В Русия за пръв път дете е наказано за "гей пропаганда"

Копие от решението на комисията. Части от него са прикрити, за да се защити идентичността на детето.

© Znak.com

Копие от решението на комисията. Части от него са прикрити, за да се защити идентичността на детето.За първия случай за привличане в Русия към отговорност на дете за извършване на пропаганда на хомосексулна ориентация съобщи сайтът Znak.com.


Онлайн изданието показва копие от постановление на комисия за работа с непълнолетните в малък град от Брянска област, като името на селището не се разкрива с цел защита на детето. Документът  е от 16 януари и описва как през ноември при "профилактична работа" е открита ученичка от 9 клас, която "открито признава, че е лице с нетрадиционна сексуална ориентация".


Освен това според комисията момичето "системно разпространява информация, насочена към оформяне у непълнолетните на изкривена представа за социалната равноценност на традиционните и нетрадиционните сексуални отношения".
Авторите посочват, че няма данни ученичката да е извършвала сексуални посегателства към непълнолетни, поради което няма основания за започване на наказателно производство срещу нея. Поради това е решено да се наложи наказание "предупреждение" и детето да бъде заведено на отчет в комисията.


Законът за забрана на т.нар. гей пропаганда сред непълнолетни в Русия влезе в сила миналото лято и до днес не бе известно да е било наказвано по него дете.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK