САЩ: Путин вероятно е милиардер (обновена)

САЩ: Путин вероятно е милиардер (обновена)

© ReutersЗа пръв път САЩ официално обявиха, че руският президент Владимир Путин вероятно е милиардер и има недекларирани инвестиции и достъп до внушителни средства от търговия с петрол и енергийни ресурси.


Това стана в съобщението на Министерството на финансите на САЩ, съдържащо подробни обяснения за новите санкции, наложени на 16 официални лица, четирима от най-богатите хора в Русия и банка АБ "Россия" от Санкт-Петербург, известна в медиите като "Банката на Путин".


Конкретният пасаж, засягащ директно руския президент, гласи: "Генадий Тимченко е един от основателите на Gunvor, една от най-големите в света независими компании за търговия със суровини, участваща на петролните и енергийните пазари. Дейността на Тимченко в енергийния сектор е пряко свързана с Путин. Путин има инвестиции в Gunvor и може да има достъп до фондовете на Gunvor."
Агенция "Блумбърг" съобщава новината с коментар, че обвинението срещу Путин и "Гунвор" е способно да създаде напрежение на глобалните енергийни пазари. "САЩ предприеха първата стъпка в санкциите срещу Русия, в която има някакъв петролен аспект. Досега петролните пазари пренебрегваха украинската криза, но това започва да променя картината", коментира Оливие Жакоб, управляващ регистрираната в Цуг, Швейцария, анализаторска компания "Петроматикс".


Основаната през 2000г. и работеща предимно с износ на руски петрол за Европа компания с швейцарска регистрация има за 2012г. приходи от 93 милиарда долара. Данни от официалния й сайт посочват, че на този фон официалната печалба е 575 млн. долара (EBITDA). За нея работят над 1600 служители с основни офиси в Женева, Сингапур, Насау и Дубай.


Тя купува суров петрол от повече от 35 държави, като в един момент е контролирала една трета от руски нефт, изнасян с кораби, допълва "Блумбърг". През 2012г. "Гунвор" купи две рафинерии - в Инголщад в Германия и в Антверпен, Белгия.


Голямата изненада - Тимченко е продал вчера дела си


Самата фирма Gunvor Group Ltd. опроверга твърденията: "Президентът Путин не е и никога не е бил собственик на "Гунвор". Той не е и акционер и или бенефициент от работата на фирмата. Всички други твърдения са съвършено грешни. В момента преценяваме какво ще е въздействието от включването на г-н Тимченко в списъка със санцкиите".


Малко по-късно компанията изненада всички с още едно съобщение, в което се казва, че всъщност Генадий Тимченко вече няма нищо общо с нея. Той е продал дела си на партньора си и генерален директор Торбьорн Торнквист, който сега контролира 87%, и сделката е приключена на 19 март, т.е. в сряда, броени часове преди САЩ да наложат санкциите.


"Гунвор" е една от най-големите независими търговци на горива в света. Фирмата се занимава с транспорт, съхранение и търговия с петрол и петролни продукти на международните пазари с приходи от десетки милиарди долари годишно. Тя също така търгува с въглища, квоти за парникови газове, възобновяеми източници на енергия и природен газ. По данни на "Гунвор" до преди съобщението от тази вечер, нейни собственици са шведът Торбьорн Торнквист и Генадий Тимченко, които притежават по 50% от акциите и по 44% от капитала на фирмата. След удара от руската държава срещу гиганта ЮКОС на Михаил Ходорковски стана един от най-големите независими търговци на петрол в света. През нея продават нефт както държавните "Роснефт" и "Газпром нефт", така и ТНК-BP и "Сургутнефтегаз".


САЩ: Путин вероятно е милиардер (обновена)

© Reuters


Това не е първото опровержение от "Гунвор" на твърдения за връзките й с Путин. През 2008г. Тимченко "Файненшъл таймс" публикува негово писмо в отговор на статия за приятелските му отношения с президента. Още в началото на текста се обясняваше ,е статията съдържала "немалко неточности и лъжливи съждения". 


Самият Путин докато беше премиер през 2011г. също заяви, че няма никакво отношение към "Гунвор", но призна, че познава бизнесмена отдавна.


Тимченко също отрича да има връзки с Путин. "През 2000 г., когато стана президент, аз вече бях  в списъка с 28-те най-големи данъкоплатци във Финландия, вече бях милионер. В нефтения бизнес ъсм от 1987 г. Как мислите, за 25 години не мога да спечеля толкова пари ли?". Според класацията на "Форбс" за 2013 г., Тимченко е на 9 място сред най-богатите бизнесмени в Русия. Оценен е на 14.1 милиарда долара. Руското делово издание РБК оцени богатството му за 2012г. на 24.61 млрд. долара.


Агенцията за пазарна информация Platts цитира източници от петролните среди, според които още е рано да се прецени ефекта от включването на Тимченко в санкционираните лица. Те смятат, че за момента въздействието върху пазара няма да е значително и вероятно може да се усети в сектора на рафинираните продукти, който обаче е достатъчно гъвкав и разнообразен, за да коригира бързо негативни промени.


"Но ако следващата крачка е американски компании да не могат да купуват руски петрол, със сигурност ще има сериозен ефект. Ако искаха да го постигнат сега, трябваше да изберат "Роснефт", казва източник на Platts. "Прилича ни повече на половинчата мярка, защото днес "Гунвор" не продава много суров петрол."


За 2012г. около 45% от търгуваните от нея обеми са на петролни продукти, 30% - суров петрол и останалите около 25% са други суровини. Platts твърди, че напоследък компанията е започнала да се дистанцира от руския пазар и в проспект за емисия облигации през 2013г. е било посочено, че руският петрол не е вече чак такъв приеритет за нея. Фокусът й се преместил върху рафинирани петролни продукти, където печалбата е по-висока, събиране на такси от използване на терминали и навлизане в полета за добив на петрол като блока "Лагански" в руския сектор на Каспийско море.


"Касиерът", кооперативът и 60 000 служители на Кремъл


Споменаването на Путин в точно този списък изглежда необичайно за държавен глава на една от страните, претендиращи да са световен лидер. Освен, че се говори за "Тесен кръг" и че в съобщението е цитирано мнението на Дейвид Коен, зам.-министър по въпросите на тероризма и финансовото разузнаване, името на Тимченко е в частта от документа, започваща с думите: "Следните лица са включени, защото всеки от тях е контролиран от, действа от името на или в полза на или предоставя материални или друга подкрепа на високопоставен руски правителствен служител".


"В резултат на на решението от четвъртък всички активи на споменатите лиза, които се намират под американска юрисдикция, трябва да бъдат замразени. В допълнение, транзакците от американски граждани или в рамките на САЩ с участието на споменатите лиза или компании, се забраняват."


Но името на Путин се появява в текста на още няколко места:


За ръководителя на руските железници Владимир Якунин, например, се казва: "Той е на този пост заради официалната си позиция в руското правителство, но също и защото е близък довереник на Путин. Якунин редовно се консултира с Путин по въпроси на РЖД. В допълнение Якунин съпровожда Путин на много от вътрешните и международните му пътувания. (...) Освен това по инструкции на Путин той е назначен за Балтийското морско пароходство. Якунин и Путин също така са съседи в елитен район с вили на брега на езеро Комсомолск и са съоснователи на кооператива "Озеро" през ноември 1996г." (за Андрей Фурсенко - друг от санкционираните в четвъртък руснаци медиите в Русия твърдят, че също е член на "Озеро" - бел.ред.)


В съобщението на финансовото министерство покрай обяснението защо Владимир Кожин е сред санкционираните се посочва и начина на живот на руския президент. Като ръководител на администрацията на президента откакто Путин е на власт (21 януари 2000г.) "той управлява персонал от 60 000 служители, над 100 обекта и институции, включително Кремъл и няколко правителствени комплекса, както и автопарк от над 4000 коли."


Без да обвинява директно Путин в съобщението на финансовото министерство на САЩ се казва следното по повод братята Аркадий и Борис Ротенберг: "Те подпомагат любимите проекти на Путин като получават и изпълняват скъпи договори за олимпиадата в Сочи и от контролираната от държавата "Газпром". Те спечелиха милиарди долари от договорите с "Газпром" и за зимните олимпийски игри в Сочи, дадени им от Путин. Двамата братя натрупаха впечатляващо голямо богатство в годините на управлението на Путин в Русия. Братята Ротенберг са получили договори за около 7 млрд. долара за игрите в Сочи и само през последните дв егодини личното им богатство се е увеличило с 2.5 млрд. долара."


За Юрий Ковалчук от санкционираната в същия списък петербургска банка "Россия", известна като "Банката на Путин" и 17-та по големина на активите (около 10 млрд. долара), се казва, че освен, че е най-големият акционер в тази институция, "той е личен банкер на висши служители на Руската федерация, включително Путин. Ковалчук е близък съветник на президента Путин и за него се говори като за един от неговите "касиери".


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (457)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на zapadnqka
  zapadnqka
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Неудобен милиардер.

  And Freedom for all
 2. 2 Профил на entwickler
  entwickler
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Няма да се учудя.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 3. 3
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 4. 4 Профил на Ian Smith
  Ian Smith
  Рейтинг: 1318 Неутрално

  Опалянкаааа

  В нормалните държави лудите са в психиатриите, а в Русия са в Кремъл.
 5. 5 Профил на Хакуна Матата !
  Хакуна Матата !
  Рейтинг: 581 Неутрално

  Да си богат не е порок

  Stupid people make me sick
 6. 6
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 7. 6 Профил на zapadnqka
  zapadnqka
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Леко падна нивото на конфликта с тези компромати в стил Бареков-Борисов.

  And Freedom for all
 8. 8 Профил на Yard
  Yard
  Рейтинг: 2601 Неутрално

  Е, не, те другарите по-принцип имат декларирани по една гарсониера от наследство и някоя Лада... молим ви се...

 9. 9 Профил на Ian Smith
  Ian Smith
  Рейтинг: 1318 Любопитно

  И откъде тези милиарди ?! От закуски ?!

  В нормалните държави лудите са в психиатриите, а в Русия са в Кремъл.
 10. 10 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2175 Любопитно

  "Самият Путин докато беше премиер през 2011г. също заяви, че няма никакво отношение към "Гунвор", но призна, че познава бизнесмена отдавна."

  Останал ли е сериозен руски бизнесмен, който да не се познава с Путин, отпреди бизнесът му да преуспее?!

  I Want To Believe
 11. 11 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 957 Неутрално

  Преди няколко години г-н Путин обяви, че се "блъскал като роб на галера"! Е, за тежката работа обикновено се изисква и подобаващо възнаграждение!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 12. 12 Профил на foure
  foure
  Рейтинг: 616 Неутрално

  "Досега петролните пазари пренебрегваха украинската криза, но това започва да променя картината", коментира Оливие Жакоб, управляващ регистрираната в Цуг, Швейцария, анализаторска компания "Петроматикс".
  Ахааа къде било заровено кучето!
  Ако заговорят и за шистов газ картинката е ясна, а междувременно Украйна ДГД

 13. 13 Профил на Koba Stalin
  Koba Stalin
  Рейтинг: 1316 Весело

  САЩ: Путин вероятно е милиардер

  Това като похвала, или като упрек да го разбирам?

  /не се чете/
 14. 14 Профил на Къти
  Къти
  Рейтинг: 583 Неутрално

  Добро Ютро! Тези на коя планета живеят?

  Всичко, за пресъпленията на ядрената мафия единствено и само тук: http://gikotev.blog.bg
 15. 15 Профил на Roger
  Roger
  Рейтинг: 420 Весело

  Как бе?! Той е обикновен човек от народа. А дори и да е милиардер, с честен труд ги е спестил- от заплати.

 16. 16 Профил на miami3
  miami3
  Рейтинг: 426 Весело
 17. 17 Профил на Косьо
  Косьо
  Рейтинг: 901 Весело

  [quote#14:"Къти"]Добро Ютро![/quote] +++

 18. 18 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 5534 Неутрално

  Човечеца си ги е спестил от закуските - то си му личи .

 19. 19 Профил на 1001
  1001
  Рейтинг: 1689 Неутрално

  сега САЩ против капитализма ли са последно
  или против неудобните капиталисти

 20. 20 Профил на Белю Пушилката
  Белю Пушилката
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#6] от "zapadnqka":
  Либоффф!

 21. 21 Профил на За да останат ХОРА в България.
  За да останат ХОРА в България.
  Рейтинг: 688 Неутрално

  Про толкова аганции, разузнавания, подслушвания... Американското провителство, заявява с несигурност , че "ВЕРОЯТНО Путин е милардер.. "

 22. 22 Профил на Харис
  Харис
  Рейтинг: 0 Неутрално

  "САЩ: Путин вероятно е милиардер"

  Това една жена вероятно ви го каза?
  Дай да говорим по съшество: В кой банки, по кои сметки колко пари има Путин?

 23. 23 Профил на Къти
  Къти
  Рейтинг: 583 Неутрално

  Gunvor - в превод на руски звучи като крадец на оръжие?

  Всичко, за пресъпленията на ядрената мафия единствено и само тук: http://gikotev.blog.bg
 24. 24 Профил на Müller
  Müller
  Рейтинг: 479 Весело

  Най-накрая един точен и обстоен анализ от Америкакска страна. Само не е уточнено дали богатството му е във Виетнамски донги или местната валута - рубли?

  The structure of the EU today is based on the Nazi plans published in Berlin in 1942 - Rodney Atkinson
 25. 25 Профил на BiGman1
  BiGman1
  Рейтинг: 1622 Неутрално

  Ми къв да е Путин...Милиардер с голямо М ...пример за наште комунета...ма му дишат прахта...

 26. 26 Профил на Индиана
  Индиана
  Рейтинг: 904 Неутрално

  Цирковете по света продължават. Едните налагат "санкции" на 5-6 чиновника, другите отговарят със "санкции" на 5-6 сенатора. ОК - Тимченко няма си пече за..ка в Маями, а МакКейн няма да ходи за риба в Байкал. Мир и благоденствие на планетата...

 27. 27 Профил на Realist
  Realist
  Рейтинг: 2916 Неутрално

  [quote#5:"Хакуна Матата !"]Да си богат не е порок [/quote]

  Но пък да сеи крадец е престъпление!

  Демокрацията е несъвършена, но никой не е измислил нещо по- добро.
 28. 28
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 29. 29
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 30. 30 Профил на Ian Smith
  Ian Smith
  Рейтинг: 1318 Неутрално

  [quote#5:"Хакуна Матата !"]Да си богат не е порок [/quote]

  Но да си крадец е престъпление.

  В нормалните държави лудите са в психиатриите, а в Русия са в Кремъл.
 31. 31 Профил на stoiank
  stoiank
  Рейтинг: 1436 Весело

  И какво ще стане като поскъпнат горивата. Кой ще спечелиот тази криза. Може би бедните за първи път. Голямо откритие, че един голям търговец на горива е свързан с Путин. По-интересно, кой не е свързан?

 32. 32 Профил на skipper
  skipper
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Той щото патки пасе... В Имперска Русия и в Кремъл в онези палати не се влиза ей така, заради сините му очи! Макар, че е голям швгаджия!

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 33. 33 Профил на rexos
  rexos
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Това си е лицемерие защо не кажат, че Джон Маккейн е милиардер, който е спечелил парите си от лобизъм в полза на оръжейните корпорации изнасящи оръжие и снабдяващи държавите от Близкия Изток и Африка? Това е червена лампа за "партьорите" на САЩ или иначе казано виж как може да ви "натопим" ако не изпълняваш каквото кажем. Питам защо не разбиха офшорната зона на Сейшелите където са трилиони долари сметки на всякакви мафиоти и други, много удобно крадеца вика дръжте крадеца, типично американско лицемерие.

 34. 34 Профил на Consumer
  Consumer
  Рейтинг: 2519 Весело

  Не, той е мултимилиардер управляващ един континент като бананова република и няма кой да провери или контролира, Сибир смръзява дори опашката на дявола

  Every time you spend money you're casting a vote for the kind of world you want
 35. 35 Профил на ytrewq
  ytrewq
  Рейтинг: 598 Весело

  [quote#13:"Тони Шнайдера"]Това като похвала, или като упрек да го разбирам? [/quote]

  Разбирай го като гордост !

  До коментар [#13] от "Тони Шнайдера":

 36. 36 Профил на mar_x
  mar_x
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Ами поспестил е човека. Трудолюбив, православен славянин, харесващ жените. С толкова добродетели как няма да спести няколко милиарда.

 37. 37 Профил на _dan_
  _dan_
  Рейтинг: 531 Любопитно

  САЩ почнаха с информационната война ...

 38. 38 Профил на Ian Smith
  Ian Smith
  Рейтинг: 1318 Неутрално

  [quote#19:"1001"]сега САЩ против капитализма ли са последно
  или против неудобните капиталисти [/quote]

  И какво общо има капитализма ! В случая говорим за брутална корупция и грабеж.

  В нормалните държави лудите са в психиатриите, а в Русия са в Кремъл.
 39. 39 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2220 Неутрално

  Повтаря се това което стана по време на втората световна война. Нацистите "пожалиха" Швейцария която се превърна в една банка за накраденото от тях. Никой диктатор не си държи парите в къщи, а ги държи навън. Със сигурност банковите запори силно ще ударят московската хунта, но и силно ще ги разяри. Да видим на какво са способни в отчаянието си.

  Заглавие в Дневник: "ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ" Е ГОТОВА ДА УПРАВЛЯВА С БСП" (ЛЪЖИТЕ БЯХА ДОТУК)
 40. 40
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 41. 41 Профил на Valeria
  Valeria
  Рейтинг: 785 Весело

  "Путин вероятно е милиардер"
  отбелязаха от новия СССР.

  Следва разкулачване?

  https://goo.gl/8NG90J
 42. 42 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3020 Неутрално

  Най-обикновен постСЪВЕТСКИ "Гувнор".
  Забогатял от престоя си във властта.
  Да ви звучи по български познато...
  Разбира се.
  Нали Той направи тукашните "Гувнори" такива каквито ги знаем.

 43. 43
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 44. 44 Профил на Цензуриран от антибългари.
  Цензуриран от антибългари.
  Рейтинг: 479 Весело

  Ами що не го цанкционирате ми си траете и си прайте оглушки ?
  Нал е първия, който трябва да отнесе думукратическите цанкции ?

 45. 45 Профил на 1107a
  1107a
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Путин не превзе Крим с циврене по телевизора, а с решителни и добре планирани действия. Ако западните сили са толкоз безсилни, че да се ограничат с някакви безинтересни пасквили, топо-добре да си мълчат. Колкото и да не им се иска, те трябва да преминат към решителни действия, които са реално във вреда на управляващата в Русия съветската върхушка.
  До там рано или късно ще се стигне, разликата е само какви поражения ще понесе свободния свят до тогава.

 46. 46 Профил на izabell
  izabell
  Рейтинг: 1308 Неутрално

  Тея американци нали обещаха да не подслушват или това са "стари" данни

 47. 47 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1316 Весело

  [quote#25:"BGman1"]Ми къв да е Путин...Милиардер с голямо М ...пример за наште комунета...ма му дишат прахта..[/quote]

  То и техните денги откраднати от нас са там но ги е срам да си ги поискат а бягат в ЮАР и други държави с много тръстика и шавар.

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 48. 48 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1321 Любопитно

  Баси, този конфликт пада на все по-ниско ниво... Щом взеха да се използват недоказани твърдения и слухове, на принципа иди доказвай, че нямаш сестра...

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 49. 49 Профил на Птеродактиль Северномонгольский
  Птеродактиль Северномонгольский
  Рейтинг: 1077 Весело

  [quote#19:"1001"]против неудобните капиталисти[/quote]
  В статията за неудобни капиталисти не се говори. Става въпрос за най-обикновени крадци, но в огромни мащаби. Кое не ти е ясно?

 50. 50 Профил на Ian Smith
  Ian Smith
  Рейтинг: 1318 Неутрално

  [quote#27:"Realist"]Но пък да сеи крадец е престъпление! [/quote]

  [quote#30:"Ian Smith"]Но да си крадец е престъпление. [/quote]

  Ха-ха не беше нарочно

  В нормалните държави лудите са в психиатриите, а в Русия са в Кремъл.
 51. 51 Профил на Нефертити
  Нефертити
  Рейтинг: 1585 Неутрално

  Не се и съмнявам.

  Предразсъдъците са за ограничените.
 52. 52 Профил на bibian
  bibian
  Рейтинг: 688 Весело

  А Ирак имаха химически оръжия и САЩ ги нападна, нали така беше

  САЩ са едно лъжливо овчарче, за овцете стават.

  以其终不自为大,故能成其大。~~ 老子
 53. 53 Профил на foure
  foure
  Рейтинг: 616 Неутрално

  До коментар [#6] от "zapadnqka":

  ++++++++++++++++++++
  До коментар [#38] от "Ian Smith":

  Нещо за Буш баща и син да кажеш? Нещо за петролно лоби, оръжейно лоби....Или щом е на друг континент може?

 54. 54 Профил на slq84014722
  slq84014722
  Рейтинг: 861 Неутрално

  Ба, ЦРУ нямат надеждна информация и хвърлят боб. Вероятно Путин бил милиардер. Смешна работа.

 55. 55 Профил на convince
  convince
  Рейтинг: 1210 Неутрално

  ТОЯ човек е бил все на заплата, от времето на офицерското му назначение в КГБ структурите на разузнаването в ГДР. После чиновник, та до президент.

  Данъци ли не е плащал, какво ли?

  Откъде са тези милиарди?

 56. 56 Профил на bibian
  bibian
  Рейтинг: 688 Весело

  [quote#38:"Ian Smith"]И какво общо има капитализма ! В случая говорим за брутална корупция и грабеж. [/quote]

  В случая говорим за поредните лъжи на американците.

  以其终不自为大,故能成其大。~~ 老子
 57. 57 Профил на zdra4
  zdra4
  Рейтинг: 652 Весело

  Вероятно?
  тези се шегуват...

 58. 58 Профил на Цензуриран от антибългари.
  Цензуриран от антибългари.
  Рейтинг: 479 Весело

  [quote#53:"4e"]Нещо за Буш баща и син да кажеш? Нещо за петролно лоби, оръжейно лоби....Или щом е на друг континент може?[/quote]

  Когато лобито е думукратично, кражбата не е престъпление.

 59. 59 Профил на meh
  meh
  Рейтинг: 1412 Неутрално

  Дневник, изпуснали сте една дума в заглавието: ”...засега”.

 60. 60 Профил на Daria
  Daria
  Рейтинг: 785 Неутрално

  Вероятно Путин бил милиардер, хахахахахаха тези почнаха да правят комедиен сериал. Скоро ще стигнат до извода че Путин може би краде След около 20 години...

 61. 61 Профил на convince
  convince
  Рейтинг: 1210 Неутрално

  До коментар [#56] от "bibian":

  ИЗГЛЕЖДА имаме работа със системен закоравял КРАДЕЦ и то в монументални мащаби...

 62. 62 Профил на slq84014722
  slq84014722
  Рейтинг: 861 Неутрално

  [quote#53:"4e"]Нещо за Буш баща и син да кажеш? Нещо за петролно лоби, оръжейно лоби...[/quote]
  Ей тука има едни дето говорят за това.

  https://www.youtube.com/watch?v=LhSJgJZspnU

  А, това не е ли легендарния Лари Кинг, който след 25 години в CNN отиде да води предаване в "Russia today"?

 63. 63 Профил на Koba Stalin
  Koba Stalin
  Рейтинг: 1316 Весело

  [quote#27:"Realist"]Но пък да сеи крадец е престъпление! [/quote]

  Това в правовите държави го решава съдът, а не сульо и пульо по форумите.

  /не се чете/
 64. 64
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 65. 65 Профил на meh
  meh
  Рейтинг: 1412 Неутрално

  До коментар [#55] от "convince":

  Просто заплатите в Русия са такива, с дни ти го обясняват другарите.

 66. 66 Профил на sto67nes
  sto67nes
  Рейтинг: 1290 Неутрално

  [quote#3:"4e"]отговор от москва: "Обама най-вероятно е негър" [/quote]
  ++++++++++++++++++++++++

  Не питай управника,защо е простак,попитай себе си,защо е управник!
 67. 67 Профил на Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#5] от "Хакуна Матата !":
  Зависи как?... Нима не е порочен начинът, по който един диктатор става богаташ???...

  Банването в Дневник противоречи на текстове от Конституцията и Хартата за правата на човека
 68. 68 Профил на Tyson
  Tyson
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Не виждам да има някакво значение, като се има предвид, че Путин най вероятно ще е пожизнено президент особено след Олимпиадата и Крим. Общо взето ресурса с който разполага е много повече от някакви си пари в банка.

  НЕГЪР НЕ СЪМ, НИТО БИЯЧ, МИС КАЛИФОРНИЯ ДАЖЕ НЕ СЪМ Я ВИЖДАЛ САМО ЧЕ ЗНАЙ ТАЙСЪН СЪМ АЗ
 69. 69 Профил на igeorge71
  igeorge71
  Рейтинг: 426 Неутрално

  "Гънвор", а не "Гунвор", моля.

 70. 70 Профил на Realist
  Realist
  Рейтинг: 2916 Неутрално

  Има и нещо много хубаво в този конфликт, на западнярите им стана ясно цялата гадна олигархична, мутро- мафиотска кочина в която се превърна рАшка и присъдружните и республики, включая и слугите на северноазиатският самодържец в България.

  Демокрацията е несъвършена, но никой не е измислил нещо по- добро.
 71. 71 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3885 Неутрално

  Замразете му ги! Вие ги знаете къде са, какво го галите с перце!

  Милиардер в страна, където минималната заплата е 100 евро - ужас, наглост, перверзия.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 72. 72 Профил на foure
  foure
  Рейтинг: 616 Неутрално

  До коментар [#54] от "Отнесен":

  Абе те и една информация за химически оръжия имаха преди време, на скоро пак нещо за химическо оръжие на Асад говориха, ама май за химическото чистене на прането му ставало въпрос.... Е първия път освем нефт май друго не откриха ама карай, може би другият път.

 73. 73 Профил на Koba Stalin
  Koba Stalin
  Рейтинг: 1316 Весело

  [quote#42:"Hawaii"]Забогатял от престоя си във властта. [/quote]

  Братчед, остави го Путин. Ти ми кажи, как ти забогатя, защото преди социализмът ти пречеше.

  /не се чете/
 74. 74 Профил на bibian
  bibian
  Рейтинг: 688 Весело

  Много ги би Путин американците, ама много.

  Хванаха се за пешовете и извадиха торбата с лъжите - как пък изведнъж сега се сетиха, че Путин е милиардер?

  Единственото, което знаем със сигурност е, че САЩ излъгаха всички, че Ирак има химически оръжия и са доказани лъжци.

  Путин може да е милиардер, но точно сега и на американските приказки няма как да повярвам.

  以其终不自为大,故能成其大。~~ 老子
 75. 75 Профил на rexos
  rexos
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Интересно ако се погледнат сенаторите в САЩ бивши и настоящи ще се види, че всеки 5 е милиардер ама това никоя телевизия или вестник няма да разследва от къде са му парите защото ако сте гледали филми "навлизаме в много дълбоки води". И е наистина смешно държавата в която за финансова измама за милиарди долари (2008 стотици директори на банки спечелиха милиарди долари благодарение на финансовата пирамида която бяха направили) няма нито една присъда, яко а?

 76. 76 Профил на 1001
  1001
  Рейтинг: 1689 Неутрално

  До коментар [#38] от "Ian Smith":

  ами аз го разбирам че са притеснени че е милиардер, какъв им е проблема.
  То и краля на Саудитска арабия вероятно е милиардер и какво правим

 77. 77 Профил на skara
  skara
  Рейтинг: 1105 Неутрално

  Обамата откри топлата вода!

  Сега да очакваме да разбере що за фирма е Газпром. Ама надали.
  Колко им приказва Рейгън на европейците: Не се хващайте с Русия, но те: Не, та не. Ами сега? Влязоха в капана на Кремъл юнашки.
  По времето но Рейгън комунистите искаха само да копат капитализма. Пък сега рушняците искат света - нищо по-малко! Но то имаше и тяхна песничка някаква на темата - целият свят трябва да бъде наш!

  Прави каквото трябва, да става каквото ще.
 78. 78 Профил на meh
  meh
  Рейтинг: 1412 Неутрално

  Скоро и останалите руснаци вероятно ще са милиардери, в рубли.

 79. 79 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  [quote#33:"rexos"]че Джон Маккейн е милиардер[/quote]

  С маалката разлика, че Маккейн е милиардер ПРЕДИ да влезе в политиката, а Путлер - СЛЕД влизането си в политиката. При това е на ЗАПЛАТА от данъците на руснаците.

  Има тънка разлика, която русофилиците отказват да схванат.

  Просто Путлер ИЗЗЕМВА огромна част от ресурсите (печалбата от тях) на собствената си страна и народ. Малко от нея ползва за дворците, ботокса си, екзотичните си ловни подвизи и полети с жерави. Огромната част я ползва, за да държи същия този негов (?) народ в робство и пълно подчинение.

  ВЛАСТОЛЮБИЕ е диагнозата. На всяка цена. И пълна социопатия.

  Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
 80. 80
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 81. 81 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3885 Неутрално

  [quote#73:"Тони Шнайдера"]Братчед, остави го Путин. Ти ми кажи, как ти забогатя, защото преди социализмът ти пречеше. [/quote]

  Много си свалил нивото, братчед. До дъното. Навремето ми беше интересно да те чета, сега ми е леко ... гнусничко.

  Но хард фийлингс.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 82. 82 Профил на Müller
  Müller
  Рейтинг: 479 Весело

  Това е излишно да го коментираме тук! То г-н Бареков извади, е така от "нищото" 500 000 ( повин милион ) лева. Путин все пак е Президент на една държава дето има 12 ( ако не въркам ) часови пояса. От Лондон до Софето са само 2 часа разлика. Да се качиш на влака във Владивосток и да искаш по 1 рубла ( както в метрото в Киев, щот съм бил и там ) до последната гара в Петербург си милионер. При условие, че не са те обрали.

  The structure of the EU today is based on the Nazi plans published in Berlin in 1942 - Rodney Atkinson
 83. 83 Профил на 100 Рублей за Доллар
  100 Рублей за Доллар
  Рейтинг: 1127 Весело

  Още малко и ще кажат, че Путин е обикновен крадец...

  Жуеш нагло ть1 хамон... Ах, как видно что шпион...!
 84. 84 Профил на Koba Stalin
  Koba Stalin
  Рейтинг: 1316 Весело

  [quote#81:"Norman Granz"]Навремето ми беше интересно да те чета, сега ми е леко ... гнусничко.
  [/quote]

  Ми не чети бе, братчед. Или викаш - стар навик от партийните събрания.

  /не се чете/
 85. 85 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3885 Неутрално

  [quote#79:"Музар"]С маалката разлика, че Маккейн е милиардер ПРЕДИ да влезе в политиката, а Путлер - СЛЕД влизането си в политиката. [/quote]

  Хахааа, пак ли опряхме до битите негри в Америка!

  Преди една седмица щяха да ми издерат очите, че съм казал, че Путин е милиардер; сега - ама и американците са милиардери.

  Ами милиардери са, богата държава управляват - там няма заплати по 100 евро на месец...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 86. 86 Профил на skara
  skara
  Рейтинг: 1105 Неутрално

  [quote#76:"1001"]То и краля на Саудитска арабия вероятно е милиардер и какво правим [/quote]

  Той си е крал (цар). И цялото кралство е негова лична собственост.
  Пък путин се води "демократично" избран (със 146% естествено) и обявява, че е беден като църковна мишка. Даже от чешмата му тече ръждива вода.

  Прави каквото трябва, да става каквото ще.
 87. 87 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1440 Неутрално

  [quote#37:"_dan_"]САЩ почнаха с информационната война ... [/quote]

  дано да остане информационна... на практика днес подкрепиха руската опозиция... а Украйна върви към радикализиране

 88. 88 Профил на kotuo
  kotuo
  Рейтинг: 374 Неутрално

  САЩ: Путин вероятно е милиардер
  - - -
  ВЕРОЯТНО щото откакто е с младата мадамка - ВЕРОЯТНО се е превърнал в милионер... Та за това службите се колебаят.

 89. 89 Профил на САРФОШ ГОШО
  САРФОШ ГОШО
  Рейтинг: 426 Весело

  До коментар [#79] от "Музар":

  Бе да не би да си първо приятелче с Путин ?

 90. 89
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 91. 91 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3885 Неутрално

  [quote#84:"Тони Шнайдера"]Ми не чети бе, братчед. Или викаш - стар навик от партийните събрания. [/quote]

  Както ти казах, мнооого ниско ниво. Хайде, със здраве.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 92. 92 Профил на izabell
  izabell
  Рейтинг: 1308 Неутрално

  Снимката е готина,Путин препуска като Чапаев,но не е по Здрач а на зазоряване

 93. 93 Профил на Jessika
  Jessika
  Рейтинг: 1459 Неутрално

  Вероятно?
  Сигурно е.

  Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
 94. 94 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2220 Неутрално

  До коментар [#1] от "zapadnqka":

  И ти си един трол!

  Заглавие в Дневник: "ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ" Е ГОТОВА ДА УПРАВЛЯВА С БСП" (ЛЪЖИТЕ БЯХА ДОТУК)
 95. 95 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3135 Неутрално

  вероятно имаме президент/и афроамериканец(по определение от холивуд негро ) и ирландска пастирка (по хороскоп) . с други думи чичо ТОМовата колиба и лъжливото овчарче . ни в клин ....
  "мачкай б.б "

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 96. 96 Профил на Ian Smith
  Ian Smith
  Рейтинг: 1318 Неутрално

  [quote#53:"4e"]Нещо за Буш баща и син да кажеш? Нещо за петролно лоби, оръжейно лоби....Или щом е на друг континент може? [/quote]

  Не знам какво трябва да казвам за Бушовците, не знам каква е връзката с това, че Путин е окрал милиарди от нещастния народец. Уточни се какво искаш да кажеш и го формулирай сам.

  В нормалните държави лудите са в психиатриите, а в Русия са в Кремъл.
 97. 97 Профил на kotuo
  kotuo
  Рейтинг: 374 Неутрално

  [quote#80:"Ian Smith"]Идеше ми да извикам - ИСКАМ И АЗ, ИСКАМ И ААААЗ [/quote]

  +
  Ем, че човешко е!

 98. 98 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1192 Неутрално

  Спокойно, хунтата около него като започне да обеднява, ще го затворят и ще му секвестират кинтите.

  Обичам да грухтя и плюскам.
 99. 99 Профил на charlesdegaulle
  charlesdegaulle
  Рейтинг: 821 Неутрално

  До коментар [#33] от "rexos":

  Не знам дали си запознат с американската данъчна система, е, доста е сложна... Но пък ако те гепят с неплатени данъци, очоластрят ти кайсийте!! Така че в САЩ, дори да си лобист, си декларираш дохода. Цял свят знае колко си получил, ако си сенатор, президент или какъвто и да е там държавен пост който заемаш. Как е в Русия? Знае ли някой колко данък плаща Путин, къде инвестира, с колко оборот и колко му е годишната печалба?

 100. 100 Профил на bibian
  bibian
  Рейтинг: 688 Весело

  Путин прибра и Сноудън, когато никой не посмя, дори Меркел.

  Но благодарение на Путин Меркел разбра, че Обама я подслушва

  Путин ги прецака и сега янките, това ги боли, а не парите на Путин.

  以其终不自为大,故能成其大。~~ 老子
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK