Володимир Парасюк - "човекът, който изгони Янукович от Киев" (видео)

Володимир Парасюк говори на Площада на Независимостта.

© Reuters

Володимир Парасюк говори на Площада на Независимостта.Когато започне да се пише историята на кървавите събития в Украйна двадесет и шест годишен мъж, усвоил бойните си умения в армията  ще бъде запомнен като човека, който прогони Виктор Янукович.


Минувачите през цялото време искат да стиснат ръката на Володимир Парасюк, мъж с момчешки вид който се смущава, когато го наричат герой.


Предпочита да използва това определение за другарите си и за другите протестиращи сред над осемдесетте убити по улиците на Киев в трите дни на сражения с полицията на Янукович.
След като с помощта на ЕС лидерите на опозицията подписаха договорка с президента Янукович, Парасюк беше този, който в петък взe микрофона и настрои тълпата срещу споразумението.


Парасюк, родом от западния град Лвов, направи вдъхновяваща реч заедно с бившия шампион по бокс и лидер на опозицията Витали Кличко, в която критикува опозицията, защото "се е договорила с онзи убиец".


"Никой няма намерение да чака избори по-късно тази година," каза той. "Янукович трябва да напусне града утре сутрин или да си понесе последствията."


Емоционалната реч на Парасюк, прекъсвана на няколко пъти при спомена за починалите му другари, развълнува дълбоко събралите се на Площада на Независимостта, които го аплодираха горещо. Опозицията тогава не успя да предаде постиженията си на Майдана. Договореността, която беше обсъждана заедно с външни министри от ЕС цяла нощ, практически беше мъртва.


Дойде и редът на Янукович. Той напусна Киев с хеликоптер през нощта, по думите на изпълняващия длъжността министър на вътрешните работи, а във вторник избяга някъде из Украйна. Търсен за масово убийство, той се появи в Русия.


"Лидерите на опозицията казват, че са се договорили за предсрочни избори през декември. Това преля чашата на търпението на украинския народ," каза Парасюк в интервю пред "Ройтерс".


"Емоциите бяха много силни, понеже бяхме загубили много хора. Изведнъж политиците дойдоха и казаха "Янукович ще остане президент, ще насрочим избори". Аз имам твърдо мнение по въпроса – Янукович е терорист, той е враг номер едно на Украйна," заяви Парасюк.


Същата вечер Янукович напусна Киев с хеликоптер и автомобил към югоизточна Украйна в търсене на убежище или бягство от страната. Според някои, решението за бягство е взето още преди Майданът да отхвърли сделката. Според нея трябваше да има ранни избори, да се сформира правителство на националното спасение и да се възстанови предишната конституция на страната. В такъв случай, Янукович нямаше да има контрол над назначението на премиера и формирането на правителството; тази роля щеше да се върне на парламента.  


Парламентът, вече откъснал се от контрола на Янукович след дезертирането на много депутати от Партията на Регионите, почти веднага започна да гласува законодателство въз основа на тези предложения.


Тези, които станаха свидетели на подписването на сделката от страна на Янукович, описват нещастна личност, която преживява тежко раздялата си с властта, но е наясно с риска, на който е изложена. 


"Той беше наясно с положението, в което се е поставил. Не изглеждаше толкова неуязвим и сдържан както преди. Не беше уплашен, но вече не беше уверен в себе си," разказа един от свидетелите на подписването.


Във всеки случай, когато лидерите на опозицията оповестиха сделката пред Майдана в петък вечер, тя се разпадна пред очите им.


Причина за това беше и емоционалната реч на Парасюк.


Кличко и другите опозиционни лидери вече разказваха за своето постижение, но Майданът ги посрещна със смесени чувства. Дюдюкането и възгласите тласнаха Парасюк към действие. Докато над събралите се носеха отворените ковчези на жертвите към сцената, на която стояха опозиционните лидери, Парасюк се изправи, взе микорфона и заговори развълнувано:


"Ние, обикновените хора, ще кажем на застаналите пред нас политици: ‚Не, Янукович няма да е президент още цяла година‘," каза той. Тълпата му отговори с одобрителен рев. "Нашите братя бяха убити, а сега ние стискаме ръката на убиеца. Това е срамно. Утре до 10 часа той трябва да си е отишъл," обяви Парасюк.Янукович всъщност още преди това беше избягал в Харков, според министъра на вътрешните работи Арсен Авакаов. Близки до президента твърдят, че той вероятно е имал съмнения, че споразумението няма да бъде прието. Запознат с това, което се случва по улиците той е бил наясно какво ще се случи.


Двама от тримата основни опозиционни лидери – бившият министър на икономиката Арсений Яценюк и националистът Олег Тягнибок – напуснаха сцената скоро след речта на Парасюк. Само Кличко се върна и се извини, че се е договорил с Янукович


"Ако Парасюк не се беше намесил със своята реч, някой друг щеше да го направи," твърди един дипломат.


Спомняйки си петъчната вечер, Парасюк, ръководител на отряд за "самозащита" от 130 души, защити своята критика към Кличко и останалите лидери на опозицията. "Всичко, което постигнахме, е заслуга на хората на Майдана. Лидерите нищо не са постигнали," каза той в интерю в ресторант в центъра на Киев.


Парасюк има приятна и обезоръжаваща усмивка. Според приятелката му Ирина той е участвал "активно" в сблъсъците с полицията, но отказва да съобщи какви оръжия е ползвал. Той защитава силата на Майдана с плама на боец от Френската революция. Запитан кога барикадите в Киев ще бъдат свалени, отвръща: "Ако Майданът се разпръсне, политиците ще престанат да се страхуват. Няма да си отидем. Няма да позволим да се повторят събтията от 2004 г.". Тук той има предвид Оранжевата революция от 2004 г., която сложи край на първия опит на Янукович да се добере до властта, но пък доведе правителства, които се разпадаха под тежестта на вътрешни борби и позволиха той да се върне на власт през 2010 г.


Според Парасюк, новото ръководство на Украйна трябва да се съобразява с общественото мнение, ако иска да изгради мирно общество. "Те трябва да разберат, че истинската власт е в Майдана, не в 450-те души в парламента. Моето изказване от трибуната имаше само една цел: да кажа на опозицията ‚Разберете. Ако не изпълните нашите условия, то събитията ще се развият както ние решим, не както вие решите."


"Ние просто им казахме: ‚Момчета, действайте решително защото ако вие не го направите, ние ще‘ свършим работата," завършва Парасюк.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (55)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на dundee
  dundee
  Рейтинг: 426 Неутрално
 2. 2 Профил на свети георги груп от последните дни на герп
  свети георги груп от последните дни на герп
  Рейтинг: 433 Неутрално

  ми сега за кво плачат?

 3. 3 Профил на ostin22
  ostin22
  Рейтинг: 639 Неутрално

  Ужас...Този си е направо антигерой и екстремист! А всичко можеше толкова лесно да се разреши ако не бяха екстремистите/които всъщност са максимум 5-10% от населението на Украйна/...Едни избори с международни наблюдатели и готово! А сега цял свят настръхна заради този и още няколко хиляди боленовци...

  There is no way to happiness, happiness is the way!
 4. 4 Профил на ѩзыкъ блъгарьскъ
  ѩзыкъ блъгарьскъ
  Рейтинг: 890 Неутрално

  Володимир, жив и здрав!

  Украйна - членка на ЕС и НАТО!

  Путин - в Сибир! За обмяна на опит и избиване на комплекси!

 5. 5 Профил на BlueWater
  BlueWater
  Рейтинг: 1003 Весело

  ""Ние, обикновените хора, ще кажем на застаналите пред нас политици: ‚Не, Янукович няма да е президент още цяла година‘," каза той. Тълпата му отговори с одобрителен рев. "Нашите братя бяха убити, а сега ние стискаме ръката на убиеца. Това е срамно. Утре до 10 часа той трябва да си е отишъл," обяви Парасюк."

  Така трябва да се действа срещу диктаторите, смело и решително!

 6. 6 Профил на BlueWater
  BlueWater
  Рейтинг: 1003 Весело

  "Според Парасюк, новото ръководство на Украйна трябва да се съобразява с общественото мнение, ако иска да изгради мирно общество. "Те трябва да разберат, че истинската власт е в Майдана, не в 450-те души в парламента."

  В България политиците също трябва да разберат, че са ДЛЪЖНИ да се съобразяват по всяко време с общественото мнение, а не само на избори!

  Искам РЕФЕРЕНДУМ заедно с изборите за евродепутати!
  .......Нека всички които искат същото да го покажат публично и така да помогнат това да се случи!

 7. 7 Профил на Real Adventure Machinery
  Real Adventure Machinery
  Рейтинг: 455 Любопитно

  чакаме да видим Парасюк и в България

  proudly built in Bulgaria
 8. 8 Профил на ostin22
  ostin22
  Рейтинг: 639 Любопитно

  Аз като гледам едно 90% от майдановците са все от Лвовско...То и от Киев май няма..Те затова и никога не го разпускаха протеста, защото няма къде да се приберат...

  There is no way to happiness, happiness is the way!
 9. 9 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 4150 Неутрално

  Дай Боже хора като този да наложат тотална лустрация декомунизация и десъветизация в Украина

 10. 10 Профил на BlueWater
  BlueWater
  Рейтинг: 1003 Весело

  Поклон пред Володимир Парасюк!

  Хора, разберете, че ако много искате нещо хубаво да се случи за Вас ЛИЧНО и за вашите ДЕЦА и РОДИТЕЛИ, то трябва да ИЗЛЕЗЕТЕ на площада и да го ИЗВИКАТЕ толкова силно, че да ви чуят ГЛУХИТЕ политици!

 11. 11
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 12. 12 Профил на slq84014722
  slq84014722
  Рейтинг: 833 Неутрално

  [quote#10:"BlueWater"]Хора, разберете, че ако много искате нещо хубаво да се случи за Вас ЛИЧНО и за вашите ДЕЦА и РОДИТЕЛИ, то трябва да ИЗЛЕЗЕТЕ на площада и да го ИЗВИКАТЕ толкова силно, че да ви чуят ГЛУХИТЕ политици![/quote]
  Още малко и ще призовеш да грабваме пушките и да започваме да набиваме куршуми под кожата на хората с униформите.

 13. 13
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 14. 14 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 2132 Неутрално

  Отровните зъби на руската хидра се вадят само с клещи и без упойка.

 15. 15 Профил на свети георги груп от последните дни на герп
  свети георги груп от последните дни на герп
  Рейтинг: 433 Неутрално

  До коментар [#8] от "ostin22":

  те ще се приберат ама после не могат се върнат в киев)

 16. 16 Профил на BlueWater
  BlueWater
  Рейтинг: 1003 Гневно

  [quote#12:"Отнесен"]Още малко и ще призовеш да грабваме пушките и да започваме да набиваме куршуми под кожата на хората с униформите.[/quote]Ако бяхте гледал видеото в тази статия, щяхте ЕВЕНТУАЛНО да разберете, че обикновенните думи може да са по-силни от куршуми, когато казват ИСТИНАТА!

  Само диктатори като Янукович плащат с куршуми и после сами БЯГАТ от СТРАХ, че куршумите може да се обърнат към тях!

  В България олигарски и йОвчев превърнаха МВР в ОХРАНИТЕЛНА ФИРМА на Парламента, и изиставиха българите в над 5000 села на произвола и милостта на мародерите!

 17. 17 Профил на slq84014722
  slq84014722
  Рейтинг: 833 Неутрално

  [quote#16:"BlueWater"]Ако бяхте гледал видеото в тази статия, щяхте ЕВЕНТУАЛНО да разберете, че обикновенните думи може да са по-силни от куршуми, когато казват ИСТИНАТА![/quote]
  Това видео аз съм го гледал когато се излъчваше на живо от Майдана. На Брюксел никак няма да му хареса, че ултранационалистически настроени оратори плюят на дипломатическите усилия на европейски министри да урегулират кризата по мирен път и открито от трибуната призовават за кървава саморазправа.

 18. 18 Профил на Димитър
  Димитър
  Рейтинг: 681 Весело

  До коментар [#11] от "Отнесен":

  Нещо ми намирисва на трол

 19. 19 Профил на свети георги груп от последните дни на герп
  свети георги груп от последните дни на герп
  Рейтинг: 433 Неутрално

  До коментар [#16] от "BlueWater":

  за словоблудство се наказва,отвори кримихрониките от преди година-две и виж как са живяли българите в 5000 села,със сигурност не по-добре

 20. 20 Профил на BlueWater
  BlueWater
  Рейтинг: 1003 Весело

  [quote#18:"Димитър"]Нещо ми намирисва на трол[/quote]Вонята е като на умряло, защото не е само един.

  ТРОЛетариата вони също като прабаба си столетницата.

  Подкрепям безрезервно украинците в борбата им срещу Янукович и Путин!

 21. 21 Профил на PlamenVarna
  PlamenVarna
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Хи хи.
  От къде ги намирате с такива именца бе.
  Единия Турчинов, друг Парасюк ... имат си и тиМОШЕНКО.
  В Русия пък по тамошните мегдани подскача един друг образ с чистак руското именце Немцов.
  Нема да се оправите докато не изровите некой Американчов.

  ДОНОСНИК, ИЗПЯ ЛИ СИ "КРАТКИЯ ДОКЛАД" НА МОДЕРАТОРА ? НАТЕГАЧ, НАТЕГНА ЛИ СЕ ПО СТАР КОМУНДЕРСКИ НАВИК ? ЦЕНЗОРЕ, И БАН-а НЕ МОЖЕ ДА ВИ ПРИКРИЕ ИЗЛАГАЦИИТЕ
 22. 22 Профил на Сова
  Сова
  Рейтинг: 426 Неутрално

  [quote#8:"ostin22"]Аз като гледам едно 90% от майдановците са все от Лвовско...То и от Киев май няма..Те затова и никога не го разпускаха протеста, защото няма къде да се приберат... [/quote]
  Право в десетката!

  Долу евроатлантическите ценности!
 23. 23 Профил на иван
  иван
  Рейтинг: 374 Неутрално


  До коментар [#7] от "Real Adventure Machinery":

  Жална ни майка! Ама ако много искаш . ходи го цункай на Майдана!

  effi
 24. 24 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 957 Весело

  Щом е Володимир, може и президент да го направят!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 25. 25 Профил на dun
  dun
  Рейтинг: 602 Неутрално

  До коментар [#12] от "Отнесен":

  по куршумите сте специалисти вие - путиноидите!

 26. 26 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1227 Неутрално

  [quote#21:"PlamenVarna"]В Русия пък по тамошните мегдани подскача един друг образ с чистак руското именце Немцов. [/quote]
  а то щото Путин е изконно руско име

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 27. 27 Профил на иван
  иван
  Рейтинг: 374 Неутрално

  До коментар [#14] от "Lemmy":

  Несведущ си! Хидрата няма зъби, даже руската. Ако имаш предвид някоя акула (бяло-синя, на червени точки) - да със зъби е и е налапала почти целия свят. Но има едни, дето чупят зъби!!!

  effi
 28. 28 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1332 Весело

  До коментар [#9] от "Hawaii":


  [quote#9:"Hawaii"]Дай Боже хора като този да наложат тотална лустрация декомунизация и десъветизация в Украина [/quote]
  Дератизация също.
  Този пич е с добри намерения, но не е дооценил обстановката.
  Той да каже къде е Тимошенко и за какво преговаря. Не бързайте да му правите реклама, да не се окаже основният употребен...

 29. 29 Профил на иван
  иван
  Рейтинг: 374 Неутрално

  До коментар [#26] от "stg":

  Путин е от "путь" - път, а не на .... ти .......! Ако ме разбираш така, както аз те схванах тук.

  effi
 30. 30 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3613 Неутрално

  Прекрасно ! Никакви договори, уговорки, обещания заклинания и прочие бълвоч.Комунистите отдавна доказаха че думата им не струва и пукната пара.Същото важи и за нашите родни червени шмекери.

  klimentm
 31. 31 Профил на bg_de
  bg_de
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Много силен клип!!!! Тези хора се борят за свободата на родината си!!!!! САМО ТАКА ВЛАДИМИР ПАРАСЮК!!!

 32. 32 Профил на townboy
  townboy
  Рейтинг: 506 Неутрално

  И в книгата на Оруел прасетата направиха преврата.

  Too much цензура Баце.
 33. 33 Профил на dgapi
  dgapi
  Рейтинг: 484 Весело

  заприличва ми на скандинавска приказчица -трол до трола и целия форум вони ма не са трай

  Когато всички мислят еднакво, никой не мисли достатъчно. Уолтър Липман
 34. 34 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 1083 Неутрално

  До няколко месеца казусът Украйна ще бъде решен, по-скоро без свински и боксьорски глави. С това обаче Украйна няма да стане нито по-умна, нито по-богата, нито по-демократична. Тежка е съдбата на народи попаднали в машината за кайма. Бог да пази украинците.

 35. 35 Профил на richardnixon
  richardnixon
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#32] от "townboy": де да имаше повече като това момче - истински патриот а не боклук като Болен и Бареков!

 36. 36
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 37. 37 Профил на grand funk railroad
  grand funk railroad
  Рейтинг: 1054 Любопитно

  До коментар [#32] от "townboy":
  [quote#32:"townboy"]И в книгата на Оруел прасетата направиха преврата.[/quote]

  В случая, кои са прасетата и за кой преврат става дума?

  Parmi ceux qui n'ont rien à dire les plus agréables sont ceux qui se taisent. Coluche
 38. 38 Профил на Pontif New Dnevnik SUCK
  Pontif New Dnevnik SUCK
  Рейтинг: 1871 Неутрално

  Брей под тази статия много поцелуйковци са се събрали като гледам минусите под свестните мнения. Найде за да ги държим будни още едно мение достойно за тролски, комунистически минус:
  Украйна се събуди. Цивилизования свят също не спи. За Путя има два избора.
  1. да си събере гангстерите и да си обира крушите от Украйна. Вероятно още може да спаси базата на посрания си Черноморски Флот.
  2. Да остане и да се опита да се бие и налага Азиатщина. Това никък няма да е лесно защото вече се проля кръв и хората вече няма да се откажат от борбата. СИВ и Варшавския Договор не съществуват. Украйна граничи с Полша и Румъния- членки на НАТО които обичат Расия до смърт. Афганистан ще им се стори като разходка в парка на Руснаците. Също колкото повече натиска ... познайта какво ще стане с Молдова?
  Радвам се че Путин излезна първосигнален КГБеец и натопи Русия в тези лайна. Приготвил съм пуканки и с удоволствие ще гледам как ще се опитва да излезне от тази ситуация.

  Между другото - браво на Украинските герои.

  И нещо наистина смешно - Руснаците наричат Украинците хохли защото ... произнасят Хитлер а не Гитлер. Диви Азиатци научени от монголите на "чела битья" или да си бият челото в пода с надеждата да оцелеят и господаря им да не ги посече на място.

  California Über Alles
 39. 39 Профил на .
  .
  Рейтинг: 1715 Неутрално

  [quote#17:"Отнесен"]Това видео аз съм го гледал когато се излъчваше на живо от Майдана. На Брюксел никак няма да му хареса, че ултранационалистически настроени оратори плюят на дипломатическите усилия на европейски министри да урегулират кризата по мирен път и открито от трибуната призовават за кървава саморазправа. [/quote]
  Е като си го гледал, как си обясняваш по натам нещата? Тоя ли е дал заповед цялата охрана от Беркут да се изтегли и да не охранява президентството? Просто Янукович искаха да го оставят насаме с майдановците, той затова избяга. Кой е този, който заповяда на охраната да се изтегли, че и на бегом? Всички изчезнаха по команда, а началниците им викаха бързо, бързо...

 40. 40 Профил на dutch
  dutch
  Рейтинг: 459 Неутрално

  До коментар [#7] от "Real Adventure Machinery":
  Прав си, това чакаме, ама вместо Парасюк, в България в момента загрява един дето Свиринадудук.

 41. 41 Профил на block
  block
  Рейтинг: 886 Неутрално

  До коментар [#12] от "Отнесен":

  случват се и такива неща когато няма друг вариант, нали?

 42. 42 Профил на SeoKungFu
  SeoKungFu
  Рейтинг: 688 Неутрално

  i want my 3minz back, ръийш ли !

  ╠╩╦═╬♥∩♥{(::○::SeoKungFu::○:::)}♥∩♥╬═╦╩∞
 43. 43 Профил на edin drugii
  edin drugii
  Рейтинг: 2121 Неутрално

  До коментар [#3] от "ostin22":

  ами тука с така измислената конституция не разсипвате ли България с 5-10% подръжка на правителството ,що не са отказвате като вие сте честни ,а там 10% били против правителството и не трябвало да падне ,коментарите ви са тролски .

 44. 44 Профил на edin drugii
  edin drugii
  Рейтинг: 2121 Неутрално

  До коментар [#38] от "Pontif":

  не са радвай ,война в Украйна е смърт за нас ,всичко ни идва от там ,енергия ,газ ,нафта ,бензин ,ядрено гориво ,разподскачат ли се ,първо ние ще глътнем въздух ,да не казвам ,че жив турист няма да стъпи тук ,а пенсии и заплати ще има на мук ,независимо кой управлява .

 45. 45 Профил на Pontif New Dnevnik SUCK
  Pontif New Dnevnik SUCK
  Рейтинг: 1871 Неутрално

  До коментар [#44] от "tur671":

  "Който предпочита сигурност пред свобода не заслужава нито едното нито другото." сам намери кой го е казал това - не е Руснак, нито Българин.
  Ако ни се стъжни то това е заради безродниците които ни поставиха в положение на абсолютна зависимост от Русия. Тове не беше необходимо и беше направено специално за да се използва като инструмент за натиск върху България ако някой, някога реши да се събуди и да поиска да бъде свободен. И дори и временно да е зле за нас, пак е неморално да искаш цял един народ да гние в робство за да може ти .. може би да имаш газ! Това е то "чела битья" на което ни научиха Руснаците. Да биеш чело в пода с надеждата да не ти се случи нещо. НЕ!!! Българите когато сме били народ винаги сме били смели и свободолюбиви! Левски не се е притеснявал че ако разклати Империята и нещата за известно време ще станат неприятни, нито Ботев, нито другите велики Българи. И в тази категория не слагам Съветския гражданин Г. Димитров нито другите народни предатели които са на власт след него та до сега.

  California Über Alles
 46. 46 Профил на Гражданин
  Гражданин
  Рейтинг: 479 Любопитно

  Та откъде казвате бил този "юнак", от ЛвИв ли? А ми той е ясен, като чиста сълза есесобандеровска!?

 47. 47 Профил на чобанмахала
  чобанмахала
  Рейтинг: 688 Неутрално

  [quote#3:"ostin22"]екстремистите/които всъщност са максимум 5-10% от населението на Украйна/..[/quote]
  Всъщност са много по малко.

 48. 48 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 797 Неутрално

  [quote#36:"socialen"]Тоя нацистки боклук сега прецака всичките. [/quote]
  -Не е само той. Такива са всички от т.н. Десн сектор, които се борят за генетически и кръвно чиста нация от украинци под лозунга "Украйна за украинците". И чудно защо някои тук се радват на такива, които провалиха Споразумението, подписано и от представители на ЕС. Нарушението от тяхна страна създаде сегашната ситуация в Украйна, раздели още повече хората, постави узурпатори на власт в Киев там и тласна страната към гражданска война.Цитат:" След като с помощта на ЕС лидерите на опозицията подписаха договорка с президента Янукович, Парасюк беше този, който в петък взe микрофона и настрои тълпата срещу споразумението."

 49. 49 Профил на Zizu
  Zizu
  Рейтинг: 1033 Неутрално

  Володимир Парасюк!

  Жалко, че не е българин!

  Машини прости, народ неук.
 50. 50 Профил на Гражданин
  Гражданин
  Рейтинг: 479 Любопитно

  [quote#49:"Zizu"]
  Володимир Парасюк!
  Жалко, че не е българин!
  [/quote]-----------------------------------------Защо бе зизу? То има много по кресливи българи! А да те попитам между другото, на теб да не са ти правили зизу, според онзи стар виц?

 51. 51
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 52. 52 Профил на venc100
  venc100
  Рейтинг: 217 Неутрално

  и сега всичко ще се управи в Украйна

 53. 53 Профил на shang
  shang
  Рейтинг: 391 Неутрално

  Герой, както и цялата украинска нация!! Не вярвах, че ще успеят срещу машината и еничарите. Така се отвоюва свобода.

 54. 54 Профил на gost22
  gost22
  Рейтинг: 2032 Гневно

  [quote#44:"tur671"]не са радвай ,война в Украйна е смърт за нас ,всичко ни идва от там ,енергия ,газ ,нафта ,бензин ,ядрено гориво ,разподскачат ли се ,първо ние ще глътнем въздух ,да не казвам ,че жив турист няма да стъпи тук ,а пенсии и заплати ще има на мук ,независимо кой управлява .[/quote]
  То и заради това сме все на опашката, щото "сакън да не стане кръвнина"... ама реално наведената глава е по-удобна за сабята — нали за това палачите са ползвали дръвник.
  Пенсиите и заплатите зависят от силата на икономиката, а силна икономика без силна конкуренция на входа и изхода няма как да има.

  "Историята служи на българите, да не си взема поука от нея." ...Фра Дяволо. Жалко, но все още е факт...
 55. 55 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 374 Неутрално

  До коментар [#48] от "Бенк-Бенк":

  Щото са са гола вода!

  Сега руснаците да им покажат за к'во става въпрос.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK