг: 497 Любопитно

  [quote#14:"Депутат 241"]Да влизат Сините каски!
  И инспекторите.[/quote]
  Прав си, това е единствената надежда за 10-тината хиляди чуждестранни анти-сирийски ислямистки наемници в Сирия, извършили безброй гнусни кланета и зверства над невинни сирийски граждани, да се измъкнат оттам живи....

  Един призрак броди из Европа, призрака на евроскептицизъма и много скоро той ще определя настоящето и бъдещето на германски ЕСсср.
 24. 24 Профил на Леми Килмистър
  Леми Килмистър
  Рейтинг: 605 Неутрално

  [quote#9:"Dexx"]Моля всички, които днес по-рано се упражняваха на "геополитика" и показаха "задълбочени" познания в областта на бойните отровни газове, следващия път да помислят, преди да пишат глупости.[/quote]

  Моля пак да прочетеш новината. Предполагам, че и да я прочетеш, пак няма да забележиш, че Ройтерс са си вързали гащите и казват, че няма как да се докаже достоверността на тези твърдения.
  Предполагам, че не помниш, че "независими" експерти занесоха "колазателства" в Лондон преди време....и после нищо не се чу.

  Смахнати сме всички, а другите ги няма, останали са малко и копаят пак. Искат да прокарат мост над нищетата, но трудно ще прескочат този мръсен ад.
 25. 25 Профил на Barionas
  Barionas
  Рейтинг: 544 Неутрално

  До коментар [#8] от "Краси":

  Много ясно ,че смърди . Няма военен смисъл от тези газове . Те тъй наречените бунтовници военно са разгромени . Мисля ,че в Латакия още държат административния център ,но не съм сигурен . Дойдоха експертите на ООН и след 2 дена веднага химия . Стари парчета са това . Сигурно американците искат да влизат иначе до края на годината приключва тази война . Ще си продължи само на атентати като в Ирак. Ще видим какво ще стане .

 26. 26 Профил на Леми Килмистър
  Леми Килмистър
  Рейтинг: 605 Неутрално

  [quote#25:"Barionas"]Сигурно американците искат да влизат иначе до края на годината приключва тази война .[/quote]

  Не, американците не искат, но може би бунтовниците искат да ги вкарат в играта. Изглежда Асад ги е натиснал сериозно...

  Смахнати сме всички, а другите ги няма, останали са малко и копаят пак. Искат да прокарат мост над нищетата, но трудно ще прескочат този мръсен ад.
 27. 27 Профил на Viva la Evolution
  Viva la Evolution
  Рейтинг: 1206 Неутрално

  До коментар [#13] от "sandanski":
  Абе гений, обясни ми как точно Асад се противопоставя на САЩ и онези от Уолтстрийт, като изби над 100 000 ЧОВЕКА, от собственият си народ?!!! И какво точно мъжко има в тази чудовищна жестокост?!!!

  Раковски: "Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част. "
 28. 28 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Фосфорните съединения много бързо се разграждат на слънчева светлина и в открито пространство. Напълно е възможно на сутринта спасителните екипи да нямат проблеми с обгазяването. Ако само това е контрааргументът.

  Изглежда има и други причини за съмнения.

  Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
 29. 29 Профил на Леми Килмистър
  Леми Килмистър
  Рейтинг: 605 Весело

  [quote#24:"Леми Килмистър"]колазателства[/quote]

  Брех, почнах да пелтеча от 2 чаши вино

  Смахнати сме всички, а другите ги няма, останали са малко и копаят пак. Искат да прокарат мост над нищетата, но трудно ще прескочат този мръсен ад.
 30. 30 Профил на ПАВЛА
  ПАВЛА
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Редно е да се спомене и за мармотът, който ...

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 31. 31 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#22] от "sandanski":

  Помня този "проблем". Има малко по-различен нюанс. И е свързан с официална конференция. Ставаше дума, че разузнаването не можеше да си представи нещата в тяхната "екзактна битност", т.е. просто хората знаеха, но не можеха да си представят за какво наистина става дума.

  Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
 32. 32 Профил на appen 13
  appen 13
  Рейтинг: 497 Любопитно

  [quote#25:"Barionas"]Мисля ,че в Латакия още държат административния център ,но не съм сигурен .[/quote]
  Всъщност преди два дни прочистиха напълно Латакия от анти-сирийските ислямистки башибозуци и при днешната среща на ген. ал Сиси със сирийския военен министър в Кайро, сирийската армия беше поздравена от техните египетски колеги и съюзници за този успех....

  Един призрак броди из Европа, призрака на евроскептицизъма и много скоро той ще определя настоящето и бъдещето на германски ЕСсср.
 33. 33 Профил на sandanski
  sandanski
  Рейтинг: 388 Неутрално

  До коментар [#27] от "Георги":

  като не пусна тръбата на саудитска арабия $$$$ = петрол е опасна комбинация за уолстриит не става въпрос за 100 000 а за 7000 000 000 нали гений Сталин каза 1 убит е трагедия много статистика колко ттрянбва да убие Америка $$$$$ за да израни статистиката спрямо $$$$$ и лихвите към него

 34. 34 Профил на Stream
  Stream
  Рейтинг: 1366 Разстроено

  Скроиха му капата и на Асад!

  Хитростта пречи на мисълта!
 35. 35 Профил на sandanski
  sandanski
  Рейтинг: 388 Неутрално

  До коментар [#27] от "Георги":

  знаеш ли има надежда щОМ германците с подводници не пуснаха Америка и я изкривиха може би има надежда ако целият свят се вдигне той няма какво да губи вече .

 36. 36 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1379 Любопитно

  [quote#9:"Dexx"]Моля всички, които днес по-рано се упражняваха на "геополитика" и показаха "задълбочени" познания в областта на бойните отровни газове, следващия път да помислят, преди да пишат глупости. [/quote]


  А аз те моля, преди да пишеш, да четеш до край.
  "Паула Ванинен, директор във финландския Институт за следене прилагането на Конвенцията за забрана на химическите оръжия, "в момента не съм напълно убедена, защото хората, които помагат, не носят защитни облекла, дрехи или противогази. При реална атака те също биха били поразени и също ще имат симптоми на обгазяване", цитира думите й АФП."

  Някак си предпочитам да вярвам на финландката, която е независим наблюдател, отколкото на думи на пристрастни участници.

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 37. 37 Профил на Гичка
  Гичка
  Рейтинг: 62 Любопитно

  [quote#2:"Георги"]Асад, няма смисъл да се опитва да достигне, най-големите чудовища на всички времена /Мао, Сталин и Хитлер/, защото не му е достатъчно многобройно населението. Да се надяваме че най-сетне, ония заспаляк в САЩ, ще нареди на армията си да го ликвидира! [/quote]
  С ЯДРЕНА бомбардировка,нали?
  Както човеколюбецът Труман,дето изпържи като скариди около 300 000 японски работници,рибари,майки с дечица и бебета!
  Някои армии имат опит в използване на Оръжия за Масово Поразяване над граждански обекти!Но това не е армията на Асад!

 38. 38 Профил на zapadnqka
  zapadnqka
  Рейтинг: 544 Неутрално

  Тоя газ е дошъл от Русия, сигурен съм че от най-високо ниво в Русия са го одобрили и изпратили. Само те могат да са толкова кръвожадни към протестриращите.

  And Freedom for all
 39. 39 Профил на Леми Килмистър
  Леми Килмистър
  Рейтинг: 605 Любопитно

  Поразчетох се малко за зарина и се оказа, че един от последните пъти, когато се е ползвал този газ е бил зиползван от....няма да познаете, от американци! Но това не е най-интересното, най-интересното, е че е бил използван срещу.....американци!

  [quote#0:" "]In the US, Time Magazine and CNN ran news stories alleging that in 1970 U.S. Air Force A-1E Skyraiders engaged in a covert operation called Operation Tailwind, in which they deliberately dropped sarin-containing weapons on U.S. troops who had defected in Laos. CNN and Time Magazine later retracted the stories and fired the producers responsible.[/quote]


  http://web.archive.org/web/20070228163658/http://www.cnn.com/US/9807/21/pentagon.tailwind.02/

  Смахнати сме всички, а другите ги няма, останали са малко и копаят пак. Искат да прокарат мост над нищетата, но трудно ще прескочат този мръсен ад.
 40. 40 Профил на Dexx
  Dexx
  Рейтинг: 528 Неутрално

  До коментар [#11] от "kimba3":

  Изглежда е вярно, че някой е използвал химическо оръжие срещу цивилни. Истината за кой, защо и как може и изобщо да не я разберем.
  Коментара ми е към специалистите, които преди 3 часа обяснваха, че няма нищо такова.


  “Който и да бе сътворил човечеството, не си бе изпипал работата докрай, защото хората твърде лесно се прегъваха в коленете.” Тери Пратчет
 41. 41 Профил на Каишков - Либерален мислител
  Каишков - Либерален мислител
  Рейтинг: 768 Неутрално

  [quote#38:"zapadnqka"]Тоя газ е дошъл от Русия, сигурен съм че от най-високо ниво в Русия са го одобрили и изпратили. [/quote]
  Според мен лично Путин със злобна усмивка го е изпратил, докато както всяка сутрин е разкъсвал невинно сирийско дете в зловещия, изграден върху страданията на Пуси Райът Кремъл.

 42. 42 Профил на sandanski
  sandanski
  Рейтинг: 388 Неутрално

  До коментар [#40] от "Dexx":

  ти клониш Към АСАД , да приемем твойта теза кво печели АСАД нищо , но ако Америка пусне 2 атомни бомби в Хирошима и нагасаки , 1945 година ,ще стане световен хегемон до 2013 ,ще легализира $$$$$ само с две Атомни бомби превземаш целият свят . а АСАД КВО ПЕчЕЛИ .

 43. 43 Профил на Ruslan Dimitrov Ivanov
  Ruslan Dimitrov Ivanov
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Не се заблуждавайте!Американците пак имат някаква игра там.Съмнява ме Асад да е направил това.По-скоро американците си търсят причина и одобрение от света,за да влязат и там.Както беше уж ядреното оръжие в Ирак.Защо не виждам никаде по новинарските телевизии да излъчват за хилядите убитите в Африканските държави,които водят всякакви видове граждански,междуплеменни и др. войни?Защо непоказват за Етиопия и Еритрея?Отговора е ясен.Защото САЩ нямат интереси там!Няма смисал да харчат пари за там.А нали уж са миротворците на света и милеят за всички народи на земята,искат навсякъде човешко и хуманно отношение!Защо ги няма в Африка?)Хора не бъдете балъци,не си влагайте енергията,като омраза към едната или другата страна в сирийския спор!

 44. 44 Профил на zapadnqka
  zapadnqka
  Рейтинг: 544 Неутрално

  Еврейската армия сигурно вече е на границата и скоро ще има обгазен Асад.

  And Freedom for all
 45. 45 Профил на Barionas
  Barionas
  Рейтинг: 544 Весело

  До коментар [#41] от "Каишков - Гласът на Америка":
  Не бе той лично го е пуснал и едва не се е обгазил сам . А може и да е . Кой знае ? Той си знае !

 46. 46 Профил на zapadnqka
  zapadnqka
  Рейтинг: 544 Неутрално

  До коментар [#43] от "nikolev":


  Говориш като товарищ Путин.

  And Freedom for all
 47. 47 Профил на true
  true
  Рейтинг: 605 Неутрално

  Според говорителя на руското външно министерство Лукашевич,
  източници от Сирия съобщават, че става въпрос за Саморъчно Направена Ракета с Непозната Химическа Субстанция , която е изстреляна от място , където се намират терористите.

  Според него всичко това говори, че Провокацията е Калкулирана , точно около Дамаск, когато експертите са в страната.

 48. 48 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1379 Любопитно

  [quote#44:"zapadnqka"]Еврейската армия сигурно вече е на границата и скоро ще има обгазен Асад. [/quote]

  Абе, ти природно ли си тъп или си ходил на курсове за тази цел?

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 49. 49 Профил на Viva la Evolution
  Viva la Evolution
  Рейтинг: 1206 Неутрално

  Сирия е бъкана от агенти на всички разузнавателни служби. За да се свика толкова спешно среща на СзС към ООН, то има причини. Ако Асад стои зад нападенията, няма да живее повече от седмица. САЩ ще го издумкат, без да го мислят. Мосад ще им каже къде е

  Раковски: "Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част. "
 50. 50 Профил на cnn
  cnn
  Рейтинг: 435 Неутрално

  [quote#39:"Леми Килмистър"]един от последните пъти, когато се е ползвал този газ е бил използван от американци![/quote]
  Мръсна, долна, комунистическа пропаганда! Още малко и ще напишеш, че единствените, които са използвали ядрено оръжие срещу мирно население, жени, деца и старци и то два пъти, са също американци!?!? Не те ли е срам, бе, дезинформатор!

  ariel28 -> http://www.youtube.com/watch?v=rUwr8zJczYs
 51. 51
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 52. 52 Профил на Леми Килмистър
  Леми Килмистър
  Рейтинг: 605 Любопитно

  [quote#49:"Георги"]САЩ ще го издумкат, без да го мислят. Мосад ще им каже къде е[/quote]

  Изглежда в твоите очи Мосад са вездесъща организация, която знае всичко и всички. Как така не дадоха едно рамо на САЩ и не им казаха къде е Осама, а ги оставиха да се мъчат 10 години?

  Смахнати сме всички, а другите ги няма, останали са малко и копаят пак. Искат да прокарат мост над нищетата, но трудно ще прескочат този мръсен ад.
 53. 53 Профил на kihano
  kihano
  Рейтинг: 714 Неутрално

  Е ли това акция "ела вълчо изяш ме"? Толкова ли са глупави сирийците, че да пуснат хим. оръжие точно когато са инспектирани от ООН за химическо оръжие. Аз не мисля, че са толкова глупави, още повече като се има в предвид и заканата на Обама, че САЩ може да се намеси ако в Сирия се открие химическо оръжие.
  Така че според мен това е акция на американците. Създават повод за война. Както с оръжията на Саддам и операциите в Сърбия. Те тия работи САЩ ги умеят. Нали са империя на злото.

  Отричането и изкривяването на фактите - висша форма на демократичен реализъм!
 54. 54 Профил на zapadnqka
  zapadnqka
  Рейтинг: 544 Неутрално

  [quote#48:"VеnRus 2008 #писнамиотвас"]Абе, ти природно ли си тъп или си ходил на курсове за тази цел? [/quote]


  Да другарко.

  And Freedom for all
 55. 55 Профил на cnn
  cnn
  Рейтинг: 435 Неутрално

  [quote#48:"VеnRus 2008 #писнамиотвас"]ти природно ли си тъп или си ходил на курсове за тази цел?[/quote]
  И докторите още не могат да постигнат консенсус по този въпрос ...

  ariel28 -> http://www.youtube.com/watch?v=rUwr8zJczYs
 56. 56 Профил на zapadnqka
  zapadnqka
  Рейтинг: 544 Неутрално

  [quote#51:"rex"]Ченгетата са накацали статията като мухи на лайно в жалките си опити да прикрият омазаните в детска кръв ръце на уродливия кремълски гном и протежето му Асад . [/quote]

  10/10

  And Freedom for all
 57. 57 Профил на zapadnqka
  zapadnqka
  Рейтинг: 544 Неутрално

  До коментар [#55] от "cnn":

  От всички путиноведи само ти не ми беше скачал днес. Путин добре ви плаща от тръбата.

  And Freedom for all
 58. 58 Профил на Rage Against
  Rage Against
  Рейтинг: 1040 Неутрално

  До коментар [#3] от "cnn":

  на теб ти се струва по-хуманно да убиеш много повече отколкото можеш да изядеш, така ли?

  почти съм убеден, че Асад го е направил. само поради факта, че отрича съществуването на зарин в арсенала си, и поради факта, че отрича каквото и да е използване на химически оръжия и поради факта, че до момента не се поколеба да вкара държавата си в гражданска война. всичките диктатори в Близкия Изток лъжат, убиват и крадат безогледно и са готови да разрушат и да разсипят държавите си само и само да останат на власт.

  и разбира се се радват на подкрепата на Русия...

  РЕФОРМИ !
 59. 59 Профил на Нефертити
  Нефертити
  Рейтинг: 1715 Неутрално

  Асад скоро ще бере ядове с тоя зарин.

  Предразсъдъците са за ограничените.
 60. 60
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 61. 61 Профил на convince
  convince
  Рейтинг: 1256 Неутрално

  До коментар [#59] от "Нефертити":

  И ТО МНОГО ГОЛЕМИ ЯДОВЕ МУ СЕ ОЧЕРТАВАТ...

 62. 62 Профил на carmello
  carmello
  Рейтинг: 725 Неутрално

  До коментар [#22] от "sandanski":

  абе, ти имаш ли портрет на Сталин като оня "контрапротестиращ" и целуваш ли го преди да заспиш ?

  бахти хората брат4е, който и да го е използвал тоя зарин - това са 700 убити цивилни !!!

 63. 63 Профил на cnn
  cnn
  Рейтинг: 435 Неутрално

  [quote#57:"zapadnqka"]Путин добре ви плаща от тръбата.[/quote]
  Край, разкри ме! Сега очаквам всеки момент да дойдат от КГБ и да ме свитнат.

  ariel28 -> http://www.youtube.com/watch?v=rUwr8zJczYs
 64. 64 Профил на carmello
  carmello
  Рейтинг: 725 Неутрално

  До коментар [#50] от "cnn":

  абе стига сте лъгали вееее, ей, бахти наглеците- последният път най малкото когато е използван зарин срещу цивилни е атаката в Токийското метро

 65. 65 Профил на true
  true
  Рейтинг: 605 Неутрално

  [quote#47:"true"]Според говорителя на руското външно министерство Лукашевич,
  източници от Сирия съобщават, че става въпрос за Саморъчно Направена Ракета с Непозната Химическа Субстанция , която е изстреляна от място , където се намират терористите.

  Според него всичко това говори, че Провокацията е Калкулирана , точно около Дамаск, когато експертите са в страната. [/quote]
  Допълнение
  Ракетата е изстреляна към предградие в Дамаск, където сирийската войска през последните дни интензивно се сражава срещу терористите.

  Такава подобна саморъчна ракета е изстреляна от терористите на 19март 2013 до Алепо, Кан алАсал, който експертите трябва да посетят.

 66. 66 Профил на baxter
  baxter
  Рейтинг: 660 Неутрално

  [quote#58:"Rage Against"]почти съм убеден, че Асад го е направил. само поради факта, че отрича съществуването на зарин в арсенала си, и поради факта, че отрича каквото и да е използване на химически оръжия [/quote]

  Да, Садам също отричаше, но никой не му повярва и унищожиха Ирак за сто години напред, почти всеки ден от бомбени атентати умират стотици, няма икономика, няма спокойствие, няма държава. Същото се случва със Сирия и забележи действащите лица във театъра са същите.

 67. 67 Профил на Лудколю Деликолев
  Лудколю Деликолев
  Рейтинг: 766 Неутрално

  Не ми се вярва Асад да е толко тъп. Може и да е коляч, но поне до момента беше почнал да печели симпатиите на общественото мнение. Заринът е газ (всъщност аерозол) със сравнително дълъг живот - повече от 12 часа. Ако е имало химическа атака или е била извършена с бинарни вещества (VХ) или е била преди повече време. Пък и жертвите му не изглеждат като "заспали", освен ако заспалите не повръщат и не се изпускат насън.

 68. 68 Профил на cnn
  cnn
  Рейтинг: 435 Неутрално

  [quote#58:"Rage Against"]почти съм убеден, че Асад го е направил. само поради факта, че отрича съществуването на зарин в арсенала си[/quote]
  По твоята логика може и България да го е направила, защото и ние отричаме, че имаме бойни отровни газове в арсенала си, в частност зарин.

  [quote#58:"Rage Against"]до момента не се поколеба да вкара държавата си в гражданска война.[/quote]
  Не той я вкара в гражданска война, а тези, които въоръжават Ал Кайда. Асад се опитва да спаси светския характер на Сирия, Америка иска да я ислямизира.

  До коментар [#60] от "Rage Against":
  Когато един човек е в стрес, започва да говори това, което му се е случило на самия него или от което се страхува. От тази гледна точка, напълно е възможно това, което си написал, да ти се е случило точно на теб. Защото на мен и през ум не може да ми мине, че на някой това се е случило, а ти го разказваш с големи подробности, точно както, ако си го преживял. Обърни се към психолог, може да ти помогне.

  ariel28 -> http://www.youtube.com/watch?v=rUwr8zJczYs
 69. 69 Профил на cnn
  cnn
  Рейтинг: 435 Неутрално

  [quote#64:"carmello"]абе стига сте лъгали вееее, ей, бахти наглеците[/quote]
  Я, цитирай това, което сме излъгали!

  ariel28 -> http://www.youtube.com/watch?v=rUwr8zJczYs
 70. 70 Профил на Леми Килмистър
  Леми Килмистър
  Рейтинг: 605 Неутрално

  [quote#64:"carmello"]абе стига сте лъгали вееее, ей, бахти наглеците- последният път най малкото когато е използван зарин срещу цивилни е атаката в Токийското метро[/quote]

  Имах предвид при военни действия колега.

  Смахнати сме всички, а другите ги няма, останали са малко и копаят пак. Искат да прокарат мост над нищетата, но трудно ще прескочат този мръсен ад.
 71. 71 Профил на cnn
  cnn
  Рейтинг: 435 Неутрално

  [quote#70:"Леми Килмистър"]Имах предвид при военни действия колега.[/quote]
  Написал си го точно както трябва:
  [quote#39:"Леми Килмистър"]един от последните пъти, когато се е ползвал този газ[/quote]

  ariel28 -> http://www.youtube.com/watch?v=rUwr8zJczYs
 72. 72 Профил на Леми Килмистър
  Леми Килмистър
  Рейтинг: 605 Любопитно

  [quote#62:"carmello"]бахти хората брат4е, който и да го е използвал тоя зарин - това са 700 убити цивилни !!![/quote]

  А знаеш ли колко още ще умрат, ако НАТО реши да "помага" както винаги бомбардирайки?

  Смахнати сме всички, а другите ги няма, останали са малко и копаят пак. Искат да прокарат мост над нищетата, но трудно ще прескочат този мръсен ад.
 73. 73
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 74. 74 Профил на ПАСТОРА
  ПАСТОРА
  Рейтинг: 783 Неутрално

  До коментар [#17] от "baxter":

  Да! Има доста въпроси с алогични възможни отговори!
  Едно обаче е ясно - имало е употреба на БОВ!
  От кого обаче е твърде неясно!
  Поразените приличали на заспали в леглата си!!!
  Кой спи в леглото си, когато го бомбят?
  Можеш ли да спиш спокойно при обгазяване със зарин?
  Да атакуваш квартал на столицата, която почти владееш с БОВ и да се надяваш, че си в безопасност е все едно да хвърлиш бомба в Дървеница и да си сигурен, че в Изгрев няма да има нищо!

  Да си припомним, че в размирни райони се тестват експериментални оръжия!
  В страните от бивша Югославия се говореше за "мръсни радиационни" бомби!
  Американски войници от войната в залива страдат от неизвестни до сега симптоми с неизвестни причинители !

 75. 75 Профил на sharana
  sharana
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Едва ли американците толкова напират за там, нямат нищо напротив да се избиват взаимно, обаче една такава бърза "война" може да отвлече вниманието на обществеността за известно време. Много скандали и издънки станаха в последно време и трябва пак да се направи нещо. Иначе те още от известно време си вързаха гащите военно, 2 АУГ станаха в Персийския залив, изтребители в Йордания, Петриъти в Турция тъй че бързо могат да започнат да мятат бомби наляво и надясно само повод наистина липсва.

  А колкото до самия инцидент, то вероятно наистина е имало газ, но не повече от друг път според мен. Останалото постановка, сълзотворен газ и тн...

 76. 76 Профил на cnn
  cnn
  Рейтинг: 435 Неутрално

  До коментар [#73] от "Rage Against":
  Относно първия абзац ти отговорих. Вече и в България има добри психотерапевти - потърси ги!

  [quote#73:"Rage Against"]Запада ще започне да въоръжава бунтовниците[/quote]
  В Сирия отдавна няма бунтовници. Там има терористи от Чечня, Косово, Албания, Турция, Дагестан.

  ariel28 -> http://www.youtube.com/watch?v=rUwr8zJczYs
 77. 77 Профил на carmello
  carmello
  Рейтинг: 725 Неутрално

  До коментар [#72] от "Леми Килмистър":

  ако НАТО беше влязло преди 1 година със сигурност нямаше да има 100К досега, бъди сигурен

 78. 78
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 79. 79 Профил на Леми Килмистър
  Леми Килмистър
  Рейтинг: 605 Неутрално

  [quote#77:"carmello"]ако НАТО беше влязло преди 1 година със сигурност нямаше да има 100К досега, бъди сигурен[/quote]

  Нали, НАТО защото се представи блестящо в Сърбия? Уцелиха няколко конвоя с бежанци, разрушиха мостове и телевизионни кули, а Слобо ги гъбаркаше с кукли. Аре по-добре да не помагат викам аз, за да не се изложат отново.

  Смахнати сме всички, а другите ги няма, останали са малко и копаят пак. Искат да прокарат мост над нищетата, но трудно ще прескочат този мръсен ад.
 80. 80 Профил на Sabbath
  Sabbath
  Рейтинг: 1045 Любопитно

  [quote#2:"Георги"]най-големите чудовища на всички времена /Мао, Сталин и Хитлер/[/quote]
  А защо пропускаш основоположника и учителят им,др.В.И.Ленин?

 81. 81 Профил на carmello
  carmello
  Рейтинг: 725 Неутрално

  До коментар [#79] от "Леми Килмистър":

  аха, понеже сърбите не изклаха сума ти народ ??????
  Или и в Сърбия имаше петрол, и заради това лошите, империята на злото Нато влезе там, да им вземе петрола и на тях???

 82. 82 Профил на cnn
  cnn
  Рейтинг: 435 Неутрално

  До коментар [#78] от "carmello":
  Чукча писател, чукча не читател!

  [quote#39:"Леми Килмистър"]един от последните пъти, когато се е ползвал този газ[/quote]
  "Един от последните пъти", а не "последния път", "остро" парче!

  ariel28 -> http://www.youtube.com/watch?v=rUwr8zJczYs
 83. 83 Профил на cnn
  cnn
  Рейтинг: 435 Неутрално

  [quote#80:"sabbath"]защо пропускаш основоположника и учителят им,др.В.И.Ленин[/quote]
  Защото го е страх да не го обвинят в антисемитизъм!

  ariel28 -> http://www.youtube.com/watch?v=rUwr8zJczYs
 84. 84 Профил на Rage Against
  Rage Against
  Рейтинг: 1040 Весело

  До коментар [#79] от "Леми Килмистър":

  Клеми,
  а войските на американските коалиции и НАТО и в Либия и в Ирак ли се изложиха?

  Слобката яде такъв пердах, какъвто всъщност сръбската армия май редовно яде за последните 130 години... но това мога да го оправдая, когато вместо невъоръжени босненски селяни срещу главорезите на Младич, Слобо се изправят здравите американски воини...

  РЕФОРМИ !
 85. 85 Профил на Леми Килмистър
  Леми Килмистър
  Рейтинг: 605 Неутрално

  [quote#81:"carmello"]аха, понеже сърбите не изклаха сума ти народ ??????
  Или и в Сърбия имаше петрол, и заради това лошите, империята на злото Нато влезе там, да им вземе петрола и на тях???[/quote]

  Колега успокой се! Аз не коментирам, кой кого изклал. Аз коментирам тоталната неефиктивност на НАТО и провал там. Много си надъхан и трябва по два пъти да ти пиша

  Смахнати сме всички, а другите ги няма, останали са малко и копаят пак. Искат да прокарат мост над нищетата, но трудно ще прескочат този мръсен ад.
 86. 86 Профил на Леми Килмистър
  Леми Килмистър
  Рейтинг: 605 Весело

  [quote#84:"Rage Against"]Слобката яде такъв пердах, какъвто всъщност сръбската армия май редовно яде за последните 130 години... [/quote]

  Абе колега, ти един ред модерна история прочел ли си въобще?

  Смахнати сме всички, а другите ги няма, останали са малко и копаят пак. Искат да прокарат мост над нищетата, но трудно ще прескочат този мръсен ад.
 87. 87 Профил на Димитър Цветков
  Димитър Цветков
  Рейтинг: 225 Неутрално

  [quote#81:"carmello"]империята на злото Нато влезе там[/quote]
  за да отклони вниманието на плебса от онази знаменита свирка на моника левински

  Затова косоварите трябва да инкрустират в герба си и една свирка.

  Истината няма значение. Смисълът е в коментарите.
 88. 88 Профил на carmello
  carmello
  Рейтинг: 725 Неутрално

  4ак пък провал.....
  няма зна4ение всъщност, важното е да се изясни кой е използвал тоя зарин и е убил цивилни - за мен е все тая дали Асад или бунтовниците, важното е просто да стане ясно кой пожертва толкова живота....

 89. 89 Профил на Димитър Цветков
  Димитър Цветков
  Рейтинг: 225 Неутрално

  [quote#88:"carmello"]кой е използвал тоя зарин и е убил цивилни[/quote]
  който има полза - бунтовниците.

  Истината няма значение. Смисълът е в коментарите.
 90. 90 Профил на cnn
  cnn
  Рейтинг: 435 Неутрално

  До коментар [#88] от "carmello":

  Никой никого не убивал, бе! Не разбра ли, че това е flash mob?!?!

  ariel28 -> http://www.youtube.com/watch?v=rUwr8zJczYs
 91. 91 Профил на carmello
  carmello
  Рейтинг: 725 Неутрално

  До коментар [#90] от "cnn":

  виж ми коментар 78 за теб

 92. 92 Профил на cnn
  cnn
  Рейтинг: 435 Неутрално

  [quote#86:"Леми Килмистър"]Абе колега, ти един ред модерна история прочел ли си въобще?[/quote]
  Искаш да кажеш, че не си виждал Абрамсите по улиците на Белград, преследвайки Милошевич? Или полковете
  [quote#84:"Rage Against"]здрави американски воини[/quote]
  крачещи по малките улички, озъртайки се за Младич? Изтървал си много!

  ariel28 -> http://www.youtube.com/watch?v=rUwr8zJczYs
 93. 93 Профил на cnn
  cnn
  Рейтинг: 435 Неутрално

  [quote#91:"carmello"]виж ми коментар 78 за теб[/quote]
  Не мога! Не знам как да си вдигна екрана нагоре. Виждам само последните коментари.

  ariel28 -> http://www.youtube.com/watch?v=rUwr8zJczYs
 94. 94 Профил на Леми Килмистър
  Леми Килмистър
  Рейтинг: 605 Неутрално

  [quote#88:"carmello"]4ак пък провал..... [/quote]

  НАТО е пред провал, защото бомбардировките докарват обратен ефект. Загиват цивилни, а военните цели не са поразени. Накрая се обаждат на Руснаците и те кават на Слобо да се откаже, и че те няма да му помогнат. Чак тогава той се предава. НАТО е било на косъм от огромен провал, а света е бил на крачка от 3та свтовна война. Исторя колега. Провери James Blunt 'stopped World War 3

  Смахнати сме всички, а другите ги няма, останали са малко и копаят пак. Искат да прокарат мост над нищетата, но трудно ще прескочат този мръсен ад.
 95. 95 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3223 Неутрално

  ООН изпусна положението отдавна.
  Докога ще се избиват невинни?

  Любовта ще спаси света!!!
 96. 96 Профил на Димитър Цветков
  Димитър Цветков
  Рейтинг: 225 Неутрално

  [quote#93:"cnn"]Виждам само последните коментари. [/quote]
  PgUp PgDn

  Истината няма значение. Смисълът е в коментарите.
 97. 97 Профил на carmello
  carmello
  Рейтинг: 725 Неутрално

  До коментар [#94] от "Леми Килмистър":

  ееее, ти настина ме разсмя

 98. 98 Профил на cnn
  cnn
  Рейтинг: 435 Неутрално

  [quote#96:"uran"]PgUp PgDn[/quote]
  Стига, бе! Ти пък що се връзваш?

  ariel28 -> http://www.youtube.com/watch?v=rUwr8zJczYs
 99. 99 Профил на Димитър Цветков
  Димитър Цветков
  Рейтинг: 225 Неутрално

  [quote#98:"cnn"]Стига, бе! Ти пък що се връзваш? [/quote]
  При мен понякога се получава на лисицата. Мога да скролвам само с онези бутони.

  Истината няма значение. Смисълът е в коментарите.
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK