Майката на Мария: Оставих я за малко на една жена в Гърция, не можах да отида да си я взема

Майката на Мария: Оставих я за малко на една жена в Гърция, не можах да отида да си я взема

© ReutersБиологичната майка на русото момиченце Мария, намерено в ромски катун в Гърция, обясни по ТВ7, че я е оставила за малко на една жена, защото трябвало да се върне в България за сватба, но така и не намерила време и пари да отиде да си прибере детето.


"Една руса жена дойде при мен и ми каза, че няма дете и да й я дам да я гледам. Пък като имам пари, да отида да си я взема. Оставих я. Прибрах се в България и после не можах да отида да си я взема. Не съм взимала пари за Мария. С доверие я дадох", каза ромката Саша Русева.


Тя сподели, че си иска дъщерята, макар да няма никакви документи за нея. Ромката беше категорична, че не е пускала останалите си деца да просят. Саша родила Мария в Гърция и седем месеца се грижила за нея. През това време най-голямата й дъщеря се омъжила и Саша трябвало да се върне, за да се грижи за децата си.
От България Саша опитала да се свърже с жената, на която дала Мария, но телефонът вече бил изключен. Тя обясни, че след Мария имам още две деца. Не е завършила училище и няма работа. Взима между 300 и 500 лева месечни социални помощи.


Саша я заплашва затвор, защото е дала детето си на друг човек и няма документи за него. Бащата на Мария - Атанас, е освидетелстван заради психически проблем.


В същото време и хората, от които Мария е гледана през последните години, също обявиха, че искат да си я вземат и не е честно да се дава дом при положение, че си има семейство.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK