Речта на Путин за анексирането на Крим (хронология)

Речта на Путин за анексирането на Крим (хронология)

© ReutersПрезидентът на Русия Владимир Путин се обърна към Федералното събрание на Русия (двете камари на парламента, ръководителите на регионите и представители на гражданското общество) по повод ситуацията в украинската автономна република Крим и град Севастопол и молбата им да бъдат присъединени към Руската федерация.
След края на речта започна официалната процедура по одобряването на закона за приемането в състава на Русия на Република Крим и град Севастопол.


"Дневник" предаде на живо словото на президента:


13.59 "Внасям във Федералното събрание и моля да разгледате конституционен закон за приемането в състава на Русия на два нови субекта на федерацията - Република Крим и град Севастопол. Също така - да ратифицирате подготвения договор за влизането на Република Крим и град Севастопол в състава на Руската федерация. Не се съмнявам във вашата подкрепа."


13.57 "На Русия й предстои да вземе сложно решение. Какво е мнението на хората в Русия? Има различни гледни точки, но позицията на абсолютното мнозинство е очевидна. Близо 95% смятат, че Русия е длъжна да защитава интересите на гражданите, живеещи в Крим. Единствено народът е източник на която и да е власт."
13.55 "Някои западни политици вече ни заплашват не само със санкции, но и с перспективите за изостряне на ситуацията вътре в страната. Искам да знам какво имат предвид? Действия на петата колона? Оценяваме такива изявления като агресивни и ще реагираме на тях по съответния начин. Самите ние ще строим добросъседски отношения, както това се прави в цивилизования свят."


13.53 "Именно в такива преломни моменти се проявява зрелостта на народите. И народът на Русия показа такава зрелост, поддържайки съотечествениците си. Твърдостта на Русия се основава на волята на милиони хора, на общонационално единение и искам да благодаря на всички за това отношение.


Никога няма да се стремим към конфронтация с нашите партньори - нито на Изток, нито на Запад.


Разбирам жителите на Крим, които поставиха въпроса за референдума пределно прямо и точно. Може уверено да кажем, че ръководството на Крим, формулирайки въпроса, се издигна над груповите интереси. Начело те поставиха коренните интереси на хората. Референдумът беше проведен открито и честно. Хората от Крим ясно изразиха волята си - те искат да бъдат с Русия. Позицията на абсолютното болшинство граждани също е очевидна."


13.49 "Не сме против сътрудничество с НАТО, но сме против това военна организация да се разполага до нашата ограда, на нашите исторически територии. Не мога да си представя да ходим в Севастопол на гости на натовски моряци - те са отлични момчета, но по-добре да идват на гости в нашия Севастопол."


13.47 "Винаги сме уважавали териториалната цялост на Украйна, за разлика от онези, които разцепиха страната. Днешното гражданско противопоставяне изцяло лежи на съвестта им. Не вярвайте на онези, които ви плашат с Русия и викат, че след Крим ще последват други региони. Не искаме да разделяме Украйна, не ни трябва. Крим ще бъде, както векове наред е бил, роден дом за представителите на всички народи, живеещи там. Но той никога няма да бъде бандеровски. Крим е наше общо достояние, тази стратегическа територия трабва да се намира под устойчив суверенитет, който фактически може да бъде само руски."


13.44 "Заплашват ни със санкции, но ние и така си живеем с редица ограничения. Имаме всички основания да смятаме, че прословутата политика на сдържане на Русия продължава и днес. Опитват се да ни набутат в ъгъла заради това, че не сме лицемери и назоваваме нещата с истинските им имена. Но всичко си има граници."


Служители на пицария в Симферопол гледат речта на руския президент Владимир Путин

© Reuters

Служители на пицария в Симферопол гледат речта на руския президент Владимир Путин


13:42 "Нашите западни партньори, начело със САЩ, предпочитат в международната политика да се ръководят от правото на силния, те самите ни убеждават в своята изключителност, мислят си, че прави могат да бъдат само те. Ту тук, ту там прилагат сила срещу независими държами, получават необходимите им резолюции от международни организации или напълно ги пренебрегват. Така беше и в Югославия. Бяха и в Афганистан, и в Иран и откровено нарушиха резолюции на ООН за Либия. Имаше и цяла поредица управлявани "цветни революции". Понятно е, че хората в тези държави се умориха от тирания, нищета, отсъствие на перспективи. Но тези чувства цинично се използват. В резултат вместо демокрация и свобода настъпи терор. Арабската пролет се смени от арабска зима."


13.37 "Ако силите за самозащита на Крим не бяха взели навреме под контрол ситуацията, там също можеше да има жертви. А знаете ли защо нямаше? Против народа и неговата воля е трудно и практически невъзможно да воюваш. Искам да благодаря на онези украински военни, които не тръгнаха на кръвопролитие и не се опетниха с кръв."


13.35 "Отново ще цитирам (декларацията на САЩ по повод отделянето на Косово от Сърбия през  2009г.): "Декларациите за несависимост може да нарушават вътрешното законодателство, но това не означава, че това е нарушаване и на международното право". Сами са го написали, надуха ни главите с него, а сега се възмущават. Действията на жителите на Крим точно се вписват в тази инструкция. Неизвестно защо това, което е позволено на албанците в Косово (а ние се отнасяме към тях с уважение), е забранено на руснаците, украинците и татарите в Крим."


13.33 "Позоваваха се и на косовския прецедент. Никаква обща забрана за едностранно обявяване на независимост не произтича от документите на Съвета за сигурност на ООН. Освен това международната практика не съдържа забрана за обявяване на независимост. Това дори не са двойни стандарти, това е удивителен цинизъм. Не бива така грубо да натискаш всички според собствените си интереси."


13.31 "Президентът на Русия получи разрешение да използва въоръжените сили, но не се възползва от това право. Да, усилихме нашата (военна) групировка. Обявявайки независимост, Крим се позова на Хартата на ООН. Впрочем, и самата Украйна направи същото при напускането на СССР. Украйна се възползва от това право, а на жителите на Крим го отказват. Защо?"

Най-често употребяваните думи в речта на Путин, получено чрез програма за съставяне на облаци от думи.

© Дневник

Най-често употребяваните думи в речта на Путин, получено чрез програма за съставяне на облаци от думи.


13.28 "Отношенията с Украйна са главни за нас и не бива да стават заложник на спорове без намиране на решение. Стъпка по стъпка се правеха опити да бъдат лишени руснаците от историческата си памет, а понякога и от езика си. Руснаците, както и другите граждани на Украйна, страдаха от перманентна криза. Разбирам защо гражданите на Украйна очакваха промени - властта просто им писна. Сменяха се президенти, премиери, депутати от Радата, но не се променяше отношението към собствения народ. Те доиха Украйна, бориха се за финансови потоци. При това малко ги интересуваше как живеят гражданите на страната."


13.25 "Приемайки делимитиране на границите, ние фактически и юридически признахме Крим за украинска територия. Правихме отстъпки на Киев по най-сложните въпроси като разчертаването на акваторията на Черно море. Разчитахме, че Украйна ще бъде наш добър съсед, че рускоезичните граждани ще живеят в условие на демократичен интерес, законните им интереси ще бъдат гарантирани. Но ситуацията се разви по друг начин."


13.21 "Но всичко това се оказаха обещания, а голямата страна изчезна. Тогава Русия почувства, че не просто са й откраднали нещо, а че е ограбена. Но и самата Русия е способствала за разпада на СССР. Забравиха и за Крим, и за базата на Черноморския флот в Севастопол. Милиони руснаци за един миг се оказаха национално малцинство. Милиони руснаци легнаха да спят в една държава, а се събудиха в чужбина. Руският народ стана един от най-разделените в света. В Крим казват, че през 1991 г. са ги прехвърлили от ръка в ръка като чувал с картофи. А Русия свела глава и се примирила, преглътнала тази обида. Нашата страна се е намирала в толкова тежко състояние, че не е можела да защити интересите си."


13.18 "Тогава е било невъзможно да си представи човек, че Украйна и Русия могат да бъдат разделени. Едва ли някой е разбирал (при разпадането на СССР) целия драматизъм на случващото се. Мнозина са се надявали ОНД да стане нова форма на държавност, обещавали са дори обща валута и общо икономическо пространство."


13.15 "През 1954 г. Крим бе прехвърлен към Украйна заедно със Севастопол. Инициатор е бил лично ръководителят на компартията Хрушчов. Нека историците проучват какви са били мотивите му. Въпросът е бил решаван в кулоарите в нарушение на конституционните норми. Хората просто са били поставени пред свършен факт. Ние всички разбираме, че това решение се е възприемало като формалност."


13.13 "Крим е бил и остава неотменна част от Русия. Пред това са безсилни и времето, и обстоятелствата, и всички исторически промени."


13.11 "Да, имаше период, когато към кримските татари е проявена жестока несправедливост. От репресиите тогава са пострадали милиони хора от различни националности. Кримските татари се върнаха на своята земя. Решението ще възстанови в пълна степен техните права и доброто им име. Това е техният общ дом, тяхната малка родина и би било правилно в Крим да има три равнопоставени държавни езици: руски, украински и кримо-татарски."


13.10 "За да разберем как е направен този избор, е достатъчно просто да се познава историята - Крим буквално е пропит с нашата история и гордост. Крим е уникална сплав от култури и традиции и по този начин той толкова много прилича на Русия".


13.08 За кримския референдум той заяви, че това е важно и историческо събитие. "Над 96% от участвалите се изказаха за присъединяване към Русия и тези цифри са повече от убедителни."


Подчертаването на пасажи е от "Дневник".


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (309)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на pariah
  pariah
  Рейтинг: 1404 Неутрално

  Аз реч не виждам, нито на живо, нито никак

  - A witty saying proves nothing. Voltaire
 2. 2
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 3. 3 Профил на USSR
  USSR
  Рейтинг: 431 Неутрално

  Пражилно и умно гожори -велик е ! не е лошо да послушат и нашите форумни *другари* -ама те едва ли разбират какво говори

  pacta sunt servanda
 4. 4 Профил на Торбалан
  Торбалан
  Рейтинг: 728 Любопитно

  Един Октай Енимехмедов липсва само че да стане истинско шоу...

  Freedom is never more than one generation away from extinction. We didn't pass it to our children in the bloodstream. It must be fought for, protected, and handed on for them to do the same. Ronald Reagan
 5. 5 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1721 Неутрално

  Започна с лъжата за законния референдум и вече успя да тропне дузина други лъжи. Да видим как ще завърши. Не речта, а цялата история. Аплодират го с конгресен плам, но в очите си личи тревогата. Един ден всички могат да бъдат на скамейките на нов Нюрнбергски процес.

 6. 6 Профил на Beyond
  Beyond
  Рейтинг: 1134 Любопитно

  "Крим е уникална сплав от култури и традиции и по този начин той толкова много прилича на Русия".

  Всяка империя е сплав от култури и традиции. Другото общо нещо между империите е, че в един момент престават да съществуват. Както ако ръката ти е пълна с пясък. Колкото повече стискаш, толкова повече пясъкът изтича между пръстите ти.

  TAKE THE RED PILL!
 7. 7 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 3073 Весело

  Интересна реч !
  Чакам контра аргументите от задлъжнелия с 20 трилиона Обама!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 8. 8 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1721 Неутрално

  Още една лъжа - руски сили не били влизали в Крим. И едно полупризнание, че зелените човечета са били руски.

 9. 9 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2401 Неутрално

  Руските окупатори ще приключат курса в пълно съответствие с поговорката, "Тръгнали като аслани, а се върнали като насрани!"

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 10. 10 Профил на pariah
  pariah
  Рейтинг: 1404 Любопитно

  Някой опорва ли, че Крим е бил от столетия част от Русия и руската история (с кратка пауза по странни технологични причини) и е населен основно с руснаци?

  - A witty saying proves nothing. Voltaire
 11. 11 Профил на pariah
  pariah
  Рейтинг: 1404 Неутрално

  *оспорва ли.

  - A witty saying proves nothing. Voltaire
 12. 12 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1432 Неутрално

  Едно трябва задължително да му се признае на Путин - оратор и манипулатор от световна класа е, нищо общо с нашите селски пръчки тук!

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 13. 13 Профил на Радостина
  Радостина
  Рейтинг: 627 Весело

  [quote#9:"Рим"] "Тръгнали като аслани, а се върнали като насрани!"[/quote]
  Или пък - Керванът си вървеше, макар кучетата отстрани да го лаеха >

  Свободата Санчо, ....
 14. 14 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 3012 Неутрално

  Дават я по руската телевизия за тези които искат да я чуят без посредничеството на Дневник.

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 15. 15 Профил на nenad
  nenad
  Рейтинг: 458 Неутрално

  През 1945 г. Крим бе прехвърлен към Украйна заедно със Севастопол.
  ........................
  Годината е 1954, а не 1945.
  Грешка на Путин, или нов преводачески връх на Дневник?

 16. 16 Профил на izabell
  izabell
  Рейтинг: 1402 Неутрално

  Историята не може да се разглежда ирационално до ниво на първобитни племена щото преди тях пък земята е принадлежала на динозаврите.Важно е да има съвременен консенсус и справедливост

 17. 17 Профил на ytrewq
  ytrewq
  Рейтинг: 635 Весело

  Ами естествено така ще говори , какво друго очаквахте от Путя !!!

 18. 18 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 3073 Неутрално

  [quote#6:"Beyond"]Както ако ръката ти е пълна с пясък. Колкото повече стискаш, толкова повече пясъкът изтича между пръстите ти. [/quote]
  Ми кажи го това на кениеца който има над 400 военни бази в окупираните финансово територии разположени в 130 държави !?

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 19. 19 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1420 Весело

  Крим буквално е пропит с нашата история и гордост.
  ...........
  Първата анксация на Крим от Русия е през 1783 г., сравнително от скоро този полуостров е част от Русия.
  Имат мили спомени наистина, когато Европа им напляска ду...та в Кримската война и Русия си продаде аляска, че парички им трябваха, кой ще играе на рулетка в Баден.
  Какво да кажат силезийците, които 8 века с част от Прусия, и те ли референдум да правят.

  nemo malus felix, minime corruptor.
 20. 20 Профил на USSR
  USSR
  Рейтинг: 431 Неутрално

  Много ще е добре Дневник да публикува цялото изказване на Путин и то желателно е без цензура и корективи от редакцията .
  Веднага ставам фен на Дневник ако публикува речта на Путин .

  pacta sunt servanda
 21. 21 Профил на Радостина
  Радостина
  Рейтинг: 627 Весело

  [quote#10:"Dr. G."]Някой опорва ли, че Крим е бил от столетия част от Русия и руската история (с кратка пауза по странни технологични причини) и е населен основно с руснаци?[/quote]
  Доколкто знам не ,но казват ,че това не било важно.
  Крим бил част от Украйна ,защото КПСС взел решение през 1954 година по предложение на Хрушчов да бъде подарен полуострова на Украйна.Това било законното положение. И сега ако се върнел към Русия ставало прецедент , защото Косово било едно , а това друго.. и защото Референдума, като форма на волеизявление бил незаконен.... Ако разбираш нещо от това ...

  Свободата Санчо, ....
 22. 22
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 23. 23 Профил на Краси
  Краси
  Рейтинг: 577 Неутрално

  Заменете СССР с Източния блок и Крим с България.
  Ако на някого му е трудно да си го представи, най- вероятно ще му се наложи да го чуе.
  Присъстваме на раждането на новия "Хитлер", а Европа пак спи.
  Нищо ново под слънцето.

  Да почистим България от агентурата на руската империя!!!
 24. 24 Профил на rexos
  rexos
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Много точни думи използва - нашите приятели Германия, Китай, но не и САЩ, явно иска да подчертае, че ЕС трябва да си гледа собствения интерес а НЕ да се поддава на геополитиката на САЩ!

 25. 25 Профил на charlesdegaulle
  charlesdegaulle
  Рейтинг: 896 Неутрално

  Наслушал съм се на демагогия, стига толкова...

 26. 26 Профил на pariah
  pariah
  Рейтинг: 1404 Весело

  До коментар [#19] от "СДС":

  То и САЩ горе долу оттогава го има, та аналогии с индианци - колкото щеш, понякога и обратни, нали...

  - A witty saying proves nothing. Voltaire
 27. 27
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 28. 28 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1721 Неутрално

  Типично по чекистки - подлярска благодарност за момчетата, които устояха на клетвата си към Украйна, но нямаха заповед да я защитят с оръжие, прокарване на разделения сред европейските страни - германците трябвало да благодарят на руснаците, представете си, за своето обединение.

 29. 29 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1416 Любопитно

  Путлер дали е чел Черната книга на комунизма от Стефан Куртоа и международен екип или само Оцеола до средата ?

  http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A7%D0%B5%D1%80%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0_%D0%BA%D0%BD%D0%B8%D0%B3%D0%B0_%D0%BD%D0%B0_%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D1%83%D0%BD%D0%B8%D0%B7%D0%BC%D0%B0

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 30. 30 Профил на adenauer
  adenauer
  Рейтинг: 571 Любопитно

  Има една историческа истина:Когато започнат да говорят със злоба за даден политик или държавник ,знайте ,че е на прав път и така трябва да се действува.

 31. 31 Профил на Петър Иванов
  Петър Иванов
  Рейтинг: 740 Весело

  Руската пета колона -сменяй памперса

 32. 32
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 33. 33 Профил на traveler1
  traveler1
  Рейтинг: 808 Неутрално

  Хахаха, в Москва комуналните служби раздават руски флагове за поставяне по сградите. Ако откажеш пристига милицията и почват да питат от къде имаш пари за телефон, за Ипад и пр.!
  Някви спомени ме навяват от времето на вечната дружба между българския и съветския народ по нашите земи, та чак на мухъл и нафталин ми мирише.

  ВѢРНОСТЬ И ПОСТОЯНСТВО
 34. 34 Профил на baizuo
  baizuo
  Рейтинг: 1191 Любопитно

  [quote#30:"adenauer"]Когато започнат да говорят със злоба за даден политик или държавник ,знайте ,че е на прав път и така трябва да се действува. [/quote]

  Делян Пеевски например? Волният Ибрик Волен?

  muncho: "Няма защо да се отричат очевидните и статистически доказани факти, че мнозинството жени не стават за шофьори"
 35. 35 Профил на journey
  journey
  Рейтинг: 451 Неутрално

  Все едно слушам някой от промитите мозъци по форумите.

  Къде е и др.Иванов?

 36. 36 Профил на moti
  moti
  Рейтинг: 604 Неутрално

  На Путин изобщо не му дреме какви санкции САЩ и ЕС ще наложат.

 37. 37 Профил на pariah
  pariah
  Рейтинг: 1404 Весело

  До коментар [#21] от "Радостина":

  Абе аз всичко разбирам, ама някои тук четат историята като дявола - евангелието.

  - A witty saying proves nothing. Voltaire
 38. 38 Профил на Моне
  Моне
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Честно казано не мога да повярвам, че това се случва. Имам чувството, че сме пред прага на война. Присъединяване на Крим, искане Украйна да стане федерация, искане на Приднестровието да се присъедени към Русия. Това се случва. А някакъв сравнява Русия с бензиностанция.
  Както казва китайското проклятие - живеем и интересни времена.

 39. 39 Профил на Das Territorium
  Das Territorium
  Рейтинг: 1448 Неутрално

  Anschluß!

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  A lie can run round the world before the truth has got its boots on. Terry Pratchett
 40. 40 Профил на Соколов
  Соколов
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Путя млъкни с това Косово бе! Там вашия приятел Милошевич избиваше мирно население с армията си! Какво трябваше да направим с хората? В концлагери ли да ги пратим?!? Не ви ли светка в червените кратуни разликата между Косово и това да окупираш и отцепиш част от държава чиято териториална цялост изрично си подписал да защитаваш!

 41. 41
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 42. 42 Профил на Чардо
  Чардо
  Рейтинг: 1416 Весело

  До коментар [#33] от "traveler1":


  [quote#33:"traveler1"]в Москва комуналните служби раздават руски флагове за поставяне по сградите.[/quote]
  ============================

  Американска медия поздрави Путин на руски

  Новини 18 март 2014, 00:53


  Базираното в Ню Йорк новинарско онлайн издание Huffington Post поздрави на руски език президента Владимир Путин.

  На главната страница на сайта бе публикувана снимката на усмихващия се Путин, придружена от надписа "ПОБЕДА!", изписан на руски език. За известно време преди това поздравът бе изписан на английски, но впоследствие бе променен.

  Материалът е посветен на провелия се в неделя референдум в Крим, чиито жители с огромно мнозинство избраха републиката да излезе от състава на Украйна и да се присъедини към Русия. Функциониращият от 2005 г. Huffington Post има аудитория от 80 млн. души месечно.

  Източник: БГНЕС

  Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
 43. 43 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 3073 Неутрално

  [quote#20:"USSR"]Дневник да публикува цялото изказване на Путин и то желателно е без цензура и корективи от редакцията . [/quote]
  Аз съм им фен и без да стават независими !


  Libertarianism is just anarchy for rich people
 44. 44 Профил на traveler1
  traveler1
  Рейтинг: 808 Неутрално

  [quote#30:"adenauer"]Има една историческа истина:Когато започнат да говорят със злоба за даден политик или държавник ,знайте ,че е на прав път и така трябва да се действува. [/quote]
  Недей, моля те, че ако вземем предвид твоето мнение и злобната пропаганда на СССР по отношение на Хитлер, току виж някой го възприел, че Хитлер е бил на изключитлено прав път.
  А това ще се съгласим всички е меко казано неверно.

  ВѢРНОСТЬ И ПОСТОЯНСТВО
 45. 45 Профил на Dr_Doolittle
  Dr_Doolittle
  Рейтинг: 1724 Неутрално

  До коментар [#10] от "Dr. G.":

  Проблемът не е в Крим и неговото население, а това ,че тоталитарна държава като Русия се изживява като нов СССР .
  Нямам нищо против Крим да се присъедини към нормална държава, така като направи Пуерто Рико към САЩ -1952, щом гражданите му желаят това. Не и към тоталитарна държава управлявана от комунисти ,които разширяват територията си и с това заплахата за всички съседи. Другарят Путин просто се подхлъзна и оголи истинското си лице на апаратчик от КГБ управляващ територия от роби, политически затворници и заложници. Думите ,че Русия е заплаха за света вече не са клише от пропаганден речник, а РЕАЛНИ ФАКТИ...

  http://www.flickr.com/photos/[email protected]/3712408729/
 46. 46 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1420 Неутрално

  До коментар [#10] от "Dr. G.":
  Някой опорва ли, че Крим е бил от столетия част от Русия и руската история (с кратка пауза по странни технологични причини) и е населен основно с руснаци?
  ..............
  Нали ти обясних, че Крим е анексиран от Катерина Велика през 1783 г, бе чугун. В исторически аспект, това е вчера.
  Преди това Крим е бил гръко-тракийски, готски, римски, византийски, едва след това татарски, османски и тн. Русия е част от историята Крим, една много малка част.

  nemo malus felix, minime corruptor.
 47. 47 Профил на mtmvb1111
  mtmvb1111
  Рейтинг: 458 Неутрално

  популист, на чиито думи се връзват простите маргинали

  Руското влияние убива България! "Дневник" също....
 48. 48 Профил на ytrewq
  ytrewq
  Рейтинг: 635 Неутрално

  [quote#24:"rexos"]Много точни думи използва - нашите приятели Германия, Китай,[/quote]

  Китай няма да взема отношение по въпроса за референдума в Крим . ''Ненамесата в политиката на други страни е основа на китайската външна политика'', коментира посланикът на комунистическата държава в Киев Чжан Сиюн .
  Много добре знаем и отношението на Германия към Путин !

  До коментар [#24] от "rexos":

 49. 49 Профил на Rozalina
  Rozalina
  Рейтинг: 571 Неутрално

  Автогол пар ексаланс!
  Путя се чуди какви глупости да надроби за вътрешна употреба.
  Сигурна съм, че вече му се присънва Милошевич, по чийто път върви с бодри крачки.

  Веднъж опреш ли се на шовинизма, няма връщане. Ще му е нужен конфликт след конфликт за да поддържа огъня. Да видим до кога може да си го позволи.

  Залезът на диктаторите винаги е жалък!

  Socialism is the philosophy of failure, the creed of ignorance and the gospel of envy.
 50. 50 Профил на xrp43572691
  xrp43572691
  Рейтинг: 1303 Весело

  13:42 "Нашите западни партньори, начело със САЩ, предпочитат в международната политика да се ръководят от правото на силния, те самите ни убеждават в своята изключителност, мислят си, че прави могат да бъдат само те. Ту тук, ту там прилагат сила срещу независими държами, получават необходимите им резолюции от международни организации или напълно ги пренебрегват.
  ===================

  Хахаха. Право куме в очи.
  Утре да очакваме ли тук спешен превод на "Защо касузът Крим не е като този с Косово 2".

 51. 51 Профил на doneva_a
  doneva_a
  Рейтинг: 515 Любопитно

  Да видим какво казва Путин: Ако имаме две държави, А и Б, и в държава Б има райони с компактно етническо население от преобладаващата народност на страна А, а страна А не одобрява вътрешните политически и икономически процеси в страна Б, то тогава страна А има пълното право да анексира тези райони и да ги присъедини към воята територия.

  "Цар Самоил во Скопје за 1,5 милиони евра, а во Софија за 50 000 евра и свети!"
 52. 52 Профил на Соколов
  Соколов
  Рейтинг: 402 Неутрално

  До коментар [#45] от "Dr_Doolittle":

  Хитлер може да е бил луд ама на тези им е викал "Червената Чума"!

 53. 53 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1721 Весело

  Тук вече стана смешно. Путлер се позовава на проучвания, за да каже, че 92% са за присъединяване на Крим. Той не е забелязал, че в петък за войната бяха 10 000, а против - 80 000.

 54. 54 Профил на _dan_
  _dan_
  Рейтинг: 571 Любопитно

  [quote#6:"Beyond"]Другото общо нещо между империите е, че в един момент престават да съществуват.[/quote]

  Така е, не след дълго САЩ ще бъдат само история ... както и ЕС!

 55. 55 Профил на bette
  bette
  Рейтинг: 796 Неутрално

  До [#18]:

  Да бе да, той сега освобождава руснаците от робството на украинците, дето преди нова година бяха техни братя, после ще освобождава братята славяни от "американско рожство" (ку-ку), после ще освободи Египет и други страни от богатствата им, а накрая казват даже щял в църква да седне и да се прави на бог, тогава за щастие ще ни освободи от присъствието си, защото ще му разкажат играта. После идва второ пришествие, идва истинския месия, бие му 2 шамара на путкин при което той се разпада на съставните му stem cells дето му ги имплантиране, който се освободил, освободил се, комунетата в зандана (ако имат късмет), ако не е ада, жалко за самите тях, че ще си го причинят. И после най-после мир и спокойствие

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 56. 56 Профил на Desolater
  Desolater
  Рейтинг: 515 Неутрално


  Нагъл тип е Путин, ама няма кой да му повярва на приказките за демокрация!

 57. 57
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 58. 58 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2499 Неутрално

  В момента слушам Путин по ОРТ1.
  подкрепа за Крим - 95 %
  дори с цената на усложнения -83%
  приемане на Крим в Русия -92%
  Считат Крим за руски - 86 %
  Приеха 2 субекта в РФ Крим и Севастопол
  .... бурни ръкопляскания
  Честито !

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 59. 59 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1420 Весело

  До коментар [#38] от "Моне":
  Както казва китайското проклятие - живеем и интересни времена.
  .............
  Живеем в много спокойни времена, белязани от просперитет, научно развитие и мир.
  Интересните времена настъпват за Русия, тепърва ще бъркат по кошчетата на Европа, ако успеят да вземат виза де.
  Най-мазните мишки ще напуснат първи гемията, очаквайте скоро богати рашки да си купуват имоти у нас.

  nemo malus felix, minime corruptor.
 60. 60 Профил на Соколов
  Соколов
  Рейтинг: 402 Неутрално

  До коментар [#54] от "_dan_":

  Другарю тази ваша плоча се върти от 80 години...в историята ви замина цялата измислена утопия! Останахте само жалки джуджета жадни за власт, които си възползват от по-слабите си съседи.

 61. 61 Профил на voxy
  voxy
  Рейтинг: 853 Неутрално

  от речта на Путин разбрах, че Косово, Либия, Ирак.... са присъединени към щатите, също че в Украйна щом президентът е пионка на Русия, значи може да убива украинци, но ако е прозападно ореинтиран това е заплаха за руснаците, неясно защо, по същата логика всички руснаци в Европа са застрашени

  twitter.com/voxybg
 62. 62 Профил на ytrewq
  ytrewq
  Рейтинг: 635 Весело

  ''Дневник предава на живо словото на президента:''

  Да Дневник , с интерес гледаме и слушаме Путин ! Где ???

 63. 63 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 3073 Неутрално

  [quote#24:"rexos"]Много точни думи използва - нашите приятели Германия, Китай, но не и САЩ, явно иска да подчертае, че ЕС трябва да си гледа собствения интерес а НЕ да се поддава на геополитиката на САЩ! [/quote]
  В EU вече са наясно ,че кениеца иска да ги вкара в американски филми !
  Ако Европа влезе във финансова и енергийна война с Руската Федерация европейските промишлени концерни ще започнат да фалират неконтролируемо !

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 64. 64 Профил на Super GUAPO
  Super GUAPO
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Гледам Путин, харизма убедителност, факти...сила... и после търся за българин с неговата харизма и твърдост... Радан, Николай, КОЙ???? НИКОЙ!

  SUPERGUAPO te SALUDA
 65. 65 Профил на pariah
  pariah
  Рейтинг: 1404 Весело

  ... След 13:35 започва задочното общуване с г-н Обамов. И става забавно

  - A witty saying proves nothing. Voltaire
 66. 66 Профил на stein
  stein
  Рейтинг: 794 Весело

  "Но всичко си има граница", само путиновото нахалство и лицемерие май са безгранични.

  "Свободата започва там, където свършва невежеството." Виктор Юго.
 67. 67 Профил на gemeto
  gemeto
  Рейтинг: 841 Неутрално

  В Москве к тем, кто отказался вешать флаг в честь оккупации Крыма приходит полиция
  http://argumentua.com/novosti/v-moskve-k-tem-kto-otkazalsya-veshat-flag-v-chest-okkupatsii-kryma-prikhodit-politsiya

  Социализма е най-висшата форма на канибализма .
 68. 68 Профил на doneva_a
  doneva_a
  Рейтинг: 515 Неутрално

  До коментар [#56] от "Desolater":

  Не си прав - има си той почитатели. Както Хитлер и Сталин все още имат своите верни фенове десетки години след смъртта си.

  "Цар Самоил во Скопје за 1,5 милиони евра, а во Софија за 50 000 евра и свети!"
 69. 69 Профил на naiden_pravdev
  naiden_pravdev
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Дълго чаканата плесница за американските двойни стандарти, високомерие и безпардонност десетилетия наред.

 70. 70 Профил на Super GUAPO
  Super GUAPO
  Рейтинг: 458 Неутрално

  [quote#59:"СДС"]Живеем в много спокойни времена, белязани от просперитет, научно развитие и мир.
  Интересните времена настъпват за Русия, тепърва ще бъркат по кошчетата на Европа, ако успеят да вземат виза де.
  Най-мазните мишки ще напуснат първи гемията, очаквайте скоро богати рашки да си купуват имоти у нас. [/quote]

  Радане, Радане...

  SUPERGUAPO te SALUDA
 71. 71 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 3012 Неутрално

  Много силна реч на Владимир Владимирович. Двете поанти бяха обръщението към немците за разбиране каквото е проявила Русия при обединението на Германия и твърдото заявление че Крим ще бъде руски, украински и татарски но никога няма да бъде бандеровски.

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 72. 72 Профил на Радостина
  Радостина
  Рейтинг: 627 Весело

  [quote#45:"Dr_Doolittle"] Не и към тоталитарна държава управлявана от комунисти [/quote]

  Не е така - Путин е ...либерал > http://economic.bg/news/27488/1/1/Vladimir-Putin-Az-sum-liberal.html
  [quote#45:"Dr_Doolittle"]Нямам нищо против Крим да се присъедини към нормална държава, така като направи Пуерто Рико към САЩ -1952[/quote]
  И защо според тебе САЩ е нормална държава , а Русия не... > , предполагам не само заради толеранса към хомосексуалните ,наверно има и друга причина , определяща нормалността <(

  Свободата Санчо, ....
 73. 73 Профил на pariah
  pariah
  Рейтинг: 1404 Весело

  До коментар [#46] от "СДС":
  Обидните епитети няма да те направят по-убедителен, напротив.
  Но простака ще си бъде винаги такъв, така че давай, щом ти помага...

  Сега, щом си исторически компетентен, кажи откога и каква част от историята му, на Крим, е в Украйна...

  - A witty saying proves nothing. Voltaire
 74. 74
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 75. 75 Профил на _dan_
  _dan_
  Рейтинг: 571 Любопитно

  [quote#60:"Соколов"]Другарю ... [/quote]

  Другар може да викаш на баща си (сигурно е бил част от работниците или управленците в НРБ) ... интересно е друго - защо, когато някой РЕАЛИСТ каже истината, веднага скачат няколко облъчени да го наричат комунист, другар и т.н.? По същия начин, докато България се ИЗТОЧВА от западни банки, фирми и концерни, тукашните медии внушават, че за бедността бил виновен 45 години комунизъм ... и заблудените вярват на това твърдение, и го повтарят постоянно ... ?!?

 76. 76 Профил на gemeto
  gemeto
  Рейтинг: 841 Неутрално

  МалиииЙ !!!
  До кът ми се зареди поста(67) и некой вече ми сложил минус !?

  Социализма е най-висшата форма на канибализма .
 77. 77 Профил на naiden_pravdev
  naiden_pravdev
  Рейтинг: 458 Неутрално

  "Опитват се да ни набутат в ъгъла заради това, че не сме лицемери и назоваваме нещата с истинските им имена. Но всичко си има граница." -за всички, които забравят, че истината е най-добрата политика.

 78. 78 Профил на magelan
  magelan
  Рейтинг: 1016 Неутрално

  До коментар [#12] от "virtual brain":
  Ефективността на оратора и неговото въздействие зависи от нивото на аудиторията.... Надявам се разбираш какво ти казвам....и колко добър е Путин....

 79. 79 Профил на pariah
  pariah
  Рейтинг: 1404 Весело

  До коментар [#45] от "Dr_Doolittle":

  Страхотия.
  Да се присъединят и те тогава към САЩ, какво ги спира.
  А, сетих се - ами спира ги това, че са прости руснаци, тези там, в Крим и нямат акъл за пет пари... Като нас тук

  - A witty saying proves nothing. Voltaire
 80. 80 Профил на Цензуриран от антибългари.
  Цензуриран от антибългари.
  Рейтинг: 515 Весело

  13:59 начало на церемонията по подписване присъединяването на Крим към РФ.

 81. 81 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 3012 Неутрално

  [quote#:"Путин"]Не мога да си представя да ходим в Севастопол на гости на натовски моряци - те са отлични момчета, но по-добре да идват на гости в нашия Севастопол."
  [/quote]
  , отколкото ние да им ходим на гости!!!

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 82. 82 Профил на БамБам
  БамБам
  Рейтинг: 515 Неутрално

  До коментар [#46] от "СДС":

  Да не говорим че настоящето е по-важно от миналото. т.е ако беше обратното всеки би имал претенции към териториите на други страни и то с основание! Както каза Меркел не може да се чертаят нови граници в Европа през 21, още повече по такъв брутелен начин.

 83. 83 Профил на nenad
  nenad
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Никой от "феновете" на Путин не предложи и един контрааргумент на тезите му, основното оръжие е плюенето.
  Показателно, мисля

 84. 84 Профил на Yard
  Yard
  Рейтинг: 2783 Неутрално

  [quote#71:"Julian Mall"]обръщението към немците за разбиране каквото е проявила Русия при обединението на Германия[/quote]
  Сериозно ли е казал тая глупост?

 85. 85 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2499 Неутрално

  До коментар [#29] от "Танас": "Путлер дали е чел Черната книга на комунизма от Стефан Куртоа и международен екип или само Оцеола до средата ? "

  Предостатъчно е да е чел "Оцеола" до средата - още в началото пише как се убива алигатор в езеро

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 86. 86 Профил на Петър Иванов
  Петър Иванов
  Рейтинг: 740 Весело

  И ние, сбрали сме се тук от входа и също тоже слушаме речта Путин , по ОРТ1.
  Две баби вече се подмокриха, а атакистите и чегеваристите получиха оргазъм. В славни времена живеем, таваришчи...

 87. 87 Профил на gemeto
  gemeto
  Рейтинг: 841 Неутрално

  [quote#71:"Julian Mall"]и твърдото заявление че Крим ще бъде руски, украински и татарски но никога няма да бъде бандеровски. [/quote]
  А я па му повервах !

  Марионетка Путина уже хочет отнимать землю у крымских татар
  http://argumentua.com/novosti/marionetka-putina-uzhe-khochet-otnimat-zemlyu-u-krymskikh-tatar

  Социализма е най-висшата форма на канибализма .
 88. 88 Профил на Соколов
  Соколов
  Рейтинг: 402 Неутрално

  До коментар [#75] от "_dan_":

  Видяхме 45 години прогрес, милеете да се възползвате от способните за благото на всички хрантутляци но не става, трябва да си дърпате каруцата. Понеже ви е набито в чугунените кратуни, че някой трябва да се грижи за вас, за това сте неспособни да проумеете смисъла на пазарната икономика и са ви виновни "западните банки, фирми и концерни".

 89. 89 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 3012 Весело

  Соросоидите напразна се надяваха Майдана да се премести на Червения площад след тази реч сигурно одобрението за Путин бие всички предишни рекорди.

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 90. 90 Профил на nenad
  nenad
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Отново ще цитирам (декларацията на САЩ по повод отделянето на Косово от Сърбия през 2009г.): "Декларациите за несависимост може да нарушават вътрешното законодателство, но това не означава, че това е нарушаване и на международното право"
  ..................................

  Убийствено!

 91. 91 Профил на musashii
  musashii
  Рейтинг: 796 Неутрално

  Гледам руска телевизия.Говори генсека на партията,в залата ръкопляскат до премала,чува се"Союз нерушимий",Юри Левитан тържествено обявява,че Крим и Севастопол се присъединяват към Руската федерация.Тези хора си живеят още в 1939г,когато в същата обстановка Сталин е окупирал Литва,Латвия,Естония,половин Полша и е нападнал Финландия.

 92. 92 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 3073 Неутрално

  [quote#36:"moti"]На Путин изобщо не му дреме какви санкции САЩ и ЕС ще наложат. [/quote]
  Ами САЩ точно това иска EU да се скапе от вътре в следствие от забъркването с с Украйна !
  Най-големите банкери , наркодилъри , енергийни върколаци и търговци на оръжия ще захлебят най-малко за половин век !


  Libertarianism is just anarchy for rich people
 93. 93 Профил на buran
  buran
  Рейтинг: 515 Неутрално

  ПРИСЪЕДИНЯВАНЕ, Дневник, ПРИСЪЕДИНЯВАНЕ. Има си хубава българска дума, няма нужда от чуждици. Още малко за аншлус ще започнете да пишете

 94. 94 Профил на Радостина
  Радостина
  Рейтинг: 627 Любопитно

  [quote#82:"БамБам"] не може да се чертаят нови граници в Европа през 21, още повече по такъв брутелен начин.[/quote]

  Брутален ?
  Не стана ли всичко с референдум ? И след него хората празнуваха по улиците в Крим, това видяхме всички.

  Свободата Санчо, ....
 95. 95 Профил на nenad
  nenad
  Рейтинг: 458 Неутрално

  [quote#84:"Yard"]Сериозно ли е казал тая глупост?[/quote]
  Кое в това изказване е "глупост", ако не е тайна?

 96. 96 Профил на naiden_pravdev
  naiden_pravdev
  Рейтинг: 458 Неутрално

  "Нашите западни партньори, начело със САЩ, предпочитат в международната политика да се ръководят от правото на силния, те самите ни убеждават в своята изключителност, мислят си, че прави могат да бъдат само те. Ту тук, ту там прилагат сила срещу независими държами, получават необходимите им резолюции от международни организации или напълно ги пренебрегват. Така беше и в Югославия. Бяха и в Афганистан, и в Иран и откровено нарушиха резолюции на ООН за Либия. Имаше и цяла поредица управлявани "цветни революции". Понятно е, че хората в тези държави се умориха от тирания, нищета, отсъствие на перспективи. Но тези чувства цинично се използват. В резултат вместо демокрация и свобода настъпи терор. Арабската пролет се смени от арабска зима." - думи-балсам за милионите жертви на неоколониалните походи на Чичо Сам през годините. Както и за тези, които приеха тероризма като единствено възможно решение на бедните народи срещу високомерието на богатите.

 97. 97 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1458 Весело

  ""Искренне хочу, чтобы вы нас поняли. Мы не хотим нанести вам вред и оскорбить национальные чувства. Мы уважаем вашу территориальную целостность", - сказал Путин.

  "Не верьте тем, кто пугает вас Россией, говорит, что за Крымом последуют другие регионы, мы не хотим раздела Украины, нам это не нужно", - уверяет Путин."


  хахаха... не искаме други региони щото не ни трябват

 98. 98 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1420 Неутрално

  До коментар [#82] от "БамБам":
  Както каза Меркел не може да се чертаят нови граници в Европа през 21, още повече по такъв брутелен начин.
  ...........
  Европа се стреми към свободна федерация с икономически и цивлизационен общ знаменател,
  Русия набляга на полит. доктрини от 19 век :национал-империализъм, а ние сме в сандвич между Путин и Ердоган.

  nemo malus felix, minime corruptor.
 99. 99 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1458 Любопитно

  [quote#94:"Радостина"]след него хората празнуваха по улиците в Крим, това видяхме всички[/quote]

  само това ли видяхте пиле... жалко, имаше и други интересни неща за гледане

 100. 100 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 3073 Неутрално

  [quote#21:"Радостина"]Това било законното положение. И сега ако се върнел към Русия ставало прецедент [/quote]
  О решении Хрущева передать Крым в состав Украины

  Крым был и остается неотъемлемой частью России. Перед этим бессильны и время и обстоятельства, все исторические перемены. В 1954 году в состав Украины передали Крым и заодно и Севастополь. Инициатором был лично глава ЦК Компартии Хрущев. Что им двигало, пусть разбираются историки. Вопрос решили в кулуарах, в нарушение всех конституционных норм. Людей просто поставили перед фактом. Мы все понимаем, что это решение воспринималось как формальность.
  РИА Новости

  ----------
  Абе с други думи казуса е чисто административен , ама Ройтерс сега ще направи от мухата слон за тази малка корекция предизвикана от либертарианците и необандеровците!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK