Руснаците са все по-доволни от живота си, твърдят социолози

Руснаците са все по-доволни от живота си, твърдят социолози

© ReutersИндексът на удовлетвореност на руснаците от живота се е повишил през ноември до 63 пункта, съобщава Руският център за изследване на общественото мнение (ВЦИОМ). 


Това е повишение с 4 пункта спрямо най-ниското ниво за отиващата си година и с 1 пункт над показателя за същия период на миналата година.


Повече удовлетвореност изразяват младите хора, тъй като възрастните често се жалват от живота, който водят, допълват социолозите. Младите смятат, че ситуацията ще се подобрява, докато възрастните твърдят, че "ще живеем, както и сега".
През септември индексът достигна историческия си максимум от 71 пункта. 


Недоволните от живота си намаляха от 20% на 14%.


През ноември оптимизмът на обществото се оказва най-нисък за годината - 63 пункта, колкото беше и преди година (62). Най-оптимистичен за руснаците е бил месец май 2013 г . - индекс от 73 пункта.


Допитването на ВЦИОМ е национално представително -  то е проведено в периода 30 ноември - 1 декември сред 1600 души от 130 населени места в 42 области и райони. Статистическата грешка е 3.4%.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK