За Путин, Хитлер, национал-предателите и nationalverräter

За Путин, Хитлер, национал-предателите и nationalverräter

© ReutersВрагове на народа" би звучало по-добре, все пак днес в Русия Сталин масово е наричан от властта "ефективен лидер". Но не посмяха да цитират Сталин и в търсене на синоним нагазиха в кафявото. Вероятно са си мислили, че никой няма да забележи"


Това пише руският журналист Айдер Муждабаев по повод един от най-обсъжданите елементи от прочутата "кримска реч" на Владимир Путин, с която тази седмица на тържествено събиране на Федералното събрание на Русия той обяви анексирането на украинския полуостров Крим.


Става дума за употребата от руския президент на израз от "Моята борба" на Адолф Хитлер - нещо, което веднага бе забелязано от германските медии.
В речта си Путин казва: "Някои западни политици вече ни заплашват не само със санкции, но и с перспективата от изостряне на вътрешни проблеми. Бих искал да знам какво имат предвид: действията на някаква пета колона - разни видове "национал-предатели" - или разчитат, че ще могат да влошат социално-икономическото положение в Русия и така да провокират недоволството на хората? Разглеждаме подобни изявления като безотговорни и явно агресивни и ще реагираме на това по съответния начин".


Не е известно какво точно са искали да постигнат авторите на този пасаж от речта. Но сред всичките сравнения, които се правят между "присъединяването" на Крим през 2014г. и анексирането на Судетската област в Чехословакия през 1938г. е трябвало да избегнат поне употребата на един и същи израз от Путин и Хитлер.


В  "Моята борба" в частта, озаглавена "Мисли за значението и организацията на щурмовите отряди", Хитлер пише: "Но само необуржоазен патриот може да разчита на благодарност от подпалвачи, експлоататори на народа и национал-предатели."


Aber gar auf Dankbarkeit revolutionärer Mordbrenner, Volksausplünderer und Nationalverräter zu rechnen, bringt nur ein neubürgerlicher Patriot fertig.


В книгата си Адолф Хитлер употребява сродни етикети като "предатели на народа" (Volksverräter) или "предатели на страната" (Landesverräter), но неизвестно как хората в Кремъл са уцелили точно израза "национал-предатели" (Nationalverräter).


Проблемът с този пасаж от речта на руския президент не приключва тук. 


Когато говори за "пета колона", той всъщност използва израз, употребен за пръв път от генерал от националистическата армия на Франсиско Франко. По време на Гражданската война в Испания ген. Емилио Мола казва на журналист, че неговите четири колони от войски наближават Мадрид, а "петата колона" от поддръжници вътре в испанската столица ще го подкрепят и ще отслабят републиканското правителство отвътре.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (82)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Къти
  Къти
  Рейтинг: 674 Неутрално

  Един украинец и един руснак намерили вълшебната лампа на Аладин. Потъркали я и отвътре се показал Джинът.
  - Имате три желания! - веднага им казал той.
  Руснакът казал:
  - Мои ще бъдат първите две желания, понеже моята Русия е голяма!
  Украинецът, какво да каже, съгласил се.
  Руснакът:
  - Искам в Русия да няма повече нито един украинец!
  - Дадено! - обещал Джинът.
  Руснакът:
  - Искам около цяла Русия да се издигне висока стена, така че нито един украинец да не може да я прескочи!
  - Готово! - отсякъл Джинът.
  Дошъл ред на украинеца. Той първо попитал Джина:
  - Няма ли повече нито един украинец в Русия?
  - Разбира се, край!
  - И има висока и здрава стена по цялата граница?
  - Да, най-високата и най-мощната!
  - Тогава заливай целия таван с бетон!

  Всичко, за пресъпленията на ядрената мафия единствено и само тук: http://gikotev.blog.bg
 2. 2 Профил на Shkembechorba
  Shkembechorba
  Рейтинг: 492 Неутрално

  Та каква била разликата между национал-социализма и комунизма?
  Неслучайно едни и същи мисли им идват в главите.
  Неслучайно на-добрата дефиниция на съветската пропаганда е дадена от Гьобелс през 1941 г.:

  Когато някой живее четвърт век в тъмно и мрачно подземие, и газовата лампа ще му се стори слънце. А когато някой почти двадесет и пет години е бил гражданин на така наречения Съветски съюз, тогава и най-мизерното жилище ще му се струва палат, парчето сух хляб - божествено ястие, още повече, че всекидневно се втълпява в главата му, че в другите, неболшевишки страни, хората въобще нямат какво да ядат. Москва бе превърната в един затворен свят. Догматични партийни доктринери, ловки евреи и алчни държавни капиталисти обсебиха и завладяха посредством безподобно лукав заговор намиращите се в Съветския съюз народи. Онези, които още си спомняха времето преди болшевизма, бяха избити. Хората в Съветския съюз не виждаха и не познаваха други страни и затова не беше кой знае колко трудно да се излъжат, че животът им е бил рай, когато той беше ад. Това е най-голямата и най-рафинираната измама, извършена спрямо някой народ, която историята познава. — Старият фронт. 26 юни 1941 г.

 3. 3 Профил на Отнесен
  Отнесен
  Рейтинг: 884 Неутрално

  Аналогиите между Путин и Хитлер са абсолютно безпочвени. След признати от абсолютно всички ескалация и нестабилност в Украйна, Русия е принудена да вземе отчаяни мерки за повишаване на отбранителната си способност с вземането на изключително важния стратегически Крим. Проверете какво означават думичките "ескалация" и "нестабилност".

  ДНЕВНИК, ЗАЩО ПРЕЦАКАХТЕ АРХИВА? СЕГА КАК ЩЕ ГЛЕДАМЕ КАКВО СЕ Е СЛУЧВАЛО И КАКВО СЕ Е КОМЕНТИРАЛО ПРЕДИ НЯКОЛКО ГОДИНИ?
 4. 4 Профил на dorn
  dorn
  Рейтинг: 1571 Неутрално

  Колкото и да ги сравняваме Хитлер и Путин разликата е огромна - Хитлер не разполагаше със ракети способни да унищожат всичко живо на земята .

  Натиск, постоянство и търпение.
 5. 5 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1401 Неутрално

  Да и на мене ми прави впечетление фразеологията на руската пропаганда. Това сравнение с Хитлер е интересно, но по скоро бих сравнил сегашната руска пропаганда с болшевишката? Липсват само цитати на идеолозите на марксизЪма и ленинизЪма, клишетата са същите....

 6. 6 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 1589 Неутрално

  Ще следим с внимание как Путин ще постъпи в самата Русия. Започнат ли репресии и ограничаване на права значи със сигурност ще се разгърне и навън. Ако няма напрежение в източна Украйна то верятно то ще бъде провокирано. Веднага ще последва кримският сценарий с "умиротворителна" армия без знаци и референдуми. Те сега се кълнат че амбициите им свършват до Крим но светът вече не им вярва. Колко смешен е бил Чембърлейн когато се връща в Англия с парче хартия подписано от Хитлер буквално на коляно. 100 годишния мир не изтрайва и година. На звяра не бива да се вярва, той си е звяр.

  ДЕПУТАТИТЕ ГЛАСУВАЛИ ПРОТИВ ВОЛЯТА НА 2.5 МИЛИОНА БЪЛГАРИ ГЛАСУВАЛИ С "ДА" НА РЕФЕРЕНДУМА СА ЕДНИ ПРЕВРАТАДЖИИ. ТЕ ВЕЧЕ ПРЕДСТАВЛЯВАТ САМО СЕБЕ СИ.
 7. 6 Профил на kihano
  kihano
  Рейтинг: 795 Неутрално

  Бре, кактака са пропуснали да спомента очевидното? Ами и Путин както и Хитлер използва глагола "съм", ч е ив единствно и в множествено число! Нали така?

  А въщите тия писачи не искат да забележат, че разни въоръжени групички кръстосват украйна и сеят терор така както нацистите в Германия по-онова време. Не искат да видят, че оня ден техния представител влезе в украинската държавна телевизия и преби шефа й. Ето ви ги фашистите господа! А вие пак търсите под вола теле. Лъжата двъличието и безчестието - първи цивилизационни ценности! Нали така? Ах колко добре сте ги усвоили, нали? Готови демократи! Умни образовани, безчестни! Срам и за башите си и за децата си!

  Отричането и изкривяването на фактите - висша форма на демократичен реализъм!
 8. 8 Профил на Dexx
  Dexx
  Рейтинг: 581 Неутрално

  Има една доста съществена разлика между Германия през 1938 и Русия през 2014 и това е икономическото им състояние. През 30те години Германия е най- мощната и индустриализирана икономика в Европа. Въпреки това, всички знаем как приключва ВСВ.
  Русия сега е страна която, въпреки всички пари, които получава от износ на горива, е доста нестабилна икономически- рублата се лашка нагоре- надолу, като бънджи скачач, не съм чул ни за руски айфон, ни за руска автомобилна индустрия....
  Та, не ми се мисли как ще свърши всичко сега.

  “Който и да бе сътворил човечеството, не си бе изпипал работата докрай, защото хората твърде лесно се прегъваха в коленете.” Тери Пратчет
 9. 9 Профил на oos19355380
  oos19355380
  Рейтинг: 492 Неутрално

  Приликите между фашизма и рашизма са доста, една от най—абсурдните е, че уж Путин громи фашисти и неонацисти в Украйна, а на неговите поддръжници все някакви световни заговори на евреи им се привиждат.

 10. 10 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1401 Неутрално

  [quote#6:"emil"]сега се кълнат че амбициите им свършват до Крим[/quote]

  Вероятно Кримската кампания ще бъде последна за Путин през този мандат? Приднестровието, Южна Осетия, Абхазия, ще бъдат анексирани последователно в следващите мандати.....Така ще има семки и бонбонки за матриала, които ще го отклонят от реалните му проблеми, а Путин ще управлява до живот....

 11. 11 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1401 Весело

  [quote#9:"oos19355380"] на неговите поддръжници все някакви световни заговори на евреи им се привиждат. [/quote]

  Въпреки че огромната част от руския икономически и политически елит произлизат точно от този етнос....

 12. 12 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1401 Весело

  [quote#6:"kihano"]разни въоръжени групички кръстосват украйна и сеят терор така както нацистите в Германия по-онова време[/quote]

  Тагариш, вчера говорих с мой познат шофьор, който надлъж и нашир обиколил Украйна. Освен в Киев, никъде другаде не се усеща "революционната ситуация".....

 13. 13
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 14. 14 Профил на Цензуриран от антибългари.
  Цензуриран от антибългари.
  Рейтинг: 604 Весело

  Пак ли ?!?!

  "В книгата си Адолф Хитлер употребява сродни етикети като "предатели на народа""

  И на кой език и в коя държава го няма тоя израз ? Че спецялно ни цитирааате Хитлера ?

 15. 15 Профил на goshogoshev
  goshogoshev
  Рейтинг: 596 Весело

  Тоя Путин ви взе акъла направо

 16. 16 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1677 Неутрално

  Путин от много време е наричан Путлер от самите руснаци. Има твърде много прилики с Хитлер заради все пак ограничения тоталитаризъм и репресии и заради агресивността предимно навън. Сега в положение на война Путин ще се върне към всеобхватния тоталитаризъм на Сталин, тъй като не може да мобилизира иначе тромавата руска държавна и икономическа машина и да смаже обществото, в което ще се надига недоволство. А пък и анексията на Крим колкото прилича на Судетите, толкова прилича и на първата окупация на Балтийските страни, в които е имало съветски бази, определен контингент, който в определен момент започва да се надвишава и страните са заставени да проведат фалшифицирани избори и поискват присъединяване към СССР. Горе-долу така - с една нова акция на Соболев - ще процедира и с България, разчитайки на рубладжиите и олигарсите тук.

 17. 17 Профил на fortunes
  fortunes
  Рейтинг: 546 Неутрално

  И в Москва, и на Майдана явно се четат едни и същи трудове. Руският бащица и либералите от бившата Социал Национална Партия на Украйна и Десен Сектор имат твърде много общи помисли явно. А по отношение на термина "петата колона", това е любим термин и на местните гардеробни фашисти, пардон, либерални демократи...

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 18. 18
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 19. 19
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 20. 20 Профил на nikolov1905
  nikolov1905
  Рейтинг: 456 Неутрално

  Прочетете книгата Фашизма от Жельо Желев ."Фашизма" и ще висе изяснят някои прилики

 21. 21 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 4235 Неутрално

  [quote#3:"Отнесен"]Аналогиите между Путин и Хитлер са абсолютно безпочвени. [/quote]
  A с меркелтилната?
  http://www.dewereldmorgen.be/sites/default/files/Merkel-Hitler_0.png

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 22. 22 Профил на goshogoshev
  goshogoshev
  Рейтинг: 596 Весело

  До коментар [#16] от "spiegel":

  А Яценюк в Украйна го наричат Лайценюг Това променя ли нещата

 23. 23 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 3242 Неутрално

  Много обичате да жонглирате с имена на лидери, ама не ви минава през ум да си помислите, че зад тях са стоели хиляди или милиони готови да умрат за каузата (не само да убиват някакви други). В момента някой може ли да мотивира големи групи хора да тръгнат след него и да умират за едната гола вяра (освен талибаните) Путин е много далеч от такава харизма и е по-скоро сравним с плеяда други пост-съветски лидери . Въпреки успехите му (и то спорни) = прекалявате в стараховете си. Споко !

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 24. 24 Профил на Jessika
  Jessika
  Рейтинг: 2181 Неутрално

  [quote#5:"dobrich"]Това сравнение с Хитлер е интересно, но по скоро бих сравнил сегашната руска пропаганда с болшевишката?[/quote]

  Обяснението е, половината германци не са я чували болшевиката пропаганда в действие, но отлично си спомнят тази на националсоциалистите и аналогиите идват от самосебе си.

  Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
 25. 25 Профил на dgd
  dgd
  Рейтинг: 2517 Неутрално

  Ех, комунисти, комсомолци. Безродници сте и безродници ще си останете.
  Говорите за прогрес , а потъпквате всяка инициатива. Говорите за равноправие, а избивате и пращате в лагери най-светлите и прогресивни умове. Говорите, че сте срещу бедността, а точни при комунизма липсват основни стоки по магазините. Говорите за трудолюбие, а точни по соца се появиха крилати мисли като 'учи, за да не работиш'. Говорите за честност, но сте най-големите лъжци и демагози. Като един проблем се скрие, той вече не е проблем, нали?
  И последно - кой ви е казал, е можете да си играете с човешките животи, да вкарате няколко поколения в някакъв жесток експеримент - без да ги питате?
  Да си убеден комунист има само две обяснения - или си интересчия или си непоправим идиот.

  muncho: "Няма защо да се отричат очевидните и статистически доказани факти, че мнозинството жени не стават за шофьори"
 26. 26 Профил на 1_bulgarin
  1_bulgarin
  Рейтинг: 527 Неутрално

  Що не оставим Русия и не си оправим нашите бакии......

 27. 27
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 28. 28 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 3242 Весело

  [quote#15:"goshogoshev"]Тоя Путин ви взе акъла направо [/quote]Точно акъла не могат им взе - по условие нямат . "И най-лютия бирник не може взе на босия цървулите" "Акъл от русофоб" е като извънземните - всички говорят за тях, ама никой ги не е виждал

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 29. 29 Профил на nenad
  nenad
  Рейтинг: 486 Неутрално

  Малка справка в нета показва, че господин Муждабаев е етнически татарин, родът му е от Крим. Изживява се, освен като руски журналист, и като татарски патриот. Само да напомня - Путин току-що успя да присъедини Крим към Русия. Това е предизвикало бурна радост у "руския" журналист, която го кара да даде своя влог в аналогията "Путин/Хитлер". Само дето пропуска да ни припомни, че ако Путин наистина бе синоним на Хитлер, татарски привряквания из руската преса просто нямаше да има...
  Похвала за този съвестен и събразителен руски гражданин

 30. 30 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5155 Гневно

  [quote#26:"1_bulgarin"]Що не оставим Русия и не си оправим нашите бакии...... [/quote]

  Защото (за щастие) сме част от цивилизования свят!

  Защото не живеем на Луната, а сме много близо до тези, които са ни заробвали вече два пъти!

 31. 31 Профил на nenad
  nenad
  Рейтинг: 486 Неутрално

  [quote#16:"spiegel"]Путин от много време е наричан Путлер от самите руснаци.[/quote]

  Само да уточня за шараните - "самите руснаци" не означава "всички руснаци", както горецитираният джентълмен се опитва да им внуши

 32. 32 Профил на murttle
  murttle
  Рейтинг: 872 Неутрално

  До коментар [#7] от "kihano":

  А пък една въоръжена групичка преди седмици нахлу на територията на една чужда държава и окупира цял полуостров. После щурмбанфюрерът на тази въоръжена групичка обяви чуждата земя за своя.
  Мащабите са доста различни, нали?

 33. 33 Профил на Отнесен
  Отнесен
  Рейтинг: 884 Неутрално

  [quote#32:"murttle"]А пък една въоръжена групичка преди седмици нахлу на територията на една чужда държава и окупира цял полуостров.[/quote]
  Да, и то с оправданието, че една друга въоръжена групичка вилнее в Киев с меко казано антируски лозунги. В тези условия, случващото се е нормално.

  ДНЕВНИК, ЗАЩО ПРЕЦАКАХТЕ АРХИВА? СЕГА КАК ЩЕ ГЛЕДАМЕ КАКВО СЕ Е СЛУЧВАЛО И КАКВО СЕ Е КОМЕНТИРАЛО ПРЕДИ НЯКОЛКО ГОДИНИ?
 34. 34 Профил на oos19355380
  oos19355380
  Рейтинг: 492 Неутрално

  До коментар [#29] от "nenad":

  Нали 97% от населението на Крим иска да бъде част от Русия, а пък татарите родом от Крим изведнъж не обичали Путя, защото го бил присъединил към РФ.

 35. 35 Профил на murttle
  murttle
  Рейтинг: 872 Неутрално

  До коментар [#33] от "Отнесен":

  Кое му е нормалното? Да се месиш в делата на чужда страна?

 36. 36 Профил на bluesky1
  bluesky1
  Рейтинг: 522 Неутрално

  Много повърхностно.....страшна шльокавица е тази статия. Направо търсене под вола теле. На съвестта на Буш, Блеър и Саркози би трябвало да тежат стотици хиляди човешки животи, но тях никой не ги обвини във фашизъм... Двадесет и пет години след разпада на т.н. източен блок, САЩ се разцепиха да водят войни в целия свят, но никъде не прочетох, че това е дефакто фашизъм. Някъде като очистят един двама американски войници в окупираните от тях страни, рев, сълзи, всички медии отразяват, филми се правят, а че тотално унищожиха, изтърбушиха, няколко много добре уредени държави, голям праз нали.....е тва е журналистика и свобода на словото.....

 37. 37 Профил на Отнесен
  Отнесен
  Рейтинг: 884 Неутрално

  [quote#35:"murttle"]Кое му е нормалното? Да се месиш в делата на чужда страна?[/quote]
  Ами че то в делата на Украйна бяха дебело намесени много други страни, най-вече от т.нар "цивилизован свят". В следствие беше създадена ситуация на нестабилност и висока ескалация. От гледна точка на тази реалност са задължителни мерки по повишаване на отбранителната способност на Русия. От гледна точка на някаква друга реалност може би не. Но все пак ескалацията и нестабилността са факт, признат и от Запада.

  ДНЕВНИК, ЗАЩО ПРЕЦАКАХТЕ АРХИВА? СЕГА КАК ЩЕ ГЛЕДАМЕ КАКВО СЕ Е СЛУЧВАЛО И КАКВО СЕ Е КОМЕНТИРАЛО ПРЕДИ НЯКОЛКО ГОДИНИ?
 38. 38 Профил на kihano
  kihano
  Рейтинг: 795 Неутрално

  До коментар [#32] от "murttle":

  Само дето забравяш, че тази въоръжена групичка си беше там по споразумения между украйна и Русия. Така че никой никъде не е нахлувал. После на всички е известно, че в крим живеят главно руснаци. Третно самите граждани на крим убедително и еднозначно чрез най-демократичната позната процедутра -референдум - гласуваха да се присъединят към Русия. И можем да ги разберем - писнало им е от държава в която всяко второ правитолство идва или си отива с улични сблъсъци.
  Трето, защо Косово да може да се отдели от Сърбия, при това след като ивърши погром над сърбите, а Крим да не може да се отдели от Украйна с референдум.
  Двойни стандарти прилагате двойни! Любимите цивилизационни двойни стандарти!

  Отричането и изкривяването на фактите - висша форма на демократичен реализъм!
 39. 39 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 5144 Неутрално

  До коментар [#1] от "Къти":

  За тоа ти виц, ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 40. 41 Профил на murttle
  murttle
  Рейтинг: 872 Неутрално

  До коментар [#38] от "kihano":

  Еее, всичките опорни точки в един пост Браво, добре научен урок! Една лъжа, повторена сто пъти, става истина, така ли? Едно се чудя - вярвате ли си наистина или ги пишете тези нагли лъжи само защото плащат?

 41. 42 Профил на Каишков - Либерален мислител
  Каишков - Либерален мислител
  Рейтинг: 917 Неутрално

  Хитлер е Путин и затова е искал да изтреби руснаците и да унищожи Русия. Браво на "германските журналисти".

 42. 43 Профил на RED MAFIA
  RED MAFIA
  Рейтинг: 748 Любопитно

  [quote#42:"Каишков - Гласът на Америка"] Путин и затова е искал да изтреби руснаците и да унищожи Русия.[/quote]
  Има и такава версия, че Путин умишлено тласка Русия към международен конфликт с цел ускоряването на разпада на РФ.
  Аналогията с Третия Райх на Хитлер не е за пренебрегване.

  Когато стоиш достатъчно дълго до брега на реката и гледаш, ще видиш как пред теб по водата преминава трупът на врага ти
 43. 44 Профил на murttle
  murttle
  Рейтинг: 872 Неутрално

  [quote#37:"Отнесен"]в делата на Украйна бяха дебело намесени много други страни[/quote]

  До коментар [#37] от "Отнесен":

  Но нито една от тези страни не отне територии от Украйна! Стига сте сравнявали несравними неща. Путин си е същи Хитлер, това е видимо за всеки що-годе интелигентен човек.

 44. 45 Профил на nenad
  nenad
  Рейтинг: 486 Неутрално

  [quote#41:"murttle"]Еее, всичките опорни точки в един пост Браво, добре научен урок! Една лъжа, повторена сто пъти, става истина, така ли? Едно се чудя - вярвате ли си наистина или ги пишете тези нагли лъжи само защото плащат?
  [/quote]
  Чудесна демонстрация на един характерен стил на дебат, практикуван от хора, които нямат контрааргументи по същество, но много им се иска да оспорят позицията на опонента си на всяка цена. Поради което се прибягва до общи и обидни квалификации!
  Би ли посочил поне едно от няколкото твърдения на колегата, което считаш за стопроцентова лъжа, за да го обсъдим спокойно, или пак ще минеш на "опорните" точки?

 45. 46 Профил на Отнесен
  Отнесен
  Рейтинг: 884 Неутрално

  [quote#44:"murttle"]Путин си е същи Хитлер, това е видимо за всеки що-годе интелигентен човек.[/quote]
  Мислите ли, че са интелигентни хората, отказващи да осъзнаят наличието на висока ескалация и опасност от крупномащабна война заради нестабилностите в Сирия и Украйна? А мислите ли, че интелигентните хора с радост биха искали да видят резултатите от това как НАТО смело и безотговорно нарушава крехкия баланс на силите? Съмнявам се. Вие със сигурност бихте искали да видите такава развръзка, та дори и да е последното нещо, което виждате.

  ДНЕВНИК, ЗАЩО ПРЕЦАКАХТЕ АРХИВА? СЕГА КАК ЩЕ ГЛЕДАМЕ КАКВО СЕ Е СЛУЧВАЛО И КАКВО СЕ Е КОМЕНТИРАЛО ПРЕДИ НЯКОЛКО ГОДИНИ?
 46. 47 Профил на nenad
  nenad
  Рейтинг: 486 Неутрално

  [quote#43:"RED MAFIA"]Аналогията с Третия Райх на Хитлер не е за пренебрегване. [/quote]

  Хмммм, значи главната цел на Хитлер е бил разпадът на Третия Райх?
  Я пак

 47. 48 Профил на RED MAFIA
  RED MAFIA
  Рейтинг: 748 Любопитно

  The New Great Game - новата Голяма игра, за разлика от Голямата игра
  http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/e/e8/Eurasiageopolitical.jpg
  "И този път ние се стремим да спечелим"
  "Администрацията на Обама е водеща в световните усилия, за да разположи" сянка "Интернет и мобилни телефонни системи, които дисиденти могат да използват, за да подкопаят репресивните правителства, които се опитват да ги заглуши с цензуриране или изключване на телекомуникационни мрежи."
  http://en.wikipedia.org/wiki/The_New_Great_Game

  Когато стоиш достатъчно дълго до брега на реката и гледаш, ще видиш как пред теб по водата преминава трупът на врага ти
 48. 49 Профил на Gouverneur général
  Gouverneur général
  Рейтинг: 1099 Любопитно

  [quote#47:"nenad"]цел на Хитлер е бил разпадът на Третия Райх[/quote]
  Путин е троянски кон в СССР/РФ/, както и Хитлер е също така агент на германското ДС когото са внедрили в железничарската партия /Адолф Хитлер за първи път на 12 Септември 1919 в контакт с DAP. Той беше като агент под прикритие на Райхсвера/
  http://de.wikipedia.org/wiki/Deutsche_Arbeiterpartei

  1945 г. започна ЗЛАТЕН ВЕК за ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ
 49. 50 Профил на bette
  bette
  Рейтинг: 856 Неутрално

  До [#2]:

  Какви са тези национал-фашистки аргументации, нали не очакваш от нас да леем сълзи слушайки Гьобелс или фюрера, тва само вие руснаците го можете, лично съм се убедила, перкулясала работа.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 50. 51 Профил на bricky
  bricky
  Рейтинг: 553 Неутрално

  До коментар [#7] от "kihano":

  И това го казва човекът, който ми зададе въпроса "Че какво против имате диктатурата?" Хайде стига лицемерие, другарю комунист!

  Инвазията на армия може да бъда спряна. Инвазията на идеи не може.
 51. 52 Профил на bette
  bette
  Рейтинг: 856 Неутрално

  До [#49]:

  Виждам,че вече търсиш извинение че работиш за Четвъртия райх. Не си извинен.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 52. 53 Профил на bette
  bette
  Рейтинг: 856 Неутрално

  До [#49]:

  Не ми минавай с номера, че това били лошите диктатори, пък партийцте и гражданите съвсем случайно били там и изобщо не били фашо щото и сам знаеш, че не така. Ало-ало, чуваме ли се?! Тъпанар

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 53. 54 Профил на kihano
  kihano
  Рейтинг: 795 Неутрално

  До коментар [#41] от "murttle":

  Остава да кажеш и кое е лъжа. Иначе твърденията ти просто висят. Щото западните лъжци никой не може да ги надмине. Западната цивилизация е цивилизация на лъжата. Докато ни владее няма да се оправим. Щото лидерите ни се избират от тях. Пресен пример - Украйна. А за де изберат трябва да им споделяш лъжите. Ако им споделяш лъжите, значи си безгръбначен червей, който преследва само лична изгода. Резултата го гледаме 25 години. Никога българската нация не е обезкръвявана толкова жестоко! Дори през турско са съществували дойстойни хора. Днес - само плужеци!

  Отричането и изкривяването на фактите - висша форма на демократичен реализъм!
 54. 55 Профил на bricky
  bricky
  Рейтинг: 553 Неутрално

  До коментар [#54] от "kihano":

  Всъщност това, което ни приканваш, е да се оставим да ни владее комунистическата "цивилизация" или "източната, проруска" такава, сякаш те никога за нищо не са лъгали, те са майки Тереза, безгрешни, честни, почтени. С което само доказваш, че безгръбначният червей и плужек си ти! Хрушчов обвини Сталин за престъпник, защото излъгал и причинил гладните кризи в Русия и Украйна. Тодор Живков и другарите от БКП сами признаха за сумати лъжи по време на зрелия социализъм в България - включително за тези за аварията в Чернобил, за недоносчето наречено "социализъм" и т.н. А пък соц лидерите на страните от Източния Блок хич не бяха одобрявани и посочвани от СССР, ама въобще!
  Същевременно докато спорим коя цивилизация - западната или руската лъже повече, я виж кой живее по-добре, по-богато, с повече образовани и щастливи хора, с по-свободни хора. Виж кой е постигнал повече в развитието си на общество.
  Както казах - ти си един манипулативен лицемер и нищо повече!

  Инвазията на армия може да бъда спряна. Инвазията на идеи не може.
 55. 56 Профил на bricky
  bricky
  Рейтинг: 553 Неутрално

  До коментар [#54] от "kihano":

  Забравих и най-голямата лъжа на Коминтерна - МАКЕДОНИЯ!

  Инвазията на армия може да бъда спряна. Инвазията на идеи не може.
 56. 57 Профил на terminus
  terminus
  Рейтинг: 432 Неутрално

  До коментар [#6] от "emil":

  малко закъсняваш ако тепърва ще гледаш Давам пример - свободата на печата (и интернета): Лента.Ру беше насилствено купена от приближен на Путин милиардер. В Русия почти не останаха независими от властта издания. Само някои някак си успяват да подадат обективна информация маскирана като привидна подкрепа за Путин. Например "Ехо Москви" и някои икономически издания.

  "Русофил съм, но издън душа мразя руската империя"
 57. 58 Профил на terminus
  terminus
  Рейтинг: 432 Неутрално

  май никой от червените пролове не е чел Виктор Суворов - Ледокол (Ледоразбивачът) ...не че ще го прочете, разбира се - неговите книги са табу в Русия.

  "Русофил съм, но издън душа мразя руската империя"
 58. 59 Профил на nando
  nando
  Рейтинг: 604 Неутрално

  национализмът и шофинизмът независимо от авторите си имат обща идеологическа база и понятиен апарат. Така че не се учудвам на съвпадението. А нацистката политика на Путин логично го доведе до извода за заграбване на Крим, а аз очаквам и Източна Украйна. Крайната фаза на всичко това ще бъдат концлагерите и газовите камири(макар и под друга форма). Ако независима власт в Русия вземе властта съм сигурен, че ще има СТРАШНИ и шокиращи разкрития за репресии и масови убийства от страна на Путин. Особено в Чечения и тези райни

 59. 60 Профил на andthensome
  andthensome
  Рейтинг: 481 Неутрално

  До коментар [#54] от "kihano":

  Кой присвои чужда територия? Кой разпалва пропаганда, че фашистите владеели Украйна. Що не пробваш да кажеш на някой евреин, че е фашист? Кой лъже в случая. Сега ще ги видим и тия снайперисти като им се обяви самоличността...

  the society that puts equality before freedom will end up with neither. the society that puts freedom before equality will end up with a great measure of both.
 60. 61 Профил на kihano
  kihano
  Рейтинг: 795 Неутрално

  До коментар [#60] от "economic hitman":

  Фашистите владеят Украйна! Оня ден биха шефа на телевизията. При това го заснели с две камери!
  Ето ти ги нацитата. Жената ти показва снимки от майдана.
  http://www.youtube.com/watch?v=YEalU3VIPIA#t=249
  В Украйна скоро ще е изключително зле.
  Самоличността на снайперистите няма никакво значение. Освен това националността вече я обявиха, не че тя има значение.

  Отричането и изкривяването на фактите - висша форма на демократичен реализъм!
 61. 62 Профил на fire333
  fire333
  Рейтинг: 461 Неутрално

  Ужас Путин и неговото обкръжение не са чели "Моята борба" СРАМ!

 62. 63 Профил на rumen5252
  rumen5252
  Рейтинг: 437 Неутрално

  До коментар [#13] от "lstoitchev":

  Образ безподобен, какви лъжи ръсиш? От стила на писането ти се вижда, че не си живял в никаква страна освен в България, а и единствената книга която си чел е "Наръчник на агитатора". От тук, на един океан разстояние, се долавя мириса на вкиснати зелени чорапи и червени прашки. Гола вода си.
  А за Путин: каква реч бил казал, какви сравнения били направени, дрън-дрън. Истината е проста:
  Путин трябва да бъде спрян. И трябва да го спрете вие, захлюпените европейци. Достатъчно сте чакали на гърба на Америка. Време е да си увеличите двойно и тройно военните бюджети, да си направите истинска европейска армия и да се биете с армията на Путин. Друг изход нямате. Достатъчно сте се целивали с Путин за да ви пусне газ, и сега ви е хванал за врата. Да сте си опичали акъла на време: още преди 10 години УСА ви каза, че ставате прекалено зависими от Русия. Тогава ви каза, че трябва да си увеличите военните бюджети, а вие ги намалихте. Сега за вас дойде Видовден: или трябва да се предадете на Путин, или да се биете с него. Понеже Путин няма да спре, виждайки какви безгръбначни сте.
  В крайна сметка пак ще бъде облагодетелстван УСА (и Китай), а вие заедно с руснаците пак ще духате супата.

 63. 64 Профил на rumen5252
  rumen5252
  Рейтинг: 437 Неутрално

  До коментар [#58] от "tencho_tenev":

  Сега най-после Западът ще разбере какво е искал да каже Виктор Суворов. На свой гръб (или на продължението на гърба)

 64. 65 Профил на andthensome
  andthensome
  Рейтинг: 481 Неутрално

  До коментар [#61] от "kihano":

  Това, че някой е бил някой нищо не значи. Правителството в момента е съставено предимно от евреи. Ако знаеше поне малко за евреите, нямаше да говориш такива безсмислици. Това, че има такива елементи не значи, че те владеят държавата. АТАКА също са много близо до фашисти като идеология, като изключим глупостите за национализация, представени са в парламента, но не значи, че владеят държавата.

  the society that puts equality before freedom will end up with neither. the society that puts freedom before equality will end up with a great measure of both.
 65. 66 Профил на Nedyalko Lazarov
  Nedyalko Lazarov
  Рейтинг: 405 Неутрално

  "Анализът" или статията ме впечатли толкова, че веднага погледнах от кого е. Предположението ми се потвърди - редакционна, т.е. от екип. Логично. Колкото и гламав да е един човек сам не е в състояние да напише такава гламотия. Нужен е brainstorm от гламари. Допускам обаче ,че мома Светломира, която пише глупости в Капитал е взела дейно участие в написването на тази глупост с тайната надежда, че след като някой прочете това парче нещата които подписва вече няма да дрънчат чак толкова безумно.

 66. 67 Профил на Мафията си има държава
  Мафията си има държава
  Рейтинг: 613 Неутрално

  Антируска истеричност добиваща гротескни размери. Да правиш сравнения между Путин и Хитлер на база използван израз/и няма как да бъде определена по друг начин. Коментарите във форума тук изобилстват от обвинения "национални предатели" и "пета колона," употребявани най-вече от русофобите срещу инакомислещите. Не съм забелязала някой да ги трие на база препратка към Моята борба на Хитлер или режима на Франко - това са си чисти двойни стандарти и върховно лицемерие.

 67. 68 Профил на andthensome
  andthensome
  Рейтинг: 481 Неутрално

  До коментар [#67] от "jozi81":

  Що така русофилите ви е срам да се наречете такива... естевено, че става въпрос за национални предатели. Факт е, че за малко сме щели да станем 16та република на СССР... сега пак искате да ни натикате там...

  the society that puts equality before freedom will end up with neither. the society that puts freedom before equality will end up with a great measure of both.
 68. 69 Профил на andthensome
  andthensome
  Рейтинг: 481 Неутрално

  Междо другото "инакомислещите" т.е. русофобите, не са никакви инакомислещи. Те все още живеят с миналото за велик СССР и разгромяването на капиталистите.

  the society that puts equality before freedom will end up with neither. the society that puts freedom before equality will end up with a great measure of both.
 69. 70 Профил на andthensome
  andthensome
  Рейтинг: 481 Неутрално

  *русофилите да се разбира

  the society that puts equality before freedom will end up with neither. the society that puts freedom before equality will end up with a great measure of both.
 70. 71 Профил на terminus
  terminus
  Рейтинг: 432 Неутрално

  До коментар [#64] от "rumen5252":

  май и ти не знаеш за какво говориш, нали

  "Русофил съм, но издън душа мразя руската империя"
 71. 72 Профил на terminus
  terminus
  Рейтинг: 432 Неутрално

  До коментар [#62] от "fire333":

  а добро утро. Не са я чели, но по странно съвпадение използват същите изрази? Значи явно са аналози

  "Русофил съм, но издън душа мразя руската империя"
 72. 73 Профил на terminus
  terminus
  Рейтинг: 432 Неутрално

  [quote#22:"goshogoshev"]А Яценюк в Украйна го наричат Лайценюг Това променя ли нещата [/quote]

  лъжеш драги! Лъжеш не само нагло, но и глупаво. На украински думата , за която намекваш няма нищо общо по звучене с българската такава така че "Лайценюк" просто е невъзможно да се каже там

  "Русофил съм, но издън душа мразя руската империя"
 73. 74 Профил на kihano
  kihano
  Рейтинг: 795 Неутрално

  Слушах цялата реч на Путин и да ви кажа много ми хареса. Един политик, който да говори истината, да не се размазва и да не се държи като плужек. Всичко което каза си е самата истина. Гледайте цялата реч, а не само извадките които ви се предоставят. Западняците са направо смешни човечета, с техните простотии, дребни измами, подмолни действия, двойни стандарти, интриги, лъжи и задни мисли. Путин е най-добрия политик на 21-ви век. След него е Лавров. А Европа нагази в такива лайна, и толкова се изложи в Украйна, че просто да се чудиш какви идиоти управляват в Брюксел/Берлин.
  Сега е очевидно защо Запада толкова мрази Путин. Защото не е плужек, който да им лази в краката. Запада не обича смелите силните и достойните. Запада обича плужеци, като Яценюк, Юшченко и Тимошенко, като нашите разноцветни национални предатели, Росенчо, Станишката, Борисов, Първанката, и т.н.
  Затова запада оплю и Сталин толкова жестоко, щото сталин беше силна личност, обединител на нароите, лидер, който умееше да води. Щото толкова десетилетия след смъртта му като чуят "Сталин" и им се смръзява пикнята. Най голямата опасност за запада са лидерите, лидерите които честно и достойно застават пред народа, организират го водят го и заедно с него се борят за свободата и интересите си. Това е недопустимо за Запада. Запада иска народите бедни, подчинени,объркани, прости, бездуховни и морално пропаднали. Само че с руснаците пак няма късмет.
  А мисловните и духовни нанолилипути, които са пляснали тази стстийка могат дамо да се гърчат под тежестта на собствената си нищета.
  «Наше дело правое, победа будет за нами»

  Отричането и изкривяването на фактите - висша форма на демократичен реализъм!
 74. 75 Профил на bricky
  bricky
  Рейтинг: 553 Неутрално

  До коментар [#74] от "kihano":

  Сталин е престъпник, виновен за смъртта на милиони. Престъпленията му спрямо Съветска Русия и Украйна са признати от КПСС след смъртта му, осъдени от Хрушчов и станали публично достояние. Няма друг, който да е искал народа си по-беден, по-прост и по-манипулиран и бедуховен от КПСС. Лъжите и откровените ти манипулации нямат край. А и още нещо - одобряваш лазенето в краката на Русия и мазненето на Русия, но не и на западните държави. Като оставиш на страна безсмисленото си философстване и фактът, че явно освен лъжи и манипулации друго от политиката не разбираш, я кажи кой е по-беден - западните народи или руския? Но не можеш да отговориш откровено на този въпрос, нито на останалите, които ти бяха зададени по-горе. Защото не ти отърва.

  Инвазията на армия може да бъда спряна. Инвазията на идеи не може.
 75. 76
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 76. 77
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 77. 78 Профил на Zed
  Zed
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#74] от "kihano":

  Оптимизмът ти е в повече.
  При Елцин, Русия беше по-подчинена на Запада дори от България.
  Какъв беше Путин тогава?
  Как Путин стана днешният Путин - антагонистът на Запада?
  Какво се случи, че Западът да испусне така нещата?
  Мислиш, че са се изложили в Украйна, НЕ са!
  Ако бяха оставили Украйна да се отдълечи от ЕС и да задълбочи връзките с Русия( че и да влвзе в Евразиксия), тогава вече щеше да е излагация. Не можеха да го допуснат и не го допуснаха.
  Толкова добри играчи са, че в момента изглежда все едно Русия печели, а те са се изложили. Ами не е така.
  Западът отново спечели, както и да го гледам.
  А защо изобщо Русия стана фактор, това е интересно и ключ към разбирането на днешния(пък и не само) свят.
  Едно е сигурно, Западът не греши никога. Ако нещо изглежда като грешка, значи нещо ни убягва или не знаем. В същност сгреши само веднъж, може би.

 78. 79 Профил на bricky
  bricky
  Рейтинг: 553 Неутрално

  До коментар [#77] от "kihano":

  Единственият манипулатор и лъжец тук си ти. Първо, никъде не употребих думата "упадък" - ама никъде. И не съм отричал икономическия растеж на СССР.
  [quote#77:"kihano"]типичен пример за култивирането на невежество сред населението[/quote]
  Съветската политика за държане на населението необразовано и за култивиране на невежеството е изследвана, известна и документирана. Вече съм ти давал сумати линкове. Да отричаш това - ето това е пример за култивиране на невежество, лъжа, манипулация, безгръбначност и какво ли още не.
  [quote#77:"kihano"]кой бил по-богат няма никакво значечие[/quote]
  О, има. И то огромно. Говорим за богаството и благоденствието на ЦЯЛОТО ОБЩЕСТВО. Съпоставено с бедност на всички, с изключение на политическата класа - също документирано - при зрелия соц.
  [quote#77:"kihano"]Ествствено, ще плюете по всичко достойно де видите, за да го принизите до себе си.[/quote]
  А ти за един комунизъм си продаваш ДУШАТА! Не наричай достойна защитата на тоталитаризъм, насилствен глад в Украйна и Русия и избиване на милиони по трудови лагери! Очевидно единственото изродено нещо тук е твоята представа за "достойно"!

  Инвазията на армия може да бъда спряна. Инвазията на идеи не може.
 79. 80 Профил на bricky
  bricky
  Рейтинг: 553 Неутрално

  [quote#77:"kihano"]За банани[/quote]

  Забравих да добавя. Говорех за стандарт на живот, не само за банани. Бананите са само символичен елемент. Погледни образователна инфраструктура, погледни научни изследвания, технологии, медицина и здравеопазване, погледни иновации и развитие... По всичко това западът превъзхожда Русия/СССР и това ако го отречеш, значи си по-голям лъжец от върлите комунисти, на които се кланяш!

  Инвазията на армия може да бъда спряна. Инвазията на идеи не може.
 80. 81 Профил на gedk
  gedk
  Рейтинг: 775 Неутрално

  До коментар [#33] от "Отнесен":

  Е ако беше влезла в Сахалин например а не в Киев би могъл да приравниш нещата.

 81. 82 Профил на andthensome
  andthensome
  Рейтинг: 481 Весело

  До коментар [#74] от "kihano":

  Кой Сталин, този същия който беше съюзник на Хитлер ли ?

  the society that puts equality before freedom will end up with neither. the society that puts freedom before equality will end up with a great measure of both.
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK