"Ройтерс": Нито ЕС, нито САЩ имат стратегия за Украйна

Когато във вторник Москва размрази 2 млрд. от помощта за Украйна, протестите в Киев избухнаха с нова сила.

© Reuters

Когато във вторник Москва размрази 2 млрд. от помощта за Украйна, протестите в Киев избухнаха с нова сила.Когато американският заместник държавен секретар Виктория Нюланд се изказа не особено ласкаво за ЕС, на преден план изпъкна фактът, че нито Вашингтон, нито Брюксел имат кой знае каква стратегия за справяне с кризата в Украйна, пише в свой анализ агенция "Ройтерс". Откакто Янукович отказа да подпише споразумението за асоцииране с ЕС и протестите избухнаха, САЩ и Европа са затруднени в опитите си да повлияят изхода от кризата. Изказването на Нюланд от края на януари отразява отношението на САЩ към неохотата на ЕС да наложи санкции над режима на Янукович.


Но колкото и влиятелен и активен международен играч да бяха САЩ през изминалото десетилетие, сега нещата са по-различни.


Вашингтон е по-смирен след военните операции в Афганистан и Ирак,
чийто успех е изключително спорен. Те постигнаха целта си, що се отнася до отстраняване на враждебните лидери, но и допринесоха за трайната нестабилност. Предпочитанието към дипломация и мека сила (soft power) на икономическо обвързване вече не изглежда толкова илюзорно, въпреки че не е задължително по-ефективно.


В случая с Украйна Вашингтон и Брюксел може да имат различни тактики, но споделят една цел, а и никой не обмисля използването на сила. И двете страни смятат, че Украйна е свободна да избере степента на икономическа интеграция с ЕС и че на Русия не бива да се позволява да заплашва този избор със санкции. Както ЕС, така и САЩ са готови да се включат в помощен пакет, ако Киев спази условията на Международния валутен фонд (МВФ). Украинският президент Виктор Янукович обаче засега отказва да ги приеме.


Нито един от големите западни играчи обаче не би искал да наддава над предложението на Владимир Путин за кредит от 15 милиарда долара. ЕС и САЩ имат свои финансови притеснения и споделят мнението, че в Украйна има голям проблем с корупцията. Затова съществуват опасения, че евентуална финансова помощ ще попадне в грешните ръце. Изглежда, нито Брюксел, нито Вашингтон имат готов план, ако Москва реши да доведе Украйна до фалит, като поиска плащане на всички дългове към Русия и нейния "Газпром". Ясно е и за двете страни, че задържането на Украйна в орбитата на Москва е от ключов интерес за Владимир Путин; и двете считат Янукович по-скоро за част от проблема, а не от решението, въпреки че европейците са по-малко склонни да го смятат за пионка на Москва.


Неохотата на Европа да наложи сакнции донякъде се дължи на злощастния опит на такива мерки, които така и не постигнаха ефект в Беларус или Зимбабве. Съществуват и опасеният, че по този начин Янукович още повече ще се приближи към орбитата на Кремъл.

© Reuters

Неохотата на Европа да наложи сакнции донякъде се дължи на злощастния опит на такива мерки, които така и не постигнаха ефект в Беларус или Зимбабве. Съществуват и опасеният, че по този начин Янукович още повече ще се приближи към орбитата на Кремъл.


Представители на европейските институции таят известна надежда, че президентът би склонил на преход с конституционна реформа и би позволил честни избори, ако му се гарантира имунитет и защита. Според дипломати САЩ искат да изолират Янукович чрез идеята, че той може да бъде свален от власт от протестното движение. И Вашингтон, и Брюксел може да се заблуждават.


Според източници от ЕС и експерти Янукович може просто да чака края на олимпиадата в Сочи, за да пристъпи към


мащабно смазване на протеста.


Единственият въпрос остава дали Путин, който толкова се постара да подобри имиджа на Москва чрез игрите, е готов да го жертва, преди Русия да бъде домакин на срещата на Г-8 през юни.


Опозиционните движения са мобилизирани в цяла Украйна, включително и в бастиона на Янукович на изток, така че всеки опит за репресии може да доведе до сериозни кръвопролития. Това може да бъде предшествано или придружени от мерки за затягане на търговията с Русия и увеличаване на военното присъствие в Молдова и Грузия – две бивши съветски републики, които се също поеха пътя към асоциирането с ЕС.


Междувременно Москва оказва натиск над Казахстан и Узбекистан да се присъединят към Евразийския съюз, което според ЕС и Китай може да се окаже несъвместимо с глобалните търговски правила.


"Ройтерс": Нито ЕС, нито САЩ имат стратегия за Украйна

© Reuters


Съществуват и по-радикални сценарии, при които Русия анексира автономния район Крим, където руските военноморски сили имат голяма база в Севастопол, или пък се стига до отделяне на руски говорещата източна част на Украйна. "Ще се намесят ли американците, ако това стане? Не, разбира се", казва високопоставен представител на ЕС, пожелал анонимност. Този източник подчертава, че


украинските протестиращи развяват знамената на ЕС, а не на САЩ


и искат да се присъединят към ЕС, а не към НАТО. Опитът от времето на Джордж Буш Украйна и Грузия да тръгнат към членство в НАТО се провали, когато Виктория Нюланд беше посланик на САЩ в алианса.


Неохотата на Европа да наложи санкции донякъде се дължи на злощастния опит на такива мерки, които така и не постигнаха ефект в Беларус или Зимбабве. Съществуват и опасения, че по този начин Янукович още повече ще се приближи към орбитата на Кремъл.


Хедър Грабе, директор на Института по европейска политика в Отворено общество, смята, че трансатлантическите разлики са отнасят повече до времето. САЩ търсеха бързо политическо решение, а ЕС мисли дългосрочно какво би било устойчивото бъдеще за Украйна. И Вашингтон, и Брюксел рискуват да бъдат сполетени от събития извън контрола им, особено предвид факта, че след тези три месеца едно нещо стана ясно – Русия иска Украйна повече, отколкото ЕС или САЩ я искат.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (44)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Distributed
  Distributed
  Рейтинг: 853 Гневно

  "Русия иска Украйна повече, отколкото ЕС или САЩ я искат."

  Русия иска територията, ЕС и САЩ искат хората, по-конкретно младите и работливите със специализация.

  Ще се разберат.

  Facebook: Възобновяеми енергийни източници - бъдещето на енергетиката на Земята! http://www.facebook.com/groups/172169062843817/
 2. 2 Профил на zapadnqka
  zapadnqka
  Рейтинг: 561 Неутрално

  За съжаление Обама се насра.

  And Freedom for all
 3. 3 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1309 Неутрално

  много слаб президент на САЩ, без никакъв авторитет в света, ако каже нещо , най много някой да умре от смях, и ЕС който е прекалено зает да определи колко вода да ползваме в тоалетните, е това е резултата Мордор си повярва, да ще е за малко , да ще е ограничено, но труповете са на тяхна сметка

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 4. 4 Профил на v_vendeta
  v_vendeta
  Рейтинг: 740 Неутрално

  На украинците желая успех, мъдрост и сила да отстояват интересите си!
  .... Явно ЕС и мАсква ще дърпат чергата (която не е тяхна).
  Специално за Виктория Нюланд - ф@к дЪ ЮСЕй!

  the more we learn, the more we die...
 5. 5 Профил на ytrewq
  ytrewq
  Рейтинг: 627 Неутрално

  "Ройтерс": Нито ЕС, нито САЩ имат стратегия за Украйна''

  Ясна картината : ЕС и САЩ ще глед от страни и ще дават акъли !

 6. 6 Профил на Viva la Evolution
  Viva la Evolution
  Рейтинг: 1133 Любопитно

  Бе те руснаците да се опитат да анексират Крим, пък тогава ще видите Обама слаб президент ли е...

  Раковски: "Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част. "
 7. 7 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2948 Неутрално

  Късно е либе за китка ... и за стратегии
  ВЕЧЕ НЯМА ВРЪЩАНЕ НАЗАД ... МНОГО КРЪВ СЕ ПРОЛЯ

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 8. 8 Профил на niko_tin
  niko_tin
  Рейтинг: 458 Неутрално

  "Откакто Янукович отказа да подпише споразумението за асоцииране с ЕС и протестите избухнаха..."

  "Когато във вторник Москва размрази 2 млрд. от помощта за Украйна, протестите в Киев избухнаха с нова сила..."

  И всякаква връзка между протестите и другите събития е напълно изключена! Особено второто - протест, защото ще ти влязат едни 2 милиарда. Добре, че не размразиха 5, че тогава какви протести, какво чудо щеше да е!

  Ваш отец е дявола и вие изпълнявате похотите на отца си Когато говори лъжа говори свое ибо той е лъжец и отец на лъжа А как Аз истина говоря, не вярвате Ми
 9. 9 Профил на bibian
  bibian
  Рейтинг: 740 Неутрално

  САЩ имат стратегия, ЕС нямат.

  以其终不自为大,故能成其大。~~ 老子
 10. 10 Профил на тулса
  тулса
  Рейтинг: 3410 Весело

  [quote#6:"Георги"]Бе те руснаците да се опитат да анексират Крим, пък тогава ще видите Обама слаб президент ли е[/quote]
  Хич и не се надявай на Втора Кримска война.
  Виж, Втора Троянска , заради някоя хубава, ...трансджендърна Елена може и да се отпочне.

 11. 11 Профил на vgs
  vgs
  Рейтинг: 409 Неутрално

  Струва ми се, че Русия се възползва от кризата в Европа и Щатите и мина в явно настъпление. В момента Щатите са по-самотни отвсякога в политическото пространство, след като загубиха дори задния си двор (Латинска Америка), а ЕС е просто един разграден двор, чийто вътрешни проблеми, за съжаление, тепърва ще се задълбочат.

 12. 12 Профил на niko_tin
  niko_tin
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Като са я закъсали Сащите и Есите за стратегия, да ползват нашата бре, българската от последните 24 години. Що, не е ли добра? Да подкупят "комунистите", да въведат "демокрация" и "пазарна икономика" и готово! Ами!

  ПП А то гледай късмет! Янукович все се беше купил, а как гадта се извъртя в последния момент...

  Ваш отец е дявола и вие изпълнявате похотите на отца си Когато говори лъжа говори свое ибо той е лъжец и отец на лъжа А как Аз истина говоря, не вярвате Ми
 13. 13 Профил на aeiou
  aeiou
  Рейтинг: 458 Неутрално

  А може да се окаже, че Украйна е троянския кон, който Русия се въздържа да вкара в Европа, защото знае, че след това опците са много малко.

  Който първи прекрачи границата, губи.
 14. 14 Профил на Караниев_Добруджа
  Караниев_Добруджа
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Ройтерс": Нито ЕС, нито САЩ имат стратегия за Украйна

  e otkade da imat kato stragegiite struvat pari.minimuma e 15 miliarda.to da ne e za sulio i pulio.vse nqkoi platejosposoben 6te ima i izvadi sumata za strategiq.te ES i SA6T nqmat strategiq i za Garciq mai.a!imaha golqma strategiq predi 65-70 godini ama ne6to se razmirisala na kafqvo i rqdko GMO,i edinstvenoto bezslavno spasenie bilo bqsna skorost posoka zapad.

 15. 15
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 16. 16 Профил на pipon
  pipon
  Рейтинг: 451 Неутрално

  Мухаха ''"Ройтерс": Нито ЕС, нито САЩ имат стратегия за Украйна'' Обаче едни други чичковци имат ясна стратегия за случващотото се Ще видите какви движения ще има по борсите близките дни !!!! Я вижте тук ко става Ройтерс това предава ли го https://www.youtube.com/watch?v=ZKiLLxt3XsA&feature=youtu.be
  За съжаление ще погинат глупци под формата на масовка (истерично на фона на медиен шум, независимо от това дали медиите са прозападни или проруски ) от двата лагера защитавайки кретенски идеологии , но старата максима ВСИЧКО Е ЗА ПАРИ важи с пълна сила Поздрави

 17. 17 Профил на Караниев_Добруджа
  Караниев_Добруджа
  Рейтинг: 458 Неутрално

  До коментар [#16] от "pipon":движения ще има по борсите близките дни

  saglasen,nai ve4e i nai parvo 6te se otrazi na onezi nepopravimo zadlajneli s krediti i lizingi,tuk vav foruma sa i draskat kat kotenca Ukraina da padne i da i izpapkat.scoro 6te ima bankite akuli bezpo6tado idirvat klientite.mnogo klienti 6te vlqzat za pou4itelno dalgo vreme na studeno i tqsno mqsto demokrati4no i pazarno ikonomi4no da si otrabotqt bobenata 4orba i da 4etat prez salzi Bibliqta.

 18. 18
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 19. 19 Профил на Nikoi
  Nikoi
  Рейтинг: 2490 Неутрално

  ами като гледам пък стратегията и на руснаците ,направо се шокирам ,ако сега се почне партизанска война е ясно ,че ще се пренесе и в Русия ,никой няма намерение да отстъпва ,а най лошото е тероризма да стане от чеченски ,славянски ,тогава става лошо ,щото не виждам как украинците ще ги разтрелват ,а те ще си мълчат ,ами опита от войната с чеченците показва друго развитие на нещата

 20. 20 Профил на Peter Stoychev
  Peter Stoychev
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Бог да пази Украйна.Путин да не разпалва пожара,4е Москва да не запуши.

 21. 21 Профил на Freedom of Speech
  Freedom of Speech
  Рейтинг: 684 Неутрално

  САЩ не смеят да се намесят директно в Украйна, защото се страхуват от Русия.
  Когато удариха Сърбия (между впрочем престъпление, понеже тя не беше страна от НАТО), го направиха, защото нямаше кой какво да им каже.

  Езикът е машина и не бива да се допуска пружините й да скърцат.
 22. 22 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3735 Неутрално

  Повтаря се 1938 година, когато цивилизована Европа, уплашена да не раздразни Хитлер, му отстъпи Чехословакия и улесни избухването на Втората световна война.

  Плешивото Хитлерче в Москва трябва да издигне паметник на Ромпой и Кетрин Аштън - тяхната некадърност и нерешителност обля Украйна в кръв.

  Аз все пак съм оптимист: УКРАИНЦИТЕ И БЕЗ ЧУЖДА ПОМОЩ ЩЕ ОБЕСЯТ ДИКТАТОРА СИ НА ЦЕВТА НА НЯКОЙ ТАНК.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 23. 23 Профил на townboy
  townboy
  Рейтинг: 563 Неутрално

  Аз на Ройтерс не вярвам. За да се стигне до такива масови протести, "помощ'' има и от ЕС и от САЩ. Въпросът е защо никой лидер не призовава за тотална независимост на огромната християнска държава, а ги тласкат или към Русия или към ЕС който е не по-малко зло за народа.

  Too much цензура Баце.
 24. 24 Профил на Неделчо Атанасов
  Неделчо Атанасов
  Рейтинг: 402 Неутрално

  До коментар [#22] от "Norman Granz":
  Да, историята се повтаря. Очевидно тоталитарна Русия е необходима на ЕС и САЩ- кой друг би спрял агресивен Китай или ислям в бъдеще?

 25. 25 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 902 Весело

  Те пиндустанците, стратегия наистина нямат, както нямаха стратегия и с "Арабската пролет 2011", но каши много ще набъркат както набъркаха в Либия, Египет, Сирия, сега на ред е Украйна..... после идват, после ще видим....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 26. 26 Профил на iSiktir
  iSiktir
  Рейтинг: 571 Неутрално

  "Виктория Нюланд се изказа не особено ласкаво за ЕС"
  Дипломатичен език от високо ниво.
  В превод - Нюланд напсува ЕС.
  На един трънски майстор му направили забележка, че много псува и му казвали че вместо да псува някой, просто да каже че не е прав.
  И веднъж един му изпуснал една тесла на крака и той започнал
  "Не си прав колега, и майка ти не е права, и леля ти ..."

  Путин - враг номер 1 на тутраканската селищна система
 27. 27 Профил на МъдиУотърс
  МъдиУотърс
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Щатите имат план за Украйна - ТОВА, което става по цялата страна е ТЯХНО дело. По време на провеждане на олимпийски игри... Познато...
  ЕС - няма право на глас
  Русия, чака да свърши олимпиадата...
  Жалко за украинците... Янукович, се прояви, като МНОГО СЛАБ президент...

  ходя по въже, не ми ръкопляскайте - това е моят път. Сложил съм костюм на клоун, за да ми се смеете, когато падна...
 28. 28 Профил на чобанмахала
  чобанмахала
  Рейтинг: 740 Неутрално

  [quote#20:"peter1946"]Бог да пази Украйна.Путин да не разпалва пожара,4е Москва да не запуши. [/quote]
  Какъв Путин, какви пет лева. Пожарът в Украйна се подгрява от неофашистите,бандеровци и крайно дясната националистическа партия, която иска няколко области от Полша.
  Ма вие се викайте "демократи","демократи". Колкото са демократи бръснатите глави и ударните групи на софийските футболни агитки.
  Не дай си боже да ги задействат у нас тия "демократи". Голяма "демокрация" ще настане.

 29. 29 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1303 Неутрално

  До коментар [#1] от "Distributed":Русия иска територията, ЕС и САЩ искат хората, по-конкретно младите и работливите със специализация.

  Ще се разберат. "

  -Ще се разберат,разбира се,но за сметка на гражданите на Украйна.
  Политиката на САЩ е подла и по отношение на Украйна,и на Русия,и на ЕС,за когото Нюланд се изказала"не особено нежно" и за целия свят.

 30. 30 Профил на чобанмахала
  чобанмахала
  Рейтинг: 740 Неутрално

  [quote#26:"iSiktir"]"Виктория Нюланд се изказа не особено ласкаво за ЕС"
  Дипломатичен език от високо ниво. [/quote]
  Дипломатичен език за каруцарския език на дипломатката от САЩ, "отговаряща" за Украйна. Пука им на САЩ за Украйна,затова подкрепят изцепките на неофашистите и националистите,искащи част от Полша. За американците колкото по-зле за Европа и Русия толкова по-добре за САЩ.

 31. 31 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3306 Неутрално

  Еврокомисарят Вивиан Рединг в прав текст каза, че се готви съюз на еврото с 18 от държавите в ЕС, а 10-те източни държави остават извън него. Добрата люксембургска домакиня, макар и да не е много умна, на мене ми е симпатична, защото е безкрайно откровена. Тя явно знае повече по този въпрос. Значи източните ще бъдат изолирани, или един вид отритнати. Явно и Гърция влиза в бройката. А къде е Украйна? Този въпрос си струва да бъде зададен на лумпените от Майдана.

 32. 32 Профил на Активист
  Активист
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Имат стратегия: ХАОС и ГРАЖДАНСКА ВОЙНА.Така мирни държави превърнаха в бойни полета-Афганистан,Ирак,Либия,Сирия. Наред са Украйна и България....После баткото мародерски вилнее-Ирак,Афганистан,Либия.Та,мародерите са на сцената.И у нас.

 33. 33 Профил на Фес Deffender
  Фес Deffender
  Рейтинг: 571 Неутрално

  Бог да помага на Украйна! Дреме ми на гъза за САЩ и Янукович! Едните са далече, а другият е несметно богат и едва ли ще пострада. Но за обикновените хора това е пълен ад! Хваща ме е яд като виждам разни баламурници у нас, как дават за пример, че едва ли не, гражданската война е единственият вариант да се изгонят "червените" от страната и правят "евала" на украинците. Не е това начинът. Демократичните възможности за промяна на даден режим съществуват, но дават резултатдалече по-бавно, отколкото на хората им се иска. При липса на гражданско общество (което май у нас започна да се заражда или поне в София) резултатите винаги са такива. Просто такива хора не трябва да се оставят на мира и постоянно да се показват грешките и престъпленията им. Колкото и да е тежка ситуацията у нас, вярвам че нещата ще тръгнат към по-добре. Следващите две години са критични.

  Definition of FOOL : Knowing the truth, seeing the truth, but still believing the lies.
 34. 34 Профил на Distributed
  Distributed
  Рейтинг: 853 Неутрално

  До коментар [#29] от "dedo pepo":


  [quote#29:"dedo pepo"]Ще се разберат,разбира се,но за сметка на гражданите на Украйна.[/quote]

  за сметка на гражданите, които останат на територията на Украйна.

  Facebook: Възобновяеми енергийни източници - бъдещето на енергетиката на Земята! http://www.facebook.com/groups/172169062843817/
 35. 35 Профил на dun
  dun
  Рейтинг: 665 Неутрално

  в момента в който международната общност запорира сметките и имотите на управляващите престъпници те ще клекнат за един ден и ще подадат оставка !!

  така или иначе единствената им движеща сила са подкупите които взимат и далаверите които правят !!!

 36. 36 Профил на blockhead
  blockhead
  Рейтинг: 451 Неутрално

  До коментар [#3] от "stg":

  Чак пък да е слаб президента на САЩ, просто това не е тяхна територия - геополитически Украйна е ориентирана към Мечката.

 37. 37 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1309 Неутрално

  [quote#8:"niko_tin"]Когато във вторник Москва размрази 2 млрд. от помощта за Украйна, протестите в Киев избухнаха с нова сила..."[/quote]
  Вчера утром, после того как спикер Рыбак отказался регистрировать постановление о возвращении к конституции 2004 года, а оппозиционные депутаты в знак протеста заблокировали трибуну, к стенам парламента с Майдана выдвинулась многотысячная колонна. Изначально организаторы назвали своей целью проведение мирного марша с требованием возврата к конституции 2004 года.


  значи според руснаците е така но според тебе не е

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 38. 38 Профил на bette
  bette
  Рейтинг: 796 Неутрално

  До коментар [#22] от "Norman Granz":

  +++++++++++++

 39. 39 Профил на kardinalat
  kardinalat
  Рейтинг: 909 Любопитно

  и РОЙТЕРС се излага. ЕС днес решава вътрешни проблеми, не е ясно докъде ще стигнат процесите на интеграция. В страните-членки има възход на популистки и крайни политически течения. Рецесията променя икономическия модел. А масово се драска, че ЕС не искал Украйна. интересно, ако се подложи на референдум идеята за прием на Украйна в колко държави ще се получи отговор ДА?

  и най-умният си е малко прост....
 40. 40 Профил на new_ghost
  new_ghost
  Рейтинг: 458 Неутрално

  [quote#1:"Distributed"]ЕС и САЩ искат хората, по-конкретно младите и работливите със специализация. [/quote]
  Искат да завладеят украинския пазар, друго не ги интересува. Борбата е за нови пазари, иначе капитализма рухва.

 41. 41 Профил на theanalyser
  theanalyser
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Хахах, за парите не ни търсете, иначе за акъл - даваме...
  Ми помогнете им със заеми, пък тогава ги приобщавайте.
  Щото яденето си е важно...

 42. 42 Профил на Distributed
  Distributed
  Рейтинг: 853 Неутрално

  До коментар [#40] от "new_ghost":


  [quote#40:"new_ghost"]Искат да завладеят украинския пазар[/quote]

  Какъв пазар, бе колега, не се излагайте.

  Знаете ли каква е покупателната способност на украинците. Стига глупости.

  Facebook: Възобновяеми енергийни източници - бъдещето на енергетиката на Земята! http://www.facebook.com/groups/172169062843817/
 43. 43 Профил на istorik65
  istorik65
  Рейтинг: 402 Неутрално

  До коментар [#6] от "Георги":

  Кое да анексират ? ...че той Крим защо да го анексират ...а здоколкото знам , той е подарен на Украйна и независимо от това си е изцяло руски - па на ви линк да видите ,кои земи са украински и кои руски / въпреки ,че за мен разлика няма много/ - http://demotivation.me/g1zztb730qvlpic.html#.UwTKnGJ_s-k

 44. 44 Профил на istorik65
  istorik65
  Рейтинг: 402 Неутрално

  [quote#42:"Distributed"]Какъв пазар, бе колега, не се излагайте.

  Знаете ли каква е покупателната способност на украинците. Стига глупости.[/quote]

  Каквато и да е 40 милиона човека имат минимум потребление на стоки , окето е доста , а под пазар се разбира и пазар на евтина / почти безплатна / работна ръка, и разбира се окупаицята на ресурси - много въглища и стомана хич не е зле / особено ако се сетите ,че ЕС е създаден точнокато "ЕВРОПЕЙСКО ДРУЖЕСТВО ЗА ВЪГЛИЩА И СТОМАНА"/

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK